Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Νέο ξεκίνημα για την Τ.Ο. Λιβαδειάς της ΝΔ

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Αλλάζουμε – Προχωράμε
ΛΙΒΑΔΕΙΑ 31/05/2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το μεγάλο άνοιγμα στην κοινωνία είναι πλέον γεγονός, με την αθρόα συμμετοχή των πολιτών, στην εκλογή της ΔΗΜ. ΤΟ. (Τοπική Οργάνωση Λιβαδειάς) αλλά και του προέδρου της ΝΟ.Δ.Ε. Μας δίνει το δικαίωμα να πιστέψουμε και να κάνουμε πράξη, την ανανέωση του δυναμικού της Νέας Δημοκρατίας.
Είναι μια πολύ μεγάλη ημέρα και είμαστε υπερήφανοι που είμαστε το μόνο κόμμα, που έχει προχωρήσει σε τέτοια διαδικασία ανοίγματος προς την Ελληνική κοινωνία όπως δήλωσε και ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ο Αντώνης Σαμαράς.
Είναι χρέος μας, να ευχαριστήσουμε τον κόσμο μας, που αψηφώντας τις δυσκολίες των ημερών, έδωσε βροντερό παρόν στην προσπάθεια αναδόμησης της Νέας Δημοκρατίας με την συμμετοχή του, ενισχύοντας την υπόσχεση του Προέδρου μας Συμμετέχουμε – Συνδιαμορφώνουμε. Η συμμετοχή των μελών μας, αποτελεί ηχηρή απάντηση στους φόβους ότι στις αντίξοες συνθήκες που βιώνουμε προκαλούμε με εσωκομματικές εκλογές. Το δυναμικό παρόν αποδεικνύει ότι η προσπάθεια συνδιαμόρφωσης έχει ήδη στέρεα θεμέλια.
Για τα υποψήφια μέλη, αποτελεί δέσμευση το σύνθημα Αλλάζουμε – Προχωράμε. Στόχος μας είναι να καταθέσουμε όλες μας τις δυνάμεις και με αξιοποίηση όλου του δυναμικού των μελών της παράταξης μας, γνώμονα την ιδεολογία της, η Νέα Δημοκρατία να αποτελέσει την Ελπίδα της Ελλάδος


Ν Ε Α Δ Η Μ Ο Κ Ρ Α Τ Ι Α
Τ. Ο. Λ Ι Β Α Δ Ε Ι Α Σ


Ο Πρόεδρος
ΠΕΤΡΟΣ ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΣ

Τα μέλη
ΑΝΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ
ΛΥΤΡΑ ΑΘΑΝΑΣΙΑ

ΝΤΟΥΣΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΜΑΚΡΗ ΝΙΚΟΛΙΤΣΑ

ΠΑΝΑΓΩΤΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
ΠΑΠΑΛΟΥΚΑ ΜΑΡΙΑ

ΣΚΑΛΟΥΜΠΑΚΑΣ ΑΘΑΝ.
ΞΕΝΟΥΛΗ ΜΑΡΙΑ

ΧΟΥΣΙΑΔΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΚΚΕ για την ισραηλινή επίθεση

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε.
για τη δολοφονική επίθεση του ισραηλινού στρατού
ενάντια στη νηοπομπή αλληλεγγύης
προς τον παλαιστινιακό λαό



Το ΚΚΕ καταγγέλλει με αποτροπιασμό και αγανάκτηση την άγρια δολοφονική επίθεση του Ισραηλινού στρατού ενάντια στη νηοπομπή αλληλεγγύης προς το Παλαιστινιακό λαό, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πάνω από δέκα νεκροί και δεκάδες τραυματίες.
Πρόκειται για ένα νέο έγκλημα της ισραηλινής κυβέρνησης και του κράτους ενδεικτικό της βαρβαρότητας με την οποία αντιμετωπίζει εδώ και δεκαετίες το παλαιστινιακό λαό που αγωνίζεται για τα δικαιώματά του. Σηματοδοτεί την κλιμάκωση της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας όχι μόνο κατά του Παλαιστινιακού λαού αλλά και στους λαούς της περιοχής.
Η προκλητική στρατιωτική δράση του ισραηλινού κράτους στηρίζεται και πριμοδοτείται σταθερά από τις ΗΠΑ, την ΕΕ και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς. Ευθύνες έχουν και οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που όχι μόνο ανέχτηκαν την ισραηλινή επιθετικότητα, αλλά υπέγραψαν συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας διοργανώνοντας μεγάλης έκτασης κοινά στρατιωτικά γυμνάσια. Η κυβέρνηση πρέπει αμέσως να διακόψει κάθε είδους στρατιωτικά γυμνάσια, όχι μόνο τα τρέχοντα, και να καταγγείλει όλες τις συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ. Να αποχωρήσει αμέσως το πλοίο του πολεμικού ναυτικού που περιπολεί ανοικτά του Λιβάνου.
Το ΚΚΕ καλεί τον ελληνικό λαό να δυναμώσει την αντιιμπεριαλιστική αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης.
31/05/10

