Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου στη WIND

Στην εφαρμογή Προγράμματος Εθελουσίας Εξόδου, προχωράει η Wind με στόχο, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, τη βελτίωση της κεφαλαιακής δομής της εταιρείας, η μείωση των λειτουργικών εξόδων της και την αποτελεσματικότερη χρήση των πόρων της, ώστε να διασφαλιστεί η μακροπρόθεσμη ευημερία της στις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στην ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί στις 4 Δεκεμβρίου 2009 και αφορά συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων στα τμήματα Οικονομικό, Τεχνικό, Πληροφορικής και Εξυπηρέτησης Πελατών, που έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον 8 συναπτά έτη εργασίας στην εταιρεία.


Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι εκτός από τη νόμιμη αποζημίωση, το πρόγραμμα προβλέπει, ανάλογα με τα έτη εργασίας, εφάπαξ καταβολή από 8 έως και 16 επιπλέον μισθούς, κάλυψη ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης, τόσο για τον εργαζόμενο όσο και για όλα τα μέλη της οικογένειας του για περίοδο 6 μηνών, ενώ σε όσους εργαζόμενους συμμετέχουν στο συνταξιοδοτικό πρόγραμμα της εταιρείας θα αποδοθεί το 100% των συσσωρευμένων εργοδοτικών εισφορών.Επίσης, οι εργαζόμενοι θα έχουν για ένα χρόνο δωρεάν υπηρεσίες κινητής και σταθερής τηλεφωνίας από τη Wind.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δήμαρχοι και νομάρχες στο ασανσέρ μετά την εκλογή Σαμαρά

Αλλαγές και στο νεοδημοκρατικό αυτοδιοικητικό χάρτη φέρνει η εκλογή του Αντώνη Σαμαρά στην προεδρία του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας. Καθώς οι εκλογές για την Αυτοδιοίκηση θα είναι η πρώτη μεγάλη μάχη που θα κληθεί να δώσει με το ΠΑΣΟΚ ο νέος αρχηγός της ΝΔ, στο επιτελείο του δίνουν μεγάλη σημασία σε αυτή. Για το λόγο αυτό, στενοί συνεργάτες του μιλούν για ανανέωση τόσο σε πρόσωπα όσο και σε ιδέες. Πόσο μάλλον που η μάχη αυτή θα δοθεί με νέα δεδομένα: μεγαλύτερους και ισχυρότερους δήμους και αιρετές περιφέρειες. Εκτός ο Κακλάμανης, εντός ο Σπηλιωτόπουλος

Η πρώτη μεγάλη αλλαγή που έχει ήδη αποφασισθεί είναι ότι, όπως έλεγε στην αυτοδιοίκηση gr, στενός συνεργάτης του νέου προέδρου «η ΝΔ με αρχηγό το Σαμαρά δεν μπορεί να στηρίξει τον Ν. Κακλαμάνη στο δήμο Αθηναίων. Κι αυτό όχι μόνο γιατί ο παλαιός στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά και επικεφαλής των ευρωβουλευτών της Πολιτικής Άνοιξης στήριξε τη Ντόρα Μπακογιάννη, αλλά, κυρίως, γιατί θεωρούν ότι «η πρώτη τριετία του στο δήμο έκανε την Αθήνα χειρότερη».

Αυτός ήταν και ο λόγος που ο νέος αρχηγός όταν είχε προσεγγίσει τον Άρη Σπηλιωτόπουλο του είχε προτείνει να διεκδικήσει το δήμο της Αθήνας σε περίπτωση που ο ίδιος εκλεγεί στη θέση του προέδρου. Βεβαίως, ο κ. Σπηλιωτόπουλος επέλεξε την –ηττημένη πλέον- κ. Μπακογιάννη, ωστόσο, όπως αναφέρουν ορισμένες πληροφορίες, η πρόταση ποτέ δεν έπαψε να ισχύει. Βεβαίως, ο νυν δήμαρχος τα έχει πληροφορηθεί όλα αυτά και ήδη έχει ξεκινήσει να ρίχνει (ματαίως, λένε αυτοί που είναι σε θέση να γνωρίζουν) γέφυρες στην πλευρά του νέου προέδρου. Μάλιστα, στενοί του συνεργάτες που αποτελούσαν τις αιχμές του δόρατος στη μέσω δήμου Αθηναίων προεκλογική εκστρατεία της Ντ. Μπακογιάννη στέλνουν τώρα sms προς κάθε κατεύθυνση, κάνοντας λόγο για προσωπικές επιλογές που έγιναν και την ανάγκη της ενότητας.

Ποιοι πέφτουν, ποιοι ανεβαίνουν
Πλην όμως του δήμου της Αθήνας αλλαγές αναμένεται να δρομολογηθούν και σε άλλες περιοχές καθώς πολλοί δήμαρχοι και νομάρχες, οι οποίοι μάλιστα αντιμετωπίζουν προβλήματα με τις τοπικές κοινωνίες είχαν στηρίξει την κ. Μπακογιάννη.

Ανάμεσα του ο πρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ και δήμαρχος Αιγάλεω Δημήτρης Καλογερόπουλος, ο δήμαρχος Χαϊδαρίου Δημήτρης Μαραβέλιας, ο δήμαρχος Λάρισας Κωνσταντίνος Τζανακούλης, καθώς και οι νομάρχες Λέσβου Παύλος Βογιατζής, Φθιώτιδας Αθανάσιος Χειμάρας, Χανίων Γρηγόρης Αρχοντάκης και Κορινθίας Νίκος Ταγαράς.

Αντίθετα, σημαντικό ρόλο στις επιλογές που θα κάνει η ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά σε σχέση με την Αυτοδιοίκηση πρωταρχικό ρόλο αναμένεται να παίξουν οι νομάρχες Ανατολικής Αττικής Λέωνίδας Κουρής, Λακωνίας Κωνσταντίνος Φούρκας, Καστοριάς Κωνταντίνος Λιάντσης και Τρικάλων Ηλίας Βλαχογιάννης, καθώς και οι δήμαρχοι Σερρών Γιάννης Βλάχος, Σταυρούπολης Γεώργιος Καρασακαλίδης, Αμπελοκήπων Λάζαρος Κυρίζογλου, και Κάμπου Καρδίτσας Κωνσταντίνος Πάπαλος.
www.aftodioikisi.gr

Καταγγελία για ξυλοδαρμό δημοτικού υπαλλήλου στη Θήβα!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ Θήβα 30/11/2009


Κ Α Τ Α Γ Γ Ε Λ Ι Α

Στις 25 Νοεμβρίου 2009, ο συνάδελφός μας Γιώργος Δελής, μέσα στο Δημαρχείο της Θήβας δέχτηκε αναίτια και απρόκλητη επίθεση, από συνεργαζόμενο με το Δήμο προμηθευτή Αθανάσιο Σόρκο .
Προηγουμένως ο συνάδελφός μας, καθώς και άλλοι συνάδελφοί μας, είχαν δεχθεί ποταμό ύβρεων και απειλών, από τον παραπάνω προμηθευτή. Ο συνάδελφός μας θα ασκήσει τα του νόμου δικαιώματά του, ενώπιον της δικαιοσύνης.
Η παραπάνω πράξη είναι απαράδεκτη, βάναυση και έθεσε σε πραγματικό κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα του συναδέλφου μας και προσβάλλει κάθε συνάδελφο και εργαζόμενο, ενώ γίνεται σε μια περίοδο, που οι εργαζόμενοι του Δήμου, εντείνουμε τους αγώνες μας για να πετύχουμε καλύτερες συνθήκες εργασίας και καλύτερο Δήμο.
Καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε την παραπάνω βίαιη επίθεση στον συνάδελφό μας
Ζ η τ ά μ ε
Την άμεση παρέμβαση του Δημάρχου και του Δημοτικού Σ/λίου, με την οποία να καταγγέλλεται ο παραπάνω προμηθευτής και την άμεση διακοπή της συνεργασίας μαζί του.
Δεν θα ανεχτούμε καμία επίθεση από κανέναν, όποιος και αν είναι, σε βάρος των εργαζομένων.

Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Συλλόγου

Τόγιας με αστυνομικούς

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΒΑΣΙΛΗ ΤΟΓΙΑ
ΜΕ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Βοιωτίας Βασίλης Τόγιας, συναντήθηκε στην Λιβαδειά με τους εκπροσώπους της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Βοιωτίας.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η παρουσίαση των προτάσεων της Ένωσης προς επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν την Α.Δ. Βοιωτίας. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τόγιας παρακολουθεί τα θέματα που απασχολούν την Ένωση αλλά και τα θέματα της αστυνόμευσης του Νομού Βοιωτίας εδώ και πολλά χρόνια, από την πρώτη κοινοβουλευτική του θητεία.

Συνοπτικά τα βασικά θέματα που τους απασχόλησαν ήταν:
- Θέματα επάρκειας προσωπικού (αναδιάρθρωση υπηρεσιών και ανακατανομή της δύναμης, αύξηση θέσεων, αναστολή αποσπάσεων κλπ.)
- Θέματα υγιεινής και ασφάλειας
- Θέματα υλικοτεχνικής υποδομής και κτιρίων
Ο κ. Τόγιας τόνισε ότι η ασφάλεια του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά και η αποκατάσταση του συναισθήματος της ασφάλειας του πολίτη θα πρέπει αναμφισβήτητα να αποτελούν ύψιστη προτεραιότητα. Στη συνέχεια τους διαβεβαίωσε ότι μπορούν να υπολογίζουν στην έμπρακτη συμπαράστασή του, στα πλαίσια των κοινοβουλευτικών του αρμοδιοτήτων, στα δίκαια αιτήματά τους

Καυγάς με τραυματία

Τραυματίστηκε στην αριστερή θωρακική χώρα, από άγνωστο άνδρα, με αιχμηρό αντικείμενο, απογευματινές ώρες χθες, στη χερσαία ζώνη του λιμανιού της Χαλκίδας και συγκεκριμένα στην πλατεία Αθανάτων της ευβοϊκής ακτής, 25χρονος αλλοδαπός.
Μεταφέρθηκε από συγγενικό του πρόσωπο στο Γ.Ν.Νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου παραμένει νοσηλευόμενος, εκτός κινδύνου.
Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή.

Για το μεταναστευτικό στον Βούγια η Αγάτσα

O Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ Σπύρος Βούγιας, δέχτηκε στο γραφείο του την βουλευτή Βοιωτίας κυρία Αριάδνη Αγάτσα. Η κυρία Αγάτσα έθεσε στον Υφυπουργό το ζήτημα που απασχολεί τη Βοιωτία, με το μεγάλο αριθμό των μεταναστών. Σύμφωνα με τελευταία εκτίμηση της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων οι μετανάστες (κυρίως απο Πακιστάν , Αφγανιστάν, Ινδία κλπ) υπερβαίνουν τους 50.000 σε όλο το νομό. Στη σύσκεψη ,επικεντρώνοντας στα θέματα του Δήμου Θηβαίων, παρευρέθη ο Δήμαρχος της περιοχής κ. Νίκος Σβίγγος και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ελισσαίος Μαμμής. Μαζί με την βουλευτή έδωσαν στον Υπουργό την εικόνα του προβλήματος στο Δήμο, ειδικά, στην περιοχή του Συνοικισμού όπου το θέμα είναι ιδιαίτερα οξύ.Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις στο Δήμο τής Θήβας οι μετανάστες υπερβαίνουν τον αριθμό των 10.000. Ο υφυπουργός δεσμεύτηκε ότι θα επισκεφτεί σύντομα την περιοχή ,συνοδεία υπηρεσιακών παραγόντων.

Νεολαία ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας για την παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ AIDS

Η 1η Δεκεμβρίου έχει κηρυχθεί παγκόσμια ημέρα κατά του Aids. Περισσότερο, όμως, αποτελεί ημέρα υπενθύμισης των ολέθριων συνεπειών του ιού για την ανθρωπότητα, ημέρα μνήμης των υποσχέσεων που κατά καιρούς δόθηκαν για την καταπολέμησή του, από εγχώριους και διεθνείς αρμοδίους, κυβερνητικούς και παγκόσμιους οργανισμούς και που δεν τηρήθηκαν, αλλά και ημέρα υπόσχεσης ότι σε ότι μας αφορά θα προσπαθήσουμε να στηρίξουμε τα προγράμματα πρόληψης των αρμοδίων οργανώσεων.

Το Aids, αποτελεί, ίσως, την σημαντικότερη σύγχρονη μεταδιδόμενη ασθένεια, όχι μόνο λόγω του ρυθμού εξάπλωσης και της μεγέθυνσης του αριθμού θυμάτων, αλλά επιπρόσθετα λόγω του κοινωνικού στίγματος που συνοδεύει τους ασθενείς στην πορεία της άνισης μάχης τους, με τον ιό HIV.

Οι ασθενείς και οι φορείς του ιού αντιμετωπίζονται ως σύγχρονοι «λεπροί». Η παγκόσμια ανθρώπινη ιστορία έχει διδάξει, όπου η γνώση, η ενημέρωση κι η σοβαρή προσέγγιση αντιμετώπισης των προβλημάτων «ασθενούν», το τέρας του κοινωνικού ρατσισμού βρίσκει πρόσφορο έδαφος επικράτησης.

Σήμερα, περίπου 25 χρόνια μετά τον εντοπισμό του ιού της ανθρώπινης ανοσοανεπάρκειας ή HIV, οι μεγαλόστομες εξαγγελίες των ανά τον κόσμο αρμοδίων, προσώπων και φορέων, στοιχειώνουν τις ελπίδες των εκατομμυρίων ασθενών για λύτρωση.


· Στα πλαίσια αυτά, όλοι μαζί, την 1η Δεκέμβρη βγαίνουμε μπροστά!

· Καταδικάζουμε την υποκρισία και τον κοινωνικό ρατσισμό!

· Διεκδικούμε ένα καλύτερο κόσμο!

Γραμματέας Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας
Γιώργος Σκλάβος


Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2009

To Δημοτικό Συμβούλιο της 30ής Νοεμβρίου 2009

H συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λιβαδειάς θα πραγματοποιηθεί την 30ή Νοεμβρίου 2009 ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων, στο Παλαιό Δημαρχείο.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής:


1. Αποδοχή όρων για την λήψη τοκοχρεολυτικού δανείου από Τ.Π.& Δανείων ύψους 588.538,00 € για την καταβολή αποζημίωσης ρυμοτομούμενων ακινήτων λόγω διάνοιξης τμήματος της οδού Αισχύλου, μεταξύ των οδών Φίλωνος και Έρκυνας, εντός σχεδίου πόλεως Λιβαδειάς του Δήμου Λεβαδέων σύμφωνα με την 2/2007 πράξη αναλογισμού παρά των ιδιοκτησιών Δ.Στρουμπούλα και Γρ.& Νικ. Αλμπάνη.
2. Τροποποίηση προϋπολογισμού οικ. έτους 2009.
3. Έγκριση της 49/2009 απόφασης του Δ.Σ. ΔΑΟΛ << Σύμβαση παραχώρησης χώρου>>.


4. Καθορισμός αριθμού δόσεων και λοιπών θεμάτων προς υπαγωγή στη ρύθμιση του αρ. 63 §2 του Ν. 3801/04-09-2009.
5. Αποδοχή ποσού 54.869,81 από ΥΠ.ΕΣ. και κατανομή αυτού, για την καλυψη λειτουργικών αναγκών των σχολείων της Α/θμιας και Β/μιας Εκπαίδευσης του Δήμου Λεβαδέων.
6. Καθορισμός ποσοστού ημερήσιου δικαιώματος δικαιούχων λαϊκών αγορών.
7. Καθορισμός όρων του διαγωνισμού για την μίσθωση αγροκτήματος του Δ.Δ. Λαφυστίου στην θέση <<Ελιά>> συνολικής έκτασης 2.059 τ.μ. ύστερα από δύο άγονους πλειοδοτικούς διαγωνισμούς.
8. Καθορισμός όρων του διαγωνισμού για την μίσθωση αγροκτήματος του Δ.Δ Λαφυστίου στην θέση <<Καμίνι>> συνολικής έκτασης 4.681 τ.μ. ύστερα από δύο άγονους πλειοδοτικούς διαγωνισμούς.

