Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Μεγάλη συγκέντρωση στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Δημήτρη Τσιφή και 15 φωτογραφίες















Ο Χειμάρας στον Ορχομενό και 12 φωτογραφίες















Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Ο Χειμάρας στον Ορχομενό και 5 φωτογραφίες





Ο Παπαγγελής στον ΑΚΟΛ

Η επανεξέταση και ο επαναπροσδιορισμός του έργου κατασκευής του κολυμβητηρίου στη Λιβαδειά προκειμένου να διερευνηθεί η πληρότητα των μελετών και οι ταχύτατες διαδικασίες ανεύρεσης οικονομικών πόρων για την υλοποίησή του,


η αξιοποίηση του αναπτυξιακού προγράμματος ΕΛΛΑΔΑ (που χρηματοδοτεί και αθλητικά έργα), καθώς και

η αξιοποίηση των αθλητικών εγκαταστάσεων που βρίσκονται περιφερειακά της Λιβαδειάς (στο Ζαγαρά το γήπεδο Καλλιθαϊκού, στην Ανάληψη και στο Λαφύστι) για τις ανάγκες ορισμένων προπονήσεων του στίβου,

αποτελεί δέσμευση για τον υποψήφιο Δήμαρχο Νίκο Παπαγγελή.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο επικεφαλής του συνδυασμού Νέα Λιβαδειά Νέοι Ορίζοντες συναντήθηκε με το ΔΣ του ΑΚΟΛ προκειμένου να καταγράψει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πιο δραστήριος σύλλογος σε θέματα αθλητισμού στην πόλη.


«Το αναλυτικό πρόγραμμα του συνδυασμού μας», υποστήριξε ο κος Παπαγγελής, «βρίσκεται ήδη στα χέρια όλων των Λειβαδιτών και προβάλλει δυναμικά τις σχεδιασμένες δράσεις μας στα ζητήματα που αφορούν τον αθλητισμό στην πόλη».


Η Πρόεδρος του Δ.Σ. Γωγώ Θεοδώρου τόνισε, πως το σωματείο επιθυμεί να κάνει βήματα μπροστά με συμπαραστάτη και βοηθό την τοπική αυτοδιοίκηση.


Ο υποψήφιος Δήμαρχος Λιβαδειάς Νίκος Παπαγγελής δεσμεύτηκε για μία άψογη συνεργασία ώστε η σχέση ΑΚΟΛ δήμου Λιβαδειάς να είναι αμφίδρομη. Άλλωστε στόχος του συνδυασμού Νέα Λιβαδειά Νέοι Ορίζοντες είναι να ενεργοποιηθούν ταυτόχρονα, όλοι οι πολίτες και όλοι οι σύλλογοι της Λιβαδειάς προκειμένου να συμβάλουν με τη συμμετοχή τους στην επίλυση βασικών ζητημάτων κυρίως της καθημερινότητας και της ποιότητας της ζωής του πολίτη.

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Ο Μιχάλης Γιαννάκης για Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας & Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Βοιωτίας, κύριος Μιχάλης Γιαννάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι σίγουρα θετικό ότι η κυρία Υπουργός επέλεξε να επιβεβαιώσει το Ελληνικό ενδιαφέρον για την κατασκευή του αγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη, πραγματοποιώντας μια ακόμα συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό της.
Προκαλεί έκπληξη, όμως, το γεγονός ότι η Υπουργός συναντάται με τον Ρώσο Υπουργό για το θέμα, την ώρα που γνωρίζει ότι η εξέλιξη του αγωγού παίζεται στην αρένα της Βουλγαρίας, η οποία -ακόμα και με χθεσινές δηλώσεις του Πρωθυπουργού της- εξακολουθεί να προβάλλει περιβαλλοντικά προσκόμματα.
Η κυβέρνηση του κυρίου Παπανδρέου, που έθεσε πρώτη αντιρρήσεις ως προς τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του έργου, δεν τόλμησε καν να συζητήσει το θέμα, ούτε κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στη Σόφια. Πολύ περισσότερο δεν τήρησε τις προγραμματικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης για σύσταση κοινής ελληνοβουλγαρικής επιτροπής, για τα διασυνοριακά περιβαλλοντικά προβλήματα, σύμφωνα με τη Συνθήκη ‘’ESPO’’.
Η κυβέρνηση του κυρίου Παπανδρέου δεν μπορεί να πείσει, ούτε την Ελληνική κοινωνία, ούτε τους εταίρους μας, ότι πράγματι επιθυμεί την ολοκλήρωση του έργου, όταν -για περισσότερο από ένα χρόνο- το νομοσχέδιο για τη διαδρομή και εγκατάσταση του αγωγού πηγαινοέρχεται μεταξύ του Υπουργείου και του Υπουργικού Συμβουλίου.
Επιτέλους, η ψήφιση του νομοσχεδίου αποτελεί ένα σαφές μήνυμα προς τους διεθνείς εταίρους μας ότι, πράγματι, θέλουμε και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για την ολοκλήρωση του έργου.
Οι δικαιολογίες του Υπουργείου ΠΕΚΑ περί δημόσιας διαβούλευσης και συμφωνίας με την τοπική κοινωνία δεν είναι τίποτα περισσότερο, παρά προφάσεις εν αμαρτίαις.
Η κυβέρνηση οφείλει να δράσει άμεσα και να πάψει, με τις καθυστερήσεις της, να αφήνει χώρο για την αμφισβήτηση της οικονομικής και περιβαλλοντικής βιωσιμότητας του έργου».

