Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

Ευχαριστήριο Κουτσούμπα για τη συγκέντρωση

Ευχαριστεί τους οπαδούς της Νέας Δημοκρατίας για τη χθεσινή συγκέντωση ο υποψήφιος στη Βοιωτία κ. Ανδρέας Κουτσούμπας. Δείτε.

ΗΤΑΝ ΜΕΓΑΛΗ ΤΙΜΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΜΟΥ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ Η ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ Ν.Δ.ΦΑΝΗΚΕ ΟΤΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΜΑΣ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΔΙΝΕΙ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΣΟ ΣΕ ΕΜΑΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΟ 2004.

ΧΤΕΣ ΦΑΝΗΚΕ ΟΤΙ ΠΛΕΟΝ Η ΕΣΩΣΤΡΕΦΕΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ , ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ , ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ.Η ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΗΤΑΝ ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΜΑΣ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, Η ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΗΤΑΝ ΑΚΟΜΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΘΗ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟ ΜΟΥ.

ΟΠΩΣ ΟΤΑΝ ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ Η ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ, ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ, ΜΕ ΠΙΣΤΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΥΠΕΥΘΥΝΑ - ΔΥΝΑΜΙΚΑ - ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ.Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ , Η ΑΡΧΗ ΕΓΙΝΕ ΧΤΕΣ , ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Δήλωση Βασίλη Τόγια για την ομιλία Καραμανλή στη Λιβαδειά

Δήλωση ΒΑΣΙΛΗ ΤΟΓΙΑ για την ομιλία του απερχόμενου Πρωθυπουργού κ. Καραμανλή στην Λιβαδειά
Ο απερχόμενος «κουρασμένος» Πρωθυπουργός έχει επιλέξει από μόνος του να βρίσκεται ήδη στην αντιπολίτευση.
Ήρθε να μιλήσει στην Λιβαδειά, στον Βοιωτικό λαό, αντιπολιτευόμενος και μόνο, το ΠΑΣΟΚ, σαν να μην κυβέρνησε για πεντέμιση χρόνια αυτή τη χώρα.
Δεν φτάνει που δεν αξιοποίησε την «προίκα» που του άφησε το ΠΑΣΟΚ όταν ανέλαβε την κυβέρνησε (την είσοδο της Ελλάδας στην ΟΝΕ, τα μεγάλα έργα υποδομής των Ολυμπιακών Αγώνων, την πάνω από 3.5% αύξηση του ΑΕΠ) αλλά μας κατηγορεί κιόλας για χρέη και υποχρεώσεις!
Ο κ. Καραμανλής είναι ο τελευταίος που δικαιούται να μιλάει. Παρέσυρε την Ελλάδα σε περιπέτειες – ας μην ξεχνάμε την απογραφή, την επιτήρηση, κ.α. - εξαπάτησε τους πολίτες που τον εμπιστεύτηκαν δύο φορές και οδήγησε τους Έλληνες στην φτώχεια και τον υπερδανεισμό.
Οι αγρότες, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι είδαν το εισόδημά τους να συρρικνώνεται, η Περιφέρεια εγκαταλείφθηκε, το Περιβάλλον υποβαθμίστηκε (το περιβαλλοντικό έγκλημα που διαπράττεται στην περιοχή μας, στον Ασωπό ποταμό, μας το υπενθυμίζει συνεχώς).
Τι έχει να μας πει ο κ. Καραμανλής;
Τι έκανε για να στηρίξει την Αγροτική Παραγωγή; Γνωρίζει ότι οι αγρότες της Βοιωτίας έχουν οδηγηθεί σε οικονομικό αδιέξοδο με τις καθυστερήσεις και τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις της κυβέρνησης του;
Τ ι έχει να μας πει για την Ανεργία, την Ακρίβεια, την Ανασφάλεια που βιώνουν οι πολίτες στην καθημερινότητά τους;
Τι έχει να μας πει για την αποδόμηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας; Γνωρίζει τις ελλείψεις προσωπικού και την εικόνα διάλυσης που παρουσιάζουν τα Γενικά Νοσοκομεία Λιβαδειάς και Θήβας;
Τι έχει να μας πει για την Υποβάθμιση της Δημόσιας Παιδείας, του Περιβάλλοντος και του Πολιτισμού;
Τι έκανε τόσο χρόνια που ήταν κυβέρνηση για όλα αυτά;
Στην απραξία και τις αδιέξοδες πολιτικές της ΝΔ το ΠΑΣΟΚ απαντά με σχέδιο και πρόγραμμα, με τέσσερις ξεκάθαρες άμεσες προτεραιότητες: Την ενίσχυση του οικογενειακού προϋπολογισμού, την αποκατάσταση του κοινωνικού κράτους, την πράσινη ανάπτυξη με επίκεντρο τον άνθρωπο, το δίκαιο και αποτελεσματικό κράτος.
Το ΠΑΣΟΚ απαντά με λύσεις εφικτές, αξιόπιστες και δίκαιες για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες.
Στις 4 του Οκτώβρη η Ελλάδα αλλάζει σελίδα, η Βοιωτία αλλάζει σελίδα! Όλοι μαζί μπορούμε!

Βασίλης Τόγιας,
Υποψήφιος Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Βοιωτίας

Η 6η Γιορτή της Πέστροφας 2009 στον Ορχομενό με 15 φωτογραφίες

ΓΙΟΡΤΗ ΠΕΣΤΡΟΦΑΣ 2009
6η Γιορτή με ποιότητα και κέφι
Μετ΄ εμποδίων, λόγω των καιρικών συνθηκών, η φετινή Γιορτή της Πέστροφας στον Ορχομενό, αλλά το αποτέλεσμα αποζημίωσε τους διοργανωτές και τους πάνω από 2.000 επισκέπτες στην κεντρική πλατεία του Ορχομενού. Η γιορτή αποτελεί την κατάληξη των Πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Ορχομενού με γενικό τίτλο ‘’ΧΑΡΙΤΗΣΙΑ’’ και που φέτος άρχισαν με τη μεγάλη συναυλία του Γιάννη Πλούταρχου στο Δημοτικό Στάδιο την 8η Σεπτεμβρίου.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Η γιορτή, που ως γνωστόν διοργανώνεται από το Δήμο Ορχομενού σε συνεργασία με την Ένωση Εμπόρων-Επαγγελματιών-Βιοτεχνών Ορχομενού, είχε αρχικά προγραμματιστεί για την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου στην κεντρική πλατεία και όχι στις Πηγές των Τριών Χαρίτων, που γινόταν τα προηγούμενα χρόνια, γιατί οι συνεχείς βροχοπτώσεις είχαν κάνει τον όμορφο χώρο των Πηγών ακατάλληλο για τη γιορτή. Και ενώ ήταν όλα έτοιμα και η πλατεία είχε σχεδόν γεμίσει πολύ πριν την ώρα έναρξης της γιορτής, προοιωνίζοντας τη δημιουργία αδιαχώρητου, η έντονη και διαρκής βροχή ανέβαλλε τα πάντα.


Αξίζει όμως να σημειωθεί πως μέχρι τις 8 και μισή που έπιασε η βροχή, οι επισκέπτες πέρασαν από τα όμορφα και κατατοπιστικά για τη δράση τους ταμπλό που είχαν στήσει στην αρχή της πλατείας η Πρωτοβουλία Πολιτών Ορχομενού, ο Πολιτιστικός & Παραδοσιακός Σύλλογος, η Αθλητική Ένωση Ορχομενού, το Τοπικό Συμβούλιο Νέων Ορχομενού και ο Σύλλογος Ορχομενίων Αθήνας ΜΙΝΥΑΣ. Ακόμα η Ένωση Εμπόρων είχε μοιράσει τις περισσότερες από τις ατομικές συσκευασίες καπνιστής πέστροφας που είχε ετοιμάσει σε συνεργασία με τον Δήμο Ορχομενού, ενώ ο Σύλλογος Γυναικών Ορχομενού μοίραζε στους επισκέπτες δωρεάν συσκευασίες σαλάτας καπνιστής πέστροφας και σπιτικά γλυκά του κουταλιού. Όλα δούλευαν τέλεια αλλά… οι βουλές του καιρού ήταν άλλες.

Η βροχή χάλασε τη γιορτή αλλά η Δημοτική Αρχή ούτε στιγμή δεν σκέφτηκε να την ματαιώσει. Σχεδόν αμέσως, μετά από συνεννόηση για τις υποχρεώσεις των καλλιτεχνών Δημήτρη Μπάση και Γιώτας Νέγκα, ορίστηκε νέα ημερομηνία η Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου.

ΠΕΜΠΤΗ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Το πόσο έχει καθιερωθεί η γιορτή στη συνείδηση του κόσμου της ευρύτερης περιοχής έγινε φανερό το βράδυ της Πέμπτης. Παρόλο που η αναβολή μιας εκδήλωσης σημαίνει συνήθως και μικρότερη προσέλευση, η κεντρική πλατεία στην οποία υπήρχαν περισσότερα από 2.000 καθίσματα γέμισε ασφυκτικά. Από την άποψη των καλαίσθητων ταμπλό και περιπτέρων έδωσαν και πάλι το παρόν τους η Πρωτοβουλία Πολιτών Ορχομενού, ο Πολιτιστικός & Παραδοσιακός Σύλλογος και το Τοπικό Συμβούλιο Νέων.
Στις εννέα η ώρα ο Δημήτρης Μπάσης και η Γιώτα Νέγκα αφού ευχαρίστησαν τον Δήμαρχο Ορχομενού κ. Λουκά Υπερήφανο για την πρόσκληση και καλωσόρισαν όλους, υποσχέθηκαν μια όμορφη βραδιά. Και τήρησαν την υπόσχεσή τους με το παραπάνω.
Με ένα πρόγραμμα, διάρκειας κάτι λιγότερο από 4 ώρες, ενθουσίασαν όλους τους παρευρισκόμενους και αποζημίωσαν τους διοργανωτές για την επιμονή τους. Με τραγούδια από το πανέμορφο έντεχνο και λαϊκό ρεπερτόριο των ελλήνων δημιουργών ευχαρίστησαν, κατά γενική ομολογία, όλους τους επισκέπτες της γιορτής.


Οι δυο καλλιτέχνες είχαν ετοιμάσει ειδικά για τη Γιορτή Πέστροφας ένα πρόγραμμα ποιοτικό αλλά και γεμάτο κέφι και χορευτικούς σκοπούς, αυτό ακριβώς που απαιτούσε η βραδιά. Πολύ γρήγορα ο κόσμος ανταποκρίθηκε και ο χώρος μπροστά από την ορχήστρα κατακλύστηκε. Αφού έσυραν το χορό οι κυρίες και δεσποινίδες από τα χορευτικά της Πρωτοβουλίας Πολιτών Ορχομενού ακολούθησαν πολλοί από τους παρευρισκόμενους χωρίς διακοπή μέχρι τη 1 η ώρα περίπου που τελείωσε το πρόγραμμα. Φυσικά ενθουσιασμένοι ήταν και όλοι οι ιδιοκτήτες των μαγαζιών που κυριολεκτικά δεν προλάβαιναν να σερβίρουν, παρά τη μεγάλη προετοιμασία που είχαν κάνει.

Στο δείπνο που παρέθεσε ο Δήμος Ορχομενού, μετά το τέλος της γιορτής, στον Δημήτρη Μπάση, τη Γιώτα Νέγκα και την ορχήστρα τους, εξέφρασαν κι αυτοί την ευχάριστη έκπληξή τους τόσο για τη συμμετοχή του κόσμου όσο και για τη θερμή φιλοξενία.

Στη γιορτή, εκτός του οικοδεσπότη Δημάρχου Ορχομενού, από την αρχή παρευρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Λουκάς Μέττας, Λουκάς Τριανταφύλλου και Βαρβάρα Σκαγιάκου, ο επικεφαλής της μειοψηφίας Κώστας Ξηρογιάννης καθώς και οι περισσότεροι Δημοτικοί Σύμβουλοι και πρόεδροι Τοπικών Συμβουλίων. Την γιορτή επισκέφθηκαν επίσης και παρακολούθησαν ένα μεγάλο μέρος του προγράμματος, οι Βουλευτές του Νομού μας κ. Ανδρέας Κουτσούμπας, κ. Ευάγγελος Μπασιάκος και κ. Βασίλης Τόγιας, ο Νομάρχης Βοιωτίας κ. Κλέαρχος Περγαντάς, ο Αντινομάρχης κ. Λουκάς Καράντζαλης, οι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι κ. Γιώργος Ζιώγας και κ. Γιώργος Παπαργύρης, καθώς και πολλοί από τους υποψήφιους Βουλευτές στη Βοιωτία όπως οι κυρίες Άρια Αγάτσα και Βάσω Τσόνογλου, ο κ. Άκης Βαγιάκος, ο κ. Ευάγγελος Γεωργίου και ο κ. Βασίλης Παπαθανασίου. Και για να μην αδικήσουμε κανέναν πρέπει να υπενθυμίσουμε πως οι επισκέψεις δεν οφείλονταν στην προεκλογική περίοδο γιατί οι περισσότεροι από τους προαναφερθέντες και τα προηγούμενα χρόνια τιμούσαν με την παρουσία τους τη γιορτή.

Με τη Γιορτή Πέστροφας έκλεισε ο κύκλος πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Ορχομενού ΧΑΡΙΤΗΣΙΑ 2009, που φέτος περιελάμβανε μουσικές συναυλίες καταξιωμένων καλλιτεχνών αλλά και νεανικών συγκροτημάτων, θεατρική παράσταση, συνάντηση χορωδιών, βραδιά λαϊκών & παραδοσιακών χορευτικών, παιδικό φεστιβάλ, παράσταση θεάτρου σκιών, παρουσίαση επαγγελμάτων που χάθηκαν με λαϊκό πρόγραμμα και βραδιά αφιέρωμα στον Σταύρο Ξαρχάκο. Τα ΧΑΡΙΤΗΣΙΑ 2009 άρχισαν με τη μεγάλη και επιτυχημένη συναυλία του Γιάννη Πλούταρχου στις 8 Σεπτεμβρίου και έκλεισαν την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου με μια επίσης θαυμάσια και επιτυχημένη βραδιά με το πρόγραμμα του Δημήτρη Μπάση και της Γιώτας Νέγκα στη Γιορτή της Πέστροφας. Κάντε κλικ στις φωτό για μεγέθυνση.









