Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Αρνηση για εργασιακό και ασφαλιστικό ζητούν από τους βουλευτές Βοιωτίας τα Εργατικά Λιβαδειάς και Θήβας

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑΣ
ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
30-6-2010

Κ Α Λ Ε Σ Μ Α


Π Ρ Ο Σ :
ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΟΜΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ



ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ, ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ, ΟΙ ΝΕΟΙ – ΝΕΕΣ

Σας καλούν να μην ψηφίσετε το εργασιακό και Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο για εξοικονόμηση μόνο 300 εκ. € το χρόνο και καταδικάσετε με την ψήφο σας όλοι την Εργατική Τάξη και γενικότερα την κοινωνία της χώρας μας για μια ολόκληρη ζωή.
Όλοι αυτοί σας στήριξαν για να εκπροσωπήσετε τα δικά τους συμφέροντα και ΟΧΙ τα συμφέροντα των μεγαλοεργοδοτών και των τραπεζών.
Για να είστε αξιόπιστοι απέναντι στην κοινωνία και στο λαό της περιοχής μας, πιστεύουμε ότι με την θέση (ψήφο) σας που θα πάρετε στη Βουλή θα μπορείτε να αντικρίσετε όλους μας κοιτάζοντας μας στα μάτια και έτσι θα αναβαθμίσετε την πολιτική αξιοπιστία απέναντι στην κοινωνία που σας έχει πιστέψει.
Η ιστορία γράφεται με τα ΟΧΙ και όχι με τα ΝΑΙ.
ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ – ΑΝΕΡΓΟΙ – ΝΕΟΙ - ΝΕΕΣ
Ζητάνε να ψηφίσετε ΟΧΙ στον εργασιακό και ασφαλιστικό Mεσαίωνα

ΓΙΑ ΤΑ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Ε.Κ. ΘΗΒΑΣ

Δ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Ε.Κ. ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
Ι. ΣΤΑΘΑΣ

Ερώτηση Γιαννάκη για τις προσλήψεις στη ΔΕΠΟΔΑΘ


Αθήνα, 29 Ιουνίου 2010
Ο Βουλευτής Βοιωτίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Μιχάλης Γιαννάκης, με ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης θίγει το θέμα των προσλήψεων εκτός διαδικασιών ΑΣΕΠ από τη Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ Α.Ε. ζητώντας την πλήρη αποκατάσταση της νομιμότητας, καθώς σε συνθήκες οικονομικής κρίσης και ιδιαίτερα αυξημένης ανεργίας, αποτελεί πρόκληση η πρόσληψη στελεχών με αδιαφανείς διαδικασίες.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:
ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ: Υπουργό Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
ΘΕΜΑ: «Προσλήψεις εκτός διαδικασιών ΑΣΕΠ από τη Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ Α.Ε»
Κύριε Υπουργέ,
Ο περιφερειακός τύπος της επαρχίας Θηβών βρίθει δημοσιευμάτων και καταγγελιών σύμφωνα με τις οποίες η Διαδημοτική Επιχείρηση Περιβάλλοντος Οργάνωσης & Διαχείρισης Απορριμμάτων Θήβας (Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ. Α.Ε) έχει πραγματοποιήσει από την έναρξη της λειτουργίας της δεκάδες προσλήψεις στελεχών με διαδικασίες που δεν ακολουθούν τα προβλεπόμενα από τις διατάξεις του Ν. 2190/1994.
Σύμφωνα με τις εν λόγω καταγγελίες μάλιστα, οι προσλήψεις στην Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ. Α.Ε συνεχίζονται ακόμα και σήμερα, μετά την ισχύ του Ν. 3812/2009 «Αναμόρφωση συστήματος προσλήψεων στο δημόσιο τομέα και άλλες διατάξεις», σύμφωνα με τον οποίο οι διαδικασίες του Ν. 2190/1994 (περί ΑΣΕΠ) εφαρμόζονται στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού και τις πάσης φύσεως επιχειρήσεις τους.
Επίσης, καταγγέλλεται ότι ο αριθμός των προσλαμβανόμενων στελεχών υπερβαίνει τις πραγματικές λειτουργικές ανάγκες και τις οικονομικές δυνατότητες της Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ. Α.Ε.
Επειδή η τοπική κοινωνία είναι ιδιαίτερα ενοχλημένη από τις καταγγελίες αυτές.
Επειδή η αξιοκρατία και η διαφάνεια στη λειτουργία των Φορέων του Δημοσίου θα πρέπει να αποδεικνύεται εμπράκτως.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ:
-Είναι νόμιμες οι διαδικασίες πρόσληψης όλων των στελεχών της Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ. Α.Ε. από την ίδρυσή της έως σήμερα;

