Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010

Ο χορός του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Αγίου Θωμά και 3 φωτογραφίες

Επιτυχία σημείωσε και φέτος ο χορός του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων που έγινε στο ισόγειο του ΚΑΠΗ.Ο πρόεδρος του συλλόγου κος Παναγιώτης Δέδες, αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους, κάλεσε τον Δήμαρχο κο Γεώργιο Θεοδωρόπουλο στο βήμα.











Κάντε κλικ στις φωτό για μεγέθυνση.
Ο κος Θεοδωρόπουλος αναφέρθηκε στη δημοπρασία προσθήκης αίθουσας δασκάλων στο Δημοτικό Σχολείο, στις εντατικές ενέργειες για την κατασκευή του Νηπιαγωγείου στο χώρο του συνεταιρισμού, στην κατασκευή γηπέδου καλαθοσφαίρισης στο πάρκο της Σπηλιάς και στην επίστρωση με ειδικό δάπεδο του γηπέδου του σχολείου, ώστε να αποφεύγονται τραυματισμοί των μαθητών.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου κος Ιωάννης Στεργίου, ο οποίος αναφέρθηκε στην εξασφάλιση κονδυλίου από τη νομαρχία για αντικατάσταση του λέβητα θέρμανσης, καθώς και στη δωρεά 3 τηλεοράσεων και βίντεο με τη μεσολάβηση του Κωνσταντίνου Δ. Σίδερη. Ακολούθησε πλούσιο γεύμα και γλέντι που κράτησε μέχρι τις πρωινές ώρες.
Η λαχειοφόρος αγορά της βραδιάς κλήρωσε έναν φορητό υπολογιστή. Στην εκδήλωση εκτός του δημάρχου παρέστησαν ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου κος Κωνσταντίνος Καδέτσης, οι δημοτικοί σύμβουλοι κοι Γιώργος Βουγέσης και Γιάννης Γκίνης και αρκετοι από τους δασκάλους του σχολείου.Το προεδρείο του συλλόγου επιφύλαξε και μια έκπληξη στους μαθητές, οι οποίοι απασχολήθηκαν δημιουργικά ,στον επάνω όροφο, από ένα ζευγάρι κλόουν.

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

Ληστές στο σπίτι του αντινομάρχη Ευβοίας

Τυχερός μέσα στην ατυχία του στάθηκε ο αντινομάρχης της Εύβοιας Δημήτρης Ξυγκόγιαννης, όταν άγνωστοι μπήκαν στο σπίτι του για να τον κλέψουν. Οι δράστες παραβίασαν την πόρτα του διαμερίσματος με μεγάλη ευκολία και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα βρίσκονταν στο εσωτερικό του. Εκείνη τη στιγμή, όπως ήδη γνώριζαν, δεν βρισκόταν κανείς μέσα στο σπίτι και έτσι ανενόχλητοι άρχισαν να ψάχνουν σε κάθε γωνιά του για να βρουν χρήματα και πολύτιμα αντικείμενα.

Τελικά, εντόπισαν κάποια χρυσαφικά μέσα στην κρεβατοκάμαρα του αντινομάρχη, τα οποία αρχικά τοποθέτησαν πάνω στο κρεβάτι με σκοπό να τα πάρουν φεύγοντας και αφού ολοκλήρωναν τις... έρευνές τους στο υπόλοιπο σπίτι. Ωστόσο, τη στιγμή εκείνη άνοιξε η πόρτα και μέσα μπήκε το θύμα. Ο αντινομάρχης πλύθηκε, άλλαξε τα ρούχα του και μέσα σε λίγα λεπτά ξαναέφυγε, χωρίς όλη αυτή την ώρα να αντιληφθεί την παρουσία των δραστών, οι οποίοι είχαν προλάβει και είχαν κρυφτεί περιμένοντας να φύγει.

Οταν ο κ. Ξυγκόγιαννης έκλεισε πίσω του την πόρτα, οι δράστες βγήκαν από την κρυψώνα τους, αλλά δεν συνέχισαν τις έρευνες, ενώ δεν πήραν μαζί τους καν τα χρυσαφικά που είχαν αφήσει πάνω στο κρεβάτι, αφού προφανώς φοβήθηκαν και το έβαλαν στα πόδια. Οταν το ίδιο βράδυ ο ιδιοκτήτης του σπιτιού επέστρεψε και είδε τα κοσμήματα πάνω στο κρεβάτι, κατάλαβε τι είχε συμβεί και ειδοποίησε την αστυνομία.
Ε. Παπ.
http://www.espressonews.gr/

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Στον Τσίπρα για τον Ασωπό

Δελτίο Τύπου
Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, συναντήθηκε σήμερα, Τετάρτη 26 Ιανουαρίου, το απόγευμα, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, με μέλη Κινήσεων Πολιτών από τη Βοιωτία και θέμα τη ρύπανση του Ασωπού ποταμού και τη γενικότερη υποβάθμιση της ποιότητας ζωής στην περιοχή.
Στη συζήτηση, μεταξύ άλλων, επισημάνθηκε ότι:
- Συνεχίζεται η ανεξέλεγκτη κατάσταση απόρριψης βιομηχανικών και τοξικών αποβλήτων στον Ασωπό, στα υπόγεια νερά (μέσω πηγαδιών και γεωτρήσεων), σε χωματερές, σε νταμάρια, ρέματα, δασικές εκτάσεις και αλλού. Τα κυκλώματα διάθεσης των αποβλήτων, ζουν και βασιλεύουν στην περιοχή, και ανενόχλητα μεταφέρουν τη ρύπανση σε πολλές περιοχές της Βοιωτίας και της Ευβοίας.
- Υπάρχει έντονη ανάγκη κατεπείγοντος αλλά και μακροπρόθεσμου σχεδίου για τη συνολική εξυγίανση της περιοχής που εκτείνεται σε τρεις νομούς (Αν. Αττική, Βοιωτία, Εύβοια).
- Όσοι ευθύνονται πρέπει να επιβαρυνθούν με το κόστος της αποκατάστασης και όχι να μεταφερθεί το κόστος αυτό στους πολίτες (μέσω των δημόσιων δαπανών).
- Πρέπει να απονεμηθούν ευθύνες , τόσο στις επιχειρήσεις, όσο και στους πολιτειακούς παράγοντες (ΥΠΕΧΩΔΕ, Περιφέρεια, Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση) , που τις συγκάλυψαν ή τις ανέχτηκαν.
Οι εκπρόσωποι των φορέων από τη Βοιωτία εξέφρασαν την έντονη αγωνία τους για το αν πρόκειται, πέρα από εξαγγελίες και υποσχέσεις να υπάρξουν απτά αποτελέσματα, δεδομένου ότι η κατάσταση και για το περιβάλλον και για την υγεία τους έχει φτάσει στο ξεπεράσει κάθε όριο.
Μετά τη συνάντηση ο Α. Τσίπρας δήλωσε: «Η κατάσταση έχει ξεπεράσει κάθε όριο, τόσο όσον αφορά στην υποβάθμιση του περιβάλλοντος αλλά και στις βλαβερές συνέπειες σε βάρος της υγείας των ανθρώπων που κατοικούν στις περιοχές αυτές. Η πολιτεία και συγκεκριμένα η ηγεσία του ΥΠΕΚΑ οφείλει να λάβει άμεσα μέτρα που θα φέρουν χειροπιαστά αποτελέσματα και να μην περιοριστεί σε αόριστες εξαγγελίες και υποσχέσεις. Εκφράζουμε την αμέριστη υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στους πολίτες της Βοιωτίας, τόσο σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, όσο και σε άλλες μορφές αγώνων που θα- και πρέπει να- δοθούν.

Ο έρωτας-φονιάς στη Μαλεσίνα

Τραγικό τέλος είχε η εξιχνίαση της δολοφονίας της 30χρονης που βρέθηκε νεκρή με μια σφαίρα στο κεφάλι το πρωί της Δευτέρας στα σκαλιά της πολυκατοικίας όπου διέμενε στου Γκύζη.Την άτυχη γυναίκα σκότωσε ένας 53χρονος -πρώην σύντροφός της- ιδιοκτήτης κατασκευαστικής εταιρείας στη Μαλεσίνα, ο οποίος στη συνέχεια έβαλε τέλος στη ζωή του μέσα στο σαλόνι του σπιτιού του.Οπως διαπιστώθηκε και από τις αποδείξεις πληρωμής των διοδίων που είχε ο αυτόχειρας στην τσέπη του, το πρωί της Δευτέρας έφτασε στην Αθήνα με σκοπό να σκοτώσει τη γυναίκα την οποία είχε ερωτευτεί από την πρώτη στιγμή που την είδε πριν από περίπου ενάμιση χρόνο σε μπαρ στην περιοχή της Μαλεσίνας.

Μάλιστα, λέγεται πως για χάρη της είχε χωρίσει από τη σύζυγό του, με αποτέλεσμα να έχει πρόβλημα και με τα παιδιά του, τα οποία δεν μπορούσαν να δεχθούν αυτή την κατάσταση.Πριν από περίπου τρεις μήνες η 30χρονη καλλονή τού ζήτησε να χωρίσουν, καθώς η ίδια θα έφευγε από την περιοχή και θα πήγαινε να μείνει μόνιμα στην Αθήνα μαζί με τη μητέρα της και τον ανήλικο γιο της, ο οποίος θα πήγαινε σε ιδιωτικό σχολείο. Ο 53χρονος δεν δέχτηκε ποτέ την απόφαση της 30χρονης να χωρίσουν και την πίεζε διαρκώς να γυρίσει κοντά του.

Μάλιστα, όταν πια η κατάσταση είχε φτάσει στο απροχώρητο και ο 53χρονος κατάλαβε πως δεν υπήρχε περίπτωση επανασύνδεσης, άρχισε τις απειλές. Το θύμα πριν από περίπου τρεις εβδομάδες είχε καλέσει την αστυνομία και ο 53χρονος δολοφόνος και αυτόχειρας είχε προσαχθεί στο αστυνομικό τμήμα, όπου του είχαν γίνει συστάσεις και μάλιστα σε αυστηρό τόνο.Οι συστάσεις αυτές, βέβαια, δεν στάθηκαν ικανές να τον σταματήσουν κι έτσι το πρωί της Δευτέρας έφτασε στην Αθήνα έχοντας στην τσέπη του το 9άρι πιστόλι του αποφασισμένος να πραγματοποιήσει τις απειλές του. Πήγε στην πολυκατοικία της άτυχης γυναίκας από τη Ρουμανία και της χτύπησε το κουδούνι. Εκείνη βγήκε από το διαμέρισμά της με τις πιτζάμες και του ζήτησε να φύγει. Τότε ο 53χρονος την πυροβόλησε στο κεφάλι και τη σκότωσε.

Στη συνέχεια επέστρεψε στο σπίτι του στη Μαλεσίνα. Λίγες ώρες αργότερα ένας γείτονας πήγε στο σπίτι του και τον ενημέρωσε ότι στην πλατεία είναι τρεις Ρουμάνοι και ρωτούν γι’ αυτόν.Χθες τα ξημερώματα συγγενείς του τον αναζήτησαν και τον βρήκαν νεκρό στον καναπέ του σαλονιού του. Οπως προέκυψε από τη βαλλιστική εξέταση, πυροβολήθηκε με το ίδιο όπλο που χρησιμοποίησε για να σκοτώσει τη γυναίκα που αγάπησε με όλη του τη δύναμη.
www.espressonews.gr
ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π. ΠΑΝΟΥ
Φωτ.: Δ. ΓΚΟΛΦΟΜΗΤΣΟΣ

Συμπαράσταση στους αγρότες από τον Σύλλογο Γυναικών Επαρχίας Λιβαδειάς

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ
Ο Σύλλογος Γυναικών Επαρχίας Λιβαδειάς συμπαραστέκεται και στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των αγροτών και των αγροτισσών.
Ο αγώνας που οι αγρότες δίνουν στα μπλόκα μας αφορά όλους. Ο ιδρώτας του αγρότη είναι το «ψωμί» του κάθε εργαζόμενου.
Σήμερα κινδυνεύει και ο τελευταίος αγρότης να ξεκληριστεί από τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που υλοποιούν οι εναλλασσόμενες κυβερνήσεις του τόπου. Η αγρότισσα, η πιο ξεχασμένη γυναίκα της χώρας μας, είναι το πρώτο θύμα που βιώνει τις βάρβαρες συνέπειες αυτών των πολιτικών.
Εχουν δίκαιο οι αγρότες όταν ζητούν προστασία της ντόπιας παραγωγής. Πρέπει να σταματήσουν οι εισαγωγές μεταλλαγμένων ή αμφίβολης ποιότητας προϊόντων, που πληρώνουμε πανάκριβα στο Super Market , με επιπτώσεις μακροπρόθεσμα στην υγεία μας και στην υγεία των παιδιών μας.
Η χώρα μας έχει τις δυνατότητες να παράγει φτηνά και υγιεινά προϊόντα να είναι διατροφικά αυτάρκης και να κινηθεί η αντίστοιχη βιομηχανική παραγωγή με βάση τον πρωτογενή τομέα παραγωγής. Γιατί όταν ο κάμπος παράγει π.χ. βαμβάκι, δουλεύουν τα εργοστάσια παραγωγής αγροτικών εφοδίων, και τα ντόπια εκκοκκιστήρια, τα κλωστοϋφαντουργεία και κατά συνέπεια τα εμπορικά καταστήματα.
Για να γίνουν βεβαίως όλα αυτά χρειάζεται αλλαγή πολιτικής σε άλλη φιλοαγροτική, φιλολαϊκή κατεύθυνση…