Στη Βόρεια Εύβοια ο Χειμάρας και 6 φωτογραφίες

Συνάντηση με την κίνηση Πολιτών Βόρειας Εύβοιας για τα προβλήματα του Κέντρου Υγείας Ιστιαίας είχε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Θανάσης Χειμάρας στη διάρκεια της παρουσίας του στην Βόρεια Εύβοια. Το πρωί της Τρίτης 26 Οκτωβρίου 2010, μετά τη συνάντηση με το Δήμαρχο Ιστιαίας  ο κ. Χειμάρας πληροφορούμενος την αναβολή της προγραμματισμένης εκδήλωσης λόγω της απουσίας της Διοικητού του Γ.Ν. Χαλκίδας, ζήτησε παρ’ όλα αυτά, να συναντηθεί με τα μέλη της Κίνησης προκειμένου να ενημερωθεί για τον αγώνα τους.
Οι πολίτες του περιέγραψαν τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στη Βόρεια Εύβοια σε θέματα παροχής Υπηρεσιών Υγείας. Για το υποστελεχωμένο και με ελλειπή εξοπλισμό Κέντρο Υγείας Ιστιαίας, αλλά και τη δυσκολία πρόσβασης στα πλησιέστερο Νοσοκομείο, το Νοσοκομείο Χαλκίδας, λόγω του κάκιστου Οδικού Δικτύου της Εύβοιας.
Ο κ. Χειμάρας δήλωσε αλληλέγγυος στο πρόβλημά τους, και δεσμεύθηκε ενώπιον όλων ότι μετά την εκλογή του στη θέση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, όχι μόνο θα κάνει κάθε δυνατή ενέργεια για την επίλυσή του στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, αλλά και ότι θα πρωτοστατήσει στις πρωτοβουλίες διεκδίκησης μόνιμης και οριστικής λύσης στο θέμα της παροχής Υπηρεσιών Υγείας στη Βόρεια Εύβοια.
Στη συνέχεια ο κ. Χειμάρας συναντήθηκε με το Δήμαρχο Ωρεών στο Δημαρχείο της πόλης και συναντήθηκε με επαγγελματίες της τοπικής αγοράς από τους οποίους άκουσε σχόλια και προτάσεις για τα μεγάλα ζητήματα της Βόρειας Εύβοιας.
Ο κ. Χειμάρας σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι η Φθιώτιδα αναπτύχθηκε σε βάρος της Εύβοιας και ότι θεωρείται υπεύθυνος λόγω της «Λαμιοκεντρικής Περιφέρειας» για την οπισθοδρόμηση της Εύβοιας, απάντησε:
«Να σας θυμίσω ότι αυτές τις δυο τετραετίες ήμουν Νομάρχης Φθιώτιδας. Με κατηγορείτε δηλαδή ότι έκανα με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο τη δουλειά μου, οδηγώντας τη Φθιώτιδα στην ανάπτυξη και την πρόοδο; Αυτό έγινε και χαίρομαι που το παραδέχεστε, αλλά όχι σε βάρος άλλων Νομών της Περιφέρειας. Εγώ ήμουν υπεύθυνος για τη Φθιώτιδα και νομίζω ότι φέρνοντάς την στην πρώτη τριάδα των Νομών της Ελλάδας σε Νομαρχιακά Έργα το αποτέλεσμα με δικαίωσε.
Τις ευθύνες για την εγκατάλειψη της Εύβοιας πρέπει να τις αναζητήσετε σε όσους αδράνησαν, σε όσους δεν κατάφεραν να προετοιμάσουν ώριμες μελέτες, προκειμένου να διεκδικήσουν χρηματοδοτήσεις είτε από εθνικούς Πόρους είτε από Προγράμματα της Ε.Ε. Σε όσους χωρίς σχέδιο και μέθοδο κινήθηκαν με μόνη «τακτική» να αναδεικνύουν τις ευθύνες των άλλων και ποτέ τις δικές τους.
Αυτό που μπορώ να σας διαβεβαιώσω είναι ότι ποτέ δεν καταψήφισα στο Περιφερειακό Συμβούλιο πρόταση για χρηματοδότηση έργου από άλλο Νομό της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, πολύ περισσότερο δε πρόταση της Εύβοιας που ήταν και τόσα σπάνια.
Τώρα, με τα νέα δεδομένα, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχει ανάγκη κάποιον που με την εμπειρία και την διεκδικητικότητά του θα αποκομίσει τα περισσότερα οφέλη και θα την οδηγήσει με σχέδιο και μεθοδικότητα στην ανάπτυξη. Τώρα, πλέον, θα με κρίνετε για τις σοβαρές ελλείψεις σε υποδομές, σε θέμα υγείας και περιβάλλοντος για τη λύση των οποίων θα πρωτοστατήσω προσωπικά με όλες μου τις δυνάμεις…»