-Εάν αποδειχθεί ότι υπάρχουν προσλήψεις που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις που θέτουν οι σχετικοί Νόμοι, με ποιο τρόπο θα αποκατασταθεί η νομιμότητα;

-Ποια μέτρα θα πάρετε για να διασφαλίσετε την εφαρμογή των διατάξεων του Ν. 2190/1994 (περί ΑΣΕΠ) στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού και τις πάσης φύσεως επιχειρήσεις τους;
Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ
 
 
 
 

Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Δεν έχω ευθύνες για το Βατοπέδιο, λέει ο Μπασιάκος

Καμία ευθύνη, καμία αρμοδιότητα και κανένα αδίκημα δεν έχω διαπράξει δήλωσε ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελος Μπασιάκος ο οποίος χαρακτήρισε αόριστο και χωρίς αιτιολογημένη νομική βάση το πόρισμα του ΠΑΣΟΚ ενώ έκανε λόγο για προσπάθεια κλίματος κατασκευής ενόχων. Παράλληλα, μιλώντας από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση επί της πρότασης του ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για το Βατοπέδιο, ο κ. Μπασιάκος διέψευσε κατηγορηματικά ότι είχε δώσει οποιαδήποτε εντολή στην διευθύντρια πολιτικής γης Σταματίνα Μαντέλη. «Ποτέ δεν μίλησα με την κ. Μαντέλη. Είναι πρωτοφανής και αήθης η συμπεριφορά της. Επινόησε τα ονόματα γιατί έτσι καθοδηγήθηκε. Η ίδια το είχε καταθέσει ρητά πριν αλλάξει την κατάθεση της. Μέχρι ένα ολόκληρο πολιτικό σύστημα ασχολείται με αυτή την κατάπτυστη μάρτυρα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ Μπασιάκος και πρόσθεσε: «Επί πολλούς μήνες κατασυκοφαντούμαι. Πλήττεται η εντιμότητα και η αξιοπρέπεια μου. Ότι πιο ιερό έχω. Για ποιο λόγο να διασύρομαι; Δεν ξέρω. Όπως δεν ξέρω αν είναι ουτοπία να σας πω να ψηφίσετε κατά συνείδηση». «Η πλειοψηφία της Βουλής προχωρά στη πρόταση αυτή χωρίς στοιχεία για λόγους εντυπωσιασμού και μόνο. Χωρίς έλεγχο πόθεν έσχες», υποστήριξε ο πρώην υπουργός για να διερωτηθεί στη συνέχεια: «Τι σκάνδαλο είναι αν δεν μπορεί να εντοπιστεί η ροή πολιτικού χρήματος;». «Δεν αγόρασα ποτέ τίποτα και αυτό αποδεικνύεται από τα πόθεν έσχες που κατέθετα στη Βουλή», τόνισε ο Ε. Μπασιάκος. Ο κ. Μπασιάκος, υποστήριξε ότι ως υπουργός δεν είχε καμία αρμοδιότητα να ερευνήσει την νομιμότητα της κυριότητας των ανταλλαγών, ούτε ποτέ έκανε εκτίμηση ή υπερεκτίμηση ακινήτων ή υπέγραψε πράξη μεταβολής περιουσίας του δημοσίου ενώ επεσήμανε ότι δεν υπάρχει κανένα αδίκημα για ψευδείς βεβαιώσεις ούτε θέμα απιστίας. Απέρριψε δε, κατηγορηματικά την κατηγορία για ηθική αυτουργία λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ηθική αυτουργία σε νόμιμη πράξη υπαλλήλου δεν νοείται. Εγώ απευθύνομαι με στοιχεία στη Βουλή. Το αποτέλεσμα φαίνεται να είναι προκαθορισμένο. Κρίμα που αναζητείται σε εμένα το σκάνδαλο». Και ο κ Μπασιάκος συνέχισε: «Μόνο αρμόδιο να γνωμοδοτήσει για τις ανταλλαγές ήταν το Νομικό Συμβούλιο του κράτους. Ο υπουργός είναι απολύτως αυτονόητο να αποδέχεται τις αποφάσεις και τις γνωμοδοτήσεις του ΝΣΚ του κράτους. Τι άλλο κάναμε εμείς διαφορετικό από αυτά που έκαναν οι κ.κ. Φωτιάδης, Δρυς και Ξυνίδης; Γιατί εμείς πυροβουλόμαστε;» Ο πρώην υπουργός επέμεινε πολλές φορές λέγοντας: «Δεν είχα καμία σχέση ούτε με ανταλλαγές ούτε με υποτιμήσεις ή υπερεκτιμήσεις ή με τα τελικά συμβόλαια». Τέλος ο κ. Μπασιάκος ανέφερε ότι «ο υπουργός δεν μπορούσε να διαφωνήσει με γνωμοδοτήσεις και εισηγήσεις ούτε του ΝΣΚ ούτε της ΚΕΔ που αποφάσισε να αναλάβει όλες τις διαδικασίες» και πρόσθεσε ότι «δεν είναι δυνατό να ευθύνεται ένας υπουργός για τον κανονισμό λειτουργίας των υπηρεσιών».

Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

Αυτοκίνητο "βούτηξε" στο Γαλαξίδι

Χθες στις 17.45, η Λιμενική Αρχή Γαλαξιδίου, ενημερώθηκε για περιστατικό πτώσης Ι.Χ. οχήματος στη θάλασσα, το οποίο εκινείτο στην παραλιακή οδό Γαλαξιδίου, κοντά στο λιμάνι "Χηρόλακκα". Στο σημείο έσπευσαν στελέχη του Λ.Σ., τα οποία διαπίστωσαν ότι ο μοναδικός επιβαίνων, ηλικίας 42 ετών, είχε βγει απο το αυτοκίνητο με τη συνδρομή διερχομένων, χωρίς να διατρέχει κίνδυνο.
Στη συνέχεια ο 42χρονος, διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ αρχικά στο Κέντρο Υγείας Ιτέας και ακολούθως στο Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας, για νοσηλεία, ενώ απο το περιστατικό δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Γαλαξιδίου.

Ληστές ξήλωσαν ΑΤΜ στην Πελασγία

Με κινηματογραφικό τρόπο «ξήλωσαν και φόρτωσαν» το ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας στην Πελασγία της Φθιώτιδας.
Στις 4,30 τα ξημερώματα 3 ή 4 άτομα οπλισμένα με καραμπίνες και φορώντας κουκούλες πήγαν στην κεντρική πλατεία του χωριού με ένα Ι.Χ. Audi και ένα φορτηγό 3,5 τόνων. Απέκλεισαν την περιοχή έδεσαν το ΑΤΜ με αλυσίδες και συρματόσχοινα και με γρήγορες κινήσεις το αποκόλλησαν με το φορτηγό από εκεί που είχε τοποθετηθεί. Πριν προλάβουν να καταλάβουν οι γείτονες τι είχε συμβεί το φόρτωσαν με γρήγορες κινήσεις πάνω στο φορτηγό και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η κίνησή τους έγινε αντιληπτή από θαμώνες καταστήματος που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή σε απόσταση εκατό περίπου μέτρων αλλά είδαν τον έναν από τους χρήστες αποφασισμένο να προτείνει το όπλο του όταν επιχείρησαν να κινηθούν προς την τράπεζα. Μάλιστα έδειξε ιδιαίτερα αποφασισμένος από τους απείλησε και τους ανάγκασε να απομακρυνθούν.
Όλα εξελίχθηκαν μέσα σε λίγα λεπτά. Λίγο μετά τις 7 το πρωί οι αστυνομικοί βρήκαν το Audi και το φορτηγό όπως επίσης και το ATM εγκαταλειμμένα σε αγροτική περιοχή 4 χιλιόμετρα από την πλατεία του χωριού γεγονός που δείχνει ότι οι ληστές έφυγαν με άλλο αυτοκίνητο προς άγνωστη κατεύθυνση. Από το ΑΤΜ που το είχαν πετάξει έλειπε από μέσα το μεταλλικό κουτί με τα χρήματα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας το μεν φορτηγό το είχαν κλέψει από τη Λαμία λίγες ώρες πριν ενώ το Audi είχε πλαστές πινακίδες που είχαν κλαπεί από την Αθήνα. Από τα στοιχεία της αστυνομίας οι δράστες μιλούσαν ελληνικά, αλλά ωστόσο δεν υπάρχουν περισσότερα στοιχεία.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα χρήματα τα οποία υπήρχαν μέσα στο ΑΤΜ ήταν 50.000 ευρώ, ενώ αδιευκρίνιστο παραμένει ακόμη πόσα ακριβώς ήταν τα χρήματα την ώρα που έγινε ληστεία με τον κινηματογραφικό τρόπο, αφού το συγκεκριμένο μηχάνημα είχε πολλά χρήματα επειδή στην περιοχή έχει πανηγύρι.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Συμμετέχει το ΕΚΛ στην απεργία της 29ης Ιουνίου

ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛIΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
ΤΜΗΜΑ: ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δημάρχου Ι. Ανδρεαδάκη - 321 00 ΛΙΒΑΔΕΙΑ ΤΗΛ. {22610} 28344-23912
FAX 22610-28344 - MAIL : ergkliv@otenet.gr
WORKERS’ UNION OF LEVADIA
SECTION: GENERAL WORKERS’ UNION OF GREECE

ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ. : ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 25/6/2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
« 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ »

Το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία, που κήρυξε η Γ.Σ.Ε.Ε. για τις 29 Ιουνίου 2010, ημέρα Τρίτη .
Η Κυβέρνηση έχει παραδώσει αμαχητί, τις τύχες του Ελληνικού λαού και τις έχει κάνει έρμαιο στις άγριες ορέξεις των Κερδοσκόπων Μεγαλοεπιχειρηματιών - Πολυεθνικών, που τυγχάνει να είναι και οι δανειστές μας και υλοποιεί, χωρίς καμία διαπραγμάτευση, κάθε απαίτησή τους.
Βλέπουμε για μια ακόμη φορά , όλους αυτούς που τόσα χρόνια έκαναν αφαίμαξη του πλούτου και του ιδρώτα του Ελληνικού λαού, φοροδιαφεύγοντας και εισφοροδιαφεύγοντας, αυτούς που οδήγησαν την οικονομία μας και τη σημερινή κοινωνία στην χρεοκοπία, η Κυβέρνηση να τους επιβραβεύει, καταργώντας κάθε έννοια δικαίου και καταργώντας εν μία νυχτί δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων για τα οποία έχει χυθεί αίμα.
Το δυσάρεστο της όλης υπόθεσης είναι ότι όλα αυτά τα υλοποιεί μία Σοσιαλιστική Κυβέρνηση της οποίας η βάση είναι η Εργατική Τάξη και όχι οι μεγαλοεργολάβοι.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ η Κυβέρνηση και οι μεγαλοκαρχαρίες εργοδότες να μη θίξουν, έστω και την ύστατη στιγμή, τόσο τα Ασφαλιστικά όσο και τα Εργασιακά μας δικαιώματα..
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
Ø Αυξήσεις και όχι μειώσεις
Ø Δουλειές και όχι Ανεργία
Ø Συντάξεις και όχι επιδόματα «ελεημοσύνης»
Ø Δικαιώματα και όχι μόνο Υποχρεώσεις
Ø Κοινωνία των Πολιτών και όχι των Κερδοσκόπων και των Αγορών
Σας ενημερώνουμε ότι το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς θα συμμετάσχει στην Απεργιακή Συγκέντρωση της ΓΣΕΕ , στο Πεδίο του ΄Αρεως.
Για την μεταφορά των εργαζομένων της Επαρχίας μας στην Αθήνα, θα αναχωρήσει λεωφορείο από το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς, ώρα 9.00΄το πρωί.
΄Οσοι συνάδελφοι θέλουν να πάρουν μέρος μπορούν να το δηλώσουν στα
τηλέφωνα : 22610 28344 και 22610 23912.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μπορούμε
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ είμαστε πιο ΔΥΝΑΤΟΙ!

