Δευτέρα 31 Μαρτίου 2008

Οδυνηρή ήττα Λεβαδειακού από Εργοτέλη

Την ήττα με 2-1 γνώρισε ο Λεβαδειακός στο Παγκρήτιο Στάδιο από τον Εργοτέλη και πλέον η παραμονή του στα σαλόνια της Σούπερ Λίγκα φαίνετια πολύ δύσκολη. Το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες όπως όλα σχεδόν τα ντέρμπι αλλά και στην κατά κράτος επικράτηση του Νίκου Καραγεωργίου επί του Μπάμπη Τεννέ.

Από το sport24.gr
Ο Νίκος Καραγεωργίου είχε χαρακτήρισει στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε μεσοβδόμαδα, "τελικό της χρονιάς" την αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό στο "Παγκρήτιο", και οι παίκτες του φρόντισαν να βγουν νικητές μέσα από αυτή την... δοκιμασία, επικρατώντας 2-1 της ομάδας του Μπάμπη Τεννέ και κάνοντας έτσι ένα αποφασιστικό βήμα για την ανανέωση της παραμονής τους στα μεγάλα σαλόνια.

Οι Κρητικοί κατάφεραν να πάρουν το χρυσό "τρίποντο" χάρη στα τέρματα των Κοιλιάρα και Ογκουνσότο (είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Λεονάρντο για τους φιλοξενουμένους), με το αποτέλεσμα αυτό να τους ανεβάζει στην σωτήρια 13η θέση με σημαντικό αβαντάζ τριών πόντων έναντι των σημερινών αντιπάλων τους. Το εντυπωσιακό με τον Εργοτέλη είναι ότι διεύρυνε το αήττητο σερί του, μετρώντας πλέον 4 νίκες και 1 ισοπαλία στα πέντε τελευταία ματς, ενώ κατάφερε να διατηρήσει απόρθητη την έδρα του για 7ο συνεχόμενο παιχνίδι, με την τελευταία του αποτυχία να καταγράφεται στις 23 Δεκεμβρίου (1-4 από την ΑΕΚ).

Στον αντίποδα, το έργο του Λεβαδειακού για την παραμονή στην Σούπερ Λίγκα είναι πλέον πολύ δύσκολο, καθώς απέχει τρεις πόντους από τον Εργοτέλη, απέναντι στον οποίο υστερεί στην ισοβαθμία (0-0 στον πρώτο γύρο), με τους "πράσινους" να γνωρίζουν την 8η ήττα τους στα 10 τελευταία ματς. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η ένατη συνεχόμενη εκτός έδρας ήττα του στο πρωτάθλημα (απολογισμός τερμάτων 3-21), με την τελευταία του επιτυχία μακριά από την Βοιωτία να έχει σημειωθεί και πάλι στο "Παγκρήτιο", αυτή τη φορά με αντίπαλο τον ΟΦΗ (2-1 στις 11 Νοεμβρίου).
Οι συνθέσεις των ομάδων
Εργοτέλης (Νίκος Καραγεωργίου):
Δασκαλάκης, Κορδονούρης, Χίμπλινγκερ, Γραμμόζης, Ζούνιορ, Κένεντι, Δ. Κοιλιάρας, Θεοδωρίδης (63' Μπούντιμιρ), Γιαλούσης, Βακουφτσής, Ογκουνσότο
Λεβαδειακός (Μπάμπης Τεννές): Μπλάζιτς, Εμερόν, Λουμπούτης (51' Διαμάντης), Παστός, Παβιό, Παρασκευαϊδης, Ζησόπουλος (36' Ρέγιες), Λεονάρντο, Ντιμπαλά, Σίντζιελορτζ , Μοντόγια (67' Αντερσον) Γήπεδο: Παγκρήτιο ΣτάδιοΔιαιτητής: Βασίλης Παμπορίδης (Κιλκίς) Κίτρινες κάρτες: Γιαλούσης, Γραμμόζης, Χίμπλινγκερ, Μπούντιμιρ (Εργοτέλης), Σίντζιλορτζ, Ρέγες, Παρασκευαΐδης, Παστός (Λεβαδειακός) Κόκκινες κάρτες: Χίμπλινγκερ
Με μια ματιά
O Εργοτέλης ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων από το ξεκίνημα του ματς και στο 7' προσπάθησε να απειλήσει για πρώτη φορά την εστία των φιλοξενουμενών. Ο Βακουφτσής επιχείρησε την κάθετη μπαλιά για τον Ογκουνσότο, με τον κεντρικό αμυντικό των "πρασίνων" Παρασκευαΐδη να προλαβαίνει όμως και να κόβει την τελευταία στιγμή με προβολή. Τέσσερα λεπτά αργότερα, οι Κρητικοί κατάφεραν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα με τον Πάτρικ Ογκουνσότο, ο οποίος πανηγύρισε το 5ο τέρμα του στο φετινό πρωτάθλημα. Ο Κοιλιάρας ελίχθηκε από τα δεξιά και έκανε τη σέντρα με το αριστερό, με τον Βακουφτσή να αφήνει με ωραίο τρόπο τη μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του και τον Νιγηριανό φορ να νικάει με πλασέ τον Μπλάζιτς παρά την πίεση που είχε από τον Παρασκευαΐδη.

Ο Λεβαδειακός προσπάθησε να αντιδράσει μετά το γκολ και στο 25' λίγο έλειψε να ισοφαρίσει, με τον Μοντόγια να βγάζει κάθετη μπαλιά για τον Ντιμπαλά μέσα στην περιοχή αλλά τον Κορδονούρη να διώχνει σε κόρνερ. Η ισοφάριση πάντως για τους φιλοξενούμενους ήρθε πριν τη συμπλήρωση του πρώτου 45λεπτου, εκμεταλλευόμενοι την εκτελεστική δεινότητα του Λεονάρντο μέσω των χτυπημάτων φάουλ. Στο 40' εκτέλεσε αριστοτεχνικά φάουλ σε απόσταση 25 μέτρων από την αντίπαλη εστία, με τη μπάλα να περνάει πάνω από το τείχος και να καταλήγει στο "Γ" της εστίας του Δασκαλάκη ο οποίος δεν μπόρεσε να αντιδράσει.

Το 1-1 δεν ήταν το αποτέλεσμα που εξυπηρετούσε τον Εργοτέλη, και για το λόγο αυτό οι Κρητικοί ήταν αυτοί που μπήκαν πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος ψάχνοντας το πολυπόθητο δεύτερο γκολ. Στο 48' ο Ογκουνσότο μπήκε στην περιοχή και επιχείρησε να κάνει το πλασέ, με τον Μπλάζιτς να πέφτει στα πόδια του και να διώχνει σε κόρνερ. Το παιχνίδι ήταν "ανοικτό" στο δεύτερο μέρος, με τον Ντιμπαλά να στέλνει τη μπάλα άουτ στο 66' από καλή θέση και τον Εργοτέλη να "απαντά" με ένα δεύτερο γκολ έξι λεπτά αργότερα (72'). Μετά από ωραία συνεργασία Ζούνιος-Βακουφτσή, η μπάλα κατέληξε στον Κοιλιάρα, ο οποίος έκανε ωραίο ελιγμό και με αριστερό πλασέ νίκησε τον Μπλάζιτς για να γράψει το 2-1, το οποίο έμελε να είναι και το τελικό σκορ.

Στο τελευταίο 20λεπτο, ο Λεβαδειακός ήταν η ομάδα που αναζήτησε το γκολ καθώς "καιγόταν" για να φτάσει στην ισοφάριση και στο 86' διαμαρτυρήθηκε έντονα για πέναλτι. Μετά από μία κεφαλιά του Παρασκευαΐδη, η μπάλα χτύπησε στο απλωμένο χέρι του Γιαλούση, με τον διαιτητή Παμπορίδη να λέει "παίζεται". Στο 90', ο Δασκαλάκης κράτησε το 2-1 για την ομάδα του αποκρούοντας το διαγώνιο σουτ του Ρέγιες, ενώ οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν το ματς με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Χίμπλινγκερ με 2η κίτρινη κάρτα για καθυστερήσεις.

Συνέντευξη Τύπου
Νίκος Καραγεωργίου (Εργοτέλης): "Είμαστε πολύ χαρούμενοι από το αποτέλεσμα. Σε εμάς, λειτούργησε το ένστικτο της αυτοσυντήρησης και τα παιδιά έδειξαν χαρακτήρα. Μένουν ακόμη τρεις σκληρές μονομαχίες και όσο το πρωτάθλημα πλησιάζει στο τέλος του, πιστεύουμε περισσότερο στην παραμονή. Τα πόδια ήταν "βαρίδια", αλλά οι παίκτες έδειξαν γενναιότητα και μπράβο τους".

Μπάμπης Τεννές (Λεβαδειακός): "Χάσαμε ένα σημαντικό παιχνίδι και ο Εργοτέλης πήρε προβάδισμα στην υπόθεση σωτηρία. Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να παλέψουμε μέχρι το τέλος και να κάνουμε ταμείο στο τέλος. Πιστεύω ότι, και λόγω προγράμματος, έχουμε τις δυνατότητες να παραμείνουμε στην κατηγορία. Το παιχνίδι ήταν μέτριο και κυριάρχησαν οι προσωπικές μονομαχίες. Εμείς δε "νιώσαμε" ιδιαίτερη πίεση από τον αντίπαλο και δεχτήκαμε δύο γκολ, σε στιγμές που ήμασταν οργανωμένοι στην άμυνα. Η αλλαγή του Μοντόγια έγινε, γιατί ο Εργοτέλης έβαλε τον Μπουντιμίρ στο παιχνίδι και χρειαζόμασταν έναν ψηλό αμυντικό. Μη ξεχνάμε, άλλωστε, ότι και η ισοπαλία ήταν καλό αποτέλεσμα για εμάς".

Όλα τα λεφτά...
Οι δύο σκόρερ του Εργοτέλη, Ογκουνσότο και Κοιλιάρας, οι οποίοι πέτυχαν τα δύο πιο καθοριστικά τέρματα της φετινής σεζόν, στην προσπάθεια του Εργοτέλη να συνεχίσει να αγωνίζεται και τη νέα σεζόν στην Σούπερ Λίγκα.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Το τραγικό αρνητικό σερί του Λεβαδειακού μακριά από το σπίτι του. Η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ έχασε για ένατο συνεχόμενο εκτός έδρας ματς, και πλέον το μέλλον της στην κατηγορία φαντάζει εξαιρετικά δυσοίωνο.
To Live του αγώνα...
Η 11άδα των γηπεδούχων

(Καραγεωργίου): Δασκαλάκης, Κορδονούρης, Χίμπλινγκερ, Ογκουνσότο, Γραμμόζης, Ζούνιορ, Βακουφτσής, Κένεντι, Κοιλιάρας, Θεοδωρίδης, Γιαλούσης
Η 11άδα των φιλοξενούμενων
(Τεννές): Μπλάζιτς, Εμεράν, Λουμπούτης, Παστός, Παβιό, Παρασκευαΐδης, Ζησόπουλος, Λεονάρντο, Μοντόγια, Ντιμπαλά, Σίντζιλορτζ
Στοιχεία Αγώνα
Γήπεδο: "Παγκρήτιο"Διαιτητής: Β.ΠαμπορίδηςΒοηθοί: Λ.Βασιλειάδης, Α.Θανασακούδης
1'Έναρξη αγώνα
8'Ευκαιρία Εργοτέλης Ογκουνσότο
Εκτέλεση φάουλ του Κοιλιάρα, ο Ογκουνσότο δεν πρόλαβε να βάλει το πόδι του στην πορεία της μπάλας για να τη στείλει στα δίχτυα.
10'Κίτρινη κάρτα Εργοτέλης Γιαλούσης
11'Γκολ Εργοτέλης Ογκουνσότο
1-0 για τον Εργοτέλη! Ωραία ατομική προσπάθεια του Κοιλιάρα από τα δεξιά, γύρισε την μπάλα την κατάλληλη στιγμή, με τους αμυντικούς του Λεβαδειακού να σαστίζουν και τον Ογκουνσότο να "εκτελεί" από κοντά τον Μπλάζιτς.
30'Κίτρινη κάρτα Λεβαδειακός Σίντζιλορτζ
37'Αλλαγή παίκτη Λεβαδειακός
Ο Ρέγες πήρε τη θέση του Ζησόπουλου.
39'Γκολ Λεβαδειακός Λεονάρντο
Ισοφαρίζει σε 1-1 ο Λεβαδειακός! Σκόρερ ο Λεονάρντο με εντυπωσιακή εκτέλεση φάουλ από τα 35 μέτρα που αιφνιδίασε τον Δασκαλάκη.
45'Λήξη ημιχρόνου

46'Σέντρα 2ου ημιχρόνου
50'Αλλαγή παίκτη Λεβαδειακός
Ο Διαμάντης πήρε τη θέση του Λουμπούτη.
63'Αλλαγή παίκτη Εργοτέλης
Ο Μπουντιμίρ στη θέση του Θεοδωρίδη.
67'Αλλαγή παίκτη Λεβαδειακός
Ο Άντερσον πήρε τη θέση του Μοντόγια.
71'
Γκολ Εργοτέλης
2-1 ο Εργοτέλης! Ο Κοιλιάρας βάζει τους Κρητικούς μπροστά στο σκορ.
74'
Αλλαγή παίκτη Εργοτέλης
Ο Μάθις πήρε τη θέση του Κοιλιάρα.
81'Κίτρινη κάρτα Εργοτέλης Γραμμόζης
81'Κίτρινη κάρτα Λεβαδειακός Ρέγες
82'Κίτρινη κάρτα Λεβαδειακός Παρασκευαΐδης
83'Κίτρινη κάρτα Λεβαδειακός Παστός
87'Κίτρινη κάρτα Εργοτέλης Χίμπλινγκερ
92'Κόκκινη κάρτα Εργοτέλης Xίμπλινγκερ

Κυριακή 23 Μαρτίου 2008

Η ΑΡΤΕΜΙΣ για τις εξελίξεις

Λάβαμε και δημοσιεύουμε δελτίο Τύπου της ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ «Η ΑΡΤΕΜΙΣ», που αναφέρεται στις τελευταίες εξελίξεις για τα ενεργειακά σχέδια του Ομίλου Μυτιληναίου.

