Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2007

Μεγάλη νίκη Λεβαδειακού 2-0 τον Αρη

Μετά από εξαιρετική εμφάνιση ο Λεβαδειακός νίκησε 2-0 τον Αρη. Για την ομάδα της Θεσσαλονίης αυτή ήταν η πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα ενώ οι Βοιωτοί εξελίσσονται, μαζί με τον επίσης νεοφώτιστο Αστέρα Τρίπολης, στην ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ.
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_24/11/2007_213145

Αναστολή από ΣτΕ για Endesa Hellas

Το Ε' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας διατάσσει την "προσωρινή αναστολή των προσβαλλομένων πράξεων" μετά την προσφυγή της οικολογικής κίνησης Αντίκυρας "Η Αρτεμις" που αφορά στην (μη) εγκατάσταση δεύτερης μονάδας ηλεκτροπαραγωγής συνδυασμένου κύκλου ισχύος 412 MW στα Ασπρα Σπίτια από την Endesa Hellas. Η "Αρτεμις", η οποία συμμετέχει στη Συμπαράταξη Βοιωτών για το Περιβάλλον μας έστειλε ένα ενδιαφέρον δελτίο Τύπου με τις τελευταίες εξελίξεις.Ιδού.

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ ΑΝΤΙΚΥΡΑ 20/11/07
« Η ΑΡΤΕΜΙΣ »
ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
32012 ΑΝΤΙΚΥΡΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ


Συμπατριώτισσες – Συμπατριώτες,
Φίλες και φίλοι:

Όπως καλά γνωρίζετε με τη δική σας και μόνο στήριξη καθημερινά αγωνιζόμαστε τους τελευταίους μήνες για να προστατέψουμε το εργασιακό και οικογενειακό μας περιβάλλον.
Σ΄ ένα αγώνα που αντίπαλος μας δεν είναι κανένας επιχειρηματίας, καμία επένδυση, καμία Κοινοτική ή Δημοτική Αρχή, κανένα σωματείο.
Αντίπαλοι και « εχθροί » μας είναι οι κακές νοοτροπίες που καταστρατηγούν τους νόμους, τη δικαιοσύνη, την απλή λογική και το συναίσθημά μας. Αντίπαλοί μας είναι αυτοί που προσπαθούν να παρουσιάσουν το μαύρο – άσπρο, το κακό για καλό, τον εγκληματικό βιασμό της φύσης για ανάπτυξη.
Για όλους αυτούς τους λόγους, εμείς όλοι παλεύουμε για να δώσουμε ότι σημαντικότερο οι επόμενες γενεές έχουν να κληρονομήσουν από εμάς:
την ΕΛΠΙΔΑ.
Έννοια που κανένα μικρό ή μεγάλο συμφέρον δεν έχει δικαίωμα να σβήσει. Έννοια που για κανένα επιχειρηματία το κράτος δεν θα καταλύσει τους νόμους
Φίλες και φίλοι:
1. Γνωρίζετε ότι ύστερα από τις έντονες πιέσεις που ασκήσαμε, το Νομαρχιακό Συμβούλιο Βοιωτίας απέρριψε ομόφωνα στις 26-09-2007 την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της ΑτΕ και των νέων εγκαταστάσεων της ΣΗΘ 334MW, ζητώντας από την εταιρεία να φέρει νέους όρους που να σέβονται το περιβάλλον (22.000m3 θαλασσινό νερό ψύξης κλπ).
2. Γνωρίζετε ότι κατέληξε σε παρωδία η ΄΄φιέστα΄΄ παρουσίασης της πολύκροτης έρευνας – αξιολόγησης της ομάδας του ΕΜΠ που στοίχισε περί τα 45.000€ στο Βοιωτικό λαό.
3. Θα πρέπει να γνωρίζετε επίσης ότι ξεκίνησαν χωρίς οικοδομική άδεια οι εργασίες κατασκευής της 2ης μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με φυσικό αέριο ισχύος 412MW, στον Άγιο Νικόλαο στο χώρο του εργοστασίου της ΄΄Αλουμίνιο της Ελλάδος΄΄. Ύστερα από καταγγελία της Οικολογικής Κίνησης Αντίκυρας ΄΄Η ΑΡΤΕΜΙΣ΄΄ (13/16-10-2007) και εισαγγελική παρέμβαση, η Διεύθυνση Πολεοδομίας Λιβαδειάς έδωσε εντολή για διακοπή οικοδομικών εργασιών (5104/01-11-2007). Κατά την αυτοψία που διενήργησε κλιμάκιο της εν λόγω Υπηρεσίας την 05-11-2007 διαπιστώθηκαν αυθαίρετες εκσκαφές και κατασκευή πασσάλων και επεβλήθη το νόμιμο πρόστιμο. Αλήθεια γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει υποβληθεί αίτηση χορήγησης οικοδομικής άδειας?
Σας πληροφορούμε ότι η ΡΑΕ γνωμοδότησε θετικά προς το Υπουργείο Ανάπτυξης υπέρ της ανθρακικής μονάδας στην περιοχή μας. Με το υπ΄ αριθμ. 16/19-10-2007 έγγραφό μας κοινοποιήσαμε τη γνωμοδότηση της ΡΑΕ προς όλους τους φορείς του Νομού Βοιωτίας που είχαν δεσμευτεί δημόσια κατά του άνθρακα ώστε να προβούν άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες προς το Υπουργείο. Παράλληλα κοινοποιήσαμε και έγγραφο του Δασαρχείου Λιβαδειάς απ΄ όπου προκύπτει ο δασικός χαρακτήρας της έκτασης που σχεδιάζεται η κατασκευή της ανθρακικής μονάδας.

