Δευτέρα 18 Αυγούστου 2008

Μουσική εκδήλωση διαμαρτυρίας με τους ACTIVE MEMBER στον Ορμο Νούσας

Ιδού το δελτίο Τύπου για τη μουσική εκδήλωση διαμαρτυρίας στον Όρμο Νούσας που διοργανώνουν η Επιτροπή Αγώνα Θίσβης και η Συμπαράταξη Βοιωτών για το Περιβάλλον.

Η Επιτροπή Αγώνα Θίσβης και η Συμπαράταξη Βοιωτών για το Περιβάλλον συνδιοργανώνουν μουσική εκδήλωση διαμαρτυρίας στις 23 Αυγούστου στον Όρμο Νούσας (Βαθύ) στο Δήμο Θίσβης με τους Active Member. Θα γίνει προσυγκέντρωση στις 18.00 στην πλατεία της Θίσβης και κατόπιν θα μετακινηθούμε προς το χώρο της παραλίας στον όρμο Νούσας. Θα διασχίσουμε το χώρο της Βιομηχανικής Περιοχής Θίσβης η οποία ήδη λειτουργεί με πλήθος ελλείψεων και χωρίς τα στοιχειώδη έργα υποδομής (περιβαλλοντική μελέτη για τη συνολική ποσότητα ρύπων που θα παράγονται εκεί, σταθμό μέτρησης ρύπων, αποστραγγιστικό και αποχετευτικό δίκτυο όμβριων υδάτων, καταπατημένη δασική έκταση).

Στο χώρο αυτό βρίσκεται η Σωληνουργεία Κορίνθου, μια βιομηχανία υψηλής όχλησης, η οποία δε διαθέτει χώρο απόθεσης αποβλήτων και ήδη κατασκευάζεται εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας 422 ΜW με φυσικό αέριο, η Ηλεκτροπαραγωγή Θίσβης, των συνεργαζόμενων κολοσσών Edison, Χαλκόρ, HE&D που πρόσφατα προσφέρθηκε στο μνημόνιο συνεργασίας της Edison με τα ΕΛ.ΠΕ. Το συγκεκριμένο εργοστάσιο θα ρυπαίνει την ατμόσφαιρα με τόνους διοξειδίου του άνθρακα και μεγάλες ποσότητες αζώτου και διοξειδίου του θείου ενώ είναι γνωστό από μελέτη του ΕΜΠ προ εικοσαετίας ότι η περιοχή χαρακτηρίζεται από το φαινόμενο της θερμοκρασιακής αναστροφής με συνέπεια τον εγκλωβισμό των ρύπων.

Τέλος, στο λιμάνι στον όρμο Νούσας και στην παρακείμενη παραλία όπου θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση, η παρανομία βρίσκεται σ’ όλο της το μεγαλείο. Το ίδιο το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο έχει παραχωρήσει προς χρήση συγκεκριμένες εκτάσεις στις βιομηχανίες Σωληνουργεία Κορίνθου, Ελβάλ και Χαλκόρ, αναγνωρίζει ότι τόσο για τις παλαιότερες εγκαταστάσεις της ΕΤΒΑ του 1988 όσο και για τις κατοπινότερες που έγιναν από τη ΔΙΑΒΙΠΕΘΙΒ, την ανώνυμη εταιρεία που διαχειρίζεται τη ΒΙ.ΠΕ., δεν έχουν τηρηθεί οι νόμιμες διαδικασίες και πρόσφατα απέρριψε την αίτηση νομιμοποίησής τους. Παράλληλα, εκκρεμεί απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου για τη δυνατότητα ύπαρξης λιμανιού εκεί, καθώς το λιμάνι κατασκευάστηκε δίπλα σε αρχαιολογικό χώρο ουσιαστικά καταστρέφοντάς τον!

