Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Απεργία με... προοπτικές τη Δευτέρα στους ΟΤΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα, Παρασκευή 30 Απριλίου 2010, προκειμένου να καθορίσει την αντίδραση της στα νέα άδικα, σκληρά και αντικοινωνικά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση, αποφάσισε:

Την προκήρυξη 24ωρης Πανελλαδικής απεργίας των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση τη Δευτέρα 3 Μαΐου 2010, συγκέντρωση στα γραφεία της Ομοσπονδίας (Καρόλου 24 - Πλατεία Καραϊσκάκη - Αθήνα) στις 12.00 το μεσημέρι και πορεία διαμαρτυρίας στη Βουλή.

· Την πραγματοποίηση Γενικών Συνελεύσεων σε όλους της Δήμους της χώρας και συγκεντρώσεων των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. για την προετοιμασία του κλάδου με σκοπό την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.
· Σύγκλιση του Γενικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., στις 6.00 το απόγευμα της Δευτέρας 3 Μαΐου 2010, με θέμα τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων την Τρίτη 4 και την Τετάρτη 5 Μαΐου 2010. Σημειώνεται πώς την Τετάρτη 5 Μαΐου 2010 έχουν προκηρύξει 24ωρη απεργία Γ.Σ.Ε.Ε. και Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
· Εξουσιοδότηση της Εκτελεστικής Επιτροπής από το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. για τη λήψη νέων αποφάσεων, από την Τετάρτη 5 Μαΐου 2010, που θα αφορούν στη συνέχιση του αγώνα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλεί όλους τους εργαζόμενους, αλλά και τις άλλες Ομοσπονδίες του Δημοσίου Τομέα, να αντισταθούν σθεναρά στην οικονομική εξαθλίωση που επιβάλει η κυβέρνηση, το Δ.Ν.Τ., η Ε.Κ.Τ. και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Να απορρίψουν μαζικά τα νέα μέτρα-τυφώνα που αφορούν, μεταξύ άλλων στην κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού των εργαζομένων και των συνταξιούχων, την κατάργηση της κοινωνικής ασφάλισης, την επιβολή επιπλέον φορολογίας, την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και στις απολύσεις προσωπικού (τακτικού και συμβασιούχων).


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.

Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Επιστημονική ορθοπαιδική εκδήλωση στη Λιβαδειά και 20 φωτό





























