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ:

1. Η μέχρι τώρα σιωπή των φορέων σημαίνει αποδοχή; Το Υπουργείο Ανάπτυξης, σε περίπτωση μη αντιρρήσεων, σε τοπικό επίπεδο, θα εγκρίνει την άδεια παραγωγής. Τι περιμένουν;
2. Γιατί δεν τηρήθηκε η δέσμευση προς τους φορείς ότι θα γίνει σεβαστή η γνώμη της τοπικής κοινωνίας; και παρά την καθολική αντίδραση όχι μόνο δεν σταμάτησαν οι διαδικασίες αλλά μετά την θετική γνωμοδότηση της ΡΑΕ άρχισε να μεθοδεύεται έμμεσα ο εκβιασμός: ΄΄ ή συναινείτε για την ανθρακική μονάδα ή το εργοστάσιο κλείνει΄΄ !!
3. Γιατί χρησιμοποιείται επίμονα ο όρος ΄΄Ενεργειακό Κέντρο Αγ. Νικολάου Βοιωτίας΄΄ ενώ δεν υπάρχει ό όρος αυτός στον υφιστάμενο χωροταξικό σχεδιασμό του Νομού; Επιδιώκεται αλλαγή χρήσης γης σε μια αναγκαστικά απαλλοτριωμένη έκταση;
4. Ποιες είναι οι επόμενες ενέργειες των φορέων για την αποτροπή της κατασκευής της ανθρακικής μονάδας ;
5. Ποιες είναι οι ενέργειες των αρμόδιων Υπηρεσιών σε κεντρικό και Νομαρχιακό επίπεδο για την πιστή εφαρμογή των Βέλτιστων Διαθέσιμων Τεχνικών (περιβαλλοντικών όρων), στο εργοστάσιο της ΑτΕ σύμφωνα με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ;
6. Πόσα εργοστάσια θα χρειαστούν ακόμη για να μην κλείσει το Αλουμίνιο;

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ !!!