9. Καθορισμός όρων του διαγωνισμού για την μίσθωση αγροκτήματος του Δ.Δ Λαφυστίου στην θέση <<Μακρινάρι>> συνολικής έκτασης 11.200 τ.μ. ύστερα από δύο άγονους πλειοδοτικούς διαγωνισμούς.
10. Καθορισμός όρων του διαγωνισμού για την μίσθωση αγροκτήματος του Δ.Δ Λαφυστίου στην θέση <<Ράχη>> συνολικής έκτασης 578 τ.μ. ύστερα από δύο άγονους πλειοδοτικούς διαγωνισμούς.
11. Έγκριση 2ου ΑΠΕ για την κατασκευή του έργου :<<Κατασκευή Ανωνύμων Δημοτικών Οδών στην περιοχή Εφαρμογής του Ν.751>>.
12. Παραλαβή μελέτης ανάπλασης οδών Δαιδάλου και Κάδμου.
13. Εξέταση αιτημάτων πολιτών.

14. Διαγραφή βεβαιωμένης οφειλής από κατάλογο (κατασκήνωση έτους 2009) της οφειλέτιδας Χαρχαρέ Όλγας λόγω λανθασμένου τρόπου υπολογισμού της φορολογητέας ύλης.
15. Διαγραφή βεβαιωμένης οφειλής από κατάλογο (τέλος χρήσης κοινόχρηστου χώρου έτους 2005-Ανοικτό Θέατρο Κρύας) της οφειλέτιδας Κουρσάρη Βασιλείας του Σπ. λόγω λανθασμένου τρόπου υπολογισμού της φορολογητέας ύλης.
16. Διαγραφή βεβαιωμένης οφειλής από κατάλογο (τέλος 2%) του οφειλέτη Μερεντίτη Κωνσταντίνου του Σωτ.. λόγω λανθασμένου τρόπου υπολογισμού της φορολογητέας ύλης.

17. Έγκριση 4ου ΑΠΕ του έργου :<<Δικτυο Κοινοχρήστων Χώρων Κέντρου>>.
18. Έκτακτη επιχορήγηση του ΝΠΔΔ Φιλαρμονική Δήμου Λεβαδέων και διάθεση πίστωσης 8.000,00 €.
19. Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος – Τροποποίηση Προϋπολογισμού χρήσης 2009.
20. Τροποποίηση χρήσης 2009 – Τροποποίηση προγράμματος ΣΑΤΑ 2009.
21. Παράταση χρόνου ολοκλήρωσης 1ης Συμπληρωματικής Σύμβασης του Δικτύου Κοινοχρήστων Χώρων Κέντρου>>.
22. Κατάρτιση του Τεχνικού Προγράμματος εκτελεστέων έργων του Δήμου Λεβαδέων για το οικ. έτος 2010.

Μνημόνιο αδελφοποίησης Βοιωτίας-Jiangxi

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗΣ
ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΒΟΙΩΤΙΑΣ - JIANGXI ΚΙΝΑΣ

Την υπογραφή Μνημονίου Αδελφοποίησης και Οικονομικής Συνεργασίας μεταξύ της Βοιωτίας και της Περιφέρειας JIANGXI της Κίνας και την ανάπτυξη διμερών οικονομικών σχέσεων, πραγματοποίησαν αντιπροσωπεία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Βοιωτίας , του Επιμελητηρίου και του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βοιωτίας στην Κίνα 18-22 Νοεμβρίου 2009.

Στόχος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Βοιωτίας και του Επιμελητηρίου είναι η καλλιέργεια και η ανάπτυξη οικονομικών συνεργασιών στους τομείς του Τουρισμού, της Μεταλλουργικής Βιομηχανίας και των εξαγωγών τοπικών γεωργικών προιόντων.

Η Περιφέρεια JIANGXI της Κίνας είναι μια ταχέως αναπτυσσόμενη περιοχή 40 εκατομμυρίων ανθρώπων, η οποία έχει ήδη εκφράσει το έντονό της ενδιαφέρον για την ανάπτυξη οικονομικών δεσμών με τη χώρα μας και την περιοχή της Βοιωτίας στους παραπάνω τομείς. Εκδηλώθηκε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα αγροτικά μας προιόντα, λάδι και κρασί.

Υιοθετήθηκε πρότασή μας και θα προωθηθεί η δημιουργία κοινού διαδικτυακού τόπου –ιστοσελίδα στο internet, στην ελληνική, την αγγλική και την κινέζικη γλώσσα, όπου θα παρουσιάζονται οι επιχειρήσεις και των δύο περιοχών-Βοιωτίας και Περιφέρειας JIANGXI της Κίνας και θα καταγράφεται το ενδιαφέρον για ανταλλαγές και επενδυτικές συνεργασίες μεταξύ των. Ετσι θα ενισχυθεί μέσω αυτής της διαδικασίας, η αμφίπλευρη ενημέρωση των φορέων και των επιχειρηματιών, επενδυτικού και ευρύτερα αναπτυξιακού ενδιαφέροντος.

Κατά την παραμονή της αντιπροσωπείας της Βοιωτίας στην Κίνα, πραγματοποιήθηκαν συνομιλίες σε υψηλό επίπεδο, με τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα του Κυβερνητικού Συμβουλίου της Περιφέρειας JIANGXI και τους Αναπληρωτές Γενικούς Διευθυντές του τομέα Διεθνούς Εμπορίου και Επενδύσεων, του τομέα της Αγροτικής Ανάπτυξης , του τομέα των φυσικών πλουτοπαραγωγικών πόρων και της Βιομηχανίας Χαλκού.
Την αντιπροσωπεία της Βοιωτίας αποτέλεασαν: ο αρμόδιος Αντινομάρχης Εμπορίου κ Λουκάς Καράντζαλης, ο Νομαρχιακός Σύμβουλος κ Γιώργος Κρέμμος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ Παναγιώτης Αγνιάδης, ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου κ Βούλγαρης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βοιωτίας κ Νικόλαος Κουδούνης, εκπρόσωποςτου Τουριστικού Γραφείου “Χαιρώνεια Τravel” κ Αθαν. Γιαλούρης (τουριστικό γραφείο που εξειδικεύεται στην οργάνωση εκδρομών από την Κίνα για την Ελλάδα) και τρία επιστημονικά στελέχη των παραπάνω φορέων.
Η συνεργασία που αναπτύσσεται είναι μια μεγάλη πρόκληση για την περιοχή μας και την Ελλάδα συνολικότερα και ευελπιστούμε να αποδώσει καρπούς για την περαιτέρω ανάπτυξη της Βοιωτίας.
Κατά την υπογραφή του Μνημονίου Οικονομικής Συνεργασίας και την ανταλλαγή των σχετικών εθιμοτυπικών δώρων, θα προσφέρθηκαν στους εκπροσώπους της Περιφέρειας της Κίνας τοπικά βοιωτικά προιόντα και συγκεκριμένα βιολογικό ελαιόλαδο προσφορά της Μονής του Οσίου Λουκά, ανθοκοσμήματα της βιοτεχνίας «ΤΗΑLLO» προσφορά της κας Βικτώριας Πελέκη και αντίγραφα της Βοιωτικής Σφίγγας και ενός Βοιωτικού Αγγείου. Τα παραπάνω δώρα θα συνοδεύτηκαν από κλαδιά ελιάς, τα οποία αντιπροσωπεύουν βασικό τοπικό γεωργικό προιόν της Βοιωτίας και της χώρας μας, αλλά παράλληλα συμβολίζουν την ειρήνη και την συμφιλίωση των δύο λαών.

Η αποστολή αυτή έρχεται ως συνέχεια της προηγούμενης επίσκεψης εκπροσώπων της Περιφέρειας JIANGXI της Κίνας στις 20 Μαίου 2009 με την συνεργασία του Ελληνοκινέζικου Επιμελητηρίου και θα ακολουθήσει και επόμενη στις 10-11 Δεκεμβρίου 2009 στην Βοιωτία, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στ κρασί , το λάδι και στην μεταλλουργία.

Επιμένει για Ασωπό η Αγάτσα

Νέα εισήγηση για τα προβλήματα της ευρύτερης περιοχής του Ασωπού έκανε στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιβάλλοντος η βουλευτής του ΠΑΣΟΚΑριάδνη Αγάτσα. Η Επιτροπή έγινε παρουσία της Υπουργού Περιβάλλοντος Τίνας Μπιρμπίλη και τού απερχόμενου Επιτρόπου σε θέματα Περιβάλλοντος κυρίου Σταύρου Δήμα. Η κυρία Αγάτσα έκανε για μια ακόμη φορά αναφορά στην έντονη μόλυνση του ποταμού Ασωπού και τις σοβαρές συνέπειες στην αγροτική οικονομία κι όχι μόνον του Νομού Βοιωτίας.

Επισήμανε τα έντονα περιβαλλοντολογικά προβλήματα και την αναγκαιότητα επιτόπιας επίσκεψης της Επιτροπής. Ειδικότερα πρότεινε τη δημιουργία ειδικού Τμήματος Περιβάλλοντος στην εν λόγω περιοχή και την αναγκαιότητα λήψης επιπρόσθετων αυστηρών μέτρων, με ταυτόχρονη ανάληψη πρωτοβουλιών από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, με ενδυνάμωση και στελέχωση των υπηρεσιών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.Η παρέμβαση και οι προτάσεις της κυρίας Αγάτσα, εντάσσονται στις διεργασίες που συντελούνται σε παγκόσμιο επίπεδο για το φαινόμενο των κλιματικών αλλαγών και το επόμενο βήμα της παγκόσμιας κοινότητας «Από το Κυότο στην Κοπεγχάγη», που αποτελούσε το αντικείμενο της σημερινής συνεδρίασης στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009

Να τελειώσουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ, λέει ο Λεωνίδας Κύρκος

Ο κεντρικός μου στόχος είναι πάντα η συνάντηση των δύο μεγάλων
ρευμάτων της ελληνικής κοινωνίας, του ΠΑΣΟΚ και του Συνασπισμού»
«Να τελειώσουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ»
Λεωνίδας Κύρκος: Καταστροφική η συνύπαρξη για την Ανανεωτική Αριστερά
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΒΟΥΛΑ ΚΕΧΑΓΙΑ

www.tanea.gr

Να μπει ένα τέλος στο «πείραμα» του ΣΥΡΙΖΑ ζητεί για πρώτη φορά ευθέως ο Λεωνίδας Κύρκος, παροτρύνοντας τους συντρόφους του στην Κουμουνδούρου να απαλλάξουν την Ανανεωτική Αριστερά από την καταστροφική της συνύπαρξη με το συγκεκριμένο «μόρφωμα». Παράλληλα, ο ιστορικός ηγέτης της Αριστεράς συμβουλεύει τους εκπροσώπους της Ανανεωτικής Πτέρυγας να δώσουν τη μάχη μέσα στον Συνασπισμό, όμως σε περίπτωση που- όπως λέειοι ιδέες τους δεν εισακουστούν, να αποχωρήσουν και να προχωρήσουν στη δημιουργία νέου κόμματος.

Σε μία αφοπλιστική συνέντευξή του που περιλαμβάνεται στο βιβλίο του «Λεωνίδας Κύρκος Εκ Βαθέων», το οποίο θα κυκλοφορήσει τις επόμενες ημέρες στα βιβλιοπωλεία (Εκδόσεις Επίκεντρο) και δόθηκε στον Πέτρο Παπασαραντόπουλο, ο Λεωνίδας Κύρκος μιλάει εφ΄ όλης της ύλης για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, την ανάγκη συμπόρευσης ΠΑΣΟΚ- ΣΥΝ, τους συντρόφους του στην Κουμουνδούρου, αλλά και το μέγιστο λάθος της ζωής του που, όπως λέει, ήταν η συναίνεση στην παραπομπή του Ανδρέα Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο.

-Ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζεται από δύο μάλλον ασύμβατες τάσεις. Υπάρχει η «κινηματική- αντισυστημική Αριστερά», που την εκφράζουν οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ και ένα κομμάτι του Συνασπισμού, και υπάρχει και η ευρωπαϊκή, μεταρρυθμιστική, Ανανεωτική Αριστερά. Πώς είναι δυνατόν αυτές οι δύο τάσεις να συνυπάρξουν και να υποστηρίξουν μια τέτοια πολιτική;
-Έχεις δίκιο. Είναι ασύμβατες αυτές οι τάσεις. Γι΄ αυτό από καιρό είχα θεωρήσει ότι ήμασταν πια στο τέλος του πειράματος του ΣΥΡΙΖΑ. Το υποστηρίζετε και τώρα, μετά τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου; Το υποστηρίζω και σήμερα, μετά τις εκλογές. Θεωρώ ότι η Ανανεωτική Αριστερά πρέπει να απαλλαγεί από αυτή την καταστροφική συνύπαρξη. Αυτό που από κάποιους θεωρείται ότι αποτελεί τη δύναμή της, στην πράξη, αποτελεί πηγή μύριων όσων αρνητικών που αναδείχθηκαν σε όλη τη διαδρομή πριν από τις εκλογές.

-Όμως,στο εσωτερικό του Συνασπισμού, η Ανανεωτική Πτέρυγα είναι μειοψηφία.Ακόμα και αν ο Συνασπισμός αποσυρθεί από το εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ,μέσα στον Συνασπισμό,οι ανανεωτικές ιδέες είναι μειοψηφικές. Τι ακριβώς προτείνετε στην Ανανεωτική Πτέρυγα;
Η Ανανεωτική Πτέρυγα πρέπει να δώσει τη μάχη μέσα στον Συνασπισμό. Μάχη που δεν την έδωσε τα τελευταία χρόνια με τη συνέπεια που επιβαλλόταν. Καταρχήν πρέπει να αποφασίσει να πολεμήσει. Πολλές φορές στο παρελθόν έγιναν παραλυτικού χαρακτήρα συμβιβασμοί, που οδήγησαν σε εγκατάλειψη θεμελιωδών πολιτικών θέσεων που χαρακτήριζαν την Ανανεωτική Αριστερά σε όλη την ιστορική της διαδρομή. Επιτρέψτε μου να επιμείνω.

-Εάν μέσα στον Συνασπισμό, με δημοκρατικές διαδικασίες που τις έχει κατακτήσει αυτός ο χώρος,οι ανανεωτικές ιδέες και προτάσεις είναι μειοψηφικές, όπως ήταν τα τελευταία είκοσι χρόνια,τότε,κατά την άποψή σας,τι πρέπει να κάνουν οι μειοψηφούντες Ανανεωτικοί. Να μείνουν ή να φύγουν;
-Σε αυτή την περίπτωση, κατ΄ ανάγκη θα πρέπει να προχωρήσουν στη δημιουργία ενός νέου σχήματος. Δεν μπορεί κανένας που πιστεύει στις ιδέες της Ανανεωτικής Αριστεράς να σταματήσει μια τέτοια εξέλιξη που πρέπει να πάρει τον δρόμο της. Πιστεύω ότι θα υπάρξουν εκείνα τα πολιτικά στελέχη που θα σηκώσουν στην πλάτη τους το νέο εγχείρημα.