Ωστόσο, ενώ ρητά λέγεται απ’ το υπουργείο Οικονομικών ότι «ο χώρος αιγιαλού-παραλίας και λιμενικών εγκαταστάσεων είναι κοινόχρηστος χώρος, την κυριότητα και προστασία των οποίων έχει το Δημόσιο», η ΔΙΑΒΙΠΕΘΙΒ θρασύτατα και ψευδώς ισχυρίζεται ότι είναι φορέας διαχείρισης του λιμανιού και έχει αυθαίρετα περιφράξει το χώρο απαγορεύοντας την πρόσβαση στους κατοίκους, ορίζοντας παράνομα ωράρια διέλευσης και τρομοκρατώντας τους κατοίκους με εταιρεία σεκιούριτι που μισθώνει.

Η κινητοποίησή μας είναι μια μορφή διαμαρτυρίας ενάντια στην ύπαρξη εκεί του παράνομου λιμανιού που αποτελεί διαρκή απειλή για τον κλειστό Κορινθιακό κόλπο καθώς δεν τηρείται καμιά περιβαλλοντική νομοθεσία αλλά και ενάντια στη σχεδιαζόμενη εμπορική του επέκταση που θα το μετατρέψει σ’ ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Στερεάς Ελλάδας πλήττοντας την υγεία μας, τις παραλίες μας και όλες τις παράκτιες περιοχές.

Διαμαρτυρόμαστε επίσης ενάντια στις περιφράξεις των δημόσιων χώρων και την περιφρόνηση των βιομήχανων απέναντι στα αναφαίρετα δικαιώματά μας!
Αντιστεκόμαστε στη μετατροπή της Θίσβης καθώς και της Βοιωτίας συνολικά σε βιομηχανική χαβούζα, θυσία στο βωμό του κέρδους λίγων βιομήχανων!
Η κινητοποίησή μας αυτή έρχεται να προστεθεί σε μια μεγάλη σειρά δυναμικών εκδηλώσεων πάνω από ένα χρόνο τώρα σ’ όλη τη Βοιωτία αλλά και στην απέναντι πλευρά του Κορινθιακού όπου παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας ενάντια στα καταστροφικά σχέδια των εταιρειών και τη συνενοχή της κεντρικής εξουσίας και των κατά τόπους αιρετών.
ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΘΙΣΒΗΣ
ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΒΟΙΩΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Πέμπτη 7 Αυγούστου 2008

Τα αποτελέσματα εξαμήνου της Μυτιληναίος

Πηγή: www.euro2day.gr
Στα 24,1 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα κέρδη μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας της Μυτιληναίος στο α΄ εξάμηνο, ενώ ο κύκλος εργασιών ανήλθε στα 490 εκατ. ευρώ, υπερβαίνοντας τις προσδοκίες της αγοράς.

Τα αποτελέσματα της Μυτιληναίος είναι κατά 31,7% υψηλότερα των εκτιμήσεων της αγοράς. Όπως σημειώνει ο όμιλος, στα αποτελέσματα εξαμήνου εγγράφονται κεφαλαιακά κέρδη 10 εκατ. ευρώ από τη συμφωνία για την Endesa Hellas, ενώ η σημαντική συμβολή του ενεργειακού τομέα αναμένεται να καταγραφεί στα αποτελέσματα των δύο επόμενων τριμήνων.

Σημειώνεται ότι οι αναλυτές περίμεναν πως τα κέρδη για τη Μυτιληναίος στο εξάμηνο θα διαμορφώνονταν στα 10,7 εκατ. ευρώ, εξαιρουμένων τυχόν κεφαλαιακών κερδών, έναντι 47,2 εκατ. στο εξάμηνο του 2007, με τις πωλήσεις να κινούνται σταθεροποιητικά στα 466,8 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με δημοσκόπηση του euro2day.gr σε 6 αναλυτές. Παράλληλα, οριακά βελτιωμένα εμφανίστηκαν τα καθαρά κέρδη της Μέτκα στο ίδιο διάστημα, στα 23 εκατ. από 22,5 εκατ. ευρώ κατά το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, με τα έσοδά της να εμφανίζονται ενισχυμένα κατά 44,3%, στα 211,9 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, στα 490,3 εκατ. ευρώ έναντι 461,1 εκατ. του προηγούμενου έτους ανήλθε ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του α΄ εξαμήνου του 2008 για τον όμιλο Μυτιληναίου. Η αύξηση αυτή των πωλήσεων είναι ιδιαίτερα σημαντική λαμβάνοντας υπόψη ότι επιτεύχθηκε σε αρνητική συγκυρία εξέλιξης στην ισοτιμία δολαρίου - ευρώ, γεγονός που μεταφράζεται και σε αρνητική επίδραση στον κύκλο εργασιών κατά 50 εκατ. ευρώ.