Συμπατριώτες – Συμπατριώτισσες, φίλες και φίλοι
Τις τελευταίες μέρες είχαμε ραγδαίες εξελίξεις
, σχετικά με τη δικαστική διαμάχη ΔΕΗ και Ομίλου Μυτιληναίου.
Με την υπ’ αρ. 72/2008 απόφαση ασφαλιστικών μέτρων του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, έγινε ανάκληση τω ασφαλιστικών μέτρων της Αλουμίνιον Α. Ε. (Σύμβαση 1960). Γνωρίζοντας την τακτική, παλιότερη και πρόσφατη, αναμένουμε πιέσεις, περί βιωσιμότητας της ΑτΕ. Με αυτήν την αφορμή, θα θέλαμε, να σας ενημερώσουμε, έγκαιρα και έντιμα, όπως κάναμε πάντα μέχρι σήμερα, ότι:
1.“Σύμφωνα με πηγές του Ομίλου Μυτιληναίου, ο οποίος ελέγχει την Αλουμίνιον Α.Ε., η απόφαση αυτή δεν επηρεάζει αρνητικά τα οικονομικά δεδομένα της εταιρείας. Όπως επισημαίνουν, η σύμβαση του 1960, για τον προσδιορισμό της τιμής του ηλεκτρικού, λαμβάνει υπόψη και τις τιμές του αλουμινίου που ισχύουν διεθνώς” (“Ναυτεμπορική” 15/3/2008).
2. Αποφύγαμε να ανακατευτούμε με τις επιχειρηματικές κινήσεις του Ομίλου Μυτιληναίου. Δεν είμαστε συνέταιροι.. Ποτέ άλλωστε δεν επιχειρήσαμε να εμπλέξουμε τη βιωσιμότητα της ΑτΕ με τα σχεδιαζόμενα ενεργειακά. Η εμπλοκή μας αφορά μόνο στη βελτίωση του περιβάλλοντος και στην εξασφάλιση μιας ανεκτής ποιότητας ζωής στον τόπο μας.
Να θυμίσουμε ότι στο εργοστάσιο εργάζονται οι συμπατριώτες μας, οι φίλοι μας, οι συγγενείς μας , ακόμη και τα αδέρφια μας. Να είστε βέβαιοι ότι το εργοστάσιο δεν κινδυνεύει από μας. Αν σκεφτείτε μάλιστα, λίγο πιο ψύχραιμα, είναι πολύ εύκολο να καταλάβετε ότι αυτοί που επιδιώκουν, επιμένουν και συναινούν στην εγκατάσταση ενεργειακού κέντρου στο χώρο της ΑτΕ, δεν ενδιαφέρονται για τη βιωσιμότητά της. Μόλις ξεκινήσουν και τα πρώτα προβλήματα, όπως για παράδειγμα έλλειψη α΄ ύλης (βωξίτη), ή αλλαγή στο τιμολόγιο της ΔΕΗ, τότε όλοι θα βγάλουν τις μάσκες…..

Τιμούμε και θα εξακολουθούμε να τιμούμε τους αγώνες των εργαζομένων στην ΑτΕ για τη βελτίωση της ατμόσφαιρας στο χώρο της εργασίας τους. Πιστεύουμε πραγματικά στην ευαισθησία τους για το περιβάλλον, σαφώς και κατανοούν καλύτερα από μας τις συνθήκες επιβάρυνσής του. Από τη άλλη όμως πρέπει να επισημάνουμε τα σημεία που επιδέχονται βελτιώσεων, πάντα βασιζόμενοι σε επιστημονικά στοιχεία και όχι σε αυθαίρετες προσπάθειες εντυπωσιασμού.

3. Από αυτή τη σκοπιά, δεν αντιταχθήκαμε στη λειτουργία της 1ης μονάδας ΣΗΘ ισχύος 334 MW. Αντίθετα, θεωρούμε αναγκαία τη λειτουργία της τόσο για τη βιωσιμότητα της ΑτΕ όσο και τη βελτίωση της υφιστάμενης κατάστασης.
Η παρέμβασή μας αφορά στη σωστή, περιβαλλοντικά, διαχείριση του θαλασσινού νερού ψύξης (22.000 m3/h ή 528.000 τόνοι την ημέρα), ώστε να αποφευχθεί η οικολογική καταστροφή του κλειστού κόλπου της Αντίκυρας. Η χρήση της τεράστιας αυτής ποσότητας νερού, με την προσθήκη χλωρίου και του χημικού MEXEL, μαζί με την αύξηση της θερμοκρασίας του νερού, θα έχει ανυπολόγιστες συνέπειες στη βιοποικιλότητα του κόλπου (Η μελέτη του ΕΛΚΕΘΕ υποδεικνύει την απόρριψή του εκτός του κόλπου της Αντίκυρας). Γι΄ αυτό άλλωστε έχουμε προσφύγει στους αρμόδιους φορείς. Όμως μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία ανταπόκριση……. Εμείς θα επιμείνουμε…..

4. Είμαστε αντίθετοι με τη 2η μονάδα φυσικού αερίου ισχύος 412 ΜW και είναι γνωστό ότι προσφύγαμε στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την ακύρωση της άδειας εγκατάστασής της (έχει διαταχθεί προσωρινή αναστολή των εργασιών), γιατί:

α) Θεωρούμε καταστροφική για το περιβάλλον, την εγκατάσταση και τη λειτουργία της, σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες εγκαταστάσεις. Εκτός από τους ρύπους, η περιοχή μας θα γίνει και θερμοκήπιο λόγω της απώλειας των 2/3 της θερμογόνου δύναμης του Φυσικού αερίου σε θερμότητα που «πάει χαμένη» στην ατμόσφαιρα στα αερόψυκτα (π. χ. ΑΣΗ 412MW) ή στη θάλασσα στα υδρόψυκτα (π. χ. ΣΗΘ 334MW), επιβαρύνοντας έτσι με περιττή θερμότητα το περιβάλλον. Δηλαδή στον κόλπο της Αντίκυρας οι δύο μονάδες φυσικού αερίου θα εκλύουν θερμότητα 11.000.000.000 kw/h ετησίως. (Έκθεση των καθηγητών κ. Δ. Παπανίκα και Δ. Μάργαρη).

β) Μια πλήρως αυτοματοποιημένη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής (με 40 θέσεις εργασίας κυρίως εξειδικευμένου προσωπικού και με καμινάδες ύψους 50 μέτρων) δεν προσφέρει τίποτα στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου.

γ) Είμαστε πεπεισμένοι ότι η εγκατάσταση αυτής της μονάδας θα καταστήσει την περιοχή μας ενεργειακό κέντρο και, σαν άλλη κερκόπορτα, θα ανοίξει το δρόμο στην εγκατάσταση και άλλων μονάδων φυσικού αερίου. Κυρίως, όμως, θα “στρώσει το χαλί” στη λιθανθρακική μονάδα των 600 MW, η οποία έχει δρομολογηθεί παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις του επιχειρηματία (θετική γνωμοδότηση ΡΑΕ στις 16/08/2007 - συμφωνητικό μίσθωσης ακινήτου με αριθμό 6631/04/12/2007 μεταξύ ΑτΕ και ENDESA για την ενοικίαση, μέχρι το 2032, διακοσίων χιλιάδων τ.μ. (200.000 m2) απαλλοτριωμένης έκτασης για την κατασκευή λιθανθρακικής μονάδας).

· ΑΥΤΕΣ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ “Η ΑΡΤΕΜΙΣ”
· ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥN ΟΛΟΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΑΛΟΓΟΥΝ.
· ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΑΣ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ!!
Φίλες και φίλοι…
Είμαστε περήφανοι που γεννηθήκαμε εδώ…στην Αντίκυρα.
Περπατήσαμε ξυπόλητοι από τον ΄΄Περγαντά΄΄ μέχρι το ΄΄Σφουγγαρά΄΄.
Κοιμηθήκαμε νύχτες ολάκερες κάτω από τον ουρανό της, με συντροφιά τ΄ αστέρια.
Νανουριστήκαμε με τις ρομάντσες των κοριτσιών της πούκαναν βαρκάδα στη θάλασσά της.
Ερωτευτήκαμε κολυμπώντας στον ΑηΣίδερο.
Κλάψαμε σκεπάζοντας με το χώμα της… αγαπημένους μας .
Γεννηθήκαμε εδώ…
Τώρα νοιώσαμε πως μας χρειάζεται….είμαστε και θα μείνουμε πάντα εδώ…..

Συμπατριώτες:
Πόσοι άραγε από αυτούς που θέλουν την εγκατάσταση όλων αυτών των εργο
στασίων στην πατρίδα μας μπορούν να υπερηφανεύονται ότι είναι Αντικυραίοι;
Υ. Γ.
οπου οι πολίτες αντιδρούν υπάρχει ελπίδα
ΚΑΒΑΛΑ :
15.000 πολίτες (όλοι οι φορείς υπό παραίτηση)
ΑΣΤΑΚΟΣ : 5.000 πολίτες στους δρόμους
ΑΛΜΥΡΟΣ ΒΟΛΟΥ: 7.000 πολίτες έκλεισαν την εθνική οδό
ΓΕΦΥΡΑ ΡΙΟ / ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ: 4.000 πολίτες
ΜΑΝΤΟΥΔΙ ΕΥΒΟΙΑΣ: συλλαλητήριο στις 21/03/2008
ΑΝΤΙΚΥΡΑ: ;;;;;;;

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ
«Η ΑΡΤΕΜΙΣ»

Η ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ ΑΡΤΕΜΙΣ αποτελεί τμήμα της Συμπαράταξης Βοιωτών για το περιβάλλον.

Αναμενόμενη ήττα Λεβαδειακού από Ολυμπιακό

Δεν περίμενε φυσικά από τον Ολυμπιακό να πάρει τους βαθμούς της σωτηρίας ο Λεβαδειακός. Η ομάδα της Λιβαδειάς, αν και προηγήθηκε, τελικά ηττήθηκε εύκολα με 3-1 από τον Ολυμπιακό και τώρα στα 4 παιχνίδια που απομένουν θα προσπαθήσει να συγκεντρώσει τους βαθμούς και να διατηρηθεί στην κατηγορία.
Από το sport24.gr
Ο Ολυμπιακός πήρε το... διπλό τίτλου που ήθελε στη Λιβαδειά με αντίπαλο τον Λεβαδειακό, ανατρέποντας μάλιστα το σκορ, με πρωταγωνιστή τον Φερνάντο Μπελούτσι και ξέφυγε τέσσερις αγωνιστικές πριν το τέλος με 4 βαθμούς από τον Παναθηναϊκό.

Οι πρωταθλητές αν και βρέθηκαν από το 7ο λεπτό πίσω στο σκορ μετά από γκολ του Ντιμπαλά, "έβαλαν την μπάλα κάτω" και με ψυχραιμία επιτέθηκαν εξαιρετικά στο πρώτο ημίχρονο κάνοντας το τελικό 1-3. Ο Γκαλέτι ισοφάρισε στο 19' με απ ευθείας εκτέλεση φάουλ, ο Μπελούτσι στο 31' πέτυχε το πρώτου γκολ με την ερυθρόλευκη φανέλα και ο Κοβάσεβιτς στο 35' σφράγισε το "διπλό" με κοντινή κεφαλιά. Πολύ καλός ο ρυθμός του αγώνα με πολλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες και τον Ολυμπιακό να παίζει καλό ποδόσφαιρο στο πρώτο ημίχρονο μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα. Εξαιρετικός και ο Λεβαδειακός που έχασε ευκαιρίες με τον Μοντόγια και δικαιούται ένα ακόμα γκολ.
Οι συνθέσεις των ομάδων
Λεβαδειακός (Μπάμπης Τεννές):
Μπλάζιτς, Μουλόπουλος, Παρασκευαΐδης, Άντερσον, Λουμπούτης (74΄ Κρούπι), Ρέγες (46΄ Μπασαλά), Ζησόπουλος, Ανδράλας (53΄ Ποπόφ), Ντιμπαλά, Μοντόγια, Λεονάρντο.

Ολυμπιακός (Χοσέ Σεγκούρα): Νικοπολίδης, Πάντος, Άντζας, Σέζαρ, Λεονάρντο, Στολτίδης, Μπελούτσι, Τζόρτζεβιτς, Γκαλέτι (78΄ Κωνσταντίνου), Κοβάσεβιτς (83΄ Νούνιες), Σίσιτς (60΄ Πατσατζόγλου).
Με μια ματιά
Ο Μπάμπης Τεννές δεν φοβήθηκε τον Ολυμπιακό και παρέταξε την ομάδα του με ένα επιθετικό σύστημα 4-4-3 καθώς οι βαθμοί είναι απαραίτητοι για τον Λεβαδειακό. Κάτω από τα δοκάρια ο Μπλάζιτς με τους Μουλόπουλο, Ολιβέιρα, Παρασκευαΐδη και Μπουλούτη στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά. Στην μεσαία γραμμή δύο καθαρόαιμοι κόφτες για τους γηπεδούχους, Ζησόπουλος και Ανδράλας με τον Βερντέχο να έχει περισσότερες επιθετικές δραστηριότητες. Στην επίθεση ο Τεννές επέλεξε τους Ντιμπαλά, Λεονάρντο και Μοντόγια στην κορυφή.