Ο Δημήτρης Μπάσης και η Γιώτα Νέγκα, ένα καταπληκτικό φωνητικό δίδυμο, μας χάρισαν μια αξέχαστη βραδιά.









Στο τραπέζι του οικοδεσπότη Δημάρχου ο Βουλευτής κ. Ανδρέας Κουτσούμπας.






Ο Δήμαρχος κ. Λουκάς Υπερήφανος με τον Βουλευτή κ. Ευάγγελο Μπασιάκο.








Ο Νομάρχης Βοιωτίας κ. Κλέαρχος Περγαντάς με τον Νομαρχιακό Σύμβουλο κ. Γεώργιο Ζιώγα.








Ο Δήμαρχος Ορχομενού με τον υποψήφιο βουλευτή κ. Ευάγγελο Γεωργίου και τον διευθυντή του ραδιοφωνικού σταθμού ΡΑΔΙΟ ΔΙΣΤΟΜΟ (μέγας χορηγός των πολιτιστικών εκδηλώσεων) κ. Άρη Θεοδωρόπουλο.









Στο ταμπλό της Πρωτοβουλίας Πολιτών Ορχομενού οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν με πλούσιο φωτογραφικό υλικό και τις 2 ημέρες.









Ο Πολιτιστικός & Παραδοσιακός Σύλλόγος θύμιζε και τις 2 ημέρες, με φωτογραφίες και βίντεο το καρναβάλι Ορχομενού που για την αναβίωσή του ιδρύθηκε.








Στο τραπέζι του κ. Κώστα Ξηρογιάννη (επικεφαλής της μειοψηφίας) ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Δημήτρης Βαγενάς.











Μέλη του Δ.Σ. του Τοπικού Συμβουλίου Νέων Ορχομενού που έδωσαν το παρόν τους και τις δύο ημέρες








Το περίπτερο του Συλλόγου Γυναικών Ορχομενού απ΄ όπου, την πρώτη ημέρα, οι κυρίες μοίραζαν σαλάτα πέστροφας και σπιτικά γλυκά.








Το κέφι και ο χορός κράτησε μέχρι το τέλος της γιορτής.








Δεν έλειψε βέβαια και ο ζεϊμπέκικος.






Το χορευτικό της ΠΠΟ σε χασάπικο.






Η αυθόρμητη συμμετοχή του κόσμου ήταν εντυπωσιακή.








Ο Αντιδήμαρχος κ. Λουκάς Τριανταφύλλου με τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Γιώργο Τζαβάρα.

Οι κεντρικές εκδηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ στη Βοιωτία


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Προεκλογικές εκδηλώσεις ΣΥΡΙΖΑ σε Θήβα και Λιβαδειά
Την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου και ώρα 8 μ.μ. θα γίνει προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην κεντρική πλατεία της Θήβας με ομιλητή τον Αλέκο Καλύβη.
Την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου και ώρα 7.30 προεκλογική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Λιβαδειά, στο καφέ Simon’s στον πεζόδρομο της Μπουφίδου. Θα δοθεί συνέντευξη τύπου και θα ακολουθήσει πολιτική συζήτηση.

Κόντρα ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ για τα STAGE

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ
ΓΙΑ ΤΑ STAGE ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟ


Διαψεύδουμε κατηγορηματικά τις εμπαθείς και απαράδεκτες δηλώσεις που έκαναν σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό στις 28 και 29 /9 οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στη Βοιωτία, Σοφοκλής Τόγιας και Τασία Κοντογιάννη, με τις οποίες απέδωσαν ευθύνη για την εφαρμογή των προγραμμάτων stage στην Βοιωτία και στην Ελλάδα, στον πρόσφατα εκλιπόντα σύντροφό μας Χρήστο Παλαιολόγο, τέως δήμαρχο Λιβαδειάς και μεγάλη μορφή της ελληνικής αυτοδιοίκησης.
Δεν είναι η πρώτη φορά που τοπικά και κεντρικά στελέχη του ΚΚΕ, επιτίθενται στον Χρήστο Παλαιολόγο, ο οποίος είχε αναγκαστεί επανειλημμένα να διαψεύσει τις συκοφαντίες. Είμαστε υποχρεωμένοι για την αποκατάσταση της αλήθειας και της μνήμης του να δηλώσουμε αρχικά ότι ποτέ ο Χρήστος Παλαιολόγος δεν εφάρμοσε μερική απασχόληση και stage όντας Δήμαρχος. Αντίθετα και ως Γενικός Γραμματέας της ΚΕΔΚΕ την περίοδο 2003-2007 με ήδη ψηφισμένους νόμους, εισηγήθηκε και διαπραγματεύτηκε βελτιώσεις : ασφαλιστική κάλυψη στα stage που με νόμο το 2008 κατοχυρώθηκε ως δυνατότητα, διεκδίκηση καλύτερης αμοιβής για τους εργαζόμενους με μερική απασχόληση από τον Ο.Α.Ε.Δ., μη λειτουργία δημοτικών δομών αποκλειστικά ή με πλειοψηφία μερικώς απασχολούμενους κλπ.. Είναι γνωστές άλλωστε σε όλους τους φορείς συμβασιούχων των Ο.Τ.Α. οι προσπάθειες του για μονιμοποίησή τους και διεύρυνση του Προεδρικού Διατάγματος 164/2004, για κατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων και της ασφαλιστικής κάλυψης των σχολικών φυλάκων κ.λ.π.
Το ζήτημα των stage, της επισφάλειας και των σχέσεων εργασίας, είναι στο επίκεντρο των αγώνων αλλά και της προεκλογικής εκστρατείας του ΣΥΡΙΖΑ ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα που δημιούργησαν οι νόμοι κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Όταν το ΚΚΕ, επιλέγει να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί σύγχυση στους πολίτες και αποδυναμώνει τον πολιτικό αγώνα. Ένα θέμα για το οποίο είναι υπόλογοι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, είναι ανεπίτρεπτο να μετατρέπεται σε θέμα αντιπαράθεσης ΚΚΕ- ΣΥΡΙΖΑ, όπως διαπιστώνουμε και από τα πρόσφατα δημοσιεύματα των εφημερίδων. Και είναι ακόμη πιο ανεπίτρεπτο για προεκλογικούς σκοπούς, να αμαυρώνεται η μνήμη ενός πολύτιμου συντρόφου που με τον αιφνίδιο θάνατό του στις 30 Αυγούστου, βύθισε στο πένθος τους συντρόφους και τους συμπολίτες του. Ελπίζουμε να μην υπάρξει συνέχεια σε αυτή την τακτική που μας λυπεί και μας αναγκάζει στη σημερινή απάντηση.
Από το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας
29/9/2009

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

Κώστας Καραμανλής:Τι έκανα για τη Βοιωτία

Εκτενή αναφορά στο έργο αλλά και τον σχεδιασμό της κυβέρνησής του για τη Βοιωτία έκανε απόψε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής σε προεκλογική ομιλία του στη Λιβαδειά. Δείτε το πολύ ενδιαφέρον απόσπασμα.

Πολίτες της Λιβαδειάς,
Πολίτες της Βοιωτίας,
Γνωρίζω τις ανάγκες και τα αιτήματά σας. Είναι στην πρώτη γραμμή των προτεραιοτήτων μας. Η εκπλήρωση τους δεν είναι υπόσχεση. Είναι εξέλιξη που προετοιμάστηκε και δρομολογήθηκε. Πρώτ’ απ’ όλα, είναι βέβαιο ότι στην αναπτυξιακή προοπτική ολόκληρης της Κεντρικής Ελλάδας συμβάλλουν αποφασιστικά οι δύο μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι: ·
Ο οδικός άξονας της Κεντρικής Ελλάδας, που δημιουργείται από την αρχή και ο Κεντρικός Οδικός Άξονας της Χώρας (η ΠΑΘΕ) που αναβαθμίζεται ριζικά. Ιδιαίτερη σημασία για την περιοχή έχουν:
· Ο άξονας Σχηματάρι - Χαλκίδα, που ήδη παραδόθηκε στην κυκλοφορία.
· Ο άξονας Καναβάρι - Θίσβη, που ήδη κατασκευάζεται.
· Η επέκταση του προαστιακού σιδηροδρόμου, που ήδη λειτουργεί ως τη Χαλκίδα.
· Η σιδηροδρομική σύνδεση της Θήβας με τον Πειραιά, για την οποία έγινε σχετική μελέτη.

Στο χώρο της Παιδείας, η κατασκευή νέων αιθουσών έβαλε τέλος στη διπλοβάρδια, ενώ προχωρά η Ψηφιακή Εκπαίδευση.

Στο χώρο του Πολιτισμού, θυμίζω τα έργα στα Μουσεία της Χαιρώνειας, της Θήβας και των Δελφών. Αλλά και τη δημιουργία του Καινοτομικού Κέντρου Ιστορικής Ενημέρωσης των Θερμοπυλών. Στο χώρο της Υγείας…
- υπήρξαν έργα επέκτασης και εκσυγχρονισμού στις μονάδες όλης της Περιφέρειας.
- Δημιουργήθηκε ειδική μονάδα άμεσης αντιμετώπισης οδικών ατυχημάτων.
- Δημοπρατήθηκε το νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας.

Οι Δήμοι και οι Κοινότητες της Βοιωτίας χρηματοδοτήθηκαν από το πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ» με 40 εκ. ευρώ για 240 έργα. Δόθηκε λύση στο πιεστικό πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στη Στερεά Ελλάδα, καθώς έκλεισαν πάνω από 100 χωματερές και έγιναν σύγχρονοι ΧΥΤΑ. Έγιναν εκτεταμένα αρδευτικά και αντιπλημμυρικά έργα. Εδώ στη Λιβαδειά, τον Ορχομενό, το Σωληνάρι, τη Χαιρώνεια, το Καλαπόδι, την Υλίκη.

Θυμίζω ακόμη:
- Την άμεση καταβολή των κοινοτικών επιδοτήσεων, αλλά και των αγροτικών αποζημιώσεων, που τριπλασιάστηκαν σε σχέση με την τελευταία περίοδο ΠΑΣΟΚ.
- Τις έκτακτες αποζημιώσεις 14 εκ. ευρώ για τις ζημιές του 2008, στις ελιές, τα δημητριακά, το βαμβάκι.
- Την ουσιαστική στήριξη σε νέους αγρότες, σε σχέδια βελτίωσης και βιολογικές καλλιέργειες. Στις άμεσες προτεραιότητές μας είναι:
- Η διεύρυνση του προγράμματος προβολής των αγροτικών μας προϊόντων στις ξένες αγορές. - Η μείωση του κόστους της αγροτικής κατοικίας.
- Η χορήγηση ευνοϊκών δανείων σε αγρότες, κατά το πρότυπο όσων ισχύουν σήμερα για τους νέους αγρότες.
- Η βελτίωση των υπηρεσιών υγείας στις αγροτικές περιοχές.
- Συνολικά οι αγρότες μας, στην τρέχουσα προγραμματική περίοδο, θα έχουν άμεσες κοινοτικές ενισχύσεις 18 δις ευρώ. Η Βοιωτία έχει μπροστά της μια νέα προοπτική.

Υπογραμμίζω ότι, από το νέο Κοινοτικό Πλαίσιο, η Στερεά Ελλάδα ενισχύεται με πόρους που φτάνουν τα 2,4 δις. Καταρτίσαμε, επιπλέον, Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα για τη δημιουργία βασικών υποδομών σε περιοχές με ειδικά προβλήματα.
Η Βοιωτία απέκτησε αναβαθμισμένο δίκτυο φυσικού αερίου και επενδύει στην αιολική ενέργεια. Η ευρύτερη περιοχή εντάσσεται πλέον στον τουριστικό χάρτη της Χώρας.
Θυμίζω…
- τα έργα στο χιονοδρομικό του Παρνασσού,
- τον «έξυπνο οικισμό» στην Αράχωβα,
- το πρόγραμμα ανάπτυξης του Αν. Παρνασσού.
Το σχέδιο που δρομολογήσαμε περιλαμβάνει τους οδικούς άξονες…
- από το Νεοχωράκι στην Τανάγρα,
- από το Δίστομο στην Αταλάντη και
- από τα Δερβενοχώρια στην Ελευσίνα.
Άμεσης προτεραιότητας είναι η ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων και τα ζητήματα που αφορούν στην ποιότητα του πόσιμου νερού:
Αντιδράσαμε άμεσα στα προβλήματα που εντοπίστηκαν στον Ασωπό.
- Έγινε καθαρισμός της κοίτης του και εντοπίστηκαν οι αγωγοί της μόλυνσης.
- Ανατέθηκε στο Πολυτεχνείο μελέτη για την κατασκευή δικτύου αποχέτευσης βιομηχανικών αποβλήτων.
- Υδροδοτήθηκαν, από την ΕΥΔΑΠ, οι Δήμοι Οινοφύτων, Σχηματαρίου, Τανάγρας, Αυλίδας.
- Συστάθηκε και λειτουργεί Περιφερειακή Διεύθυνση Υδάτων.
- Γίνεται συστηματική παρακολούθηση της ποιότητας των νερών. Απόφασή μας είναι να αντιμετωπίζεται ριζικά κάθε παρόμοιο πρόβλημα.