Τα ανωτέρω και η διατήρηση των τιμών του πετρελαίου κοντά στα ιστορικά υψηλά επίπεδα άνω των 125 δολ./βαρέλι, που συμπαρέσυρε σε αύξηση αφενός τις τιμές πολλών πρώτων υλών που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή, αφετέρου των ναύλων και μεταφορικών, αλλά και το γεγονός ότι στο α΄ εξάμηνο έχουν ενσωματωθεί μόνο 10 εκατ. ευρώ κεφαλαιακά κέρδη από τη συμφωνία με την Endesa Hellas (η σημαντική συνεισφορά από τον τομέα της ενέργειας αναμένεται να αποτυπωθεί τα επόμενα δύο τρίμηνα) συνετέλεσαν στη διαμόρφωση καθαρών κερδών μετά από φόρους 31,3 εκατ. ευρώ, έναντι 68,9 εκατ. της αντίστοιχης περυσινής περιόδου, ενώ τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ανήλθαν σε 24,1 εκατ. ευρώ έναντι 59,1 εκατ. της αντίστοιχης περιόδου του 2007.

Τέλος, τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 56,0 εκατ. από 97,4 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2007, μείωση η οποία προήλθε κυρίως κατά 28 εκατ. από την αρνητική για τον όμιλο ισοτιμία ευρώ - δολαρίου και κατά 23 εκατ. ευρώ από τις υψηλές τιμές του πετρελαίου τη συγκεκριμένη περίοδο.

Η ΜΕΤΚΑ επιβεβαιώνει την εδραίωσή της σε έναν από τους μεγαλύτερους πρωταγωνιστές του κλάδου των έργων EPC και η επιτυχία αυτή τόσο σε επίπεδο υλοποίησης όσο και στρατηγικού σχεδιασμού αποτυπώνεται και στα αποτελέσματα του α΄ εξαμήνου του 2008. Το α΄ εξάμηνο του 2008 ο κύκλος εργασιών ανήλθε στα 211,9 εκατ. ευρώ, έναντι 146,9 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του 2007 (αύξηση 44,3%), ενώ τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 38,7 εκατ. από 34,0 εκατ. ευρώ σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2007.

Το περιθώριο κέρδους EBITDA εξακολουθεί να παραμένει σε πολύ υψηλό επίπεδο (18,3%) τόσο σε απόλυτο μέγεθος όσο και συγκρινόμενο με τον διεθνή ανταγωνισμό. Τέλος, τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ανήλθαν σε 23,0 εκατ. ευρώ έναντι 22,5 εκατ. H εξειδίκευση της ΜΕΤΚΑ ως κατασκευάστριας ενεργειακών έργων στην Ελλάδα επεκτείνεται δυναμικά σε ανταγωνιστικές αγορές του εξωτερικού.

