Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

«Μήδεια» σκότωσε το ενός έτους βρέφος της

Νέο σοκ με σύγχρονη «Μήδεια» συγκλονίζει την κοινή γνώμη, αυτή τη φορά στο Διδυμότειχο.

Πρόκειται για μια 21χρόνη μητέρα που ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου το μόλις ενός έτους βρέφος της μέσα στο σπίτι τους το μεσημέρι της Δευτέρας, κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες.

Το άτυχο μωράκι μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, όπου διαπιστώθηκε απλώς ο θάνατός του.

Οι γιατροί ειδοποίησαν αστυνομικούς του τοπικού τμήματος Ασφάλειας ότι το βρέφος είχε υποστεί κακοποίηση από την οποία επήλθε ο θάνατος και η 21χρονη μητέρα συνελήφθη αμέσως.

Κατά τη διάρκεια της προανάκρισης, η παιδοκτόνος δεν ήταν σε θέση να εξηγήσει τι την έκανε να ξυλοκοπήσει τόσο βάναυσα τον ίδιο της το γιο.

Η 21χρονη θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας με την κατηγορία της πρόκλησης θανατηφόρας βλάβης σε βρέφος, ενώ οι αστυνομικοί παίρνουν καταθέσεις από το συγγενικό της περιβάλλον και τους γείτονες προσπαθώντας να διαπιστώσουν πώς και γιατί έγινε το κακό.

Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Τρεις νεκροί από πυρκαγιά

Τρία άτομα ανασύρθηκαν νεκρά κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σε εξοχική μονοκατοικία στον Ωρωπό.

Τα τρία ηλικιωμένα άτομα, δύο 83χρονες γυναίκες και ένας 82χρονος άνδρας ήταν μέσα στο εξοχικό σπίτι που βρίσκεται στην οδό Μικράς Ασίας και Αθανασίου Διάκου την ώρα που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική μέσα στο σπίτι βρισκόταν ακόμη ένας ηλικιωμένος άνδρας 84 ετών ο οποίος αντελήφθη τη φωτιά, προσπάθησε να ειδοποιήσει τους υπόλοιπους, επικοινώνησε με την Πυροσβεστική και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ελαφρά τραύματα. Ο 82χρονος επιχείρησε να βγει από το σπίτι όταν άκουσε τις φωνές του 84χρονου αλλά τον καταπλάκωσε τμήμα της οροφής που κατέρρευσε. Οι δύο ηλικιωμένες βρέθηκαν νεκρές από τους άνδρες της Πυροσβεστικής πιθανότατα από ασφυξία.

Στο συμβάν επενέβησαν, 10 πυροσβέστες με πέντε οχήματα, μετά από κλήση που έλαβαν στις 04:45 σήμερα το πρωί. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις η πυρκαγιά οφείλεται σε βραχυκύκλωμα ψυγείου που βρισκόταν στον προαύλιο χώρο του σπιτιού.

Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση από το αρμόδιο ανακριτικό τμήμα.



Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συνελήφθη αντιδήμαρχος για εκβίαση και δωροδοκία



Αντιδήμαρχος δήμου της Δυτικής Αττικής, συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, κατηγορούμενος για απόπειρα εκβίασης και δωροδοκία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, που προέκυψαν απο την έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, ο αντιδήμαρχος εκβίαζε ιδιοκτήτες καντινών στην περιοχή του, ζητώντας σοβαρά ποσά, προκειμένου να τους επιτρέπει να λειτουργούν τις επιχειρήσεις τους.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία ιδιοκτήτη καντίνας, σύμφωνα με την οποία ο αντιδήμαρχος του ζήτησε εκβιαστικά 1.000 ευρώ, ενώ απαιτούσε 1.000-1.200 ευρώ το δίμηνο, προκειμένου να του εξασφαλίζει την άδεια για να λειτουργεί.

Σημειώνεται ότι ο αντιδήμαρχος, 45 ετών, ο οποίος είναι καθηγητής φιλόλογος και είχε εκλεγεί πρώτος δημοτικός σύμβουλος, ήταν εκτός των άλλων αρμόδιος για τα οικονομικά θέματα του δήμου και επομένως από εκείνον χορηγούντο οι άδειες για τις καντίνες, τα καταστήματα και τις λοιπές επιχειρήσεις.

Όπως έγινε γνωστό από αρμόδια αστυνομική πηγή, από τους αστυνομικούς προσημειώθηκαν τα χρήματα και αφού τα παρέλαβε στο γραφείο του, επενέβησαν και τον συνέλαβαν.

Πάνω του βρέθηκαν συνολικά 4.000 ευρώ, μεταξύ των οποίων τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα, ενώ η προέλευση των υπολοίπων εξετάζεται.

Κατά τη διάρκεια της προανάκρισης, προέκυψε και δεύτερος ιδιοκτήτης καντίνας, ο οποίος κατέθεσε ότι είχε δεχθεί και ο ίδιος παρόμοιο εκβιασμό από τον αντιδήμαρχο, που τον κάλεσε γι αυτόν τον σκοπό στο γραφείο του, αλλά αρνήθηκε να υποκύψει και αποχώρησε.

Ο συλληφθείς οδηγείται αυτή την ώρα στον εισαγγελέα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Τραγωδία με 4χρονο αγοράκι που παρασύρθηκε από οδηγό


Το άτυχο παιδί άφησε την τελευταία του πνοή στον δρόμο για το νοσοκομείο - Σκοτώθηκε μπροστά στη μητέρα του
Τη ζωή του έχασε ένα 4χρονο αγοράκι στην Κομοτηνή, όταν παρασύρθηκε από αυτοκίνητο που οδηγούσε 78χρόνη γυναίκα. Το τραγικό συμβάν έγινε το μεσημέρι της Τετάρτης (24-07-2013). Η 78χρονη παρέσυρε και χτύπησε τόσο τον 4χρονο όσο και την 25χρονη μητέρα του, η οποία τραυματίστηκε ελαφρά.