-Αυτός ο νέος φορέας θα ήταν ευκταίο να συνεργαστεί και με άλλες δυνάμεις, όπως, για παράδειγμα, οι Οικολόγοι Πράσινοι;
-Ο κεντρικός μου στόχος είναι πάντα η συνάντηση των δύο μεγάλων ρευμάτων της ελληνικής κοινωνίας, του ΠΑΣΟΚ και του Συνασπισμού. Ένα από τα βασικά κριτήρια του τι ακριβώς σκέφτεται να κάνει η Ανανεωτική Πτέρυγα είναι η τροποποίηση της στάσης της απέναντι στο ΠΑΣΟΚ. Εάν δεν τροποποιήσει τη στάση της απέναντι στο ΠΑΣΟΚ, τότε η υπόθεση αυτή είναι από την αρχή της υπονομευμένη.

-Οι σύντροφοί σας της Ανανεωτικής Πτέρυγας στον Συνασπισμό μοιάζει να μην έχουν μια τόσο ξεκάθαρη άποψη όπως αυτή που εκφράζετε εσείς.
-Νομίζω ότι πρέπει να τους δώσουμε ένα μικρό χρονικό διάστημα για να σκεφτούν, να συλλογιστούν στα σοβαρά και να αποφασίσουν. Νομίζω ότι τελικά θα συνταχθούν με την ιδέα της δημιουργίας ενός νέου φορέα, αν στο μεταξύ αποδειχθεί ότι οι προσπάθειές τους για μια ριζική αλλαγή πολιτικής του Συνασπισμού δεν έχουν αποτέλεσμα.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟ «Έχασε την ευκαιρία»
Τον Νίκο Κωνσταντόπουλο τον έχω χρεώσει με την κατηγορηματική του εναντίωση προς κάθε ιδέα συνάντησης με το ΠΑΣΟΚ. Νομίζω ότι ο Νίκος έχασε μια λαμπρή ευκαιρία να γίνει αυτός ο κρίκος μιας συνάντησης ΠΑΣΟΚ και Συνασπισμού, συνάντηση την οποία ο ίδιος σήμερα υποστηρίζει. Παρ΄ ότι ήταν ο μόνος από τους τρεις που δεν προερχόταν από το κομμουνιστικό ρεύμα. Κατά συνέπεια, είχε όλες τις δυνατότητες προσέγγισης, και ψυχολογικής ακόμα, με την πλευρά του ΠΑΣΟΚ.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΑΒΑΝΟ «Τον ψήφισα για πρόεδρο»
Σ΄ό,τι αφορά τον Αλέκο Αλαβάνο: η σχέση μας ξεκίνησε από μια κοινή συμμετοχή σ΄ ένα πάνελ της ΕΡΤ το 1981, την παραμονή της ένταξης της Ελλάδας στην ΕΟΚ. Η συζήτηση κύλησε ομαλά και παρά τις έντονα διαφορετικές απόψεις μεταξύ των δύο εκπροσώπων της Αριστεράς, υπήρξε ένα κλίμα πολιτισμένο. Δεν υπήρξε καμία εκτροπή. Αυτά ώς την τελευταία στιγμή. Όταν ήρθε η τελευταία στιγμή και ο λόγος ανήκε στον Αλέκο (ΚΚΕ), σε μένα δεν υπήρχε πια χρόνος, ο Αλέκος μού έχωσε μια μαχαιριά.

Μου λέει ότι εσείς είστε διατεθειμένοι να παραχωρήσετε την Ελλάδα στην κυριαρχία των μονοπωλίων. Ο Αλέκος όταν συναντηθήκαμε στον Συνασπισμό, ίσως με την ανάμνηση αυτής της απαράδεκτης συμπεριφοράς του, δεν παρέλειπε να μού πλέκει το εγκώμιο. Θυμάμαι έναν χαρακτηρισμό του που μου έκανε εντύπωση. Ο Κύρκος, είπε, είναι ο Τειρεσίας της Αριστεράς. Μεγάλη κουβέντα, την οποία προφανώς ούτε κατά ελάχιστον δεν πίστευε. Ήθελα να τον αρπάξω από τον λαιμό, αλλά τηλεοπτικά και προσωπικά αυτό θα ήταν απαράδεκτο.

Πρέπει να πω ότι στις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου του Συνασπισμού τον Δεκέμβριο του 2004 ψήφισα τον Αλέκο Αλαβάνο και όχι το Μιχάλη Παπαγιαννάκη που ήταν εγγύτερα στις πολιτικές μου απόψεις. Το έκανα γιατί ήθελα στην ηγεσία του Συνασπισμού να υπάρχει στέλεχος προερχόμενο από το μεγάλο ρεύμα της κομμουνιστικής παράδοσης. Δεν άργησα να διαψευστώ. Όσο περνούσε ο χρόνος, οι διαφωνίες μας για τους χειρισμούς συγκεκριμένων ζητημάτων διογκώνονταν. Για ένα χρονικό διάστημα βλεπόμασταν.

Τελευταία κόπηκε με δική του πρωτοβουλία η οδός επαφής μας κι έτσι δεν μπορώ να πω ότι είχα καμία απολύτως ενημέρωση για τις κινήσεις του. Ανάμεσα στις κινήσεις αυτές ήταν και η επιλογή του για την ανάδειξη στην ηγεσία του Συνασπισμού του νεαρού Αλέξη Τσίπρα. Είχα τις αντιρρήσεις μου. Από τότε οι δρόμοι μας χώρισαν οριστικά.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ «Ποτέ δεν χτύπησε την πόρτα μου»
Για τον Αλέξη Τσίπρα πιστεύω ότι μπορεί να του δοθεί ένα περιθώριο να δείξει τι ακριβώς μπορεί να εκφράσει. Τα πρώτα δείγματα γραφής είναι αντιφατικά. Δεν μας έχει δείξει ακόμα, εκτός από κάποιες εκδηλώσεις της εντελώς ύστερης φάσης, τι ακριβώς θέλει σαν Τσίπρας, όχι σαν προστατευόμενος του Αλαβάνου. Πρέπει όμως να πω ότι μου προξενεί εντύπωση το ότι δεν αισθάνθηκε ποτέ μέχρι σήμερα και σε καμία περίπτωση την ανάγκη να συζητήσει μαζί μου. Δεν λέω να ζητήσει τη συμβουλή μου. Ποτέ δεν χτύπησε την πόρτα του σπιτιού μου, ποτέ μα ποτέ.

«Το λάθος της ζωής μου, η παραπομπή του Ανδρέα»
O Λεωνίδας Κύρκος στο βιβλίο του «Εκ Βαθέων» καταθέτει για πρώτη φορά τόσο ανοιχτά τις σκέψεις του για την παραπομπή του Ανδρέα Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο. Κατά τη γνώμη μου και σ΄ ό,τι με αφορά, θεωρώ ότι η παραπομπή του Ανδρέα Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο το 1989 ήταν ΤΟ λάθος της ζωής μου. Είχα πολλούς λόγους να αντιταχθώ. Δεν αντιτάχθηκα. Την παραπομπή του την ψήφισε ολόκληρη η διοικούσα επιτροπή και η Κεντρική μας Επιτροπή, και εγώ δεν αντιτάχθηκα. Εσείς προσωπικά είχατε αμφιβολίες γι΄ αυτή την παραπομπή, είχατε επιφυλάξεις; Χρωστούσαμε να ήμασταν απείρως πιο προσεκτικοί όταν προσεγγίζαμε την παραπομπή του Ανδρέα.

Ξεκίνησε το bazaar της Φλόγας

Ξεκίνησε χθες Παρασκευή το πρωί, με μεγάλη προσέλευση κάθε κατηγορίας και ηλικίας πολιτών, το φετινό εορταστικό «παζάρι» Χριστουγενιάτικων και Πρωτοχρονιάτικων δώρων που διοργανώνουν οι γονείς και οι φίλοι της «ΦΛΟΓΑΣ», του «Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια», για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στο κτίριο του πολιτισμικού οργανισμού του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50, αίθουσα «Φώτη Κόντογλου»).
Σήμερα Σάββατο η αγορά θα είναι ανοιχτή από τις 10 π.μ. ως τις 9 μ.μ. και την Κυριακή- τελευταία μέρα- από τις 10 π.μ. ως τις 6 το απόγευμα.

Τα έσοδα της εορταγοράς από την πώληση των προϊόντων που είναι ευγενική προσφορά επιχειρήσεων-χορηγών αλλά και έργα φίλων και παιδιών της Φλόγας, θα διατεθούν για τη λειτουργία του Σπιτιού των παιδιών της Φλόγας, όπου εδώ και χρόνια φιλοξενούνται παιδιά της περιφέρειας με τους γονείς τους για όσο διάστημα υποβάλλονται σε θεραπεία στα ογκολογικά τμήματα των παιδιατρικών νοσοκομείων της Αθήνας. «Το Σπίτι λειτουργεί σε ιδιόκτητο κτίριο δίπλα στο νοσοκομείο Παίδων κι έχει τη δυνατότητα πλήρους φιλοξενίας κάθε στιγμή ως 30 παιδιών με τον συνοδό τους, ενώ στον ίδιο χώρο λειτουργεί σχολείο για να μη χάνουν τα μαθήματά τους τα παιδιά. Επίσης υπάρχει ψυχολογική υποστήριξη», λέει στα «ΝΕΑ» η Πρόεδρος της Φλόγας κ. Μαρία Τρυφωνίδου.

Οπως επισημαίνουν το Διοικητικο Συμβουλιο και οι εθελοντες- μελη του Συλλογου που ηταν στην εορταγορα σημερα «αγοράζοντας τα Χριστουγεννιάτικα δώρα σας και τις ευχετηριες καρτες σας από την Εορταγορά της Φλόγας σε πολύ χαμηλές τιμές, στηρίζετε συγχρόνως τον αγώνα των παιδιών για τη ζωή και την υγεία τους. Έτσι, αναφερουν, δυναμώνει η «ΦΛΟΓΑ» και συντροφεύει το παιδί σε μια τόσο δύσκολη περίοδο της ζωής του. Σας περιμενουμε ολους μεχρι την Κυριακη το απογευμα, στο κεντρο της Αθηνας, Ακαδημιας 50».

Οι Χριστουγεννιάτικες κάρτες
Επισης απο το Δ.Σ. μας καλουν να στειλουμε τις Χριστουγεννιάτικες ευχές μας με κάρτες της Φλόγας.
Οπως μας ειπε ο κ. Λεωνιδας Τσιρος «μαθητές από όλη την Ελλάδα -αλλα και παιδια της Φλογας- ζωγράφισαν το όνειρο των Χριστουγέννων και το πρόσφεραν στα ασθενη παιδιά μας ως ένδειξη αγάπης και ελπίδας στον αγώνα που δίνουν για την ζωή και την υγεία τους. Eμείς, οι γονείς της Φλόγας, προσθετει, μαζέψαμε με πολυ αγάπη τις ζωγραφιές αυτές, τις τυπώσαμε σε κάρτες και τις διαθέτουμε προς 7 € το πακέτο των 10 καρτών. Με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιας, στείλτε τις ευχές σας με κάρτες της Φλόγας. Ετσι θα σχηματίσουμε ολοι μαζι μια ανθρώπινη αλυσίδα αγάπης γύρω από το παιδί που έτυχε να αρρωστήσει από καρκίνο η αλλες νεοπλασματικες ασθενειες. Με την βοήθεια όλων μας, μπορεί να νικήσει».
Για οσους δεν προλαβουν μεχρι την Κυριακη να πανε στο «παζαρι» στην Ακαδημιας 50, ειδικα για τις καρτες, οι άνθρωποι της Φλόγας σας περιμένουν στα γραφεία του Συλλόγου, Αιγίου 6-8 στο Γουδί ή στα τηλέφωνα 210 7485000 και 210 7716363. «Κάθε μορφής υποστήριξη δεν είναι απλά ευπρόσδεκτη αλλά πραγματικά πολύτιμη>>, λενε.

Η ΦΛΟΓΑ είναι Σύλλογος Γονιών με παιδιά που έτυχε να αρρωστήσουν από νεοπλασματικες ασθενειες και αγκαλιάζει χιλιάδες οικογένειες σε όλη την Ελλάδα με τα παραρτηματα και τους συλλογους που συνεργαζεται. Σήμερα, 27 χρόνια μετά την ίδρυση της η Φλόγα έχει εκπροσώπους με πλούσια δραση στις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας. Ως σύλλογος μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, βασίζεται στην εθελοντική εργασία των μελών του και στην υποστήριξη των ευαισθητοποιημένων φίλων του.
Η ιστοσελίδα της Φλόγας ειναι: http://www.floga.org.gr/

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

Επίσκεψη Τόγια στην Κοινότητα Αντικύρας

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΒΑΣΙΛΗ ΤΟΓΙΑ
ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ

Ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Βοιωτίας Βασίλης Τόγιας, επισκέφθηκε την κοινότητα Αντίκυρας. Στην συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Κοινότητας, κ. Γιάννη Μίχο και το Κοινοτικό Συμβούλιο συζητήθηκαν τα θέματα που αντιμετωπίζει η Κοινότητα Αντίκυρας και χρήζουν αντιμετώπισης.

Συνοπτικά τα βασικά θέματα που τους απασχόλησαν ήταν:
- Θέματα Υποδομής της Κοινότητας
- Θέματα Αθλητικών Εγκαταστάσεων
- Θέματα Οδοποιϊας
- Θέματα Αρχαιολογίας

Ο κ. Τόγιας τους διαβεβαίωσε ότι μπορούν να υπολογίζουν στην έμπρακτη συμπαράστασή του, στα πλαίσια των κοινοβουλευτικών του αρμοδιοτήτων, για την προώθηση λύσεων στα θέματα που απασχολούν την Κοινότητα.

Η γνώμη του Παντέλογλου για την μελέτη του ΤΕΕ που αφορά στον Ασωπό

Ε!! όχι και να Τους αφήσουμε να ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΟΒΟΛΟΝ... ΕΝΑΝΤΙ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ;;;
Γράφει ο Αθαν. Παντελόγλου
Χημικός-Μsc Βιοχημικός μηχανικός/ Ι.Τ.Α.Π.
Πριν λίγες μέρες ήρθε στα χέρια μας, η δημοσιευμένη Μελέτη της Ειδικής ομάδας εργασίας του Τ.Ε.Ε, « X. Ζιώγας και λοιποί συνεργάτες» , με θέμα «Tο πρόβλημα του Ασωπού Ποταμού» Προτάσεις αντιμετώπισης του. Ιούλιος 2009. Για πολλούς λόγους χρήσιμο κείμενο, όπως στο ότι: Επιτέλους μιλούν και παίρνουν θέση και οι Τεχνικοί Σύμβουλοι τις Κυβέρνησης της Ελλάδος για μια τραγωδία του κόσμου, που εξελίσσεται «σιωπηρά» εδώ και πολλά χρόνια.
Αν και η αποκάλυψη του θέματος και η επιστημονικό- τεχνική τεκμηρίωση του έγινε , τα τελευταία δυο χρόνια , με πολύ καημό και πόνο από τους« πολίτες του τόπου» ,Το ΙΤΑΠ και από τα ΜΜΕ, παρά ταύτα , είναι σημαντικό το ότι: Φτάνουμε και συμφωνούμε όλοι διαχρονικά για τα αίτια και τα αποτελέσματα τις «Τραγωδίας του Ασωπού». Όμως το ΤΕΕ συμφωνώντας σε αυτήν την πλευρά τις «ανάλυσης του προβλήματος» , προσπαθεί να ανοίξει την επομένη φάση του και να προσθέσει κάποιες απόψεις «για την λύση του» «σκιαγραφώντας και προτείνοντας», μέτρα για την αντιμετώπιση αυτής της παρανομίας που διαρκεί.
Ακριβώς λοιπόν, πάνω στις προτάσεις λύσεων και αντιμετώπισης των σχετικών προβλημάτων, υπάρχει ανάγκη συζήτησης . Σε πολλά προτεινόμενα , υπάρχει σύμφωνη γνώμη για το πρακτέο . Αλλά σε ορισμένα από αυτά υπάρχει «διάσταση απόψεων» σε σχέση με αυτά που διεκδικούμε .
Ακριβώς λοιπόν, σε αυτές τις προτάσεις του ΤΕΕ, θέλουμε να επικεντρώσουμε (κεφαλ . 7-2).
Σκοπός μας : Ορισμένες από τις διατυπωμένες προτάσεις του, που αναφέρονται «σαν αμέσου προτεραιότητας» (κεφ,7-2.1) να διευκρινιστούν. Ορισμένα πράγματα από αυτά που προτείνονται σαν «μεσοπρόθεσμης εφαρμογής»(κεφ.7-2.2) να προτείνουμε να επανα-ιεραρχηθούν. Για μερικά ,ουσιαστικά κατά την γνώμη μας σημεία, των προτάσεων του ΤΕΕ, είναι ανάγκη να υπάρξει λεπτομερειακή συζήτηση επί των προτεινόμενων με την Ελπίδα ότι: Η έγκαιρη σύνθεση απόψεων, για τις αναγκαίες παρεμβάσεις στους τόπους αυτούς, θα βοηθήσει να έχουμε αρτιότερα επιτέλους, υλοποιήσιμα και αποτελεσματικά μέτρα , ανακοπής και αναστροφής των συνεπειών τις τραγωδίας , που εξελίσσεται στις «παρά Ασώπιες περιοχές» αλλά και τώρα πια, την Μεσσαπία τις Κεντρικής Εύβοιας.
· Σίγουρα εκείνο που όλοι μας χρειαζόμαστε «από χτες βράδυ». Σαν προϋπόθεση για να κάνουμε σοβαρή δουλειά σχεδιασμού λύσεων κατασκευαστικά αλλά και λειτουργικά, Είναι : Έγκυρα περιβαλλοντικά δεδομένα για τις «ασκούμενες σήμερα πιέσεις» στον πληγέντα χώρο.