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΤΑΘΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Γονείς εγκατέλειψαν βρέφος και πήγαν για διασκέδαση

Γονείς άφησαν το τεσσάρων μηνών βρέφος τους κλειδωμένο στο αυτοκίνητο και διασκέδαζαν σε μουσικοχορευτικό κέντρο της Λευκωσίας.
Ο πατέρας, 21 ετών από τη Νιγηρία και η μητέρα 26 ετών από τη Ρουμανία, συνελήφθησαν από την Κυπριακή Αστυνομία σε κατάσταση μέθης, τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες και αφέθηκαν ελεύθεροι.
Το βρέφος το ανέλαβε λειτουργός του Γραφείου Ευημερίας.
«Το θέμα που εύλογα πρέπει να βασανίσει όλους είναι σε ποιο βαθμό οι ίδιοι οι γονείς υποτιμούν τη ζωή των ίδιων τους των παιδιών», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας χωρίς να παραλείψει να αναφέρει ότι «αξίζουν συγχαρητήρια στον ευαισθητοποιημένο πολίτη, ο οποίος εντόπισε το βρέφος και ενημέρωσε την Αστυνομία».
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Από… αμέλεια η ρύπανση στον Ασωπό

Αμέλεια έκρινε το Εφετείο Αθηνών ότι κρύβεται πίσω από τη ρύπανση του Ασωπού, καταδικάζοντας τους κατηγορουμένους σε ποινή φυλάκισης ενός έτους με αναστολή. Λίγες ημέρες πριν, η εισαγγελέας είχε προτείνει την καταδίκη τους, ύστερα από τις καταθέσεις των μελών της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ωρωπού. Οι τέσσερις κατηγορούμενες εταιρείες είχαν εντοπιστεί να ρυπαίνουν κατά συρροή τον ποταμό τη δεκαετία του ’90 και είχαν παραπεμφθεί σε δίκη με την κατηγορία της εκτεταμένης ρύπανσης και της υποβάθμισης του περιβάλλοντος από ολικά διαλυμένα και αιωρούμενα στερεά. Η υπόθεση έπρεπε να έχει εκδικαστεί από τον Μάιο του 2007, ωστόσο τότε δεν παραπέμφθηκαν οι πραγματικοί κατά το νόμο υπεύθυνοι των εταιρειών (πρόεδροι ή διευθύνοντες σύμβουλοι), αλλά δέκα απλοί υπάλληλοι, οι οποίοι αθωώθηκαν λόγω «έλλειψης της απαιτούμενης από το νόμο ιδιότητας».

www.zougla.gr

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Καταγγελία Καράμπελα για τα οικόπεδα εκτός σχεδίου στην περιφέρεια της Λιβαδειάς

Λιβαδειά, 23 -06-2010

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ
ΠΟΛΙΤΗΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Θέμα: ΓΕΝΙΚΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
Σε όλο τον κόσμο όταν εφαρμόζεται ένα καινούριο πολεοδομικό σχέδιο, γίνεται για να δοθεί προστιθέμενη αξία στην πόλη στην οποία θα εφαρμοστεί και στις περιουσίες των δημοτών της. Στην περίπτωση της Λιβαδειάς υπάρχει παγκόσμια πρωτοτυπία γι’ αυτό ενημερώνω τους συμπολίτες μου για ένα έγκλημα που πρόκειται να συντελεστεί με το ΓΠΣ Λιβαδειάς, το οποίο βρίσκεται ήδη στην Περιφέρεια προς υπογραφή.

Περιουσίες συμπολιτών στην εκτός σχεδίου περιοχή καταστρέφονται και οικόπεδα μεγάλης αξίας γίνονται χωράφια.
Σε πολλές περιοχές, κυρίως πέριξ των περιφερειακών οδών στις οποίες σήμερα τα οικόπεδα οικοδομούνται, με την έγκριση του ΓΠΣ η δόμηση απαγορεύεται διότι χαρακτηρίζονται ως γη υψηλής παραγωγικότητας.

Η προχειρότητα του ΓΠΣ φαίνεται και από το ότι σε πολλά σημεία υφιστάμενα νόμιμα κτίρια έχουν μετατραπεί σε χωράφια.
Υπάρχουν μάλιστα ενδείξεις ότι τα σχέδια που εκπονήθηκαν από τους μελετητές δεν εκφράζουν την πολιτική βούληση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Εάν το θέμα δεν λυθεί άμεσα, χρειάζεται τουλάχιστον 10 χρόνια για να γίνει τροποποίηση.

Η δημοτική αρχή δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν γνώριζε, αφού υπάρχει επιτροπή παρακολούθησης του ΓΠΣ.