Τρέχουν στον 28ο Μαραθώνιο με τη ΦΛΟΓΑ στην καρδιά τους


Τρέχουν στον 28ο Μαραθώνιο με τη ΦΛΟΓΑ στην καρδιά τους


Με τη ΦΛΟΓΑ στην καρδιά τους τρέχουν στον 28ο Μαραθώνιο της Αθήνας!

Περίπου 40-50 ερασιτέχνες δρομείς, φίλοι του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «ΦΛΟΓΑ», συμμετέχουν στον  Μαραθώνιο Κλασσικής Διαδρομής την Κυριακή 31 Οκτωβρίου.

Τρέχουν αυτοί για όλους μας, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση της Φλόγας,  για να μεταφέρουν σε κάθε συμμετέχοντα, σε κάθε θεατή από το πεζοδρόμιο ή τον καναπέ του σπιτιού του, σε κάθε ευαίσθητο πολίτη, τον χτύπο της καρδιάς δεκάδων χιλιάδων παιδιών με διάφορες μορφές καρκίνου σε όλο τον κόσμο που δίνουν τη μάχη για τη ζωή τους.

Είναι μια προσπάθεια που ξεκίνησε τυχαία:Η  παρέα των δρομέων της ΦΛΟΓΑΣ,  ξεκίνησε από 4-5 ερασιτέχνες δρομείς που βρίσκονταν κάθε Τετάρτη για προπόνηση στη Φιλοθέη στο άγαλμα του μαραθωνοδρόμου Στέλιου Κυριακίδη, στα πλαίσια της προετοιμασίας τους για τον φετινό  Μαραθώνιο Αθήνας. Όταν ο δρομέας μαραθωνοδρόμος  Παύλος Διακουμάκος βρέθηκε συμπτωματικά στο Ογκολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», γεννήθηκε η ιδέα να τρέξουν φέτος οι δρομείς της παρέας αυτής «'για έναν πολύτιμο σκοπό»- τα παιδια με νεοπλασματικές ασθένειες.

Και όταν είδαν τον Ξενώνα και τους μικρούς φιλοξενούμενους ασθενείς και ενημερώθηκαν για το έργο του μη κερδοσκοπικού φορέα, αποφάσισαν να τρέχουν για τη ΦΛΟΓΑ, να την εκπροσωπήσουν, να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη, να την κάνουν πιο γνωστή με το δικό τους τρόπο, από το δικό της μετερίζι.

Μαζί τους και η ελληνίδα της Διασποράς Βάλι Λαλιώτη που όπως αναφέρει σε σημερινή συνεντευξή της στο Αθηναικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ) έρχεται στην Αθηνα από τις Βρυξέλες για να τρέξει για τη Φλόγα.