Γύρω από το αφετηριακό αυτό σημείο έχει απλωθεί «πολύ ομίχλη και καπνός», που τείνει να συσκοτίζει το θέμα. Επειδή λοιπόν: Τα στοιχεία π.χ. της Πολύτιμης τότε, «Μελέτης Λοϊζίδου» με τα δεδομένα πεδίου του 1998 , δεν είναι πλέον αντιπροσωπευτικά τις κατάστασης του χώρου. Σε πρόσφατη σχετική δημόσια εκδήλωση στα Οινόφυτα (1) διατυπώσαμε την ανάγκη επικαιροποίησης της, πράγμα που έγινε απόλυτα δεκτό από όλες τις πλευρές. Όλες οι τοπικές εξουσίες αποδέχθηκαν τότε, ότι η επικαιροποίηση αυτή ήταν θέληση και υποχρέωση τους και θα χρηματοδοτούσαν, την μελετητική ομάδα του ΕΜΠ για να αρχίσει άμεσα έργο, με διασφαλισμένα από τότε ( !!!) σχετικά κονδύλια. Τότε υποσχεθήκαν ότι η δουλειά αυτή θα είχε παράλληλη εξέλιξη, προς κάθε άλλη σχεδιαζόμενη ενέργεια, και θα είχε ολοκληρωθεί περί τον Μάρτιο 2009.

Και όμως, μέχρι σήμερα που γράφονται οι γραμμές αυτές, δεν έχει γίνει τίποτα. Αντίστροφα οι υπεύθυνοι (Οκτώβριος 2009) , βγάζουν ανακοινώσεις για μελλοντική ένταξη τις πρότασης στο life/ΕΕ για εξεύρεση των χρημάτων τις μελέτης, στο αόριστο μέλλον. Με τέτοιες προϋποθέσεις σοβαρότητας, υλοποίηση προτάσεων είναι δύσκολο να φανταστούμε πάλι!! Και μια-δυο ακόμη, ουσιαστικές λεπτομέρειες,επι του αυτού σημείου: Καταρχήν, Το 1998 στην συλλογή των τοπικών δεδομένων, για την διεξαγωγή τις μελέτης Λοϊζίδου, συμμετείχαν ενεργά οι τοπικοί φορείς και επιστήμονες και είχαν συνεχή ενημέρωση για την πρόοδο τις μελέτης και τα δεδομένα, από την ίδια την «μελετητική ομάδα».

Τώρα η συμμετοχή τους στην νέα προσπάθεια για επικαιροποίηση των δεδομένων είναι δεοντολογικά αναγκαία και «η δημόσια διαβούλευση» πάνω στα αποτελέσματα και τα δεδομένα τις κατάστασης του τόπου τους, πρωταρχική υποχρέωση. Επιπρόσθετα: Η όλη εξεταζόμενη «παρά- Ασώπια»περιοχή εγκατάστασης εργοστασίων, έχει αξιωθεί μέσα στα χρόνια, πολυαρίθμων, αξιολογότατων, τεχνικών μελετών και παλιότερες και πρόσφατες(2),( κατά παραγγελία δημοσίου , ημι-δημοσίων και ιδιωτικών φορέων). Οι μελέτες αυτές όλες, μιλούν για χωροταξική αναδιάρθρωση, καθαρισμό , ταχτοποίηση, ανάπτυξη, αντιμετώπιση του περιβαλλοντικού προβλήματος , διοίκηση του σε καθημερινή βάση ,κ.λ.π και η κάθε «μελετητική ομάδα» προσφέρει ορισμένα σημαντικά δεδομένα και στοιχεία, αλλά και λύσεις για την περιοχή. Πολλές από αυτές διατηρούν ακόμη την επικαιρότητα και χρησιμότητα τους. Τα συμπεράσματα των αναλύσεων αυτών είναι πολύτιμα και αξιοποιήσιμα για «τον σχεδιασμό των όποιων λύσεων» επιλέξουμε .

Στο πολυχρονισμένο πρόβλημα βιομηχανικής τοξικής ρύπανσης των παρά-Ασώπιων περιοχών και των περιοχών τις Κεντρικής Εύβοιας ,οι κρίσιμες για την επιλογή των λύσεων παράμετρες και οι συντελεστές που πρέπει να συνδυαστούν για να εφαρμοστεί η όποια τεχνική λύση , είναι πλέον ένα «μπλεγμένο κουβάρι». Σημαντικότατο λοιπόν είναι να συμφωνήσουμε και να ξεκαθαρίσουμε, καταρχήν, όλοι μαζί :
· 1.Το Ποια;; είναι τελικά, τα προβλήματα που θέλουμε να λυθούν ;;
· 2.Με ποια ιεράρχηση υλοποίησης τα συμφωνούμε;;
· 3.Ποιο;; συγκεκριμένο « χρονοπρόγραμμα», θα βάλουμε για να δούμε σε λειτουργία την εφαρμοσμένη λύση;.
· 4.Πως;;, Με τι Νόμους, φορείς ,αρμοδιότητες και πόρους;; περνάμε στην υλοποίηση αλλά και το κυριότερο της λειτουργίας των λύσεων!!Με Ποια;; οργανωτική πλαισίωση τους και ποια στελέχωση τους ;; Θα λειτουργήσουν οι λύσεις.
1.1 Νομίζω ότι, το πρωταρχικό-Βασικό σημείο που πρέπει να συμφωνήσουμε όλοι μας, από αρχής, είναι ότι: Δεν μπορεί να συνεχίζεται άλλο η παραγωγή και παροχή στα όποια δίκτυα διανομής των τοπικών Δήμων τοξινωμενου νερού για ανθρώπινη χρήση. Το επιτάσσουν λόγοι προφύλαξης «από πιθανό κίνδυνο» και το επιβάλλουν λόγοι πρόληψης ζημιών στην Δημόσια υγεία. Άρα τα έργα διασφάλισης ,καθαρού εγγυημένου ,υγιεινού και φτηνού νερού ανθρώπινης χρήσης, σε όλα τα δημοτικά τοπικά δίκτυα διανομής, γίνεται το νούμερο ένα ζήτημα.
1.2 Μαζί έρχεται και το συνδεδεμένο ζήτημα κατασκευής των συλλεκτικών δικτύων «αποχέτευσης υγρών λυμάτων» αστικών και βιομηχανικών, και η συμπλήρωση με νέες κεντρικές εγκαταστάσεις επεξεργασίας τους. Η ενεργοποίηση και η διασφάλιση τις σωστής καθημερινής λειτουργίας των εγκαταστάσεων επεξεργασίας των λυμάτων αυτών.
Έτσι, και τα σχετικά έργα, για την « υποκατάσταση των υπαρκτών σήμερα» τρόπων υδροληψίας και διαφοροποίησης τις υδροδότησης στους οικισμούς , στα χωριά και τις πόλεις , των περιοχών που έχουν ρυπανθεί , παίρνουν αυτόματα την προτεραιότητα τους. Σαν Μηχανικοί , εύκολα μπορούμε να δούμε ότι: «Εγγυημένης ποιότητας και φτηνό νερό» δεν μπορεί να εξασφαλίζουν , τα διάσπαρτα, α-στελέχωτα, κακό-λειτουργημένα συστήματα ταχύ –διύλισης νερού «που σπέρνονται» τούτη την εποχή ανά χωριό ,οικισμό, και μεγάλη εργοστασιακή υδρόχαρη μονάδα του τόπου. Αυτές είναι προσωρινές –βιαστικές λύσεις σκοπιμότητας ,που προχωρούν σκορπώντας ανεξέλεγκτα : Αφενός το νερό του Μόρνου, στην διαδρομή του προς Αθήνα .Και αφετέρου, τους πολύτιμους πόρους του ΕΣΠΑ ,σε «μη λειτουργικά και μη αποτελεσματικά έργα» που στο τέλος δεν θα διασφαλίζουν την «σίγουρη ύδρευση».
Έτσι: Η υλοποίηση ενός Μεγάλου Κεντρικού Διυλιστηρίου Παροχής Νερού, εγκατεστημένο στην περιοχή της Υλίκης λίμνης και συνδεδεμένο επιπρόσθετα και εφεδρικά, με τον αγωγό αδιύλιστου του Μόρνου, και ενισχυμένο από τυχόν εγγυημένα καθαρά ,υδατικά αποθέματα τις Εύβοιας, αποτελεί πλέον την Σημερινή προτεραιότητα. Η διυηλιστική του ικανότητα και οι ποσότητες παραγωγής του, πρέπει να είναι τέτοιες ώστε να είναι ικανό να υδροδοτήσει με 3 κλάδους διανομής :
1. Την Θήβα και τα χωριά της .
2. Την Τανάγρα, Σχηματάρι, Οινόφυτα, Ωροπό και Ωροπό-χώρια. Καθώς και την κατεύθυνση
3.Προς Αυλίδα, Χαλκίδα, κεντρική Εύβοια. Ένα τέτοιο μεγάλο διυλιστήριο, Κεντρικά ελεγχόμενο. Κατάλληλα εξοπλισμένο. Που μπορεί να λειτουργεί κατ’οικονομια, αλλά και πλήρως στελεχωμένο με ειδικούς ,για εγγυημένη, βιομηχανική παραγωγή, πόσιμου νερού είναι Αυτό, το οποίο προτείνουμε από καιρό και που το έχει από χρόνια πολλά ,ανάγκη η όλη περιοχή.

Το έργο στόχος έχει γίνει δεκτό από την προηγουμένη κυβέρνηση και καταχωρήθηκε σαν έργο στο ΠΕΠ/Στερεάς στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ. Περιμένοντας προτείνοντα -υλοποιητη. Όμως, Ένα τέτοιο, Δια-τοπικό, δια -Νομαρχιακό, Περιφερειακό έργο χρειάζεται την πρωτοβουλία υλοποίησης της περιφέρειας και δεν μπορεί να αφεθεί, στολισμένο με τα μεγάλα ποσοστά συν-χρηματοδοτήσεων του, να γίνει βορά ιδιωτικών συμφερόντων. Το νερό ανθρώπινης χρήσης είπαμε είναι δημόσιο αγαθό και όχι εμπόρευμα!!. Είναι το μόνο τεχνικό έργο, απόλυτης προτεραιότητας και επείγουσας Φύσης, που επιτρέπει την αποκατάσταση τις εμπιστοσύνης στο προϊόν και την διασφάλιση τις εγγυημένης καθημερινά ποιότητας του. Επιτρέπει να εφαρμοστούν, οικονομίες κλίμακας και κυρίως αποτελεί μια στερεή βάση διασφάλισης της επάρκειας νερού για αυτήν την χρήση τα επόμενα 20-30 χρόνια ,σε όλους τους τόπους και περιοχές της Ανατολικής Στερεάς. Ταυτόχρονα όμως είναι και η τεχνική λύση , προϋπόθεση, με την οποία ελευθερώνονται « τα υπαρκτά νερά» για να διατίθενται με προϋποθέσεις, προς κάλυψη των «τοπικών παραγωγικών αναγκών» στην ευρύτερη περιοχή τις Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας , με πλήρως σχεδιασμένο τρόπο αξιοποίησης τους .

Η ύπαρξη και η λειτουργία των έργων αυτών καθημερινά ,προ-απαιτεί φυσικά την ύπαρξη , ενός οργανωμένου πυρήνα στελεχών, με έναν ανεξάρτητο πραγματικά Επικεφαλής, (ας τον ονομάσουμε «Τοπικό Κυβερνήτη υδατικών πόρων»), όπου πλέον, εξοπλισμένοι «με τις ειδικές αρμοδιότητες» και όντας γνώστες του αντικειμένου, θα προχωρήσουν στον παραπέρα σχεδιασμό- οργάνωση-διοίκηση , τις «κατανομής χρήσης του υδατικού δυναμικού»τις ευρύτερης περιοχής , απέναντι στις ανάγκες τις πραγματικής ανάπτυξης του κόσμου και όλων των δυνατοτήτων των τόπων. Είναι η ίδια κρίσιμη μάζα ειδικών που μπορούν να κατευθύνουν και να διοικήσουν, εκτός από τον « πυρήνα υπηρέτησης» της ανάγκης παραγωγής ασφαλούς και εγγυημένου νερού και τον απόλυτα αναγκαίο και σωτήριο , « Κοινό Φορέα Διαχείρισης» των υγρών αποβλήτων κάθε είδους!!!στην ανατολική Στερεά ,για εξυπηρέτηση του στόχου 1.2.

Μόνο μέσα, από ένα τέτοιο «κοινό σε ευθύνες λειτουργίας και επίτευξης αποτελέσματος σχήμα»μπορούμε να έχουμε λύση του συνολικού προβλήματος νερά-υγρά απόβλητα. Πλάι στο περιφερειακό αυτόν μηχανισμό, παίρνουν την φυσική τους θέση και οι υπαρκτές τοπικές «Δημοτικές εταιρείες ύδρευσης –αποχέτευσης» (ΔΕΥΑ-), σαν «τοπικοί λειτουργοί και διαχειριστές» των «τοπικών δικτύων» αφενός «παραλαβής και διανομής » του αφικνούμενου «στην πύλη τους»έτοιμου νερού ανθρώπινης χρήσης και αφετέρου παράδοσης των όσων «το συλλεκτήριο δίκτυο αποχέτευσης» στον κάθε τόπο μαζεύει!!. Τελικά έτσι διαμορφώνεται οριζόντια και κάθετα , ο ενιαίος- Συνολικός Μηχανισμός Παραγωγής, Έλεγχου και Λειτουργίας, «της ύδρευσης και της αποχέτευσης» αστικών περιοχών , αλλά και των « οργανωμένων χώρων χωροθετησης εργοστασίων». Συμπεριλαμβανομένης και της διοίκησης λειτουργίας των «ακυβέρνητων σήμερα» εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων, αλλά και των νέων κεντρικών εγκαταστάσεων, που θα πρέπει να φτιαχτούν , στην επίμαχη αυτή και κρισιμότατη για την συνολική ανάπτυξη της χώρας, περιοχή. Και ένα τελευταίο σημείο. Το ζητούμενο να κατασκευαστεί συλλεκτικό δίκτυο αγωγών βιομηχανικών, έχει ήδη ονοματιστεί παρά –Ασώπιο, διότι οι κλίσεις εδάφους και οι προ-υπαρκτή δόμηση εργοστασίων κάνει την παρά Ασώπια περιοχή ,τον μόνο κατάλληλο τόπο για να κατασκευαστούν. .Άρα, αν μιλάμε με προϋποθέσεις υλοποίησης εξυγιαντικών μέτρων, πρέπει να μιλάμε σοβαρά για εξυγίανση του χώρου ,διασφάλιση κοινόκτητης καταπατημένης γης , πλάι στο ποτάμι.