Το Δημοτικό Συμβούλιο της 31ης Μαΐου

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής:

1. Έγκριση της αριθμ. 14 /2010 απόφασης του Δ.Σ. του Ν.Π. ΚΑΠΗ Δ.Λ. που αφορά: Τροποποίηση του Προϋπολογισμού οικ. Έτους 2010 για την καταβολή του Φ.Π.Α. δραστηριότητας του παραδοσιακού καφενείου Καντίνας του ΚΑΠΗ.
2. Εξέταση της 3/2010 απόφασης του Τοπικού Συμβουλίου Ρωμέϊκου περί έναρξης και λήξης αρδευτικής περιόδου 2010, του τρόπου φύλαξης και διανομής των αρδευτικών υδάτων και του αριθμού των θέσεων των υδρονομέων στο Δ.Δ. Ρωμέϊκου.
3. Εξέταση της 1/2010 απόφασης του Τοπικού Συμβουλίου Λαφυστίου περί έναρξης και λήξης αρδευτικής περιόδου 2010, του τρόπου φύλαξης και διανομής
των αρδευτικών υδάτων και του αριθμού των θέσεων των υδρονομέων στο Δ.Δ. Λαφυστίου.
4. Πρόσληψη υδρονομέα Δ.Δ. Ρωμέϊκου για την αρδευτική περίοδο 2010.

5. Πρόσληψη υδρονομέα Δ.Δ. Λαφυστίου για την αρδευτική περίοδο 2010.
6. Έγκριση γενομένων δαπανών που αφορούν τις εορταστικές εκδηλώσεις ΠΑΣΧΑ 2010.
7. Αντικατάσταση μέλους από την θέση του Προέδρου του Ν.Π. Πνευματικό Κέντρο Δήμου Λεβαδέων.
8. Έγκριση της υπ΄ αριθμ. 18/2010 απόφασης του ΔΑΟΛ.
9. Έγκριση της υπ΄ αριθμ. 26/2010 απόφασης του ΔΑΟΛ.
10. Έγκριση της υπ΄ αριθμ. 22/2010 απόφασης του N.Π Δημοτικοί Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί Λιβαδειάς .
11. Έγκριση της υπ΄ αριθμ. 24/2010 απόφασης του N.Π Δημοτικοί Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί Λιβαδειάς .
12. Αποδοχή ποσού κατανομή σχολείων 73.180,66 € από ΥΠ.ΕΣ , κατανομή αυτού, για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών των σχολείων της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Λεβαδέων.
13. Τροποποίηση προϋπολογισμού οικ. Έτους 2010 για τις ανάγκες της Δ/νσης Περιβάλλοντος.
14. Αναμόρφωση οικ. Έτους 2010.
15. Έγκριση πρόσληψης εποχιακού προσωπικού για κάλυψη εποχιακών, πρόσκαιρων και περιοδικών, βάσει του αρ. 20 § 4 του Ν. 2738/1999 και του αρ. 206 του Ν. 3584/2007.
16. Ανάκληση της υπ΄αριθμ. 47/2010 απόφασης του Δ.Σ. και λήψη νέας για τον προσδιορισμό νέας θέσης περιπτέρου.
17. Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος Έργων, τροποποίηση Προϋπολογισμού χρήσης 2010, τροποποίηση Ετήσιου Προγράμματος Δράσης και τροποποίηση Προγράμματος ΣΑΤΑ.
18. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου: ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΛΕΒΑΔΕΩΝ.
19. Έγκριση εκτέλεσης δι ΄ αυτεπιστασίας του έργου: ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΪΑ ΡΩΜΕΪΚΟY.
20. Προσωρινή τροποποίηση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων λόγω εργασιών επισκευής οδοστρώματος στην γέφυρα της οδού Κατσιώτου.
21. Έγκριση απότμησης πεζοδρομίου επί της οδού Αριστοφάνους.
22. Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών του έργου: ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟς ΑΥΛΕΙΟΥ ΧΩΡΟΥ 1ΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ.
23. Έγκριση της υπ΄ αριθμ. 7/2010 απόφασης της ΔΕΥΑΛ.
24. Εξέταση αιτήματος του ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ – ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ.
25. Διαγραφή βεβαιωμένης οφειλής από κατάλογο (τέλος 5%) του οφειλέτη ΛΙΑΚΟΥ ΚΩΝ. Του ΧΑΡ. Λόγω λανθασμένου τρόπου υπολογισμού της φορολογητέας ύλης.
26. Διαγραφή βεβαιωμένης οφειλής από κατάλογο (πρόστιμο κοκ) του οφειλέτη Θεοδώρου Ιωάννη του Νικ. λόγω λανθασμένου τρόπου υπολογισμού της φορολογητέας ύλης.
27. Διαγραφή βεβαιωμένης οφειλής από κατάλογο (τέλος 2%) της οφειλέτιδας Καρβούνη Κων/νας του Ηλ. λόγω λανθασμένου τρόπου υπολογισμού της φορολογητέας ύλης.
28. Αποδοχή ποσού 211.101,25 € του Προγράμματος ΣΑΤΑ έτους 2010 (2η Δόση) για την εκτέλεση των έργων τροποποίηση Προγράμματος ΣΑΤΑ έτους 2010,