Συγκέντρωση από το ΠΑΜΕ για την Πρωτομαγιά στη Λιβαδειά

ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΤΗΝ 1Η ΜΑΗ 10:30 π.μ. ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ (ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ) ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, νέες και νέοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, συνάδελφοι οικονομικοί μετανάστες,
Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο σας καλεί να συμμετάσχετε στις φετινές πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις τιμής και δόξας στους αγώνες και τις θυσίες της τάξης μας ώστε να αποτελέσουν ένα σημαντικό βήμα κλιμάκωσης των αγώνων για την απόκρουση της αντεργατικής καταιγίδας και για την ανασύνταξη του κινήματος της εργατικής τάξης στην κατεύθυνση συθέμελων ανατροπών προς όφελός της.
Σήμερα συντελείται μια άνευ προηγουμένου σαρωτική επίθεση σε δικαιώματα και κατακτήσεις, που απαίτησαν μακρόχρονους, σκληρούς και αιματηρούς αγώνες. Για τις νέες γενιές προδιαγράφεται ένα μέλλον ζοφερό, χωρίς δικαιώματα καθιστώντας τις έρμαια απέναντι στη δίψα του κεφαλαίου για περισσότερα κέρδη.
Ο κοινωνικός χαρακτήρας της Ασφάλισης ισοπεδώνεται, επίκειται δραματική μείωση του ύψους των συντάξεων, αυξάνουν τα όρια συνταξιοδότησης, συνθλίβονται οι ιατροφαρμακευτικές παροχές.
Επιχειρείται η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, επεκτείνονται και παγιώνονται οι βάρβαρες εργασιακές σχέσεις.
Η νέα φοροεπιδρομή βρίσκεται σε εξέλιξη, είτε με την έμμεση, είτε με την άμεση φορολογία σε βάρος των εργατικών – λαϊκών στρωμάτων.
Το ήδη πενιχρό οικογενειακό, λαϊκό εισόδημα συρρικνώνεται παραπέρα, είτε από τα αλλεπάλληλα κύματα ακρίβειας, είτε από φόρους, είτε από άμεσες μειώσεις μισθών στο Δημόσιο, είτε μέσω μηδενικών αυξήσεων στον ιδιωτικό τομέα.
Εμπορευματοποιείται παραπέρα η Υγεία, πράγμα που σημαίνει, ότι η λαϊκή εργατική οικογένεια θα υποστεί σημαντικό πλήγμα λόγω του εξαναγκασμού να δαπανά ολοένα και περισσότερα χρήματα για ανάγκες σε περίθαλψη, φάρμακο, πρόληψη και θεραπεία.
Η ανεργία έχει προσλάβει εκρηκτικές διαστάσεις με μεγάλο θύμα τη νεολαία, ζήτημα που δεν αφορά μόνο τους ανέργους, οι οποίοι υφίστανται τις οδυνηρές συνέπειες, αλλά και όσους έχουν ένα μεροκάματο, καθώς η ανεργία αποτελεί ένα ισχυρό όπλο στα χέρια της εργοδοσίας για να μειώνει τις απαιτήσεις της εργατικής τάξης.
Το σχολείο θα λειτουργεί ως επιχείρηση και οι γονείς θα αναγκάζονται να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη. Με το πολυνομοσχέδιο για το «νέο σχολείο», την αυτοαξιολόγηση και το σχέδιο «Καλλικράτης», η εκπαίδευση γίνεται ακόμα πιο ταξική. Αφαιρείται, ουσιαστικά, το δικαίωμα στη μόρφωση για τα παιδιά της εργατικής τάξης, δρομολογούνται απολύσεις εκπαιδευτικών.
Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες,
Απέναντί σας έχει σχηματιστεί ένα αντιλαϊκό, αντεργατικό μπλοκ δυνάμεων που αποτελείται από κυβέρνηση, κεφάλαιο, ΕΕ, κόμματα του ευρωμονόδρομου.
Ομόθυμα αυτές οι δυνάμεις σας καλούν να θυσιάσετε, ό,τι σας έχει απομείνει από δικαιώματα. Σας λένε ψέματα, ότι τα μέτρα είναι προσωρινά. Σας λένε ψέματα, ότι είναι αναγκαία για το καλό του τόπου.
Ψεύδονται όταν ισχυρίζονται, ότι είναι πατριωτικό καθήκον η στήριξη αυτής της πολιτικής αφού γνώμονας της είναι η άνοδος των κερδών των μονοπωλίων, δηλαδή μιας κοινωνικής μειοψηφίας που ζει παρασιτικά.
Σας λένε ψέματα, ότι δεν υπάρχουν λεφτά, όταν η πλουτοκρατία καταγράφει συνεχή άνοδο κερδών από το βάθεμα της εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης.
Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, νέες και νέοι,
Τα μέτρα έχουν σχεδιαστεί από καιρό από το κεφάλαιο, την Ε.Ε. και τα κόμματά τους, στόχος των μέτρων είναι η εργατική τάξη να προσφέρει τις δυνάμεις της ακόμα πιο φθηνά για να πολλαπλασιάσουν και να χρυσώσουν με νέα υπερκέρδη οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι και γενικότερα η μεγαλοεργοδοσία τα ταμεία τους. Τα μέτρα, αυτού του χαρακτήρα, εφαρμόζονται σε όλες τις χώρες της ΕΕ, είτε έχουν μικρό, είτε έχουν μεγάλο δημοσιονομικό έλλειμμα. Αξιοποιούν το μούδιασμα που υπάρχει σε πλατιές, λαϊκές μάζες από τη δημοσιονομική τρομοκρατία που έχουν εξαπολύσει κυβέρνηση, αστικά ΜΜΕ και διάφοροι χρυσοπληρωμένοι οικονομικοί «αναλυτές».
Στόχος των μέτρων είναι το ξεπέρασμα της κρίσης προς όφελος της πλουτοκρατίας και η διαμόρφωση ευνοϊκών συνθηκών για τη μεγιστοποίηση της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρήσεων την περίοδο της ανάπτυξης.
Είναι στο χέρι της εργατικής τάξης το φρενάρισμα και η ανατροπή αυτής της πολιτικής. Όρος και προϋπόθεση είναι η αποφασιστική αναμέτρηση με τα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό.
Απαιτείται η ευρεία συσπείρωση της εργατικής τάξης με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ στο συνδικαλιστικό κίνημα για να δοθεί απάντηση στην επίθεση που δέχεται η εργατική τάξη στα δικαιώματά της. Στόχος πρέπει να είναι η ανατροπή αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής. Αιμοδότης αυτής της υπόθεσης μπορεί να γίνει η ορμητική ένταξη της νεολαίας στο ταξικό, εργατικό κίνημα.
Δεν πρέπει να ανεχτείς άλλο την καταδίκη σου σε μόνιμη φτώχεια, ανέχεια και ανεργία. Οι νέοι και οι νέες δεν πρέπει να ανεχτούν ένα μέλλον πολύ χειρότερο σε σχέση με τις δεκαετίες ’70 - ΄80 - ΄90. Αυτός ο δρόμος ανάπτυξης που βιώνουμε έχει χρεοκοπήσει. Δεν υπάρχει περιθώριο για μικροβελτιώσεις. Η όποια δυνατότητα παραχωρήσεων υπήρχε στο παρελθόν έχει περιοριστεί ασφυκτικά. Κίνητρο της καπιταλιστικής ανάπτυξης είναι το κέρδος και μόνο το κέρδος της πλουτοκρατίας, πράγμα ασυμβίβαστο με την ευημερία της εργατικής τάξης.
Σήμερα υπάρχουν όλες οι αναγκαίες υλικές προϋποθέσεις για μόνιμη σταθερή δουλειά, μειωμένο ωράριο, για αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν παροχές, όπως Υγεία, μόρφωση, λαϊκή στέγη, πολιτισμό, αθλητισμό, περισσότερο ελεύθερο χρόνο, για μισθούς και συντάξεις που θα ανταποκρίνονται στο ύψος των σημερινών λαϊκών αναγκών. Η μόνιμη ικανοποίηση τους απαιτεί την αλλαγή του σκοπού της παραγωγής. Απαιτείται μια κοινωνία που το κουμάντο που θα το κάνουμε εμείς στα μέσα παραγωγής, η βάση της θα είναι ο κεντρικός σχεδιασμός με γνώμονα τη διασφάλιση της λαϊκής ευημερίας, θα είναι ο άλλος δρόμος ανάπτυξης, που όλοι θα δουλεύουν με δικαιώματα με μοναδικό στόχο η παραγωγή να τίθεται εξ’ ολοκλήρου στην υπηρεσία των αναγκών μας. Μια κοινωνία χωρίς καπιταλιστές, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.
Είμαστε η τάξη που παράγει τον πλούτο, που δημιουργεί τους όρους για την επιστημονική πρόοδο. Χωρίς τις σωματικές και πνευματικές μας δυνάμεις καθετί που κινείται θα πάψει να κινείται. Είναι η ώρα αυτές οι δυνάμεις να τεθούν στην υπηρεσία των αναγκών της εργατικής, λαϊκής οικογένειας. Θεμέλιο για την πραγματοποίηση αυτού του στόχου είναι τα βασικά και συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής να κοινωνικοποιηθούν. Εμείς να γίνουμε οι αφέντες του πλούτου που παράγεται.
Λάβε θέση μάχης γύρω από την αντιμονοπωλιακή γραμμή του ΠΑΜΕ σε συμμαχία με τους μικρούς εμποροβιοτέχνες, τη μικρομεσαία αγροτιά.
Κάθε αναμονή, κάθε εφησυχασμός δίνει στα αρπακτικά του κεφαλαίου και όσους τα υπηρετούν περισσότερα περιθώρια για να ετοιμάσουν την επόμενη επίθεση στα δικαιώματά σου. Μην περιμένεις άλλο. Οι θυσίες που απαιτεί η ταξική πάλη είναι πολλαπλάσια λιγότερες από τις θυσίες που απαιτεί η πλουτοκρατία και θα γίνουν ακόμα λιγότερες στο βαθμό που οι αγώνες θα γίνονται μαζικότεροι, πιο μαχητικοί και θα αμφισβητούν την εξουσία του κεφαλαίου.
Παραγκώνισε και περιθωριοποίησε τις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Αυτούς δηλαδή που έχουν κάνει ό,τι περνάει από το χέρι τους για να υπονομευτούν οι ταξικοί αγώνες, για να υλοποιηθούν οι φιλομονοπωλιακές πολιτικές χωρίς λαϊκές αντιδράσεις, για να καναλιζαριστεί η συσσωρεμένη λαϊκή δυσαρέσκεια σε ανώδυνη για την εξουσία των μονοπωλίων κατεύθυνση.
Εγκατέλειψε μαζικά τα κόμματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου. Συμπαρατάξου με τη γραμμή του Πανεργατικού Αγωνιστικού ΜΕτώπου για νέους μεγαλειώδεις αγώνες. Αγώνες γροθιά στην επίθεση του κεφαλαίου σε βάρος των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης. Αγώνες που θα ανοίγουν δρόμους για μια άλλη κοινωνία.
Δεν ξεκινάμε από το μηδέν. Υπάρχει πείρα. Το τελευταίο διάστημα αναπτύχθηκαν αγώνες που διαμόρφωσαν μια σθεναρή πρωτοπορία έτοιμη για σκληρές ταξικές αναμετρήσεις. Το ΠΑΜΕ συνεχώς διευρύνει τους δεσμούς του με πλατιές λαϊκές μάζες. Έχει κατακτήσει ένα τεράστιο κύρος και σε μεγάλο τμήμα εργατικών, λαϊκών συνειδήσεων έχει ενισχυθεί σημαντικά ως συνδικαλιστικός πόλος, αντιμονοπωλιακής συσπείρωσης. Χωρίς καθυστέρηση, όσο πιο πολλές εργατικές, λαϊκές δυνάμεις θέσουν ψυχή και σώμα στην υπηρεσία των ταξικών μαχών, τόσο πιο σύντομα θα κοπεί η ρίζα του δέντρου αυτού του δρόμου ανάπτυξης που είναι η αιτία των δεινών που μας ταλανίζουν.
Όλοι στη μάχη, όλοι στους δρόμους! Καμία θυσία για την πλουτοκρατία!
Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη!
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΤΗΝ 1Η ΜΑΗ 10:30 π.μ.ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ (ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ) ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Ο Νώντας Κοτσικώνας για τον Καλλικράτη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Λιβαδειά 29-4-2010

Δόθηκε στη δημοσιότητα τελικά το πολύκροτο νομοσχέδιο για τη διοικητική μεταρρύθμιση της χώρας, μαζί με το νέο χάρτη της Αυτοδιοίκησης. Όλως … τυχαίως δε, η δημοσιοποίηση του νομοσχεδίου «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ», συνέπεσε με τη λαίλαπα των αντιλαϊκών μέτρων που επιβάλλονται από την Κυβέρνηση, καθ’ υπαγόρευση της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. Έτσι, για να μην υπάρχει πλέον και η παραμικρή αμφιβολία για τη στόχευση της μεταρρύθμισης στην Αυτοδιοίκηση.

Εξάλλου, το νομοσχέδιο αυτό είναι αποκαλυπτικό:
- Χιλιάδες εργαζόμενοι … περισσεύουν και θα βρεθούν στο δρόμο, ενώ
εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από την Τ.Α. θα περικοπούν («εξοικονομηθούν» το λέμε τώρα).
- Επίσης, τις «δαπανηρές» και «αντιαναπτυξιακές» αρμοδιότητες Παιδείας, Υγείας, Πρόνοιας, της προστασίας του Περιβάλλοντος, τις ξεφορτώνεται το Κράτος και σε επίδειξη γαλαντομίας τις παραχωρεί στους νέους Δήμους, κατακερματίζοντας τον ενιαίο χαρακτήρα τους, αλλά με την (μεγάλης πολιτικής αξίας) διαβεβαίωση, ότι οι αρμοδιότητες αυτές θα συνοδευτούν από αντίστοιχους πόρους. Διαβεβαίωση, που μόνο ως ανέκδοτο μπορεί να εκληφθεί σήμερα που οι περικοπές στους τομείς αυτούς (και όχι μόνο) είναι απροκάλυπτες. Βεβαίως υπάρχει η και προοπτική, οι κοινωνικοί αυτοί τομείς να λειτουργούν «με την ευγενική χορηγία» των Κοπελούζων, των Μυτιληναίων και των Στασινόπουλων, με το ... αζημίωτο. Η εμπορευματοποίηση σε όλο της το μεγαλείο.