Αν λοιπόν, δούμε τις προτάσεις λύσεων του ΤΕΕ ,μέσα από ένα τέτοιο πλαίσιο « προτεραιοτήτων και ιεράρχησης» , μπορούμε να παρατηρήσουμε Τα εξής:
2 Οι προτάσεις του ΤΕΕ , του κεφαλαίου 7.2.1 που χαρακτηρίζονται σαν «άμεσου εφαρμογής» και συγκεκριμένα: Η 7.2.1.1 «Περί επανεξέτασης συνολικά τις υπεδάφιας διάθεσης επικινδύνων /τοξικών αποβλήτων», η 7.2.1.2 «Περί εφαρμογής της Κ.Υ.Α. 26857/553/88 προστασίας των υπόγειων υδάτων και τις Κ.Υ.Α. 4859/726/9-3-2001 για τα μέτρα και περιορισμούς προς προστασία του υδατικού περιβάλλοντος», η 7.2.1.3, «Περί εφαρμογής σχεδίου διαχείρισης και προγράμματος παρακολούθησης της λεκάνης απορροής του Ασωπού» η 7.2.1.5 «Για την εφαρμογή ισοζυγίου φορτίου χρωμίου 6,(και κάθε αλλού τοξικού) σε κάθε βιομηχανική μονάδα και έλεγχος εκροής των επεξεργασμένων αποβλήτων» ,η 7.2.1.7 «Περί επιτάχυνσης διαδικασιών για την οργάνωση-στελέχωση κεντρικής και περιφερειακής υπηρεσίας διαχείρισης υδάτων» Είναι πράγματα που μας βρίσκουν απολύτως σύμφωνους και έχουν την φυσική αποδοχή γιατί συντείνουν στην υλοποίηση του κύριου στόχου 1.

Αλλά και παραπέρα . Συμφωνούμε με ορισμένα από τα προτεινόμενα μέτρα, στην ενότητα 7.2. 2 «Μεσοπρόθεσμα μέτρα»,και μάλιστα εμείς τα ιεραρχούμε σαν μέτρα «άμεσης εφαρμογής» και τα ζητάμε από καιρό.

Όπως: Το μέτρο 7.2.2.3. «Για την διεξαγωγή τις διερευνητικής μελέτης του Υπόγειου υδροφόρου ορίζοντα προκειμένου να τεκμηριωθεί η έκταση τις ζημιάς και να προχωρήσουν οι μελέτες αποκατάστασης του» . Το μέτρο 7.2.2.4 «Για την ανάγκη εφαρμογής των Βέλτιστων διαθεσίμων τεχνολογιών στα εργοστάσια» και μάλιστα εμείς το ζητάμε , σε συνδυασμό με την άμεση έναρξη αναθεώρησης των πολυκαιρισμένων-απηρχαιωμένων Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε)και των Αδειών Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων(Α.Ε.Π.Ο) που έχει εκδώσει παράτυπα και παράνομα η ΕΑΡΘ/Υπεχωδε.». Το μέτρο 7.2.2.5 «Περί εγκατάστασης απορρυπαντικών συστημάτων στα εργοστάσια και χρήση πρώτων υλών, στην παραγωγή τους, ελάχιστα τοξικών».Το μέτρο 7.2.2.6. «για την εναρμόνιση τις εθνικής νομοθεσίας για το πόσιμο νερό με τα νεώτερα επιστημονικά δεδομένα για τα τοξικά συστατικά και ειδικά με το χρώμιο 6»».Το μέτρο 7.2.2.8 «Για την διαμόρφωση πλαισίου δράσεων και νομοθετικών ρυθμίσεων για το πόσιμο νερό και διαχείριση των υδατικών πόρων».Το Μέτρο 7.2.2.9 και το μέτρο 7.2.2.10. «Περί επικαιροποίησης, κωδικοποίησης, συμπλήρωσης του νομοθετικού πλαισίου για την αδειοδοτηση της διαχείρισης και διάθεσης των επικινδύνων/τοξικών βιομηχανικών αποβλήτων».

3 Όμως: Για το προτεινόμενο «αμέσου εφαρμογής» μέτρο 7.2.1.6 «Για τον καθορισμό παρόχθιας ζώνης στον Ασωπό και εξασφάλιση πρόσβασης και έλεγχου καθ’ολο το μήκος του πόταμου». Υπάρχει ήδη υποβολή επεξεργασμένου -τεκμηριωμενου αιτήματος (Δες παράρτημα 1) όπου: εξειδικεύεται το τεχνικό ζητούμενο του παραπάνω αιτήματος αλλά και αναδεικνύεται η αντίφαση με τα προτεινόμενα από το ΤΕΕ στο σημείο 7.2.2.7 «Περί διατήρησης τις κοινής απόφασης Υ.Γ.179182/72 και τις Τρι-νομαρχιακής απόφασης 19460/79», και τα προτεινόμενα στο μέτρο 7.2.2.11. «περί θεσμοθέτησης προεδρικού διατάγματος για την προστασία του Ασωπού, όπως με τα διατάγματα για Κηφισό και την ρεματιά Χαλανδρίου!!».

Η πρόταση- λύση που σαν ΙΤΑΠ κάναμε, είναι σαφέστερη και πιο ξεκάθαρη. Για το ποτάμι εμείς λέμε απλά «το ποτάμι να ξαναγίνει ποτάμι». Και σε ομιλία στον Ωροπό το καλοκαίρι του 2008 το εξηγήσαμε και στο επισυναπτόμενο «παράρτημα 1» το αναλύουμε πλήρως το πώς το εννοούμε. . Διαφωνούμε λοιπόν, με τις διάσπαρτες σε διάφορα σημεία- προτάσεις τις ομάδας εργασίας του ΤΕΕ . Διότι προϋποθέτουν ότι ο Ασωπός, θα παραμένει, στην τελική ανάλυση, αγωγός απόρριψης βιομηχανικών αποβλήτων .(Έστω και αν τα θέλουν για μια φορά ακόμη επεξεργασμένα). Αρκετά έχουμε χορτάσει από τέτοιες προτάσεις. Έχουμε τοξινωθεί από την ασυνέπεια τήρησης τους!! Με τέτοιες προβλέψεις, στους παλιότερους νόμους, έχει καταντήσει το ποτάμι στα σημερινά του χάλια, καταστρέφοντας τον υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα!!

Το ποτάμι είναι αχαρτογράφητο μέχρι σήμερα, Χωρίς Νομική-Τοπογραφική-Χαρτογραφική Οριοθέτηση, Ενέργεια υλοποίησης που ξεκινά με πρωτοβουλία και με ευθύνη των ΟΤΑ του Α. και Β. βαθμού. !! και επικυρώνεται από την περιφέρεια!! Φορείς δηλαδή που μέχρι τώρα λένε «για ποτάμι καθαρό» αλλά δεν κάνουν τίποτα για να την υλοποίηση του.

Αυτό ζητάμε σαν Πρώτη ενέργεια. Με την υλοποίηση του αιτήματος αυτού θα υπάρξει ο χώρος τοποθέτησης και κατασκευής των αγωγών συλλογής υγρών βιομηχανικών λυμάτων. (ο οποίος τώρα έχει καταπατηθεί από αυθαίρετα κτίσματα) . Ζητάμε λοιπόν, σαν προϋπόθεση την πλήρη χαρτογράφηση -αποτύπωση του ποταμού. Καθορισμό ζωνών προστασίας 30 μέτρων εκατέρωθεν, διάνοιξη δικτύου συλλεκτικών αγωγών και κατασκευή παρόχθιας οδού πρόσβασης.


Αυτά ακριβώς μπορούν να εξασφαλίσουν, την Τέλεια αποκοπή των παράνομων και ψευδό-νομιμοποιημένων αγωγών απόρριψης (μπούκες). Ζητάμε δηλαδή την υλοποίηση των μόνων μέτρων, που είναι η διασφάλιση τις υλοποίησης μιας «απαγόρευσης απορρίψεων»στο ποτάμι. Αυτό είναι που δεν πρέπει να λησμονάτε από κανένα!!!! και κάποιοι πρέπει να σταματήσουν να ονειρεύονται το ποτάμι, σαν χώρο απορρίψεων , Του οτιδήποτε εκείνοι διαλέγουν να παράγουν. Επομένως : Αυτό είναι το έργο, που πρέπει να προηγηθεί πρώτο από όλα , και η ενεργοποίηση του να γίνει, αμέσως μετά την κατασκευή (σε μερικούς μήνες) του παρά –Ασώπιου συλλεκτικού δικτύου υπονόμων για τα υγρά βιομηχανικά απόβλητα.
4 Για τα προτεινόμενα μέτρα 7.2.2.1 « περί ανάπτυξης συστημάτων on-line παρακολούθησης τις ποιότητας επιφανειακών νερών του ποταμού» και 7.2.2.2 «περί δόμησης μαθηματικών μοντέλων για προσομοίωση της υδροδυναμικής συμπεριφοράς και της ποιότητας των επιφανειακών και υπόγειων υδάτων» .
Θα μπορούσαμε να λέγαμε ότι αποτελούν «αδύναμα προτεινόμενα μέτρα» για να μετριέται η ρύπανση, και όχι να φυλαχτεί καθαρό , ένα «ποτάμι-αγωγός βιομηχανικών αποβλήτων». Όμως εμείς το ποτάμι του Ασωπού, το χρειαζόμαστε να γίνει άμεσα «ξανά καθαρό ποτάμι» και ΟΧΙ να συνεχίσει να είναι υποδοχέας αποβλήτων. Αυτά υποτίθεται ότι θα τα συλλέγει το νέο κατασκευασμένο σύστημα «συλλεκτικών αγωγών βιομηχανικών αποβλήτων»,που θα τα οδηγήσουν στον νέο-κατασκευαζόμενο Κεντρικό Σταθμό Επεξεργασίας προ- εξουδετερωμένων βιομηχανικών Αποβλήτων». Άρα: Ποια χρησιμότητα και σημασία, μπορεί να έχουν μέσα στο σημερινό σκηνικό χάους τοξικής ρύπανσης, τέτοιες χρηματοβόρες προτάσεις εγκαταστάσεων μετρήσεων σε ρυπαρούς ποταμούς, που δεν καθαρίζουν «την κόπρο του Αυγεία».
5 Τα προτεινόμενα στο μέτρο 7.2.2.12 «Περί Οργάνωσης τις Βιομηχανικής και Βιοτεχνικής δραστηριότητας στην περιοχή του Ασωπού, βάση του Ν/Σ που πρόκειται να φτιαχτεί(!!!!) στο ΥΠΑΝ για τις «επιχειρηματικές περιοχές» και κατά παρεκκλήσι αρθ.20 για τις υποδομές και χωροταξική οργάνωση και στην συνέχεια του αρθρ, 20 και 21 που αφορούν την εξυγίανση άτυπων βιομηχανικών συγκεντρώσεων». Αποτελούν αντικείμενο ιδιαίτερου προβληματισμού. Διότι τα προτεινόμενα : Υποδομές αποβλήτων, Χωροταξική οργάνωση χώρου, εξυγίανση άτυπης βιομηχανικής συγκέντρωσης είναι κοινά ζητούμενα και δεν υπάρχει ουδεμία θεωρητική αντίθεση του οποιουδήποτε στο οποιοδήποτε σημείο .Αλλά , Αρκεί προφανώς!! Και οι προτείνοντες (και όποιος άλλος,) να εννοούν αυτόν τον ίδιο χώρο, του τόπου, για τον οποίο και εμείς μιλάμε από καιρό, και όχι κάποιον άλλον, παράπλευρο, παρθένο από εργοστάσια , για να γίνει εκεί νέα εγκατάσταση νέων άδειο-δοτημένων εργοστασίων. Και αυτά, μάλιστα να προτείνονται να γίνουν ανεξάρτητα από το τι χάλι θα επικρατεί και πότε θα μπει τάξη στην υπερφορτισμένη περιοχή των υπαρκτών εργοστασίων στο ν τόπο!!.

Δηλαδή : Με δεδομένο ότι μιλάμε για την ίδια « προς ταχτοποίηση παρά Ασωπια περιοχή» μιλάμε για την χώρο-τακτοποίηση τις ήδη «φορτισμένης περιοχής των υπαρκτών εργοστασίων» που περικυκλώνουν τα Οινόφυτα και το Σχηματάρι. Τα 39000 περίπου, μισό-γεμάτα στρέμματα γης , με εργοστάσια ,ατάκτως ριγμένα στα γύρω χωράφια. Όπου με την χαοτική χώρο-θέτηση και ρυμοτομία , αχρηστεύουν τα «εγκλωβισμένα 19000 στρέμματα» περίπου, αφήνοντας τα «χωρίς πρόσβαση σε δρόμο» και χωρίς ζήτηση. Για να γίνει ακόμα σαφέστερη η θέση μας: Στο θέμα τις χωροταξικής εξέλιξης στον τόπο αυτόν, Εννοούμε ότι η απορριφθείσα « πρόταση ΒΙΠΕ Τανάγρας» ,που έχει ήδη κριθεί παράνομη και ανεπίτρεπτη στην περιοχή των Κέδρων, δεν θα ξαναγυρίσει από το παράθυρο. Τα προτεινόμενα, για να μας βρίσκουν σύμφωνους πρέπει να αφορούν την Οργάνωση σε ΒΙΠΕ-ΒΙΠΑ του ήδη κατειλημμένου-χρησιμοποιουμένου χώρου . Αυτό Είναι το ζητούμενο της ήδη δεινοπαθούσας περιοχής. Πλήρη αξιοποίηση χώρου των υπαρκτών εργοστασίων. Με σχεδιασμό και εσωτερική χωροθετηση και υποχρεωτική χώρο-ταχτοποίηση, με μετακίνηση εργοστασίων . Υποδομές απορρύπανσης και αντιρρυπανσης και υποχρεωτική σύνδεση, μέσω αναθεώρησης ΑΕΠΟ και Αδειών λειτουργίας, στις λειτουργούσες βιομηχανίες και βιοτεχνίες και φυσικά κάθε νέου εγκαθιστάμενου, με τις υποδομές αυτές.


6 Τότε στον χώρο αυτό, που θα εξοικονομηθεί από αυτό το νοικοκύρεμα γης στον τόπο αυτόν, Θα χωρά και μπορεί να υλοποιηθεί σε αυτήν την εξοικονομημένη γη, μεταξύ των υπαρκτών εργοστασίων, το « ιδιωτικό ειδικό κλαδικό πάρκο» επεξεργασίας μετάλλων, τις πρότασης 7.2.2.13 που κάνει η μελέτη του ΤΕΕ. Στα εξοικονομούμενα «400 εγκλωβισμένα στρέμματα χωραφιών», εντός τις ίδιας έκτασης γης, που σήμερα έχει τα εργοστάσια. Εάν και εφόσον βεβαία : Τα κοινά έργα υποδομής αντί-ρύπανσης, και τα συστήματα υπηρεσιών απορρύπανσης, που θα έχουν κατασκευαστεί και θα λειτουργούν ,στην οργανωμένη περιοχή εργοστασίων, Να μελετηθούν και να φτιαχτούν τώρα, για να αντέχουν και τα νέα εγκαθιστάμενα φορτία προ-επεξεργασμένων υγρών και στέρεων αποβλήτων και από αυτές τις νέες μονάδες, μαζί με αυτά από τις λειτουργούσες βιομηχανίες.