Μαΐλλης: Απόφαση δικαστηρίου για Οινόφυτα

Η εταιρεία Μαΐλλης γνωστοποιεί ότι, κατόπιν αίτησής της ενώπιον του Συμβουλίου Επικρατείας (ΣτΕ), έλαβε από το Δικαστήριο προσωρινή διαταγή αναστολής κοινοποιηθείσας απόφασης της Αντινομάρχου Βοιωτίας, περί διακοπής λειτουργίας και εντός εικοσαημέρου σφράγισης του τμήματος παραγωγής χαλυβδοταινιών, του εργοστασίου της στα Οινόφυτα Βοιωτίας. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η εν λόγω απόφαση της Νομαρχίας Βοιωτίας δεν αφορά περιβαλλοντική παράβαση (ρύπανση), αλλά επικαλείται την τυπική έλλειψη άδειας διαχείρισης επικινδύνων αποβλήτων, του τμήματος παραγωγής χαλυβδοταινιών, για την οποία η Εταιρεία έχει υποβάλει φάκελο από τον Απρίλιο του 2008. Σημειώνεται, ότι το ΣτΕ ανέστειλε την εκτέλεση της ως άνω απόφασης, προκειμένου οι αρμόδιες αρχές να διενεργήσουν αυτοψία και να αποφανθούν επί των εκκρεμών αιτήσεων της Εταιρείας, για την έγκριση των νέων περιβαλλοντικών όρων και της άδειας διαχείρισης επικινδύνων αποβλήτων της μονάδας των Οινοφύτων, μετά την εγκατάσταση των νέων συστημάτων αντιρρυπαντικής προστασίας. Σύμφωνα και με τη σχετική πρόσφατη ανακοίνωση της Εταιρείας, επισημαίνεται ότι έχει ολοκληρωθεί, από το τέλος του 2009, η μεγάλη επένδυση της εταιρίας (ύψους 4 εκατ. ευρώ) σε αντιρρυπαντική τεχνολογία αιχμής, με αποτέλεσμα, τη σημαντική αναβάθμιση του εξοπλισμού περιβαλλοντικής προστασίας της μονάδας, η οποία καθιστά το εργοστάσιο Οινοφύτων "πράσινη" βιομηχανία.
http://www.euro2day.gr/

Για το περιβάλλον στο ΥΠΕΚΑ η Διαμαντοπούλου

Η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κα Κατερίνα Διαμαντοπούλου θα επισκεφτεί αύριο Παρασκευή 29/1/2010 στις 10:00πμ το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής όπου θα έχει σύσκεψη με τον Υφυπουργό κ. Θάνο Μωραΐτη, τον Γενικό Γραμματέα κ. Ανδρέα Ανδρεόπουλο, την Ειδική Γραμματέα Επιθεωρητών Περιβάλλοντος κα Μαργαρίτα Καραβασίλη και υπηρεσιακούς παράγοντες.
Η κα Διαμαντοπούλου θα ενημερώσει την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου για κρίσιμα θέματα της Περιφέρειας όπως είναι η μόλυνση του Ασωπού, η κόκκινη λάσπη στον Κορινθιακό καθώς και τα χωροταξικά των ΒΙΠΕ.

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

Πέθανε ο σύζυγος της εισαγγελέως στη δίκη Γρηγορόπουλου

Τραγική εξωδικαστική εξέλιξη σημειώθηκε στην υπόθεση δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, καθώς έφυγε αιφνίδια από τη ζωή ο σύζυγος της εισαγγελέως της έδρας, κυρίας Βασιλικής Βλάχου. Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι ο 52χρονος σύζυγος της εισαγγελέως Πρωτοδικών Άμφισσας κατέληξε από ανακοπή καρδιάς κατά τη διάρκεια ταξιδιού του στην Κίνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυρία Βλάχου (η οποία είναι λογικό να βρίσκεται σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση) δεν αναμένεται να ανέβει στην έδρα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Άμφισσας την Παρασκευή και θα αντικατασταθεί από υπηρεσιακό εισαγγελέα από τη Λαμία. Θεωρείται δε βέβαιο, ότι η ακροαματική διαδικασία θα διακόψει για εύλογο χρονικό διάστημα, ενώ εικάζεται ότι η πλευρά της Πολιτικής Αγωγής θα θέσει και αίτημα αναβολής -κάτι που, αν γίνει δεκτό, σημαίνει ότι θα ορκισθεί νέα σύνθεση του δικαστηρίου και η διαδικασία θα ξεκινήσει από την αρχή.
www.zougla.gr

Ανοιχτή επιστολή Μανόλη Λιδάκη για τη σύλληψή του στη Λιβαδειά

Από την προσωπική του ιστοσελίδα απευθύνεται στους φίλους του ο Μανόλης Λιδάκης και δίνει τη δική του εκδοχή/εξήγηση για σύλληψή του στη Λιβαδειά πριν από 2 μήνες με μικροποσότητα ψυχότροπων ουσιών. Δείτε.
Αγαπητές φίλες και φίλοι,
Τους τελευταίους 2 μήνες ακούσατε και διαβάσατε πάρα πολλά για μένα.Εγώ δε μίλησα καθόλου, δεν είπα τίποτα.Αποφάσισα λοιπόν να μιλήσω, χωρίς να επιδιώξω να δικαιολογηθώ ούτε να αποποιηθώ ευθύνες για κάτι που είμαι αποκλειστικά υπεύθυνος.
'Εκπληκτος διαπίστωσα ότι η περιπέτεια μου ενδιέφερε περισσότερο τα Μ.Μ.Ε από τον πιθανό θάνατο μου, καθώς εισήχθην εσπευσμένα στο χειρουργείο του Ιασώ General, κινδυνεύοντας από σηψαιμία. Ερωτώ, ποιό γεγονός είναι πιο σημαντικό...;

Στο νοσοκομείο ήρθαν 4 κάμερες και στην Λειβαδιά 54!Πλήρωσα ακριβά το τίμημα και πιθανόν αυτό να είναι φυσιολογικό. Δεν παύει όμως να είναι ανέντιμο, γιατί δεν έκανα καμία αποτρόπαια πράξη.Εάν είχα απεβιώσει στο νοσοκομείο θα με αποζημίωναν πάλι με τεράστια δημοσιότητα. Ευχαριστώ τους αστυνομικούς για την άψογη εώς συγκινητική συμπεριφορά τους και τον απεριόριστο σεβασμό που μου έδειξαν.Είναι η πρώτη και η τελευταία φορά που μιλάω για την περιπέτεια, της οποίας επαναλαμβάνω φέρω αποκλειστικά την ευθύνη.

Κάποιοι είπαν από συμπάθεια ότι το ολίσθημα μου οφείλεται στον χαμό της μητέρας μου. Λάθος... Η μητέρα μου με είχε στην αγκαλιά της όταν ήμουν μικρό παιδί και με προστάτευε. Ο θάνατος της δεν έχει καμία σχέση με τα δικά μου λάθη. Είναι γελοίο για έναν άνδρα να κρύβεται πίσω από την απώλεια της μάνας για να τον λυπηθούν. Είναι σαν να καπηλεύεται το θάνατο της. Όσο για την κατάθλιψη που μου προσάπτουν δεν είναι κάτι περίεργο για την εποχή μας, μάστιγα είναι που αυξάνεται συνεχώς.


Είμαι λοιπόν, ένας καταθλιπτικός μαχητής και στέλνω ένα μήνυμα στους ομοιοπαθούντες να αγωνιστούν και να μην φοβηθούν, βραχυκύκλωμα είναι θα περάσει.Δεν θέλω τον οίκτο κανενός, μόνο την αγάπη. Δεν έβλαψα συνάνθρωπο, δεν έκλεψα, δεν έκανα καμία ατιμωτική πράξη. Δεν έκανα κακό, έκανα μόνο σε εμένα. Ευχαριστώ τους συνανθρώπους μου για την μεγάλη αγάπη που εισέπραξα.
Μανώλης

Τον τραυμάτισε βράχος από ελεγχόμενη έκρηξη

Σε σοβαρή κατάσταση, στο νοσοκομείο της Λαμίας, νοσηλεύεται ένας 33χρονος, ο οποίος τραυματίστηκε από βράχο που εκτοξεύτηκε από απόσταση 150 μέτρων, μετά από έκρηξη στην παλαιά εθνική οδό.Το περιστατικό συνέβη χθες, μετά τις 17:30. Στην περιοχή Βαθύκοιλο της ΠΑΘΕ, συνεργεία της ιδιωτικής εταιρείας που έχει αναλάβει εξορύξεις, προχώρησε σε ελεγχόμενη έκρηξη. Ωστόσο, κάτι δεν πήγε καλά, με αποτέλεσμα ένα κομμάτι βράχου να πεταχτεί σε απόσταση 150 μέτρων, να τρυπήσει την οροφή αποθήκης ιχθυοτροφείου, να τρυπήσει το ελενίτ και να τραυματίσει τον 33χρονο εργαζόμενο.Ο υπεύθυνος του έργου συνελήφθη από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Λαμίας, ενώ τρία ακόμη άτομα αναζητούνται.

Αναβλήθηκε η δίκη για τον Ασωπό

Νέα αναβολή στη δίκη για τον Ασωπό. Λόγω απουσίας ενός από τους 15 κατηγορουμένους και του συνηγόρου του, το δικαστήριο της Θήβας αποφάσισε την αναβολή της δίκης και τον προσδιορισμό της για τις 27 Οκτωβρίου 2010. Η υπόθεση εκκρεμεί από τον Αύγουστο του 2007, όταν 62 εξωραϊστικοί και πολιτιστικοί σύλλογοι του Ωρωπού κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά κατά 15 βιομηχανιών οι οποίες μόλυναν με εξασθενές χρώμιο τον υδροφόρο ορίζοντα της ευρύτερης περιοχής του Ασωπού.
www.zougla.gr

Eκλεψε φορτηγό και πυροσβεστικό όχημα

Βόλτες στη Λαμία με κλεμμένο φορτηγό και πυροσβεστικό όχημα έκανε ένας 33χρονος, προτού συλληφθεί από αστυνομικούς, οι οποίοι κατάφεραν να εντοπίσουν τα ίχνη του. Αρχικά, ο δράστης έκλεψε ένα φορτηγό από τον σιδηροδρομικό σταθμό στο Λιανοκλάδι, το οποίο τράκαρε και εγκατέλειψε κοντά στο Μόδι. Στη συνέχεια -άγνωστο πώς- έκλεψε πυροσβεστικό όχημα ανοικτού τύπου που ανήκει στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Αμφίκλειας, το οποίο και παράτησε στο 11ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Αμφίκλειας-Μοδίου. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 33χρονο, εναντίον του οποίου σχημάτισαν δικογραφία για κλοπή δύο οχημάτων, με την οποία θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Το νέο gadget της Apple μονοπωλεί το παγκόσμιο ενδιαφέρον

Το απόγευμα της Τετάρτης πραγματοποιείται η εκδήλωση της Apple για την παρουσίαση «τελευταίας δημιουργίας» της.
Οι οργιάζουσες φήμες συγκλίνουν ότι πρόκειται για έναν πρωτοποριακό υπολογιστή ταμπλέτα με την ονομασία iTablet ή iSlate.
Πηγές «που έχουν δει την ταμπλέτα» αναφέρουν ότι η συσκευή ταιριάζει σε όλα τα πολυμέσα και επιτρέπει την ανάγνωση εφημερίδων, περιοδικών και άλλων ψηφιακών εκδόσεων, ακόμα και σε συνδρομητική βάση, ανέφεραν τη Δευτέρα οι New York Times.
«Θα τρέχει όλες τις εφαρμογές του iPhone και του iPod Touch, θα έχει διαρκή ασύρματη σύνδεση μέσω δικτύων κινητής τηλεφωνίας 3G και μέσω Wi-Fi και θα διαθέτει έγχρωμη οθόνη 10 ιντσών, επιτρέποντας σε εφημερίδες, περιοδικά και εκδότες βιβλίων να διανέμουν τα προϊόντα τους με έμφαση στο σχεδιασμό που προσελκύει τους αναγνώστες στα έντυπα μέσα» γράφει η εφημερίδα.
Η τιμή της ταμπλέτας θα κυμανθεί από τα 700 έως 1.000 δολάρια, αναφέρει.
«Ελάτε να δείτε την τελευταία δημιουργία μας» είναι το μόνο που γράφει η πολύτιμη, πολύχρωμη πρόσκληση που έστειλε η Apple στους δημοσιογράφους.
Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 19.00 ώρα Ελλάδας στο Κέντρο Γιέρμπα Μπουένα του Σαν Φρανσίσκο, στον ίδιο χώρο που πραγματοποιήθηκε και η περυσινή εκδήλωση της Apple. Ο ιδρυτής της εταιρείας Στιβ Τζομπς έκανε τότε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά την επέμβαση μεταμόσχευσης ήπατος που τον ανάγκασε να πάρει πολύμηνη αναρρωτική άδεια.
Ενήμερες για τα σχέδια της Apple, εταιρείες όπως η HP, η Dell και η Lenovo έχουν παρουσιάσει πρωτότυπα για τις δικές τους ταμπλέτες.
Newsroom ΔΟΛ