- Ταυτόχρονα βέβαια, ανοίγει διάπλατα ο δρόμος στην «ανάπτυξη». Δηλαδή στις μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες, να κατασπαράξουν τα κονδύλια από το ΕΣΠΑ, που οι μεγάλοι, «διαχειριστικά επαρκείς» και «νοικοκυρεμένοι» πλέον Δήμοι αφειδώς θα τους μοιράζουν. Όχι μόνο δρόμους και πλατείες, αλλά ακόμα και σχολεία, νοσοκομεία και κάθε είδους υποδομή θα λυμαίνονται οι μεγαλοεπιχειρηματίες,
- Πάντα βέβαια με τη «διαφάνεια» που έλειπε έως σήμερα από την Αυτοδιοίκηση, γι’ αυτό και τίθενται οι σχετικές ασφαλιστικές δικλείδες από το την Κεντρική Διοίκηση (εκάστοτε κυβέρνηση), που ως γνωστόν, λειτουργεί αψεγάδιαστα, μακριά από ρεμούλες και σκάνδαλα.


Απλά, οι μεγάλοι, υδροκέφαλοι Δήμοι, με την συγκεντροποίηση υπερεξουσιών στους δημάρχους τους και χωρίς τροχοπέδη τον … περιττό έλεγχο της βάσης, πολύ πιο «ευέλικτα» θα διαπραγματεύονται με τις επιχειρήσεις για τα κάθε είδους έργα.
- Στην (απίθανη ασφαλώς) περίπτωση, που οι, κατά τα άλλα, αυτάρκεις Δήμοι, δεν θα μπορούν ν’ ανταποκριθούν στις οικονομικές υποχρεώσεις τους, θα έχουν πολλές επιλογές: π.χ. να κλείσουν ένα πολυδάπανο Κέντρο Υγείας, ή να το μισθώσουν σε ιδιώτες, ή να καλέσουν τους δημότες από το … περίσσευμά τους (από τα νέα κυβερνητικά μέτρα), να το στηρίξουν, δια του γνωστού φιλολαϊκού μέτρου της τοπικής φορολογίας ή των ανταποδοτικών τελών («εργαλείο» της Τ.Α. το λέμε αυτό).

Αφού λοιπόν λύνονται όλα τα παραπάνω θέματα από τον «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ», το μόνο που περισσεύει στις «τοπικές κοινωνίες» να διαπραγματευθούν, είναι να μην … αδικηθεί η πόλη τους. Το χωροταξικό είναι το μόνο θέμα προς διαβούλευση κατά τη γνώμη τους. Κόβε – ράβε δηλαδή, τραβώντας άλλος από εδώ και άλλος από εκεί τις έρμες πόλεις και τα χωριά, μήπως και ξεχειλώσουν. Η λογική τους αφοπλιστική: το μέγεθος μετράει !

Κόκκινο πανί, δεν είναι γι’αυτούς οι πολιτικοί φορείς, που τους στηρίζουν και τους υπηρετούν αμοιβαία, οι οποίοι εναλλασσόμενοι στην εξουσία, εξαθλίωσαν το λαό, ερήμωσαν την ύπαιθρο, κατέστρεψαν την παραγωγή, απαξίωσαν την αυτοδιοίκηση στα μάτια των εργαζομένων. Αλλά οι βουλευτές, που οι ίδιοι έχουν ψηφίσει και οι τοπικοί κομματάρχες που επίσης οι ίδιοι έχουν στηρίξει, γιατί (λέει), παραπληροφορούν και παρασύρουν τον «οραματιστή» Πρωθυπουργό και τον «αυτοδιοικητικό» Υπ. Εσωτερικών στη διαμόρφωση του χάρτη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
ΕΛΕΟΣ !!!

Αρνούνται δε πεισματικά να δουν πέρα από τη μύτη τους, ακόμα και τα οφθαλμοφανή: ότι δηλαδή, ακόμα και στη χωροθέτηση των νέων Δήμων, πρωταρχικό ρόλο παίζουν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι που δραστηριοποιούνται στην περιοχή και τα συμφέροντα των οποίων καλούνται οι Δήμοι να υπηρετήσουν. Από την πρώτη στιγμή το είχαμε επισημάνει και για άλλη μια φορά επιβεβαιωνόμαστε.
Ας μην ανησυχούν όμως. Η Λιβαδειά δεν πρόκειται να βουλιάξει μόνη της ή πριν από τη Θήβα, τον Ορχομενό και απ’ όλους τους άλλους Δήμους. Όλοι μαζί θα βουλιάξουν, στη δίνη της σκληρής, αντιλαϊκής πολιτικής.

Ο ΛΑΟΣ της ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ και κάθε πόλης, πρέπει να δει τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ όπως ακριβώς είναι: όργανο το κρατικού μηχανισμού, που επιβάλλεται από την Κυβέρνηση, με τη συναίνεση τη Ν.Δ. και της ΚΕΔΚΕ, εφαρμόζοντας πιστά σχετική εντολή της Ε.Ε. Επιχειρεί μια ριζική, αντιδραστική μεταρρύθμιση στη διοικητική δομή της χώρας, δημιουργώντας ευνοϊκότερες συνθήκες για τη δράση του μεγάλου κεφαλαίου και σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων. Δεν είναι αποκέντρωση, αλλά ενίσχυση του κράτους και αναπροσαρμογή του, για την πιστή υλοποίηση της αντιλαϊκής του πολιτικής, μέσω των μηχανισμών της Τοπικής Διοίκησης.
Να τον αντιπαλέψει ενιαία, με τα υπόλοιπα αντιλαϊκά μέτρα που ταυτόχρονα επιβάλλονται, πνίγοντας τον ίδιο και τα όνειρά του για τη ζωή και κάνοντάς τον να χάνει το έδαφος κάτω από τα πόδια του.
Να γυρίσει οριστικά την πλάτη σε όλους εκείνους που χρόνια τώρα τον εμπαίζουν και σήμερα απροκάλυπτα επιχειρούν να τον αποπροσανατολίσουν, για να μην αγγιχτεί η ουσία της σκληρής, αντιλαϊκής πολιτικής, η ανατροπή της οποίας είναι μονόδρομος για τα λαϊκά συμφέροντα.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους επαγγελματοβιοτέχνες, τους νέους όλης της περιοχής μας να αντιδράσουν αποφασιστικά στους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης, της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ.
«ΛΙΒΑΔΕΙΑ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ»
ΝΩΝΤΑΣ ΚΟΤΣΙΚΩΝΑΣ
Δημοτικός Σύμβουλος

Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Επεισόδια στο Ηράκλειο για τον Καλλικράτη

Μικροεπεισόδια σημειώθηκαν στο Ηράκλειο Κρήτης κατά την παρουσίαση του σχεδίου «Καλλικράτης».
Κάτοικοι και δημοτικοί σύμβουλοι βγήκαν στους δρόμους και άναψαν φωτιές, χωρίς ωστόσο τα επεισόδια να επεκταθούν.

Σημειώνεται ότι η «επιτροπή αγώνα» του Δήμου είχε προτείνει τρεις διαφορετικές λύσεις:

-Δημιουργία ενός ισχυρού ΟΤΑ, σε συνεργασία με τους όμορους Δήμους Γουβών και Επισκοπής καθώς υπάρχουν δεσμοί και παρόμοια πληθυσμιακά, κοινωνικά, οικονομικά, γεωγραφικά, λειτουργικά και χωροταξικά χαρακτηριστικά.

-Δημιουργία ενός Ισχυρού Μητροπολιτικού Κέντρου με τη συνεργασία (όχι με τη συνένωση) των Δήμων Ηρακλείου, Νέας Αλικαρνασσού και Γαζίου με την προϋπόθεση να υπάρξει πλήρης διάκριση των αρμοδιοτήτων, ισοτιμία μεταξύ των τριών Δήμων και λειτουργία τέτοια ώστε να μην αλλοιωθεί ο χαρακτήρας, η ιστορία και η πολιτισμική ταυτότητα του κάθε Δήμου.

-Να παραμείνει ένας Δήμος ισχυρός με το ενδεχόμενο της αυτονομίας του Δήμου Νέας Αλικαρνασσού.

Αντίθετη η ΝΔ στον παρακμιακό Καλλικράτη που παρουσίσε σήμερα το ΠΑΣΟΚ

O Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λάρισας, κ. Χρήστος Ζώης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Νέα Δημοκρατία έχει, εξ αρχής, αναγνωρίσει την ανάγκη μιας συνολικής διοικητικής μεταρρύθμισης, που θα περιλαμβάνει, τόσο την Κεντρική Διοίκηση, όσο και την Αυτοδιοίκηση. Ήταν και παραμένει όραμά μας. Ακριβώς, για το λόγο αυτό, δεν θα επιτρέψουμε την υπονόμευση, ούτε θα συναινέσουμε στην απαξίωσή του.