αναμόρφωση του Προϋπολογισμού τρέχουσας χρήσης του Ετήσιου Προγράμματος και κατανομή αυτού.
29. Αναμόρφωση πρ/σμου τρέχουσας χρήσης με ενίσχυση Κ.Α. για τις ανάγκες των υπηρεσιών του Δήμου Λεβαδέων.
30. Έγκριση 1ου Α.Π. και 1ου Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε. του έργου: Διαπλατύνσεις Πεζοδρομίων Οδών (Πεσόντων Μαχητών, Αθηνών, Καραγιαννοπούλου & Φίλωνος).

Απόδοση ευθυνών ζητεί η ΠΑΣΚ καθηγητών

ΠΑΣΚ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ
paskviotias.blogspot.com

«Απόδοση ευθυνών ΤΩΡΑ !!»

31.5.2010

Οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις με τις αποκαλύψεις διαφθοράς πολιτικών προσώπων καταδεικνύουν ότι η «κρίση» της χώρας δεν είναι μονοδιάστατα οικονομική, αλλά συνολική κρίση του πολιτικού της συστήματος.

Την ίδια στιγμή που οι εργαζόμενοι καλούμαστε να πληρώσουμε -με μια βίαιη αναπροσαρμογή των αποδοχών μας και του βιοτικού μας επιπέδου- μια
«κρίση» που δεν δημιουργήσαμε οι ίδιοι, αποκαλύπτονται καθημερινά περιπτώσεις διαφθοράς, ιδιοποίησης του δημόσιου χρήματος και του δημόσιου πλούτου κ.α. που εκτείνονται από τις κυβερνήσεις του «Εκσυγχρονισμού..!!» (1996-2004) ως τις κυβερνήσεις της «Μεταρρύθμισης..!!» (2004-2009).

Απόδοση ευθυνών ΤΩΡΑ !!

Δεν είναι μόνο ένα πολιτικό αίτημα των εργαζομένων, είναι η κάθαρση που οφείλει να έχει η σύγχρονη τραγωδία του Ελληνισμού, πριν το νέο ξεκίνημα. Η Κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει. Όλα στο φως, καθαρές κουβέντες, καθαρές πράξεις, καθαρές σχέσεις.

Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Σταμάτησε προσωρινά από το ΣτΕ η κατασκευή αιολικού πάρκου στη Βοιωτία

Με προσωρινή διαταγή του πρόεδρου του Ε΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας Κ. Μενουδάκου αναστέλλεται η από 10.7.2009 απόφαση του γενικού γραμματέα Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, με την οποία εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για την εγκατάσταση και λειτουργία αιολικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 36 MW στη θέση Μελίσσι του Δήμου Θίσβης Νομού Βοιωτίας και η από 22.7.2099 απόφαση του ίδιου γενικού γραμματέα με την οποία χορηγήθηκε η άδεια εγκατάστασης του εν λόγω αιολικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, στο ΣτΕ έχει προσφύγει ο δήμαρχος Θίσβης και στρέφεται κατά του εν λόγω γενικού γραμματέα και κατά της υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Στην αίτηση ο δήμαρχος υποστηρίζει ότι η ευρύτερη περιοχή, μέρος της οποίας καταλαμβάνεται από τον αιολικό σταθμό έχει κηρυχθεί αναδασωτέα από το 1998 και ουδέποτε ήρθη η αναδάσωση. Ακόμη, υποστηρίζεται ότι σύμφωνα με την νομοθεσία για την εγκατάσταση αιολικού σταθμού απαιτείται μελέτη περιβαλλοντικών όρων, κάτι που στην προκειμένη περίπτωση δεν υπάρχει. Πριν την έκδοση των δύο αποφάσεων του γενικού γραμματέα περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος δεν προηγήθηκε, όπως απαιτεί η νομοθεσία, θεσμοθέτηση Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Παραγωγικών Δραστηριοτήτων (ΠΟΑΔΠ), αναφέρεται στην αίτηση που κατατέθηκε στο ΣτΕ. Η κατασκευή αιολικού σταθμού, υποστηρίζει ακόμη ο δήμαρχος, θα επιφέρει αλλοίωση του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής, καθώς θα πραγματοποιηθεί εκχέρσωσης, κοπή δένδρων, θάμνων, κ.λπ. και θα αλλοιωθεί το ανάγλυφο της περιοχής για την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών. Η προσωρινή διαταγή του κ. Μενουδάκου ισχύει μέχρι να εκδοθεί απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του ΣτΕ.
www.capital.gr

Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Πέταξαν νεκρά κοτόπουλα στο δάσος Μοσχοποδίου

Μία έντονη δυσοσμία… υποδέχθηκε το απόγευμα της Τετάρτης τους περιπατητές του περιαστικού δάσους του Μοσχοποδίου στη Θήβα. Μετά από αρκετές έρευνες, η «πηγή» της μυρωδιάς εντοπίστηκε: κάποιοι ασυνείδητοι είχαν πετάξει νεκρά κοτόπουλα κοντά στο Δασαρχείο και έφυγαν κύριοι χωρίς να τους αντιληφθεί κανείς! Το περιστατικό φέρνει στο φως το σημαντικό ζήτημα φύλαξης του δάσους, που από τις 15:00, όταν και λήγει το ωράριο των δασοφυλάκων, βρίσκεται στο έλεος των επιτηδείων.
www.zougla.gr

Ανοίγει η διαδικασία για υποψηφιότητες δημάρχων στο ΠΑΣΟΚ

Eγκύκλιος Ξυνίδη και Επιτροπής θα καθορίσει χρονοδιάγραμμα, διαδικασία
ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ ΜΕΣΩ PASOK.GR
Αρχές Ιουλίου τα ονόματα για περιφέρειες, μεγάλους δήμους, τέλη τα υπόλοιπα