Ίδιο σύστημα και για τον Χοσέ Σεγκούρα με πέντε επιθετικογενείς ποδοσφαιριστές για τη νίκη που θα έδινε ανάσα 4 βαθμών στους πρβταθλητές. Ο Νικοπολίδης επέστρεψε κάτω από τα δοκάρια με τους Λεονάρντο, Σέζαρ, Άντζα και Πάντο στην άμυνα από τα αριστερά προς τα δεξιά. Ο Τζόρτζεβις και ο Στολτίδης στον άξονα της μεσαία γραμμής με τον Φερνάντο Μπελούτσι μπροστά τους. Στην επίθεση ο Κοβάσεβιτς ήταν ο καθαρόαιμος επιθετικός με τον Σίσιτς στα αριστερά του και τον Γκαλέτι στα δεξιά να δίνουν βοήθειες. Οι γηπεδούχοι δεν επηρεάστηκαν από τον κόσμο του Ολυμπιακού που έκανε το δημοτικό στάδιο της Λιβαδειάς "Καραϊσκάκη" και έκαναν ιδανικό ξεκίνημα.

Μόλις στο 4ο λεπτό ο Λεονάρντο έκανε το σουτ από μακρινή απόσταση και ο Νικοπολίδης με την βοήθεια του δοκαριού έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ. Τρία λεπτά αργότερα ο πορτιέρο των ερυθρολεύκων δεν κατάφερε να αποσοβήσει για δεύτερη φορά την παραβίαση της εστίας του. Ο Μοντόγια έβγαλε εξαιρετική πάσα στον Ντιμπαλά στην δεξιά πλευρά του Ολυμπιακού, κέρδισε τον Μπελούτσι που είχε πάρει τη θέση του Πάντου που βρισκόταν εκτός αγωνιστικού χώρου και άνοιξε το σκορ.

Ο Λεβαδειακός εκμεταλλεύθηκε με τον καλύτερο τρόπο το γεγονός πως οι ερυθρόλευκοι έπαιζαν με δέκα παίκτες και χτύπησαν στην "αδύνατη" πλευρά παίρνοντας προβάδισμα από πολύ νωρίς. Οι πρωταθλητές όμως δεν σάστισαν, έβαλαν την μπάλα κάτω και βγήκαν αμέσως στην επίθεση. Αυτή του η διάθεση απέφερε ένα φάουλ λίγο έξω από την περιοχή του Μπλάζιτς και ο Λουτσιάνο Γκαλέτι το εκτέλεσε αριστοτεχνικά αφήνοντας "άγαλμα" τον πορτιέρο των γηπεδούχων ισοφαρίζοντας σε 1-1, στο 19ο λεπτό. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να πιέζουν με τον Μπελούτσι να οργανώνει εξαιρετικά και τις δύο πτέρυγες να δουλεύουν άψογα ακολουθώντας τις οδηγίες του Χοσέ Σεγκούρα.

Ο Ολυμπιακός είχε πάρει τον έλεγχο του αγώνα και η ολική ανατροπή δεν άργησε να έρθει. Το δεύτερο τέρμα των Πειραιωτών έφερε και αυτό την Αργεντίνικη σφραγίδα τόσο σε δημιουργία όσο και σε εκτέλεση. Ο Γκαλέτι από την δεξιά πλευρά γύρισε στον Μπελούτσι μέσα στην περιοχή και ο τελευταίος έκανε το 1-2 στο 31', έβαλε μπροστά στο σκορ τον Ολυμπιακό πετυχαίνοντας το πρώτου τέρμα με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Το 2-1 δεν ήταν αρκετό για τους φιλοξενούμενους που συνέχισαν το επιθετικό κρεσέντο και έφτασαν πολύ γρήγορα στο 3-1. Τέσσερα λεπτά μετά το γκολ του Μπελούτσι ήταν η ώρα του Ντάρκο Κοβάσεβιτς να χρισθεί σκόρερ με κοντινή κεφαλιά, ύστερα από πάσα του Σέζαρ με το κεφάλι. Το πρώτο ημίχρονο είχε εξαιρετικό ρυθμό με τον Λεβαδειακό να μην κλείνετε στην άμυνά του και τον Ολυμπιακό να παίζει απλό αλλά και θεαματικό ποδόσφαιρο μετά από πάρα πολύ καιρό στην Ελλάδα.

Η επανάληψη, πάντως, δεν είχε να επιδείξει τόσες συγκινήσεις. Ο Μοντόγια έχασε μια καλή ευκαιρία για να μειώσει, στο 57', ενώ στο 76' ο Ντιμπαλά αρχικά και ο Μοντόγια στη συνέχεια δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν το λάθος του Πάντου και να ξαναβάλουν την ομάδα τους στο παιχνίδι, με αποτέλεσμα τα τελευταία λεπτά να κυλήσουν εντελώς αδιάφορα. Aπό την πλευρά του ο Χοσέ Σεγκούρα πραγματοποίησε πολλές αλλαγές τόσο σε προσωπα όσο και σε σχήμα αλλά αντί να γίνει ακόμα καλύτερος ο Ολυμπιακός χειροτέρεψε και θύμισε την παλιά κακή του εικόνα.

Συνέντευξη Τύπου
Χοσέ Σεγκούρα: "Στόχος μας ήταν οι τρεις βαθμοί της νίκης και αυτό το πετύχαμε. Είναι ένα αποτέλεσμα που το θέλαμε πολύ. Σε ένα παιχνίδι πάντα υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να διορθώσουμε και πάνω σε αυτά θα δουλέψουμε την επόμενη εβδομάδα. Είμαστε 4 βαθμούς μπροστά αλλά αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να συνεχίσουμε την ίδια φιλοσοφία, δηλαδή να δουλεύουμε πολύ, να είμαστε συγκεντρωμένοι και φυσικά ότι πάμε για νίκες στα τέσσερα μας που μένουν. Θα προσπαθήσουμε να μην χαλαρώσουμε ενόψει ΑΕΚ. Θα επαναλάβω ότι αυτό που χρειάζεται είναι δουλειά και συγκέντρωση και δεν θα επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση να μπούμε χαλαρά σε αυτή την αναμέτρηση. Εμείς δουλεύουμε τόσο στον αμυντικό, όσο και στον επιθετικό τομέα. Σίγουρα η καλή κυκλοφορία της μπάλας είναι μεγάλο εργαλείο που πρέπει να έχει μια μεγάλη ομάδα. Είναι κάτι που το επιδιώκουμε. 'Οταν δεχτήκαμε το 1-0 παίζαμε με 10 παίκτες. 'Εγινε ένα λάθος στην άμυνα και δεχθήκαμε το γκολ, όμως ήταν πολύ ενδιαφέρουσα η αντίδραση της ομάδας. Αντιδράσαμε σωστά και πετύχαμε αυτό που έπρεπε". Μίρνες Σίσιτς: "Θέλουμε το πρωτάθλημα και το κύπελλο. 'Εχουμε τέσσερις βαθμούς διαφορά με τον Παναθηναϊκό και τέσσερα δύσκολα ματς μπροστά μας. Με νίκη επί της ΑΕΚ μπορούμε να τελειώσουμε το πρωτάθλημα. Στη Λιβαδειά πήραμε αυτό που θέλαμε, δηλαδή τους τρεις βαθμούς. Το γρήγορο γκολ που πέτυχε ο Λεβαδειακός θα μπορούσε να μας δυσκολέψει αλλά τα καταφέραμε. Γυρίσαμε το παιχνίδι προς όφελός μας. 'Ηταν πολύ δύσκολο γιατί ο αγωνιστικός χώρος ήταν πολύ κακός. 'Ηταν δύσκολο να παίξω εναντίον της παλιάς μου ομάδας. Ευχαριστώ για το χειροκρότημα. 'Ετσι είναι η ζωή. Τώρα ιδρώνω και μοχθώ για τον Ολυμπιακό".


Όλα τα λεφτά...
Ο κόσμος του Ολυμπιακού έδωσε βροντερό "παρών" στο γήπεδο και βοήθησε τα μέγιστα για την κατάκτηση των τριών βαθμών. Περίπου 6.000 φίλοι των πρωταθλητών δεν σταμάτησαν να τραγουδούν και να ζητούν το νταμπλ. Πολύ καλό παιχνίδι από τις δύο ομάδες. Ο Λεβαδειακός δεν κλείστηκε στην άμυνά του και βοήθησε να παιχτεί καλό ποδόσφαιρο.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Λίγα παιχνίδια αξίζει να θυμομάστε από αυτά που βλέπουμε στην Σούπερ Λίγκα και το Λεβαδειακός-Ολυμπιακός ήταν ένα από αυτά.
To Live του αγώνα...
Στοιχεία Αγώνα
Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο ΛιβαδειάςΔιαιτητής: Πολατιάν(Πέλλας)Βοηθοί: Παπαδόπουλος(Θεσ/νίκης), Λιόλιος(Λάρισας)

Λεβαδειακός: Μπλάζιτς, Μουλόπουλος, Παρασκευαΐδης, Άντερσον, Λουμπούτης, Ρέγες, Ζησόπουλος, Ανδράλας, Ντιμπαλά, Μοντόγια, Λεονάρντο
Ολυμπιακός: Νικοπολίδης, Πάντος, Άντζας, Σέζαρ, Λεονάρντο, Στολτίδης, Μπελούτσι, Τζόρτζεβιτς, Γκαλέτι, Κοβάσεβιτς, Σίσιτς
1'
Έναρξη αγώνα
3'
Δοκάρι Λεβαδειακός Λεονάρντο
Ο Βραζιλιάνος με δυνατό σου χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Νικοπολίδη.
4'
Κόρνερ Λεβαδειακός
Έδιωξαν οι παίκτες του Ολυμπιακού.
7'
Γκολ Λεβαδειακός Ντιμπαλά
Ο Πατρίκ Ντιμπαλά μετά από συνδυασμό με τον Μοντόγια, μπήκε μέσα στην περιοχή, κερδίζοντας την μονομαχία με τον Μπελούτσι και με πλασέ άνοιξε το σκορ.
9'
Σουτ Ολυμπιακός
Σουτ υπό πίεση του Μπελούτσι μπλόκαρε ο Μπλάζιτς.
11'
Κίτρινη κάρτα Λεβαδειακός Ζησόπουλος
13'
Σουτ Λεβαδειακός
Ο Λεονάρντο επιχείρησε μακρινό σουτ η μπάλα έφυγε λίγο άουτ από το δεξι δοκάρι του Νικοπολίδη.
14'
Κόρνερ Ολυμπιακός
15'
Σουτ Ολυμπιακός
Ο Γκαλέτι με σουτ έξω από την περιοχή στέλνει την μπάλα πάνω από την εστία του Μπλάζιτς.
18'
Φάουλ Ολυμπιακός
18'
Γκολ Ολυμπιακός Γκαλέτι
Με απευθείας εκτέλεση φάουλ άφησε "άγαλμα" τον Μπλάζιτς.
24'
Κίτρινη κάρτα Λεβαδειακός Ανδράλας
25'
Κίτρινη κάρτα Ολυμπιακός Κοβάσεβιτς
27'
Σουτ Λεβαδειακός Λεονάρντο
Η μπάλα κατέληξε μακριά από την εστία του Νικοπολίδη.
29'
Κίτρινη κάρτα Λεβαδειακός Ρέγιες
Ο παίκτης επέστρεψε στον αγωνιστικό χώρο, καθώς είχε βγει μετά από φάουλ που του είχε γίνει, χωρίς να πάρει την άδεια του διαιτητή και τιμωρήθηκε.
31'
Γκολ Ολυμπιακός Μπελούτσι
Ο Γκαλέτι μπήκε από τα δεξιά, πάσαρε στο ύψος του πέναλτι στον αμαρκάριστο Μπελούτσι και ο Αργεντίνος με πλασέ έδωσε προβάδισμα στον Ολυμπιακό.
31'
Κίτρινη κάρτα Ολυμπιακός Μπελούτσι
34'
Γκολ Ολυμπιακός Κοβάσεβιτς
Κόρνερ από τον Γκαλέτι, ο Ζούλιο Σέζαρ έπιασε την πρώτη κεφαλιά που κατέληξε στον Κοβάσεβιτς και αυτός από την μικρή περιοχή, επίησης με κεφαλιά μόνος του, αύξησε το προβάδισμα των "ερυθρόλευκων".
42'
Ευκαιρία Ολυμπιακός
Μετά από προσπάθεια του Τζόρτζεβιτς βρήκε τον Σίσιτς από τα αριστερά, ο Σλοβένος μπήκε στην περιοχή αλλά το πλασέ του έδιωξε ο Μπλάζιτς.
44'
Κόρνερ Ολυμπιακός
44'
Δοκάρι Ολυμπιακός Στολτίδης
Μετά το κόρνερ του Τζόρτζεβιτς ο Στολτίδης
με μακρινή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.
45'
Έναρξη καθυστερήσεων
45'
Λήξη ημιχρόνου
45'
Σχόλιο
Ο Ολυμπιακός μετά το γκολ που δέχθηκε ανέλαβε την πρωτοβουλία και κυριάρχησε στον αγώνα. Το σκορ θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερο αν οι "ερυθρόλευκοι" ήταν πιο προσεχτικοί στην τελική προσπάθεια.
46'
Σέντρα 2ου ημιχρόνου
46'
Αλλαγή παίκτη Λεβαδειακός Ρέγιες
Ο Μπασαλά μπήκε στον αγώνα.
52'
Κόρνερ Ολυμπιακός
53'
Αλλαγή παίκτη Λεβαδειακός Ανρδάλας
Ο Ποπόφ μπήκε στον αγώνα.
54'
Ευκαιρία Λεβαδειακός
Ο Μοντόγια μπήκε μόνος στην περιοχή από τα δεξιά αλλά το σουτ κατέληξε άουτ
.
55'
Κίτρινη κάρτα Ολυμπιακός Πάντος
56'
Ευκαιρία Ολυμπιακός
Σουτ του Γκαλέτι μέσα από την περιοχή ο Μπλάζιτς έδιωξε την μπαλά σε κόρνερ, μετά και από παρεμβολή στην φάση του Σίσιτς.
59'
Ευκαιρία
Ο Σίσιτς μετά από μπαλιά του Τζόρτζεβιτς έκανε την παράλληλη σέντρα χωρίς να προλάβει ο Μπελούτσι την μπάλα στο ύψος του πέναλτι.
60'
Αλλαγή παίκτη Ολυμπιακός Σίσιτς
Ο Πατσατζόγλου μπήκε στον αγώνα.
66'
Κίτρινη κάρτα Λεβαδειακός Παρασκευαϊδης
Για μαρκάρισμα στον Μπελούτσι έξω από την περιοχή του Λεβαδειακού.
67'
Φάουλ Ολυμπιακός Μπελούτσι
Η μπάλα βρήκε το τείχος των αμυντικών του Λεβαδειακού.
73'
Αλλαγή παίκτη Λεβαδειακός Λουμπούτης
Ο Κρουπί μπήκε στον αγώνα.
77'
Ευκαιρία Λεβαδειακός
Ο Ντιμπαλά μπήκε στην περιοχή του Ολυμπιακού από αριστερά, πλάσαρε, η μπάλα έφθασε στον Μοντόγια, που από την μικρή περιοχή έστειλε την μπάλα πάνω από την εστία του Νικοπολίδη.
78'
Αλλαγή παίκτη Ολυμπιακός Γκαλέτι
Ο Κωνσταντίνου μπήκε στον αγώνα.
83'
Αλλαγή παίκτη Ολυμπιακός Κοβάσεβιτς
Ο Νούνιες μπήκε στον αγώνα.
90'
Έναρξη καθυστερήσεων
92'
Σουτ Ολυμπιακός
Σουτ του Λεονάρντο η μπάλα έφυγε άουτ.
94'
Λήξη αγώνα

Απειλή λουκέτου στις νομαρχίες λόγω οικονομικών προβλημάτων

Η απόφαση του Δ.Σ. της ΕΝΑΕ όπως διαβιβάζεται και προειδοποιεί τους υπουργούς Εσωτερικών και Εθνικής Οικονομίας κκ. Π. Παυλόπουλο και Γ. Αλογοσκούφη.