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

Πέταξαν μολότοφ σε μπλόκο αγροτών

Δυο αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ και ένα καπνογόνο πέταξαν πέντε νεαροί σε αγρότες που βρίσκονταν σε μπλόκο στο Κεφαλόβρυσο Αιτωλοακαρνανίας.Το περιστατικό συνέβη λίγο μετά τις 12:30 το μεσημέρι.Μετά από καταδίωξη, οι δυο από τους πέντε νεαρούς συνελήφθησαν ενώ οι υπόλοιποι τρεις, τα στοιχεία των οποίων είναι γνωστά, αναζητούνται.Οι πέντε νεαροί, πάντως, δεν είναι μέλη κάποιας ομάδας.
www.zougla.gr

Φωτορεπορτάζ από την κοπή της πίτας στον ΕΥΚΛΕΙΔΗ των Ποντίων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κάντε κλικ στις φωτό για μεγέθυνση.
KOΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ «ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ»
Με πολύ μεγάλη συμμετοχή του κόσμου , παρουσία των τοπικών αρχών και εκπροσώπων φορέων και συλλόγων ο Σύλλογος Ποντίων «Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ»,την Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2010 στις 11 π.μ., έκοψε την καθιερωμένη πρωτοχρονιάτικη πίτα στα γραφεία του Συλλόγου.
Παράλληλα τιμήθηκαν δύο πρόσωπα της πόλης μας η κ.Φούλα Νικολάου Πρόεδρος του Ιδρύματος της «Εστίας Μητέρας», για τα 50 χρόνια προσφοράς της στον συνάνθρωπο και την μητέρα και ο κ. Πέτρος Χουτζούμης εκδότης της εφημερίδας «Βοιωτική Ώρα» και θεατρικός συγγραφέας , για την παρουσία του εδώ και πολλά χρόνια στο χώρο της τέχνης και των γραμμάτων.
Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Τριαντάφυλλος Υφαντίδης αφού ευχήθηκε για τη νέα χρονιά αναφέρθηκε στις νέες δραστηριότητες του Συλλόγου με ένα κύκλο πολιτιστικών εκδηλώσεων που εγκαινιάζεται από την φετινή χρονιά όπως τιμητικές διακρίσεις προσώπων, εκθέσεων φωτογραφίας ,βιβλίων, προβολών και άλλων ,εκτός των καθιερωμένων ετήσι
ων εκδηλώσεων.












Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής κ.Βασίλειος Τόγιας,ο Νομάρχης Βοιωτίας κ.Κλέαρχος Περγαντάς,η Αντιν/ρχης κ.Φανή Παπαθωμά,ο πρόεδρος του Δ.Σ.Λιβαδειάς κ. Δημήτριος Καλλιαντάσης, οι νομαρχιακοί σύμβουλοι κύριοι Γεώργιος Ζιώγας και Γιάννης Καράμπελας ,η δημοτική σύμβουλος κ. Βάσω Ζητουνιάτη,ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας κ.Παναγιώτης Αγνιάδης ,ο αντ/δρος του Επιμελητηρίου κ.Γιάννης Κορογιάννος ,ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς κ.Κων/νος Παπασπύρου,ο πρόεδρος του Πιστωτικού Συνεταιρισμού κ.Δημήτριος Γαλάνης,ο εκπρόσωπος του Λ.Α.Ο.Σ.κ. Ηλιόπουλος, το μέλος της Επιτροπής Κ.Στερεάς & Εύβοιας κ. Γεώργιος Πελέκης , πρόεδροι και επρόσωποι Συλλόγων .
















Την πίτα ευλόγησαν ο αρχιμανδρίτης Νικόδημος και ο π. Νικόλαος Σιγάλας.Τις τιμητικές πλακέτες στα τιμώμενα πρόσωπα παρέδωσαν στην κ. Νικολάου ο αρχιμανδρίτης Νικόδημος και στον κ.Χουτζούμη ο πρόεδρος του Δ.Σ.κ.Καλλιαντάσης.
Ακολούθησε κέρασμα από τον πλούσιο μπουφέ που ετοίμασαν οι κυρίες του Συλλόγου με γλυκά και αλμυρά ποντιακά εδέσματα.




Αναφορά για την υποστελέχωση της ΥΠΑΔ ο Γιάννακης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Στελέχωση της ΥΠΑΔ Βοιωτίας ζητά με Αναφορά προς το Υπουργείο Υγείας ο Μιχάλης Γιαννάκης»

Αναφορά της ΕΛΜΕ Βοιωτίας κατέθεσε ο Βουλευτής Βοιωτίας της Νέας Δημοκρατίας Μιχάλης Γιαννάκης, με την οποία διαβιβάζει στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης το Υπόμνημα της ΕΛΜΕ Βοιωτίας για την άμεση στελέχωση της Υπηρεσίας Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της αναφοράς:



ΑΝΑΦΟΡΑ

ΠΡΟΣ: Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Αθήνα, 21 Ιανουαρίου 2010

ΘΕΜΑ: «Εύρυθμη Λειτουργία ΥΠΑΔ Βοιωτίας»

Κυρία Υπουργέ,

Σας διαβιβάζω Υπόμνημα της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Νομού Βοιωτίας σχετικά με τις δυσχέρειες στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων και ειδικότερα στην θεώρηση των ασφαλιστικών βιβλιαρίων. Η υποστελέχωση των υπηρεσιών προκαλεί δυσλειτουργίες της ΥΠΑΔ Βοιωτίας και παρακαλείστε για άμεση κάλυψη των θέσεων ελεγκτών.


Με εκτίμηση

Μιχάλης Γιαννάκης

Μαΐλλης: Σε λειτουργία η περιβαλλοντική επένδυση στα Οινόφυτα

Σε πλήρη λειτουργία έχει ήδη τεθεί η περιβαλλοντική επένδυση της Μ. Ι. Μαΐλλης ΑΕΒΕ ύψους 4 εκατ. ευρώ στο εργοστάσιο της εταιρίας στα Οινόφυτα Βοιωτίας. Σύμφωνα με ανακοίνωση της «Μ. Ι. Μαΐλλης», ήδη από το 2007, η εταιρεία αποφάσισε να μετατρέψει το εργοστάσιο των Οινοφύτων σε «πράσινο εργοστάσιο» ενσωματώνοντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας όσον αφορά στη διαχείριση των ρύπων, αλλά και την εξοικονόμηση φυσικών πόρων.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η εταιρεία προσέλαβε το 2007 εξειδικευμένο γερμανικό οίκο ως σύμβουλο και στη συνέχεια εκπόνησε επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 4 εκ. ευρώ, ώστε να καταστήσει τη μονάδα πρότυπο όσον αφορά στην προηγμένη διαχείριση περιβαλλοντικών θεμάτων.
Η περιβαλλοντική επένδυση, η οποία έχει ολοκληρωθεί και βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία, ήδη από το Νοέμβριο του 2009, αποτελείται από 3 κύρια συστήματα, που εγκαταστάθηκαν επιπλέον των υφιστάμενων συστημάτων που κάλυπταν ήδη τις απαιτήσεις της νομοθεσίας. Συγκεκριμένα :
« Σύστημα Φιλτραρίσματος και ξηρού καθαρισμού Αερίων και σύστημα Αναγεννώμενης Θερμικής Οξείδωσης (RTO)
Το σύστημα φίλτρων αφαιρεί την αιωρούμενη σκόνη που διαχέεται στο περιβάλλον, ενώ το σύστημα θερμικής οξείδωσης μειώνει τις εκπομπές οργανικών διαλυτών σε επίπεδα που υπερκαλύπτουν τις απαιτήσεις των τελευταίων οδηγιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης..
« Σύστημα φιλτραρίσματος και αποκονίωσης των αερίων της γραμμής θερμικής κατεργασίας (patenting).
Το σύστημα αυτό αφαιρεί και κατακρατά τη σκόνη από το χώρο εργασίας στη γραμμή θερμικής επεξεργασίας.-
kathimerini.gr με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το Ν.Σ. Βοιωτίας για την Αϊτή

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κίνηση ευαισθησίας και ανθρωπιάς από το Νομαρχιακό Συμβούλιο Βοιωτίας, με απόφαση για οικονομική ενίσχυση στην ανθρωπιστική βοήθεια προς την Αϊτή.

Το τραγικό πλήγμα σε ανθρώπινες ζωές και υλικές ζημιές, που υπέστη η Αϊτή από το φονικό σεισμό, συγκλόνισε τον κόσμο και έστρεψε, με τις δραματικές του συνέπειες, το βλέμμα κρατών, οργανώσεων και πολιτών, στη μικρή χώρα.

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Βοιωτίας εκφράζει τη λύπη της και τη συμπαράστασή της στη μεγάλη δοκιμασία και στις τραγικές στιγμές του λαού της πληγείσας περιοχής. Το Νομαρχιακό Συμβούλιο, κατά τη συνεδρίασή του στις 20/1/2010, αποφάσισε, να διατεθεί για ανθρωπιστική βοήθεια το ποσό των 10.000 ευρώ από τον προϋπολογισμό της Νομαρχίας.

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Βοιωτίας καλεί τους πολίτες να στηρίξουν κι αυτοί με τη σειρά τους τη συμβολική κίνηση του Νομαρχιακού Συμβουλίου και να συμμετέχουν ενισχύοντας την ανθρωπιστική βοήθεια προς την Αϊτή. Ας προσπαθήσουμε όλοι να βοηθήσουμε τους κατοίκους που ζουν το δράμα της φοβερής καταστροφής, κι ας αποδείξουμε ότι η ανθρωπιά μας παραμένει ζωντανή.

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

Φήμες για όργια σε club της Χαλκίδας

Καταγγελίες για ομαδικά όργια, με τη συμμετοχή μάλιστα επώνυμων πολιτών της Χαλκίδας, έχουν αναστατώσει εδώ και λίγες ημέρες όχι μόνο την Εύβοια, αλλά ολόκληρη την Ελλάδα! Αυτή τη φορά υπάρχει και… αυτόπτης μάρτυρας των hot σκηνών που εκτυλίχθηκαν στο υπόγειο γνωστού club της πόλης.

Η είδηση έκανε το γύρο της χώρας και γι’ αυτήν στήνονται ακόμη και σελίδες στο Facebook!Την «καυτή» πληροφορία έφερε στο φως πριν από λίγες ημέρες το Halkida TV μέσω της ιστοσελίδας του στο Ιντερνετ.Σύμφωνα με όσα έχουν δει έως τώρα το φως της δημοσιότητας, ο αυτόπτης μάρτυρας που… ξεφούρνισε το μυστικό ήταν ο πορτιέρης του κεντρικού και ιδιαίτερα κοσμικού καταστήματος, ο οποίος βρέθηκε τυχαία (;) εκεί λίγο μετά τις 6.00 τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής, όταν υποτίθεται πως όλοι οι θαμώνες είχαν φύγει και το club είχε κλείσει.Ξαφνικά, όμως, μέσα στην ησυχία άκουσε φωνές και βογκητά από το υπόγειο του καταστήματος!