Οπως λένε στο γεμάτο ανθρωπιά σημείωμα τους, από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η ιδέα στην υπόλοιπη παρέα, «με νέο πνεύμα και την ανθρώπινη έμπνευση στα πόδια», η παρέα μεγάλωσε σταδιακά, φτάνοντας σήμερα σχεδον πενήντα μέλη. «Συναντιόμαστε με ενθουσιασμό να τρέξουμε  και να συζητήσουμε  για το σκοπό μας, να ανταλλάξουμε  ιδέες και εμπειρίες. Έτσι, κάθε Τετάρτη απόγευμα,  δρομείς από όλα τα μέρη της Αθήνας, η πλειοψηφία εργαζόμενοι και οικογενειάρχες, συναντιόμαστε  για τον κοινό μας σκοπό. Κάποιοι από μας έχουν πλούσια και πολυετή εμπειρία στο δρομικό χώρο, ενώ άλλοι είναι νέοι και ο σκοπός της ΦΛΟΓΑΣ αποτέλεσε κίνητρο να τρέξουν πιο οργανωμένα από ό,τι συνήθιζαν» αναφέρουν.

«Κάποιοι δρομείς έχουμε  εμπειρία απο καρκίνο σε δικά μας  κοντινά πρόσωπα, ενώ οι περισσότεροι απλά θέλουμε  να τρέξουμε για να βοηθήσουμε  τον συνάνθρωπό μας. Πιστεύουμε  πως σήμερα ο άνθρωπος έχει αποξενωθεί από τον συνάνθρωπο του σε μεγάλο βαθμό, και είναι μεγάλη ανάγκη να κοιτάμε λίγο πιο πέρα από τους εαυτούς μας να δώσουμε τα χέρια και να έρθουμε πιο κοντά στον συνάνθρωπό μας που περνάει δύσκολες στιγμές».

Οι δράσεις της Φλόγας

Η ΦΛΟΓΑ, ο Σύλλογος που απο το 1982  ίδρυσαν και στηρίζουν οι γονείς των παιδιών αυτών με την συμπαράσταση μικρών και μεγάλων, επωνύμων ή μη χορηγών και φορέων, έχει αναπτύξει ένα πλέγμα δράσεων, σε συνεργασία με τις  Ογκολογικές κλινικές των Παιδιατρικών Νοσοκομείων της Αθήνας για την στήριξη των μικρών ασθενών.

Στον Ξενώνα της Φλόγας δίπλα στα Νοσοκομεία Παίδων φιλοξενούνται  δωρεάν στα 30 δωμάτια και μικρά διαμερίσματα τα παιδιά από την περιφέρεια για όσο διάστημα υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία και ακτινοβολίες στην Αθήνα μαζί με τους γονείς τους. Στον Ξενώνα λειτουργεί σχολείο, παρέχεται ψυχολογική και ψυχαγωγική υποστήριξη από εξειδικευμένο προσωπικό σε συνθήκες που δημιουργούν οικογενειακό περιβάλλον.