*Τέλος σας ενημερώνουμε ότι η ΄΄ΑΡΤΕΜΙΣ ΄΄ έχει προσφύγει στο Συμβούλιο Επικρατείας κατά της 2ης μονάδας, ισχύος 412MW με αίτηση ακύρωσης και αίτηση αναστολής και ότι θα χρησιμοποιήσει όλα τα νόμιμα μέσα για να αποτρέψει την εγκατάστασή της. Στις 20-11-2007 το Ε΄ τμήμα του ΣτΕ διέταξε την προσωρινή αναστολή εκτελέσεως των προσβαλλόμενων πράξεων.

Η ΄΄ΑΡΤΕΜΙΣ ΄΄ παραμένει στον αγώνα αθόρυβα, μεθοδικά και αποτελεσματικά!!!

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2007

Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2007

Οι παραβάσεις των βιομηχανιών στον Ασωπό

Τα πρόστιμα "έπεσαν", παρότι αμφισβητούνται. Ομως, ποιες παραβάσεις εντοπίστηκαν από τους επιθεωρητές περιβάλλοντος στις βιομηχανίες της περιοχής Οινοφύτων; Στο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Παναγιώτη Μπουγάνη στη σημερινή Ελευθεροτυπία αποδεικνύτει ότι η χρόνια ατιμωρησία είχε μετατρέψει τη βιομηχανική καρδιά της Ελλάδας σε Φαρ Ουέστ με παρανόμους και χρυσοθήρες αλλά χωρίς σερίφηδες ή τουλάχιστον Λούκι Λουκ.


Ενα Φαρ Ουέστ ρύπων στον Ασωπό
Του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΠΟΥΓΑΝΗ
Πριν από δέκα μέρες, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιάς ανακοίνωσε πρόστιμα ύψους 1,4 ευρώ σε 20 βιομηχανίες της περιοχής του Ασωπού ποταμού. «Ξέχασε», όμως, να αναφέρει τις δεκάδες παραβάσεις που εντόπισαν οι επιθεωρητές περιβάλλοντος στους ελέγχους που πραγματοποίησαν και για τις οποίες επιβλήθηκαν αυτά τα πρόστιμα. Σ' αυτές, αποκαλύπτεται ο απίστευτος περιβαλλοντικός εφιάλτης που αντιμετωπίζουν οι πολίτες των Οινοφύτων και των γύρω περιοχών, πολλά χρόνια πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο με το καρκινογόνο εξασθενές χρώμιο.