Ολόκληρη η ομιλία Καραμανλή στη Λιβαδειά

Πολίτες της Λιβαδειάς, Πολίτες της Βοιωτίας,

Μαζί θα προχωρήσουμε. Μαζί θα πάμε τη Χώρα στο μέλλον. Ο όγκος, ο παλμός, το πάθος της σημερινής συγκέντρωσης δεν αφήνουν καμιά αμφιβολία. Η νίκη έρχεται. Η νίκη είναι πια στα χέρια μας. Συνεχίζουμε όλοι και όλες μαζί. Συνεχίζουμε ασταμάτητα, ακούραστα, αποτελεσματικά. Με προσήλωση στο στόχο μας. Με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας. Με σιγουριά για το αποτέλεσμα.
Η Λιβαδειά στέλνει σήμερα το δικό της μήνυμα. Η Βοιωτία δείχνει καθαρά το δρόμο του μέλλοντος. Επιλέγει σιγουριά, ασφάλεια, σταθερότητα. Επιλέγει την Παράταξη της ευθύνης. Επιλέγει τη Νέα Δημοκρατία. Η συσπείρωσή μας είναι πια ζωντανή πραγματικότητα. Απ’ όπου πέρασα, αυτό το μήνυμα πήρα. Σήμερα το βεβαιώνετε όλες και όλοι εσείς. Οι μικροί και μεσαίοι επιχειρηματίες, οι αγρότες, οι επαγγελματίες, οι εργαζόμενοι. Το βεβαιώνετε εσείς, οι νέες και οι νέοι της Ελλάδας. Εσείς, η ψυχή της Κοινωνίας μας. Εσείς, το αύριο της Πατρίδας μας.
Φίλες και Φίλοι,
Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αποφεύγει τον διάλογο. Δεν δέχτηκε μία δεύτερη τηλεοπτική αναμέτρηση. Αποφεύγει τις πρόσωπο με πρόσωπο συνεντεύξεις με δημοσιογράφους. Αυτή η τελευταία πρακτική είναι πρωτάκουστη. Γιατί όμως αποφεύγει τον διάλογο; Διότι υπάρχουν ερωτήματα που δεν μπορεί να απαντήσει. Ερωτήματα καταλυτικά για την αξιοπιστία των οικονομικών του θέσεων.
Ερώτημα πρώτο: Πού θα βρει τα πάνω από 10 δις ευρω που στοιχίζουν οι ανεύθυνες υποσχέσεις, οι ανεύθυνες παροχές του;
Ερώτημα δεύτερο: Οι παροχές αυτές δεν θα εκτινάξουν το δημόσιο χρέος και το έλλειμμα, καθιστώντας το πρόβλημα εκρηκτικό; Αν συμβεί αυτό, η χώρα δεν θα μπει σε μια πολύ σοβαρή οικονομική περιπέτεια, δανειζόμενη, σε πρώτη φάση, με δυσβάσταχτους όρους; Στη συνέχεια δεν θα κινδυνεύει να αντιμετωπίσει προβλήματα δανεισμού;
Ερώτημα τρίτο: Πόσο θα αυξηθεί η φορολόγηση όλων των πολιτών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, για να καλυφθούν οι αλόγιστες αυτές παροχές;
Ερώτημα τέταρτο: H πλήρης απουσία σχεδίου και η αδυναμία λήψης δύσκολων αναγκαίων και άμεσων μέτρων, δεν θα οδηγήσει σε ραγδαία οικονομική επιδείνωση, καθιστώντας αναπόφευκτα υπέρμετρα σκληρά μέτρα που θα ακολουθήσουν;
Νεοδημοκράτισσες και Νεοδημοκράτες,
Το μεγάλο διακύβευμα αυτών των εκλογών είναι η Οικονομία μας. Αυτή είναι η πιο επείγουσα εθνική υπόθεση. Η αλήθεια είναι γνωστή σε όλους. Η Οικονομία μας…
- πιέζεται έντονα από την παγκόσμια κρίση.
- Αντιμετωπίζει σοβαρές αντιξοότητες από τις διαρθρωτικές αδυναμίες του παρελθόντος.
- Επιβαρύνεται δυσβάσταχτα από το δημόσιο χρέος, που άφησαν πίσω τους οι Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.

Πήραν, το 1981, το χρέος λιγότερο από 2 δις ευρώ και το παρέδωσαν, το 2004, κοντά στα 200 δις ευρώ. Εκατό φορές περισσότερο. Μόνο οι τόκοι του κοστίζουν σήμερα στους φορολογούμενους ένα δισεκατομμύριο ευρώ το μήνα. Αυτή είναι και η βασική αιτία των ελλειμμάτων. Αυτή είναι η κεντρική αιτία για την αύξηση του χρέους τα τελευταία χρόνια. Οι τόκοι και οι υποχρεώσεις που άφησαν πίσω τους οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.
Ας μην ψάχνουν λοιπόν για συνένοχους και, κυρίως, ας μην παριστάνουν τους καταγγέλλοντες. Τα αίτια βρίσκονται στις ανεύθυνες πολιτικές του παρελθόντος τους. Ανευθυνότητα στα οικονομικά, ανευθυνότητα και στα κοινωνικά. Είχαν πάρει την ανεργία στο 3% και την άφησαν στο 11,3%.

Δεν μπορεί λοιπόν, ούτε να αγνοούν, ούτε να προσποιούνται ότι αγνοούν τα προβλήματα. Δεν μπορούν, από τη μία να δηλώνουν ότι χρειαζόμαστε πάνω από 10 δις για το έλλειμμα και, την ίδια στιγμή, να μοιράζουν υποσχέσεις που κοστίζουν ακόμη περισσότερα.
- Τα όσα ψελλίζουν για φόρους στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα είχαν εξαιρετικά αρνητικές επιπτώσεις, τόσο στην ανάπτυξη, όσο και στην απασχόληση.
- Τα όσα διατυμπανίζουν για φόρους σε επιχειρήσεις, τάχα, της Εκκλησίας είναι τουλάχιστον περίεργα. Δεν μπορούν να μιλούν για αύξηση των φόρων και να μη λένε, ούτε πόσο θα τους διόγκωναν, ούτε σε ποιούς θα τους φόρτωναν. Τα όσα υπόσχονται είναι λόγια «κούφια». Είναι ακάλυπτες επιταγές.
· Μιλούν για αλλαγές στο Ασφαλιστικό, αλλά δεν λένε τίποτε συγκεκριμένο.
· Μιλούν για επανακρατικοποιήσεις, αλλά δεν εξηγούν, ούτε από πού θα βρουν τους πόρους, ούτε τί θα κάνουν με τους εργαζόμενους.
· Αμφισβητούν μεγάλες ενεργειακές συμφωνίες της Χώρας, αλλά δεν εξηγούν το «γιατί».
· Μιλούν για κοινωνική εργασία, αλλά δεν λένε, ούτε τί σημαίνει, ούτε τί συνεπάγεται. Δεν παρουσιάζουν κανένα σχέδιο πολιτικής. Καμιά σοβαρή πρόταση. Στην πραγματικότητα δεν είναι έτοιμοι για τίποτα. Είναι ανέτοιμοι. Και αυτό είναι εξαιρετικά επικίνδυνο. Το πρόγραμμα ΠΑΣΟΚ είναι κενό. Και το κενό σημαίνει περιπέτεια.

Πολίτες της Λιβαδειάς, Πολίτες της Βοιωτίας,
Κρίνονται, στο διάστημα που ακολουθεί, οι αντοχές της Οικονομίας μας. Κρίνεται η δυνατότητά μας να περιορίσουμε τις επιπτώσεις της κρίσης. Κρίνεται η αποφασιστικότητά μας να προλάβουμε το τρένο της ανάκαμψης. Είναι επιτακτική ανάγκη να πάρουμε, χωρίς καμιά καθυστέρηση, δύσκολες αποφάσεις σε τρεις άξονες:
- Να μειώσουμε δραστικά τις δημόσιες δαπάνες.
- Να κερδίσουμε τον πόλεμο απέναντι στη φοροδιαφυγή.
- Να προωθήσουμε διαρθρωτικές αλλαγές, για να δημιουργήσουμε νέες δομές ανάπτυξης και προόδου.
Παρουσίασα, με σαφήνεια, όλα τα δύσκολα μέτρα που χρειάζονται. Κατέθεσα συγκροτημένο πλαίσιο αναγκαίων διαρθρωτικών αλλαγών.
· Άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων.
· Αποκρατικοποιήσεις και στρατηγικές συμμαχίες.
· Πλήρης απλοποίηση της διαδικασίας ίδρυσης επιχειρήσεων.
· Συνέχιση της Ασφαλιστικής Μεταρρύθμισης.
· Θέσπιση Ολοκληρωμένου Συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
· Αναμόρφωση του Λυκείου και νέο εξεταστικό σύστημα.
· Ενιαία Αρχή για την καταβολή των μισθών όλων των δημόσιων υπαλλήλων.
· Κατάργηση ή συγχώνευση φορέων του Δημοσίου.
· Νέα Διοικητική Δομή της Χώρας.
· Αναμόρφωση του Κυβερνητικού Σχήματος.

Είπαμε όλη την αλήθεια για το σήμερα. Καταθέσαμε πλήρες Σχέδιο για το αύριο. Θέλουμε να ξέρουν οι πολίτες, τόσο τις δυσκολίες, όσο και τις δυνατότητες της Οικονομίας μας. Θέλουμε να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος. Και αυτό είναι ιδιαίτερα κρίσιμο στη σημερινή δυσμενή συγκυρία. Αν δεν πάρουμε, σήμερα, τα αναγκαία μέτρα…
- οι δυσκολίες θα μεγαλώνουν,
- τα προβλήματα θα διογκώνονται,
- οι συνέπειες θα γίνονται αβάσταχτες.
Θέλουμε να είναι η Πατρίδα μας στις πρώτες χώρες του νέου κύματος ανάπτυξης. Θέλουμε να είμαστε στους νικητές του 2011. Θέλουμε να μετατρέψουμε τη διεθνή κρίση σε εθνική ευκαιρία. Μπορούμε να εξασφαλίσουμε μια δυναμική επανεκκίνηση. Μπορούμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις μακροχρόνιας ανάπτυξης. Μπορούμε να χτίσουμε μια νέα προοπτική.
Πολίτες της Λιβαδειάς, Πολίτες της Βοιωτίας,
Γνωρίζω τις ανάγκες και τα αιτήματά σας. Είναι στην πρώτη γραμμή των προτεραιοτήτων μας. Η εκπλήρωση τους δεν είναι υπόσχεση. Είναι εξέλιξη που προετοιμάστηκε και δρομολογήθηκε.
Πρώτ’ απ’ όλα, είναι βέβαιο ότι στην αναπτυξιακή προοπτική ολόκληρης της Κεντρικής Ελλάδας συμβάλλουν αποφασιστικά οι δύο μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι:
· Ο οδικός άξονας της Κεντρικής Ελλάδας, που δημιουργείται από την αρχή και ο Κεντρικός Οδικός Άξονας της Χώρας (η ΠΑΘΕ) που αναβαθμίζεται ριζικά.
Ιδιαίτερη σημασία για την περιοχή έχουν:
· Ο άξονας Σχηματάρι - Χαλκίδα, που ήδη παραδόθηκε στην κυκλοφορία.
· Ο άξονας Καναβάρι - Θίσβη, που ήδη κατασκευάζεται.
· Η επέκταση του προαστιακού σιδηροδρόμου, που ήδη λειτουργεί ως τη Χαλκίδα.
· Η σιδηροδρομική σύνδεση της Θήβας με τον Πειραιά, για την οποία έγινε σχετική μελέτη. Στο χώρο της Παιδείας, η κατασκευή νέων αιθουσών έβαλε τέλος στη διπλοβάρδια, ενώ προχωρά η Ψηφιακή Εκπαίδευση.

Στο χώρο του Πολιτισμού, θυμίζω τα έργα στα Μουσεία της Χαιρώνειας, της Θήβας και των Δελφών. Αλλά και τη δημιουργία του Καινοτομικού Κέντρου Ιστορικής Ενημέρωσης των Θερμοπυλών.
Στο χώρο της Υγείας…
- υπήρξαν έργα επέκτασης και εκσυγχρονισμού στις μονάδες όλης της Περιφέρειας. - Δημιουργήθηκε ειδική μονάδα άμεσης αντιμετώπισης οδικών ατυχημάτων. - Δημοπρατήθηκε το νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας.

Οι Δήμοι και οι Κοινότητες της Βοιωτίας χρηματοδοτήθηκαν από το πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ» με 40 εκ. ευρώ για 240 έργα.
Δόθηκε λύση στο πιεστικό πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στη Στερεά Ελλάδα, καθώς έκλεισαν πάνω από 100 χωματερές και έγιναν σύγχρονοι ΧΥΤΑ. Έγιναν εκτεταμένα αρδευτικά και αντιπλημμυρικά έργα. Εδώ στη Λιβαδειά, τον Ορχομενό, το Σωληνάρι, τη Χαιρώνεια, το Καλαπόδι, την Υλίκη.
Θυμίζω ακόμη:
- Την άμεση καταβολή των κοινοτικών επιδοτήσεων, αλλά και των αγροτικών αποζημιώσεων, που τριπλασιάστηκαν σε σχέση με την τελευταία περίοδο ΠΑΣΟΚ.
- Τις έκτακτες αποζημιώσεις 14 εκ. ευρώ για τις ζημιές του 2008, στις ελιές, τα δημητριακά, το βαμβάκι.
- Την ουσιαστική στήριξη σε νέους αγρότες, σε σχέδια βελτίωσης και βιολογικές καλλιέργειες.
Στις άμεσες προτεραιότητές μας είναι:
- Η διεύρυνση του προγράμματος προβολής των αγροτικών μας προϊόντων στις ξένες αγορές.
- Η μείωση του κόστους της αγροτικής κατοικίας.
- Η χορήγηση ευνοϊκών δανείων σε αγρότες, κατά το πρότυπο όσων ισχύουν σήμερα για τους νέους αγρότες.
- Η βελτίωση των υπηρεσιών υγείας στις αγροτικές περιοχές.
- Συνολικά οι αγρότες μας, στην τρέχουσα προγραμματική περίοδο, θα έχουν άμεσες κοινοτικές ενισχύσεις 18 δις ευρώ.
Η Βοιωτία έχει μπροστά της μια νέα προοπτική. Υπογραμμίζω ότι, από το νέο Κοινοτικό Πλαίσιο, η Στερεά Ελλάδα ενισχύεται με πόρους που φτάνουν τα 2,4 δις.
Καταρτίσαμε, επιπλέον, Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα για τη δημιουργία βασικών υποδομών σε περιοχές με ειδικά προβλήματα.
Η Βοιωτία απέκτησε αναβαθμισμένο δίκτυο φυσικού αερίου και επενδύει στην αιολική ενέργεια. Η ευρύτερη περιοχή εντάσσεται πλέον στον τουριστικό χάρτη της Χώρας. Θυμίζω…
- τα έργα στο χιονοδρομικό του Παρνασσού,
- τον «έξυπνο οικισμό» στην Αράχωβα,
- το πρόγραμμα ανάπτυξης του Αν. Παρνασσού.
Το σχέδιο που δρομολογήσαμε περιλαμβάνει τους οδικούς άξονες…
- από το Νεοχωράκι στην Τανάγρα,
- από το Δίστομο στην Αταλάντη και
- από τα Δερβενοχώρια στην Ελευσίνα.