Παράλληλα μια άλλη δράση της Φλόγας  που απευθύνεται στα παιδιά που κατοικούν στην Αττική, τους παρέχει Νοσηλεία στο σπίτι από εξειδικευμένο προσωπικό κάτω από την καθοδήγηση και επίβλεψη των θεραπόντων ιατρών τους προκειμένου να αποφεύγεται η παραμονή τους στο νοσοκομείο ή τουλάχιστον να μειώνονται οι καθημερινές επισκέψεις τους εκεί. Μόλις πριν από λίγους μήνες η Φλόγα εγκατέστησε Αξονικό Τομογράφο τελευταίας τεχνολογίας στο Νοσοκομείο Αγία Σοφία ενώ η συμμετοχή της στην ίδρυση Ακτινοθεραπευτικού τμήματος για παιδιά στο Νοσοκομείο Αγλαΐα Κυριακού είναι καθοριστικής σημασίας.
Συγκέντρωση χρημάτων
Η παρέα των δρομέων της Φλόγας δεν αρκέστηκε στην προετοιμασία για τον Μαραθώνιο. «Ο καθένας από εμάς σχεδίασε και συγκεντρώνει χρήματα για τον σύλλογο στο οικογενειακό και επαγγελματικό του περιβάλλον. Εν μέσω οικονομικής κρίσης και αντιμετωπίζοντας τόσο την καχυποψία όσο και το δισταγμό της ελληνικής κοινωνίας, καθένας από μας ονειρεύεται πως η προσπάθεια μας θα μπορέσει να αποτελέσει ένα μικρό λιθαράκι στην μεγάλη ανάγκη ενίσχυσης της ΦΛΟΓΑΣ. Φοράμε τη φανέλα της «ΦΛΟΓΑΣ» και τρέχουμε. Πετάμε! Σκοπός μας είναι να ενημερωθεί ο κόσμος, μέσα από την προσπάθειά μας και να αφυπνιστεί για τον Ξενώνα της Φλόγας, αυτή την μεγάλη αγκαλιά» σημειωνουν.
Την Κυριακή 31 Οκτωβρίου οι  ερασιτέχνες δρομείς της Φλόγας θα τρέξουν στον 28ο Μαραθώνιο της Αθήνας. «Φέτος η βελτίωση του ατομικού ρεκόρ μας μπαίνει σε δεύτερη μοίρα. Από φέτος στόχος μας είναι η συμβολή μας στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας και ιδιαίτερα των παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια, των παιδιων της''Φλόγας'' ,που μας έχουν πραγματικά ανάγκη» αναφέρουν.
Την Κυριακη, λοιπόν, είναι η ημέρα τους.Τρέχουν για τα παιδιά με καρκίνο,  τρέχουν για τον ξενώνα τους,  τρέχουν για την ΦΛΟΓΑ, με το σήμα της ΦΛΟΓΑΣ στην ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥΣ.  Θέλουν να μάθουν την προσπάθεια τους όσο το δυνατόν περισσότεροι, «γιατί στα βήματα τους, εξυπηρετείται ένας μεγάλος σκοπός. Και δεν είναι ο μόνος «κόπος» τους τα 42 χιλιόμετρα της Κυριακής» αναφερει σε ανακοινωση του το Δ.Σ.του Συλλογου που υπογραφουν η Προεδρος κ. Μαρία Τρυφωνίδη και η Γεν. Γραμματέας κ. Χριστίνα Μπάκα. 

«Εδώ και μήνες προετοιμάζονται με προπονήσεις, με αναζήτηση χορηγών που μέσα από την προσπάθεια τους θα ενισχύσουν την ΦΛΟΓΑ και θα ευαισθητοποιήσουν όσους περισσότερους μπορούν. Την Κυριακή θέλουν το χειροκρότημα μας και την στήριξη του στόχου που υπηρετούν».
Για περισσότερες πληροφορίες:

«ΦΛΟΓΑ»

Αιγίου 7 Γουδί
Τ.Κ. 11527 Αθήνα
Τηλ.: 2107485000
www.floga.org.gr

mail: info@floga.org.gr

H παρουσίαση της Λαϊκής Συσπείρωσης για τη Λιβαδειά

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στην κατάμεστη αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου στην Κρύα και μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού, παρουσιάστηκε την Δευτέρα 15.10.2010 το ψηφοδέλτιο της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ του ΔΗΜΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ, από τον υποψήφιο Δήμαρχο Νώντα Κοτσικώνα.

Το ψηφοδέλτιο στελεχώνεται από φίλους του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, στο ψηφοδέλτιο στελεχώνεται από αγωνιστές, ριζοσπάστες και πολλούς συνεργαζόμενους, με διαφορετική πολιτική ταυτότητα, με τις δικές τους απόψεις, ακόμα και διαφωνίες, που συλλογικά εξετάζονται και μέσα από τους δρόμους του αγώνα αντιμετωπίζονται.

Στην ομιλία του ο υποψήφιος δήμαρχος Νώντας Κοτσικώνας, μεταξύ άλλων τόνισε: «Απευθυνόμαστε ανοιχτά σε όλους τους συμπατριώτες μας, χωρίς κανέναν περιορισμό και χωρίς κανέναν δισταγμό. Πάντα ήμασταν στην πρώτη γραμμή για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους και δεν θα σταματήσουμε να το κάνουμε. Πρέπει όμως τώρα και οι ίδιοι να σκεφτούν σοβαρά και διατηρώντας τις όποιες επιφυλάξεις και διαφωνίες μαζί μας, να δώσουν ώθηση με την ψήφο τους και ν’ ανατρέψουν τους συσχετισμούς στο νέο Δήμο Λιβαδειάς. Ανεξάρτητα εάν ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ, γιατί βλέπουν ότι εάν δεν ηττηθεί, τόσο ο επίσημος, όσο και ο ανεπίσημος κυβερνητικός υποψήφιος, θα έρθουν νέα, πιο σκληρά μέτρα σε βάρος των λαϊκών οικογενειών. Ή ακόμα γιατί βλέπουν ότι η στήριξη στη δήθεν ανεξάρτητη υποψηφιότητα του ΣΥΝ, αυτή της κας Πούλου, η οποία εξάλλου έχει δοκιμαστεί στη διοίκηση του Δήμου με τα γνωστά αποτελέσματα, στην καλύτερη περίπτωση θα θεωρηθεί ότι ναι μεν ο λαός είναι δυσαρεστημένος, αλλά κατανοεί και αντέχει νέα μέτρα. Μόνο η ψήφος στη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ δεν μπορεί να παρερμηνευτεί»