7 Εκείνο που είναι αδιανόητο είναι η συνέχιση τις «εκτός σχεδίου»δόμησης εργοστασίων, στα απαράσκευα χωράφια τις όλης περιοχής και η συνέχιση «τις έρπουσας δόμησης τους»σε 4 στρέμματα χωράφια , «εκτός σχεδίου», κατά μήκος τις Εθνικής Οδού. Τώρα πλέον : Η όποια λύση θα εφαρμοστεί, θα πρέπει επιτέλους να διαχωρίζει μονίμως «τα σπίτια από τα εργοστάσια».Να ορίζει και να θεσμοθετεί ΖΟΕ, Να στηρίζεται σε «εγκεκριμένα σχέδια πόλης» για τους οικισμούς, και σε«Οργάνωση βιοτεχνικών και Βιομηχανικών περιοχών , ιδιωτικών ΒΙΠΑ-ΒΙΟΠΑ» στις χρησιμοποιούμενος περιοχές.».Επιπλέον οφείλει επιτέλους ,Η πολιτεία εφαρμόζοντας την νέα νομοθεσία , να βάλει τα πράγματα «τις αδειοδότησης για βιομηχανική παράγωγη» σε άλλη τροχιά: Ορισμός και δημιουργία για όλους τους βιομηχανικούς παράγωγους, κοινής υποχρέωσης να δουλέψουν με ίδιες υποχρεώσεις απέναντι στο τοπικό περιβάλλον, όπως οι νόμοι ορίζουν. Εγκατάσταση όλων,( παλαιών και νέων, εργοστασίων), μόνο σε «Οργανωμένη ,εξοπλισμένη με υποδομές, Βιομηχανική και Βιοτεχνική Περιοχή». Και τέλος να εφαρμοστεί πραγματικά η«Ανανεωνόμενη περιοδικά «περιβαλλοντική και λειτουργική» άδεια διεξαγωγής βιομηχανικών και βιοτεχνικών Εργασιών στα ιδιωτικά βιομηχανικά πάρκα μέσα.

Ο έλεγχος Εφαρμογής και Τήρησης, όλων αυτών των εξυγιαντικών και υποχρεωτικών πλέον μέτρων , για τις ζητούμενες «ιδιωτικές περιοχές και πάρκα», είναι αδύνατον να γίνεται, μακριά από την λεπτομερειακή, έγκαιρη πληροφόρηση και έγκριση αποδοχής, όλων των φορέων και των κάτοικων των περιοχών αυτών . Από εκεί και πέρα, επειδή στου «κρεμασμένου το σπίτι δεν μιλούν για σχοινί», Ο έλεγχος τήρησης των νέων περιβαλλοντικών υποχρεώσεων των παραγώγων αυτών, παλαιών και νέο-εγκαθισταμένων, είναι αδιανόητο ότι θα γίνεται, χωρίς την συμμέτοχη του κρατικού μηχανισμού και των κατοίκων των περιοχών .

Δηλαδή: Είναι απαράδεκτη κάθε σκέψη για ανάθεση «έλεγχου τήρησης των υποχρεώσεων λειτουργίας» των εγκαθισταμένων και λειτουργούντων εργοστασίων» σε Ιδιώτες –ιδιοκτήτες-διευθύνοντες των «ιδιωτικών βιομηχανικών και βιοτεχνικών πάρκων». Και το κράτος να είναι απών αδειοδοτικά. . Διότι απλούστατα, αυτά τα εργοστάσια μέσα στα ιδιωτικά πάρκα, συνεχίζουν να χρησιμοποιούν τους κοινό-κτητους και κοινόχρηστους φυσικούς πόρους του τόπου. Έτσι πρέπει να δίνουν κατευθείαν λογαριασμό στο κόσμο των τόπων.
8 Εκείνο που δεν συζητείται καθόλου στην παρέμβαση του ΤΕΕ (και αυτήν την στιγμή δεν θέλουμε εμείς να επεκταθούμε), είναι το κρίσιμο ερώτημα «Ποιος πληρώνει για την αποκατάσταση των ζημιών που έχουν γίνει;;» . «Ποιος ;; και πως;; χρηματοδοτούνται τα έργα «τις εκ των υστερών» οργάνωσης , και του εξοπλισμού των ιδιωτικών μητροπολιτικών βιομηχανικών περιοχών Αττικό-Βοιωτίας» και γιατί;; Η πρόταση επανα-βάπτισης των περιοχών αυτών;;; .

Μεγάλη ,ουσιαστική πλευρά τις όλης υπόθεσης!!! Ελπίζουμε ότι Θα επανέλθουμε έγκαιρα στην συζήτηση αυτή, διότι η όποια υλοποίηση από αυτήν εξαρτάται. Πάντως γνωρίζουμε ότι : Στην κάθε αναβάθμιση μιας περιοχής, την «υπεραξία χρήσης» της γης, την καρπούται ο ιδιοκτήτης της γης. Ο κάθε νέος αγοραστής , γης στις αναδιοργανωμένες περιοχές που θα θελήσει να εγκατασταθεί σε αυτήν την περιοχή Θα την πληρώσει με την αγορά τις γης. Μέχρι εδώ σωστά και ωραία! . Όμως τι θα γίνει με τους υπαρκτούς και εγκατεστημένους από καιρό στις αναδιοργανωνόμενες περιοχές; Τι;; θα χρεωθούν και πως;; για το σύνολο απορρύπανσης και έργων αντιρυπανσης;;
Πότε θα συζητηθούν αυτά τα ουσιαστικά;; Δεν πιστεύω πάλι έναντι οβολού;;, Να αποκτήσουν υπεραξίες, Επιδοτούμενοι για μια φόρα ακόμη, γιατί υπήρξαν ρυπαντές του !! Χρόνια εκμεταλλεύονται τον χώρο και τους φυσικούς του πόρους ασύδοτα ! Χρόνια ρυπαίνουν και δεν πληρώνουν!! Θα καταφέρουνε άραγε να τους συν-χρηματοδοτήσουμε για να γίνουν καθαροί, με λεφτά του κόσμου;; και η υπεραξία των εξοπλισμένων και αναβαθμισμένων γαιών τους θα τύχει ενθυλάκωσης;;; Άραγε;; τούτο θα είναι συμβατό με την λογική τις «οικονομίας τις Κοινής Αγοράς;;;;».

Δείτε εδώ τη μελέτη του ΤΕΕ
http://library.tee.gr/digital/m2433/m2433.pdf

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

Φλόγα ζωής!!!


Χριστουγεννιάτικο μπαζάρ διοργανώνει στις 27, 28 και 29 Νοεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50) ο Σύλλογος Γονέων παιδιών με νεοπλασίες «Η Φλόγα».

Εκεί θα μπορεί κανείς να προμηθευτεί για τις γιορτές των Χριστουγέννων, διάφορα δώρα, γλυκά, αξεσουάρ κ.ά., τα οποία είτε έχουν κατασκευάσει μέλη του Συλλόγου, είτε έχουν προσφερθεί από χορηγούς, προκειμένου με τα έσοδα από αυτά να ενισχυθεί η λειτουργία της Στέγης, όπου φιλοξενούνται παιδιά με νεοπλασία που κάνουν θεραπεία στην Αθήνα και μέλη των οικογενειών τους.

Αφίσες για την προβολή του Χριστουγεννιάτικου μπαζάρ θα τοποθετηθούν στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Newsroom ΔΟΛ

Εκτός Στερεάς Ελλάδας το κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας

Άνθρωποι υπεράνω υποψίας εμπλέκονται στη μεγάλη υπόθεση διακίνησης σκληρού παιδικού πορνό, μέσω Ίντερνετ, που αποκαλύφθηκε ύστερα από γιγαντιαία επιχείρηση της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος Αθήνας και Θεσσαλονίκης, σε 16 πόλεις της χώρας. Οι αστυνομικοί ερευνούσαν την υπόθεση τους τελευταίους τέσσερις μήνες και η επιχείρηση είχε την κωδική ονομασία «Τσάρλι».

Σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος συνολικά 55 ατόμων, εκ των οποίων συνελήφθησαν εντός του ορίου του αυτοφώρου 17 άτομα και συγκεκριμένα 16 Έλληνες και ένας αλλοδαπός, κατηγορούμενοι για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου κατά συρροή και κατά συνήθεια. Ανάμεσα στους κατηγορούμενους είναι καθηγητής πανεπιστημίου, δικηγόρος από το Κιλκίς, ο οποίος όμως αφέθηκε ελεύθερος, καθηγητής φυσικής αγωγής, επιχειρηματίες και φοιτητής.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, κατά τη διάρκεια παγκόσμιας ψηφιακής έρευνας στο Ίντερνετ εντοπίστηκαν 158 ηλεκτρονικά ίχνη Ελλήνων χρηστών και γι αυτό ενημερώθηκε η Ελληνική Αστυνομία. Σε ψηφιακή ανάλυση, η οποία πραγματοποιήθηκε στα ηλεκτρονικά ίχνη, ταυτοποιήθηκαν οι 55 χρήστες του Ίντερνετ, οι οποίοι διακινούσαν στο διαδίκτυο σκληρότατο υλικό παιδικής πορνογραφίας, όπου απεικονίζονταν πολύ μικρά παιδιά σε σεξουαλική δραστηριότητα με ενήλικους, ενώ η σκληρότητα σε ορισμένες περιπτώσεις ήταν πρωτοφανής.

Μετά τον εντοπισμό των 55 ατόμων και αφού ενημερώθηκαν οι εισαγγελικές Αρχές, κλιμάκια της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε συνεργασία με τις τοπικές αστυνομικές υπηρεσίες έκαναν εφόδους σε σπίτια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Ηράκλειο, Καβάλα, Φάρσαλα, Αλεξανδρούπολη, Κατερίνη, Νέα Καλικράτεια και Νέο Μαρμαρά Χαλκιδικής, Κιλκίς, Ηγουμενίτσα, Ιωάννινα, Άργος, Ρόδο και Χανιά. Από τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 88 σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικών υπολογιστών, οκτώ φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και μεγάλος αριθμός cd και dvd συνολικής χωρητικότητας 50.000 GB (γιγαμπάιντ), τα οποία εξετάζονται στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Διαπιστώθηκε, επίσης, ότι ορισμένοι από τους εμπλεκόμενους, ενώ απουσίαζαν από τα σπίτια τους, είχαν ενεργοποιήσει ειδικό πρόγραμμα ανταλλαγής αρχείων και κατέβαζαν υλικό παιδικής πορνογραφίας με άλλους παιδόφιλους σε διάφορα μέρη του πλανήτη. Μόνο στην Αττική διενεργήθηκαν χθες συνολικά 32 κατ΄οίκον έρευνες με την εποπτεία του προϊστάμενου Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ιωάννη Σακελλάκου. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους εισαγγελείς.
ANA-ΜΠΕ

Αγάτσα για τις ελιές

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αρια Αγάτσα, με παρέμβασή της στην υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή και τον υφυπουργό Μιχάλη Καρχιμάκη, επισήμανε την αναγκαιότητα στήριξης των ελαιοπαραγωγών, μετά την καρπόπτωση που υπέστησαν τα ελαιόδεντρα του Νομού Βοιωτίας.

H κ. Αγάτσα για το ζήτημα απέστειλε επιστολή στην οποία αναφέρει.
Κυρία υπουργέ,
κύριε υφυπουργέ,
είναι γνωστό το τεράστιο πρόβλημα της καρπόπτωσης που έχουν υποστεί οι ελαιοκαλλιέργειες και ειδικότερα στο Νομό Βοιωτίας.Σύμφωνα με έρευνα από το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο, κατόπιν αιτήματος του Νομάρχη Βοιωτίας, τα αίτια της καρπόπτωσης δεν οφείλονταν σε παρασιτικά αίτια αλλά σε δυσμενείς περιβαλλοντικές συνθήκες (απότομη εναλλαγή υψηλών και χαμηλών θερμοκρασιών, υψηλή υγρασία κ.τ.λ.).Συνεπώς, θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι αυτή την περίοδο είναι αναγκαία όσο ποτέ η στήριξη των ελαιοπαραγωγών, αφού υπέστησαν μεγάλες ζημιές.Με εκτίμησηΑριάδνη Αγάτσα

Μυτιληναίος-Motor Oil: Συμμαχία στο φυσικό αέριο

Οι Όμιλοι Motor Oil και Μυτιληναίος ανακοινώνουν την από κοινού σύσταση εταιρίας, της οποίας το μετοχικό κεφάλαιο θα ελέγχεται εξ ημισείας, με σκοπό την εισαγωγή και εμπορία Φυσικού Αερίου σε κάθε του μορφή (LNG, CNG, κλπ.). Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το Φυσικό Αέριο θα προορίζεται για χρήση στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις και στα εργοστάσια ηλεκτροπαραγωγής των δύο Ομίλων, καθώς και για πώληση σε τρίτους, στην Ελλάδα ή στην αλλοδαπή. Στα πλαίσια των παραπάνω, τα μέρη συμφώνησαν να παραλάβουν και να διαθέσουν από κοινού φορτίο 65.000m3 LNG, το οποίο θα αφιχθεί στη Ρεβυθούσα στις 2 Δεκεμβρίου. Πρόσθετα στοιχεία που αφορούν την εταιρική επωνυμία, το μετοχικό κεφάλαιο, την έδρα και τη διοίκηση της νέας εταιρίας θα ανακοινωθούν στο αμέσως επόμενο διάστημα.
www.euro2day.gr

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

Για τις σχολικές εκδρομές και τη γρίπη

Εγκύκλιο σχετικά με την πραγματοποίηση εκδρομών απέστειλε στα σχολεία όλης της χώρας το Υπουργείο Παιδείας. Στην εγκύκλιο ενημερώνονται οι σύλλογοι διδασκόντων για τα όσα ισχύουν για τη νέα γρίπη τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, τα οποία πρέπει να συνεκτιμούν οι διδάσκοντες, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, λόγω της έξαρσης της ασθένειας.

Πριν από την πραγματοποίηση οποιασδήποτε εκδρομής, εκτός της υποχρέωσης των γονέων να συμπληρώνουν υπεύθυνη δήλωση για τη συμμετοχή των παιδιών τους, απαιτείται και η διαβεβαίωσή τους ότι αυτά δεν παρουσιάζουν συμπτώματα γριπώδους συνδρομής. Επιπροσθέτως,θα πρέπει να διασφαλίζεται η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη-κάλυψη των μαθητών και στην περίπτωση νόσησης από την νέα γρίπη (ιδιαίτερα για τις εκδρομές στο εξωτερικό).