Το σχέδιο “Καλλικράτης” για την αναδιάρθρωση της δομής της Αυτοδιοίκησης παρουσιάστηκε, σήμερα, στο Υπουργικό Συμβούλιο, αφού προηγουμένως εγκρίθηκε και πήρε “πράσινο φως” από τους Επιθεωρητές του ΔΝΤ. Είναι προφανές, λοιπόν, και σημειολογικά ότι απόλυτη προτεραιότητα της Κυβέρνησης είναι η υποτιθέμενη εξοικονόμηση ενός 1,8 δις ευρώ από τον “Καλλικράτη” ισχυρισμός που παραμένει ακόμη ατεκμηρίωτος, και όχι οι ανάγκες της Αυτοδιοίκησης, της περιφερειακής ανάπτυξης και τελικώς του ίδιου του πολίτη.

Με έκπληξη παρακολουθήσαμε τις αναφορές του κ. Υπουργού για τη δήθεν διαβούλευση που προηγήθηκε. Είναι γνωστό ότι το χωροταξικό διαμορφώθηκε στα κλειστά υπουργικά και Κομματικά γραφεία και η διαβούλευση περιορίστηκε στα όρια του κομματικού μηχανισμού του ΠΑΣΟΚ, ερήμην των τοπικών κοινωνιών.

Το σχέδιο “Καλλικράτης”, και μετά την παρουσίασή του στο Υπουργικό Συμβούλιο, παραμένει γενικόλογο και διακηρυκτικό, με τόσα κενά και ελλείψεις, ώστε να διερωτάται κανείς αν συνιστά, τελικά, σχέδιο νόμου.
Ελάχιστες από τις παρατηρήσεις της ΚΕΔΚΕ και της ΕΝΑΕ φαίνεται να έχουν ενσωματωθεί. Ερωτηματικά παραμένουν αναπάντητα για τις αρμοδιότητες, την κοστολόγησή τους και το χρόνο έναρξης άσκησής τους ενώ οι απαραίτητοι πόροι για την στήριξη του εγχειρήματος παραμένουν ζητούμενο. Είναι χαρακτηριστικό ότι η εικόνα του επιχειρησιακού σχεδίου εφαρμογής είναι θολή.
Τέλος η ανασφάλεια που καλλιεργείται για το προσωπικό της Αυτοδιοίκησης οδηγεί μαθηματικά, εκτός όλων των άλλων, σε παράλυση των λειτουργιών των υπηρεσιών και σε κίνδυνο οριστικής απώλειας Κοινοτικών πόρων.
Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ συγκαλεί άμεσα Συνδιάσκεψη για τη διοικητική μεταρρύθμιση και το σχέδιο “ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ”. Θα ενημερώσει τους πολίτες για όλες τις πτυχές του εγχειρήματος. Δεν θα συμβιβασθεί με τίποτα λιγότερο από το σύνολο των όρων και των προϋποθέσεων που είναι απαραίτητες για μία πραγματική και όχι ψευδεπίγραφη μεταρρύθμιση στην Αυτοδιοίκηση».

Συνελήφθησαν οι 6 ληστές των ΕΛΤΑ Αλιάρτου

Οι έξι δράστες που σχεδίασαν και έφεραν εις πέρας χθες τη ληστεία στα ΕΛΤΑ, στην Αλίαρτο Βοιωτίας, βρίσκονται στα χέρια της αστυνομίας. Πρόκειται για τρεις Έλληνες και τρεις Αλβανούς, οι οποίοι αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα, αντιμετωπίζοντας βαρύτατες κατηγορίες. Στις 13:30 το μεσημέρι της Τρίτης, μια μηχανή και ένα ασημί τζιπ σταμάτησαν έξω από το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ.

Οι δύο οδηγοί παρέμειναν στις θέσεις τους, ενώ οι τέσσερις επιβάτες κινήθηκαν προς το κατάστημα. Ο ένας έμεινε στην πόρτα, ώστε να εμποδίσει οποιονδήποτε να μπει στα ΕΛΤΑ, τη στιγμή που οι τρεις συνεργοί του φόρεσαν κουκούλες και γάντια και εισέβαλαν με την απειλή καλάσνικοφ, καραμπίνας και αυτόματου όπλου στο υποκατάστημα. Ακινητοποίησαν υπαλλήλους και πελάτες και ζήτησαν τις εισπράξεις από το ταμείο.Έχοντας στην «τσέπη» 2700 ευρώ -αφού τα υπόλοιπα χρήματα ήταν στο χρηματοκιβώτιο, το οποίο διέθετε σύστημα χρονοκαθυστέρησης- βγήκαν από τα ΕΛΤΑ, επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο και διέφυγαν. Η κινητοποίηση της Αστυνομίας ήταν άμεση. Έχοντας, άλλωστε, στη διάθεσή της την περιγραφή του αυτοκινήτου και της μοτοσικλέτας, που είχε διαβιβαστεί προς όλα τα περιπολικά, η αναζήτηση των δραστών ήταν πιο εύκολη. Αστυνομικός της Ασφάλειας Λειβαδιάς, εκτός υπηρεσίας, εντόπισε τυχαία τη μηχανή και το αυτοκίνητο στα οποία επέβαιναν οι δράστες της ληστείας.

Οι κινήσεις τους του φάνηκαν ύποπτες και ενημέρωσε τους συναδέλφους του. Τότε, έμαθε για τη ληστεία στα ΕΛΤΑ. Περιπολικά που αναζητούσαν τους δράστες τούς εντόπισαν και τους κάλεσαν να παραδοθούν. Ενώ η καταδίωξη συνεχιζόταν, ο οδηγός της μηχανής έχασε τον έλεγχο του δικύκλου, πιθανόν από αδέξιο χειρισμό, με αποτέλεσμα να πέσει και να συλληφθεί. Mαζί του συνελήφθη και ένα ακόμη άτομο, το οποίο επρόκειτο να παραλάβει με τη μοτοσικλέτα του.Λίγη ώρα αργότερα συνελήφθησαν δύο ακόμη ληστές, στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, έξω από τη Θήβα.

Κατά τη διάρκεια της προανάκρισης αποκαλύφθηκε το κρησφύγετο της σπείρας στο Καπανδρίτι. Εκεί εντοπίστηκαν και τα άλλα δύο μέλη που παρέμεναν ασύλληπτα. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν και το ασημί τζιπ με το οποίο διέφυγαν οι δράστες από την Αλίαρτο, δύο ακόμη επιβατικά ΙΧΕ που χρησιμοποιούσαν και μία μοτοσικλέτα, καθώς και διαρρηκτικά εργαλεία και όπλα, τα οποία έχουν αποσταλεί, για να εξεταστούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Οι δράστες επτά τουλάχιστον ληστειών

Όπως έχει προκύψει από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, οι δράστες της ληστείας των ΕΛΤΑ είχαν συμμετοχή σε τουλάχιστον επτά ακόμη ληστείες που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα στην ευρύτερη περιοχή της Βοιωτίας και της Κορινθίας, ενώ εξετάζεται η εμπλοκή τους και σε ληστείες που έχουν διαπραχθεί με τον ίδιο τρόπο στην Αττική. Πρόκειται για τις εξής ληστείες: Στις 23/02/2009 διέπραξαν ληστεία σε σούπερ μάρκετ με λεία 33.500 ευρώ. Στις 13/02/2010 διέπραξαν ληστεία σε σπίτι στη Θήβα, αφαιρώντας από τον ιδιοκτήτη 27.000 ευρώ. Στις 13/02/2010 έκλεψαν 1.000 ευρώ από ιδιοκτήτη ταβέρνας στο Μουρίκι Βοιωτίας.Στις 22/02/2010 εισέβαλαν σε εταιρεία πώλησης γεωργικών μηχανημάτων και αφαίρεσαν 15.000 ευρώ και το αυτοκίνητο του φύλακα. Στις 23/04/2010, ύστερα από ληστεία σε εταιρεία βιομηχανικών ειδών, απέσπασαν εργαλεία και 13.000 ευρώ.

Την ίδια ημέρα, αφού σήκωσαν τη στέγη επιχείρησης, αποπειράθηκαν να διαρρήξουν το χρηματοκιβώτιο, χτύπησε ο συναγερμός και εγκατέλειψαν την προσπάθειά τους, ενώ λίγο αργότερα επιχείρησαν να διαρρήξουν το χρηματοκιβώτιο της Δημόσιας Επιχείρησης Ύδρευσης Θηβών, όμως έγιναν αντιληπτοί και εγκατέλειψαν την προσπάθειά τους.Με την ολοκλήρωση της έρευνας, ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Περιφέρειας Στερεάς, ταξίαρχος Παναγιώτης Νάνης, θα προβεί σε ανακοινώσεις, ενώ τις έρευνες συνεχίζουν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Λιβαδειάς.
www.zougla.gr

Λιβαδειά και Καλλικράτης


Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Για τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας

Ενδιαφέρον το κείμενο που μας απέστειλε για δημοσίευση ο κ. Παντελής Φραγκούλης. Ασφαλώς η viotia δεν υιοθετεί το σύνολο των στοιχείων. Ομως είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο ότι όπως και σε άλλα θέματα οι κυβερνήσεις της Ελλάδας δεν έχουν πράξει τίποτε για την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της χώρας, σε σημείο που να δικαιολογούνται θεωρίες συνωμοσίας. Δείτε.