Το σημερινό ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργων της εταιρίας ανέρχεται σε 651 εκατ. ευρώ, το οποίο αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά το 2008, λαμβάνοντας υπόψη και τις συνέργιες που θα προκύψουν από τα νέα έργα της Endesa Hellas και τη φάση ωρίμανσης συγκεκριμένων έργων σε χώρες του εξωτερικού. Η ιδιαίτερα θετική πορεία της ΜΕΤΚΑ αναμένεται να αποτυπωθεί στα αποτελέσματα τόσο του 2008 όσο και των επόμενων ετών. Στον τομέα της ενέργειας, σημαντική θέση κατέχει πλέον η Endesa Hellas, ως εκ των βασικών εκφραστών των τάσεων και των εξελίξεων (καθεστώς απελευθέρωσης) της αγοράς. Η πορεία της νέας εταιρίας μέχρι σήμερα αποδεικνύει ότι αυτή πληροί όλες τις προϋποθέσεις ώστε να καταστεί ο μεγαλύτερος ανεξάρτητος παραγωγός ενέργειας στην Ελλάδα αλλά και η αιχμή του δόρατος για την ανάπτυξή της στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης με ευρεία βάση παραγωγικού δυναμικού θερμικών και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Η έναρξη της λειτουργίας της μονάδας συμπαραγωγής 334 MW (COGEN), η εξαγορά των αιολικών πάρκων στην Εύβοια από την DONG 18,6 MW αλλά και οι ταχείς ρυθμοί ανάπτυξης των δύο σταθμών με καύσιμο το φυσικό αέριο στον Άγιο Νικόλαο και στον Βόλο θα επιτρέψουν στην Endesa Hellas να διαθέτει το 2010 πάνω από 1.300 MW ηλεκτρικής ισχύος στην ελληνική αγορά, συμβάλλοντας αποφασιστικά στο σοβαρό κοινωνικό ζήτημα του ελλειμματικού συστήματος και στην ταυτόχρονη μείωση των ακριβών για τη χώρα μας εισαγωγών. Τα πρώτα σημαντικά αποτελέσματα από τον τομέα ενέργειας (θερμικά και ανανεώσιμα) θα φανούν στα επόμενα δύο τρίμηνα του τρέχοντος έτους όπως αναμενόταν.

Τετάρτη 6 Αυγούστου 2008

Πέντε χρόνια στο Δημοτικό, τέσσερα στο Λύκειο!

Ένα επιπλέον έτος στο τέλος του Λυκείου -το οποίο χαρακτηρίζει ως ένα είδος «εθνικού φροντιστηρίου» για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση- και ένα λιγότερο στο Δημοτικό Σχολείο, προτείνει ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας Θάνος Βερέμης.
Όπως αποκάλυψε το Μega, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας
δεν είναι κατ' αρχήν αρνητική στην πρόταση αυτή, που συνδυάζεται με την καθιέρωση ενός προπαρασκευαστικού έτους για τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, χωρίς κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Κατά τη διάρκεια του έτους αυτού, οι υποψήφιοι φοιτητές θα αξιολογούνται ως προς την καταλληλότητά τους για τη συνέχιση των σπουδών τους.

Παράλληλα με αυτά τα μέτρα, η πρόταση του κ. Βερέμη περιλαμβάνει και την δημιουργία ενός Εθνικού Κέντρου Εξετάσεων, στα πρότυπα του Βρετανικού Συμβουλίου, το οποίο θα είναι αποκλειστικά υπεύθυνο για τη διεξαγωγή των εισαγωγικών εξετάσεων στα πανεπιστήμια.
Σύμφωνα με το υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, τα πανεπιστημιακά ιδρύματα θα έχουν σημαντικό ρόλο στην όλη διαδικασία, ωστόσο, όπως αναφέρουν Τα Νέα, αποκλείουν το ενδεχόμενο να αναλάβουν εξ ολοκλήρου τη διεξαγωγή των εξετάσεων.
Ο διάλογος για τις αλλαγές στη Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, όπως το σύστημα εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, αναμένεται να αρχίσει το Σεπτέβριο. Το υπουργείο Παιδείας έχει ήδη αποστείλει προσκλήσεις σε όλους τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους.
Κύκλοι του υπουργείου υποστηρίζουν ότι η διαπραγμάτευση θα είναι ανοικτή, η διαδικασία του δημόσιου διαλόγου θα διαρκέσει όσο χρειαστεί, ενώ πιθανότατα οι αλλαγές δεν πρόκειται να εφαρμοστούν άμεσα. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, ως χρόνος εφαρμογής των αλλαγών πρόκειται να οριστεί η επόμενη τετραετία.