Από την ερχόμενη εβδομάδα, οπότε και ο «Καλλικράτης» θα έχει ήδη ψηφισθεί, ξεκινάει και επίσημα η υποβολή υποψηφιοτήτων στο ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες τηςαυτοδιοίκησης gr,όπως θα προβλέπει σχετική εγκύκλιος του γραμματέα του ΠΑΣΟΚΣωκράτη Ξυνίδη και της αρμόδιας Επιτροπής που επρόκειτο να δημοσιοποιηθεί σήμερα αλλά το ταξίδι του πρωθυπουργού και καθυστέρηση στην ψήφιση του «Καλλικράτη» την ανέβαλαν για την επόμενη εβδομάδαη υποβολή υποψηφιοτήτων θα γίνει μέσω Διαδικτύου, σε ειδική ιστοσελίδα του pasok.gr, είτε με αυτοπροτάσεις είτε με προτάσεις τρίτων, σε διάστημα μίας εβδομάδας ή το πολύ δέκα ημερών. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής των προτάσεων η υπό τον Θανάση ΤσούραΕπιτροπή (συμμετέχουν επίσης ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Σωκράτης Ξυνίδης, ο διευθυντής του κόμματος Ροβέρτος Σπυρόπουλος, ο υπεύθυνος του τομέα Εσωτερικών Λάμπρος Μίχος,η διευθύντρια της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Ρεγγίνα Βάρτζελη και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Δημήτρης Στεφάνου) πρόκειται να εξετάσει τις υποψηφιότητες με βάση το Καταστατικό μέσω και της διαδικασίας των συνεντεύξεων, προκειμένου το μεγάλο μέρος να επικυρωθεί στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Ιουνίου, αρχές Ιουλίου. Δημοσκοπήσεις σε περιφέρειες, μεγάλους δήμους Παράλληλα με την εξέταση των υποψηφιοτήτων από το τέλος της ερχόμενης ή τις αρχές της μεθεπόμενης εβδομάδας θα αρχίσουν να τρέχουν και γκάλοπ στις 13 περιφέρειες και σε μεγάλους δήμους, πρωτεύουσες νομών από τρεις εταιρείες δημοσκοπήσεων που συνεργάζονται κατά περίπτωση με το ΠΑΣΟΚ. Πρόκειται για τις περιπτώσεις δήμων (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πειραιάς, Πάτρα, Ηράκλειο, Λάρισα, Βόλος, Ρόδος, Κέρκυρας, Ιωάννινα, Περιστέρι, Καλλιθέα κλπ) από τους οποίους μαζί με τις περιφέρειες θα εξαχθούν τα πολιτικά συμπεράσματα των εκλογών. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις το κυβερνών κόμμα θα δώσει επίσημα χρίσματα, ενώ στους άλλους «Καλλικρατικούς» δήμους θα επιχειρηθεί, να υπάρξουν στηρίξεις ή να δοθούν κάποιες «κατευθύνσεις» για τους υποψηφίους που θα στηριχθούν. Να σημειωθεί ότι βασικό κριτήριο της στήριξης του ΠΑΣΟΚ τόσο στις περιφέρειες όσο και στους δήμους θα είναι τα πρόσωπα να μπορούν να φέρουν σε πέρας το δύσκολο έργο της προσαρμογής των νέων οργανισμών στις συνθήκες του «Καλλικράτη». Στόχος της Ιπποκράτους είναι το σύνολο των υποψηφιοτήτων να έχουν δημοσιοποιηθεί μέχρι τα τέλη Ιουλίου. Μάλιστα, όταν τίθεται το ερώτημα «μήπως είναι αργά;», στελέχη του ΠΑΣΟΚ απαντούν ότι «ποτέ δεν έχουν ανακοινωθεί υποψηφιότητες πιο νωρίς», προσθέτοντας ότι «άλλες φορές που οι εκλογές ήταν το Σεπτέμβριο υπήρξαν περιπτώσεις που υποψηφιότητες ανακοινώθηκαν ακόμη και το Σεπτέμβριο».
www.aftodioikisi.gr

Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Ανοιχτή επιστολή Λουκά Παπαγεωργίου

Ανοικτή Επιστολή του κ. Λουκά Παπαγεωργίου Προέδρου Δημοτικού συμβουλίου Δήμου Διστόμου

Προς:
Όλους τους αιρετούς άρχοντες του υπό σύσταση Νέου Καλλικράτιου Δήμου της Δυτικής Βοιωτίας όπως το είχε ονομάσει στην μελέτη και το Ινστιτούτο τοπικής Αυτοδιοίκησης Ι.
Τ.Α.

Όλα όσα γράφτηκαν στον τύπο , ειπώθηκαν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και οι ανοιχτές επιστολές που αναρτήθηκαν, μονό κακό έκαναν και δημιούργησαν Πόλωση και Τοπικισμό, με αναφορές στην Ιστορία της κάθε πόλης με μόνο μέλημα το ΟΝΟΜΑ του νέου Δήμου.

Δικαιώνουν την μη ανακοίνωση ονόματος, από την επιτροπή του Ινστιτούτου τοπικής Αυτοδιοίκησης στην μελέτη, χαρακτηρίζοντας των ως Δυτικό Δήμο του Νομού Βοιωτίας.

«Σέβομαι απόλυτα της αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων των Δήμων Αράχωβας και Διστόμου, της Κοινότητας Αντίκυρας και του Τοπικού Συμβούλιου Στειρίου που προβάλλουν της επίσημες θέσεις, καθώς και της τοποθετήσεις των Συμβούλων και δεν θα της σχολιάσω.»