Το Υπουργείο Παιδείας συνιστά -στην περίπτωση προγραμματισμένων εκδρομών για το διάστημα μέχρι το τέλος του έτους- τα παιδιά που παρουσιάζουν συμπτώματα γριπώδους συνδρομής να μη συμμετέχουν στην εκδρομή.
www.zougla.gr

Σύνδεσμος Αποστράτων και Εφέδρων Αξιωματικών Θήβας

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΦΕΔΡΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΘΗΒΑΣ
1η Γενική Συνέλευση

13 Δεκεμβρίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Γνωρίζεται ότι με έδρα τη ΘΗΒΑ συστήθηκε ΚΟΙΝΟΣ σύνδεσμος αποστράτων των Ενόπλων Δυνάμεων - Σωμάτων Ασφαλείας και Εφέδρων Αξιωματικών με την επωνυμία «ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ Ε.Δ.-Σ.Α. ΚΑΙ ΕΦΕΔΡΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ» και τα αρχικά «Σ.Α.ΕΦ.Α.Θ», υπό το διακριτικό τίτλο «ΙΕΡΟΣ ΛΟΧΟΣ».
ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΝΤΑΙ
Όλοι οι απόστρατοι των Ενόπλων Δυνάμεων (Σ.Ξ - Π.Α - Π.Ν) και Σωμάτων Ασφαλείας (Σ.Α) καθώς και οι Έφεδροι Αξιωματικοί της πόλης και της επαρχίας Θήβας, αλλά και του Νομού Βοιωτίας, που επιθυμούν να εγγραφούν ως μέλη στον σύνδεσμο, όπως προσέλθουν την 13 Δεκεμβρίου 2009 ημέρα Κυριακή και ώρα 17.00 στο Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Θηβαίων για την πραγματοποίηση της 1ης ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ κατά την οποία θα λάβουν χώρα και αρχαιρεσίες (εκλογές) για την ανάδειξη του Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.) και της Εξελεγκτικής Επιτροπής του συνδέσμου για την επόμενη τριετία.
Για περισσότερες πληροφορίες στην

Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή συμμετέχουν οι:
1. Νικολάου Σπυρίδων τηλ.6944471200

2. Βλαχογιάννης Δημήτριος τηλ. 6977787844
3. Βλάχος Βασίλειος τηλ. 6932801662
4. Δαλιάνης Ιωάννης τηλ.6936152229
5. Μπατσιούλας Δημήτριος τηλ.6973621619

6. Kαλαμπάκας Παναγιώτης τηλ .6937090674
7. Καραμαγκιώλης Σωτήριος τηλ. 6936183005
Για την Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή

Ο ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Νικολάου Σπυρίδων

Εκανε τα εμβόλια ο Περγαντάς

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Νομάρχης Βοιωτίας Κλέαρχος Περγαντάς:
«Η πανδημία γρίπης αντιμετωπίζεται με το μαζικό εμβολιασμό»


Ο Νομάρχης Βοιωτίας πεισμένος ότι θα πρέπει συλλογικά και ενσυνείδητα να αντιμετωπίσουμε την πανδημία εμβολιάστηκε.
Είναι σαφές ότι μπαίνουμε σε περίοδο όπου θα υπάρξει λόγω της εποχής σημαντική αύξηση των κρουσμάτων της νέας γρίπης.
Επίσης είναι σαφές ότι αν δεν υπάρξει μαζικός εμβολισμός η πανδημία μπορεί να οδηγήσει σε κατάρρευση του συστήματος Υγείας.
Έτσι και γι΄ αυτό το λόγο θα πρέπει όλοι μας να εμβολιαστούμε σύμφωνα με τις υποδείξεις του Υπουργείου Υγείας και της Ειδικής Επιτροπής Αντιμετώπισης της νέας γρίπης.

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

Λαμία: Δύο ασθενείς με νέα γρίπη νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύονται στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου της Λαμίας δύο ασθενείς με το νέο ιό της γρίπης. Πρόκειται για έναν 52χρονο χωρίς να έχει προηγούμενα προβλήματα, και για έναν 39χρονο. Και οι δύο βρίσκονται σε πλήρη καταστολή και αναπνευστική υποστήριξη. Και οι δύο μεταφέρθηκαν από τη Λάρισα μιας και εκεί δεν υπάρχουν διαθέσιμα κρεβάτια σε μονάδα εντατικής θεραπείας ενώ στη ΜΕΘ της Λαμίας, η κατάσταση είναι οριακή.

«Από το Μάιο προσπαθούμε να ενεργοποιήσουμε εκτός από τα 8 κρεβάτια της ΜΕΘ και άλλα 6 κρεβάτια της ΜΑΘ αλλά μάταια» υπογραμμίζει ο εντατικολόγος κ. Γιώργος Κυριαζόπουλος κάνοντας λόγο για σοβαρές ελλείψεις νοσηλευτικού προσωπικού στην ΜΕΘ και ΜΑΘ. Πάντως σε ό,τι αφορά το νοσοκομείο της Λαμίας έχει σχεδιάσει να χρησιμοποιήσει ακόμη και αναπνευστήρες μέσα στις κλινικές, αν βεβαίως οξυνθεί περισσότερο το πρόβλημα.
www.zougla.gr

Νέος πρόεδρος και δ/σ της ΔΕΗ ο Αρθούρος Ζερβός

Ο καθηγητής του ΕΜΠ κ. Αρθούρος Ζερβός θα είναι ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ. Το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ανακοίνωσε ότι το Δημόσιο θα προτείνει τον κ. Ζερβό για τη συγκεκριμένη θέση, στην έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων που θα πραγματοποιηθεί στις 15 Δεκεμβρίου.
Ο κ.Ζερβός είναι Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επίθεση Παπαθανάση στη ΝΔ για τις προσλήψεις στο Μουσείο των Δελφών

Επίθεση κατά της πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας εξαπολύει η βουλευτής Φωκίδας Αφροδίτη Παπαθανάση σε απάντησή της προς τη ΝΟΔΕ Φωκίδας για το ζήτημα της πρόσληψης εποχικών υπαλλήλων στο Μουσείο των Δελφών. H viotia ευχαρίστως θα δημοσιεύσει και την άλλη άποψη.

Αφροδίτη Κ. Παπαθανάση
Βουλευτής Ν. Φωκίδας

21.11.2009

ΜΝΗΜΗ «ΙΧΘΥΟΣ»
Οι πολιτικές , οικονομικές και κοινωνικές επιλογές της προηγούμενης κυβέρνησης , της κυβέρνησης της Ν.Δ. , γονάτισαν την ελληνική οικονομία και κοινωνία. Από τα «συρτάρια» πετάγονται καθημερινά νέα χρέη και «διευθετήσεις ημετέρων». Η φορολογική πολιτική που με επιμέλεια ακολούθησαν χάρισε πάνω από 1 δις ευρώ κάθε χρόνο στους μετόχους των 200 μεγαλύτερων επιχειρήσεων. Με τις επιλογές τους – σκάνδαλο ομολόγων – τίναξαν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων. Επέλεξαν την πολιτική ομηρεία των νέων ανθρώπων . Ακόμη και σήμερα οι υπηρεσίες του ΟΑΕΔ αναζητούν σε πόσους νέους και σε ποιες υπηρεσίες έφτασε το «μαγικό χαρτί» του προεκλογικού διορισμού STAGE – καθώς δεν υπήρξε καν η στοιχειώδης καταγραφή των ανθρώπων αυτών , κύρια γιατί η Ν.Δ. έβλεπε απέναντι της «ψήφους» και όχι νέους ανθρώπους.

Μνήμη «ΙΧΘΥΟΣ».
Μόνο έτσι μπορούν να εξηγηθούν οι κορώνες και οι δίχως μνήμη τακτικές θράσους της Νομαρχιακής Επιτροπής της Ν.Δ. στη Φωκίδα.
· Ας μας εξηγήσουν κάποτε ,όλοι μαζί οι «ομογάλακτοι» της Ν.Δ. ,γιατί από το 2004 έπρεπε να φτάσουμε στο 2009 και το ΤΕΙ να είναι ακόμη στα πρώτα μπετά.
· Ας μας εξηγήσουν γιατί ο δρόμος Αγ. Ευθυμία – Διασταύρωση με Φυλακές Μαλανδρίνου , πού έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί από τον Μάιο του 2007 είναι ακόμη σε αυτή την κατάσταση.
· Ας μας εξηγήσουν γιατί εγκατέλειψαν και απαξίωσαν ακόμα και τα ολοκληρωμένα έργα των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
· Ας μας εξηγήσουν ποια προστιθέμενη αξία έφεραν στον τόπο μας οι κινήσεις τους και η «εσωτερική τους συνεργασία».
· Ας μας εξηγήσουν ποια κουλτούρα καλλιέργησαν όταν ο αριθμός των νέων και λιγότερο νέων ανθρώπων που ασχολούνταν και ασχολούνται σε Υπηρεσίες στη Νομαρχία και σε Δήμους του Νόμου , έφτανε αλλού τους 30 , αλλού 35 και αλλού τους 42.
Ας μας εξηγήσουν πόσες προκηρύξεις με διαδικασία επιλογής έγιναν στο Μουσείο Δελφών.
Θα τους θυμίσουμε μερικές :
Αρ. Πρωτοκ. προκήρυξης Αρ. ατόμων Ώρες Προθεσμία αιτήσεων
1.Φ/ 6/1/1637 /10/04/09 3ΑΤΟΜΑ (1312,5 ώρες) από 13/04/09 μέχρι 15/04/09
2.Φ/ 6/1/1091/17/03/09 24ΑΤΟΜΑ (1150 ώρες) από 17/03/09 μέχρι 19/03/09
3.Φ/ 6/1/906/4/03/09 10ΑΤΟΜΑ (990 ώρες) από 05/03/09 μέχρι 09/03/09
4.Φ/ 6/1/653/17/02/09 10ΑΤΟΜΑ (1390 ώρες) από 18/02/09 μέχρι 20/02/09
5.Φ/ 6/1/54/5/01/09 6ΑΤΟΜΑ (1390 ώρες) από 08/01/09 μέχρι 12/01/09
6.Φ/ 6/1/3576/14/08/08 5ΑΤΟΜΑ (277,5 ώρες) από 14/08/08 μέχρι 19/08/08
7.Φ/ 6/1/4073/17/09/08 1ΑΤΟΜΟ (495 ώρες) από 17/09/08 μέχρι 19/09/08
8.Φ/ 6/1/3844/03/09/08 2ΑΤΟΜΑ (375 ώρες) από 03/09/08 μέχρι 05/09/08
9.Φ/ 6/1/2985/07/07/08 3ΑΤΟΜΑ (397,5 ώρες) από 11/07/08 μέχρι 15/07/08
10.Φ/6/1/2705/18/06/08 2ΑΤΟΜΑ (330 ώρες ) από 23/06/08 μέχρι 25/06/08
11.Φ/6/1/4464/10/10/08 3 ΑΤΟΜΑ (360 ώρες) από 10/10/08 μέχρι 10/10/08(αυθημερόν)
12.Φ/6/1/2175/26/05/08 9 ΑΤΟΜΑ (760,5 ώρες) από 26/05/08 μέχρι 28/05/08
13.Φ/6/1/1017/23/03/07 28ΑΤΟΜΑ (1189.5 ώρες) από 23/03/07 μέχρι 27/03/07

κ.λ.π………..κ.λ.π……….κ.λ.π.


Το δικαίωμα στην εργασία είναι δικαίωμα που το οφείλει η Πολιτεία , ειδικά και κύρια σε νέους ανθρώπους. Και στο δικαίωμα αυτό δεν πρέπει και δεν μπορεί να γίνονται εκπτώσεις ή άδικες επιλογές. Γι αυτό το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα θεσμοθετεί άμεσα (ήδη λαμβάνει χώρα η διαβούλευση επί του σχεδίου νόμου) για προσλήψεις μόνο μέσω διαδικασίας ΑΣΕΠ – με αντικειμενικά κριτήρια και όχι με υπεκφυγές μέσω συνεντεύξεων και άλλων γραφικών τρόπων «made in Νέα Δημοκρατία». Άρα , άμεσα πολιτικά κάνουμε το βήμα – Αξιοκρατία παντού.

Σχετικά με τις προσλήψεις και την συνέχιση συμβάσεων, 35 εργαζομένων για 300 ώρες στο Μουσείο ΔΕΛΦΩΝ θα ήθελα να σημειώσω τα παρακάτω:
1. Σαφώς και θα έπρεπε και θα θέλαμε η διαδικασία να γίνει μέσω ΑΣΕΠ,
2. Για να γίνει η διαδικασία μέσω ΑΣΕΠ , όφειλε το Υπουργείο Πολιτισμού και η Εφορία Αρχαιοτήτων να έχει ξεκινήσει τη διαδικασία από το Σεπτέμβριο μήνα – κάτι που δεν είχε συμβεί ,
3. Η αιτιολόγηση των αρμόδιων υπηρεσιών ήταν ότι, αν δεν γίνονταν αυτή η διαδικασία – της απασχόλησης των εργαζομένων – με την διαδικασία του άρθρου 6 Ν. 3525/07(ΦΕΚ 16?Α/26.01.07) το Μουσείο Δελφών θα έκλεινε – λόγω έλλειψης εποχικού προσωπικού στις αρχές Νοεμβρίου του 2009.

Μνήμη «ΙΧΘΥΟΣ.
Ποια ήταν όμως η στοιχειώδης επένδυση της κυβέρνησης της Ν.Δ. στους Δελφούς , τον Αρχαιολογικό Χώρο και το Μουσείο Δελφών αυτά τα χρόνια ; Καμιά. Μόνο προσωπικές διευθετήσεις σε όφελος εκλεκτών , εκλεκτών με ονοματεπώνυμο.
Είναι κρίμα η αγωνία των νέων ανθρώπων για δουλεία να γίνεται «ξύλινο όπλο επικοινωνίας» .Και είναι τραγικό αυτό να συμβαίνει από αυτούς που επί της ουσίας ποτέ δεν τους ενδιέφεραν οι άνθρωποι , αλλά οι ψήφοι , οι αριθμοί.

ΔΕΝ ΘΑ ΠΟΡΕΥΤΟΥΜΕ ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΒΗΜΑΤΑ.
ΔΕΝ ΩΦΕΛΕΙ ΟΥΤΕ Η ΣΚΑΝΔΑΛΟΛΟΓΙΑ , ΟΥΤΕ Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΤΩΝ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΑΠΕΤΥΧΑΝ.
ΑΣ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥΣ ΗΤΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ.

ΕΜΕΙΣ ΒΑΖΟΥΜΕ ΠΛΩΡΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΕ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ , ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΕ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ .
ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΚΡΙΘΟΥΜΕ ΑΥΣΤΗΡΑ , ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΡΙΝΟΜΑΣΤΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ . ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΕΡΓΟ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ

Περγαντάς για τις ελιές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Παρέμβαση του Νομάρχη Βοιωτίας για αποζημιώσεις ελαιοκαλλιεργητών από τον ΕΛΓΑ λόγω καρπόπτωσης.


Ο Νομάρχης Βοιωτίας κ Κλέαρχος Περγαντάς με παρέμβαση στην Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κα Αικ. Μπατζελή ζητά την άμεση αποζημίωση των ελαιοκαλλιεργητών του Ν. Βοιωτίας λόγω καρπόπτωσης.
Οι παρεμβάσεις του κ. Νομάρχη ξεκίνησαν από τον Ιούνιο-Ιούλιο μήνα όταν παρουσιάστηκαν τα πρώτα προβλήματα στους ελαιώνες του Ν. Βοιωτίας , όπου με έγγραφο ζήτησε από τον Υπουργό και τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ εκτίμηση των ζημιών και αποζημίωσής των.
Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ με έγγραφό του έκανε γνωστό ότι τα ζημιογόνα αίτια που προκάλεσαν αυτές τις ζημιές δεν περιέχονταν στον κανονισμό ασφάλισης φυτικής παραγωγής του ΕΛΓΑ και επομένως δεν υπήρχε δικαίωμα αποζημίωσής τους. ‘Όμως ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ δεν εκτίμησε σωστά διότι τα αίτια της καρπόπτωσης δεν οφείλονταν σε παρασιτικά αίτια αλλά σε δυσμενείς περιβαλλοντικές συνθήκες (απότομη εναλλαγή υψηλών και χαμηλών θερμοκρασιών, υψηλή υγρασία κ.τ.λ.)
Το αληθές των αιτιών καρπόπτωσης το βεβαιώνει με έγγραφο το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο στο οποίο οι γεωργικές υπηρεσίες της ΝΑΒ έστειλαν δείγματα καρπών και βλαστών ελιάς για εξέταση.
Πράγματι διαπίστωσαν ότι τα αίτια οφείλονταν σε δυσμενείς περιβαλλοντικές συνθήκες και όχι σε μυκητολογικές- εντομολογικές προσβολές.
Έτσι η καρπόπτωση καλύπτεται ασφαλιστικά από τον ΕΛΓΑ
Κατόπιν τούτου ο Νομάρχης ζητά από τη κα Υπουργό να αποζημιωθούν οι ελαιοπαραγωγοί και να προγραμματισθεί η σχετική διαδικασία υποβολής των δηλώσεων ζημιάς.
Ιδιαίτερα φέτος που είναι επιτακτική η αναγκαία στήριξη των ελαιοπαραγωγών στην παρούσα οικονομική κατάσταση που βρίσκονται.