www.in.gr

Κυριακή 3 Αυγούστου 2008

Ο Νίκος Σεργιανόπουλος με τα μάτια των άλλων

www.zougla.gr
Το σκηνικό πριν από την άγρια δολοφονία του Νίκου Σεργιανόπουλου φωτίζουν έξι άνθρωποι από το στενό του περιβάλλον. Μια αλυσίδα από γεγονότα που έδειξαν στην αστυνομία το δρόμο για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δολοφόνου του ηθοποιού.
Άνθρωποι από όλα τα στρώματα της κοινωνίας ήταν οι φίλοι του Νίκου Σεργιανόπουλου. Από το περιθώριο, μέχρι τα γεμάτα αίγλη σαλόνια του καλλιτεχνικού κόσμου. Κάποιοι του στάθηκαν σε όλες τις δύσκολες στιγμές του, με πιο δραματική τη σύλληψή του για κατοχή 40 γραμμαρίων κοκαΐνης, λίγες ημέρες πριν από τη ονομαστική γιορτή του, το Δεκέμβριο του 2007. Οι περισσότεροι όμως, τον εγκατέλειψαν και τον άφησαν να αναζητά «παρέες» στα κακόφημα στέκια της Αθήνας. Τους εγκατέλειψε όμως κι εκείνος, όπως υποστήριξαν στις καταθέσεις τους.
Ο Μάκης Προβατάς
Ο Νίκος Σεργιανόπουλος και ο Μάκης Προβατάς ήταν κολλητοί φίλοι επί 15 χρόνια. Ήταν ο άνθρωπος στον οποίον ο δημοφιλής ηθοποιός τα έλεγε όλα. Στο Μάκη Προβατά τηλεφώνησε η οικιακή βοηθός , όταν εκείνο το πρωί μπήκε στο σπίτι και τον βρήκε κατακρεουργημένο. Τριάντα φορές του είχε τηλεφωνήσει την προηγούμενη ημέρα, όπως υποστήριξε στην κατάθεση του, αλλά ο Νίκος Σεργιανόπουλος είχε το τηλέφωνό του κλειστό και στο σταθερό έβγαινε τηλεφωνητής.
Ο Μάκης Προβατάς μίλησε και για τους εμπόρους που προμήθευαν με κοκαΐνη τον 56χρονο ηθοποιό. Ανέφερε έναν «Πολωνό» και έναν «Άραβα». Επειδή ο «Πολωνός» κατά πάσα πιθανότητα συνελήφθη, ο Νίκος Σεργιανόπουλος αναγκάστηκε να αλλάξει προμηθευτή κι έτσι άρχισε να έχει παρτίδες με τον «Άραβα». Όταν, μάλιστα, έμαθε ότι θα του παρέδιδε την κοκαΐνη στο σκάφος, έγινε έξαλλος. Του είπε ότι αυτό ήταν εξαιρετικά επικίνδυνο, καθώς, αν μάθαινε ο έμπορος ότι ο «πελάτης» ήταν οικονομικά ευκατάστατος , θα μπορούσε να το χρησιμοποιήσει εναντίον του κάποια στιγμή. Τελικά, ο Άραβας πήγε στο σκάφος, ενώ η σχέση τους δεν περιορίστηκε στην αγοραπωλησία κοκαΐνης.
Ο Αλέξανδρος Ρήγας
Γνωρίστηκαν την άνοιξη του 1997 με αφορμή το πολύ επιτυχημένο όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια τηλεοπτικό σήριαλ «Δύο Ξένοι». Στην κατάθεσή του στην αστυνομία είπε ότι διατηρούσαν μια «πολύ στενή φιλική σχέση». Μάλιστα, μοιράστηκαν την ίδια στέγη στην οδό Μετεώρων στο Παγκράτι για περίπου 2 χρόνια, μέχρι τα τέλη του 2002, οπότε και μετακόμισε.