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΟΠΛΩΝ: Η.Π.Α. – ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. : Η.Π.Α. – ΕΛΛΑΔΟΣ
ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ – ΠΗΓΗ ΠΛΟΥΤΟΥ ΟΡΥΚΤΩΝ

Ένα θησαυροφυλάκιο κρυμμένο στη γη


Χρυσός σε Παγγαίο και Έβρο, μαγγάνιο και τύρφη στη Δράμα, πετρέλαια και ουράνιο και γεωθερμικά πεδία σε Καβάλα και Θράκη, είναι οι πλουτοπαραγωγικές μας πηγές

Η Ελλάδα και ιδιαίτερα ο βορειοελλαδικός χώρος είναι μια πηγή ορυκτών μοναδικών για εκμετάλλευση. Από πολλά χρόνια πριν έχουν γίνει αναφορές στο θησαυροφυλάκιο αυτό που αποτελεί να αποφέρει στην χώρα μας τεράστια κέρδη με γνώμονα όμως ότι η εξόρυξή τους θα συνοδεύεται από περιβαλλοντική προστασία και όλα να γίνουν με γνώμονα την προστασία της ποιότητας ζωής του πολίτη. Αξίζει να αναφέρουμε τα ορυκτά εκείνα τα οποία αφορούν την περιοχή της βόρειας Ελλάδας και της Θράκης βεβαίως και να έχουμε μια πλήρη εικόνα των πλουτοπαραγωγικών μας πηγών.



Χρυσός: Μπορεί να αποφέρει κρατικά έσοδα ύψους 500 εκατ. ευρώ ετησίως και να εξασφαλίσει πάνω από 7.000 θέσεις εργασίας, αρκεί βέβαια να εξορυχτεί με ήπιες μορφές και όχι με κυανιούχα και άλλα επιβλαβή για την ατμόσφαιρα υλικά.



Γεωθερμικά πεδία: Αν αξιοποιούνταν η ενέργεια που θα προέκυπτε, θα ισοδυναμούσε με 160.000 τόνους πετρελαίου ετησίως.



Πετρέλαιο: Ένα δισ. βαρέλια είναι τα πιθανά απολήψιμα αποθέματα αργού στο Βορειοανατολικό Αιγαίο.



Ουράνιο: 10.000 τόνοι στο υπέδαφος της Βόρειας Ελλάδας. Ίσως να είναι κι αυτός ένας λόγος που “διεκδικούν” οι Αλβανοί εθνικιστές την Ήπειρο, οι Σκοπιανοί τη Μακεδονία, οι Τούρκοι τη Θράκη και το Αιγαίο! Τον Φεβρουάριο του 1998 έφτασε στην δημοσιότητα έρευνα που αφορούσε την μεγαλύτερη συγκέντρωση ραδονίου στον Ελληνικό χώρο και συγκεκριμένα στο χωριό Νεράιδα Θεσπρωτίας. Η μέτρηση ήταν 9550 μπεκερέλ ανά τετραγωνικό μέτρο και με όριο επιφυλακής τα 150! Παρόμοιες υψηλές μετρήσεις είχαμε και στις περιοχές Σερρών, Θεσσαλονίκης, Μύκονου, Καβάλας, Ικαρίας, Λέσβου, Φθιώτιδα, Λουτράκι, Νιγρίτα, Σουρωτή (1), κλπ.



Το ραδόνιο είναι φυσικό ραδιενεργό στοιχείο και για όσους γνωρίζουν, αποτελεί ένδειξη για την ύπαρξη στο υπέδαφος των άνω τουλάχιστον περιοχών ουρανίου. Στο όρος Παγγαίο στην Καβάλα επίσης υπάρχει ήδη έντονο ενδιαφέρον από ξένο επενδυτή για την εξόρυξη των τεράστιων κοιτασμάτων χρυσού. Στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής ήδη έχει ξεκινήσει η εκμετάλλευση του εκεί υπεδάφους από την TVX Gold του (στην οποία εμπλοκή λένε έχει ο γνωστός χρηματοδότης της σκοπιανής προπαγάνδας) Τζορτζ Σόρος, η οποία περιέχει αρκετό χρυσό, αλλά και ουράνιο!!!.



Μία απόρρητη έκθεση που ήρθε στο φως με δημοσίευμα της εφημερίδας “Επενδυτής” στις 23/2/96, αναφέρει για τα αποτελέσματα των μετρήσεων του ΙΓΜΕ (Ίδρυμα Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών). Γύρω στο ποσό των 100 τρισεκατομμυρίων δραχμών εκτιμάται η αξία των κοιτασμάτων ουρανίου και άλλων σπανίων μετάλλων για δορυφόρους και πυραύλους. Το κείμενο της έρευνας υπογράφεται από επτά διακεκριμένους Έλληνες επιστήμονες και κάνει λόγο για κοίτασμα ουρανίου που περιέχει 300 εκατομμύρια τόνους με συμπύκνωμα ουρανίου 16%, καθώς και σπάνια άλλα ορυκτά όπως ρουτίλιο, λουτέσιο και λανθάνιο, που έχουν εξαιρετικά ειδικές χρήσεις στην κατασκευή πυραυλικών συστημάτων. Αναφέρεται μόνον για την περιοχή του όρους Σύμβολο του νομού Καβάλας.



Αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα ουρανίου διεθνώς. Η αξία του εμπλουτισμένου ουρανίου 235 στην διεθνή αγορά (1998) είναι 20.000 δολάρια το γραμμάριο. O κοσμήτορας της πολυτεχνικής σχολής και πρόεδρος του τμήματος χημικών μηχανικών Βασίλειος Παπαγεωργίου, πραγματοποίησε διάλεξη με θέμα “Η Βαριά βιομηχανία στην Ελλάδα”, η οποία είχε να κάνει με τα αποτελέσματα και της δικής του έρευνας 30 ετών. Εντυπωσιακό ήταν το ότι σε όλα τα σημεία η έρευνά αυτή συμφώνησε με τα αποτελέσματα παλαιοτέρας αντίστοιχης έρευνας της δεκαετίας του 1940 που τυχαία είχε φτάσει στα χέρια του. Ο εν λόγω καθηγητής αναρωτιέται πως είναι δυνατόν η Ελλάδα να μην έχει αυτή τη στιγμή ήδη στημένη βαριά βιομηχανία την στιγμή που διαθέτει όχι μόνον όλες τις απαραίτητες πρώτες ύλες (στρατηγικά ορυκτά) και μάλιστα σε αφθονία, αλλά και για ορισμένα από αυτά, είναι η μοναδική παραγωγός χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.



Και συγκεκριμένα:

Τύρφη: Ως ορυκτό για την παραγωγή ενέργειας από την καύση του με ικανή μόλυνση του περιβάλλοντος. Η βόρεια Ελλάδα διαθέτει λιγνήτη στον κάμπο των Φιλίππων στα όρια Δράμας – Καβάλας που προήλθε από την αποξήρανση της λίμνης Πρασιάδας από την κυβέρνηση Βενιζέλου κάπου στην δεκαετία του ‘20-’30.



Μαγγάνιο: Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση που περιέχει στο υπέδαφός της κοιτάσματα μαγγανίου. Τα κυριότερα κοιτάσματα έχουν εντοπισθεί στο νομό Δράμας. Ουράνιο: Τα ουρανιούχα μεταλλεύματα έχουν εντοπισθεί στην Κεντρική Μακεδονία και στην Θράκη. Το τεύχος της 28ης Απριλίου 1999 της εφημερίδας “Αθηναϊκή” είχε ως τίτλο “Θησαυροφυλάκιο η Βόρεια Ελλάδα” και αναφερόταν σε αυτό ακριβώς το θέμα. Η Θράκη λοιπόν είναι ένας στρατηγικός κόμβος, διότι εκτός των πλουσίων κοιτασμάτων ουρανίου, χρυσού και πετρελαίου, επιπλέον από εκεί πρόκειται να περάσει στο μέλλον και ο αγωγός φυσικού αερίου και πετρελαίου “Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης” Αγωγός μεταφοράς καυσίμων από Κασπία προς τη δύση.