Απόφαση Συνεδρίασης Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΝΑΕ της 20ής Μαρτίου 2008 σχετικά με τα οικονομικά προβλήματα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ‘Ενωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασή του την 20η Μαρτίου 2008, με θέμα μεταξύ άλλων- τα οικονομικά προβλήματα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, εγκρίνει και διακηρύσσει ομόφωνα τα ακόλουθα:

Θεωρεί ότι, μετά από την κοινοποίηση προς εσάς των σχετικών αιτημάτων μας, ιδίως αυτών που εμπεριέχονται στην απόφαση του 12ου Τακτικού Συνεδρίου μας (Δεκ. 2007) και στα σχετικά έγγραφα που σας έχουν γνωστοποιηθεί μέχρι σήμερα καθώς και τον διάλογο που διεξήχθη με την ολοκλήρωση ενός κύκλου επαφών μεταξύ μας, για τα φλέγοντα οικονομικά προβλήματα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης που απαιτούν άμεση επίλυση, ουδεμία ουσιαστική πρόοδος έχει σημειωθεί.

Κάποια από τα ζητήματα τα οποία επανειλημμένα σας έχουμε θέσει και που απαιτούν επιτακτική και άμεση επίλυση, αφού η έλλειψη των αναγκαίων οικονομικών πόρων μας οδηγεί σε αδυναμία πληρωμών και άσκησης οποιαδήποτε σχετικής αρμοδιότητας, είναι, ιδίως, τα εξής:

1. Συντήρηση οδικών δικτύων από τη Ν.Α.: Η μεταβίβαση της αρμοδιότητας συντήρησης και επισκευής του οδικού δικτύου στις Νομαρχιακές Αυτοδι οικήσεις, η οποία δε συνοδεύτηκε από τη συνταγματικά επιβαλλόμενη μεταφορά των αντιστοίχων πόρων σε συνδυασμό με τα προβλήματα στελέχωσης, έλλειψης σύγχρονου εξοπλισμού και αποτελεσματικών οργανωτικών σχημάτων των υπηρεσιών μας.
2. Δαπάνες εκπαίδευσης: Η συνεχιζόμενη μη αποδέσμευση από τους ΚΑΠ, ώστε να αποτελέσουν στο σύνολό τους μεταβιβαστικές πληρωμές, των δαπανών μεταφοράς μαθητών, καθώς και των εξόδων στέγασης σχολείων και υπηρεσιών εκπαίδευσης και των λειτουργικών αναγκών των τελευταίων.
3. Δαπάνες αμοιβών μηχανικών: Η μη εισέτι μεταβίβαση των οικονομικών πόρων για την καταβολή αποζημιώσεων των διπλωματούχων μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Ε.Μ.Π.) και των ισοτίμων με αυτό σχολών, που υπηρετούν στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις και που προβλέπονται στην ΚΥΑ 2/52971/0022/31-8-2007.

Κατόπιν των ανωτέρω και εφόσον οδηγούμαστε σε δυσμενέστατη οικονομική κατάσταση, η οποία σε συνδυασμό με τα πραναφερθέντα προβλήματα υποστελέχωσης και έλλειψης σύγχρονου εξοπλισμού, οδηγεί τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις σε ουσιαστική αδυναμία επιτέλεσης του σκοπού τους και συνακόλουθα απαξιώνει το θεσμό απέναντι στους πολίτες, σας δηλώνουμε ότι θα αναμένουμε την επίλυση, τουλάχιστον των τριών προεκτεθέντων προβλημάτων, το αργότερο μέχρι την 31η Μαρτίου του τρέχ. έτους.

Σε περίπτωση μη επίλυσης αυτών, θα αναγκαστούμε να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του θεσμού, με κλείσιμο μιας ημέρας των υπηρεσιών των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων όλης της χώρας, εντός του πρώτου δεκαημέρου του Απριλίου και περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεών μας με συγκεντρώσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας των Νομαρχών και Νομαρχιακών Συμβουλίων της χώρας.

Ο Πρόεδρος
Δημήτρης Δράκος

Δευτέρα 17 Μαρτίου 2008

Μεγάλη νίκη Λεβαδειακού επί Καλαμαριάς με 2-0

Μεγάλη νίκη πέτυχε ο Λεβαδειακός επί του Απόλλωνα Καλαμαριάς με 2-0.
Από το www.sport24.gr
O Λεονάρντο άνοιξε το σκορ στο 3ο λεπτό της επανάληψης με πέναλτι και στο 78' ο Ρέγες σφράγισε τη νίκη για τους γηπεδούχους. Το παιχνίδ ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι καθώς οι δύο ομάδες ήθελαν τη νίκη για να κάνουν το μεγάλο βήμα και μείνουν στην κατηγορία. Ο Λεβαδειακός ξεκίνησε δυνατά αλλά η Καλαμαριά έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο να ανοίξει το σκορ. Στην επανάληψη το γρήγορο γκολ των γηπεδούχων άλλαξε τη ροή του αγώνα και έστειλε το ροζ φύλλο αγώνα στον Λεβαδειακό.
Οι συνθέσεις των ομάδων
Λεβαδειακός (Τενές):
Μπλάζιτς, Μουλόπουλος, Λουμπούτης, Ζησόπουλος, Άντερσον, Παρασκευαΐδης, Σίντζιλορτζ, Ανδράλας, Ντιμπαλά, Λεονάρντο, Μοντόγια
Καλαμαριά (Κατσαβάκης): Κόβατς, Φαβάλι, Σαρακατσάνος, Γαλανόπουλος, Μπρίτο, Αμπονσά, Μπούσι, Μπάρκογλου, Παπαδόπουλος, Σίκοφ, Κόλτσης
Με μια ματιά
Ο Τεννές ήθελε την πρώτη νίκη στο πάγκο του Λεβαδειακού σε ένα παιχνίδι που το τρίποντο ήταν απαραίτητο. Ο Έλληνας τεχνικός παρέταξε την ομάδα του με σαφείς επιθετικούς προσανατολισμούς και σύστημα 4-3-3. Κάτω από τα δοκάρια ο Μπλάζιτς με τους Μουλόπουλο, Ολιβέιρα, Παρασκευαΐδη και Λουμπούτη στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά. Στην μεσαία γραμμή οι Ανδράλας Ζησόπουλος και Σιντζιλορτζ με τους Λεονάρντο, Μοντόγια και Ντιμπαλά στην επίθεση.

Ίδια τακτική και στον αντίπαλο στρατόπεδο από τον Μάκη Κατσαβάκη, αφού η Καλαμαριά παίζει το τελευταίο της χαρτί για την παραμονή.
Ο Kόβατς στον "άσσο" με τους Σαρακατσάνο, Αμπονσά, Σίκοφ και Κόλτσης στην άμυνα από τα δεξιά από τα αριστερά. Τρεις παίκτες στο κέντρο για τους φιλοξενούμενους, Παπαδόπουλος, Μπάρκογλου και Γαλανόπουλος. Τέλος, την επιθετική τριπλέτα της Καλαμαριάς συνετέλεσαν οι Φαβάλι, Μπούσι και Μπρίτο. Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι με σκοπό να εκμεταλευθούν τον παράγοντα έδρα και να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ. Η πίεση και το γεγονός πως οι παίκτες του Λεβαδειακού έβγαιναν πρώτοι στην μπάλα με περίσσιο πάθος δεν άργησαν να φέρουν την πρώτη ευκαιρία στα καρέ της Καλαμαριάς.

Στο 7' μετά από εκτέλεση φάουλ του Λεονάρντο, η μπάλα βρήκε στο τείχος και πήρε ύψος, ο Μοντόγια έκανε το γυριστό σουτ με πλάτη προς την εστία από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά Κόβατς απογειώθηκε και έβγαλε σε κόρνερ. Η υπεροχή των γηπεδούχων συνεχίστηκε αλλά ευκαιρίες δεν υπήρχαν , ενώ όσο πέρναγε η ώρα η Καλαμαριά κέρδιζε έδαφος και προσπάθησε να απειλήσει με σουτ του Μπρίτο και του Μπάρκογλου, χωρίς όμως να ανησυχήσουν τον Μπλάζιτς. Η αγωνιστική άνοδος των φιλοξενουμένων επιβραβεύτηκε με μία εξαιρετική ευκαιρία στο 24ο λεπτό.

Ύστερα από εκτέλεση φάουλ από τον Γαλανόπουλο, ο Μπούσι πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι, όμως το μονοκόμματο σουτ που έπιασε από το ύψος της μικρής περιοχής έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Μπλάζιτς. Οι ρόλοι είχαν αντιστραφεί και η Καλαμαριά είχε αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων κλείνοντας τον Λεβαδειακό στα καρέ του ψάχνοντας τρόπο να φτάσει στο 0-1. Με την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα οι παίκτες του Μπάμπη Τεννέ έφτασαν για μία ακόμη φορά κοντά στο γκολ αλλά το δοκάρι σταμάτησε το σουτ του Μπρίτο μέσα από τη μεγάλη περιοχή. Προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου ο καλός ρυθμός του αγώνα χάλασε με τις δύο ομάδες να περιμένουν τη λήξη του.

Με την έναρξη της επανάληψης ο Λεβαδειακός κατάφερε να ανοίξει το σκορ με πέναλτι που καταλόγισε ο διαιτητής μετά από χέρι του Κόλτση μέσα στην μεγάλη περιοχή του Απόλλωνα Καλαμαριάς. Στο 48ο λεπτό ο Λεονάρντο έστειλε τον Κόβατς από την άλλη γωνία και έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα του. Το γκολ ανέβασε την ψυχολογία των γηπεδούχων και στο 56' μετά από ωραία συνεργασία Μοντόγια-Ντιμπαλά, ο δεύτερος μπήκε στη μεγάλη περιοχή του Απόλλωνα, όμως το πλασέ με το οποίο επιχείρησε να νικήσει τον Κόβατς έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Ο Λεβαδειακός πλέον ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του αγώνα και δεν άργησε να φτάσει σε ένα δεύτερο γκολ. Ύστερα από ωραία συνεργασία Μοντόγια, Ντιμπαλά, ο τελευταίος έβγαλε ασίστ για τον Ρέγες, ο οποίος αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή έκανε το δυνατό σουτ και έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Κόβατς στο 78ο λεπτό. H Kαλαμαριά δεν μπόρεσε να αντιδράσει και πλέον βρίσκεται πολύ κοντά στον υποβιβασμό, ενώ ο Λεβαδειακός μετά το 2-0 πήρε μεγάλη ανάσα και δύναμη για τη συνέχεια.

Συνέντευξη Τύπου
Μπάμπης Τεννές:
"Πετύχαμε μια σημαντική νίκη που θα μας βοηθήσει για την συνέχεια στην προσπάθεια που κάνουμε να σωθούμε. Το τρίποντο ήρθε απέναντι σε μια ομάδα δυνατή που είχε εξαιρετική αγωνιστική παρουσία. Θεωρώ ότι επικρατήσαμε δίκαια. Πετύχαμε δύο γκολ στο δεύτερο μέρος, ενώ είχαμε ευκαιρίες να σημειώσουμε κι άλλα τέρματα. Κοιτάμε το επόμενο ματς. Θέλουμε να μαζέψουμε όσους περισσότερους βαθμούς γίνεται".

Μάκης Κατσαβάκης: "Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε ευκαιρίες να σκοράρουμε αλλά δεν τα καταφέραμε. Στο δεύτερο μέρος όμως είχαμε ένα ανύπαρκτο πέναλτι το οποίο μας έβγαλε εκτός ρυθμού, ενώ δεχθήκαμε και πολλές κάρτες εις βάρος μας δίχως λόγο. Ήταν αλλοίωση αποτελέσματος. Δυστυχώς που το λέω αλλά με αυτές τις συνθήκες δεν μπορείς να παίξεις ποδόσφαιρο".
Γιάννης Ζαπρόπουλος: "Τον πλησίασα και του είπα: το είδε όλη η Ελλάδα, δεν έγινε πέναλτι. Στην συνέχεια γύρισα να φύγω και με απέβαλε. Αν έχει γράψει στο φύλλο αγώνα ότι με απέβαλε για εξύβριση θα του κάνω μήνυση".