Κ. Δήμαρχοι Αραχώβης και Διστόμου, κ. Πρόεδρε Αντίκυρας , κ. Πρόεδρε του Δ. Δ. Στειρίου ,κ. Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου Αράχωβας, κ. Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι, κ. Τοπικοί Σύμβουλοι του Στειρίου, στης 28/5/2010 το σχέδιο Νόμου Καλλικράτης θα είναι Νόμος του κράτους, που για το υπόλοιπο της ζωής μας θα μας συνενώσει Διοικητικά και Χωροταξικά.

Και αυτό θα πρέπει να μας απασχολεί, ο νέος Δήμος με όποιο ΟΝΟΜΑ και αν έχει, μέλημα μας πρέπει να είναι οι σωστές βάσεις ανάπτυξης σε όλους τους τομείς.

Οι πόλεις μας θα συνεχίσουν να έχουν την ιδία Ιστορία, τα ίδια ήθη και έθιμα όπως σήμερα.

Συνάδελφοι είμαι από το Στείρι, αγαπώ το χωριό μου όπως και εσείς τα δικά σας, δεν τιμούν κανέναν οι ύβρεις, δεν φταίνε σε τίποτα οι κάτοικοι της Αντίκυρας, της Αράχωβας, του Διστόμου και του Στειρίου, αν κάποιοι μας επιβάλουν την Διοικητική και Χωροταξική συνένωση, κανένας δεν θα μας Αλλάξει την τοπική κουλτούρα στο πέρασμα του χρόνου.

Θα αναφερθώ στην δική μου πορεία στη ενασχόληση μου με την τοπική αυτοδιοίκηση, αρχές της δεκαετίας του 1980 και επί σειρά ετών είχα την τιμή να εκλέγομαι Κοινοτικός Σύμβουλος στην Κοινότητα Στειρίου, με τίμησαν οι συνάδελφοι μου και με το αξίωμα του Αντιπρόεδρου, αγωνιστήκαμε με τους συναδέλφους για την ανάπτυξη του τόπου μας και επιτύχαμε πολλά.

Μετά την συνένωσε του ΣΤΕΙΡΙΟΥ με το ΔΙΣΤΟΜΟ και συγκεκριμένα το 2002 και πάλι εκλέγομαι στον συνενωμένο πλέον Δήμο Διστόμου.

Οι διαπιστώσεις μου σήμερα έχοντας και το αξίωμα του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου είναι ότι το Στείρι, διοικητικά και οικονομικά αλλά και σε έργα υποδομής κέρδισε πολλά, δεν έχασε τίποτα.

Με την νέα μεταρρύθμιση πιστεύω σε ένα πολύ καλύτερο αύριο για τα χωριά μας και για την νέα γενιά, μέσα από έργα υποδομής και ανάπτυξης του νέου Δήμου.

Κλείνοντας, σας καλώ όλους να δούμε κατάματα την πραγματικότητα και να φτιάξουμε έναν Δήμο πρότυπο.

Στην συνάντηση που είχαμε στην Αντίκυρα οι δυο Δήμαρχοι και ο Πρόεδρος στην αρχική τους ομιλία ,μας μίλησαν για το πρόγραμμα ανάπτυξης που έχουν ο καθένας για το τόπο του, από εκεί να ξεκινήσουμε, αυτό μας ενώνει, ενώ όλα τα αλλά μονό μισός και απαξίωση δημιουργούν.

Φιλικά

Λουκάς Ι. Παπαγεωργίου

H επιστολή της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Λιβαδειάς στους βουλευτές Βοιωτίας

H επιστολή της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Λιβαδειάς στους βουλευτές Βοιωτίας.
Προς τους βουλευτές Βοιωτίας
κ. Αγάτσα
κ. Γιαννάκη
κ. Τόγια
κ. Τσόνογλου,
Κυρίες, κύριοι βουλευτές
Μετά τις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών κ. Ραγκούση ότι θα δεχθεί τροποποιήσεις στο σχέδιο ¨Καλλικράτης¨, αν οι βουλευτές συμφωνήσουν και εισηγηθούν σχετικές αλλαγές, σας καλούμε αυτή την ύστατη στιγμή, να αποκαταστήσετε την αδικία που προξενεί στην πόλη μας αλλά και στην ευρύτερη περιοχή το προτεινόμενο σχέδιο και να υποστηρίξετε στην συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου στη Βουλή τις απόψεις των δημοτών για την ανάπτυξη και το μέλλον του Νομού μας.
Λιβαδειά 26/05/2010