Πετρέλαιο: Υπάρχει άφθονο στο Αιγαίο. Στην ίδια διάλεξη για τα στρατηγικά ορυκτά του κυρίου Παπαγεωργίου έγινε εκτενής λόγος για τα πετρέλαια στο Αιγαίο. Καμία κυβέρνηση δεν είχε μέχρι τώρα το θάρρος να παραδεχθεί την ύπαρξη πλουσιοτάτων κοιτασμάτων πετρελαίου στο Αιγαίο και ότι το παιχνίδι με την Τουρκία στην ουσία εκεί παίζεται. Υπάρχουν εδάφια του αρχαίου ιστορικού Ηροδότου που κάνει λόγο για την “εύφλεκτη πίσσα”. Είναι ακόμη γεγονός γνωστό ότι οι Γερμανοί επί κατοχής είχαν ήδη χαρτογραφήσει όλη την Ελλάδα, αφού άμεσα τους ενδιέφερε αν και τότε οι όποιες πηγές ενέργειας για την στρατιωτική τους μηχανή. Με την πτώση του Χίτλερ, οι σχετικοί χάρτες και πληροφορίες έφτασαν και στα χέρια των Αμερικανών της εποχής. Τα τελευταία χρόνια και με την βοήθεια ειδικών δορυφορικών φωτογραφήσεων είναι γεγονός ότι ήδη υπάρχουν ασφαλή στοιχεία για την ύπαρξη πλουσίων πετρελαϊκών κοιτασμάτων στο Αιγαίο.



Ο πρώην πρεσβευτής της Αμερικής στην Ελλάδα Νίκολας Μπερνς σε ζωντανή εκπομπή στο MEGA είχε κι αυτός επισήμως παραδεχθεί ότι υπάρχει όντως πετρέλαιο στο Αιγαίο και ότι αυτό ουσιαστικά δημιουργεί την ένταση μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας. Σύμφωνα με αποτελέσματα ερευνών που στηρίχτηκαν σε δορυφορικούς χάρτες είναι πλέον γεγονός αναμφισβήτητο ότι: Τα πλουσιότερα κοιτάσματα πετρελαίου στον Ελληνικό χώρο υπάρχουν ανατολικά της νήσου Θάσου (κοίτασμα Μπάμπουρα), στον Θερμαϊκό, στην περιοχή των Δωδεκανήσων και συγκεκριμένα στην περιοχή κοντά στα Ίμια, στην Ζάκυνθο και στην Φλώρινα. Επίσημη δήλωση του καθηγητή πυρηνικής φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Παπαστεφάνου, αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής: “Από παλιά διέβλεπα ότι, όπως και στην υπόθεση των κοιτασμάτων πετρελαίου στο Αιγαίο, έτσι και στην υπόθεση του ουρανίου, ίσως να μην δόθηκαν ποτέ στις ελληνικές κυβερνήσεις τα πλήρη αποτελέσματα των γεωλογικών ερευνών που έκαναν στην Δράμα και τη Θράκη οι Αμερικανοί ερευνητές…”



Ένα εύλογο ερώτημα είναι το γιατί η Ελλάδα να έχει πετρέλαιο και σημαντικά ορυκτά σε τέτοιες ποσότητες. Σε αυτό απαντούν οι γεωλόγοι λέγοντας τα εξής. Όσον αφορά το πετρέλαιο είναι γνωστό στους γεωλόγους ότι ολόκληρο σχεδόν το σημερινό Αιγαίο Πέλαγος ήταν κάποτε μία απέραντη πεδιάδα με πλούσια βλάστηση η οποία στην πορεία κατεποντίσθη για να δημιουργήσει μετά από χιλιάδες χρόνια το σημερινό Αιγαίο Πέλαγος. Οι υδρογονάνθρακες των δασών έγιναν πετρέλαιο. Όσον αφορά τα σπάνια μέταλλα, εξηγείται εύκολα κι αυτό την στιγμή που ως γνωστόν καθώς η τεκτονική πλάκα της Αφρικής υποχωρεί κάτω από αυτήν της Ευρώπης, δημιουργεί μεταξύ άλλων και κατάλληλες προϋποθέσεις δημιουργίας τέτοιου είδους μεταλλευμάτων. Υπάρχουν βάσιμες υποψίες και για άλλα “περίεργα” και πανάκριβα συστατικά στο υπέδαφός μας, όπως το όσμιο, ο κόκκινος υδράργυρο κ.ά. για τα οποία η έρευνα συνεχίζεται.

Ποιοι μας κλέβουν τον ορυκτό πλούτο;

Το Φεβρουάριο του 1998 έφτασε στη δημοσιότητα έρευνα που αφορούσε τη μεγαλύτερη συγκέντρωση ραδονίου στον Ελληνικό χώρο και συγκεκριμένα στο χωριό Νεράιδα Θεσπρωτίας. Η μέτρηση ήταν 9550 Μπεκερέλ ανά τετραγωνικό μέτρο και με όριο επιφυλακής τα 150 ! Παρόμοιες υψηλές μετρήσεις είχαμε και στις περιοχές Σερρών, Θεσσαλονίκης, Μύκονου, Καβάλας, Ικαρίας, Λέσβου, Φθιώτιδα, Λουτράκι, Νιγρίτα, Σουρωτή (1), κλπ.




Το ραδόνιο είναι φυσικό ραδιενεργό στοιχείο και για όσους γνωρίζουν, αποτελεί ένδειξη για την ύπαρξη στο υπέδαφος των άνω τουλάχιστον περιοχών ΟΥΡΑΝΙΟΥ. Στο όρος Παγγαίο στην Καβάλα επίσης υπάρχει ήδη έντονο ενδιαφέρον από ξένο επενδυτή για την εξόρυξη των τεράστιων κοιτασμάτων χρυσού. Στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής ήδη έχει ξεκινήσει η εκμετάλλευση του εκεί υπεδάφους από την TVX Gold του George Soros, η οποία περιέχει αρκετό χρυσό, αλλά και ουράνιο !!!. Εμείς ερωτάμε..... ΠΟΙΟΣ ΤΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ; Μία απόρρητη έκθεση που ήρθε στο φως με δημοσίευμα της εφημερίδας «Επενδυτής» στις 23/2/96, αναφέρει για τα αποτελέσματα των μετρήσεων του ΙΓΜΕ. Γύρω στο ποσό των 100 τρισεκατομμυρίων δραχμών εκτιμάται η αξία των κοιτασμάτων ουρανίου και άλλων σπανίων μετάλλων για δορυφόρους και πυραύλους. Το κείμενο της έρευνας υπογράφεται από επτά διακεκριμένους Έλληνες επιστήμονες και κάνει λόγο για κοίτασμα ουρανίου που περιέχει 300 εκατομμύρια τόνους με συμπύκνωμα ουρανίου 16%, καθώς και σπάνια άλλα ορυκτά όπως ρουτίλιο, λουτέσιο και λανθάνιο, που έχουν εξαιρετικά ειδικές χρήσεις στην κατασκευή πυραυλικών συστημάτων. Αναφέρεται ΜΟΝΟΝ για την περιοχή του όρους Σύμβολο του νομού Καβάλας. Αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα ουρανίου ΔΙΕΘΝΩΣ. Η αξία του εμπλουτισμένου ουρανίου 235 στην διεθνή αγορά (το 1998) ήταν 20.000 δολάρια το γραμμάριο !. Βάσει των παραπάνω, με κάθε επιφύλαξη και σύμφωνα με υπολογισμούς από τα παραπάνω. εμπεριέχονται 48 εκατ τόνοι ουρανίου προς 20δις δολάρια ο τόνος δηλ. συνολικά $ 960.000.000. 000.000.000 (τα μηδενικά είναι σωστά και είναι : 960 τετράκις εκατομμύρια δολάρια !!!! ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΝ $ 96.000.000.000 Διαβάστε το δυνατά (96 δισεκατομμύρια δολάρια) !!! ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΠΙΟ ... ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΦΤΩΧΟΙ .... Να γιατί θέλουν λοιπόν τη Μακεδονία....
Παντελής Γ. Φραγκούλης
Πολιτευτής Ν.Δ. Βοιωτίας

Επιστολή Τσόνογλου σε Διαμαντοπούλου για το 8ο Παγκόσμιο Συνέδριο Επενδύσεων 2010

Επιστολή της Β. Τσόνογλου στη Γενική Γραμματέα
της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Κ. Διαμαντοπούλου

κ. Γενική,
Αγαπητή Κατερίνα
Με πολύ μεγάλη χαρά πληροφορήθηκα ότι η Περιφέρεια μας είναι η μοναδική Ελληνική Περιφέρεια που θα εκπροσωπήσει τη χώρα, και ουσιαστικά την Ευρώπη μαζί με άλλες τρεις Ευρωπαϊκές χώρες, στο 8ο Παγκόσμιο Συνέδριο Επενδύσεων 2010 που θα γίνει τον προσεχή Ιούνιο στην Γαλλία.Κατ’ αρχήν συγχαίρω εσάς και τους συνεργάτες σας αφού καταφέρατε να εξασφαλίσετε, με την ολοκληρωμένη πρόταση που υποβάλατε, την συμμετοχή της Στερεάς Ελλάδας σε ένα τόσο σημαντικό, Παγκοσμίου επιπέδου, γεγονός!