Όλα τα λεφτά...
H επιθετική διάθεση των ποδοσφαιριστών. Οι δύο ομάδες ήθελαν πάση θυσία τους βαθμούς και το παιχνίδι ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι με πολύ πάθος, ένταση, δυνατές μονομαχίες και αρκετή αγωνία.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Για μία τόσο σημαντική αναμέτρηση, με μία κατηγορία να κρίνεται ο κόσμος στις εξέδρες θα έπρεπε να είναι περισσότερος.

To Live του αγώνα...
Στοιχεία Αγώνα
Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς
Διαιτητής: Μαζαράκος(Άρτας) Βοηθοί: Καρατζίκας(Αθηνών),Αναστόπουλος (Αρκαδίας)
Η 11άδα των γηπεδούχων
(Τενές): Μπλάζιτς, Μουλόπουλος, Λουμπούτης, Ζησόπουλος, Άντερσον, Παρασκευαΐδης, Σίντζιλορτζ, Ανδράλας, Ντιμπαλά, Λεονάρντο, Μοντόγια
Η 11άδα των φιλοξενούμενων
(Κατσαβάκης): Κόβατς, Φαβάλι, Σαρακατσάνος, Γαλανόπουλος, Μπρίτο, Αμπονσά, Μπούσι, Μπάρκογλου, Παπαδόπουλος, Σίκοφ, Κόλτσης
1'
Έναρξη αγώνα
7'
Ευκαιρία Λεβαδειακός Μοντόγια
Πρώτη καλή στιγμή για τον Λεβαδειακό. Εκτέλεση φάουλ από Λεονάρντο, η μπάλα βρήκε στο τείχος και πήρε ύψος, ο Μοντόγια έκανε το γυριστό σουτ με πλάτη προς την εστία από το ύψος της μικρής περιοχής, με τον Κόβατς να απογειώνεται και να βγάζει σε κόρνερ.
10'
Κίτρινη κάρτα Απόλλων Κ. Σίκοφ
13'
Κεφαλιά Απόλλων Κ. Μπρίτο
Κεφαλιά του Μπρίτο, δεν ανησυχεί ιδιαίτερα τον Κόβατς ο οποίος μπλοκάρει τη μπάλα.
16'
Σουτ Απόλλων Κ. Μπάρκογλου
Δυνατό σουτ του Μπάρκογλου έξω από την μεγάλη περιοχή, ο Μπλάζιτς διώχνει με τη γροθιά σε κόρνερ.
21'
Σουτ Απόλλων Κ. Μπρίτο
Δυνατό σουτ με το αριστερό μέσα από την περιοχή, η μπάλα έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Μπλάζιτς.
24'
Ευκαιρία Απόλλων Κ. Μπούσι
Εκτέλεση φάουλ από τον Γαλανόπουλο, ο Μπούσι πετάχθηκε στο δεύτερο δοκάρι, όμως το μονοκόμματο σουτ που έπιασε από το ύψος της μικρής περιοχής έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Μπλάζιτς.
28'
Σχόλιο
Έχει ανεβάσει την απόδοσή της στα τελευταία λεπτά η ομάδα του Απόλλωνα Καλαμαριάς, κλείνοντας τον Λεβαδειακό στα καρέ του Μπλάζιτς.
29'
Σουτ Απόλλων Κ. Μπρίτο
Σουτ του Μπρίτο μέσα από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα έξω από το δεξί δοκάρι του Μπλάζιτς.
35'
Σχόλιο
Έχει πέσει ο ρυθμός του αγώνα στα τελευταία λεπτά.
39'
Ευκαιρία Λεβαδειακός Ντιμπαλά
Εξαιρετική ενέργεια και σέντρα ακριβείας από τα αριστερά του Λουμπούτη, ο Ντιμπαλά δεν πρόλαβε για κλάσματα δευτερολέπτου να πάρει την κεφαλιά από κοντά και να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα.
41'
Κίτρινη κάρτα Απόλλων Κ. Παπαδόπουλος
45'
Λήξη ημιχρόνου

46'
Σέντρα 2ου ημιχρόνου
46'
Αλλαγή παίκτη Λεβαδειακός
Πρώτη αλλαγή για τον Λεβαδειακό. Ο Ρέγες πήρε τη θέση του Ανδράλα.
47'
Πέναλτι Λεβαδειακός
Ο διαιτητής Μαζαράκος δείχνει το σημείο του πέναλτι μετά από χέρι του Κόλτση μέσα στην μεγάλη περιοχή του Απόλλωνα Καλαμαριάς.
47'
Κίτρινη κάρτα Απόλλων Κ. Κόλτσης
47'
Κίτρινη κάρτα Απόλλων Κ. Αμπονσά
48'
Γκολ Λεβαδειακός Λεονάρντο
1-0 για το Λεβαδειακό! Ο Λεονάρντο
έστειλε τον Κόβατς από την άλλη γωνία και έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα του.
54'
Κίτρινη κάρτα Απόλλων Κ. Μπούσι
56'
Ευκαιρία Λεβαδειακός Ντιμπαλά
Ωραία συνεργασία Μοντόγια-Ντιμπαλά, ο δεύτερος μπήκε στη μεγάλη περιοχή του Απόλλωνα, όμως το πλασέ με το οποίο επιχείρησε να νικήσει τον Κόβατς έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
57'
Κίτρινη κάρτα Λεβαδειακός Ντιμπαλά
57'
Κίτρινη κάρτα Απόλλων Κ. Κόβατς
61'
Αλλαγή παίκτη Απόλλων Κ.
Πρώτη αλλαγή για τον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Ο Κοντοδήμος πήρε τη θέση του Αμπονσά.
62'
Σουτ Λεβαδειακός Ντιμπαλά
Σουτ του Ντιμπαλά, μπλοκάρει ο Κόβατς.
63'
Σουτ Λεβαδειακός Λεονάρντο
Δυνατό σουτ του Λεονάρντο εκτός περιοχής,. μπλόκαρε ο Κόβατς.
66'
Αλλαγή παίκτη Απόλλων Κ.
Δεύτερη αλλαγή για τον Απόλλωνα. Ο Χετεμάι πήρε τη θέση του Σίκοφ.
71'
Αλλαγή παίκτη Λεβαδειακός
Ο Παβιό πήρε τη θέση του Σίντζιλορτζ.
74'
Αλλαγή παίκτη Απόλλων Κ.
Τελευταία αλλαγή για τους φιλοξενουμένους. Ο Ζαπρόπουλος πήρε τη θέση του Φαβάλι.
77'
Κίτρινη κάρτα Απόλλων Κ. Μπάρκογλου
78'
Γκολ Λεβαδειακός Ρέγες
2-0 για τον Λεβαδειακό! Ω
ραία συνεργασία Μοντόγια, Ντιμπαλά, ο τελευταίος έβγαλε ασίστ για τον Ρέγες, ο οποίος αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή έκανε το δυνατό σουτ και έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Κόβατς.
80'
Αλλαγή παίκτη Λεβαδειακός
Ο Κρουπί πήρε τη θέση του Ντιμπαλά.
90'
Σχόλιο
Τρία θα είναι τα λεπτά των καθυστερήσεων.
93'
Λήξη αγώνα
93'
Κόκκινη κάρτα Απόλλων Κ. Ζαπρόπουλος

Τετάρτη 12 Μαρτίου 2008

Το αποκριάτικο γλέντι του Δήμου Διστόμου

Μεγάλη οργανωτική επιτυχία σημείωσαν οι εκδηλώσεις της Αποκριάς που παργματοποίησε ο δήμος Διστόμου, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που μας απέστειλε. Κέφι, χορός, συμμετοχή νέων αλλά και όχι και τόσο νέων αλλά και ήλιος, επίσημοι και χορηγοί συνέθεσαν ένα όμορφο αποκριάτικο σκηνικό . Κάντε κλικ στις φωτογραφίες να μεγαλώσουν.


Δίστομο, 12 Μαρτίου 2008. Την ευκαιρία να διασκεδάσουν και να χορέψουν, σε αποκριάτικα γλέντια διαφορετικά από τα υπόλοιπα, είχαν οι κάτοικοι του Διστόμου και του Στειρίου σε δυο διαφορετικές εκδηλώσεις που οργάνωσε ο Δήμος Διστόμου. Η μια εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο του παλαιού Δημοτικού σχολείου Διστόμου και η άλλη στην Πλατεία του Στειρίου, την Κυριακή 9 Μαρτίου, και βασικό χαρακτηριστικό ήταν η διάθεση για χορό και διασκέδαση. Οι καρναβαλιστές εκτόξευσαν το θερμόμετρο του κεφιού και της ευρηματικότητας στα ύψη. Χαμόγελα, χρώματα, χαρούμενες καρναβαλικές διαθέσεις σκόρπισαν παντού μεταφέροντας το πιο αισιόδοξο μήνυμα και δίνοντας τον απαραίτητο αποκριάτικο τόνο. Ο αυθορμητισμός, η φρεσκάδα, ο ενθουσιασμός και η δημιουργικότητά τους αναδείχτηκαν σε όλο τους το μεγαλείο και είχαν σύμμαχο μια καταπληκτική ηλιόλουστη μέρα. Και βέβαια, επειδή…. “νηστικό αρκούδι δε χορεύει” ο Δήμος Διστόμου προσέφερε σε όλους τους παρευρισκομένους άφθονο κρασί, γίδα βραστή και σουβλάκια. Την αποκριάτικη διάθεσή, μεταξύ άλλων, τους έδειξαν, ο πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Ευάγγελος Μπασιάκος, ο βουλευτής του Νομού Βοιωτίας κ. Μιχάλης Γιαννάκης, ο πολιτευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ, κ. Άκης Βαγιάκος, ο Δήμαρχος Διστόμου κ. Αθανάσιος Πανουργιάς, οι Αντιδήμαρχοι Διστόμου κ.κ. Αθανάσιος Μπέλος και Λουκάς Μπακούρος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αναστάσιος Παντίσκας ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Δ.Δ. Στειρίου κ. Σεραφείμ Ρόδης και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Διστόμου και του Τοπικού Συμβουλίου Δ.Δ. Στειρίου. Ο Δήμαρχος Διστόμου κ. Αθανάσιος Πανουργιάς εμφανώς ικανοποιημένος από την εκδήλωση δήλωσε «Στόχος μας ήταν να κάνουμε ένα καλό αποκριάτικο γλέντι. Προσπαθήσαμε, προσπαθούμε και θα προσπαθούμε να προσφέρουμε το καλύτερο δυνατό στους δημότες μας. Τα οικονομικά μας είναι περιορισμένα, αλλά με τις ιδέες μας και τη διάθεση μας πιστεύω ότι θα ανταποκριθούμε με επιτυχία στα καθήκοντά μας».


Στην ενίσχυση των σκοπών μας συνέβαλαν οι ευγενικές χορηγίες των: ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ Μ. ΑΡΑΜΠΑΝΟΥ ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ Λ. ΓΟΥΡΓΙΩΤΗ ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ ΚΑΣΤΡΙΤΗΣ – ΤΣΑΜΗΣ ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ Ν. ΚΩΤΣΟΥ ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ ΛΕΜΟΝΗΣ ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ ΠΑΝΟΥΡΓΙΑΣ ΠΗΓΗ ΚΡΕΑΤΩΝ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΡΓΥΡΙΟΥ ΠΕΤΡΟΣ ΓΕΜΕΚ ΟΕ ΕΡΓΑΣΦΑΛΤ ΕΠΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΚΡΑΣΙΟΥ ΟΙΝΟΠΟΙΪΑ ΔΗΜΑΚΑ ΛΟΥΚΑ ΟΙΝΟΠΟΙΪΑ ΣΦΟΥΝΤΟΥΡΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ
Ο Δήμαρχος Διστόμου κ. Αθανάσιος Πανουργιάς με τον βουλευτή του Νομού Βοιωτίας κ. Μιχάλης Γιανννάκης


Ο πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ, Ακης Βαγιάκος, εντός του πανηγυρικού κλίματος




























































Τρίτη 11 Μαρτίου 2008

Ομηρος των συνδικαλιστών η ελληνική κοινωνία , λέει η Φιλελεύθερη Συμμαχία

Εναντίον των απεργών του Δημοσίου τάσσεται η Φιλελεύθερη Συμμαχία, όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου που μας απέστειλε.

Ως εδώ! Ώρα να κινητοποιηθούν οι πολίτες κατά των εκβιασμών που υφίστανται.
Η Φιλελεύθερη Συμμαχία
σε ανακοίνωση της δηλώνει ότι παρακολουθεί με απογοήτευση την ελληνική κοινωνία να τίθεται για άλλη μια φορά υπό την ομηρία ισχυρών ομάδων πίεσης.
Η ελληνική κοινωνία γίνεται, για άλλη μια φορά, όμηρος συνδικαλιστών του δημοσίου που, αντί να υπηρετούν τους πολίτες, τους στερούν ηθελημένα βασικές υποδομές και υπηρεσίες εκβιάζοντας με αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο την υιοθέτηση των αιτημάτων τους. Η Φιλελεύθερη Συμμαχία καταδικάζει ως αντικοινωνική και παράνομη κάθε μορφή διεκδίκησης που χρησιμοποιεί ως μέσο πίεσης για την αποδοχή δίκαιων ή άδικων αιτημάτων την ηθελημένη βλάβη που θα προκληθεί στους απλούς πολίτες.

Η Φιλελεύθερη Συμμαχία δηλώνει την αλληλεγγύη της στον πολίτη αυτής της χώρας που δοκιμάζεται καθημερινά από τις ενέργειες των συνδικαλιστών του δημόσιου τομέα. Στέκεται δίπλα στους πολίτες που βιώνουν αφάνταστη ταλαιπωρία λόγω των διακοπών του ηλεκτρικού ρεύματος, όπως επίσης και στους επιχειρηματίες που υφίστανται οικονομικές ζημιές για τον ίδιο λόγο.
Η Φιλελεύθερη Συμμαχία καλεί τους πολίτες όλης της χώρας να κινητοποιηθούν κατά των μικρών αλλά ισχυρών ομάδων που θεωρούν τσιφλίκια τους τη ΔΕΗ, τα λιμάνια, τον ΟΤΕ, ή το χρηματιστήριο και "κατεβάζουν τους διακόπτες" ατιμώρητα όποτε το επιθυμούν, να κινητοποιηθούν κατά αυτών που χρησιμοποιούν τη δημόσια εξουσία τους για να εκβιάζουν τη παροχή λύτρων προκαλώντας τεράστιο κόστος στη χώρα.