Ενα ανεξέλεγκτο βιομηχανικό «Φαρ Ουέστ», στο οποίο δεκάδες επιχειρήσεις λειτουργούν χωρίς περιβαλλοντικές άδειες και μολύνουν ανενόχλητες τον υδροφόρο ορίζοντα με κάθε είδους επικίνδυνες ουσίες.Φθηνό «ενοίκιο μόλυνσης»Την ίδια στιγμή, οι μετρήσεις στις γεωτρήσεις των Οινοφύτων παραμένουν λιγοστές, ενώ δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση σε καθαρό νερό. Είναι τραγελαφικό, αλλά τα 20 πρόστιμα των επιθεωρητών περιβάλλοντος αποτελούν ένα μάλλον φτηνό «ενοίκιο μόλυνσης». Τα περισσότερα κινδυνεύουν να «χαθούν» στις αίθουσες των διοικητικών δικαστηρίων. Ηδη, οι περισσότερες εταιρείες καταφεύγουν ή προτίθενται να καταφύγουν στη Δικαιοσύνη για την ακύρωση αυτών των αποφάσεων και την αποκατάσταση της φήμης τους, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι εταιρείες ΕΛΒΑΛ και Μ.Ι. Μαΐλλης.
Ας δούμε, όμως, τις διαπιστώσεις των επιθεωρητών από τις αυτοψίες που έκαναν και τα έγγραφα που συνέταξαν για τις υποθέσεις:
**Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η Europa Profil Aluminio ΑΒΕ (267.000 ευρώ). Κατηγορείται ότι κατά την ημέρα της αυτοψίας έκανε ανεξέλεγκτη διάθεση υγρών λυμάτων στον Ασωπό μέσω του δικτύου ομβρίων υδάτων. Επίσης, ότι λειτουργούσε πλημμελώς τις μονάδες επεξεργασίας των αποβλήτων της και ότι δεν διαχειρίζονταν σωστά τη λάσπη που παράγεται από αυτή τη διαδικασία. Τέλος, δεν διέθετε άδειες διάθεσης και επεξεργασίας λυμάτων, κάτι που ισχύει για όλες σχεδόν τις εταιρείες που αναφέρουμε!
**Στην Aluminco (250.000 ευρώ πρόστιμο), διαπιστώθηκε ότι μέσα στο οικόπεδο των εγκαταστάσεών της υπάρχει γεώτρηση στην οποία μετρήθηκε υπερβολικά υψηλή συγκέντρωση σε εξασθενές χρώμιο. Η εταιρεία χρησιμοποιούσε χωρίς άδεια το νερό γεώτρησης για τις ανάγκες της.
**Εξίσου εντυπωσιακές οι παραβάσεις (180.000 ευρώ) και κατά τη διάρκεια ελέγχου στην ΕΛΒΑΛ. Διαπιστώθηκε ότι η επιχείρηση παραλαμβάνει και διοχετεύει στον Ασωπό τα απόβλητα της γειτονικής της Χαλκόρ (ανήκουν και οι δύο στον όμιλο Βιοχάλκο). Επιπλέον, στο βόρειο οικόπεδό της υπάρχει κοινός αγωγός συλλογής νερών και ανεπεξέργαστων λυμάτων, τα οποία παρεκτρέπονταν σε παρακείμενο ρέμα. Συν τοις άλλοις δεν διαθέτει άδεια επεξεργασίας επικίνδυνων αποβλήτων για το τμήμα βαφής.

**Η εταιρεία Μ.Ι. Μαΐλλης (160.000 ευρώ) κλείνει το «καρέ των προστίμων» που επέβαλε απευθείας ο Γ. Σουφλιάς. Σ' αυτήν παρατηρήθηκε υπέρβαση του ανώτατου ορίου απόρριψης σε νικέλιο, ένα τοξικό βαρύ μέταλλο. Οι επιθεωρητές διαπίστωσαν ότι δεν γίνεται η προβλεπόμενη διαχείριση επικίδυνων αποβλήτων. Κατέγραψαν μεγάλη ποσότητα νερού στη δεξαμενή αποθήκευσης λάσπης και διαπίστωσαν ότι η βιομηχανία την διέθετε παράτυπα σε άλλη επιχείρηση.

Εξασθενές χρώμιο.
Ας περάσουμε, όμως, στη δεύτερη ομάδα προστίμων που εισηγήθηκαν οι επιθεωρητές προς τη Γενική Περιφέρεια Αττικής (η έγκρισή τους είναι τυπική διαδικασία).
**Το υψηλότερο (77.800 ευρώ) αφορά το εργοστάσιο κυλίνδρων βαθυτυπίας της Icr Ιωάννου. Λειτουργούσε χωρίς περιβαλλοντική αδειοδότηση, ενώ σε γεώτρηση που υπήρχε στο οικόπεδο διαπιστώθηκε υποβάθμιση του νερού από εξασθενές χρώμιο.

**Χρωμικές ενώσεις χρησιμοποιούσε η βιομηχανία χρωμάτων και βερνικιών Berling (62.000 ευρώ), χωρίς να έχει ενημερώσει σχετικά τη Νομαρχία Βοιωτίας. Οι επιθεωρητές ανακάλυψαν ότι το εργοστάσιο παράγει περισσότερα απόβλητα από όσα αναγράφονται στη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΜΠΕ) του εργοστασίου και ότι δεν εφαρμόζεται η προβλεπόμενη μέθοδος διαχείρισής τους.
**Χωρίς περιβαλλοντική αδειοδότηση εντοπίστηκε και το βαφείο υφασμάτων Αρσενίδης (61.200 ευρώ), στο οποίο λειτουργούσε πλημμελώς το σύστημα επεξεργασίας αποβλήτων. Παραβίαζε, επίσης, όρους της άδειας διάθεσης των αποβλήτων.