Ανησύχησε -λέει- και κατέβηκε για να δει τι ακριβώς συμβαίνει… Τότε, βρέθηκε μπροστά σε ένα απρόσμενο θέαμα έξι…τσίτσιδων ατόμων που εφάρμοζαν πιστά όσα δείχνουν οι πιο «σκληρές» ταινίες επαγγελματικού πορνό!Ο άνθρωπος έμεινε άφωνος -ευτυχώς γι' αυτόν- καθώς διέκρινε ανάμεσα στο… μπερδεμένο πλήθος τον ίδιο τον ιδιοκτήτη του club! Μέσα από το… σωρό αναγνώρισε ακόμη έναν γνωστό γιατρό της Χαλκίδας και έναν εξίσου γνωστό δικηγόρο, ενώ το «εξάγωνο» συμπλήρωναν ένας ακόμη άντρας και δύο γυναίκες που… αγωνίζονταν να μη μείνει κανείς δυσαρεστημένος!Φυσικά, ο «φουσκωτός» σκέφτηκε το… ψωμάκι του και την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια, αφήνοντας τους συμμετέχοντες να ολοκληρώσουν το… θεάρεστο έργο τους με την ησυχία τους…

Φαίνεται, όμως, ότι δεν μπόρεσε να κρατήσει το στόμα του κλειστό για πολύ, γιατί το νέο δεν άργησε να διαδοθεί και να γίνει πρώτο θέμα συζήτησης αρχικά στην πόλη και μετά στο Ιντερνετ! Μάλιστα, στο Facebook όπου δεν ξεφεύγει το παραμικρό, άνοιξε σελίδα με τίτλο «Ημουν και εγώ στο… τρενάκι της Χαλκίδας», κατά το παλιό «Ημουν και εγώ στο κότερο» (της Μυκόνου)! Οσοι γράφουν σε αυτήν, εκφράζουν τις διαμαρτυρίες τους επειδή δεν τους… κάλεσαν στο υπόγειο του club!
ΜΑΝΟΣ ΤΣΑΓΚΑΡΑΚΗΣ
www.espressonews.gr

Ερωτήσεις Γιαννάκη για Ανδρεαδάκη στο ΥΠΕΚΑ

Δελτίο Τύπου

Ο Υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας & Φυσικών Πόρων, Βουλευτής Βοιωτίας, Μιχάλης Γιαννάκης, με αφορμή το δημοσίευμα της Εφημερίδας «ΤΟ ΘΕΜΑ» της 24ης Ιανουαρίου 2010 για την επιλογή του νέου Ειδικού Γραμματέα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:


Οι κυβερνητικές αστοχίες στις επιλογές Γενικών και Ειδικών Γραμματέων δεν έχουν τελειωμό. Η τοποθέτηση του κυρίου Ανδρεαδάκη στη θέση του Ειδικού Γραμματέα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, δημιουργεί μείζον ηθικό ζήτημα για την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, η οποία καλείται να απαντήσει άμεσα στα εξής ερωτήματα:
-κατά πόσον ο κύριος Ανδρεαδάκης μπορεί να διαχειρίζεται έργα του Δημοσίου, τα οποία διεκδικεί ή εκτελεί η εργολήπτρια εταιρία της συζύγου του
-κατά πόσον ο «εποπτεύων» Ειδικός Γραμματέας μπορεί να είναι αντικειμενικός με την «εποπτευόμενη» εταιρία της συζύγου του ΕΜΒΗΣ ΕΠΕ, η οποία υπήρξε σύμφωνα με το δημοσίευμα πνευματικό του τέκνο και
-ποια ερωτηματικά εγείρονται περί υγιούς ανταγωνισμού;

Οι αποφάσεις της κυρίας Υπουργού αφήνουν έκθετη, πολιτικά και ηθικά, τόσο την ίδια όσο και την Κυβέρνηση, η οποία δεν χάνει την ευκαιρία να αυτοαναιρείται.

Συμπαράσταση στους αγρότες από την Ομοσπονδία Επαγγελματιών-Βιοτεχνών Θήβας

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ – ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ
ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΘΗΒΩΝ
Δίρκης 20 – Τα.κ 32200 Θήβα – Τηλ. 2262028414 - e-mail:
oebethivas@yahoo.gr


Θήβα, 25 Ιανουαριου 2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Oμοσπονδία Επαγγελματιών-Βιοτεχνών της Επαρχίας Θήβας εκφράζει την συμπαράσταση της στα δίκαια και θεσμικά αιτήματα των αγροτών που έχουν να κάνουν με την βιωσιμότητα και την διασφάλιση του αύριο.
· Την επιλεξιμότητα της καλλιέργειας
· Την απορρόφηση και σωστή διάθεση του προϊόντος χωρίς μεσάζοντες
· Την εγγύηση κατώτατης τιμής
· Την έγκαιρη καταβολή επιδοτήσεων-αποζημιώσεων

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΟΣ
ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ-ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ-ΕΜΠΟΡΟΙ-ΕΡΓΑΤΕΣ ΜΟΥΡΜΟΥΡΑΜΕ!
ΑΓΩΝΙΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΠΑΛΕΥΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ.
Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΛΥΣΕΙΣ ΤΩΡΑ
· ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΕΣ
· ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ
ΟΧΙ ΑΛΛΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ


Ο ΝΟΜΙΜΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ Δ/Σ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΧΑΡΑΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Ξεπέρασε τα 72 εκατομμύρια ο πληθυσμός της Τουρκίας

Σε 72.561.312 άτομα ανέρχεται ο πληθυσμός της Τουρκίας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της απογραφής που ανακοίνωσε σήμερα η τουρκική στατιστική υπηρεσία. Τα στοιχεία αφορούν στο τέλος του 2009 και εν συγκρίσει με το 2008 παρατηρείται αύξηση 14,5 τοις χιλίοις. Άνδρες είναι το 50,3% του πληθυσμού, ο μέσος όρος ηλικίας του οποίου είναι 28,8 έτη. Ο πληθυσμός που αντιστοιχεί στην ηλικιακή ομάδα 15-64 είναι το 67%, ενώ οι ηλικίες 0-15 συνιστούν το 26%.

Η πολυπληθέστερη πόλη παραμένει με διαφορά η Κωνσταντινούπολη, με 12.915.158 κατοίκους, και ακολουθούν η Άγκυρα με 4.650.802, η Σμύρνη με 3.868.308 κατοίκους, η Προύσα με 2.550.645 και τα Άδανα με 2.062.226 κατοίκους. Η Κωνσταντινούπολη προηγείται και στην πυκνότητα πληθυσμού, με 2.486 κατοίκους ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο, και ακολουθούν το Κοτζάελι με 421, η Σμύρνη με 322, η Αντιόχεια με 249 και η Προύσα με 245 κατοίκους. Ο ίδιος αριθμός για το σύνολο της Τουρκίας είναι 94 κάτοικοι.
www.zougla.gr

Δραστηριότητες Κατερίνας Διαμαντοπούλου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κα Κατερίνα Διαμαντοπούλου συναντήθηκε την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010 με την Ειδική Γραμματέα ΚΠΣ του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κα Ιφιγένεια Ορφανού. Στη συνάντηση με την κα Ορφανού και υπηρεσιακούς παράγοντες συζητήθηκε η ένταξη όσο το δυνατόν περισσότερων σχολικών κτιρίων στο ΕΣΠΑ για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Σε ότι αφορά την Τριτοβάθμια εκπαίδευση αναμένεται ο νέος ευρύτερος σχεδιασμός του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

Η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας έλαβε επίσης μέρος σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής υπό την προεδρία του Υφυπουργού κ. Γ. Μανιάτη για το θέμα των Λατομείων Καρύστου. Στη σύσκεψη η κα Διαμαντοπούλου εξέθεσε τα προβλήματα που υπάρχουν με τις αδειοδοτήσεις των Λατομείων Καρύστου.


Οι αρμοδιότητες των αντινομαρχών Βοιωτίας

Κατανομή Αρμοδιοτήτων από το Νομάρχη στους νέους Αντινομάρχες


Ο Νομάρχης Βοιωτίας, Κλέαρχος Περγαντάς σε συνάντηση με τους νέους Αντινομάρχες ανέθεσε τις εξής αρμοδιότητες:
Στον κ. Τσούρα Νικόλαο τον Τομέα της Υγείας Πρόνοιας και Κτηνιατρικής.
Στον κ. Τσιγαρίδα Ιωάννη τη Βιομηχανία, το Περιβάλλον και την Πολεοδομία.
Στον κ. Παπαργύρη Γεώργιο την Αγροτική Ανάπτυξη και την Πολιτική Προστασία.
Στην κ. Κατσιμπάρδη Νάγια το Εμπόριο, τις Έγγειες Βελτιώσεις και τη Λαική Επιμόρφωση.
Στην κ. Λάσπη Βασιλική τις Μεταφορές και την Τοπογραφική.

Σε απολογία καλούνται μαθητές για καταλήψεις στη Χαλκίδα, λέει το ΚΚΕ



ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΥΒΟΙΑΣ

Σταμάτη και Παίδων Χαλκίδα
Φαξ 2221081166 , e-mail:eviakke@yahoo.gr


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την περασμένη εβδομάδα κλήθηκαν σε απολογία στα Δικαστήρια της Χαλκίδας μαθητές που συμμετείχαν στις μαθητικές κινητοποιήσεις. Συγκεκριμένα κλήθηκαν μαθητές του ΕΠΑΛ που έκαναν κατάληψη ύστερα από γενικές συνελεύσεις των σχολείων τους, διεκδικώντας λύση στο οξυμένο κτιριακό πρόβλημα, ζητώντας ενιαίο, δημόσιο δωρεάν σχολείο, για να μην αναγκάζονται να δουλεύουν ταυτόχρονα. Κλήθηκαν επίσης μαθητές από το Λύκειο Κανήθου και σύμφωνα με πληροφορίες ετοιμάζονται κλήσεις για μαθητές και άλλων σχολείων ( 2ου - 4ου Λυκείου κλπ).
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ακριβώς όπως και η προηγούμενη της ΝΔ επιχειρεί για άλλη μια φορά να ποινικοποιήσει τους αγώνες της νέας γενιάς , που ξεσηκώνεται ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική. Αντί να απολογηθούν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ ,στους μαθητές και στους γονείς τους για την πολιτική τους ,που αναγκάζει τους μαθητές να βγουν στο δρόμο, καλούν σε απολογία αυτούς που αγωνίζονται.
Οι μέθοδοι που χρησιμοποιούν για να εκφοβίσουν τους μαθητές δείχνουν ότι είναι αδίστακτοι , επικίνδυνοι και πρέπει να απομονωθούν. Χρησιμοποιούν γονείς σε «διατεταγμένη υπηρεσία» για να μηνύουν τα παιδιά τους!!!. Βάζουν ορισμένους πρόθυμους από τους διευθυντές των σχολείων στο ρόλο του «χαφιέ παιδονόμου», για να καταδώσουν στην «δικαιοσύνη» τους , τα ονόματα ανήλικων μαθητών!!! Και η κακόμοιρη δικαιοσύνη …… αντί να καταδιώκει τους θύτες και τους εμπνευστές αυτής της επικίνδυνης πολιτικής, καταδιώκει τα θύματα. Αντί να καταδιώκει αυτούς που αφήνουν τα παιδιά μας να κάνουν μάθημα σε ακατάλληλα και επικίνδυνα κτίρια, καταδιώκει νέα, γεμάτα ζωντάνια παιδιά που διεκδικούν με πείσμα και μαχητικότητα την λύση των προβλημάτων τους.
Όμως να ξέρουν ότι το Δίκιο και η Αλήθεια δεν τρομοκρατούνται, δεν εκβιάζονται.
Καλούμε τους μαθητές μέσα από τα συντονιστικά τους να δώσουν ενιαία απάντηση. Μόνο ο κοινός αγώνας τους μπορεί να σταματήσει την ποινικοποίηση των αγώνων τους. Καλούμε όλους τους γονείς , όλους τους εργαζόμενους και τους φορείς τους, τους εκπαιδευτικούς στην ΕΛΜΕ και στους συλλόγους Δασκάλων να πάρουν θέση δίπλα στους μαθητές.
Το ΚΚΕ θα συνεχίσει τον αγώνα για ένα σχολείο ενιαίο, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν που θα μορφώνει ολόπλευρα ,θα καλλιεργεί την προσωπικότητα και την κριτική σκέψη χωρίς ταξικούς φραγμούς και αποκλεισμούς, που θα οργανώνει τη γνώση και την κοινωνική ζωή των μαθητών, θα διαμορφώνει σταθερές προσωπικότητες, ανθρώπους με χαρακτήρα και αξίες.
ΧΑΛΚΙΔΑ 24/1/2010

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

Στις 10 Φεβρουαρίου η απεργία της ΑΔΕΔΥ

Αθήνα, 21 Ιανουαρίου 2010

Αρ. Πρωτ.: 60


Προς:
Συλλόγους – Μέλη
της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.


24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010

Συνάδελφοι,

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με απόφασή της και αφού εκτίμησε τις αρνητικές εξελίξεις που προδιαγράφονται για τις Δημόσιες Υπηρεσίες, τα Δημόσια κοινωνικά αγαθά, για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση και μετά την κατάθεση στην Ευρωπαϊκή Ένωση του σταθεροποιητικού προγράμματος, αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης Πανελλαδικής απεργίας την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010:

Με το σταθεροποιητικό πρόγραμμα επιβεβαιώνονται:
1. Η συνέχιση της εισοδηματικής πολιτικής λιτότητας.
2. Η πραγματική μείωση του εισοδήματος από την περικοπή των επιδομάτων.
3. Η φορολογική επιβάρυνση των μισθωτών και συνταξιούχων.
4. Η όξυνση των οικονομικών προβλημάτων στο Ταμείο Πρόνοιας.
5. Η υποβάθμιση της ιατροφαρμακευτικής και υγειονομικής περίθαλψης μετά την ενοποίηση του Τ.Υ.Δ.Κ.Υ. με τον Ο.Π.Α.Δ.
6. Η κατάργηση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης, με πρόσχημα την υλοποίηση της απόφασης του Δ.Ε.Κ. που επίσης προσθέτει πολλά χρόνια στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών.
7. Ο περιορισμός των Δαπανών για τις Δημόσιες υπηρεσίες και η υποβάθμιση των Δημόσιων κοινωνικών αγαθών.