Τα τελευταία χρόνια δεν είχαν καμία επαφή, μέχρι τη βραδιά της σύλληψής του για ναρκωτικά. Ο Αλέξανδρος Ρήγας επισκέφτηκε το Νίκο Σεργιανόπουλο στο Αστυνομικό Τμήμα του Κολωνού , όπου ήταν κρατούμενος, για να του συμπαρασταθεί και οι σχέσεις τους αποκαταστάθηκαν. Το επόμενο διάστημα συναντήθηκαν κάποιες φορές και μιλούσαν τακτικά στο τηλέφωνο. Η τελευταία επικοινωνία που είχαν ήταν 3 εβδομάδες πριν τον δολοφονήσουν.
Ο «Άραβας»
Ο Νίκος Σεργιανόπουλος γνώρισε τον 30χρονο άντρα, αραβικής καταγωγής, στην πλατεία Κουμουνδούρου πριν από ενάμισι χρόνο περίπου.
Στην κατάθεσή του υποστήριξε ότι συναντήθηκαν για τελευταία φορά 20 ημέρες πριν τον δολοφονήσουν. Του τηλεφώνησε ο ηθοποιός και τον κάλεσε να πάει στο σπίτι του. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος μάρτυρας υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι ο ηθοποιός ποτέ δεν κλείδωνε την πόρτα του διαμερίσματος. Ο «Άραβας» είχε πάει και στο σκάφος του Νίκου Σεργιανόπουλου, περίπου ενάμιση μήνα πριν από τη μοιραία νύχτα. Τις τελευταίες 5 ημέρες, παρά τις αλλεπάλληλες κλήσεις του στο κινητό του τηλέφωνο, ο ηθοποιός δεν απαντούσε.
Ο γυμναστής
Από το 2001 έως το 2005 ο Νίκος Σεργιανόπουλος διατηρούσε πολύ στενή σχέση με έναν 44χρονο γυμναστή από τον Πειραιά. Η αστυνομία βρήκε τις κλήσεις του στο κινητό του ηθοποιού τρεις ημέρες πριν από τη μοιραία νύχτα. Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε στην κατάθεσή του, σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Νίκο Σεργιανόπουλο το Σάββατο 31 Μαΐου, ο ηθοποιός του είπε ότι σε λίγες ημέρες «θα μάθαινε κάτι που θα έμενε με το στόμα ανοιχτό» και έκλεισε το τηλέφωνο. Αυτή ήταν και η τελευταία τους συνομιλία. Δύο ημέρες αργότερα, ο 44χρονος του τηλεφώνησε για τελευταία φορά , αλλά εκείνος δεν το σήκωσε, ενώ είχε απενεργοποιήσει και τον τηλεφωνητή.
Ο δάσκαλος
Πρόκειται για έναν 40χρονο άνδρα με το όνομα Παναγιώτης, δάσκαλο στο επάγγελμα, ο οποίος εξαφανίστηκε μόλις ο Νίκος Σεργιανόπουλος συνελήφθη για ναρκωτικά. Αναφορά στο «δάσκαλο» έκανε στην κατάθεσή της η οικιακή βοηθός, λέγοντας ότι η σχέση τους τερματίστηκε, καθώς ο Παναγιώτης φοβήθηκε ότι λόγω του σκανδάλου θα χάσει τη δουλειά του.
Η οικιακή βοηθός