Άμεσης προτεραιότητας είναι η ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων και τα ζητήματα που αφορούν στην ποιότητα του πόσιμου νερού: Αντιδράσαμε άμεσα στα προβλήματα που εντοπίστηκαν στον Ασωπό.
- Έγινε καθαρισμός της κοίτης του και εντοπίστηκαν οι αγωγοί της μόλυνσης.
- Ανατέθηκε στο Πολυτεχνείο μελέτη για την κατασκευή δικτύου αποχέτευσης βιομηχανικών αποβλήτων.
- Υδροδοτήθηκαν, από την ΕΥΔΑΠ, οι Δήμοι Οινοφύτων, Σχηματαρίου, Τανάγρας, Αυλίδας. - Συστάθηκε και λειτουργεί Περιφερειακή Διεύθυνση Υδάτων.
- Γίνεται συστηματική παρακολούθηση της ποιότητας των νερών. Απόφασή μας είναι να αντιμετωπίζεται ριζικά κάθε παρόμοιο πρόβλημα.

Νεοδημοκράτισσες και Νεοδημοκράτες,
Ζήτησα νωπή εντολή για να βάλω τέλος στον εκβιασμό του ΠΑΣΟΚ σε βάρος ολόκληρης της Χώρας. Ζητώ νωπή λαϊκή εντολή για να βγάλουμε τη Χώρα από τη διεθνή κρίση. Ζητώ νωπή λαϊκή εντολή για να εξασφαλίσουμε στέρεες βάσεις για μακροχρόνια ανάπτυξη.
Είπα ξεκάθαρα το σχέδιό μας. Το περιεχόμενο και το χρονοδιάγραμμα για την εφαρμογή του. Το ΠΑΣΟΚ είχε -και έχει πάντα- μια άλλη τακτική. Προεκλογικά να είναι ευχάριστο και μετεκλογικά «ας γίνει ό,τι να ’ναι»!! Είναι μια κορυφαία διαφορά μας. Το ΠΑΣΟΚ εκφράζει ένα τεράστιο κενό. Κανένας δεν ξέρει, ούτε τις θέσεις, ούτε τις προθέσεις του.
- Λένε και ξελένε.
- Πέφτουν, διαρκώς, σε αντιφάσεις.
- Περιορίζονται σε εκθέσεις ιδεών.
- Μοιράζουν κούφιες υποσχέσεις.
Και ρωτώ: Χτίζεται αισιοδοξία σε κινούμενη άμμο; Χτίζεται αισιοδοξία, με άρνηση της διεθνούς πραγματικότητας; Χτίζεται αισιοδοξία, με εξωπραγματικά ευχολόγια; Κάτω από τις σημερινές διεθνείς περιστάσεις δεν μπορεί να υπάρχει καμία αμφιβολία. Πραγματική αισιοδοξία χτίζεται...
- μόνο με δύσκολες αποφάσεις.
- Μόνο με ρεαλιστικό σχέδιο.
- Μόνο με σταθερή πυξίδα πορείας.
Εμείς θα βγάλουμε τη Χώρα από την κρίση.
Εμείς θα χτίσουμε τη νέα προοπτική για την Πατρίδα μας.
Εμείς θα οδηγήσουμε την Οικονομία στη δυναμική επανεκκίνηση του 2011. Και σας ζητώ, πάρτε τις εξελίξεις στα χέρια σας. Πάρτε το μέλλον στα χέρια σας. Πάρτε τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στα χέρια σας. Με συστράτευση. Με συσπείρωση. Με συμμετοχή. Προσωπικά είμαι -και θα είμαι- στην πρώτη γραμμή των κοινών μας αγώνων.
Απευθύνομαι σε όλους τους πολίτες. Απευθύνομαι σε όλους εκείνους, με τους οποίους δώσαμε κοινές μάχες παλεύοντας για τις ίδιες αξίες. Ο αγώνας είναι κοινός. Είναι αγώνας της Παράταξης των μεγάλων εθνικών επιλογών. Είναι αγώνας για το εθνικό συμφέρον.

Δεν χωρούν, τις ώρες αυτές, δεύτερες σκέψεις. Συνεχίζουμε όλοι μαζί! Με περηφάνεια για όσα μας ενώνουν. Με βαθιά συναίσθηση εθνικής ευθύνης. Με τη σιγουριά ότι «ναι» θα νικήσουμε.

Συνεχίζουμε αγωνιστικά, δυνατά, αισιόδοξα. Η νίκη είναι στα χέρια μας. Καμία ψήφος χαμένη. Καμιά ψήφος χαρισμένη. Μπορούμε να νικήσουμε. Θα νικήσουμε. Πάμε λοιπόν όλες και όλοι μαζί. Πάμε δυνατά. Πάμε αισιόδοξα.

Τι είπε ο Καραμανλής στη Λιβαδειά2

Μεταξύ άλλων ο Κώστας Καραμανλής στη Λιβαδειά τόνισε.

"Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αποφεύγει τον διάλογο. Δεν δέχτηκε μία δεύτερη τηλεοπτική συζήτηση. Αποφεύγει τις πρόσωπο με πρόσωπο συνεντεύξεις με δημοσιογράφους. Αυτή η τελευταία πρακτική είναι πρωτάκουστη. Γιατί όμως αποφεύγει τον διάλογο; Διότι υπάρχουν ερωτήματα που δεν μπορεί να απαντήσει. Ερωτήματα καταλυτικά για την αξιοπιστία των οικονομικών του θέσεων.
Ερώτημα πρώτο: Πού θα βρει τα πάνω από 10 δις ευρω που στοιχίζουν οι ανεύθυνες παροχές του;
Ερώτημα δεύτερο: Οι παροχές αυτές δεν θα εκτινάξουν το δημόσιο χρέος και το έλλειμμα, καθιστώντας το πρόβλημα εκρηκτικό; Αν συμβεί αυτό, η χώρα δεν θα μπει σε μια πολύ σοβαρή οικονομική περιπέτεια, δανειζόμενη, σε πρώτη φάση, με δυσβάσταχτους όρους; Στη συνέχεια δεν θα κινδυνεύει να αντιμετωπίσει προβλήματα δανεισμού;
Ερώτημα τρίτο: Πόσο θα αυξηθεί η φορολόγηση όλων των πολιτών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, για να καλυφθούν οι αλόγιστες αυτές παροχές;
Ερώτημα τέταρτο: H πλήρης απουσία σχεδίου και η αδυναμία λήψης δύσκολων αναγκαίων και άμεσων μέτρων, δεν θα οδηγήσει σε ραγδαία οικονομική επιδείνωση, καθιστώντας αναπόφευκτα υπέρμετρα σκληρά μέτρα που θα ακολουθήσουν;
Το μεγάλο διακύβευμα αυτών των εκλογών είναι η Οικονομία μας. Αυτή είναι η πιο επείγουσα εθνική υπόθεση. Η αλήθεια είναι γνωστή σε όλους. Η Οικονομία μας… - πιέζεται έντονα από την παγκόσμια κρίση.
-Αντιμετωπίζει σοβαρές αντιξοότητες από τις διαρθρωτικές αδυναμίες του παρελθόντος.
- Επιβαρύνεται δυσβάσταχτα από το δημόσιο χρέος, που άφησαν πίσω τους οι Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.
Πήραν, το 1981, το χρέος λιγότερο από 2 δις ευρώ και το παρέδωσαν, το 2004, κοντά στα 200 δις ευρώ. Εκατό φορές περισσότερο. Μόνο οι τόκοι του κοστίζουν σήμερα στους φορολογούμενους ένα δισεκατομμύριο ευρώ το μήνα. Αυτή είναι και η βασική αιτία των ελλειμμάτων. Αυτή είναι η κεντρική αιτία για την αύξηση του χρέους τα τελευταία χρόνια. Οι τόκοι και οι υποχρεώσεις που άφησαν πίσω τους οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.
Ας μην ψάχνουν λοιπόν για συνένοχους. Ας μην παριστάνουν τους καταγγέλλοντες. Τα αίτια βρίσκονται στις ανεύθυνες πολιτικές του παρελθόντος τους.
Ανευθυνότητα στα οικονομικά, ανευθυνότητα και στα κοινωνικά. Είχαν πάρει την ανεργία στο 3% και την άφησαν στο 11,3%. Δεν μπορεί λοιπόν, ούτε να αγνοούν, ούτε να προσποιούνται ότι αγνοούν τα προβλήματα. Δεν μπορούν, από τη μία να δηλώνουν ότι χρειαζόμαστε πάνω από 10 δις για το έλλειμμα και, την ίδια στιγμή, να μοιράζουν υποσχέσεις που κοστίζουν ακόμη περισσότερα.
- Τα όσα ψελλίζουν για φόρους στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα είχαν εξαιρετικά αρνητικές επιπτώσεις, τόσο στην ανάπτυξη, όσο και στην απασχόληση.
- Τα όσα διατυμπανίζουν για φόρους σε επιχειρήσεις, τάχα, της Εκκλησίας είναι τουλάχιστον περίεργα. Δεν μπορούν να μιλούν για αύξηση των φόρων και να μη λένε, ούτε πόσο θα τους διόγκωναν, ούτε σε ποιούς θα τους φόρτωναν. Τα όσα υπόσχονται είναι «κούφια». Είναι ακάλυπτες επιταγές.
· Μιλούν για αλλαγές στο Ασφαλιστικό, αλλά δεν λένε τίποτε συγκεκριμένο.
· Μιλούν για επανακρατικοποιήσεις, αλλά δεν εξηγούν, ούτε από πού θα βρουν τους πόρους, ούτε τί θα κάνουν με τους εργαζόμενους.
· Αμφισβητούν μεγάλες ενεργειακές συμφωνίες της Χώρας, αλλά δεν εξηγούν το «γιατί».
· Μιλούν για κοινωνική εργασία, αλλά δεν λένε, ούτε τί σημαίνει, ούτε τί συνεπάγεται. Δεν παρουσιάζουν κανένα σχέδιο πολιτικής. Καμιά σοβαρή πρόταση. Στην πραγματικότητα δεν είναι έτοιμοι για τίποτα. Είναι ανέτοιμοι. Και αυτό είναι εξαιρετικά επικίνδυνο. Το πρόγραμμα ΠΑΣΟΚ είναι κενό. Και το κενό σημαίνει περιπέτεια".

Ξεκινάει αύριο η απόσυρση των αυτοκινήτων

«Πρεμιέρα» κάνει την Τετάρτη το μέτρο της απόσυρσης των αυτοκινήτων, καθώς δημοσιεύθηκε σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η κοινή υπουργική απόφαση, που προβλέπει όλες τις σχετικές διαδικασίες, δίνοντας έτσι το "πράσινο φως" για την έναρξη εφαρμογής του μέτρου.Η διαδικασία απόσυρσης, που πρέπει να ακολουθηθεί για τα Ι.Χ. αυτοκίνητα και τα φορτηγά μέχρι 3,5 τόνους μικτού φορτίου, περιλαμβάνει τα παρακάτω στάδια:
1. Ο ιδιοκτήτης του οχήματος ή εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπός του παραδίδει προς απόσυρση το όχημα σε έναν από τους 81 εγκεκριμένους χώρους (Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας ή εγκεκριμένους χώρους συλλογής οχημάτων, για τους οποίους οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν στο www.edoe.gr ή στο τηλέφωνο 210-6899039). Στη συνέχεια, ο ιδιοκτήτης του οχήματος λαμβάνει τη σχετική βεβαίωση παραλαβής τού προς απόσυρση οχήματος.
2. Μέσα σε 8 ημέρες η Εγκατάσταση Επεξεργασίας χορηγεί στον ενδιαφερόμενο ιδιοκτήτη πιστοποιητικό καταστροφής του οχήματος. Προκειμένου, παράλληλα, να γίνει και η οριστική διαγραφή του αποσυρόμενου οχήματος από τα οικεία μητρώα, διαβιβάζεται αντίγραφο του πιστοποιητικού καταστροφής μαζί με τα στοιχεία κυκλοφορίας του οχήματος (πινακίδες και άδεια κυκλοφορίας) σε οποιαδήποτε Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.
3. Μέσα σε τρεις εργάσιμες ημέρες η Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης εκδίδει τη μηχανογραφημένη πράξη οριστικής διαγραφής του οχήματος.
4. Η πράξη οριστικής διαγραφής αποτελεί το δικαιολογητικό για την παροχή στον ιδιοκτήτη του οικονομικού κινήτρου της απόσυρσης και το προβλεπόμενο ποσό καταβάλλεται από την αρμόδια ΔΟΥ.
www.zougla.gr

Βρέθηκαν οι 3 μαθήτριες που είχαν εξαφανιστεί από τη Λαμία

Εντοπίστηκαν σώες οι τρεις μαθήτριες, τα ίχνη των οποίων χάθηκαν το πρωί της Δευτέρας από τη Λαμία. Τα τρία κορίτσια εντοπίστηκαν στην περιοχή Εργατικά της Νέας Μαγνησίας, λίγο έξω από την πόλη της Λαμίας. Οι τρεις μαθήτριες του 2ου Γυμνασίου και του 3ου Λυκείου Λαμίας, ηλικίας 13, 14 και 15 ετών, είναι φίλες μεταξύ τους. Οι γονείς των κοριτσιών δήλωσαν την εξαφάνισή τους χθες το βράδυ στο τμήμα Ασφαλείας, και έκτοτε ξεκίνησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό τους, που ευτυχώς είχαν αίσιο τέλος...
www.zougla.gr

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

Σεισμοί στη Χαλκιδική

Σειρά ασθενών σεισμικών δονήσεων σημειώθηκαν καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας στη Χαλκιδική, με επίκεντρο στο θαλάσσιο χώρο στην είσοδο του κόλπου της Κασσάνδρας.
Το μέγεθος των δονήσεων, που ξεκίνησαν γύρω στις δέκα το πρωί και συνεχίστηκαν ακόμη και αργά το απόγευμα, κυμάνθηκε από 2 έως 4 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ. Η περιοχή που καταγράφονται οι δονήσεις βρίσκεται, περίπου, 50 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Πολυγύρου και 100 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με Εργαστήριο Γεωφυσικής του ΑΠΘ, που παρακολουθεί το φαινόμενο, διέγερση έχει παρατηρηθεί και στο παρελθόν στον ίδιο χώρο, χωρίς ωστόσο να εμπνέει καμιά ανησυχία, καθώς δεν έχει δώσει κάποιο μεγάλο σεισμό.
Από τις δονήσεις δεν έχουν αναφερθεί, μέχρι στιγμής, προβλήματα.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Επιτυχής η 1η AGROTECH

1η AGROTECH: Αυλαία με 5.200 επισκέπτες!
Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η πρώτη Έκθεση συνεργασίας HELEXPO και ΠΕΛ!