ΚΑΛΩ

· Τον Δήμαρχο να συγκαλέσει άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο και να ανακαλέσει την παραλαβή της μελέτης του ΓΠΣ και τον φάκελο της υπόθεσης από την Περιφέρεια και φυσικά για την απόδοση ευθυνών.

· Το θέμα να επανέλθει στο Δημοτικό Συμβούλιο προς συζήτηση.

· Τους Δημοτικούς Συμβούλους και τους Δημοτικούς υπαλλήλους να συνεργαστούν ώστε να βρεθεί λύση και να σωθούν οι περιουσίες των συμπολιτών μας.

· Το ΕΒΕ και το ΤΕΕ να λάβουν ξεκάθαρη θέση.

· Τους συμπολίτες που έχουν οικόπεδα εκτός σχεδίου να σπεύσουν να ενημερωθούν από τους μηχανικούς τους και από τις υπηρεσίες του Δήμου.

Είμαι στην διάθεση των συμπολιτών μου, για οποιαδήποτε βοήθεια μπορώ να προσφέρω ώστε να συμβάλλω στην επίλυση του προβλήματος.
Με εκτίμηση

Ο Γιαννάκης για την παρακράτηση ΦΠΑ στους αγρότες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο βουλευτής Βοιωτίας της Νέας Δημοκρατίας Μιχάλης Γιαννάκης κατέθεσε ερώτηση προς του συναρμόδιους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και Οικονομικών αναφορικά με την παρακράτηση επιστροφής ΦΠΑ στους αγρότες λόγω οφειλών τους.

Στην ερώτησή του ο Μιχάλης Γιαννάκης τονίζει τις ιδιαίτερες δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος στη σημερινή συγκυρία και καλεί την κυβέρνηση να άρει τις ρυθμίσεις αυτεπάγγελτης υπαγωγής των αγροτικών οφειλών σε συμψηφισμό, ενώ ειδικά για τις περιπτώσεις που έχει γίνει από τους αγρότες ρύθμιση οφειλών καλεί την Υπουργό να μην παρακρατεί εφάπαξ το ποσό αλλά τμηματικά.

Ειδικότερα για τους παραγωγούς σιτηρών, όπου η πτώση των τιμών αγγίζει πρωτόγνωρα επίπεδα ο Μιχάλης Γιαννάκης ζητά από την κυβέρνηση την ανάληψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών στήριξης των αγροτικών εισοδημάτων και την άρση των άδικων εις βάρος τους συμψηφιστικών ρυθμίσεων, που ανατρέπουν πλήρως τον οικογενειακό οικονομικό προγραμματισμό των αγροτών.

Χοροί στον Αγιο Γεώργιο Κορωνείας και 23 φωτογραφίες
























Οι Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Θεσπιέων και Αλιάρτου δεν παίρνουν θέση για τον υποψήφιο δήμαρχο