Συνάδελφοι,

Για την αντιμετώπιση αυτής της ολομέτωπης επίθεσης και προκειμένου να μην πληρώσουν την κρίση οι εργαζόμενοι αποφασίστηκε η πραγματοποίηση την ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010 24ΩΡΗΣ Πανελλαδικής Πανδημοσιουπαλληλικής Απεργίας ενάντια στην παραπάνω πολιτική.

Καθώς οι εύκολες, επιδερμικές πολιτικές μείωσης των μισθών, των συντάξεων, των κοινωνικών δαπανών, της περικοπής εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων που υποβαθμίζουν τους εργαζόμενους και την κοινωνία και αφήνουν στο απυρόβλητο τους τραπεζίτες και τις πολυεθνικές, πρέπει να τελειώνουν.
Γι’ αυτό η μαζική συμμετοχή στην προετοιμασία και οργάνωση της απεργιακής κινητοποίησης είναι πρώτη προτεραιότητα.
Η κλιμάκωση των αγωνιστικών και απεργιακών μας παρεμβάσεων επιβάλλεται.
Για την καλύτερη προετοιμασία της απεργίας και την ενημέρωση της κοινής γνώμης θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε κάθε πρόσφορο μέσο (συνεντεύξεις τύπου, συγκεντρώσεις και γενικές συνελεύσεις).

Η Ομοσπονδία εκτός από το υλικό που θα εκδώσει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ., θα προχωρήσει στην εκτύπωση ανακοίνωσης και αφίσας ενώ προγραμμάτισε ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ των μελών των Δ.Σ. της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. για την ΤΡΙΤΗ 2 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010 στις 9.30 το πρωί στο Ξενοδοχείο «ATHENS IMPERIAL» (Αχιλλέως 1 και Μεγάλου Αλεξάνδρου – Πλατεία Καραϊσκάκη – Αθήνα), για να προετοιμάσει τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργιακή κινητοποίηση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αλλά και να διαμορφώσει τις θέσεις του συνδικαλιστικού κινήματος των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση «Πρόγραμμα Καλλικράτης».

Επίσης, ενόψει της συνεδρίασης του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας την ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010 θα συζητηθεί και το πλαίσιο διεκδικήσεων και ο τρόπος επίλυσης των προβλημάτων του κλάδου.

Συνάδελφοι,

Επειδή μόνο με τον αγώνα μας μπορούμε να ακυρώσουμε στην πράξη τις αντεργατικές πολιτικές και να έχουμε αποτέλεσμα στις διεκδικήσεις μας.

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ:
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΔΡΑΝΕΙΑ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΕΝΩΤΙΚΑ – ΜΑΖΙΚΑ – ΔΥΝΑΜΙΚΑ
ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.

Ο Πρόεδρος Ο Αναπλ. Γεν. Γραμματέας


Θέμης Μπαλασόπουλος Ιωάννης Τσούνης

Στη Βουλή οι νέοι αγρότες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Να υπαχθούν 8.500 νέοι αγρότες στο Μέτρο 112 ζητά με επίκαιρη επερώτηση ο Μιχάλης Γιαννάκης»


Ο Βουλευτής Βοιωτίας Μιχάλης Γιαννάκης κατέθεσε από κοινού με τον αρμόδιο τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων της ΝΔ Γ. Κασαπίδη επίκαιρη επερώτηση προς το αρμόδιο Υπουργείο για το πρόγραμμα Νέων Αγροτών ζητώντας την υπαγωγή στο Μέτρο 112 της Εγκατάστασης Νέων Αγροτών τους 8,5 χιλιάδες νέους αγρότες, τους οποίους οι γνωμοδοτικές επιτροπές των οικείων Περιφερειών είχαν κρίνει θετικά και είχαν αποδεχτεί την ένταξή τους στο πρόγραμμα. Στην ερώτησή του ο Μιχάλης Γιαννάκης προτρέπει το Υπουργείο να εφαρμόσει όλα τα βοηθητικά μέτρα όπως η πρόωρη συνταξιοδότηση και τα σχέδια βελτίωσης, ώστε να μπορέσουν οι νέοι αγρότες να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της αγοράς και να ορθοποδήσουν στις νέες τους εκμεταλλεύσεις

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επερώτησης:

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

Προς την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

ΘΕΜΑ: Πρόγραμμα Νέων Αγροτών

Το Πρόγραμμα των Νέων Αγροτών (Μέτρο 112 του προγράμματος Αλ. Μπαλτατζής) προκηρύχθηκε στην αρχή του 2009 και η υποβολή προτάσεων διήρκεσε έως 15.07.09.
Στο πρόγραμμα αυτό υπέβαλλαν αίτηση ένταξης (φάκελο υποψηφιότητας) 8.500 υποψήφιοι από όλη τη χώρα.
Ο αρχικός προϋπολογισμός του Μέτρου ανερχόταν στα 100,0 εκ. ευρώ και επαρκούσε για την κάλυψη περίπου 2.800 υποψηφίων ενώ για την ικανοποίηση όλων των υποψηφίων απαιτούνταν περίπου 285,0 εκ. ευρώ.
Η προηγούμενη ηγεσία του ΥΠΑΑΤ αύξησε τον προϋπολογισμό του Μέτρου κατά 175,0 εκ. ευρώ, ανεβάζοντάς τον στα 275,0 εκ. ευρώ, προκειμένου να ικανοποιηθεί σχεδόν το σύνολο των υποψηφίων.
Οι αυξημένες αυτές δαπάνες που προέκυπταν με την 11316/3-9-09 απόφαση του ΥΠΑΑΤ θα καλύπτονταν από εγκεκριμένες πιστώσεις της υπ’ αριθ. 704/2008 ΚΥΑ.
Με την ίδια απόφαση έγινε νέα κατανομή της αυξημένης δαπάνης του Μέτρου 112 κατά περιφέρεια, η οποία και κοινοποιήθηκε στις αρμόδιες υπηρεσίες, τον τύπο και τους υποψήφιους.
Οι αρμόδιες επιτροπές κατήρτισαν καταλόγους δικαιούχων και οι υποψήφιοι προχώρησαν στην υλοποίηση των προγραμμάτων τους (εκμίσθωση αγρών, καλλιεργητικές εργασίες).
Ωστόσο, η σημερινή ηγεσία του ΥΠΑΑΤ ανακοινώνει την πρόθεσή της να μην προχωρήσει στην αύξηση του προϋπολογισμού του Μέτρου με τη μη έγκριση των αποφάσεων της προηγούμενης ηγεσίας.
Πρόκειται για ένα ακόμα κυβερνητικό μέτρο που πλήττει τον πρωτογενή τομέα. Τη στιγμή που η δύσκολη οικονομική συγκυρία ασκεί μεγάλη πίεση στο αγροτικό εισόδημα, το ΥΠΑΑΤ αδυνατεί να στηρίξει νέους ανθρώπους της υπαίθρου, σε μια κρίσιμη επιλογή της ζωής τους.
Η ενέργεια αυτή πρέπει να αποφευχθεί για τους εξής λόγους:
i. Κλονίζεται η εμπιστοσύνη των πολιτών και ειδικότερα των αγροτών προς το κράτος αφού από δικαιούχοι μετατρέπονται σε επιλαχόντες.
ii. Η κοινωνική αδικία είναι τεράστια διότι οι υποψήφιοι νέοι αγρότες, προκειμένου να δικαιούνται να ενταχθούν στο πρόγραμμα, θα έπρεπε να έχουν ήδη εγκατασταθεί στη γεωργία πριν υποβάλλουν φάκελο, δηλαδή θα έπρεπε να έχουν οργώσει, σπείρει ή αγοράσει ζώα, καθώς και να έχουν πληρώσει για τη σύνταξη του φακέλου υποψηφιότητας. Το συνολικό κόστος εγκατάστασης συνήθως ξεπερνούσε τα 5.000 ευρώ και σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί και να έφτανε τα 10.000 ευρώ. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι για να ενταχθεί κάποιος στο πρόγραμμα ξεκινώντας την ενασχόλησή του με πρόβατα χρειαζότανε τουλάχιστον 60 ζώα, τα οποία κοστολογούνται περί τα 5.000 ευρώ, ποσό που δεν μπορεί φυσικά να αποσβεσθεί σε ένα έτος. Συνυπολογίζοντας δε ότι ο υποψήφιος νέος αγρότης δεν έχει ούτε δικαιώματα ενίσχυσης ούτε εξισωτική, τότε κατά πάσα πιθανότητα δεν θα αποκόμισε κέρδος από την πώληση του προϊόντος. Και όταν μιλάμε για άνεργους, νέους ανθρώπους που κάνουν τα πρώτα τους βήματα, το κόστος αυτό είναι ακόμη πιο δυσβάστακτο.
iii. Το Πρόγραμμα των «Νέων Αγροτών» είχε να προκηρυχτεί από το 2006, οπότε ήταν λογικό να έχει συσσωρευτεί μεγάλος αριθμός υποψηφίων την τελευταία τριετία. Εξ’ ορισμού του προγράμματος, τουλάχιστον οι περισσότεροι νέοι αγρότες που ήδη υπέβαλαν υποψηφιότητα δεν θα μπορούν να υποβάλλουν φάκελο ξανά λόγω υπέρβασης του δεκατετραμήνου από την ημερομηνία εγκατάστασης στη γεωργία. Άρα, εάν τελικά «αποσυρθούν» τα 175,0 εκ. ευρώ, την τριετία 2007-2009 θα έχουν γίνει 2.800 νέοι αγρότες σε όλη τη χώρα ή 900/έτος, επίδοση άκρως απογοητευτική, δεδομένου ότι στην περιγραφή του Μέτρου -όπως αυτό εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή- τίθεται ο στόχος των 12.000 νέων αγροτών για την περίοδο 2007-2013. Επιπλέον, είναι πολύ πιθανόν οι 5.000 επιλαχόντες να εγκαταλείψουν τη γεωργία και να επιστρέψουν στην ανεργία, διότι δεν θα μπορέσουν να είναι ανταγωνιστικοί χωρίς να λάβουν την επιδότηση, δεν θα μπορούν να κάνουν Σχέδιο Βελτίωσης και δεν θα πάρουν Δικαιώματα Ενιαίας Ενίσχυσης από το εθνικό απόθεμα. Επίσης, μέχρι το 2013 είναι αμφίβολο εάν θα βρεθούν άλλοι 8.000 υποψήφιοι νέοι αγρότες προκειμένου να επιτευχθεί ο αρχικός στόχος των 12.000 νέων αγροτών.
iv. Η «εξοικονόμηση» για τον εθνικό προϋπολογισμό από την περικοπή των 175,0 εκ. ευρώ θα είναι 45,0 εκ. ευρώ -λαμβάνοντας υπόψη πως η εθνική συμμετοχή είναι 25% του προϋπολογισμού του Μέτρου- ποσό που δεν είναι μεν ευκαταφρόνητο, αλλά δεν είναι ούτε υπέρογκο, αφού πολύ περισσότερα χρήματα δίνονται για άλλες δράσεις και σκοπούς που δεν μπορούν να συγκριθούν με μία «Εθνική Επένδυση» όπως είναι η ανανέωση της ηλικιακής σύνθεσης του αγροτικού πληθυσμού.
Για τους παραπάνω λόγους πρέπει όχι απλώς να ικανοποιηθούν όλοι οι υποψήφιοι, αλλά και να ενισχυθεί το Μέτρο με επιπλέον κονδύλια ώστε να φτάσει ο αριθμός των νέων αγροτών στις 12.000 μέχρι το 2013, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί.



ΕΠΕΡΩΤΑΤΑΙ Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ:

1. Εάν προτίθεται να υπαγάγει στο Μέτρο 112 της Εγκατάστασης Νέων Αγροτών τους 8,5 χιλιάδες νέους αγρότες, τους οποίους οι γνωμοδοτικές επιτροπές των οικείων Περιφερειών είχαν κρίνει θετικά και είχαν αποδεχτεί την ένταξή τους στο πρόγραμμα.
2. Πότε θα ξεκινήσουν τα λοιπά βοηθητικά μέτρα όπως η πρόωρη συνταξιοδότηση και τα σχέδια βελτίωσης, ώστε να μπορέσουν οι νέοι αγρότες να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της αγοράς και να ορθοποδήσουν στις νέες τους εκμεταλλεύσεις.

