Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Φωτιά σε εργοστάσιο στη Θήβα

Στις φλόγες τυλίχτηκε στις 00:20 τα ξημερώματα του Σαββάτου εργοστάσιο ανακύκλωσης απέναντι από στρατόπεδο στη Θήβα. Η φωτιά ξεκίνησε από ξερόχορτα, έξω από το χώρο του εργοστασίου και στη συνέχεια όμως «μπήκε» μέσα στον προαύλιο χώρο, καταστρέφοντας μηχανήματα, οχήματα και παλέτες με εμπορεύματα της επιχείρησης.

Στο έργο της κατάσβεσης, το οποίο διήρκησε μέχρι τις 02:30 τα ξημερώματα συμμετείχαν 15 άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με επτά οχήματα και μια υδροφόρα του Δήμου.

Η πυρκαγιά κατέκαψε ακόμη 15 στρέμματα καλλιεργειών γύρω από το εργοστάσιο, ενώ η εκτιμώμενη ζημιά της επιχείρησης ανέρχεται στα 260 χιλ. ευρώ. 

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Τραυματίστηκε θανάσιμα νεαρός σε κλαμπ της Μυκόνου

Δράστης, σύμφωνα με την αστυνομία, είναι 23χρονος Ελληνοελβετός.

Συμπλοκή για ένα μπουκάλι βότκα, μεταξύ νεαρών τουριστών από την Ελβετία και την Ιταλία, κατέληξε σε φονικό, σήμερα στις 5 τα ξημερώματα, στη Μύκονο. Ένας Ελβετός υπήκοος χτύπησε με αντικείμενο στο κεφάλι Ιταλό, κατά τη διάρκεια της συμπλοκής, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα.

Δράστης, σύμφωνα με την αστυνομία, είναι 23χρονος Ελληνοελβετός, ο οποίος ζει μόνιμα στην Ελβετία με την Ελβετίδα μητέρα του και είχε έρθει για διακοπές στην Ελλάδα με δύο φίλους του, τουρκικής υπηκοότητας, κουρδικής καταγωγής.

Θύμα είναι ο Ιταλός Stefano Raimondi του Paolo και της Maria Teresa, 21 ετών, από την Cascina Mandella, o οποίος είχει δεχτεί, σύμφωνα με τους γιατρούς του Κέντρου Υγείας Μυκόνου, χτύπημα απο μπουκάλι ή ποτήρι στο κεφάλι.

Το επεισόδιο σημειώθηκε στο κλαμπ «Cavo Paradiso», το οποίο την ώρα εκείνη ήταν κατάμεστο από κόσμο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας το επεισόδιο ξεκίνησε όταν τα μέλη της συντροφιάς από την Ελβετία διασκέδαζαν στο μπαρ και κάποια στιγμή έχασαν ένα μπουκάλι βότκα. Ο Ελληνοελβετός και οι φίλοι του θεώρησαν ότι το ποτό τους «έκλεψε» παρέα Ιταλών, που διασκέδαζαν δίπλα τους, και ζήτησαν το λόγο.

Οι δύο παρέες δεν άργησαν να έρθουν στα χέρια και κατά τη διάρκεια της συμπλοκής ο 23χρονος άρπαξε ένα μπουκάλι, ή ποτήρι, από το μπαρ και χτύπησε στο κεφάλι τον 21χρονο Ιταλό, ο οποίος έπεσε αιμόφυρτος στο έδαφος.

Οι Ελβετοί αρχικά τράπηκαν σε φυγή, ενώ ο νεαρός Ιταλός διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Μυκόνου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του. Μόλις ανακοινώθηκε στους φίλους του η τραγική κατάληξη, εκείνοι έξαλλοι ξέσπασαν στο Κέντρο Υγείας, διαλύοντας ό,τι βρήκαν μπροστά τους, και τράπηκαν σε φυγή.

Από την αστυνομία οργανώθηκε επιχείρηση και έκλεισαν όλες οι έξοδοι διαφυγής για τον δράστη και τους φίλους του, οι οποίοι προσήχθησαν αργότερα από διάφορα σημεία του νησιού. Εκεί, ο 23χρονος ομολόγησε την πράξη του.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, τόσο ο δράστης και οι φίλοι του, όσο και η παρέα του θύματος είχαν καταναλώσει αρκετή ποσότητα αλκοόλ.

Από την Ασφάλεια Μυκόνου διατάχθηκε νεκροτομία, η οποία θα γίνει αύριο, προκειμένου να διαπιστωθεί και ιατροδικαστικά, αν ο θάνατος του νεαρού Ιταλού επήλθε από το χτύπημα.

Ο 23χρονος Ελβετός θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου, ενώ εξετάζεται ο βαθμός συμμετοχής των δύο φίλων του στο επεισόδιο.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Το Δημοτικό Συμβούλιο Λιβαδειάς στις 29 Ιουλίου

H συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου   θα πραγματοποιηθεί την 29η Ιουλίου 2011, ημέρα Παρασκευή και ώρα 6.00 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου (Διοικητήριο). Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι:
1. Έκθεση αποτελεσμάτων εκτέλεσης προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2011 μέχρι 30-06-2011.
2.Έγκριση γενομένων δαπανών που αφορούν τις εορταστικές εκδηλώσεις του Αγ. Πνεύματος στην Τ.Κ. Αγ. Τριάδας.
3.Έγκριση γενομένων δαπανών που αφορούν τις εκδηλώσεις εορτασμού  του πολιούχου Α γ. Γεωργίου Δημ Κοιν. Αγ. Γεωργίου Δήμου Λιβαδειάς (24-25/4/2011).
4.Έγκριση γενομένων δαπανών που αφορούν την εκδήλωση μνήμης Ολοκαυτώματος Κυριακίου στις 5/6/2011.
5. Έγκριση γενομένων δαπανών που αφορούν την εκδήλωση μνήμης Ολοκαυτώματος Δαύλειας στις 15/5/2011.
6. Έγκριση γενομένων δαπανών που αφορούν την εκδήλωση μνήμης για τους εκτελεσθέντες το 1944 στο Καλάμι Βοιωτίας στις 12/6/2011.
7.Έγκριση εκτέλεσης δι΄ αυτεπιστασίας του έργου: ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ & ΟΙΚΙΣΜΩΝ.
8. Χορήγηση παραγωγικής άδειας για λαϊκή αγορά στην κα Καλαντζή Κωνσταντίνα.
9. Διάθεση πίστωσης ποσού 7.000,00 € για την πραγματοποίηση  πολιτιστικών εκδηλώσεων  Αυγούστου της Τοπ. Κοιν. Χαιρώνειας.

Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Συνελήφθη για όπλα και ναρκωτικά

 Συνελήφθη πρώτες πρωινές ώρες της 18-07-2011 στα Οινόφυτα Βοιωτίας από αστυνομικούς της Α΄Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, ένας (1) ημεδαπός, ηλικίας 29 ετών, κάτοικος Αγ. Αναργύρων Αττικής, κατηγορούμενος για παράνομη οπλοκατοχή και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
 Ειδικότερα σε έλεγχο που διενεργήθηκε, στο Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο που επέβαινε ο δράστης, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα (1) πιστόλι, δεκαπέντε (15) φυσίγγια και μία (1) αυτοσχέδια χάρτινη συσκευασία που περιείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους 2,5 γραμμαρίων. 
Το ανωτέρω όχημα, ιδιοκτησίας του δράστη, κατασχέθηκε ως μέσο μεταφοράς.