Η Φιλελεύθερη Συμμαχία αγωνίζεται για την απελευθέρωση της κοινωνίας και της οικονομίας από τα δεσμά των κρατικοδίαιτων ομάδων που αντιλαμβάνονται την διακομματική ασυλία τους ως αδυναμία της κοινωνίας να αντιδράσει στους εκβιασμούς τους.

Ηττα Λεβαδειακού από τον Αρη με 1-0

Η μεγάλη νίκη του Αρη επί του Λεβαδειακού το Σάββατο άνοιξε την αυλαία της αγωνιστικής.

Οι "κίτρινοι" πανηγύρισαν την δεύτερη συνεχόμενη εντός έδρας νίκη (προηγήθηκε αυτή επί του Ατρομήτου με 2-0) και φανταζούν ως το φαβορί για την κατάκτηση της τέταρτης θέσης. Κόντρα στους Βοιωτούς οι παίκτες του Μπάγεβιτς απέδωσαν κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο και θα μπορούσαν να είχαν διπλασιάσει τα τέρματα τους αν ήταν περισσότερο προσεκτικοί στην τελική προσπάθεια. Ο Λεβαδειακός απο την άλλη, με τον Μπάμπη Τεννέ για πρώτη φορά την τεχνική ηγεσία προσπάθησε να κρατήσει ανέπαφη την εστία του, όμως ακόμη και όταν δέχθηκε γκολ βγήκε στην επίθεση και είχε ευκαιρίες για να ισοφαρίσει. Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι διαμαρτύρονται για το γκολ του Kρουπί που ακυρώθηκε στο 82' καθώς ο επιθετικός απο την Ακτή Ελεφαντοστού φάνηκε να φεύγει απο κανονική θέση.

Οι συνθέσεις των ομάδων
Άρης (Ν. Μπάγεβιτς):
Κέλεμεν, Νέτο, Μάρκο Αουρέλιο, Παπαδόπουλος, Γιάχιτς, Νεμπεγλέρας, Πρίττας, Ίβιτς, Σανσόν (77' Χαβίτο), Αμορόζο (89' Τιάγκο Ζεντίλ), Κόκε (78' Κάλβο).

Λεβαδειακός (Μ. Τεννές): Μπλάζιτς, Θεοδοσιάδης, Άντερσον, Παρασκευαΐδης, Λουμπούτης (40' Ποπόφ), Ζησόπουλος, Ανδράλας, Διαμάντης (56' Ρέγες Βερντέχο), Λεονάρντο (78' Κρουπί), Μοντόγια, Ντιμπαλά.

Διαιτητής: Μ. Γερμανάκος (Αθηνών) Βοηθοί: Χ. Ακριβός (Αθηνών), Κ. Βασσάλος (Αθηνών)Κίτρινες: Τιάγκο Ζεντίλ (Άρης) - Λεονάρντο, Μοντόγια (Λεβαδειακός)

Με μια ματιά
Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς παρέταξε την ομάδα του με 4-3-3. Ο Κέλεμεν ήταν κάτω απο τα δοκάρια. Νέτο, Μάρκο Αουρέλιο, Παπαδόπουλος και Γιάχιτς αποτελούσαν την αμυντική τετράδα, Νεμπεγλέρας, Πρίττας και Ίβιτς ήταν στην μεσαία γραμμή, ενώ την επιθετική τριπλέτα αποτελούσαν οι Σανσόν, Αμορόζο και Κόκε. Στο αντίπαλο στρατόπεδο είχαμε πρεμιέρα για τον Μπάμπη Τεννέ στον πάγκο του Λεβαδειακού. Ο 55χρονος τεχνικός παρέταξε την ομάδα του με δυο επιθετικούς θέλοντας να εκμεταλλευθεί τους κενούς χώρους που θ' άφηναν οι παίκτες του Άρη. Ο Μπλάζιτς ήταν κάτω απο τα δοκάρια, Άντερσον, Παρασκευαΐδης, Λουμπούτης, Διαμάντης στην άμυνα, Θεοδοσιάδης, Ζησόπουλος, Ανδράλας και Λεονάρντο αποτελούσαν την τετράδα στην μεσαία γραμμή, με τους Ντιμπάλα και Μοντόγια να είναι το επιθετικό δίδυμο.

Στο πρώτο 20λεπτο του αγώνα ο Άρης είχε την κατοχή της μπάλας, όμως ο Λεβαδειακός κάλυπτε τους χώρους με αποτέλεσμα οι “κίτρινοι” να μην μπορούν να βρουν τον τρόπο ν' απειλήσουν την εστία του Μπλάζιτς. Η μοναδική φορά που το κατάφεραν ήταν στο 7' όταν ο Σανσόν μπήκε στην περιοχή και έστρωσε την μπάλα στον Κόκε, ο Ισπανός επιθετικός ήταν αμαρκάριστος στο ύψος του πέναλτι αλλά δεν έκανε καλό πλασέ με το δεξί και έστειλε την μπάλα πάνω απο την εστία του Μπλάζιτς. Μετά το πρώτο 20λεπτο, ο Λεβαδειακός άρχισε να βγαίνει δειλά-δειλά στην επίθεση και έκανε αισθητή την παρουσία του στα καρέ του Κέλεμεν, ενώ παράλληλα οι γηπεδούχοι βρήκαν τους χώρους για ν' απειλήσουν τον Μπλάζιτς. Στο 24' ο Ντιμπαλά με έξοχη πάσα βρήκε τον Ανδράλα, ο οποίος μπήκε στη μεγάλη περιοχή του Άρη, από θέση μέσα δεξιά, έκανε το σουτ, αλλά ο Κέλεμεν με τα πόδια απομάκρυνε τον κίνδυνο για την ομάδα του. “Καταιγιστικό” τρίλεπτοΜε την συμπλήρωση του ημιώρου ο Διαμάντης προσπάθησε ν' απειλήσει απο μακρινή απόσταση, όμως το σουτ δεν προβλημάτισε ιδιαίτερα τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων.

Στο 32', ο Ντιμπαλά "νίκησε" στην προσωπική μονομαχία τον Μάρκο Αουρέλιο, επιχείρησε δεξί σουτ από θέση μέσα δεξιά, στην αντίπαλη μεγάλη περιοχή, αλλά πάλι ο Κέλεμεν απομάκρυνε με τα πόδια τον κίνδυνο, σ' ένα χρονικό σημείο όπου οι Βοιωτοί είχαν αρχίσει ν' ανεβάζουν την απόδοση τους. Στο επόμενο λεπτό ήταν η σειρά των γηπεδούχων ν' απειλήσουν. Ο Αμορόζο γύρισε την μπάλα απο δεξιά, όμως ο Πρίττας δεν έκανε καλή κεφαλιά απο το ύψος της μικρής περιοχής και έστειλε την μπάλα πάνω απο την εστία του Μπλάζιτς.

Το τρίλεπτο 32'-35' ήταν το πιο παραγωγικό του πρώτου ημιχρόνου. Στο 34' ο Νέτο δεν υπολόγισε σωστά την πορεία της μπάλας στο ύψος της μικρής περιοχής του Κέλεμεν και ο Λεονάρντο που ακολουθούσε την φάση προσπάθησε να εκμεταλλευθεί το λάθος του Βραζιλιάνου αμυντικού, όμως μετά απο διαδοχικές κόντρες μπλόκαρε την μπάλα ο Σλοβάκος τερματοφύλακας του Άρη. Στο επόμενο λεπτό, ο Σανσόν εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, ο Θεοδοσιάδης δεν κατάφερε να διώξει την μπάλα, που έφτασε στον Παπαδόπουλο, ο οποίος έκανε το δεξί σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής, όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Μπλάζιτς.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο έπεσε ο ρυθμός του αγώνα με αποτέλεσμα να περιοριστούν οι φάσεις μπροστά στις δυο εστίες. Στο 40' ο Μπάμπης Τεννές αναγκάστηκε να αλλάξει πρόσωπα στην ενδεκάδα, καθώς ο Λουμπούτης τραυματίστηκε σε μια μονομαχία με τον Γιάχιτς και αντικαταστάθηκε απο τον Ποπόφ. Δυο λεπτά αργότερα, ο Λεονάρντο εκτέλεσε φάουλ απο αριστερά, όμως κανένας συμπαίκτης του δεν βρέθηκε στην πορεία της μπάλας και ο Κέλεμεν μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια.

Στο 44', ο Αμορόζο επιχείρησε να σημειώσει ένα εντυπωσιακό γκολ κάνοντας γυριστό σουτ απο το ύψος της περιοχής, όμως ο Μπλάζιτς ήταν στην σωστή θέση και μπλόκαρε την μπάλα χωρίς πρόβλημα. Η τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου έγινε στις καθυστερήσεις, όταν ο Λεονάρντο εκτέλεσε φάουλ απο δεξιά, όμως ο Κέλεμεν έπεσε στην γωνία και “καπάκωσε” την μπάλα. Ίβιτς και... 1-0!Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά για τους Θεσσαλονικείς, καθώς κατάφεραν να προηγηθούν στο 50ο λεπτό.

Ο Αμορόζο τροφοδότησε τον Κόκε, ο οποίος ντρίμπλαρε τον Παρασκευαΐδη, η μπάλα έφυγε μπροστά και ο επερχόμενος Ίβιτς με υπέροχο δεξί πλασέ με το εξωτερικό του ποδιού έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Μπλάζιτς (1-0) και έφθασε τα 4 γκολ στο πρωτάθλημα. Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Λεβαδειακός βγήκε μπροστά για να ισοφαρίσει, με αποτέλεσμα να υπάρχουν αρκετές φάσεις μπροστά απο τις δυο εστίες. Στο 56', ο Μάρκο Αουρέλιο έβγαλε σέντρα από δεξιά, ο Ίβιτς έπιασε την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής και ο Μπλάζιτς με υπερένταση έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ.

Έξι λεπτά αργότερα, οι Βοιωτοί βρέθηκαν κοντά στην ισοφάριση όταν ο Ντιμπαλά βρέθηκε απέναντι στον Κέλεμεν, αλλά καθυστέρησε, με αποτέλεσμα ο Παπαδόπουλος με τάκλιν αυτοθυσίας να κόψει την μπάλα πριν ο επιθετικός του Λεβαδειακού σουτάρει. Στο 63' ο Άρης είχε άλλη μια ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματα του. Ο Αμορόζο συνδυάστηκε με τον Σανσόν, ο τελευταίος γύρισε πλάτη, κέρδισε την κόντρα από τον Θεοδοσιάδη, αλλά το αριστερό σουτ που έκανε από το ύψος της μικρής περιοχής, δεν βρήκε στόχο, η μπάλα κατέληξε άουτ. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να ψάχνουν την ισοφάριση.

Στο 67' ο Λεονάρντο έβγαλε σε θέση τετ α τετ τον Μοντόγια, ο οποίος έκανε το αριστερό σουτ από θέση οφσάιντ (κακώς ο επόπτης άφησε την φάση να συνεχιστεί...), όμως η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία του Κέλεμεν. Μετά το 70' ο Άρης έριξε τον ρυθμό του αγώνα, καθώς δεν ήθελε να διακινδυνεύσει απο την στιγμή που έβλεπε οτι δεν μπορεί να φθάσει στο δεύτερο γκολ.

Στο 74', ο Αμορόζο εκτέλεσε φάουλ λίγο έξω απο την περιοχή, όμως ο Μπλάζιτς δεν είχε πρόβλημα να μπλοκάρει την μπάλα. Ακυρώθηκε γκολ του ΛεβαδειακούΣτο 82' έγινε η φάση για την οποία διαμαρτύρονται οι φιλοξενούμενοι. Ο Κρουπί έστειλε την μπάλα στα δίχτυα από κανονική θέση, αλλά υποδείχθηκε λανθασμένα σε θέση οφσάιντ από τον πρώτο βοηθό. Στο επόμενο λεπτό ο Άρης απείλησε εκ νέου την εστία του Μπλάζιτς. Ο Κάλβο έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Αμορόζο έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα βρήκε στον Παρασκευαΐδη κι ενώ είχε πορεία προς τα δίχτυα, καταλήγοντας κόρνερ. Στα λεπτά που απέμεναν μέχρι την λήξη της αναμέτρησης καμία απο τις δυο ομάδες δεν δημιούργησε κάποια αξιόλογη φάση.

Συνέντευξη Τύπου
Ντούσαν Μπάγεβιτς
"Ο Λεβαδειακός προσπαθούσε περισσότερο με κλειστή άμυνα να βγει μπροστά με την κόντρα. Χάσαμε πολλές ευκαιρίες και σε κάποια στιγμή φοβήθηκα να μην την πληρώσουμε όπως σε δύο ευκαιρίες ο Λεβαδειακός μπορούσε να βάλει γκολ. Ευτυχώς για μας δεν έγινε αυτό. Είναι σημαντική η νίκη και περιμένουμε πλέον το επόμενο παιχνίδι ήρεμοι. Πιστεύω ότι οι παίκτες μου κάνανε καλή προσπάθεια. Είχανε θέληση και μαχητικότητα και αξίζουνε συγχαρητήρια". Σε ερώτηση για το αν ο Άρης είναι πλέον το φαβορί για την 4η θέση το αρνήθηκε απαντώντας: "Δεν μπορούμε ακόμα να μιλάμε για φαβορί αφού έχουμε ακόμα αρκετά και δύσκολα παιχνίδια". Κι όσο για την επιστροφή του Γκαρσία αφού έκανε χιούμορ λέγοντας: "Γιατί έφυγε", σχολίασε: "Δεν μπορώ να πω τίποτα. Μόνο ο γιατρός μπορεί να μας πει. Χρειάζεται να είμαστε σίγουροι και προσεχτικοί για να μην κάνουμε πάλι το ίδιο λάθος αν είναι λάθος δικό μας. θα δούμε από τις εξετάσεις που θα κάνει αν έχει κάτι ακόμα".