Και από την περιφέρεια Αττικής ας μεταφερθούμε στη Νομαρχία Βοιωτίας, η οποία καλείται να επιβάλει άμεσα τα πρόστιμα των επιθεωρητών.
*Το μεγαλύτερο, ύψους 54.000 ευρώ, αφορά την ΕΤΕΜ (του ομίλου Βιοχάλκο κι αυτή). Η βιομηχανία δεν είχε υποβάλει μελέτη επεξεργασίας και διάθεσης υγρών αποβλήτων. Μάλιστα κάποια τα διέθετε επιφανειακά για πότισμα, κατά παράβαση περιβαλλοντικού όρου που προβλέπει να διατίθενται σε υπεδάφιο απορροφητικό σύστημα.
**Για παράτυπη χρησιμοποίηση χρωμίου κατά την παραγωγική της διαδικασία θα τιμωρηθεί η Viometale (53.000 ευρώ). Η μονάδα φυσικοχημικής επεξεργασίας των αποβλήτων δεν είχε την απαιτούμενη άδεια διαχείρισης, ενώ δεν γίνονταν συστηματικές μετρήσεις παρακολούθησης.
**Για τον ίδιο λόγο κατηγορείται και η Βαφική Α.Ε. (50.000 ευρώ). Σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο, η εταιρεία δεν παρακολουθεί τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των λυμάτων που διοχετεύει στον Ασωπό. Κατηγορείται επίσης για ελλείψεις στην εγκατάσταση επεξεργασίας αποβλήτων αλλά και ότι χρησιμοποιεί το νερό γεώτρησης κατά παράβαση της νομοθεσίας. **Τη συνηθισμένη (όπως αποδεικνύεται) έλλειψη άδειας διάθεσης και επεξεργασίας των επικίνδυνων αποβλήτων παρουσιάζει η Profilco (36.000 ευρώ). Και αυτή δεν έκανε συστηματικούς ελέγχους της ποιότητας των υγρών λυμάτων της.
**Πρόστιμο ύψους 32.400 ευρώ αντιμετωπίζουν και τα Γαλβανιστήρια Ελλάδος, καθώς χρησιμοποιούσαν μια σειρά από επικίνδυνες ουσίες (χρώμιο, νικέλιο, χαλκό) χωρίς αυτές να αναφέρονται στις ΜΠΕ. Η επιχείρηση κατηγορείται ότι δεν διαχειρίζεται ορθά τη λάσπη από τον καθαρισμό των υγρών αποβλήτων της.
**Περιβαλλοντικούς όρους παραβίαζε η ΕΠΑΛΜΕ (32.000 ευρώ) που διοχέτευε υγρά απόβλητα στον Ασωπό, ενώ έπρεπε να τα αποθηκεύσει σε ειδική δεξαμενή και να τα απομακρύνει εβδομαδιαίως με βυτιοφόρο, όπως αναφέρει η εισήγηση των επιθεωρητών.

Χωρίς άδεια λειτουργίας.
**Και οι παρατυπίες δεν έχουν τελειωμό. Οι επιθεωρητές κατηγορούν τη Μάστερσολ (22.000 ευρώ) για ανεξέλεγκτη απόρριψη αποβλήτων στο πίσω μέρος του οικοπέδου του εργοστασίου.Επίσης διαπίστωσαν ότι γίνεται γαλβανοποίηση μεταλλικών σωλήνων, δραστηριότητα που δεν περιλαμβάνεται στην άδεια λειτουργίας της.
**Την έλλειψη περιβαλλοντικής αδειοδότησης καθώς και αδειών διάθεσης αποβλήτων καλείται να πληρώσει η βιομηχανία επεξεργασίας μετάλλου ΠΡΟΤΑΛ (26.000 ευρώ). Οπως και η Sirca Hellas, μια βιομηχανία βερνικοχρωμάτων (11.700 ευρώ), αλλά και η Ν. Π. Στεργίου (6.500 ευρώ).
**Στη δικαιοδοσία της Νομαρχίας Αν. Αττικής ανήκει η Τυποχημική (32.400 ευρώ). Δεν διαχειριζόταν σύμφωνα με τη νομοθεσία τα στέρεα απόβλητα που προέκυπταν από τον καθαρισμό των καζανιών του εργοστασίου, ενώ βρέθηκαν διασκορπισμένα προϊόντα και άλλες ύλες στο δάπεδο.