Με μεγάλη επιτυχία και 5.200 επισκέπτες, στο σύνολό τους εμπορικούς, «έπεσε» η αυλαία της 1ης Πανελλήνιας ‘Εκθεσης Αγροτικών Προϊόντων AGROTECH, που διοργάνωσαν από κοινού η HELEXPO και η ΠΕΛ (Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας) στο Εκθεσιακό Κέντρο Λαμίας, στο πλαίσιο της συμφωνίας συνεργασίας των δύο φορέων, υπό τον διακριτικό τίτλο HELEXPEL. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εμπορικοί επισκέπτες προέρχονταν από ολόκληρη τη χώρα, οι οποίοι όπως και οι εκθέτες της 1ης AGROTECH εξέφρασαν μεγάλη ικανοποίηση για τη διοργάνωση της νέας αγροτικής Έκθεσης και για το επίπεδο των εκθεμάτων και των προσφερόμενων υπηρεσιών. Στο πλαίσιο της 1ης AGROTECH εγκαταστάθηκε - για πρώτη φορά - στο Εκθεσιακό Κέντρο Λαμίας από τη HELEXPO δίκτυο ασύρματου Internet και οι επισκέπτες και εκθέτες της AGROTECH μπορούσαν να «σερφάρουν» στο Διαδίκτυο δωρεάν καθ’ όλη τη διάρκεια της Έκθεσης.

Η 1η AGROTECH είχε, επίσης, την αμέριστη οργανωτική υποστήριξη του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας και του προέδρου του κ.Αλέξανδρου Διαμαντάρα, καθώς επίσης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Φθιώτιδος και του Δήμου Λαμίας. Διαγωνισμοί

Μεγάλη απήχηση είχαν και οι διαγωνισμοί που πλαισίωναν τις εργασίες της 1ης AGROTECH: Ανάδειξη του Καλύτερου (ομορφότερου) τρακτέρ (γεωργικού ελκυστήρα) της διοργάνωσης και 6ο Πανελήνιο Πρωτάθλημα Άροσης. Στο διαγωνισμό για την ανάδειξη του Καλύτερου (ομορφότερου) τρακτέρ (γεωργικού ελκυστήρα), τις προτιμήσεις των επισκεπτών της 1ης AGROTECH συγκέντρωσε ο γεωργικός ελκυστήρας MASSEY FERGUSON με 700 βαθμούς, ενώ τη δεύτερη θέση έλαβε το CLAAS με 614 βαθμούς και το DEUTZ με 612 βαθμούς. Στο 6ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Άροσης πρώτος αναδείχθηκε ο κ. Θεόδωρος Διαμαντής με γεωργικό ελκυστήρα της ZETOR, δεύτερος ο κ. Νίκος Δαλαρής με γεωργικό ελκυστήρα Mc CORMICKκαι τρίτος ο κ. Περικλής Παπαβασιλείου με γεωργικό ελκυστήρα LAMBORGHINI.

Στην 1η AGROTECH συμμετείχαν συνολικά 176 εκθέτες, με εκθέματα-προϊόντα από 19 χώρες και δυναμική παρουσία εταιρειών που αντιπροσωπεύουν γεωργικούς ελκυστήρες. Χώρες προέλευσης ξένων εκθετών, μέσω Ελλήνων αντιπροσώπων, ήταν οι Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Η.Π.Α., Ιαπωνία, Ινδία, Ισπανία, Ιταλία, Κορέα, Μ. Βρετανία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Σερβία, Σουηδία, Τουρκία, Τσεχία, Φινλανδία.

Επίσης, συμμετείχε μια πλειάδα Συνδέσμων, Οργανισμών και φορέων του αγροτικού κλάδου: Ένωση Κατασκευαστών Γεωργικών Μηχανημάτων Ελλάδας, Σύνδεσμος Εισαγωγέων - Αντιπροσώπων Μηχανημάτων, Ομοσπονδία Ενώσεων Βιοκαλλιεργητών Ελλάδας, Οργανισμός Ελέγχου και Πιστοποίησης αγροτικών προϊόντων Α-CERT, Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης Ν.Α. Φθιώτιδας, Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λαμίας, Αναπτυξιακή Φθιώτιδας ΑΕ.

Στην Αθήνα ο Γιάννης Μπούγας μίλησε στους ετεροδημότες της Φωκίδας











Κάντε κλικ στις φωτό για μεγέθυνση.


Δελτίο Τύπου
Αθήνα, 28 Σεπτεμβρίου 2009

Προσκλητήριο αγώνα και νίκης απηύθυνε ο Γιάννης Μπούγας
προς τους συμπατριώτες μας ετεροδημότες της Αθήνας

Με μια εντυπωσιακή σε όγκο και παλμό εκδήλωση για τους συμπολίτες μας που κατοικούν μόνιμα στην Αθήνα, η οποία φιλοξενήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης, την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και υποψήφιος βουλευτής Φωκίδας άνοιξε την τελευταία εβδομάδα της προεκλογικής περιόδου.

Ο κ. Μπούγας υπογράμμισε ότι μόνο μια νέα και ισχυρή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με πρωθυπουργό τον Κώστα Καραμανλή μπορεί με ασφάλεια να οδηγήσει τη χώρα μακριά από την κρίση, ξανά στην ανάπτυξη. Παρά τα λάθη που σημειώθηκαν, το κυβερνητικό ισοζύγιο είναι θετικό, όπως καταδεικνύει ο χειρισμός της διεθνούς οικονομικής κρίσης, ενώ η αντιπολίτευση δεν έχει τίποτα χρησιμότερο να προσφέρει στη χώρα:

“Γνωρίζω καλά ότι την τελευταία πενταετία υπήρξαν περιστάσεις που σας πίκραναν και σας απογοήτευσαν. Όμως το διακύβευμα αυτών των εκλογών είναι πολύ σοβαρότερο από οποιαδήποτε πικρία που μπορεί κάποιοι από μας να αισθάνονται. Μπορούμε να αφήσουμε το μέλλον μας σε αυτούς που θέλουν να μας γυρίσουν στο παρελθόν; Μπορούμε εξ αφορμής ενός σφάλματος που έγινε ή μιας προσδοκίας που δεν ευοδώθηκε να εγκαταλείψουμε κάθε προσδοκία για το μέλλον;

Μπορούμε να εμπιστευτούμε το ίδιο, αμετανόητο, ΠαΣοΚ, που πίσω από το επικοινωνιακό προφίλ που του φιλοτεχνούν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αποπειράται να μεταμφιέσει την κρυφή του ατζέντα για την παλινόρθωση του ρεβανσισμού και του κομματικού κράτους; Ή μήπως, μπορούμε, τάχα, να εμπιστευτούμε ένα άλλο, μικρότερο κόμμα, που παραπλανητικά επαγγέλλεται ‘συγγένεια’ με τη δική μας παράταξη ενώ στην πραγματικότητα είναι λόγχη στο πλευρό της Νέας Δημοκρατίας και δούρειος ίππος του ΠαΣοΚ;”

Στη συνέχεια, ο κ. Μπούγας απαρίθμησε τις δράσεις του Υπουργείου Ανάπτυξης για την υπέρβαση της οικονομικής κρίσης, όπως η εγγύηση δανείων μέσω του ΤΕΜΠΜΕ σε μικρές επιχειρήσεις, η άμεση ενεργοποίηση του Ε.Π. ‘ΕΠΑΝ ΙΙ’ με πλειάδα προγραμμάτων για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και οι δράσεις αξιοποίησης ΑΠΕ και ενεργειακής εξοικονόμησης, που αφορούν και συμφέρουν όλους τους πολίτες: ‘Φωτοβολταϊκά στις στέγες’, ‘Αλλάζω Κλιματιστικό’ και ‘Εξοικονόμηση κατ’ οίκον’. Ειδικά το τελευταίο αυτό πρόγραμμα δίνει στους πολίτες τη δυνατότητα ευρέων επιδοτούμενων βελτιωτικών εργασιών σε σπίτια κατασκευής προ του 1980 και αναμένεται να εισφέρει στον κατασκευαστικό κλάδο ρευστότητα άνω του 1 δις €. Ο υφυπουργός Ανάπτυξης υπογράμμισε χαρακτηριστικά:

“Από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα, δηλαδή σε εννέα μόλις μήνες, κατορθώσαμε να ενεργοποιήσουμε το 40% της συνολικής δημόσιας δαπάνης του δικού μας προγράμματος, του ΕΠΑΝ ΙΙ, ποσοστό ρεκόρ για τα τομεακά προγράμματα του ΕΣΠΑ. Μέσω των δράσεων του ΕΠΑΝ ΙΙ και των εγγυήσεων δανείων του ΤΕΜΠΜΕ κινητοποιούμε στην αγορά ρευστότητα που ξεπερνά τα 13 δις €, όχι αύριο, όχι μεθαύριο αλλά τώρα, αυτή τη στιγμή που μιλάμε. Θυμίζω ότι το ΠαΣοΚ ισχυρίζεται πως με 3 δις € φιλοδοξεί να αναθερμάνει την αγορά. Έχει τόση άγνοια για το τι χρειάζεται η αγορά όση είχε και όταν έλεγε ότι μέσω του ΤΕΜΠΜΕ δεν θα ωφεληθούν περισσότερες από 700 επιχειρήσεις. Ήδη έχουν ωφεληθεί άνω των 50.000 μέχρι τώρα και άλλες 30.000 έως τη λήξη της β’ φάσης του προγράμματος!”

Προβαίνοντας σε ένα συνοπτικό απολογισμό για το κυβερνητικό έργο στο Ν. Φωκίδος υπογράμμισε ιδιαίτερα: Τη διάθεση άνω των 200 εκατ. € από το Γ’ ΚΠΣ, το ¼ περίπου των οποίων για οδικά έργα σε ολόκληρο το νομό. Την τμηματική δημοπράτηση των μελετών των οδικών αξόνων ‘Λαμία – Άμφισσα – Ιτέα – Αντίρριο’ και ‘Λιβαδειά – Θήβα – Δελφοί – Ιτέα’. Την εφαρμογή του προγράμματος ‘Παμφωκίς’, ύψους 120 εκατ. €. Την υλοποίηση του προγράμματος ‘Προστασία Παραδοσιακού Ελαιώνα Άμφισσας’. Την ένταξη στο ΠΑΑ 2007-2013 του ταμιευτήρα του Δ. Τολοφώνος και του αρδευτικού έργου του ελαιώνα Άμφισσας. Την ένταξη στο ΕΣΠΑ (ΕΠΠΕΡΑΑ) της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) και Δικτύων Αποχέτευσης Οικισμών για την προστασία του ταμιευτήρα του Μόρνου.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο κ. Μπούγας ζήτησε την υποστήριξη της επανεκλογής του και απηύθυνε προσκλητήριο προς τους ετεροδημότες να σπεύσουν στην ιδιαίτερη πατρίδα μας και να συμβάλουν στον αγώνα για τη νίκη:

“Φιλοδοξία μου είναι να πάμε τη Φωκίδα μπροστά, για να είμαστε όλοι υπερήφανοι όχι μόνον για την ιστορία αλλά και το σήμερα του τόπου μας. Για να μπορούν τα παιδιά μας να επιλέξουν και να εργαστούν εκεί, απολαμβάνοντας μια καλύτερη ποιότητα ζωής από την καθημερινότητα των μεγαλουπόλεων. Με αυτό το στόχο αξιοποίησα την παρουσία μου στη Βουλή και την κυβέρνηση:
Υπηρετώντας αταλάντευτα το συλλογικό συμφέρον, μακριά από κοντόφθαλμους προσωπικούς υπολογισμούς και ανασφάλειες. Επιζητώντας τη συνεννόηση, τη σύγκλιση, τη συμμετοχή, μακριά από ανούσιες αντιπαραθέσεις και παλαιοκομματικές νοοτροπίες. Ακούγοντάς σας πάντα με προσοχή και προσπαθώντας να σταθώ δίπλα σας, όποτε χρειαστήκατε τη συνδρομή μου, με ειλικρίνεια και ευαισθησία.

Αυτή τη σχέση εμπιστοσύνης που εγκαινιάσαμε στις 7 Μαρτίου 2004 σας ζητώ στις ερχόμενες εκλογές να ανανεώσετε στο πρόσωπό μου. Ζητώ τη ψήφο και τη συστράτευσή σας για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας. Για την προκοπή της Φωκίδας και την προοπτική της Ελλάδας. Για τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας.

Είμαστε η παράταξη των υπεύθυνων επιλογών. Η παράταξη που δίνει λύσεις σε δύσκολους καιρούς. Να μην το λησμονείτε αυτό ποτέ. Να είστε όλες και όλοι περήφανοι. Σίγουροι για τους αγώνες μας. Παλέψτε να μη χαθεί καμία ψήφος. Παλέψτε για τη συμμετοχή που θα φέρει τη νίκη και μια νέα, ισχυρή κυβέρνηση υπό τον Κώστα Καραμανλή!”

Στην εκδήλωση απηύθυναν θερμό χαιρετισμό ο υπουργός Ανάπτυξης και υποψήφιος βουλευτής Β’ Αθηνών κ. Κωστής Χατζηδάκης, ο τ. υπουργός Οικονομίας και υποψήφιος βουλευτής Α’ Αθηνών κ. Γιώργος Αλογοσκούφης και ο Νομάρχης Φωκίδος κ. Νίκος Φουσέκης.
Την εκδήλωση τίμησαν, επίσης, με την παρουσία τους ο τ. υπουργός Εσωτερικών κ. Απ. Ανδρεουλάκος, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης κ. Αθ. Ανδρεουλάκος, ο τ. α/προεδρος του ΕΛΓΑ κ. Κ. Κουτσομίχος, ο πρόεδρος του ΟΑΕΕ κ. Κ. Παπαθανασίου, ο πρόεδρος του ΟΣΚ κ. Ευθ. Αλεξανδρής, ο Δήμαρχος Ευπαλίου κ. Αν. Παγώνης, ο Δήμαρχος Δελφών κ. Π. Καλτσής, ο Δήμαρχος Γραβιάς κ. Αθ. Μανανάς, ο Δήμαρχος Λιδωρικίου κ. Γ. Κουλούλας, ο Δήμαρχος Καλλιέων κ. Λ. Καραγιάννης κ.α.

O Κουτσούμπας στη Λιβαδειά

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
ΛΙΒΑΔΕΙΑ - ΒΟΙΩΤΙΑΣ
Τρίτη 29-09-2009 - ώρα 19.30 μ.μ.
Στην πλατεία Λάμπρου Κατσώνη (Ζάππειο)

ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΑΝΔΡΕΑ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ LEVADIA.