Σύμφωνα με το thrakitoday.com, η 78χρονη οδηγός του αυτοκινήτου συνελήφθη. Στο σημείο του δυστυχήματος, έφτασε γρήγορα ασθενοφόρο, αλλά ήταν αργά. Το άτυχο παιδί άφησε την τελευταία του πνοή στον δρόμο για το νοσοκομείο. Η αστυνομία προσπαθεί να ρίξει φως στα αίτια της τραγωδίας, που συγκλονίζει ολόκληρη την πόλη.

Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Νεκρός ο Μάριον Κόλα


Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας για τον εντοπισμό του συνεργού του που ξέφυγε - Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός 

Πραγματική μάχη δόθηκε τα ξημερώματα, περίπου τις 6.00, στα βουνά του Σουλίου, λίγο έξω από το χωριό Βροσύνα, στη συμβολή του Καλαμά με τον Ζαλογγοπόταμο, μεταξύ αστυνομικών και των δύο Αλβανών δραπετών των φυλακών Τρικάλων. Από τους πυροβολισμούς νεκρός έπεσε ο Μάριον Κόλα, ενώ ο συνεργός του Ιλίρ Κούπα κατόρθωσε να ξεφύγει και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών έχει τραυματιστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες έπεσαν περίπου 100 σφαίρες, κάτι που δείχνει τη «σκληρή» μάχη που έδωσαν οι άντρες των ΕΚΑΜ. Στον νεκρό Κόλα, πέραν από το Καλάσνικοφ, βρέθηκαν μία χειροβομβίδα στην τσέπη του και ένα σακίδιο με γεμιστήρες, χειροβομβίδες αλλά και μαγειρεμένα φαγητά.

Οι άνδρες των ΕΚΑΜ εντόπισαν τους δύο επικίνδυνους Αλβανούς, σε πολύ κοντινό σημείο από εκεί που είχαν χαθεί τα ίχνη τους μετά τον εντοπισμό τους από τις θερμικές κάμερες, στη Βροσύνα, από την πλευρά της Θεσπρωτίας. Ήταν πεζοί και όταν κατάλαβαν ότι έγιναν αντιληπτοί από τους αστυνομικούς έγινε πραγματική μάχη.

Από την ανταλλαγή των πυροβολισμών τραυματίστηκε στο γόνατο ένας αστυνομικός των ΕΚΑΜ. Αρχικά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χατζηκώστα στα Ιωάννινα, ενώ αυτή την ώρα μεταφέρεται στην Αθήνα προκειμένου να χειρουργηθεί.

Οι αστυνομικοί «χτενίζουν» την περιοχή για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του Κούπα.

Πριν από δύο εβδομάδες οι δύο Αλβανοί δραπέτες των φυλακών είχαν φθάσει μέχρι την περιοχή του Σουλίου, αφού προηγουμένως είχαν κλέψει τρία αυτοκίνητα. Ωστόσο, δεν κατόρθωσαν να περάσουν στην Αλβανία, καθώς είχε στενέψει γύρω τους ο αστυνομικός κλοιός.

Η δράση του Μάριον Κόλα

Οι φονικές διαθέσεις του σκληρού κακοποιού Μάριον Κόλα είχαν φανεί από το 2010, όταν είχε συλληφθεί από αστυνομικούς στον Βύρωνα για ληστείες τραπεζών.

«Είναι η πρώτη και η τελευταία φορά που με πιάνετε. Την επόμενη φορά ή θα σας σκοτώσω ή θα με σκοτώσετε», είπε στον αστυνομικό που τον συνέλαβε.

Από την απόδρασή του και μετά έχει δολοφονήσει δύο ανθρώπους στην Ελλάδα, την 25χρονη Κατερίνα στα Ίσθμια και τον 38χρονο αστυνομικό της Ασφάλειας Λιβαδειάς.

Μάλιστα ήταν επικηρυγμένος και στην Αλβανία, από τις οικογένειες δύο ανδρών τους οποίου είχε δολοφονήσει την δεκαετία του 1990.

Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Εσβησε 43χρονος στα χέρια των γονιών του


Λίγη ώρα πριν τα μεσάνυχτα, αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία και έχασε τις αισθήσεις του. Έντρομοι οι γονείς του τον μετέφεραν στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε, ότι ήταν νεκρός.Αιφνίδιος θάνατος 43χρονου σημειώθηκε τα μεσάνυχτα στη Χαλκίδα. O άτυχος άνδρας έμενε στην Κυψέλη Αττικής και βρισκόταν στην Χαλκίδα για ολιγοήμερες διακοπές, στο σπίτι των γονιών του.

Λίγη ώρα πριν τα μεσάνυχτα, αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία και έχασε τις αισθήσεις του. Έντρομοι οι γονείς του τον μετέφεραν στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε, ότι ήταν νεκρός.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, ο θάνατος του οφείλεται σε ανακοπή καρδιάς.

Πηγή: www.egnomi.gr

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στη Δάφνη Βοιωτίας


Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής κατάφεραν να «τιθασεύσουν» τις φλόγες

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που μαινόταν στην περιοχή Δάφνη της Βοιωτίας από το μεσημέρι, μετά από πολύωρη μάχη με τις φλόγες που έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Η φωτιά έκαψε δασική έκταση, χωρίς να απειλήσει κατοικίες. Στο σημείο επιχείρησαν νωρίτερα 20 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα, ενώ από αέρος στο έργο της κατάσβεσης συνέδραμαν δύο αεροσκάφη.