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2007

Το συνέδριο της ΚΕΔΚΕ

Από την Τετάρτη έως την Παρασκευή θα διαρκέσει το ετήσιο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ που φέτος θα πραγματοποιηθεί στο Κάστρο Κυλλήνης, στην Ηλεία, σε ένδειξη συμπαράστασης στους πολίτες και τους Δήμους της περιοχής που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου.
Την έναρξη του συνεδρίου θα κηρύξει, ως είθισται, ο υπουργός Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλος ενώ την κεντρική εισήγηση θα παρουσιάσει ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ και δήμαρχος Αθηναίων κ. Νικήτας Κακλαμάνης.Σε ειδικούς θεματικούς κύκλους κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα συζητηθούν τα μεγάλα ζητήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης:
1. Τα θεσμικά ζητήματα, δηλαδή ο Καποδίστριας2, η θεσμοθέτηση της μητροπολιτικής διακυβέρνησης στα μεγάλα πολεοδομικά συγκροτήματα, η καθιέρωση του β΄ βαθμού Αυτοδιοίκησης σε επίπεδο Περιφέρειας.
2. Τα οικονομικά προβλήματα των ΟΤΑ και οι προτάσεις της ΚΕΔΚΕ για την επίλυσή τους.
3. Τα διαρκώς ογκούμενα κοινωνικά προβλήματα με προτάσεις για τις πολιτικές της Αυτοδιοίκησης στον κοινωνικό τομέα και στον τομέα της απασχόλησης.
5. Τα ζητήματα περιβάλλοντος όπως η διαχείριση των απορριμμάτων και των υδατικών πόρων, ζητήματα χωροταξίας-πολεοδομίας και η προώθηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην Ελλάδα.

Ειδικές συζητήσεις θα γίνουν για την πρόταση της ΚΕΔΚΕ που αφορά τον επαναπροσδιορισμό του συστήματος Πολιτικής Προστασίας καθώς και για την αποτελεσματική συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στο σχεδιασμό και την υλοποίηση του Δ΄ ΚΠΣ.


Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2007

Μεγάλη νίκη Λεβαδειακού στην Κρήτη

Μεγάλη νίκη με 2-1 πέτυχε στο «Παγκρήτιο» επί του ΟΦΗ ο Λεβαδειακός (69΄ Σφακιανάκης - 74΄ Σίσιτς, 83΄ Ζησόπουλος), στη μεταξύ τους αναμέτρηση για την 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας.
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_18_11/11/2007_211545

Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2007

Τα εκλογικά κέντρα του ΠΑΣΟΚ στη Βοιωτία

Βλέπω ότι πολλοί αναγνώστες θα ψηφίσετε. Πού όμως;
Τα εκλογικά κέντρα του ΠΑΣΟΚ στη Βοιωτία είναι τα εξής.