O Μιχάλης Γιαννάκης στη Θήβα


Περγαντάς για την ΠΑΘΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου, μεταξύ του Νομάρχη Βοιωτίας Κλέαρχου Περγαντά, των αρμόδιων Αντινομαρχών, του Προέδρου της ΤΕΔΚ, του Δημάρχου Οινοφύτων και εκπροσώπων των Εργατικών Κέντρων Λιβαδειάς και Θήβας και των ΚΤΕΛ Λιβαδειάς και Θήβας, διαμορφώθηκαν προτάσεις για να λειτουργήσει η Εθνική οδός για την εξυπηρέτηση των κατοίκων και των εργαζομένων του Νομού.

Όπως τονίζεται σε κοινό κείμενο, το οποίο διαβιβάζεται στο ΥΠΕΧΩΔΕ :
«Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να δεχτούμε τη μετατροπή του αυτοκινητόδρομου ΠΑΘΕ σε δρόμο που αποκλείει την τοπική κοινωνία από τη χρήση του. Η κατάργηση των στάσεων που υπάρχουν σήμερα, δημιουργεί μια απαράδεκτη κατάσταση, η οποία αποκλείει κυριολεκτικά τους χιλιάδες κατοίκους και τους εργαζόμενους, που μετακινούνται με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Προτείνουμε :
- Την άμεση επαναλειτουργία των υφιστάμενων στάσεων, μέχρι την υλοποίηση των νέων στάσεων του αυτοκινητόδρομου.
- Την οριοθέτηση στάσεων με την υλοποίηση των αναγκαίων έργων διευθέτησής τους, στη γέφυρα Υπάτου, στη γέφυρα Ριτσώνας και στην έξοδο Σχηματαρίου.
- Την άμεση κατασκευή του ημικόμβου Οινόης Σχηματαρίου προς Αθήνα και του ημικόμβου Οινοφύτων προς Αθήνα
- Την υλοποίηση των έργων αναβάθμισης των παράπλευρων δρόμων, ιδιαίτερα στη βιομηχανική περιοχή Οινοφύτων – Σχηματαρίου.

Όπως επισημαίνει ο Νομάρχης Βοιωτίας Κλέαρχος Περγαντάς «Τα παραπάνω αποτελούν άμεσες και αναγκαίες παρεμβάσεις για την εξυπηρέτηση της τοπικής κοινωνίας και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των εργαζομένων του Νομού. Ήδη υλοποιείται το πρόγραμμα ΣΥΝ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ μετακίνησης εργαζομένων και το οποίο με το κλείσιμο των στάσεων και των εξόδων του αυτοκινητόδρομου δεν μπορεί να συνεχιστεί.Θα πρέπει η Πολιτεία να μεριμνήσει έτσι ώστε οι σημαντικές προσπάθειες της Νομαρχιακής και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και των Εργατικών Κέντρων για την προώθηση ανέργων στη βιομηχανική ζώνη του Νομού, να μην ακυρώνονται στο όνομα «αναπτυξιακών έργων εθνικής εμβέλειας». Η Εθνική ανάπτυξη να συνεργαστεί με την περιφερειακή ανάπτυξη, γιατί μόνο έτσι παράγεται όφελος για την κοινωνία και τους πολίτες»

H Ιωάννα Ρούση από τους Οικολόγους Πράσινους

Ανακοίνωση της υποψήφιας βουλευτού των Οικολόγων Πρασίνων κ. Ιωάννας Ρούση.

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,
Στις 4 του Οκτώβρη ,ως πολίτες αυτής της χώρας δεν επιλέγουμε απλά Πρωθυπουργό και κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους. Είτε το συνειδητοποιούμε είτε όχι , το δίλημμα, η επιλογή είναι πολύ πιο σημαντική .
Εδώ και δεκαετίες , σύμφωνα με τα πορίσματα κορυφαίων ερευνητικών κέντρων, ο Πλανήτης βρίσκεται στο παρα πέντε της Μη-Αναστρέψιμης Οικολογικής Καταστροφής. Τα κόμματα Εξουσίας , είτε ως κυβέρνηση είτε ως Αντιπολίτευση αδιαφόρησαν παγερά για αυτό το γεγονός.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα όχι μόνο να μη ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα αντιμετώπισης των περιβαλλοντικών προβλημάτων της χώρας, αλλά και να επιδεινωθούν στο μέγιστο βαθμό τα υπάρχοντα και να δημιουργηθούν πολλά περισσότερα. Όλη αυτή η συσσώρευση και ο γιγαντισμός των προβλημάτων απειλούν την ίδια τη φυσική και οικονομική επιβίωση των πολιτών, απειλούν άμεσα το μέλλον των παιδιών μας!
Σκεφθείτε , και μόνο η εμφάνιση των Οικολόγων Πρασίνων με 1% στις εθνικές εκλογές του 2007,έβαλε τα κόμματα στην Ελλάδα σε μια κούρσα «Πρασινίσματος»
των Προγραμμάτων τους! Εκείνοι όμως μιλάνε για «Πράσινες Πινελιές»…Οι Οικο-
λόγοι Πράσινοι μιλάμε για μια εδώ και τώρα Πράσινη Στροφή 180 στην πολιτική, κοινωνική και οικονομική ζωή της χώρας.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι, δεν είμαστε μια Μη-Κυβερνητική Οργάνωση για το Περι-
Βάλλον. Είμαστε ένας ζωντανός , Πολιτικός Οργανισμός με συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις , τεκμηριωμένες από Επιστημονικές μελέτες και αποδείξεις για
-την Παιδεία
-την Οικονομία
-την Εξωτερική Πολιτική
-το Περιβάλλον
-τη Γεωργία
-την Υγεία
-το Ασφαλιστικό
-τη Δικαιοσύνη
αλλά και κάθε ανάγκη μικρή ή μεγάλη που αφορά την ποιότητα της ζωής του πολίτη.
Κάθε Πολιτική μας Πρόταση αποφασίζεται Συνεδριακά , με αμεσοδημοκρατικές
Διαδικασίες, με καθολική ενημέρωση και ψηφοφορία των μελών μας .
Πυξίδα μας οι 4 βασικές Αρχές της Πολιτικής Οικολογίας
-Δημοκρατία…Άνευ Όρων και περιορισμών
-Ανθρώπινα Δικαιώματα…Κατοχυρωμένα και Αδιαπραγμάτευτα,
προσαρμοσμένα στις νέες προκλήσεις του 21 αιώνα.
-Προστασία του Περιβάλλοντος…Ο Πλανήτης τοπικά και παγκόσμια
είναι το σπίτι μας ,είναι το νερό, το οξυγόνο, η τροφή μας. Διεκδικούμε
την χωρίς εμπόδια πρόσβαση όλων μας σε όλα τα αγαθά.
-Μη-Βία…Τα εδάφη της πατρίδας μας αλλά και του Πλανήτη όλου ,
δεν χρειάζονται άλλο αίμα ,τοξικά και Πυρηνικά απόβλητα .Τέρμα
πια στα Γεωπολιτικά παιχνίδια των εμπόρων όπλων, των εμπόρων
του μέλλοντός μας!
Στις 4 του Οκτώβρη, η Ελλάδα μπορεί όχι απλά να αλλάξει σελίδα, αλλά να αλλάξει άρδην το Πολιτικό, Κοινωνικό και Οικονομικό μέλλον της. Ας μην επιτρέψουμε πια να αποφασίζουν άλλοι για μας χωρίς εμας!
Για όλα αυτά λοιπόν, οι Οικολόγοι Πράσινοι και εγώ προσωπικά ζητάμε τον ψήφο σας , ψήφο συνείδησης για Πράσινο, Αειφόρο, Ανθρώπινο παρόν και μέλλον για όλους.
Ιωάννα Ρούση
Υποψήφια βουλευτής Βοιωτίας με τους Οικολόγους Πράσινους

Ομιλία Βαγγέλη Γεωργίου στη Λιβαδειά







ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Σάββατο την 26η του Σεπτέμβρη, ο υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Γεωργίου μπροστά στην κατάμεστη αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου της Κρύας στη Λιβαδειά, μίλησε για τα προβλήματα των Βοιωτών και της Βοιωτίας, για το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, για το όραμα και τα πιστεύω του.
Αναλυτικότερα:
Ξεκίνησε την ομιλία του αναφερόμενος στον λαοπρόβλητο ιδρυτή και ηγέτη του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος, ο οποίος κατάφερε να φέρει την αλλαγή στην Ελλάδα. Συνέχισε με μια μικρή αναφορά στο έργο του, που πραγματοποιήθηκε κατά την διάρκεια των τεσσάρων τετραετιών που εξελέγη Δήμαρχος Σχηματαρίου.
Αναφέρθηκε στο έργο των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και κυρίως στη στήριξη του λαϊκού εισοδήματος, την προστασία του αγρότη, του εργάτη, του εργαζόμενου στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, στο ΕΣΥ, στο Ασφαλιστικό.
Οι βασικές διαφορές με την Νέα Δημοκρατία: Η Νέα Δημοκρατία, όπως τόνισε, τα παίρνει από τους πολλούς για να τα δώσει στους λίγους, ενώ το ΠΑΣΟΚ μιλά για δίκαιη ανακατανομή του πλούτου. Η ΝΔ επιτρέπει την ασυδοσία της αγοράς, αφήνει ανεξέλεγκτα τα επιτόκια των Τραπεζών, δεν κοστολογεί τα προϊόντα. Αντίθετα το ΠΑΣΟΚ μιλά για έλεγχο της αγοράς των Τραπεζών και την πάταξη των καρτέλ. Η ΝΔ οδήγησε στον αφανισμό το αγροτικό εισόδημα και στο μαρασμό των αγροτών. Το ΠΑΣΟΚ έχει πρόγραμμα βοήθειας, στήριξης και ενδυνάμωσης του αγροτικού εισοδήματος με την επιδότηση των πιστοποιημένων βιολογικών προϊόντων, την αλλαγή του τρόπου προμήθειας και την ένταξη σε αναπτυξιακό νόμο των νέων αγροτών.
Τόνισε ότι δε χρειάζονται διορθώσεις ή βελτιώσεις, αλλά τομές και αυτό μπορεί και θέλει να κάνει ο Πρόεδρος του Κινήματος, ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος έχει και όραμα και ήθος. Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να δημιουργήσει ένα νέο κοινωνικό κράτος. Λέει όχι στη μερική απασχόληση. Λέει ναι στην προστασία των ασφαλιστικών δικαιωμάτων και στην προστασία της εργαζόμενης γυναίκας.
Ειδικότερα για την Λιβαδειά, η οποία είναι μια κατεξοχήν αγροτική περιοχή, τόνισε την ανάγκη δημιουργίας δημοπρατηρίου, την επιδοτούμενη καλλιέργεια πιστοποιημένων προϊόντων και την αλλαγή προμήθειας σπόρων και λιπασμάτων.
Για την προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου: Η Βοιωτία βρίσκεται, όπως είπε, σε ένα κομβικό σημείο. Είναι πολύ κοντά στην Πρωτεύουσα και ανάμεσα στον Ευβοικό και Κορινθιακό κόλπο. Θα διεκδικήσουμε την επέκταση του Προαστιακού μέχρι την Λιβαδειά, ώστε να καταστεί εύκολη η πρόσβαση του κάθε επισκέπτη στα αρχαιολογικά και παραλιακά κέντρα του νομού.
Συνέχισε με το όραμά του.
Συγκεκριμένα: Υπάρχει γύμνια της Δημόσιας Διοίκησης, συνωστισμός των πολιτών και έλλειψη προσωπικού και τεχνολογικής υποδομής.
Είπε ΟΧΙ στην δημιουργία του εργοστασίου λιθάνθρακα. ΟΧΙ στο εργοστάσιο καύσης στη Θήβα, εφόσον υπάρχει ΧΥΤΥ (Χώρος Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων), για τη δημιουργία του οποίου είχε πρωτοστατήσει και εκείνος από την θέση του Προέδρου της Τ.Ε.Δ.Κ. Ζήτησε τη δημιουργία γεωπονικής σχολής αγροτικής οικονομίας στην επαρχία Λιβαδειάς.
Ζήτησε και θα παλέψει ώστε το ΞΕΝΙΑ να περιέλθει στον Δήμο προς εκμετάλλευση. Να ενισχυθούν οι Σύλλογοι, αναφερόμενος κυρίως στον ΑΚΟΛ, ο οποίος δεν έχει ούτε καν στέγη. Δεσμεύτηκε ότι θα βρίσκεται κοντά στα Δημοτικά και Κοινοτικά Συμβούλια ανά 3-4 μήνες, κοντά σε συλλόγους και εθελοντές.
Δεσμεύτηκε, ότι αν ο Βοιωτικός λαός τον τιμήσει με τη ψήφο του, θα αγωνιστεί ώστε τα οράματα του να γίνουν πραγματικότητα και να αλλάξει η ζωή των Βοιωτών προς το καλύτερο.
Στη συνέχεια, σε μία πολυπληθή και ενθουσιώδη συγκέντρωση στον πεζόδρομο της Λιβαδειάς, μίλησε το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, η Φώφη Γεννηματά, η οποία ανέλυσε το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ και παρουσίασε τους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ στο Νομό μας.

Εντοπίστηκε οπλισμός στον όρμο της Βουλιαγμένης

Έξι χειροβομβίδες, τέσσερις πυροσωλήνες εκτόξευσης βλημάτων, πέντε πυροκροτητές, 46 φυσίγγια και ένας όλμος βρέθηκαν το απόγευμα από δύτες του λιμενικού, στη θάλασσα στον όρμο της Βουλιαγμένης, σε απόσταση περίπου έξι μέτρων από την ακτή, κάτω από την εσοχή ενός βράχου.
Ο οπλισμός βρέθηκε μετά από τηλεφώνημα αγνώστου, που έγινε χθες το βράδυ στην Άμεση Δράση, ο οποίος κατήγγειλε ότι είδε ένα άτομο να πετάει ένα δέμα στη θάλασσα, που του φάνηκε ύποπτο.
Η αστυνομία ειδοποίησε το λιμενικό και σήμερα έγινε επιχείρηση και ανασύρθηκαν τα αντικείμενα. Χρειάστηκε μάλιστα και η παρέμβαση πυροτεχνουργού του Πολεμικού Ναυτικού, ο οποίος εξουδετέρωσε τη μία από τις χειροβομβίδες που ήταν ενεργή.
Σύμφωνα με την αστυνομία, από την πρώτη έρευνα φαίνεται ότι πρόκειται για κλεμμένο στρατιωτικό υλικό και ότι κάποιος το πέταξε για να μην ενοχοποιηθεί που βρισκόταν στην κατοχή του, λόγω των ερευνών που βρίσκονται σε εξέλιξη για την τρομοκρατία. Ωστόσο ενημερώθηκε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία και ο οπλισμός μεταφέρθηκε στα εργαστήρια της εγκληματολογικής υπηρεσίας προκειμένου να ερευνηθεί για να διαπιστωθεί αν συνδέεται με κάποια τρομοκρατική οργάνωση.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AΠΕ - ΜΠΕ

Κλείνουν σχολεία στην Αθήνα λόγω γρίπης!