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΛΙΑΡΤΟΥ

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΕΣΠΙΩΝ
ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΓΙΑ “ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ”
Η αποκέντρωση του κράτους αποτελούσε θεμελιώδες μέρος της παιδείας, του προγράμματος, της ταυτότητας του ΠΑΣΟΚ.Η μεγάλη αλλαγή του κράτους με την εκλογική νίκη του 1981 ήταν και παραμένει απόλυτη ανάγκη.Πράγμα το οποίο σημαίνει ένα άλλο πρότυπο κράτους και δημοκρατίας. Το συγκεντρωτικό κράτος και το πελατειακό πολιτικό σύστημα ήταν η τροχοπέδη για την μεγάλη αλλαγη του κράτους .
Κεντρική προγραμματική δέσμευση της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και θεμέλιο της λαικής ετυμηγορίας της 4 ης Οκτωβρίου 2009 είναι η ανάληψη ριζοσπαστικών πρωτοβουλιών για ένα κράτος που σέβεται ,στηρίζει και προστατεύει τον πολίτη,για ένα κράτος που υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον .Με την ψήφιση του “Καλλικράτη”δημιουργούνται οι προυποθέσεις για την δημιουργία μιας νέας ικανής και δημοκρατικά υπεύθυνης αυτοδιοίκησης .
Καθοριστικής σημασίας για την επιτυχία του “Καλλικράτη” είναι η ποιότητα ,το ήθος οι δυνατότητες των προσώπων τα οποία θα κληθούν να υλοποιήσουν την μεταρρύθμιση μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου.
Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου έχει επανειλλημένα διακηρύξει την ανάγκη μιας νέας αλλαγής όπως αρμόζει σε ομάδες η πολιτικά κόμματα που θέλουν να αλλάξουν την κοινωνία και κινούνται σε μια προσδοκία απελευθερωτική.Το ίδιο ισχύει και για την τοπική αυτοδιοίκηση.
Οι νοοτροπίες , οι παραλυτικές ισορροπίες των Φέουδων -Φεουδαρχών , των ανούσιων τοπικισμών είναι ανάγκη να εκλείψουν.
Καλωσορίζουμε και τις πέντε ( 5 ) υποψηφιότητες των συμπολιτών μας για το αξίωμα του δημάρχου του νέου δήμου Αλιάρτου.Υποστηρίζουμε πάντα ότι το διακύβευμα των αυτοδιοικητικών εκλογών του Νοεμβρίου, το ζητούμενο για την Δημοκρατική Παράταξη είναι η ποιότητα , το ήθος ,οι δυνατότητες των προσώπων τα οποία θα κληθούν να υλοποιήσουν τον “Καλλικράτη”.
Ο υποψήφιος δήμαρχος και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδιασμού του ΠΑΣΟΚ οφείλουν να σέβονται , να εστερνίζονται τις αρχές ,τις αξίες του κινήματος .Αξίες της διαφάνεια,της προστασίας του δημοσίου συμφέροντος ,της χρηστής διοίκησης ,της υπεράσπισης των κοινών υποθέσεων των πολιτών.


ΟΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΠΑΣΟΚ

ΑΛΙΑΡΤΟΥ & ΘΕΣΠΙΕΩΝ


ΗΜ 18 - 6 - 2010

Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Aφησε την τεράστια περιουσία της στο σκυλάκι της


Άφησε την περιουσία της σε…τσιουάουα

Πάμπλουτη Αμερικανίδα άφησε σχεδόν όλη την περιουσία της σε ένα τσιουάουα.
Μια πάμπλουτη Αμερικανίδα η οποία πέθανε τον περασμένο Μάρτιο στο Μαϊάμι σε ηλικία 67 ετών άφησε στο σκυλάκι της, ένα τσιουάουα που ακούει στο όνομα Κοντσίτα, σχεδόν ολόκληρη την περιουσία της και μόλις ένα εκατομμύριο στο μοναχογιό της ο οποίος ισχυρίζεται ότι η μητέρα του «χειραγωγήθηκε» .
Η Γκέιλ Πόσνερ κληροδότησε στο σκυλάκι μια σύνταξη ύψους τριών εκατομμυρίων δολαρίων και επιπλέον άφησε άλλα 27 εκατομμύρια στο υπηρετικό προσωπικό της κατοικίας της στο Μαϊάμι Μπιτς για να φροντίζει το ζωάκι μέχρι το θάνατό του. Η Κοντσίτα θα έχει επιπλέον στη διάθεσή της και δύο σωματοφύλακες.
Ο γιος της Πόσνερ, Μπρετ Καρ, θα κληρονομήσει μόλις ένα εκατομμύριο.
Όπως συμβαίνει συχνά στις ΗΠΑ, η ιστορία κατέληξε στα δικαστήρια μετά από προσφυγή του Καρ ο οποίος υποστηρίζει ότι η μητέρα του, η οποία είχε υποβληθεί και σε άπειρες αισθητικές επεμβάσεις πριν από το θάνατό της, «χειραγωγήθηκε» όταν συνέταξε τη διαθήκη της. Ο μοναχογιός της κατηγορεί μεταξύ άλλων τους υπαλλήλους της ότι φρόντισαν «να επιδεινώσουν την παράνοιά της και την τάση της να παραληρεί» .
Σύμφωνα με τον Μπρετ Καρ η μητέρα του είχε ψυχολογικά προβλήματα επειδή ο πρώην σύζυγός της, ο μακαρίτης πλέον πολυεκατομμυριούχος Βίκτορ Πόσνερ, την κακομεταχειριζόταν.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στο 1ο Λύκειο Λιβαδειάς και 17 φωτογραφίες


σ