ΧΑΙΡΩΝΕΙΑΣ, ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ, 2261095490, 1 ● ΟΙΝΟΦΥΤΩΝ, ΜΕΓΑΡΟ ΔΗΜ. ΛΙΑΠΗ, Κ.Ι ΛΙΑΠΗ 30, 1 ● ΚΟΡΩΝΕΙΑΣ, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ, ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, 2 ● ΚΥΡΙΑΚΙΟΥ, ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ, ΚΥΡΙΑΚΙ, 1 ● ΛΕΒΑΔΕΩΝ, ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ, ΛΙΒΑΔΕΙΑ/2261081514, 6 ● ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ, ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΗΛΙΑ ΖΩΓΡΑΦΟΥ, 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, 3 ● ΠΛΑΤΑΙΩΝ, ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ, ΚΑΠΑΡΕΛΛΙ, 1 ● ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ, ΠΑΛΙΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ, ΧΩΡΟΣ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟΥ, 2 ● ΤΑΝΑΓΡΑΣ, ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ, ΑΡΜΑ 0 2262071011, 1 ● ΘΙΣΒΗΣ, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ, ΔΟΜΒΡΑΙΝΑ 0, 1 ● ΔΙΣΤΟΜΟΥ, ΓΡΑΦΕΙΑ Δ.Ο. ΠΑ.ΣΟ.Κ., ΠΑΝΩ ΠΛΑΤΕΙΑ, 2 ● ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ, ΚΕΠ, 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 112, 1 ● ΑΛΙΑΡΤΟΥ, ΚΑΠΗ ΑΛΙΑΡΤΟΥ, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ/2268024130, 2 ● ΑΡΑΧΟΒΗΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ(ΚΑΤΩ ΑΙΘΟΥΣΑ), ΑΡΑΧΩΒΑ/2267031318, 1 ● ΒΑΓΙΩΝ, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ, ΒΑΓΙΑ, 2 ● ΔΑΥΛΕΙΑΣ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΖΑΜΠΑ ΜΑΙΡΗ, ΔΑΥΛΕΙΑ, 1 ● ΔΕΡΒΕΝΟΧΩΡΙΩΝ, ΚΕΠ, ΠΥΛΗ, 1 ● ΘΗΒΑΙΩΝ, ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ, ΛΟΥΚΑ ΜΠΕΛΛΟΥ, 6 ● ΘΕΣΠΙΕΩΝ, ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ, ΘΕΣΠΙΕΣ, 1 ● ΑΚΡΑΙΦΝΙΑΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ (2268031028), ΑΚΡΑΙΦΝΙΟ, 1

Κι εδώ για όλη την Ελλάδα.http://www.tovimadaily.gr//Article.aspx?d=20071110&nid=6550079&sn=&spid=

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2007

Σεισμός στον Κορινθιακό

Σεισμός 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε χθες βράδυ στις 10.10 στην περιοχή της Ναυπάκτου.
Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 170 χιλιόμετρα δυτικά - βορειοδυτικά της Αθήνας και συγκεκριμένα στον θαλάσσιο χώρο νότια της Ναυπάκτου, σύμφωνα ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών.
Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή εκτός από την Ναύπακτο, στην Πάτρα το Αίγιο, το Μεσολόγγι και άλλες περιοχές των νομών Αχαΐας και Αιτωλοακαρνανίας.

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2007

Διαμαρτυρία στη Δομβραίνα για το περιβάλλον2

Τη διαμορφούμενη κατάσταση στη Βοιωτία, από τη δική της σκοπιά, παρουσιάζει με δελτίο Τύπου η Συμπαράταξη Βοιωτών για το Περιβάλλον ενόψει της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που διοργανώνεται την Κυριακή στη Δομβραίνα.


ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΒΟΙΩΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Συγκέντρωση στη Δομβραίνα,
την Κυριακή 4 Νοεμβρίου, στις 11 π.μ.