Ήταν τρυφερός, ακριβοδίκαιος, αξιοπρεπής, αλλά με απίστευτα ερωτικά πάθη. Με αυτά τα λόγια περιέγραψε στην κατάθεσή της η 27χρονη οικιακή βοηθός τον Νίκο Σεργιανόπουλο. Η γυναίκα πήγαινε στο διαμέρισμα της οδού Μετεώρων τρεις φορές την εβδομάδα τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, κάθε φορά που την ειδοποιούσε να μην πάει να καθαρίσει το σπίτι, της πλήρωνε το μεροκάματο κανονικά. Της είχε αποκαλύψει ότι ήταν ομοφυλόφιλος, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που είχε βρει ναρκωτικά στο σπίτι. Όταν του ζητούσε να τα κόψει, επειδή τον αγαπούσε σα να ήταν πατέρας της, εκείνος της έλεγε ότι, αφού κατάφερε να κόψει το ποτό, αυτό θα ήταν εύκολο.

Παρασκευή 1 Αυγούστου 2008

Η νεολαία ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας για την εκλογή του Κώστα Πανταζή

Με ένα ακραιφνώς πολιτικό κείμενο ο Γραμματέας Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας Γιώργος Σκλάβος χαιρετίζει την εκλογή του νέου Γραμματέα της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, Κώστα Πανταζή. Δείτε.


Η Νεολαία ΠΑΣΟΚ έχει πλέον Γραμματέα
για ολόκληρη τη Νεολαία…
Βιώνουμε μία πρωτόγνωρη για την γενιά μας πολιτική συγκυρία, τόσο σε παγκόσμιο όσο και σε εθνικό επίπεδο. Παγκόσμια κυριαρχεί η οικονομική κρίση με ορατές και επώδυνες τις συνέπειες της. Συνέπειες που ολοένα και περισσότερο αγγίζουν τους λαούς της υφηλίου και, κυρίαρχα, τα κατώτερα εισοδηματικά κοινωνικά στρώματα και τους λαούς των χωρών του τρίτου κόσμου. Με πρόσχημα μάλιστα την κρίση αυτή, οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές ηγεσίες, οι οποίες κυριαρχούν στα κέντρα λήψης αποφάσεων, αναιρούν και ακυρώνουν κοινωνικές κατακτήσεις και δικαιώματα. Δικαιώματα που κατέκτησαν οι προηγούμενες ,από εμάς, γενιές. Δικαιώματα τα οποία κινδυνεύουμε όχι μόνο, να μην κληροδοτήσουμε στα παιδιά μας, αλλά και να μην τα αξιοποιήσουμε εμείς ως γενιά. Το κράτος πρόνοιας, τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα, οι συνθήκες εργασίες μας, καθημερινά φαλκιδεύονται. Στη χώρα μας ειδικότερα, φαλκιδεύονται από μία ανάλγητη,και βαθιά αντιλαική και ανίκανη κυβέρνηση .


Στην Ελλάδα όμως, σήμερα, δεν έχουμε να αντιμετωπίσουμε μόνο την οικονομική κρίση, και τις νεοφιλεύθερες πολιτικές, που στοχεύουν δήθεν στην υπέρβασή της. Παρατηρούμε άναυδοι μία εντυπωσιακή περιδίνηση του πολιτικούς σκηνικού, υπό το φως των αποκαλύψεων για τη διαπλοκή και το μαύρο χρήμα των πολιτικών κομμάτων.

Όλα αυτά μάλιστα συμβαίνουν, τη στιγμή που η προκλητικότητα των γειτόνων μας, Τούρκων και Σκοπιανών, απειλεί άμεσα την εδαφική μας ακεραιότητα και προσβάλλει βάναυσα την εθνική μας αξιοπρέπεια. Δεν είναι βέβαια τυχαίο ότι μία σειρά προκλητικών επιθέσεων σε βάρος της χώρας μας, εκδηλώνονται αυτή τη στιγμή, που η κυβέρνηση, δεν κυβερνά αλλά αγωνίζεται να συγκαλήψει, τις υπαρκτές σκιές σκανδάλων που αναδύονται στην επικαιρότητα. Δεν είναι τυχαίο ότι αυτή η επίθεση λαμβάνει χώρα ενώ στο τιμόνι, της διακυβέρνησης, βρίσκεται η πιο, ανίκανη και ανεπαρκής κυβέρνηση της μεταπολίτευσης.