Κλείνουν τμήματα σε δύο Λύκεια της Αθήνας, λόγω κρουσμάτων της νέας γρίπης
ΑΠΕ
Αθήνα

Την παύση λειτουργίας όλων των τμημάτων της Β' και Γ' τάξης του Λυκείου Μελισσίων, καθώς και ενός τμήματος της Α' τάξης στο 4ο Λύκειο Χαϊδαρίου, μετά τον εντοπισμό συνολικά 22 μαθητών με συμπτώματα νέας γρίπης, ζήτησε το υπουργείο Υγείας. Τα τμήματα αυτά θα παραμείνουν «κλειστά» από τη Δευτέρα έως και την Παρασκευή.
Ειδικά κλιμάκια του ΕΚΕΠΥ και του ΚΕΕΛΠΝΟ θα βρίσκονται από νωρίς το πρωί της Δευτέρας στους χώρους των σχολείων, για να ενημερωθούν οι μαθητές, το εκπαιδευτικό προσωπικό και οι γονείς για την επαύξηση των μέτρων υγιεινής.
Συγκεκριμένα, από το υπουργείο Υγείας εκδόθηκε την Κυριακή η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Μεταξύ των μαθητών του γ' τμήματος της Α' τάξης του 4ου Λυκείου Χαϊδαρίου, επιβεβαιώθηκαν την Κυριακή 4 κρούσματα νέας γρίπης από τον ιό Α(Η1Ν1), τα οποία ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα της νόσου, που φοιτά στο ίδιο τμήμα του Λυκείου. Συμπτώματα γρίπης παρουσίασαν συνολικά 9 μαθητές. »Επίσης, μεταξύ των μαθητών της Β' τάξης του Λυκείου Μελισσίων, επιβεβαιώθηκαν την Κυριακή 3 κρούσματα νέας γρίπης από τον ιό Α (Η1Ν1), τα οποία ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου, που φοιτούν στην ίδια τάξη. Συμπτώματα γρίπης παρουσίασαν συνολικά 13 μαθητές.»Κατόπιν των ανωτέρω και με τη σύμφωνη γνώμη της προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου για την Αντιμετώπιση της Νέας Γρίπης και μετά από συνεννόηση και σύμφωνη γνώμη των υπουργών Υγείας και Παιδείας, ζητήθηκε από το Νομάρχη Αθηνών, ο οποίος και κατά το νόμο είναι ο αρμόδιος για την παραπάνω διαδικασία και για τις περαιτέρω ενέργειες, η παύση λειτουργίας του τμήματος Α3 του 4ου Λυκείου Χαϊδαρίου για 5 μέρες, αρχόμενη από τη Δευτέρα και η παύση λειτουργίας όλων των τμημάτων της Β' και Γ' Λυκείου Μελισσίων, για 5 μέρες, αρχόμενη από τη Δευτέρα επίσης».
Το υπουργείο Υγείας επισημαίνει πως δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας και πως ακολουθείται αυστηρά το Πρωτόκολλο, όπως αυτό προβλέπεται από το Εθνικό Σχέδιο Δράσης και σύμφωνα με τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
Newsroom ΔΟΛ

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009

Η κεντρική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Θήβα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κεντρική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Θήβα

Kεντρική προεκλογική συγκέντρωση στην περιοχής της Θήβας θα πραγματοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ της Θήβας, στις 30/9/2009 στην αίθουσα Παλαιού Δημαρχείου Θήβας στις 8.00 μ.μ. με ομιλητή τον Αλέκο Καλύβη, μέλος της ΚΠΕ του Συνασπισμού και αντιπρόεδρο της Ε.Ε. της ΓΣΣΕ.

Πανστρατιά για Καραμανλή στη Λιβαδειά κηρύσσει ο Ανδρέας Κουτσούμπας

Δυο ανακοινώσεις από τον υποψήφιο βουλευτή Βοιωτίας με τη Νέα Δημοκρατία Ανδρέα Κουτσούμπα. Η πρώτη αφορά την κήρυξη πανστρατιάς για την ομιλία Καραμανλή στη Λιβαδειά.

Σας γνωρίζω ότι λόγω της μεγάλης τιμής για τον τόπο μας, την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στη Λιβαδειά, ματαιώνω την πολιτική μου ομιλία που είχα ορίσει για την Πέμπτη 1-10-2009 και καλώ όλους τους πολίτες να συμμετέχουν δυναμικά στην ομιλία του πρωθυπουργού, δίνοντας βροντερό παρών και μήνυμα νίκης, νίκης της φιλελεύθερης παράταξης, νίκη της Ελλάδος, νίκη όλων των πολιτών.

Η δεύτερη την συνεχιζόμενη προεκλογική του εκστρατεία. Λέει το δελτίο Τύπου:

Ολοκληρωνεται και η σημερινη μερα περιοδιας στο νομο με τις απογευματινες ομιλιες στο Διστομο και στην Αντικυρα μετα την πρωινη ενθουσιωδη υποδοχη σε Δαυλεια και Αραχωβα. Ειναι πλεον ορατη η πιστη των μελων της φιλελευθερης παραταξης της Ν.Δ. για την επερχομενη νικη στις εκλογες.

O Μιχάλης Γιαννάκης για την ομιλία Καραμανλή στη Λιβαδειά

Ο Κώστας Καραμανλής στη Λιβαδειά.

Ο Βουλευτής Βοιωτίας Μιχάλης Γιαννάκης προσκαλεί όλους τους πολίτες του νομού Βοιωτίας να δώσουν το βροντερό παρών στην ομιλία του Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στη Λιβαδειά την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου στις 7.30 μμ. Η ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και Πρωθυπουργού θα πραγματοποιηθεί στο Ζάππειο, στο χώρο του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας

Συνέντευξη της Αριας Αγάτσα στο ΒΗΜΑ της Κυριακής

Συνέντευξη στο ΒΗΜΑ της Κυριακής, στην έκδοση ΒΗΜΑdonna, παραχώρησε η υποψήφια βουλευτής τού ΠΑΣΟΚ κυρία Αρια Αγάτσα. Η κ. Αγάτσα μαζι με άλλες 7 υποψήφιες απ όλη την Ελλάδα απάντησαν σ ένα πρωτότυπο ερωτηματολόγιο ενω τους ζητηθηκε να φωτογραφηθούν με ένα ιδιαίτερο για τις ίδιες ,αντικείμενο. Η Βοιωτή δημοσιογράφος φωτογραφήθηκε με την ελιά που έχει στο γραφείο της γιατί όπως εξήγησε αντιπροσωπεύει για αυτην το ευ αγωνίζεσθαι του αθλητισμού, την πράσινη ανάπτυξη ως προτεραιότητα του ΠΑΣΟΚ αλλά και τα εκατοντάδες καμένα ελαιόδεντρα της Βοιωτίας στις πρόσφατες πυρκαγιές. Κάντε κλικ στη φωτό να διαβάστε τις απαντήσεις της κ. Αγάτσα.

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

Ο Μιχάλης Γιαννάκης στους ετεροδημότες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
για την προεκλογική συγκέντρωση

στην Αθήνα
Μεγάλη ανταπόκριση είχε η συγκέντρωση του Μιχάλη Γιαννάκη στην Αθήνα. Ο Βουλευτής Βοιωτίας της Νέας Δημοκρατίας στην ομιλία του ανέπτυξε πλήρως την επιχειρηματολογία της κυβερνώσας παράταξης και μετέδωσε το μήνυμα της αισιοδοξίας για το εκλογικό αποτέλεσμα της 4ης Οκτωβρίου.

Αναφερόμενος στα διλλήματα των εκλογών ο Μιχάλης Γιαννάκης υπεραμύνθηκε των πρωτοβουλιών της Νέας Δημοκρατίας και τόνισε χαρακτηριστικά: «Λαμβάνουμε μέτρα δύσκολα. Μέτρα θαρραλέα. Μέτρα που δεν είναι ευχάριστα. Οδηγούν όμως με ασφάλεια σε έξοδο από τη διεθνή οικονομική κρίση».

Θερμό ήταν το χειροκρότημα του ακροατηρίου όταν ο Μιχάλης Γιαννάκης αναφέρθηκε στην υποστήριξη της υποψηφιότητάς του. «Υπηρετούμε από κοινού τις ίδιες αξίες. Τις ίδιες αρχές. Χτίσαμε τα τελευταία χρόνια μια σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης. Αυτή την σχέση επιβεβαιώνουμε την 4η Οκτωβρίου»

Ο Μιχάλης Γιαννάκης, υπερασπίστηκε το κυβερνητικό έργο της Νέας Δημοκρατίας και του Κώστα Καραμανλή τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο. Ανέπτυξε το έργο που παράχθηκε τα τελευταία χρόνια σε ολόκληρο το νομό, δίνοντας έμφαση στα θέματα περιβάλλοντος, πολιτισμού και αθλητισμού. «Στη Βοιωτία μπορούν να γίνουν ακόμα περισσότερα» τόνισε ο Μιχάλης Γιαννάκης κλείνοντας την ομιλία του. «Μπορούν να γίνουν και θα γίνουν. Θα γίνουν με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κώστα Καραμανλή».


Πότε θα κλείνουν τα σχολεία λόγω γρίπης και πώς θα γίνει ο εμβολιασμός

Τον τρόπο με τον οποίο θα ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός για τη νέα γρίπη ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος, μετά τη συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Επιχειρησιακής και Επιστημονικής Αντιμετώπισης της Πανδημίας της Νέας Γρίπης.


Προτεραιότητα θα έχουν όλα τα παιδιά άνω των έξι μηνών αλλά και ενήλικες με χρόνια προβλήματα υγείας, οι έγκυες γυναίκες που βρίσκονται στο 2ο και 3ο τρίμηνο της κύησης, όσοι εργάζονται σε χώρους με παιδιά ηλικίας κάτω των έξι μηνών και οι επαγγελματίες υγείας.

Αυτές οι ομάδες εκτιμώνται από το υπουργείο Υγείας σε δύο εκατομμύρια άτομα. Στη συνέχεια θα εμβολιαστούν με το νέο εμβόλιο της γρίπης, ο υγιής πληθυσμός ηλικίας 15 με 40 ετών και τέλος τα υγιή παιδιά κάτω των δεκαπέντε ετών.

Οποιος εμβολιάζεται θα είναι υποχρεωμένος να υπογράφει δήλωση συναίνεσης καθώς αυτή είναι μία τακτική που αφορά κάθε νέο φάρμακο που μπαίνει στην αγορά όπως εξήγησε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Πανδημίας της γρίπης καθηγήτρια κα Ελένη Γιαμαρέλου.
Διευκρινίσθηκε ακόμα πότε θα κλείνουν τα σχολεία:
- Μία τάξη θα κλείνει όταν υπάρχουν σε αυτή ένα με πέντε παιδιά τα οποία εμφανίζουν τουλάχιστον ένα σύμπτωμα γρίπης και πυρετό πάνω από 38 βαθμούς.
- Αν υπάρχουν δύο με τρεις τάξεις κλειστές θα κλείνει όλο το σχολείο και αν το μεγαλύτερο ποσοστό των σχολείων που βρίσκονται σε ένα κτιριακό σχολικό συγκρότημα εμφανίζει πρόβλημα με τη γρίπη θα κλείνει το σύνολο του συγκροτήματος.
Όσον αφορά την πορεία της νέας γρίπης στη χώρα μας ο πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας. κ. Π. Ευσταθίου είπε ότι τρία άτομα βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση σε μονάδες εντατικής θεραπείας, έξι άτομα είναι στο στάδιο της αποθεραπείας, 56 έχουν εμφανίσει την επιπλοκή της πνευμονίας από τα οποία όμως τα 46 έχουν γίνει ήδη καλά.

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

Αθρόα η προσέλευση επισκεπτών στην 1η AGROTECH

Διαγωνισμός Καλύτερου Τρακτέρ, 6ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Άροσης, Ασύρματο Internet, Κλήρωση ταξιδιού στην Ευρώπη για το κοινό, Ζωντανή Παρουσίαση της τεχνολογίας της Άροσης κ.α.
Με αθρόα προσέλευση επισκεπτών, με καινοτόμες υπηρεσίες που εφαρμόζονται για πρώτη φορά στο Εκθεσιακό Κέντρο Λαμίας, με πρωτότυπες και ενδιαφέρουσες παράλληλες εκδηλώσεις και δώρα-εκπλήξεις για τους επισκέπτες της συνεχίζονται στο Εκθεσιακό Κέντρο Λαμίας οι εργασίες της 1ης Έκθεσης Αγροτικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων AGROTECH, που διοργανώνουν από κοινού η HELEXPO και η ΠΕΛ (Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας).
Στο πλαίσιο της 1ης AGROTECH εγκαταστάθηκε - για πρώτη φορά - στο Εκθεσιακό Κέντρο Λαμίας από τη HELEXPO δίκτυο ασύρματου Internet και οι επισκέπτες και εκθέτες της AGROTECH μπορούν να «σερφάρουν» στο Διαδίκτυο δωρεάν καθ’ όλη τη διάρκεια της Έκθεσης.
Επίσης καθ’ όλη τη διάρκεια της Έκθεσης, οι επισκέπτες μπορούν να ψηφίζουν για την Ανάδειξη του καλύτερου τρακτέρ, ενώ το Σάββατο, στις 12.30 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση Ζωντανής Παρουσίασης της εξέλιξης της τεχνολογίας στην Άροση «Από το Χθες στο Αύριο» (με άλογο, τρακτέρ της δεκαετίας του ’60 και σύγχρονα γεωργικά μηχανήματα) και την Κυριακή, επίσης στις 12.30, το 6ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Άροσης, στο οποίο θα διαγωνιστούν 12 συμμετοχές.
Η απονομή των Βραβείων του 6ου Πανελληνίου Διαγωνισμού Άροσης και του Καλύτερου Τρακτέρ, που θα αναδείξει το κοινό, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στις 2.30 το μεσημέρι. Παράλληλα, οι επισκέπτες της 1ης AGROTECH μπορούν να συμμετέχουν σε κλήρωση για ένα ταξίδι στην Ευρώπη για δύο άτομα.
Υπενθυμίζεται ότι το ωράριο λειτουργίας της 1ης AGROTECH, στην οποία συμμετέχουν 176 εκθέτες, με εκθέματα-προϊόντα από 19 χώρες και δυναμική παρουσία εταιρειών που αντιπροσωπεύουν γεωργικούς ελκυστήρες, είναι Τετάρτη (23/9), Πέμπτη (24/9), Παρασκευή (25/9) από 17:00 μ.μ. έως 22:00 μ.μ. και το Σάββατο (26/9) & Κυριακή (27/9) από 10:00 π.μ. έως 22:00 μ.μ.