Στη συνέχεια, ο Νώντας Κοτσικώνας επισήμανε το κλίμα αισιοδοξίας αναφέροντας: «Γνωρίζουμε ότι τα μηνύματα είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. Πάρα πολλοί, έχουν ήδη πάρει τις αποφάσεις τους. Δεν πέφτουν στην παγίδα των διπλών συνδυασμών και των αναχωμάτων τους. Δεν ανέχονται τους διάφορους τοπικούς κομματικούς παραγοντίσκους να τους χειραγωγούν και να τους κατευθύνουν με βάση το δικό τους συμφέρον και τις συναλλαγές που οι ίδιοι έχουν κάνει με τους άλλους υποψήφιους. Οι απλοί άνθρωποι, τους έχουν γυρίσει την πλάτη και είναι μαζί μας. Ανοιχτά και χωρίς δισταγμό δηλώνουν την απόφασή τους να ψηφίσουν τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ. Όλοι αυτοί οι συμπατριώτες μας, στέλνουν το μήνυμα της ελπίδας, της αισιοδοξίας, της νίκης, της αλλαγής των συσχετισμών δυνάμεων στο Δήμο μας. Είναι η ώρα να εμπιστευτεί ο λαός τη δύναμή του. Να αντεπιτεθεί για τα δικαιώματά του, για την εξουσία του».

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Στην Εστία Μητέρας ο Τσιφής





Τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της Πούλου και 17 φωτογραφίες

