Αυξημένο το ενδιαφέρον των Αυστραλών για τα αρχαία Ελληνικά

Για πρώτη φορά, έπειτα από πολλά χρόνια, οι Αυστραλοί δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον να σπουδάσουν αρχαία ελληνικά. Όχι μόνο τη γλώσσα αλλά και την ιστορία και τον πολιτισμό της Ελλάδας.
«Παρατηρούμε μια αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος για γνώσεις γύρω από την αρχαία Ελλάδα», δήλωσε ο πρύτανης του Εθνικού Πανεπιστημίου της Καμπέρας (ANU) Λόρενς Κραμ.
Ο ίδιος πρόσθεσε πως το ενδιαφέρον παρατηρείται σε όλα τα πανεπιστήμια της χώρας που προσφέρουν αρχαία Ελληνικά συμπληρώνοντας πως «αυτό είναι ένα υπέροχο φαινόμενο» .
Αυξημένο είναι επίσης, το ενδιαφέρον των Αυστραλών φοιτητών και για τα Λατινικά.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

To Νομαρχιακό Συμβούλιο Βοιωτίας υπέρ αγροτών

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των αγροτών.
Θεωρούμε ότι μέσα από ένα ειλικρινή και αξιόπιστο διάλογο με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, μπορούν να βρεθούν ικανοποιητικές λύσεις, που να δίνουν προοπτική.
Καλούμε την Πολιτεία και τους αρμόδιους φορείς να σταθούν με υπευθυνότητα στο πλευρό των αγροτών για την επίλυση των χρονίων προβλημάτων τους.
Είμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα τους.

Το Εργατικό Λιβαδειάς υπέρ αγροτών

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Επαρχίας Λιβαδειάς εκφράζει τη συμπαράστασή και αλληλεγγύη του στον αγώνα και στα αιτήματα των αγροτών μας που διεκδικούν την ενίσχυση και υποστήριξη της παραγωγής και του εισοδήματός τους.
Ο αγώνας των αγροτών μας είναι απόλυτα δίκαιος γιατί:
Ενώ τα εφόδια και οι προμήθειες έχουν εκτοξευθεί στα ύψη και διογκώνουν θεαματικά το κόστος παραγωγής, οι τιμές των προϊόντων μειώνονται δραματικά.
Το πάρτι των μεσαζόντων και των μεταπρατών συνεχίζεται ανενόχλητο έτσι ώστε οι αγρότες παραγωγοί να πουλούν φθηνά και οι εργαζόμενοι καταναλωτές να αγοράζουν ακριβά (ακριβότερα από κάθε άλλη Ευρωπαϊκή Χώρα).
Οι πολιτικές αυτές προκαλούν και αγανάκτηση στους αγρότες, στους εργαζόμενους και συνολικά στη κοινωνία.
Το Συνδικαλιστικό Κίνημα θα συνεχίσει τον αγώνα μαζί και με τους αγρότες μας για την απόκρουση και ανατροπή των αντεργατικών και αντιαγροτικών πολιτικών που υποβαθμίζουν συνολικά την ανθρώπινη και αξιοπρεπή επιβίωση μας.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

Στο αυτόφωρο ο αντιδήμαρχος!

Καλά, πού πήγε το μυαλό σας; Μα δεν ντρέπεστε... Πολύ φαντασία έχετε...

Τα έργα ανέγερσης μνημείου στο χώρο του σκοπευτηρίου της Καισαριανής αποτέλεσαν την αιτία της σύλληψης του αντιδημάρχου Καισαριανής, Ιωάννη Δήμου, ο οποίος οδηγήθηκε με τη διαδικασία του αυτοφώρου ενώπιον του εισαγγελέα.

Το συγκεκριμένο περιστατικό αποτελεί το τελευταίο επεισόδιο στη διαμάχη του Δήμου Καισαριανής και της Πανελλήνιας Σκοπευτικής Ομοσπονδίας για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του σκοπευτηρίου.Τα έργα είχαν κριθεί παράνομα με απόφαση της πολεοδομίας και εκκρεμούσε η δικαστική επίλυση της διένεξης ώστε να ξεκινήσουν εκ νέου. Σήμερα, όμως, ο εργολάβος ξεκίνησε εργασίες παρουσία του αντιδημάρχου.


Εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας κατέθεσαν εξώδικο στο Α.Τ. Καισαριανής, με αποτέλεσμα αστυνομικοί να μεταβούν στο σκοπευτήριο και να συλλάβουν τον αντιδήμαρχο. Στο Α.Τ. μετέβη και ο δήμαρχος Καισαριανής, Σπύρος Τζώκας, ο οποίος ζήτησε, επίσης, να κρατηθεί αλλά οι αστυνομικοί δεν το επέτρεψαν δεδομένου ότι δεν βρισκόταν στο χώρο του σκοπευτηρίου την ώρα των εργασιών.
www.zougla.gr

Διάψευση Αγάτσα για ΓΓΑ

ΔΗΛΩΣΗ ΑΡΙΑΣ ΑΓΑΤΣΑ
Με αφορμή δημοσίευση στο blog fimotro κι αναπαραγωγή από άλλα blogs και Μ.Μ.Ε. περί δήθεν μισθοδοσίας μου από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, θα ήθελα να κάνω γνωστό το εξής Το μόνο ποσό απολαβής μου είναι η βουλευτική μου αποζημίωση.Απο τις 15 Ιανουαρίου, ως γνωστόν έχω παραιτηθεί κι απο τις απολαβές τής μισθοδοσίας μου στην ΕΡΤ- παρότι έχει θεσπιστεί κατάργηση ασυμβιβάστου και μπορούσα βάσει νόμου να εργάζομαι κανονικά -για να συμβάλλω στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.

Με τη δημοσιογραφική μου ιδιότητα -υπενθυμίζω ειμαι 20 χρόνια επαγγελματίας δημοσιογράφος -έχω εργαστεί περαν τού έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου και στο γραφείο Τύπου της ΓΓΑ με άλλους συναδέλφους απ όπου παραιτήθηκα το Νοέμβριο τού 2006 καθώς μονιμοποιήθηκα στην ΕΡΤ ,ενώ έχω υπάρξει μέλος Επιτροπής Αξιολόγησης των Δελτίων ΠΡΟ-ΠΟ τού ΟΠΑΠ μαζί με 30 περίπου ακόμα αθλητικούς συντάκτες άπ όπου το Σεπτέμβριο του 2009 παραιτήθηκα εγγράφως- στις 26-9-2009 αριθμ. πρωτοκ. Α/20882- λόγω τής υποψηφιότητάς μου στις εθνικές εκλογές τού Οκτωβρίου του 2009. Οποιαδήποτε άλλη πληροφορία είναι αβάσιμη και αναληθής.Συνεχίζω με μεράκι και ζήλο τα κοινοβουλευτικά μου καθήκοντα με κυρίαρχο στόχο την βελτίωση του επιπέδου και την εξυπηρέτηση τών συμπολιτών μου και ολών των Ελλήνων για τήν αναβάθμιση τής Βοιωτίας.
Αριάδνη Αγάτσα
Βουλευτής Βοιωτίας

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

Μυτιληναίος και Βαρδινογιάννης στην Μπιρμπίλη

H υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη και ο υφυπουργός Γιάννης Μανιάτης συναντήθηκαν με τους κκ. Ε. Μυτιληναίο και Γ. Βαρδινογιάννη και συζήτησαν θέματα ενεργειακής αγοράς. Η συνάντηση έγινε το πρωί στο ΥΠΕΚΑ.
Σύμφωνα με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ "οι όμιλοι Μυτιληναίου και η Motor Oil (Βαρδινογιάννη) έχουν συστήσει κοινή εταιρία με συμμετοχή 50 - 50 %, με σκοπό την εισαγωγή και εμπορία Φυσικού Αερίου σε κάθε του μορφή (LNG, CNG, κλπ). Το Δεκέμβριο επιχείρησαν να εισάγουν υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) μέσω των εγκαταστάσεων της Ρεβυθούσας, που ανήκει στον Διαχειριστή του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ, θυγατρική της ΔΕΠΑ) αλλά η προσπάθεια δεν ευοδώθηκε λόγω αντιδράσεων στελεχών της εταιρίας. Οι δύο όμιλοι δραστηριοποιούνται επίσης στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας".

Κριτική για την οικονομία από τον Σταϊκούρα

Ο αναπληρωτής υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης της Οικονομίας, βουλευτής Φθιώτιδας της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας ανέφερε: «Οι σημερινές δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, κ. Παπακωνσταντίνου, επιδείνωσαν, αντί να εκτονώσουν, την ανησυχία και την επιφυλακτικότητα των αγορών. Το κλίμα, αντίθετα με τις προσδοκίες του κ. υπουργού, δεν γυρνάει εύκολα. Και σίγουρα δεν γυρνάει με αμφίσημες δηλώσεις, με υπαναχωρήσεις και με παλινωδίες στην άσκηση της οικονομικής πολιτικής».

Ο κ. Σταϊκούρας έκανε λόγο για επικοινωνιακές λογικές στις οποίες δεν υπακούουν οι αγορές, επικαλέστηκε ανάλογες δηλώσεις του κ. Παπουτσή και πρόσθεσε: «Είναι καιρός, συνεπώς, το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης να αφήσει τα πολλά λόγια και να επικεντρωθεί στα έργα. Να εγκαταλείψει τις πολλές δηλώσεις που επιτείνουν την αβεβαιότητα και επιδεινώνουν το οικονομικό κλίμα.Όσο αυτές συνεχίζονται, τόσο θα διευρύνονται τα διαφορικά επιτόκια των ελληνικών ομολόγων. Τόσο θα επιβαρύνεται η χώρα και οι πολίτες της».
www.zougla.gr

Οι σεισμολόγοι για τον Κορινθιακό

Στο... μικροσκόπιο των σεισμολόγων έχει μπει το ρήγμα του Κορινθιακού κόλπου μετά τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στην περιοχή του Τρίκορφου Φωκίδας.Οπως ανέφερε στην «Espresso» ο διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου δρ Γεράσιμος Παπαδόπουλος «το γεγονός και μόνο ότι σημειώθηκε μια τέτοια ισχυρή δόνηση σε μια περιοχή με ιδιαίτερα υψηλή σεισμικότητα μας προβληματίζει ιδιαίτερα.

Αλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η δυτική σεισμική ζώνη του Κορινθιακού έχει δώσει στο παρελθόν αρκετά μεγαλύτερους σεισμούς. Ο πιο πρόσφατος που έχει μείνει χαραγμένος στη μνήμη όλων ήταν αυτός των 6,2 Ρίχτερ που χτύπησε το 1995 το Αίγιο» τόνισε και πρόσθεσε: «Ωστόσο, σε ό,τι αφορά τη δόνηση που σημειώθηκε τη Δευτέρα με επίκεντρο την περιοχή του Ευπαλίου Φωκίδας και έγινε ιδιαίτερη αισθητή μέχρι τη Λαμία, πρέπει να επισημάνουμε ότι όλα τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής δείχνουν ότι η σεισμική ενέργεια που είχε συσσωρευτεί εκτονώνεται φυσιολογικά».

Σύμφωνα με τον ίδιο, από τις 17.56 προχθές το απόγευμα, οπότε και η γη άρχισε να τρέμει κάτω από τα πόδια των κατοίκων, μέχρι και χθες το απόγευμα, οι σεισμογράφοι είχαν καταγράψει δεκάδες μικροδονήσεις, μεγέθους από 2 ώς 3,5 Ρίχτερ, οι οποίες ήταν ιδιαίτερα σημαντικές. «Εκτιμούμε ότι επρόκειτο για μετασεισμούς και ότι τα 5,2 Ρίχτερ ήταν ο κύριος σεισμός. Θα πρέπει όμως να περάσουν ακόμη μερικά 24ωρα για να μπορούμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα».

Ο κ. Παπαδόπουλος εξέφρασε μάλιστα την εκτίμηση ότι ο συγκεκριμένος σεισμός που προκάλεσε πανικό, τόσο στους κατοίκους όσο και στην τάξη των σεισμολόγων, δεν δείχνει ικανός να προκαλέσει την ενεργοποίηση άλλης σεισμογενούς περιοχής. Σε δηλώσεις του ο ερευνητής-σεισμολόγος του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Θανάσης Γκανάς ήταν καθησυχαστικός αναφέροντας: «Δεν υπάρχουν κάποια στοιχεία πέρα από τη συνήθη σεισμικότητα της περιοχής και των δυνατών σεισμών που δίνει ο Κορινθιακός και δη ο δυτικός Κορινθιακός, όπως συνέβη και με τη δόνηση των 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Πρόκειται ωστόσο για έναν έντονο σεισμό ξηράς, την ακολουθία του οποίου πρέπει να περιμένουμε μέχρι και σήμερα το βράδυ τουλάχιστον».