Ως γνωστόν το συγκεκριμένο συνέδριο είναι ένας υψηλού κύρους θεσμός όπου θα δοθεί η δυνατότητα να παρουσιαστούν οι επενδυτικές δυνατότητες της Περιφέρειας μας, σε όλον τον κόσμο με δεδομένο ότι η παρουσίαση αυτή θα γίνει σε ειδικό κοινό 500 ηγετών παγκοσμίου επιπέδου στους τομείς της Οικονομίας και της Πολιτικής.Η Περιφέρεια μας, έχει πλήθος δυνατοτήτων αλλά δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν κατάφερε να βγει από την αφάνεια και την μιζέρια.Ήρθε ο καιρός που η «επιθετική επενδυτική πολιτική» για ανάπτυξη, αξιοποίηση των δυνατοτήτων μας και ευημερία έχει γίνει ο πρώτος στόχος της Γενικής Γραμματείας της Περιφέρειας Στερεάς και της Κυβέρνησης μας.
Κλείνοντας θέλω να εκφράσω για μια ακόμη φορά τις ευχαριστίες μου για την εξαιρετική και αποδοτική δουλειά που κάνετε και θεωρείστε δεδομένη την συμβολή μου και την συμμετοχή μου, όποτε το χρειαστείτε.
Με εκτίμηση
Βασιλική Τσόνογλου-Βυλλιώτη
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας

Ηλέκτωρ: Αποσύρει το ενδιαφέρον για τη μονάδα στη Θήβα

Το ενδιαφέρον της για τη δημιουργία μονάδας Ενεργειακής Αξιοποίησης Βιομάζας στη Θήβα αποσύρει η Ηλέκτωρ. Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση “η εταιρεία μετά και από τις αντιδράσεις που εκφράστηκαν στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής στις 20/4/2010 ημέρα Τρίτη από βουλευτές της Βοιωτίας τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ καθώς και από την εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ (κατά τη διάρκεια της παρουσίασης θέσεων του ΣΕΒΙΑΝ) σχετικά με τη δημιουργία μονάδας Ενεργειακής Αξιοποίησης Βιομάζας στη Θήβα, αποσύρει το ενδιαφέρον της για την επένδυση αυτή έχοντας σαν Αρχή και Πολιτική της, ότι καμία επένδυση και ειδικά περιβαλλοντική δεν μπορεί να επιβιώσει “με τα ματ”. Άλλωστε επενδύσεις ανάλογου ενδιαφέροντος επιζητούνται εναγωνίως σε άλλες περιοχές της γης και τυγχάνουν καλύτερης υποδοχής. Σε περίπτωση που η τοπική κοινωνία, που εκπροσωπείται δια της δημοτικής αρχής, των πολιτικών κομμάτων και των λοιπών φορέων κατανοήσουν τα περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη καθώς και την τεραστίων διαστάσεων επένδυση που θα επιφέρει τη δημιουργία νέων και εξειδικευμένων θέσεων εργασίας για την περιοχή, η εταιρεία θα επενεξετάσει τη δυνατότητα ανάκλησης της απόφασης αυτής” καταλήγει η ανακοίνωση.
www.capital.gr

Σάββατο 24 Απριλίου 2010

Καταπέλτης η Πούλου για τον Καλλικράτη

Σφοδρή επίθεση σε πολιτικούς και αυτοδιοικητικούς παράγοντες του νομού Βοιωτίας, οι οποίοι παρασκηνιακά προωθούν λύσεις σε βάρος της Λιβαδειάς εξαπολύει με άρθρο-παρέμβασή της η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Λιβαδειάς κ. Γιώτα Πούλου. Λίγες ημέρες πριν από τη δημοσιοποίηση της χωροταξικής κατανομής του Σχεδίου Καλλικράτης η κ. Πούλου, που προφανώς έχει τις πληροφορίες της, κάνει λόγο για "...περικοπές, κομμένες και ραμμένες στα μέτρα των προσωπικών και ιδιοτελών συμφερόντων των επαγγελματιών πολιτικών και κομματαρχών…" και για ..."μοιρασιά που βολεύει μερικούς δημάρχους και τις "ισορροπίες" των βουλευτών του νομού λειτουργώντας με μοναδικό γνώμονα την επανεκλογή τους". Οι κατηγορίες είναι πολύ βαριές και οι υπαινιγμοί δηλητηριώδεις. Επιπλέον, τα πρόσωπα που η κ. Πούλου φωτογραφίζει διαγράφονται πολύ καθαρά και οι απαντήσεις από τους φωτογραφιζόμενους κρίνονται απαραίτητες.
Αν φυσικά θέλουν να αποσείσουν τις ευθύνες και μεταστρέψουν μια αίσθηση που αρχίζει να απλώνεται πάνω από τη βοιωτική πρωτεύουσα και που συνοψίζεται στη φράση την οποία ανέφερε προς τη viotia δημότης εκ των πλέον διακεκριμένων: "Είναι όλα στημένα και κανονισμένα". Είπε και από ποιους αλλά δεν είναι ακόμη η ώρα να το γράψουμε... Δείτε ολόκληρο το άρθρο της Γιώτας Πούλου.

Το Σχέδιο "Καλλικράτης"
και οι... κατασκευαστές- μάστορες της εποχής μας…


Γράφει η Γιώτα Πούλου
Αρχιτέκτων μηχανικός
Δημοτική Σύμβουλος Λιβαδειάς

Αποδεικνύεται πλέον ότι το ολοκληρωμένο σχέδιο της αναδιάρθρωσης της χώρας υπόκειται σε περικοπές, κομμένες και ραμμένες στα μέτρα των προσωπικών και ιδιοτελών συμφερόντων των επαγγελματιών πολιτικών και κομματαρχών….
Στο όνομα αυτών των μικροπολιτικών συμφερόντων και κυρίως της ιδιοτελούς επανεκλογής τους, πιέζουν, κόβουν και ράβουν, χωρίς καμιά ανησυχία για το μέλλον, την ανάπτυξη και την προοπτική εξέλιξης του τόπου .
Η αναβάθμιση όλων των υπηρεσιών προς όφελος των πολιτών καταλήγει, για μια ακόμα φορά, να είναι προς όφελος... των πολιτικών.

Αποδεικνύεται επίσης ότι ήταν σκόπιμη η απόκρυψη του χάρτη, από την αρχική διαβούλευση. Δεν βοήθησε, όπως αιτιολογήθηκε, στην απρόσκοπτη συζήτηση επί των αρχών και των νέων "επαναστατικών" αλλαγών του σχεδίου…
Αντίθετα το κόψιμο της πίτας , ανάλογα με την όρεξη των πεινασμένων εξουσιαστών – παραγόντων του νομού μας, βάζει ταφόπετρα στις θεωρητικές διακηρύξεις του …
Μήπως οι "αποτυχίες" του αρχαίου Καλλικράτη, απετέλεσαν... κατάρα, και επηρέασαν στην εκτροπή του σχεδίου;


Ο διαχωρισμός του νομού σε 6 δήμους, της Θήβας σε 2, και κυρίως ο κατακερματισμός της επαρχίας Λιβαδειάς σε 4 δήμους, δεν δημιουργεί τις προϋποθέσεις βιωσιμότητας των νέων δήμων, στις απαιτήσεις των νέων αρμοδιοτήτων που εκχωρούνται με το πρόγραμμα "Καλλικράτης".
Διερωτάται κανείς πώς οι μικροί δήμοι θα διαχειριστούν τα μεγάλα θέματα όπως: παιδεία, υγεία, περιβάλλον, δημοτική αστυνομία κ.λπ., και κυρίως πώς θα χαράξουν πολιτικές ανάπτυξης .