Μπάμπης Τεννές"Είχαμε καλή αμυντική συμπεριφορά στο πρώτο ημίχρονο όπου πάντως δεν απειλήσαμε τον Άρη. Όταν έγινε το 1-0 ανοιχτήκαμε, παίξαμε με περισσότερους επιθετικούς, χάσαμε κάποιες ευκαιρίες όπως όμως και ο Άρης γιατί βρήκε χώρους. Είναι ελπιδοφόρα η εμφάνισή μας αλλά χρειαζόμαστε και βαθμούς. Έδωσα συγχαρητήρια στους παίκτες μου και τους είπα ότι μπορούν να δώσουν περισσότερα. Έχουμε έξι παιχνίδια που είναι δύσκολα. Η απόδοση ήταν ελπιδοφόρα αλλά χρειαζόμαστε νίκες. Το παιχνίδι με την Καλαμαριά είναι σαν τελικός για μας".

Όλα τα λεφτά...
Ο συνδυασμός Αμορόζο-Κόκε-Ίβιτς στο γκολ και το γυριστό σουτ του Αμορόζο στο 44' απο το ύψος της περιοχής.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Οι δυο επόπτες δεν ήταν στα καλύτερα τους...

To Live του αγώνα...
1'
Έναρξη αγώνα Λεβαδειακός
Στη σέντρα οι παίκτες του Λεβαδειακού.
7'
Ευκαιρία
Μεγάλη ευκαιρία για τον Άρη, η πρώτη στην αναμέτρηση. Ο Σανσόν, μέσα από τη μεγάλη περιοχή, έστρωσε την μπάλα στον Κόκε, ο οποίος αμαρκάριστος από το ύψος του πέναλτι έκανε το δεξί πλασέ, αλλά η μπάλα κατέληξε πάνω από την εστία του Μπλάζιτς.
12'
Σχόλιο
Ο Άρης έχει την υπεροχή και προσπαθεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να ανοίξει το σκορ. Ο Λεβαδειακός έχει ρίξει το βάρος στην άμυνα.
14'
Κίτρινη κάρτα Λεβαδειακός Λεονάρντο
22'
Σχόλιο
Ο Άρης πιέζει αφόρητα την αντίπαλη εστία. Δύο διαδοχικά κόρνερ για τους Θεσσαλονικείς.
24'
Ευκαιρία Λεβαδειακός
Ο Ντιμπαλά με έξοχη πάσα βρήκε τον Ανδράλα, ο οποίος μπήκε στη μεγάλη περιοχή του Άρη, από θέση μέσα δεξιά, έκανε το σουτ, αλλά ο Κέλεμεν με τα πόδια απομάκρυνε τον κίνδυνο για την ομάδα του.
30'
Σουτ Λεβαδειακός
Αριστερό σουτ του Διαμάντη από μακρινή απόσταση, η μπάλα απελπιστικά άουτ.
32'
Ευκαιρία Λεβαδειακός
Ο Ντιμπαλά "νίκησε" στην προσωπική μονομαχία τον Μάρκο Αουρέλιο, επιχείρησε δεξί σουτ από θέση μέσα δεξιά, στην αντίπαλη μεγάλη περιοχή, αλλά πάλι ο Κέλεμεν απομάκρυνε με τα πόδια τον κίνδυνο. Ανεβαίνει ο Λεβαδειακός.
33'
Ευκαιρία Αρης
Ο Αμορόζο έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, ο Πρίττας πήρε την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, με την μπάλα να καταλήγει πάνω από την εστία του Μπλάζιτς.
34'
Ευκαιρία Λεβαδειακός
Ο Νέτο έκανε λάθος υπολογισμό στο ύψος της μικρής περιοχής του Κέλεμεν, ο Λεονάρντο προσπάθησε να μπει στην πορεία της μπάλας, αλλά ύστερα από κόντρες ο πορτιέρο του Άρη μπλόκαρε.
35'
Ευκαιρία Αρης
Ο Σανσόν εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, ο Θεοδοσιάδης δεν κατάφερε να διώξει την μπάλα, που έφτασε στον Παπαδόπουλο, ο οποίος έκανε το δεξί σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής, όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Μπλάζιτς.
40'
Αλλαγή παίκτη Λεβαδειακός
Ο Ποπόφ πήρε τη θέση του Λουμπούτη, που τραυματίστηκε.
42'
Σουτ Λεβαδειακός
Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λεονάρντο, ο Κέλεμεν μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια.
44'
Σουτ Αρης
Εντυπωσιακό γυριστό δεξί σουτ του Αμορόζο από το ύψος της μεγάλης περιοχής, μπλόκαρε ο Μπλάζιτς.
45'
Έναρξη καθυστερήσεων Ένα λεπτό
45'
Σουτ
Απευθείας εκτέλεσε φάουλ του Λεονάρντο, ο Κέλεμεν έπεσε στην αριστερή του γωνία και "καπάκωσε" την μπάλα στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.
45'
Λήξη ημιχρόνου
46'
Σέντρα 2ου ημιχρόνου Αρης
Στη σέντρα οι γηπεδούχοι.
50'
Γκολ Αρης Ίβιτς
Ο Αμορόζο τροφοδότησε τον Κόκε, ο οποίος ντρίμπλαρε τον Παρασκευαΐδη, η μπάλα έφυγε μπροστά και ο επερχόμενος Ίβιτς με υπέροχο δεξί πλασέ με το εξωτερικό του ποδιού έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Μπλάζιτς.
53'
Κίτρινη κάρτα Λεβαδειακός Μοντόγια
56'
Ευκαιρία Αρης
Ο Μάρκο Αουρέλιο έβγαλε σέντρα από τα δεξιά, ο Ίβιτς έπιασε την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής και ο Μπλάζιτς με υπερένταση έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ.
57'
Αλλαγή παίκτη Λεβαδειακός
Ο Ρέγιες πήρε τη θέση του Διαμάντη.
62'
Ευκαιρία Λεβαδειακός
Ο Ντιμπαλά βρέθηκε απέναντι στον Κέλεμεν, αλλά καθυστέρησε, με αποτέλεσμα ο Παπαδόπουλος με τάκλιν αυτοθυσίας να κόψει την μπάλα πριν ο επιθετικός του Λεβαδειακού σουτάρει.
63'
Ευκαιρία Αρης
Συνδυασμός Αμορόζο-Σανσόν, ο τελευταίος γύρισε πλάτη, κέρδισε την κόντρα από τον Θεοδοσιάδη, αλλά το αριστερό σουτ που έκανε από το ύψος της μικρής περιοχής, δεν βρήκε στόχο, η μπάλα κατέληξε άουτ.
67'
Ευκαιρία Λεβαδειακός
Ο Λεονάρντο έβγαλε σε θέση τετ α τετ τον Μοντόγια, ο οποίος έκανε το αριστερό σουτ από θέση οφσάιντ, όμως η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία του Κέλεμεν.
74'
Σουτ Αρης
Ο Αμορόζο εκτέλεσε φάουλ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, όμως ο Μπλάζιτς μπλόκαρε το δεξί κτύπημα του Βραζιλιάνου επιθετικού.
78'
Αλλαγή παίκτη Αρης
Ο Χαβίτο στη θέση του Σανσόν.
78'
Αλλαγή παίκτη Αρης
Ο Κάλβο στη θέση του Κόκε.
78'
Αλλαγή παίκτη Λεβαδειακός
Ο Κρουπί στη θέση του Λεονάρντο.
82'
Ακυρωθέν γκολ Λεβαδειακός Κρουπί
Ο Κρουπί έστειλε την μπάλα στα δίχτυα από κανονική θέση, αλλά υποδείχθηκε λανθασμένα σε θέση οφσάιντ από τον πρώτο βοηθό.
83'
Ευκαιρία Αρης
Ο Κάλβο έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Αμορόζο έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα βρήκε στον Παρασκευαΐδη κι ενώ είχε πορεία προς τα δίχτυα, καταλήγοντας κόρνερ.
90'
Αλλαγή παίκτη Αρης
Ο Ζεντίλ πήρε τη θέση του Αμορόζο.
90'
Έναρξη καθυστερήσεων Τρία λεπτά
92'
Κίτρινη κάρτα Αρης Ζεντίλ
93'
Λήξη αγώνα
Πηγή:
sport24.gr

Διαμαρτυρία της ΠΑΕ Λεβαδειακός για Γερμανάκο

Επίθεση στον Γερμανάκο και σε «παρέες διαιτητών», κάνει η ΠΑΕ Λεβαδειακός μετά το παιχνίδι με τον Αρη.
Η ανακοίνωση της διοίκησης του Λεβαδειακού αναφέρει:«Με λύπη μας διαπιστώσαμε ότι η χθεσινή (σ.σ.: σαββατιάτικη) «σφαγιαστική» διαιτησία του κ. Γερμανάκου και του βοηθού του κ. Ακρίβου εις βάρος της ομάδας μας, δεν άγγιξε στο ελάχιστο την ευαισθησία των πρώτων σε κυκλοφορία αθλητικών εφημερίδων της χώρας μας, οι οποίες απ’ ό,τι αποδεικνύεται προτίμησαν να «κλείσουν τα μάτια» μπροστά στο «έγκλημα» που διαπράχθηκε από το να δυσαρεστήσουν τους πολυπληθείς πελάτες τους στη συμπρωτεύουσα και όχι μόνο. Η Λιβαδειά βλέπετε είναι η μικρότερη πόλη σε ολόκληρη την Ευρώπη, η οποία διαθέτει επαγγελματική ποδοσφαιρική ομάδα σε κορυφαία κατηγορία, και το αναγνωστικό της κοινό δεν μπορεί να συγκριθεί φυσικά σε όγκο με αυτό των μεγάλων αστικών πόλεων. » Δεν μπορούμε να παραμείνουμε απαθείς μπροστά στην ξεκάθαρη αλλοίωση αποτελέσματος που συνέβη στο προχθεσινό παιχνίδι με την ακύρωση του κανονικότατου τέρματος που σημειώσαμε. Δεν φωνάζουμε για ένα πέναλτι που δεν μας δόθηκε ή για ένα οφσάιντ που κακώς καταλογίστηκε, αλλά για ένα πεντακάθαρο γκολ που δεν μέτρησε. Για τον λόγο αυτό λοιπόν είμαστε υποχρεωμένοι πλέον να αντιδράσουμε προειδοποιώντας κάποιες «παρέες διαιτητών», γιατί θεωρούμε ότι δεν υπάρχει καθοδήγηση από οποιοδήποτε κεντρικό όργανο, ότι δεν θα κατορθώσουν κάνοντας δημόσιες σχέσεις με επιλεγμένους παράγοντες του επαγγελματικού μας ποδοσφαίρου να διαμορφώσουν την τελική βαθμολογία του πρωταθλήματος. Παράλληλα, είμαστε πεπεισμένοι ότι οι συγκεκριμένες «παρέες» δεν θα παραμείνουν για πολύ ακόμη ατιμώρητες...».

Τετάρτη 5 Μαρτίου 2008

Το Δημοτικό Συμβούλιο Λιβαδειάς στις 5 Μαρτίου

Σε 37 ανέρχονται τα θέματα της ημερήσιας διάταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο Λιβαδειάς της 5ης Μαρτίου.

Τα θέµατα της ηµερήσιας διάταξης είναι τα εξής.
1. Τροποποίηση Οργανισµού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήµου Λεβαδέων.
2. Λήψη απόφασης για παραχώρηση δασικής έκτασης 70 στρεµ. για την κατασκευή εγκαταστάσεων του Πανεπιστηµίου Στερεάς Ελλάδας.
3. Ανάκληση της 267/07 απόφασης του Δηµοτικού Συµβουλίου και επαναφορά στη Δ.Ε.Τ.Ε.Λ. του υπαλλήλου Δελή Ιωάννη για τις ανάγκες εκκαθάρισης αυτής.
4. Μεταφορά εργαζοµένων της Δ.Ε.Π.Α.Λ. στο Δήµο Λεβαδέων και Ν.Π. αυτού.
5. Ορισµός Προέδρου και συγκρότηση Διοικητικού Συµβουλίου του Δηµοτικού Νοµικού Προσώπου «Σχολική Επιτροπή 4ου- 10ου Δηµοτικών Σχολείων» για το διάστηµα από 18-1-2008 έως 31-12-2010.
6. Ορισµός Προέδρου και συγκρότηση Διοικητικού Συµβουλίυ του Δηµοτικού Νοµικού Προσώπου «Σχολική Επιτροπή 4°υ- 9°υ- 12°υ Νηπιαγωγείων» για το διάστηµα από 21-1-2008 έως 31-12-2010.

7. Σύναψη δανείου ύψους 3.800.000,00 ευρώ µε σκοπό την αγορά ιδιωτικού ακινήτου προς στέγαση των υπηρεσιών του Δήµου Λεβαδέων.
8. Περί διενέργειας εκλογών για την ανάδειξη Συµβουλίου Νέων Δήµου Λεβαδέων.
9. Ορισµός χρόνου περαίωσης του έργου «Κατασκευή κλειστού Κολυµβητηρίου τύπου Κ1 στο Δήµο Λεβαδέων».
10. 'Εγκριση 1ου Α.Π. του έργου «Διαµόρφωση πεζοδροµίου µεταξύ των οδών Καραγιαννοπούλου και Δ.Παπασπύρου».
11. Αποδοχή ποσού 122.241,00 ευρώ από ΥΠΕΣΔΔΑ και κατανοµή αυτού προς κάλυψη λειτουργικών δαπανών των Σχολείων της Α/θµιας & Β/θµιας Εκπ/σης του Δήµου Λεβαδέων.
12. Αναµόρφωση προϋπολογισµού ΟΙΚ. έτους 2008 για αντιµετώπιση αναγκών καθαρισµού - εκχιονισµού κοινοχρήστων χώρων και οδών του Δήµου.