Αγαπητοί  φίλοι της δυναμικής συνεργασίας
Αγαπητοί συμπολίτες του διευρυμένου δήμου Λεβαδέων ,
Με μεγάλη μου χαρά σας καλωσορίζω στα εγκαίνια του εκλογικού μας κέντρου σήμερα, στην πρωτεύουσα του νέου Δήμου, την Λιβαδειά
Πριν 30 χρόνια εγκαταστάθηκα κι εγώ στην πόλη  για να ζήσω και να εργασθώ.  Η Λιβαδειά οι συμπολίτες μας ,αναγνώρισαν και τίμησαν, το επαγγελματικό μου έργο κι επίσης με τίμησαν  κάθε φορά που συμμετείχα στο κοινωνικό γίγνεσθαι,  στις εκλογικές διαδικασίες ανάδειξης  της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Προσωπικά αισθάνομαι ότι  χρωστάω πολλά κι οφείλω να ανταποδώσω
Πιστεύω επίσης ότι τώρα  που η Νέα διοικητική μεταρρύθμιση συνενώνει όμορους δήμους, συγκεντρώνει τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής, θα αποκτήσουμε μεγαλύτερη δύναμη και ενωμένοι θα καταφέρουμε  περισσότερα.
Η Λιβαδειά δεν ανταγωνίζεται τους όμορους μικρούς δήμους. Αντίθετα έχει κοινή πορεία μαζί τους. Η ανάπτυξη της περιοχής, η προστασία του περιβάλλοντος, η  εξυπηρέτηση και η ευημερία των κατοίκων είναι κοινή υπόθεση.
Η Λιβαδειά μπορεί να αποτελέσει ένα ισχυρό Καλλικρατικό Δήμο στην περιφέρεια κεντρικής Ελλάδας, παρά τις προσπάθειες  μερικών και τους κομματικούς τους σχεδιασμούς, που έγιναν μακριά από τους πολίτες, με γνώμονα τους ιδιοτελείς σκοπούς τους.
 Η Λιβαδειά δεν συρρικνώνεται και όλοι μαζί μπορούμε  να σχεδιάσουμε την οικονομική, οικιστική και κοινωνική ανάπτυξη του τόπου μας.
. Φίλες και φίλοι της Δυναμικής συνεργασίας
Βρεθήκαμε όλοι εμείς, οι υποψήφιοι του συνδυασμού, στις ιδιαίτερες συνθήκες της οικονομικής ύφεσης  και του μνημονίου. Παρά την απαξία της συμμετοχής,  που σκόπιμα οι ιθύνοντες καλλιέργησαν στο λαό για να παραμένουν άκριτοι και ατιμώρητοι, εμείς βρεθήκαμε γιατί ακριβώς στις ιδιαίτερες αυτές συνθήκες δεν πρέπει να απουσιάζει κανείς.
Η μόνη εγγύηση για το μέλλον  είναι η συμμετοχή των πολιτών, όλων μας, για να διασφαλίσουμε  συνταγματικά  δικαιώματά μας και να διεκδικήσουμε  την ποιότητα ζωής που μας αξίζει.  
Δεσμευόμαστε να μην επιβάλουμε καμία πρόσθετη τοπική φορολογία.
Με αυτές τις δεσμεύσεις βρεθήκαμε  άνδρες, γυναίκες , νέες και νέοι, άνθρωποι  διαφορετικών ιδεολογικοπολιτικών αντιλήψεων, πολίτες ελεύθεροι, ανένταχτοι χωρίς να προτάσσουν τις κομματικές τους ταυτότητες  και συμφωνήσαμε να διεκδικήσουμε το μέλλον μας.
Ενοχλήσαμε πολύ τους συντεταγμένους κομματικούς μηχανισμούς που θύμισαν σε όλους μας περασμένες δεκαετίες….. Διέδιδαν ψευδείς ειδήσεις ότι δεν θα καταφέρουμε να συνθέσουμε συνδυασμό…
Ανησυχούν σοβαρά  όταν διαπιστώνουν  ότι όχι απλά καταθέσαμε τον συνδυασμό μας αλλά κατά κοινή διαπίστωση αποτελείται από συμπολίτες άφθαρτους, ακομμάτιστους με διάθεση συμμετοχής και προσφοράς, χωρίς …πιέσεις,  «ταξίματᨻ και υποσχέσεις.
Δεν διεκδικήσαμε κομματικά χρίσματα .Το μοναδικό χρίσμα που διεκδικήσαμε και διεκδικούμε είναι το χρίσμα της τοπικής κοινωνίας.
Φίλες και φίλοι
Θα αναφερθώ συνοπτικά στους βασικούς άξονες του προγράμματός μας. Το ολοκληρωμένο, ρεαλιστικό και αναλυτικό πρόγραμμά μας για τον  καλλικρατικό δήμο και την Λιβαδειά αλλά και ξεχωριστά για κάθε συνενούμενο Δήμο θα κυκλοφορήσει την Τετάρτη.
Ο πρώτος άξονας που  αποτελεί και το μεγάλο στοίχημα του Καλλικράτη για τους νεοδιαμορφωμένους δήμους είναι η εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών του.
Με τη μεταφορά μέρος των νομαρχιακών υπηρεσιών στη δικαιοδοσία του Δήμου, οι δημοτικές υπηρεσίες αποκτούν μεγαλύτερο και δυσκολότερο ρόλο στην ομαλή λειτουργία τους.
Στόχος μας είναι να αξιοποιήσουμε το υπάρχον ανθρώπινο δυναμικό με διαδικασίες αξιοκρατίας και διαφάνειας για να αναδιοργανώσουμε τις δημοτικές υπηρεσίες έτσι ώστε να προσφέρουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες που σέβονται και στηρίζουν το δημότη και δεν δρουν ανταγωνιστικά προς το όφελος του Δήμου.
Μέλημα μας είναι να αξιοποιηθούν οι κατάλληλοι άνθρωποι στις κατάλληλες θέσεις έτσι ώστε να επιτύχουμε στο συντομότερο δυνατό χρόνο την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου και να αποτρέψουμε τα τυχόν προβλήματα που θα προκύψουν από τη μεταφορά και συγχώνευση των διαφόρων υπηρεσιών.
Η παρουσία μου στο Δήμο όλα αυτά τα χρόνια μου δίνει το πλεονέκτημα να γνωρίζω τις δυνατότητες και τις ελλείψεις των   δημοτικών υπηρεσιών και πιστεύω ότι μπορούμε να τις βελτιώσουμε για να δημιουργήσουμε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.
Δεύτερος βασικός άξονας στον προγραμματισμό μας αποτελεί η κοινωνική πολιτική.
Στις δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες που ζούμε, ο δήμος θα πρέπει να πάρει δραστικά μέτρα για να στηρίξει τους δημότες του. Με δομές και υπηρεσίες στοχεύουμε να στηρίξουμε την οικογένεια, τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, τους μετανάστες, τους ανθρώπους που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας.
Σκοπεύουμε να αξιοποιήσουμε όλες τις υπάρχουσες δομές και να αναπτύξουμε νέες εκεί που χρειάζεται. Με το σωστό προγραμματισμό και την αξιοποίηση εθνικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες υπηρεσίες που θα στηρίξουν τους δημότες στις δύσκολες αυτές εποχές.
Το έτος 2011 έχει ανακηρυχθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως έτος Εθελοντισμού. Ο Εθελοντισμός έρχεται να μας θυμίσει τις αξίες της ανθρώπινης προσφοράς προς τους άλλους. Έχουμε στόχο να συνεργαστούμε με όλους τους συλλόγους και ομάδες του Δήμου, να στηρίξουμε και να ενισχύσουμε το έργο τους.