Η δημοσίευση του χάρτη ταυτόχρονα με το πρόγραμμα, θα δημιουργούσε τον προβληματισμό σε πραγματική βάση δεδομένων: νέες απαιτήσεις-αρμοδιότητες και επάρκεια των νέων δήμων, στην δυνατότητα υλοποίησής του.
Η ευθύνη στην επιλογή βιώσιμων λύσεων, των νεοσύστατων δήμων θα ήταν συλλογική και δεν θα περιοριζόταν στην διαβούλευση – μοιρασιά που βολεύει μερικούς δημάρχους και τις "ισορροπίες" των βουλευτών του νομού λειτουργώντας με μοναδικό γνώμονα την επανεκλογή τους.
Αλήθεια οι περιβόητες εξαγγελθείσες διαβουλεύσεις μπορούν να επηρεάσουν ή να ανατρέψουν άμεσα τις επικείμενες εξελίξεις;
Η προσωπική μου άποψη είναι αρνητική καθώς η μοναδική ασφαλιστική δικλείδα, ο λαός, έχει αποκλεισθεί από τους σχεδιασμούς.

Ο λαός έχει να αντιμετωπίσει την σκληρή πραγματικότητα δίνοντας καθημερινά την μάχη της επιβίωσης… Δεν έχει την πολυτέλεια των ασκήσεων επί χάρτου και των θεωρητικών σεναρίων, αρμοδιότητα που έχουν ιδιοποιηθεί μερικοί ανεπάγγελτοι πολιτικοί οι οποίοι ορμώμενοι από ιδιοτελείς στόχους καταστρέφουν το μέλλον μιας ολόκληρης περιοχής, με οδυνηρές επιπτώσεις σε όλους μας.
Άλλωστε δεν κλήθηκε ο λαός να συμμετάσχει για να επιλέξει το μέλλον του. Οι διακηρύξεις για συμμετοχικές διαδικασίες, δημοψηφίσματα, άμεση δημοκρατία τι απέγιναν;

  • Η διαρκής αδιαφορία τους για το συμφέρον του τόπου, οδήγησε την περιοχή στην υπανάπτυξη και συγκεκριμένα την Λιβαδειά σε μεγάλη οικονομική και κοινωνική συρρίκνωση.
    Από την 10ετία του΄80 , δεν ενδιαφέρθηκαν να υλοποιήσουν την άποψη του αείμνηστου Τρίτση: να γίνει η Λιβαδειά το κέντρο -η πρωτεύουσα της Περιφέρειας…
  • Αργότερα ειπώθηκε ότι οι πολιτικοί της Φθιώτιδας απεδείχθησαν ικανότεροι!
    Η Λιβαδειά , πρωτεύουσα Νομού ήταν από τις τελευταίες πόλεις της Ελλάδας που διεκδίκησαν τριτοβάθμια εκπαίδευση Α.Ε.Ι. ή Τ.Ε.Ι. και τότε οι πολιτικοί μας… "ολιγώρησαν".
    Στο Χωροταξικό της Περιφέρειας η Λιβαδειά δεν έχει κανένα ιδιαίτερο στίγμα ανάπτυξης... είναι αυτό που κοινώς λέγεται... λίγο από όλα αλλά συγκεκριμένα τίποτα! Και τότε οι πολιτικοί μας δεν… κατάλαβαν!
    Στην πρώτη μεταρρύθμιση "Ι. Καποδίστριας" η Λιβαδειά διευρύνθηκε με τις κοινότητες Ρωμέϊκο και Λαφύστι!
  • …Αδικήθηκε η Λιβαδειά, ομολόγησαν τώρα, δημόσια, υποκριτικά μετά από 10 χρόνια!
  • Όταν συστηματικά και μεθοδικά η γειτονική Θήβα ενίσχυσε τις υπηρεσίες της και μάλιστα πολλές φορές σε βάρος της πρωτεύουσας Λιβαδειάς, δημιουργώντας πλέον την αδιαμφισβήτητη δίδυμη πόλη στον νομό, ειπώθηκε πως… τάχα "έφταιγαν" οι Θηβαίοι πολιτικοί που ενδιαφέρονταν περισσότερο για την πόλη τους…
    Και τώρα ξανά επιχειρείται η σημαντικότερη υποβάθμιση της πόλης μας. Τι φταίει πάλι;
Πρέπει να περιμένουμε ακόμη μία 10ετία για να μας αναλύσουν το τι έφταιξε, όταν η Λιβαδειά θα έχει χάσει κι αυτό το τραίνο της ανάπτυξης;
Προσωπικά δεν ισχυρίζομαι ότι φταίει η Θήβα κι ο τοπικισμός που καλλιεργείται και λειτουργεί ως άλλοθι, στην συρρίκνωση της Λιβαδειάς. Άλλωστε και για τη Θήβα επιφυλάσσεται δυσοίωνο μέλλον. Το εργοστάσιο καύσης των σκουπιδιών της Αθήνας, του οποίου η εγκατάσταση επίκειται στην ευρύτερη περιοχή της, θα αποτελέσει την πλήρη αναπτυξιακή υποβάθμιση της περιοχής…

Απλά φταίμε εμείς που δεν συμμετέχουμε, δεν ανατρέπουμε τα σενάρια-σχεδιασμούς και δεν ελέγχουμε τους πολιτικούς που εκλέγουμε.
Νομίζω ότι η αντίληψη του ατομικισμού βρίσκεται σε ύφεση λόγω ακριβώς της μεγάλης ύφεσης του συστήματος. Η συντηρητική άποψη "διαίρει και βασίλευε", που καλλιεργήθηκε από το σύστημα και χρησιμοποιήθηκε ως εργαλείο διατήρησής του, παρήλθε ανεπιστρεπτί. Δεν έχει πλέον την δυνατότητα να συντηρήσει τον ατομικισμό, εξυπηρετώντας ή "βολεύοντας" μεμονωμένες περιπτώσεις με στόχο την χειραγώγηση και την εξάρτηση των πολιτών.

Η κρίση δημιουργεί φτώχεια αλλά δημιουργεί ταυτόχρονα οργή, αντίδραση και αντίσταση.
Καμία πλέον εμπιστοσύνη σε όλους αυτούς, που δεν προήλθαν από παρθενογένεση. Έχουν συγκεκριμένο παρελθόν, παρόν και κυρίως όπως αποδεικνύεται, δεν αποτελούν εγγύηση για το μέλλον μας.
Εγγύηση για το μέλλον μας αποτελεί η πλατύτερη δυνατή συσπείρωση των πολιτικών σε αυτοδιοικητικά σχήματα που θ’ αγωνιστούν για ουσιαστική δημοκρατική συμμετοχή, για αρμοδιότητες με πόρους και με αναπτυξιακά προγράμματα που θα δίνουν απάντηση στις πολιτικές της λιτότητάς της ύφεσης και της ανεργίας.
Λιβαδειά 21-04-2010
Πούλου Γιώτα


Οι σκέψεις αυτές δημοσιοποιούνται μετά τη δημοσίευση του νέου χάρτη (Έθνος της Κυριακής 18-04-2010) που προκάλεσε το μήνυμα του Δημάρχου κ. Τσιφή και τις σχετικές δηλώσεις του αντιδημάρχου κ. Καλογήρου.
Ζητήθηκε από πλευράς μου, χθες στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, να ενημερώσει ο Δήμαρχος τους συμπολίτες για τις "αιχμές" του κατά γνωστών- αγνώστων και τα παρασκήνιά τους, που "απειλούν" την ανατροπή του δημοσιευμένου χάρτη.
Δηλώσαμε ότι θα είμαστε παρόντες, αν χρειασθεί, σε οποιαδήποτε ενέργεια για την προοπτική εξέλιξη της πόλης μας. Οι παλινωδίες των δηλώσεων του Δημάρχου για την χωροταξική κατανομή και η ολιγωρία- απραξία στην προάσπιση των συμφερόντων της Λιβαδειάς θα κριθούν από τους συμπολίτες μας, τους οποίους καλούμε σε επαγρύπνηση.

Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Αλβανοί λήστεψαν Πακιστανούς στην Εύβοια

Παρότι ήταν οικονομικοί μετανάστες και είχαν λιγοστά χρήματα πάνω τους, έπεσαν θύματα ληστείας. Τρεις Αλβανοί επιτέθηκαν σε ομάδα Πακιστανών στο Βασιλικό Ευβοίας και, με την απειλή όπλου και μαχαιριού, τους αφαίρεσαν το μικροποσό που είχαν πάνω τους και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή και εξαφανίστηκαν.
www.zougla.gr

Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης στη Λιβαδειά






















Με δοξολογία στη Μητρόπολη, επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου εορτάστηκε στη Λιβαδειά η Ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης.

Αν μ' αγαπάς κι είν΄όνειρο και 15 φωτογραφίες




































Αν μ' αγαπάς κι είν΄όνειρο και 17 φωτογραφίες