Η ΘΙΣΒΗ ΚΑΙ Ο ΕΛΙΚΩΝΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙΝΟΦΥΤΑ

Σήμερα η Βοιωτία ζει, με τραγικό τρόπο, τις συνέπειες της περίφημης βιομηχανικής ανάπτυξής της:
· Σε μία τεράστια περιοχή, από τη Θήβα και τα Οινόφυτα μέχρι τον Ωρωπό, το Δήλεσι και την Αυλίδα, πίνουν, μαγειρεύουν και πλένονται με νερό μολυσμένο από το καρκινογόνο εξασθενές χρώμιο.
· Στην ευρύτερη περιοχή της Αντίκυρας, που εδώ και χρόνια μολύνεται ο αέρας, η θάλασσα και το έδαφος από τα εργοστάσια της αλουμίνας και του αλουμινίου, ετοιμάζονται τρία (3) εργοστάσια ηλεκτροπαραγωγής, το ένα από τα οποία με άνθρακα.
· Η βόρεια - βορειανατολική πλευρά του νομού έχει τις ανοιχτές πληγές της Λάρυμνας και της βιομηχανικής ζώνης της Χαλκίδας, ενώ δρομολογούνται τρία (3) νέα εργοστάσια ηλεκτροπαραγωγής με άνθρακα (Λάρυμνα, Μαντούδι, Αλιβέρι).

ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΒΟΙΩΤΙΑ
με την πλήρη εκβιομηχάνισή της και τη μετατροπή της σε ένα τεράστιο ενεργειακό κέντρο:
Επτά (7) συνολικά εργοστάσια ηλεκτροπαραγωγής (1 στη Χαιρώνεια, 4 στη Θήβα, 3 στην Αντίκυρα), επέκταση της βιομηχανικής περιοχής της Θίσβης (που συνοδεύεται με δρόμο ταχείας κυκλοφορίας και σιδηροδρομική γραμμή από τα Οινόφυτα) και καταστροφή της καρδιάς του ορεινού όγκου του Ελικώνα με έναν απίστευτο αριθμό ανεμογεννητριών (περίπου 250), υποσταθμών και πυλώνων.
Ειδικά, στην περιοχή μας της Θίσβης και του κεντρικού Ελικώνα, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και αποτελούν τον πολιορκητικό κριό της όλης επιχείρησης, οι εξής εγκαταστάσεις:
· το λιμάνι της Θίσβης, που ενώ εξακολουθεί να ρυπαίνει τις παραλίες μας, λειτουργώντας παράνομα, χωρίς άδεια και χωρίς τους στοιχειώδεις κανόνες διαχείρισης ενός κοινοτικού λιμανιού, σχεδιάζεται να επεκταθεί και να αποκτήσει γενική εμπορική χρήση (γι’ αυτό και ο θηριώδης δρόμος ταχείας κυκλοφορίας και η σιδηροδρομική γραμμή).
· ένα, ακόμη, εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής, δίπλα στα “Σωληνουργεία Κορίνθου”, που θα είναι ο προπομπός για να ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα εργοστάσια του ομίλου Στασινόπουλου.
· η γραμμή μεταφοράς υπερυψηλής τάσης (πυλώνες), από το εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής μέχρι την Πέτρα, μέσα από τον ορεινό όγκο του Ελικώνα (Αγία Άννα – Κορώνεια - δρυόδασος Στριγανιάς), παρ’ όλο που οι δασικές υπηρεσίες του νομού έχουν εκφράσει έντονες αντιρρήσεις.
· άλλες 25 εγκαταστάσεις ανεμογεννητριών, σαν αυτή της Αγίας Άννας, μόνο στα όρια των δήμων Θίσβης και Κορώνειας, μαζί με τους αντίστοιχους υποσταθμούς και τους πυλώνες των γραμμών μεταφοράς του ηλεκτρικού ρεύματος.

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ
ΜΕ ΣΤΑΥΡΩΜΈΝΑ ΧΕΡΙΑ
Εμείς, οι κάτοικοι αυτής της περιοχής, που αντιμετωπίζουμε με τρόμο αυτήν την προοπτική, είμαστε αποφασισμένοι να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Σας καλούμε να πάρετε δραστήρια μέρος στον αγώνα για τη σωτηρία της περιοχής μας και για ένα βιώσιμο και ανθρώπινο μέλλον των κατοίκων της.