Η Ελληνική Κοινωνία αντιμετωπίζει μία εν τέλει κρίση παρακμής. Για εμάς αυτή η κρίση είναι η πρόκληση να βγάλουμε τη γενιά μας, τον τόπο μας, το κίνημα μας, από τα αδιέξοδα που φαίνεται να δημιουργούνται. Είναι η πρόκληση να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαρία. Ευκαιρία για ανάταση, ευκαιρία για αναγέννηση. Είναι η πρόκληση να κάνουμε τη δική μας ΥΠΕΡΒΑΣΗ.
Είναι η ώρα η δική μας γενιά να βγει μπροστά, στην προάσπιση της εθνικής μας αξιοπρέπειας, στην προάσπιση της κοινωνικής συνοχής, στην προάσπιση της διαφάνειας. Είναι η ώρα η δική μας γενιά, να θέσει το όραμα, της Ελλάδας του 21ου Αιώνα. Της Ελλάδας της δημιουργίας, της ανάπτυξης, της κοινωνικής συνοχής. Την Ελλάδα που ανήκει στους Έλληνες, στον Υπερήφανο Λαό της. Την Ελλάδα της Εθνικής Αυτοπεποίθησης.

Για να πετύχουμε τους φιλόδοξους στόχους που σαν νέοι άνθρωποι, έχουμε και πρέπει να έχουμε, οφείλουμε να παλέψουμε απαλλαγμένοι απο τις λογικές της μικροδιαχείρησης, τις λογικές των καπετανάτων και των απολίτικων παρεών, που στο όνομα της γενιάς μας έχουν εγκληματίσει σε βάρος της. Να απελευθερωθούμε από κάθε είδους εξάρτηση, που έχει αναφορά στο αρνητικό μας παρελθόν, να αναδείξουμε τα δικά μας χαρακτηριστικά, τα χαρακτηριστικά μιας γενιάς που ξεπερνάει τις δυσκολίες και τα εμπόδια , μιας γενιάς που μάχεται, μιας γενιάς που ξέρει να ΝΙΚΑ . Τα χαρακτηριστικά μιας γενιάς, που δε θα περιφρουρήσει μόνο τα δικαιώματα που κληρονόμησε αλλά θα κληροδοτήσει στις επόμενες γενιές, καινούριες κατακτήσεις.


Η οργάνωσή μας, για να εκπληρώσει τον ιστορικό της ρόλο, πρέπει να είναι μία οργάνωση μέσα στην Κοινωνία, μέσα στη Νεολαία και στα κινήματά της. Πρέπει να γίνουμε και πάλι οργάνωση νεολαίας, και όχι οργάνωση παραγόντων που παράγουν και αναπαράγουν εσωκομματικούς συσχετισμούς.

Ο νέος Γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, Κώστας Πανταζής, δεσμεύτηκε, να δώσει όλες μου τις δυνάμεις για να υπηρετήσει, το ΠΑΡΟΝ και το ΜΕΛΛΟΝ, και όχι τις ξεπερασμένες επετηρίδες του χθες και εμείς θα είμαστε δίπλα του.

Ας βάλλουμε και πάλι το πλοίο της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, να ταξιδέψει στις θάλασσες και στα λιμάνια, που όλους μας, μάς γοήτευσαν, μας έκαναν να ονειροπολήσουμε, μάς έκαναν να στρατευτούμε σε αυτήν τη μεγάλη και ιστορική οργάνωση Νεολαίας, που τόσο πολλά έχει προσφέρει στο νεανικό κίνημα της χώρας μας, και μπορεί να προσφέρει ακόμα περισσότερα στο μέλλον.

Είμαι βέβαιος ότι μαζί θα της δώσουμε και πάλι το ρόλο που της αξίζει.
Ας προχωρήσουμε μαζί, με προορισμό
το μέλλον, και πυξίδα τον πλούτο των ιδεών και των απόψεων που όλοι μας έχουμε.
Γραμματέας Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας
Γιώργος Σκλάβος

Φωτογραφίες από τη χειροτονία του Θηβών και Λεβαδείας Γεωργίου















Για να δείτε τις φωτογραφίες σε μεγαλύτερο μέγεθος επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας εδώ.
Επιλέξτε την εικόνα (κάντε κλικ).