Σύμφωνα με τα στοιχεία των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας - Φωκίδας και της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης, από το σεισμό δεν προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές, αν εξαιρεθούν οι κατολισθήσεις στον περιφερειακό δρόμο Ναυπάκτου - Ιτέας, που έκλεισε για λίγη ώρα μόνο. Συγκεκριμένα, μικρές ζημιές έχει υποστεί το δημοτικό σχολείο Μοναστηρακίου, ενώ ήδη καταγραφή τους επιχειρείται από μηχανικούς του ΤΑΣ από την Πάτρα μαζί με κλιμάκιο μηχανικών της Πολεοδομίας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Φωκίδας.
ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ
www.espressonews.gr

Συνέδριο Βιοτεχνολογίας στη Θήβα


Πανελλαδική σύσκεψη ΠΟΕ-ΟΤΑ

Αθήνα, 20 Ιανουαρίου 2010




Προς:
Συλλόγους – Μέλη
της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΩΝ Δ.Σ.
ΤΡΙΤΗ 2 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010 – 9.30 ΤΟ ΠΡΩΙ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ “ATHENS IMPERIAL” – ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ

Συνάδελφοι,
Με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας έχει προγραμματισθεί η πραγματοποίηση Πανελλαδικής Σύσκεψης των Μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των συλλόγων – μελών της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.
Η Πανελλαδική σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί την ΤΡΙΤΗ 2 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010 στις 9.30 το πρωί στο Ξενοδοχείο “ATHENS IMPERIAL” (Αχιλλέως 1 & Μεγάλου Αλεξάνδρου – Πλατεία Καραϊσκάκη – Αθήνα).
Θέματα ημερήσιας διάταξης στην Πανελλαδική Σύσκεψη είναι τα πιο κάτω:
1. Η πρόταση της κυβέρνησης για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση «Πρόγραμμα Καλλικράτης.». Οι θέσεις του συνδικαλιστικού κινήματος των εργαζομένων.
2. Η προετοιμασία του κλάδου για τη μαζική συμμετοχή του στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στις 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010.
3. Το πλαίσιο διεκδικήσεων και ο τρόπος επίλυσης των προβλημάτων του κλάδου. Προγραμματισμός των αγωνιστικών κινητοποιήσεων.
Την επόμενη ημέρα (ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010) εχει προγραμματισθεί συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας όπου και θα παρθούν οι ανάλογες αποφάσεις.

Συνάδελφοι,
Για την όσο δυνατόν μεγαλύτερη επιτυχία της Πανελλαδικής Σύσκεψης προϋπόθεση είναι η μαζική συμμετοχή των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων αλλά και η πραγματοποίηση με όλους τους εργαζομένους του αναγκαίου διαλόγου τόσο για να συζητηθεί η Διοικητική Μεταρρύθμιση και να καταγραφούν οι απόψεις τους αλλά και η αναγκαιότητα της συμμετοχής τους στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία για να αντιμετωπίσουμε την ολομέτωπη επίθεση στα δικαιώματα μας.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Θέμης Μπαλασόπουλος Γιώργος Καταχανάς

Για τα Λατομεία Καρύστου στην Αθήνα η Διαμαντοπούλου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Λαμία, 20 Ιανουαρίου 2010
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κα Κατερίνα Διαμαντοπούλου θα επισκεφθεί αύριο Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010 την Αθήνα όπου στις 3:00 μμ θα συναντηθεί με την Ειδική Γραμματέα ΚΠΣ του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κα Ιφιγένεια Ορφανού προκειμένου να συζητήσουν για τις οριστικές κατανομές κονδυλίων μεταξύ κατηγοριών έργων για Υποδομές Εκπαίδευσης σε κάθε Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα και –κυρίως- να προχωρήσει το συντομότερο η ένταξη και προκήρυξη των σχετικών επιμέρους έργων.

Αργότερα, στις 6:00μμ η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας θα λάβει μέρος σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής υπό την προεδρία του Υφυπουργού κ. Γ. Μανιάτη για το θέμα των Λατομείων Καρύστου.

Ομιλία Μπαλασόπουλου στο Συνέδριο της ΚΕΔΚΕ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ του ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ ΜΠΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΥ
ΠΡΟΕΔΡΟΥ της ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

στο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ της Κ.Ε.Δ.Κ.Ε.
ΑΘΗΝΑ – ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2010


Αγαπητοί φίλοι,

Εκ μέρους των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θέλω να σας μεταφέρω τις ευχαριστίες τους για την πρόσκληση σας να παραβρεθούμε στο Τακτικό Συνέδριο σας και να καταθέσουμε και τις δικές μας απόψεις στο πιο κρίσιμο ζήτημα που απασχολεί την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Τη Διοικητική Μεταρρύθμιση (Πρόγραμμα ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ).

Το Συνέδριο σας πραγματοποιείται σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο, με την κατάσταση για τους εργαζόμενους, και όχι μόνο, να επιδεινώνεται και το εργασιακό περιβάλλον να γίνεται όλο και πιο απειλητικό. Η μετεξέλιξη της χρηματιστηριακής κρίσης σε πιστωτική και τώρα σε δημοσιονομική, οι νέοι κύκλοι μεταμόρφωσης της, αυξάνουν, βαθαίνουν, επεκτείνουν τις κοινωνικές επιπτώσεις. Η ανεργία, η πτώση του βιοτικού επιπέδου, η συρρίκνωση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, είναι ήδη τα έντονα και εξελισσόμενα χαρακτηριστικά της.

Οι μύθοι, οι αυταπάτες καταρρέουν μαζί με το νεοφιλελεύθερο μοντέλο. Η κρίση είναι συστημική. Είναι κρίση ολόκληρου του συστήματος.

Η απόφαση της κυβέρνησης να προωθήσει τη Διοικητική Μεταρρύθμιση (ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ) εν μέσω οικονομικής κρίσης δείχνει την αναγκαιότητα, που έχουν επισημάνει όλοι οι φορείς, για το ριζικό και βαθύ μετασχηματισμό του κράτους ώστε να μετατραπεί σε ένα επιτελικό κράτος-στρατηγείο, που θα διαχειρίζεται τις απολύτως αναγκαίες εθνικές πολιτικές, όπως είναι η άμυνα, η εξωτερική πολιτική, η δημόσια τάξη και ασφάλεια, η δικαιοσύνη, η γενική δημοσιονομική και αναπτυξιακή πολιτική.

Δηλαδή, εφαρμόζεται πλήρως το συνταγματικά προβλεπόμενο τεκμήριο αρμοδιότητας υπέρ της Αυτοδιοίκησης. Κάθε αρμοδιότητα για την οποία δεν ορίζεται ρητά ότι αποτελεί ευθύνη του επιτελικού κράτους, ανήκει στην Αυτοδιοίκηση.

Καθώς, αν ταυτιστεί η διοικητική μεταρρύθμιση με παρεμβάσεις και διευθετήσεις μόνο στο επίπεδο των δύο βαθμών Αυτοδιοίκησης, οδηγείται μαθηματικά σε αποτυχία.

Για το συνδικαλιστικό κίνημα ο θεμέλιος λίθος μιας βαθιάς, ουσιαστικής και δημοκρατικής αλλαγής στο Διοικητικό σύστημα της χώρας, είναι πρώτα από όλα η αλλαγή στο κεντρικό κράτος και τις δομές του. Φυσικά και η ενίσχυση και η αναβάθμιση της Αυτοδιοίκησης υπέρ των πολιτών, με Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα.

Οι θέσεις μας για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση έχουν κατά καιρούς δημοσιοποιηθεί, αλλά και αναλυθεί στα δύο πρόσφατα Συνέδρια της Κ.Ε.Δ.Κ.Ε. Ήταν τόσο ξεκάθαρες που κανένας δεν τις αμφισβήτησε.

Επίσης, καταθέσαμε αναλυτικά τις απόψεις μας για την αποτίμηση της προηγούμενης μεταρρύθμισης (ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ) που ενώ ήταν μια πρωτοποριακή πολιτική-νομοθετική πρωτοβουλία τελικά με την εφαρμογή της δημιουργήθηκαν σοβαρά προβλήματα.

Κι αυτό γιατί επικράτησαν:

§ Μικροκομματικές σκοπιμότητες.
§ Ανυπαρξία υποστήριξης στην πράξη και άρα την πλήρη εφαρμογή του.
§ Έλλειψη πόρων.
§ Έλλειψη ή αδυναμία προσέλευσης εξειδικευμένου προσωπικού, ενώ όπου υπήρξε αυτό στο τέλος με ευθύνη των αιρετών απομακρύνθηκε.

Άρα, όλοι όσοι συμφωνούμε και στηρίζουμε την αναγκαιότητα της Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αφού αποφύγουμε τα λάθη του παρελθόντος στο σχεδιασμό και την εφαρμογή της μέσα από ένα ουσιαστικό διάλογο να καταλήξουμε στη διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης πρότασης που θα τεθεί σε ανοικτή συζήτηση και κοινωνική διαβούλευση με όλους τους φορείς, με στόχο την κατάληξη σε κοινά κριτήρια σχεδιασμού και εφαρμογής.

Σε αυτή τη δημόσια διαβούλευση επιδιώκουμε και θα απαιτήσουμε την ενεργό συμμετοχή των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, που στηρίζουν και αποτελούν το βασικό πυλώνα ανάπτυξης. Μια διοικητική μεταρρύθμιση που θα στηρίζεται στις πιο κάτω γενικές της κατευθύνσεις :

1. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΑΡΚΕΙΑ: Με πρώτο και άμεσο βήμα την απόδοση των οφειλομένων στους υφιστάμενους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Την σύνταξη ολοκληρωμένου επιχειρησιακού σχεδίου υποστήριξης και κάλυψης των βασικών ελλειμμάτων που κληροδοτούν οι σημερινοί Ο.Τ.Α. (υποδομές και προσωπικό).

2. ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ: Ουσιαστική διαβούλευση για την εφαρμογή κοινά αποδεκτών κριτηρίων με σκοπό τη διαμόρφωση των νέων χωροεδαφικών ενοτήτων. Οι όποιοι μικροκομματικοί σχεδιασμοί έγιναν με την προηγούμενη μεταρρύθμιση δεν λειτούργησαν και έλαβαν τελικά αντίρροπη μορφή για τους ιθύνοντες.

3. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΘΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ: Να υπάρχει ξεκάθαρος σχεδιασμός για ενσωμάτωση στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση όλων των αναπτυξιακών και κοινωνικών κρατικών περιφερειακών λειτουργιών, καθώς και να δοθεί η διαχείριση των αντίστοιχων εθνικών και ευρωπαϊκών πόρων.

4. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ: Με την κατάργηση του αντιδημοκρατικού 42% επόμενο βήμα πρέπει να είναι η καθιέρωση της ΑΠΛΗΣ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗΣ και η διασφάλιση ουσιαστικού Δημοκρατικού ελέγχου και κινήτρων για τη συμμετοχή και ενεργοποίηση των πολιτών.

Αγαπητοί φίλοι,

Για να έχει επιτυχία αυτή η προσπάθεια για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση πρέπει να ανατρέψουμε ριζικά το Διοικητικό σύστημα της χώρας. Το ζητούμενο δεν είναι μια απλή χωροταξική αναδιάταξη, αλλά ένα σχέδιο για τη ριζική αποκέντρωση και το μετασχηματισμό του κράτους.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. κρίνει θετικά καταρχήν την πρωτοβουλία της κυβέρνησης, όμως είναι ευνόητο ότι παραμένουν ανοικτά αρκετά ζητήματα που το σχέδιο διαβούλευσης δεν ξεκαθαρίζει. Συγκεκριμένα :

§ Ποιες κρατικές αρμοδιότητες μεταφέρονται στην Αυτοδιοίκηση (Δήμοι και Περιφέρειες).
§ Η ανακατανομή αρμοδιοτήτων και ο τρόπος απόδοσης των πόρων από την κεντρική Διοίκηση στην Αυτοδιοίκηση.
§ Η αναλυτική κοστολόγηση του όλου εγχειρήματος και ο τρόπος καταβολής των αναγκαίων πόρων για την επιτυχία της Διοικητικής Μεταρρύθμισης και την εξασφάλιση της πραγματικής οικονομικής αυτοτέλειας.
§ Η δημιουργία Μητροπολιτικής Αυτοδιοίκησης προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα οξύτατα προβλήματα, που τέμνουν οριζόντια πολλές περιοχές και Δήμους των μεγάλων μητροπολιτικών αστικών κέντρων. Τα προβλήματα αυτά (π.χ. συγκοινωνιακά) μέχρι σήμερα δεν επιλύονται γιατί δεν υπάρχει κανένα κέντρο συντονισμού.
§ Η παντελής έλλειψη αναφοράς στο ανθρώπινο δυναμικό της Αυτοδιοίκησης, ο ρόλος τους και η πραγματική αναβάθμιση στις νέα διαμορφούμενες συνθήκες. Η αξιοποίηση του υφιστάμενου προσωπικού, η συνεχής επιμόρφωση, η ενίσχυση των νέων δομών με εξειδικευμένο μόνιμο προσωπικό, η αντιμετώπιση των προβλημάτων που θα προκύψουν από την συνένωση των Δήμων με στόχο την εξυπηρέτηση του δημότη και την ενίσχυση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
§ Η σχέση των Ο.Τ.Α. και υπηρεσιών του Κράτους (Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, Ο.Γ.Α., ΕΛ.Γ.Α. κ.λ.π.) στην άσκηση αρμοδιοτήτων τους χωρίς κανένα μέχρι σήμερα όφελος για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Αγαπητοί φίλοι,

Για να είναι επιτυχής μία Διοικητική Μεταρρύθμιση του μεγέθους αυτού, θα πρέπει να υπάρχει όχι μόνο καθολική συμμετοχή των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και αναβάθμιση του ρόλου τους. Συνεπώς, επίλυση βασικών αιτημάτων τους που έχουν σχέση με την πορεία του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την επίτευξη του βασικού μας στόχου για ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΤΟ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ ΚΟΣΤΟΣ.

Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να αγωνίζονται και διεκδικούν:

1. Την αξιοποίηση και οικονομική-θεσμική αναβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην καθημερινή λειτουργία, ιδιαίτερα τώρα με τις αυξημένες αρμοδιότητες που σχεδιάζονται να δοθούν. Την στελέχωση των νέων Ο.Τ.Α. με εξειδικευμένο προσωπικό αλλά και την αντιμετώπιση της έλλειψης διάθεσης από πολλούς φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της επιμόρφωσης και κατάρτισης του υπάρχοντος προσωπικού.

2. Την υπεράσπιση και διεύρυνση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την αποτροπή κάθε προσπάθειας ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης.

3. Την καθιέρωση ενιαίας μόνιμης σχέσης εργασίας, την κατάργηση του θεσμού των εκτάκτων, της μερικής απασχόλησης και των συμβάσεων μίσθωσης έργου. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στις Επιχειρήσεις των Ο.Τ.Α. (ενιαίο πλαίσιο αμοιβών και όρων εργασίας, αποτροπή των απολύσεων).

4. Την επίλυση βασικών κλαδικών και θεσμικών αιτημάτων που απασχολούν τους εργαζόμενους στους Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού.

Κύριε Υπουργέ,

Το συνδικαλιστικό κίνημα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δηλώνει ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί πολιτικές που για μία ακόμα φορά ρίχνουν τα βάρη της κρίσης στους εργαζομένους. Το πάγωμα και τη μείωση του εισοδήματος, τον περιορισμό των ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας, την κατάργηση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης στο Δημόσιο με πρόσχημα την ισότητα και την κατάργηση των δικαιωμάτων των γυναικών, την απαράδεκτη κατάσταση στον Ο.Π.Α.Δ., την υποβάθμιση των Δημοσίων Υπηρεσιών, τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, τις ιδιωτικοποιήσεις.

Αγαπητοί φίλοι,

Με αυτές τις παρεμβάσεις μας, πιστεύουμε ότι και ο ρόλος των εργαζομένων στη διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης για τη νέα Διοικητική Μεταρρύθμιση θα είναι θετικός και θα συμβάλει στην προσπάθεια όλων μας με στόχο την ουσιαστική ενίσχυση και αναβάθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Εύχομαι εκ μέρους των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κάθε επιτυχία στις εργασίες του Συνεδρίου σας και στη συνέχιση της συνεργασίας μας για την επίλυση όλων των προβλημάτων που απασχολούν το θεσμό.

Συνελήφθη έμπορος ναρκωτικών στη Λαμία



Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται από χθες ένας 32χρονος έμπορος ναρκωτικών στη Λαμία. Ύστερα από πολυήμερη προσπάθεια των ανδρών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών Λαμίας, οι έρευνες των Αρχών οδηγήθηκαν στο σπίτι του 32χρονου.


Εκεί οι αστυνομικοί εντόπισαν και κατέσχεσαν ποσότητα ηρωίνης 391,9 γραμμαρίων σε δεκατέσσερις νάιλον συσκευασίες, μία ατζέντα στην οποία απεικονίζονται συναλλαγές ναρκωτικών, δύο κινητά τηλέφωνα, δύο πτυσσόμενα στιλέτα, καθώς και το ποσό των 335 ευρώ, το οποίο εκτιμάται ότι προέρχεται από πωλήσεις ναρκωτικών ουσιών.


Όπως προέκυψε από την προανάκριση, ο συλληφθείς προμηθεύτηκε την ποσότητα των ναρκωτικών από έναν άγνωστο άνδρα κατά τις βραδινές ώρες της 12ης Ιανουαρίου στην Ε.Ο. Αθηνών- Λαμίας και το αντίτιμο της αγοραπωλησίας επρόκειτο να καταβάλει τμηματικά με ταχυδρομικές επιταγές σε 23χρονο αλλοδαπό, έγκλειστο στις φυλακές Δομοκού, στον οποίο προχθές απέστειλε με ταχυδρομική επιταγή το ποσό των 100 ευρώ.Ο 32χρονος θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας, ενώ ερευνάται η συμμετοχή του και σε άλλες παράνομες πράξεις.

Σύλληψη για παράνομα CD στη Χαλκίδα

Συνελήφθη, χθες γύρω στις 21:30, από προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας, επί του πεζόδρομου της παραλίας Χαλκίδας και εντός της χερσαίας ζώνης του λιμανιού 28χρονος αλλοδαπός διότι βρέθηκαν στην κατοχή του παράνομα πλαστογραφημένοι κλεψίτυποι δίσκοι ηχητικού και οπτικού υλικού (165 CD και 70 DVD) τα οποία επεδείκνυε προς πώληση σε πολίτες - θαμώνες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν οι ανωτέρω δίσκοι.

Εργατικό Λιβαδειάς για πρόγραμμα σταθεροποίησης

ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛIΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
19/1/2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
To Συνδικαλιστικό Κίνημα αξιολογεί το σημερινό πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας όχι τόσο σαν διαχειριστικό πρόβλημα εσόδων-δαπανών αλλά κυρίως ως αναπτυξιακό και κοινωνικό.Διεκδικούμε την εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών διαμέσου μιας σοβαρής αναδιανομής των εισοδημάτων και της υπέρβασης του αναπτυξιακού προτύπου, της δανειακής μεγέθυνσης της δημόσιας και ιδιωτικής κατανάλωσης, της ανισοκατανομής του εισοδήματος, της απελευθέρωσης της φοροδιαφυγής - εισφοροδιαφυγής, της ευέλικτης εργασίας και της συρρίκνωσης του τεχνολογικού και παραγωγικού δυναμικού της χώρας.

To Συνδικαλιστικό Κίνημα θεωρεί ότι το σταθεροποιητικό μέλλον της ελληνικής οικονομίας θα περιπλέξει ακόμη περισσότερο την κατάσταση των αναπτυξιακών και κοινωνικών της διαστάσεων σε βάρος του κόσμου της μισθωτής εργασίας.Καλούμε την κυβέρνηση να προσανατολίσει την οικονομική της πολιτική προς την κατεύθυνση: καταπολέμηση της ανεργίας, της αναδιανομής του εισοδήματος, της ενίσχυσης του κοινωνικού κράτους, της τεχνολογικής και παραγωγικής ανασύστασης της ελληνικής οικονομίας. ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

Atalanti Hills: Στάσιμη η τουριστική επένδυση στη Φθιώτιδα

Στα γρανάζια της ελληνικής γραφειοκρατίας παραμένει ακόμα η πρότυπη οικολογική τουριστική ανάπτυξη «Atalanti Hills» ύψους άνω των 2 δισ. ευρώ όπως τόνισαν σε σημερινή συνέντευξη τα στελέχη της εταιρίας Λοκρός, που έχει αναλάβει τη διαχείριση και ανάπτυξη του έργου. Πλέον έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στο όραμα της σημερινής κυβέρνησης για μείωση της γραφειοκρατίας και καλή λειτουργία των κρατικών φορέων, διαφάνεια και «πράσινη ανάπτυξη», τόνισε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της εταιρείας Γεώργιος Σαββίδης υπογραμμίζοντας ότι «Έχουμε εκτεθεί απέναντι στους ξένους συνεργάτες μας οι οποίοι πλέον απορούν εάν τελικά η Ελλάδα θέλει επενδύσεις ή όχι».

Στην παρούσα φάση είναι αμφίβολο αν το έργο θα προχωρήσει, όπως σημειώθηκε, με τη φετινή χρονιά να είναι καθοριστική για την εξέλιξη της επένδυσης. Οι επενδυτές έχουν προβεί σε όλες τις νόμιμες απαραίτητες ενέργειες για την αδειοδότηση του έργου αλλά δεν έχουν λάβει καμία απάντηση από τις αρμόδιες αρχές.
Το «Atalanti Hills» είναι μια τεράστια επένδυση σε μια έκταση περίπου 12.500 στρεμμάτων στο Χλωμό Όρος, κοντά στην κοινότητα Εξάρχου Αταλάντης (νομός Φθιώτιδας), οι επενδυτές του έργου προσδοκούν στη δημιουργία ενός εξαιρετικά πρωτοποριακού για τα Ελληνικά δεδομένα τουριστικού προορισμού. Ο τουριστικός προορισμός περιλαμβάνει 3 ξενοδοχειακές μονάδες, κατοικίες, βιολογικές καλλιέργειες 1.000 στρεμμάτων και δραστηριότητες αγροτουρισμού, γήπεδα και ακαδημίες γκολφ και τένις, βοτανικό λόφο, 45 χιλιόμετρα μονοπατιών περιπάτων κ.α. Το έργο αναμένεται να δημιουργήσει περίπου 8.000 θέσεις εργασίας.

Όλος ο σχεδιασμός του έργου είναι οικολογικός. Ελάχιστο ποσοστό της έκτασης χτίζεται και το 90% καλύπτεται από πράσινο. Όλα τα κτίρια είναι βιοκλιματικά και χρησιμοποιούνται ως επί το πλείστον ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Ειδική μέριμνα υπάρχει και για τη μέγιστη εξοικονόμηση φυσικών πόρων καθώς και για τη διαχείριση των αποβλήτων με τις πλέον σύγχρονες μεθόδους και προδιαγραφές.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στις 27 Ιανουαρίου παρουσιάζεται η "νέα δημιουργία" της Apple

Στις 27 Ιανουαρίου παρουσιάζεται η «νέα δημιουργία» της Apple
Στο μεταξύ οι φήμες οργιάζουν


Η Apple ανακοίνωσε και επίσημα ότι την επόμενη Τετάρτη θα πραγματοποιήσει ειδική εκδήλωση στο Σαν Φρανσίσκο για να παρουσιάσει την «τελευταία δημιουργία» της, η οποία σύμφωνα με τις φήμες που οργιάζουν εδώ και μήνες θα είναι ένας υπολογιστής ταμπλέτα.
Η εκδήλωση στις 27 Ιανουαρίου θεωρείται η πιο πολυαναμενόμενη παρουσίαση νέου προϊόντος της Apple από το λανσάρισμα του iPhone πριν από τρία χρόνια, σχολιάζει το Reuters.
Η εταιρεία πάντως δεν έχει παραδεχτεί επίσημα την ύπαρξη της ταμπλέτας, ωστόσο η συσκευή λέγεται ότι μοιάζει με μεγάλο iPhone και θα ονομάζεται iSlate ή iTablet. Η Apple φέρεται αν ελπίζει ότι ο νέος υπολογιστής αφής θα γεφυρώσει το κενό ανάμεσα στα PC και τα smartphone.
Σύμφωνα με τη Wall Street Journal η συσκευή θα έχει διαγώνιο 10 ιντσών, τιμή γύρω στα 1.000 δολάρια και μεταξύ άλλων θα επιτρέπει την ανάγνωση ηλεκτρονικών βιβλίων από το μεγάλο εκδοτικό οίκο HarperCollins, o οποίος φέρεται να έχει καταλήξει σε σχετική συμφωνία με την Apple.
Πάντως η πιο τρελή φήμη για το νέο προϊόν της Apple εμφανίστηκε τη Δευτέρα στην κινεζική εφημερίδα Commercial Times και θέλει τη νέα συσκευή να είναι ένας υπολογιστής αφής «όλα σε ένα» με οθόνη 22 ιντσών.
Αναλυτές της αγοράς περιμένουν κατρακύλα της μετοχής της Apple αν διαψευστούν οι ελπίδες για κάποιο καινοτόμο προϊόν. Εξάλλου οι φήμες για το «iSlate» κυριάρχησαν στην πρόσφατη έκθεση καταναλωτικών ηλεκτρονικών του Λας Βέγκας, όπου πολλές ακόμα εταιρείες -HP, Dell, Lenovo κλπ- παρουσίασαν τις δικές τους ταμπλέτες.
«Ελάτε να δείτε την τελευταία δημιουργία μας» είναι το μόνο που γράφει η πολύτιμη, πολύχρωμη πρόσκληση που έστειλε η Apple στους δημοσιογράφους.
Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 20.00 ώρα Ελλάδας στο Κέντρο Γιέρμπα Μπουένα του Σαν Φρανσίσκο, στον ίδιο χώρο που πραγματοποιήθηκε και η περυσινή εκδήλωση της Apple, στην οποία ο ιδρυτής της Στιβ Τζομπς έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά την επέμβαση μεταμόσχευσης ήπατος.
www.tanea.gr