Χώρες προέλευσης ξένων εκθετών, μέσω Ελλήνων αντιπροσώπων, είναι οι Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Η.Π.Α., Ιαπωνία, Ινδία, Ισπανία, Ιταλία, Κορέα, Μ. Βρετανία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Σερβία, Σουηδία, Τουρκία, Τσεχία, Φινλανδία. Επίσης, συμμετέχει μια πλειάδα αγροτικών Συνδέσμων - Οργανισμών - Φορέων - Υπηρεσιών: Ένωση Κατασκευαστών Γεωργικών Μηχανημάτων Ελλάδας, Σύνδεσμος Εισαγωγέων - Αντιπροσώπων Μηχανημάτων, Ομοσπονδία Ενώσεων Βιοκαλλιεργητών Ελλάδας, Οργανισμός Ελέγχου και Πιστοποίησης αγροτικών προϊόντων Α-CERT, Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης Ν.Α. Φθιώτιδας, Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λαμίας, Αναπτυξιακή Φθιώτιδας ΑΕ.

Για τον αμίαντο στο 4ο Δημοτικό Λιβαδειάς απαντά η ΝΑΒ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Άμεση αντικατάσταση του αμιάντου στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Λιβαδειάς από Ν.Α.Β.


Σε απάντηση της από 14-9-2009 ανακοίνωσης του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δ.Σ. Λιβαδειάς, και για την αποκατάσταση της αλήθειας, σας γνωρίζουμε τα εξής:

Με το 753/13-2-2006 έγγραφο της Τεχνικής Υπηρεσίας της Ν.Α. Βοιωτίας ζητήθηκε από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού ο εντοπισμός στοιχείων αμιάντου σε όλα τα σχολεία του νομού Βοιωτίας. Αποτέλεσμα της κινητοποίησης που προκλήθηκε από αυτό το έγγραφο ήταν ο εντοπισμός στοιχείων αμιάντου σε τριάντα τρία (33) σχολεία του νομού Βοιωτίας, τα οποία απομακρύνθηκαν και αντικαταστάθηκαν με εργολαβία δαπάνης 323.000 € που υπεγράφη την 19-7-2007 και έχει ολοκληρωθεί. Το 4ο Δημοτικό Σχολείο Λιβαδειάς δεν συμμετείχε σ’ αυτή τη διαδικασία και δεν είχε περιληφθεί στην συγκεκριμένη εργολαβία.

Με το 34/23-1-2008 έγγραφο της Τεχνικής Υπηρεσίας της Ν.Α. Βοιωτίας ζητήθηκε εκ νέου από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού ο εντοπισμός στοιχείων αμιάντου σε όλα τα σχολεία του νομού Βοιωτίας. Συλλέχθηκαν τα αιτήματα από οκτώ (8) σχολεία, μεταξύ των οποίων και το 4ο Δημοτικό Σχολείο Λιβαδειάς, και με την από 18-9-2008 σύμβαση δαπάνης 15.000 € ανατέθηκε σε διαπιστευμένο εργαστήριο η πιστοποίηση της ύπαρξης στοιχείων αμιάντου στα ανωτέρω οκτώ σχολεία, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της ΟΣΚ ΑΕ που χρηματοδοτεί τα προγράμματα απομάκρυνσης στοιχείων αμιάντου από τα σχολεία. Τα αποτελέσματα των ελέγχων υποβλήθηκαν στην Τεχνική Υπηρεσία της Ν.Α. Βοιωτίας την 5-3-2009.

Την 13-3-2009 ήτοι οκτώ ημέρες από την κοινοποίηση των αποτελεσμάτων των ελέγχων και αφού στο μεταξύ συντάχθηκε η σχετική μελέτη και προσδιορίσθηκε το κόστος των απαιτουμένων εργασιών, με το 1494/13-3-2009 έγγραφο ζητήθηκε από την ΟΣΚ ΑΕ η έγκριση χρηματοδότησης των απαιτουμένων εργασιών με το ποσόν των 345.000 €. Με την 38-Τ3/17471/26-6-2009 απόφαση της ΟΣΚ ΑΕ πραγματοποιήθηκε έγκριση της πίστωσης των 345.000 €.

Την 14-7-2009 πραγματοποιήθηκε η δημοπράτηση του έργου, στη οποία δεν προσήλθε ουδείς ενδιαφερόμενος με αποτέλεσμα αυτή να καταστεί άγονη. Σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις πραγματοποιήθηκε την18-8-2009 νέα δημοπράτηση του έργου στην οποία μειοδότης αναδείχθηκε η ΑΛΚΤΗΡ ΑΕ η οποία υπέγραψε την σχετική σύμβαση την 18-9-2009 και θα προβεί στην έναρξη των εργασιών στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Λιβαδειάς την 28-9-2009 όπως έχει ήδη γνωστοποιηθεί σ’ αυτό.

Από όλα τα ανωτέρω προκύπτει το συμπέρασμα ότι:
1. Το πρόβλημα του 4ου Δ.Σ. Λιβαδειάς θα μπορούσε να έχει λυθεί προ διετίας αν είχε εκδηλωθεί εκ μέρους του το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε από τα τριάντα τρία σχολεία του νομού που είχαν περιληφθεί στην πρώτη εργολαβία του 2007.
2. Η λύση του προβλήματος του 4ου Δ.Σ. Λιβαδειάς δεν δρομολογήθηκε από τον σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δ.Σ. Λιβαδειάς προ δεκαμήνου όπως ανακριβώς αναφέρεται στην ανακοίνωσή του, αλλά από τις Τεχνικές υπηρεσίες της Ν.Α. Βοιωτίας πολύ νωρίτερα.
3. Οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Ν.Α. Βοιωτίας επέδειξαν την δέουσα ετοιμότητα και αποτελεσματικότητα, τόσο κατά την σύνταξη της μελέτης του έργου εντός οκτώ (8) ημερών από την κοινοποίηση των αποτελεσμάτων των ελέγχων, όσο και κατά την δημοπράτηση του έργου εντός είκοσι (20) ημερών από την έγκριση της σχετικής πίστωσης.


Είναι απορίας άξιον πώς ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δ.Σ. Λιβαδειάς που είχε διαρκή και αναλυτική ενημέρωση από την υπηρεσία μας για την εξέλιξη του όλου θέματος, αντί να αναγνωρίσει την προσπάθεια που έχει καταβληθεί, καταφεύγει στην διαστρέβλωση των γεγονότων και την δημιουργία εσφαλμένων εντυπώσεων.

To Δημοτικό Συμβούλιο της 28ης Σεπτεμβρίου

Η ετήσια εμποροπανήγυρη της Λιβαδειάς και η πεζοδρόμηση της Καλιαγκάκη από τη Γεωργαντά έως την Κουτσοπετάλου είναι δύο από τα 17 θέματα που περιλαμβάνει στην ημερήσια διάταξή του το Δημοτικό Συμβούλιο Λιβαδειάς που θα συνέλθει την ερχόμενη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης αναλυτικά είναι τα εξής.
1. Εξέταση αιτημάτων της Δημοτικής Συμβούλου κας Ζητουνιάτη Βασιλικής.
2. Εξέταση επιστολής των κατοίκων και επαγγελματιών της περιοχής Λιβαδάκι-Λιβαδειάς για την Εμποροπανήγυρη.
3. Καθορισμός τόπου, χρόνου και τρόπου τέλεσης της Εμποροπανήγυρης και συγκρότηση Επιτροπής.
4. Εκλογή Προέδρου και συγκρότηση Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π. Σχολική Επιτροπή 4ου-9ου –12ου –13ου Νηπιαγωγείων Λιβαδειάς.

5. Εκλογή Προέδρου και συγκρότηση Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π. Σχολική Επιτροπή 1ου Δημοτικού Σχολείου –Ειδικού Σχολείου – 1ου Νηπιαγωγείου –Ειδικού Νηπιαγωγείου Λιβαδειάς.
6. Εξέταση αιτήματος του υπ΄αριθμ. 12487/02-09-2009 αιτήματος της Μάκα Μαρίας.

7. Έγκριση Πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου: Αποκατάσταση ΧΑΔΑ ΔΗΜΟΥ ΛΕΒΑΔΕΩΝ.
8. Αποδοχή της υπ΄αριθμ 25/2009 μελέτης που φέρει τον τίτλο: Βελτίωση και ανάπλαση Κοινοχρήστων Χώρων Οικισμού Ελικώνα.
9. Αποδοχή της υπ΄ αριθμ. 5/2009 μελέτης που φέρει τον τίτλο: Βελτίωση Αγροτικών Δρόμων Οικισμού Ανάληψης Δήμου Λεβαδέων.
10. Έγκριση παραλαβής της Οριστικής Μελέτης Τοπογραφικών Αποτυπώσεων στον οικισμό Ελικώνα.

11. Ανάγκη σύναψης δανείου για την διάνοιξη τμήματος οδού Αισχύλου μεταξύ Φίλωνος και Έρκυνας (ιδιοκτησία Στρουμπούλα και Γρ και Νικ. Αλμπάνη-κατάρτιση όρων.
12. Αποδοχή ποσού 211.101,25 ευρώ του προγράμματος ΣΑΤΑ έτους 2009 (3η Δόση) για την εκτέλεση των έργων, τροποποίηση Προγράμματος ΣΑΤΑ έτους 2009, αναμόρφωση του Προϋπολογισμού τρέχουσας χρήσης και κατανομή αυτού.
13. Τροποποίηση της μελέτης του έργου: Δίκτυο Κοινοχρήστων Χώρων Κέντρου και έγκριση 3ου Α.Π.Ε.
14. Παράταση εκτέλεσης του έργου: Δίκτυο Κοινοχρήστων Χώρου Κέντρου.
15. Χαρακτηρισμός της οδού Καλλιαγκάκη ως αμιγής πεζόδρομος στο τμήμα αυτής από Γεωργαντά έως και την οδό Κουτσοπετάλου.

16. Τροποποίηση Προϋπολογισμού οικ. έτους 2009.
17. Τροποποίηση Προϋπολογισμού Οικονομικού Έτους 2009 και Τεχνικού Προγράμματος Εκτελεστέων Έργων για την απένταξη έργων από το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης ΘΗΣΕΑΣ.

ΜΕΤΚΑ στη Μεγαλόπολη

Εγκρίθηκε χθες από τη ΔΕΗ η ανάθεση στη ΜΕΤΚΑ του ομίλου Μυτιληναίου της κατασκευής μονάδας ηλεκτροπαραγωγής στη Μεγαλόπολη με καύσιμο φυσικό αέριο. Επίσης εγκρίθηκε η προώθηση του διαγωνισμού για την κατασκευή της διασύνδεσης των Κυκλάδων με τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων, μετά την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων.

Για τη μονάδα της Μεγαλόπολης η κοινοπραξία των ΜΕΤΚΑ-General Εlectric είχε καταθέσει προσφορά με ισχύ 811 ΜW και τίμημα 543 εκατ. ευρώ και μηδενικές αποκλίσεις, ενώ η προσφορά της κοινοπραξίας Damco-Αnsaldo ήταν για ισχύ μονάδας 780 ΜW με τίμημα 580 εκατ. ευρώ και αποκλίσεις που φθάνουν στα 5 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΗ.

Η ανάθεση έγινε μετά την παραίτηση του αναδόχου από κάθε απαίτηση σχετικά με ενδεχόμενη καθυστέρηση έως 12 μήνες της έναρξης λειτουργίας της νέας μονάδας για οποιονδήποτε λόγο, όπως είχε δεσμευθεί η ΔΕΗ ότι θα κάνει προτού προχωρήσει στις υπογραφές κατασκευής.

Οι λόγοι καθυστέρησης μπορεί να οφείλονται, σύμφωνα με τη ΔΕΗ, στα έργα κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου ή στα έργα κατασκευής των Κέντρων Υπερυψηλής Τάσης Πάτρας και Μεγαλόπολης και της Γραμμής Μεταφοράς ΥΤ Πάτρας- Μεγαλόπολης.

Οσον αφορά το καλώδιο διασύνδεσης των Κυκλάδων, το πρώτο βήμα για τον διαγωνισμό έγινε όταν πρόσφατα ολοκληρώθηκε η έγκριση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων της διασύνδεσης των Κυκλάδων με την έκδοση της σχετικής κοινής υπουργικής απόφασης.

Η έγκριση έγινε από τις υπηρεσίες του ΥΠΕΧΩΔΕ και ιδιαίτερα από την Ειδική Υπηρεσία Περιβάλλοντος (ΕΥΠΕ). Το έργο της διασύνδεσης των Κυκλάδων δαπάνης 350 εκατ. ευρώ διασφαλίζει την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στα νησιά Σύρο, Πάρο, Νάξο και Μύκονο, αλλά και τη βελτίωση των περιβαλλοντικών συνθηκών στα νησιά λόγω της κατάργησης ή της θέσης σε ψυχρή εφεδρεία των αυτόνομων σταθμών παραγωγής. Μετά την αδειοδότηση της διασύνδεσης των Κυκλάδων ξεκινούν οι διαδικασίες για τον διαγωνισμό: αρχικά θα συνταχθούν τα τεύχη της προκήρυξης, τα οποία και θα τεθούν σε δημόσια διαβούλευση για δύο μήνες. Μετά την ολοκλήρωση της διαβούλευσης θα διενεργηθεί διαγωνισμός.
http://www.tovima.gr/