Τρίτος βασικός άξονας στον προγραμματισμό μας είναι έργα και υποδομές.
Πρωταρχικός μας στόχος είναι η ανάπλαση και αξιοποίηση της περιοχής της Κρύας  με μία ολοκληρωμένη πρόταση, από το Τρίχινο γεφύρι, το Καταλανικό Κάστρο- μέσω του δικτύου μεσαιωνικών πόλεων-, το Ξενία, την ανάπλαση των όψεων των παρόχθιων κτιρίων με κίνητρα χαρακτηρισμού των υπογείων τους ως χώρου κυρίας χρήσεως, την σωστή συντήρηση του Πάρκου της ΄Ερκυνας και την εφαρμογή της υπάρχουσας μελέτης μέχρι την συμβολή με τον Μακρυσσαίο ποταμό. Η περιοχή της Κρύας και ολόκληρο το ποτάμι της Έρκυνας θα πρέπει να αποτελούν κέντρο ανάπτυξης του τουρισμού και του πολιτισμού του Δήμου.
Επίσης, ο  νέος διευρυμένος δήμος χρειάζεται έργα ανάπτυξης, όπως : βασικά έργα υποδομής δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης, οδικό δίκτυο για να διευκολύνεται  η απρόσκοπτη μετακίνηση των δημοτών στους δήμους και στους οικισμούς,  αξιοποίηση του φυσικού πλούτου,  πάρκα και εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Επίσης έργα στήριξης των αγροτικών και κτηνοτροφικών δραστηριοτήτων και ενίσχυση προγραμμάτων εναλλακτικών μορφών ενέργειας.
Οι  μελέτες και τα έργα θα υλοποιηθούν με  εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα.  Είμαστε σε θέση να σας διαβεβαιώσουμε ότι είμαστε έτοιμοι να αξιοποιήσουμε δημιουργικά κάθε οικονομικό πόρο του Δήμου και να αναζητήσουμε πόρους μέσα από προγράμματα και διεθνείς συνεργασίες.
 Δεσμευόμαστε ότι θα διεκδικήσουμε με τεχνογνωσία και προγραμματισμό κάθε έργο που μπορεί να ενταχθεί σε εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα.

Σε αυτή την πρόκληση, όλοι μαζί οι ανεξάρτητοι πολίτες  του συνδυασμού μας, επιτυχημένοι στην τοπική κοινωνία με τεχνογνωσία και εμπειρίες, με νέες ιδέες,  αποφάσισαν  να συνεργαστούν δυναμικά και να δράσουν για την ανάπτυξη του Δήμου μας.
Παρουσίαση των υποψηφίων
Από τα βάθη της καρδιάς μου θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την τιμή που μου κάνετε να είμαστε μαζί σε αυτόν  τον αγώνα για την ανάδειξη της νέας δημοτικής αρχής.
΄Ολοι μαζί μπορούμε να νικήσουμε στις επερχόμενες εκλογές, 
Όλοι μαζί μπορούμε να κερδίσουμε το μέλλον που μας ταιριάζει.
Είναι η ώρα να αναλάβουμε  ευθύνη  με
·       διαφάνεια και αξιοκρατία στη διοικητική μεταρρύθμιση
·       ευαισθησία και κοινωνική αλληλεγγύη στις συνθήκες του μνημονίου
·       με εμπειρία και τεχνοκρατική γνώση στη διεκδίκηση έργων και πόρων
Η ψήφος μας έχει δύναμη!
Καλό αγώνα ! Με τη νίκη!