Στις κατά προτεραιότητα ομάδες εμβολιασμού κατά της νέας γρίπης και οι εκπαιδευτικοί

Tο υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι αποτελούν αναπόσπαστο μέρος των εργαζομένων σε υπηρεσίες απαραίτητες για την εύρυθμη λειτουργία του Κράτους, εντάσσονται στις κατά προτεραιότητα ομάδες εμβολιασμού κατά της νέας γρίπης.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, «προκειμένου να αναχαιτιστεί η εξάπλωση της πανδημίας και να δημιουργηθεί ένα τοίχος ανοσίας, συστήνεται στους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων της δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης καθώς και στους υπαλλήλους που εργάζονται σε αυτές να προχωρήσουν σε προληπτικό εμβολιασμό, ο οποίος αν και προαιρετικός αποτελεί έκφραση κοινωνικής ευθύνης.»

Υπενθυμίζεται ότι το εμβολιασμός ξεκινά την 1η Δεκεμβρίου και αφορά στα άτομα ηλικίας 4-49 ετών και τους υπηρετούντες σε υπηρεσίες απαραίτητες για την εύρυθμη λειτουργία του κράτους.

Ο εμβολιασμός θα πραγματοποιηθεί στα Κέντρα Υγείας, στα Εμβολιαστικά Κέντρα του ΙΚΑ, στα Εμβολιαστικά Κέντρα σε Νομαρχιακό και Δημοτικό επίπεδο.

Ακολουθούν στις 7 Δεκεμβρίου οι εμβολιασμοί για τα υγιή άτομα ηλικίας άνω των 50 ετών.

Λόγω της νέας γρίπης, συστήνεται για την περίοδο 2009-2010 κατά προτεραιότητα ο εμβολιασμός με το νέο εμβόλιο. Σημειώνεται ότι το εμβόλιο κατά της εποχικής γρίπης και εκείνο κατά της νέας γρίπης μπορούν να χορηγηθούν ταυτόχρονα σε διαφορετικό σημείο του σώματος.

Newsroom ΔΟΛ

Στην ενέργεια εισέρχεται η MIG

Σε απάντηση της από 23.11.2009 επιστολής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς σχετικά με δημοσίευμα του ηλεκτρονικού τύπου με αντικείμενο την επένδυση της Εταιρίας σε τομείς που σχετίζονται με το περιβάλλον, η MARFIN INVESTMENT GROUP ανακοινώνει ότι βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο διαπραγματεύσεις με κορυφαίο πολυεθνικό όμιλο με αντικείμενο την επίτευξη συμφωνίας που εμφανίζει ορισμένα κοινά σημεία με το περιεχόμενο του σχολιαζομένου δημοσιεύματος. Ως και στο παρελθόν επανειλημμένα έχει δηλώσει, η MARFIN INVESTMENT GROUP θα προβεί σε επίσημες ανακοινώσεις σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Οι ΑΠΕ και το 2020

Συνάντηση με θέμα τη "Διείσδυση των ΑΠΕ στο ηλεκτρικό δίκτυο και οι εθνικοί στόχοι για το 2020" διοργανώνει το Ινστιτούτο Ενέργειας Νοτιανατολικής Ευρώπης (ΙΕΝΕ) στις 24 Νοεμβρίου 2009, στο Αμφιθέατρο "Αντώνης Τρίτσης" του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων. Η συνάντηση, η οποία πραγματοποιείται με την υποστήριξη της ΔΕΗ, αποτελεί την δεύτερη στη σειρά των τριών συναντήσεων που έχουν ανακοινωθεί και έχουν στόχο μια ευρεία δημόσια συζήτηση πάνω σε επίκαιρα ενεργειακά θέματα.

Τα θέματα τα οποία πρόκειται να συζητηθούν στην απογευματινή συνάντηση του ΙΕΝΕ είναι:
- Διείσδυση των ΑΠΕ και για κάθε μορφή στον ηλεκτρικό τομέα για την επίτευξη του στόχου, οικονομικά στοιχεία.
- Δίκτυα μεταφοράς και διανομής για την σύνδεση των ΑΠΕ.
- Υποστηρικτικοί μηχανισμοί για τις εφαρμογές των ΑΠΕ, feed -in tariff, διαγνωστικές διαδικασίες για μεγάλα έργα που συνδέονται στο σύστημα μεταφοράς.
- Μεγάλη διείσδυση ΑΠΕ στον ηλεκτρικό τομέα και επιβάρυνση των καταναλωτών, πραγματικό κόστος και κατανομή στους καταναλωτές για τα επόμενα 20 χρόνια.
- Νησιά για μεγάλη διείσδυση, νέες τεχνολογίες στις ΑΠΕ και στα δίκτυα, ενσωμάτωση των ΑΠΕ στην λειτουργία και διαχείριση του δικτύου, αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας, υβριδικά συστήματα.

Στη συζήτηση, την οποία θα συντονίσει ο Γενικός Γραμματέας του ΙΕΝΕ κος Γιάννης Χατζηβασιλειάδης, θα λάβουν μέρος οι: Παντελής Κάπρος, καθηγητής Ενεργειακής Οικονομίας στο ΕΜΠ και πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του ΙΕΝΕ, ο δρ. Ευάγγελος Λεκατσάς, Πρόεδρος του ΔΕΣΜΗΕ, ο δρ. Νίκος Μπουλαξής, επικεφαλής της ομάδας μη διασυνδεμένων νήσων στην ΡΑΕ καθώς και εκπρόσωποι της ΕΛΕΤΑΕΝ και του ΣΕΦ.
ΑΝΑ-ΜΠΕ

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

Ο Τριαντάφυλλος Υφαντίδης πρόεδρος στον ΕΥΚΛΕΙΔΗ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ
ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ & ΑΣΠΡΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ
« Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ»
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1981
ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου «Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ» με συμβούλιο που έγινε στις 20/11/2009 συνήλθε σε σώμα κατόπιν των αρχαιρεσιών της 16ης Νοεμβρίου 2009 και έχει ως εξής:
Πρόεδρος: Υφαντίδης Τριαντάφυλλος
Αντιπρόεδρος: Μελίδη Αικατερίνη
Γραμματέας: Λοϊζίδου Χαρούλα
Ταμίας: Μπολτέτσος Σπυρίδων
Δημοσίων Σχέσεων: Ζάχαρη Ευσταθία
Μέλος-έφορος εκδηλώσεων: Μελίδη Ελισάβετ
Μέλος-έφορος οικονομικών: Τσολαρίδης Αναστάσιος
Μέλος: Αθανασιάδης Χριστόφορος
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Υφαντίδης Τριαντάφυλλος
Η Γραμματέας
Λοϊζίδου Χαρούλα

Μήνυμα Αγάτσα για την ημέρα της πάταξης της βίας κατά των γυναικών

Mήνυμα της βουλευτού Αριάδνης Αγάτσα για την ημέρα
της πάταξης της βίας κατά τών γυναικών
H 25η Νοεμβρίου είναι η Διεθνής Ημέρα για την πάταξη της βίας κατά των γυναικών και ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών επισημαίνει ότι στις ημέρες μας περίπου το 90% των θυμάτων πολέμου είναι άμαχος πληθυσμός και η πλειοψηφία γυναίκες και παιδιά, σε αντίθεση με τον προηγούμενο αιώνα που οι στρατιώτες ήταν το 90% αυτών που έχαναν τη ζωή τους στον πόλεμο.Πολλές γυναίκες υφίστανται δυστυχώς τις βαρύτερες συνέπειες, εξαιτίας του φύλου τους και της θέσης τους στην κοινωνία.

Οι γυναίκες υπόκεινται σε κάθε μορφής βία, γίνονται αντικείμενα σεξουαλικής δουλείας και εξαναγκαστικής εγκυμοσύνης ή και στείρωσης ανάλογα με τις περιστάσεις.Μια από τις βασικότερες μορφές προσβολής της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, η βία εναντίον της γυναίκας στο οικογενειακό περιβάλλον συνεχίζει να αποτελεί να αποτελεί θλιβερή πραγματικότητα. Σήμερα αυτή η βία μπορεί και πρέπει να αντιμετωπιστεί και η ευθύνη όλων μας είναι μεγάλη.Ευαισθητοποίηση της κοινωνίας, ενημέρωση και εκπαίδευση της νέας γενιάς μέσα από το σχολείο, νομοθετικές πρωτοβουλίες, μιας και στην ελληνική νομοθεσία απουσιάζει ο όρος «βία κατά γυναικών». Πρωτοβουλίες για να εξαλειφθεί ένα «φαινόμενο» κακοποιημένων γυναικών, που προσβάλλει τον Άνθρωπο.
Αριάδνη Αγάτσα
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας

Στο αρχείο η μήνυση της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ για ΑτΕ και ΟΤΣ

Με διάταξη του Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών ετέθη στο αρχείο η προκαταρτική εξέταση η οποία είχε ξεκινήσει κατόπιν της από 29/09/2008 μηνυτήριας αναφοράς της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ κατά παντός υπευθύνου όσον αφορά α) την εσφαλμένη απόφαση της ΡΑΕ (0-12592/13.01.2006) με την οποία μεταβλήθηκε η μεθοδολογία υπολογισμού της Ο.Τ.Σ. από τον ΔΕΣΜΗΕ και β) την τροποποίηση των αδειών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από άδειες αυτοπαραγωγού συμπαραγωγού σε άδειες ανεξάρτητου συμπαραγωγού, η οποία επιτρέπει στην ΑτΕ να εγχέει το σύνολο της παραγόμενης ενέργειας από τον ΣΗΘ στο σύστημα χωρίς να έχει υποχρέωση να ιδιοκαταναλώνει το σύνολο ή μέρος αυτής.


Η ανωτέρω μηνυτήρια αναφορά έβαλε κατά της διοίκησης της ΔΕΗ η οποία παρέλειψε να προσβάλει τις ανωτέρω αποφάσεις και κατά του ΔΣ της ΡΑΕ η οποία εξέδωσε τις σχετικές θετικές γνωμοδοτήσεις.
Η διάταξη του Εισαγγελέα έκρινε ότι δε προέκυψαν ενδείξεις ενοχής για την άσκηση ποινικής δίωξης ούτε για τα μέλη ΔΣ της ΔΕΗ ως προς τη τέλεση του αδικήματος της απιστίας ούτε για τα μέλη του ΔΣ της ΡΑΕ για παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση.

Σύντομα οι επιδοτήσεις στους αγρότες, λέει η Μπατζελή

Ανοίγει ο δρόμος για την έγκαιρη πληρωμή των κοινοτικών επιδοτήσεων 2009 - 2010 στους Έλληνες αγρότες σύμφωνα με την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνα Μπατζελή.
Η υπουργός κάλεσε την ΠΑΣΕΓΕΣ για να υπογράψει μέσα σε 10 ημέρες τη σύμβαση που αφορά την ενεργοποίηση των ατομικών δικαιωμάτων της φετινής ενίσχυσης. Σύμφωνα με την ίδια, η υπογραφή της σύμβασης είναι απαραίτητη για να ολοκληρωθεί το σχετικό έργο και να πληρωθούν οι δικαιούχοι.
Ακόμη, ανέφερε πως αναρτήθηκαν στο Διαδίκτυο οι πίνακες με τους δικαιούχους δικαιωμάτων εθνικού αποθέματος ενιαίας ενίσχυσης για το 2008. Πρόκειται για 16.109 δικαιούχος και όπως ανέφερε είναι το πρώτο βήμα στην δημοσιοποίηση όλων των πράξεων που αφορούν δικαιούχους ή ωφελούμενους κοινοτικών ενισχύσεων.
Προσεχώς αναμένεται να δημοσιοποιηθούν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, όλοι οι δικαιούχοι ενιαίας ενίσχυσης για το 2008, καθώς και το ποσό της ενίσχυσης που έλαβε ο καθένας κάτι που η υπουργός υποστηρίζει πως θα συμβάλλει στη διαφανή και αποτελεσματική χρήση των κοινοτικών ενισχύσεων.

Ερώτηση Παπαθανάση για τις δομές Ψυχικής Υγείας στη Φωκίδα

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΑΣΟΚ




ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς
Την Υπουργό Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης , κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου
Τον Υπουργό Οικονομικών , κ. Γ. Παπακωνσταντίνου
Την Υπουργό Οικονομίας , Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας , κ. Λ. Κατσέλη


ΘΕΜΑ : Στήριξη της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας στη Φωκίδα


Η στήριξη της Ψυχικής Υγείας από τη Πολιτεία αποτελεί επένδυση για τον κοινωνικό ιστό , αποτελεί στοιχείο κοινωνικής αλληλεγγύης και δικαιοσύνης , αποτελεί ασπίδα πολιτισμικής θωράκισης της κοινωνίας.
Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εγκατέλειψε την ψυχική υγεία. Οδήγησε στην ακύρωση πολλών αξιόλογων προσπαθειών. Οι Δομές που άντεξαν , άντεξαν γιατί οι άνθρωποι που δουλεύουν σε αυτές , πίστεψαν και πιστεύουν στο κοινωνικό τους έργο.

Στη Φωκίδα, εδώ και είκοσι πέντε χρόνια λειτουργεί Μονάδα Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας. Προσφέρει πρωτοβάθμια περίθαλψη με κινητή μονάδα , οικοτροφείο , «προστατευμένα» διαμερίσματα και κοινωνικό συνεταιρισμό. Προσφέρει , τη στιγμή αυτή , συμβουλευτική στήριξη και υπηρεσίες σε δεκάδες πολίτες του νομού , ενώ φιλοξενεί στο οικοτροφείο και στα διαμερίσματα τριάντα ενοίκους.

Η χρόνια υποχρηματοδότηση των μονάδων αυτών έχει προκαλέσει σειρά από προβλήματα που αφορούν τόσο την λειτουργία και την παροχή υπηρεσιών από τις Δομές Ψυχικής Υγείας όσο και την σχέση τους με τις τοπικές κοινωνίες.
Στη Φωκίδα το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα έντονο καθώς η κάλυψη των λειτουργικών δαπανών της Μονάδας εκκρεμεί από τον Ιούνιο του 2009 , όπως και η μη καταβολή των αμοιβών των σαράντα εργαζομένων στη Μονάδα από τον Σεπτέμβριο του 2009 και μετά.

Ερωτώνται οι κκ. Υπουργοί :
Ποια μέτρα προτίθεται να λάβει η Κυβέρνηση για την στήριξη των Δομών Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας ;
Ποια μέτρα θα λάβετε για την άμεση ενίσχυση της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας στη Φωκίδα ;



Η ερωτώσα Βουλευτής


Αφροδίτη Κ. Παπαθανάση

Η Αγάτσα στον μητροπολίτη Γεώργιο


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση με τον Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιο πραγματοποίησε η βουλευτής Βοιωτίας Αριάδνη Αγάτσα,Στη διάρκεια της συνάντησης αντάλλαξαν απόψεις και σκέψεις για τα προβλήματα του Νομού και η κυρία Αγάτσα επισήμανε τη δική της υποστήριξη στο κοινωνικό έργο της Εκκλησίας.Η Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας συνεχίζει το κοινωνικό έργο του σημερινού Προκαθήμενου της Εκκλησίας της Ελλάδος κ. Ιερώνυμου και οι κοινές προσπάθειες όλων των θεσμικών οργάνων του Νομού συνεισφέρουν στην αντιμετώπιση των προβλημάτων, αλλά και τις προοπτικές ανάπτυξης στο Νομό μας.