13. Αναµόρφωση προϋπολογισµού ΟΙΚ.έτους 2008.
14. Αναµόρφωση προϋπολογισµού ΟΙΚ.έτους 2008 για έκτακτη επιχορήγηση του Δ.Α.Ο.Λ. και διάθεση πίστωσης 120.000,00 ευρώ.
15. Κυκλοφοριακές ρυθµίσεις για την πραγµατοποίηση των εκδηλώσεων «Γαϊτανάκι Λιβαδειάς 2008».
16. 'Εκδοση κανονιστικής απόφασης κατόπιν αιτήµατος του 3ου Δηµοτικού Σχολείου Λιβαδειάς.
17.' Εκδοση κανονιστικής απόφασης κατόπιν αιτήµατος της Π.Οικονόµου & ΣΙΑ
ΟΕ. - Ξενοδοχείο «ΛΕΒΑΔΕΙΑ».
18. Εκδοση κανονιστικής απόφασης κατόπιν αιτηµάτων Τροχαίας Λιβαδειάς.

19. Εκδοση κανονιστικής απόφασης κατόπιν αιτηµάτων Τροχαίας Λιβαδειάς.
20. Έγκριση προϋπολογισµού ΟΙΚ. έτους 2008 του Πνευµατικού Κέντρου Δήµου Λεβαδέων.
21. 'Εγκριση προϋπολογισµού ΟIΚ. έτους 2008 της Φιλαρµονικής Δήµου Λεβαδέων.
22. Έγκριση προϋπολογισµού ΟΙΚ. έτους 2008 του Δηµοτικού Αθλητικού Οργανισµού Λιβαδειάς.
23. Έγκριση απολογισµού οικονοµικού έτους 2007 της Σχολικής Επιτροπής 3ου Δηµοτικού Σχολείου - 3ου Νηπιαγωγείου Λιβαδειάς.
24. Έγκριση απολογισµού οικονοµικού έτους 2007 της Σχολικής Επιτροπής 6ου Δηµοτικού Σχολείου - 8ου & 11ου Νηπιαγωγείου Λιβαδειάς.

25. Έγκριση απολογισµού οικονοµικού έτους 2007 της Σχολικής Επιτροπής 3ου Γυµνασίου Λιβαδειάς.
26. Έγκριση απολογισµού οικονοµικού έτους 2007 της Σχολικής Επιτροπής 4ου Γυµνασίου Λιβαδειάς.
27.' Εγκριση απολογισµού οικονοµικού έτους 2007 της Σχολικής Επιτροπής 1ου Λυκείου Λιβαδειάς.
28. Έγκριση απολογισµού οικονοµικού έτους 2006 της Σχολικής Επιτροπής 2ου Λυκείου Λιβαδειάς.
29.'Εγκριση απολογισµού οικονοµικού έτους 2007 της Σχολικής Επιτροπής 2ου Λυκείου Λιβαδειάς.
30. 'Εγκριση απολογισµού οικονοµικού έτους 2007 της Σχολικής Επιτροπής 1ου ­2ουΤ.Ε.Ε. & 1ου Σ.Ε.Κ. Λιβαδειάς.

31. Διαγραφή βεβαιωµένων δηµοτικών τελών (τέλος 2%) από κατάλογο οφειλέτη (Καντάς Δηµήτριος Ι.) λόγω λανθασµένου τρόπου υπολογισµού της φορολογητέας ύλης.
32. Διαγραφή βεβαιωµένων δηµοτικών τελών από κατάλογο οφειλέτη (Παπαγεωργίου Γεώργιος του Αθ.).
33. Λήψη απόφασης για την έκδοση Εφηµερίδας του Δήµου Λεβαδέων.
34. Εξέταση αιτήµατος Συλλόγου Καρναβαλιστών Λιβαδειάς.
35. Εξέταση αιτήµατος Ιερού Προσκυνήµατος Αγίου Ρηγίνου Λεβαδέως.
36. Εξέταση αιτήµατος Ιερού Ναού Αγ.Νικολάου Λιβαδειάς.
37. Χορήγηση χρηµατικού βοηθήµατος στον οικονοµικά αδύνατο κ. Γκοβόπουλο Σωτήρη.

Κυριακή 2 Μαρτίου 2008

Τι παίζει με τον λιθάνθρακα

Ερωτήσεις και απαντήσεις για το πολυσυζητημένο καύσιμο από την έγκυρη Καθημερινή http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_100043_02/03/2008_261367.
1. Tι είναι ο λιθάνθρακας;
Πρόκειται για ορυκτό καύσιμο που εξορύσσεται και χρησιμοποιείται στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Eχει υψηλή θερμογόνο δύναμη, τέσσερις με έξι φορές πάνω από αυτή του εγχώριου λιγνίτη. H Eλλάδα δεν διαθέτει κοιτάσματα λιθάνθρακα, βασικοί παραγωγοί και προμηθευτές της διεθνούς αγοράς είναι η Kίνα, HΠA, Iνδία, Aυστραλία, Nότια Aφρική Pωσία, Iνδονησία, κ.ά. H ζήτηση του προϊόντος στη διεθνή αγορά έχει αυξηθεί μετά την εκτίναξη των τιμών πετρελαίου και φυσικού αερίου.
2. Στην Eλλάδα χρησιμοποιούμε λιθάνθρακα στην ηλεκτροπαραγωγή;
H χρήση εισαγόμενου λιθάνθρακα στην ηλεκτροπαραγωγή προωθείται για πρώτη φορά από τη ΔEH (1.600 MW μόνη της και 1.600 με τη γερμανική εταιρεία RWE) αλλά και από ιδιωτικούς ομίλους.

3. Πώς συνδέεται με τις κλιματικές αλλαγές η χρήση του λιθάνθρακα;
O τομέας της ηλεκτροπαραγωγής ευθύνεται για το 60% των παγκοσμίων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και η εξέλιξή του θα επηρεάσει πολύ σημαντικά το ζήτημα του περιβάλλοντος.Tο διοξείδιο του άνθρακα ευθύνεται σε ποσοστό 80% για το φαινόμενo του θερμοκηπίου, ο λιθάνθρακας όταν καίγεται παράγει τον συγκεκριμένο ρύπο και με αυτή την έννοια έχει άμεση σύνδεση με τις κλιματικές αλλαγές. To στοίχημα του Πρωτοκόλλου του Kιότο θα κριθεί από τον περιορισμό του διοξειδίου του άνθρακα.
Στην Eλλάδα, οι εκπομπές ανά μονάδα ακαθάριστης εγχώριας κατανάλωσης ενέργειας είναι από τις υψηλότερες στην E.E. O λόγος είναι η κυρίαρχη θέση του λιγνίτη και του πετρελαίου στο ενεργειακό μείγμα της χώρας.

4. Oι μονάδες ηλεκτροπαραγωγής από λιθάνθρακα θα παράγουν διοξείδιο του άνθρακα;
Kανείς δεν έχει υποστηρίξει ότι δεν παράγει διοξείδιο του άνθρακα. Aυτό που οι υποστηρικτές της χρήσης του υπογραμμίζουν είναι ότι το διοξείδιο του άνθρακα δεν είναι τοπικός ρύπος και ως εκ τούτου δεν δικαιολογούνται οι αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών.
H επιβάρυνση από τις εκπομπές CO2 είναι ίδια για το περιβάλλον είτε το εργοστάσιο βρίσκεται στην Kαβάλα και τον Bόλο είτε στη μακρινή Kίνα. Eτσι εξηγείται και η προσπάθεια ελέγχου του φαινομένου του θερμοκηπίου με την καθιέρωση του διεθνούς χρηματιστηρίου ρύπων, που επιτρέπει σε μία χώρα να αγοράζει δικαιώματα CO2 που περισσεύουν σε κάποια άλλη.
5. Γιατί η ΔEH υποστηρίζει ότι οι μονάδες λιθάνθρακα θα συμβάλλουν στον περιορισμό των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα;
H ΔEH υποστηρίζει ότι θα υπάρξει μείωση του διοξειδίου του άνθρακα ανά παραγόμενη κιλοβατώρα κατά 25% το διάστημα 2006-2015 με την υλοποίηση των λιθανθρακικών μονάδων που έχει σχεδιάσει (1.600 MW). Tο στοιχείο είναι πραγματικό γιατί η σύγκριση γίνεται με την παραγόμενη κιλοβατώρα από το υφιστάμενο μείγμα καύσιμων στο οποίο κυριαρχεί ο λιγνίτης.

6. Tο τοπικό περιβάλλον δεν επιβαρύνεται από την ηλεκτροπαραγωγή με λιθάνθρακα;
Oι μονάδες λιθάνθρακα εκπέμπουν ρύπους που επιβαρύνουν το τοπικό περιβάλλον, όπως οι εκπομπές του θείου, του αζώτου και των σωματιδίων. H ΔEH υποστηρίζει ότι οι εκπομπές του θείου θα περιοριστούν κατά 91%, του αζώτου κατά 39% και των σωματιδίων κατά 56%. H σύγκριση και πάλι γίνεται με βάση τις αντίστοιχες εκπομπές από παραγόμενη κιλοβατώρα με το υφιστάμενο μείγμα καυσίμων. Eπιπλέον οι περιοχές όπου σχεδιάζεται να κατασκευαστούν οι νέες μονάδες δεν φιλοξενούν σήμερα κάποια μονάδα ηλεκτροπαραγωγής, για να προκύψει μείωση.
7. Oι νέες τεχνολογίες αποθήκευσης του άνθρακα δεν μηδενίζουν τις επιπτώσεις στο περιβάλλον;
H νέα αυτή τεχνολογία, το σύστημα δηλαδή διακράτησης και αποθήκευσης άνθρακα (CCS), στο οποίο αναφέρεται και η διοίκηση της ΔEH βρίσκεται παγκοσμίως σε πειραματικό στάδιο. Σύμφωνα με το πρώτο έργο που πρόκειται να εγκαταστήσει η Nορβηγία σε εργοστάσιό της, το κόστος αυτού του συστήματος ανέρχεται σε 109 εκατ. ευρώ. Mε βάση τις σημερινές τιμές εκτιμάται ότι θα ανεβάσει το κόστος κατασκευής ανθρακικών μονάδων και παραγωγής ενέργειας κατά 30 έως και 70%. Aκόμη όμως και σε αυτή την περίπτωση η τεχνολογία δεν έχει απαντήσει τι θα γίνει ο άνθρακας όταν κάποτε οι αποθήκες κατακράτησης γεμίσουν.

8. Γιατί η ΔEH επιλέγει λιθάνθρακα αι όχι φυσικό αέριο;
Oι θερμοηλεκτρικοί σταθμοί με στερεά καύσιμα (λιθάνθρακα ή λιγνίτη) είναι επενδύσεις υψηλότερης εντάσεως κεφαλαίου από τους σταθμούς φυσικού αερίου (2-3 φορές υψηλότερο κόστος κεφαλαίου) αλλά με σημαντικά χαμηλότερο μεταβλητό κόστος παραγωγής (περίπου 2,5 φορές χαμηλότερο). Mελέτη της Pυθμιστικής Aρχής Eνέργειας εκτιμά ότι το κόστος παραγωγής του λιθάνθρακα σήμερα είναι 63 ευρώ/MWh έναντι αντίστοιχου κόστους για το φυσικό αέριο 75 ευρώ/MWh. H μελέτη προβλέπει τιμή δικαιωμάτων ρύπων στα 25 ευρώ/tn, εάν η τιμή αυτή ξεπεράσει τα 40 ευρώ/tn, εξέλιξη πολύ πιθανή μετά τα νέα μέτρα της E.E. για τον περιορισμό των ρύπων, τότε η ανταγωνιστικότητα του λιθάνθρακα έναντι του φυσικού αερίου ανατρέπεται.
9. Παραμένει φθηνή πρώτη ύλη ο λιθάνθρακας;
H παγκόσμια βιομηχανία ηλεκτροπαραγωγής είδε τον λιθάνθρακα ως καταφύγιο απέναντι στις ακριβές πρώτες ύλες του πετρελαίου και φυσικού αερίου. H στροφή αυτή όμως οδήγησε σε διπλασιασμό της τιμής του μέσα σε ένα χρόνο (από 50 ευρώ/τόνος έφτασε τα 110ευρώ/τόνος). Διεθνείς οίκοι, όπως η Citigroup, JP Morgan, Chase & Co και Morgan Stanley, προχώρησαν με αφορμή την αύξηση των τιμών του άνθρακα σε αναθεώρηση των προβλέψεών τους για την κερδοφορία των επιχειρήσεων που στηρίζονται στα στερεά καύσιμα. Oι οίκοι προβλέπουν μείωση κερδών σε ποσοστό 50%-70% για εταιρείες όπως η γερμανική RWE, η βρετανική Drax αλλά και η ΔEH που στηρίζουν σε μεγάλο ποσοστό την παραγωγή τους στα στερεά καύσιμα.

10. Oι εταιρείες της Eυρώπης πώς αντιδρούν απέναντι στις εκτιμήσεις των αναλυτών;
Πολύ νωρίτερα από τις εκθέσεις των αναλυτών μεγάλες εταιρείες του κλάδου, όπως και η RWE με την οποία η ΔEH προωθεί την κατασκευή 1.600 MW από λιθάνθρακα στην Eλλάδα, προχώρησαν στο πάγωμα επενδυτικών τους σχεδίων στον τομέα.
11. H ασφάλεια εφοδιασμού της χώρας, δεν αποτελεί ένα βασικό κριτήριο για την ένταξη του λιθάνθρακα στο ενεργειακό ισοζύγιο;
O λιθάνθρακας συμβάλλει πράγματι στην απεξάρτηση από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο και ως εκ τούτου από τις αντίστοιχες προμηθεύτριες χώρες. Δημιουργεί όμως εξάρτηση με νέες χώρες και παραγωγούς αφού πρόκειται επίσης για εισαγόμενο ορυκτό.