Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Ληστές σε μοναστήρι στη Θήβα

Ένας... θαμμένος θησαυρός ήταν ο στόχος των πέντε αγνώστων που έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους εισέβαλαν το απόγευμα της Κυριακής σε μοναστήρι στην περιοχή Μαυρομάτι Θηβών.

Τουλάχιστον αυτό είπαν οι πέντε άνδρες στον ηγούμενο της μονής τον οποίο ακινητοποίησαν μαζί με άλλους τρεις μοναχούς και μια καλόγρια πριν τους κλειδώσουν σε ένα δωμάτιο.

Τα σχέδιά τους «χάλασε» η αστυνομία που ειδοποιήθηκε για την εισβολή, με αποτέλεσμα οι πέντε κουκουλοφόροι να υποχρεωθούν να εγκαταλείψουν το μοναστήριο.

Λίγη ώρα αργότερα αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν δύο από τους πέντε δράστες ενώ οι υπόλοιποι τρεις αναζητούνται.

Αγρια δολοφονία με μαχαίρι

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη αγνώστου δράστη ή αγνώστων δραστών για την ανθρωποκτονία 57χρονου, σε καφενείο ιδιοκτησίας του στην περιοχή του Αχινού Φθιώτιδας που έχει προκαλέσει σοκ στην τοπική κοινωνία.

Ειδικότερα, κατά τις βραδινές ώρες της Κυριακής, ο 57χρονος βρέθηκε, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Στυλίδας, θανάσιμα τραυματισμένος εντός του καφενείου του, φέροντας πολλαπλά τραύματα από μαχαίρι σε διάφορα μέρη του σώματός του.

Στο σημείο μετέβησαν κλιμάκια του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας και του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, για την αυτοψία και εξερεύνηση του χώρου.

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία της έρευνας, προσδιορίστηκε ως κίνητρο η ληστεία, χωρίς ωστόσο να έχει εξακριβωθεί η αφαίρεση συγκεκριμένου χρηματικού ποσού, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο δράστης ή οι δράστες, φεύγοντας, μπορεί να μην πήραν χρήματα, αλλά άρπαξαν το πακέτο από τα τσιγάρα του θύματος.

Στο τόπου του εγκλήματος βρέθηκε το όπλο της δολοφονίας, ένα μαχαίρι, το οποίο κατασχέθηκε από τους αστυνομικούς. Με βάση την αστυνομία, ο δράστης -ή οι δράστες- το πήρε από την κουζίνα του καταστήματος και για άγνωστους λόγους επιτέθηκε στον 57χρονο, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.

Το όπλο του εγκλήματος θα σταλεί για εργαστηριακή εξέταση, ενώ παράλληλα παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής της σορού του θανόντα.

Τις αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο διεξάγει το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας.

Εξιχνιάστηκε υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων στη Λαμία

Εξιχνιάστηκε υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων, μέσω διαδικτύου, από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετά από καταγγελία 15χρονης. Σύμφωνα με την καταγγελία, χρήστης του διαδικτύου με τον οποίο συνομιλούσε στο Facebook, είχε στην κατοχή του φωτογραφικό υλικό με άσεμνο περιεχόμενο στο οποίο απεικονίζεται η ίδια. Το υλικό αυτό είχε αποσπάσει ο δράστης κατόπιν πίεσης, που είχε ασκήσει στην ανήλικη κατά τη διάρκεια επικοινωνίας που είχαν μέσω βιντεοκλήσεων.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, στο πλαίσιο παραγγελίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του δράστη και κατόχου του επίμαχου προφίλ καθώς και άλλων δυο εμπλεκομένων, για τους οποίους προέκυψε ότι είχαν πρόσβαση στο συγκεκριμένο προφίλ.

Πρόκειται για έναν 42χρονο Ρουμάνο, έναν 20χρονο Αλβανό κι ένα 32χρονο Έλληνα οι οποίοι κατηγορούνται για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου.

Κλιμάκιο αστυνομικών της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με τη συνδρομή του Τμήματος Ασφαλείας Λάμιας, πραγματοποίησε έρευνες παρουσία δικαστικού λειτουργού, στα σπίτια των εμπλεκομένων στη Λαμία. Από τις έρευνες προέκυψε ότι ο 20χρονος Αλβανός είχε αποσπάσει και αποθηκεύσει τις επίμαχες φωτογραφίες της ανήλικης, χωρίς τη συναίνεση της.

Κατασχέθηκε ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, ο οποίος θα αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακές εξετάσεις.

Για τον 20χρονο Αλβανό προέκυψε επιπλέον ότι στερούνταν εγγράφων για τη νόμιμη παραμονή του στη χώρα, λόγος για τον οποίο συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας.

Οι άλλοι δύο εμπλεκόμενοι δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης των ορίων της αυτόφωρης διαδικασίας, ωστόσο η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος και των τριών, υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Τρίχρονο κοριτσάκι έπεσε από τον 3ο όροφο πολυκατοικίας

Ένα τρίχρονο κοριτσάκι έπεσε από τον τρίτο όροφο πολυκατοικίας στη Μυτιλήνη, δίχως να το καταλάβει η μητέρα του, με αποτέλεσμα να το βρουν σε πεζοδρόμιο περαστικοί.

Δίπλα από το κοριτσάκι ήταν διάσπαρτα παιδικά ρουχαλάκια, σακούλες με φαγητά και διάφορα άλλα αντικείμενα.

Άμεσα ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ που μετέφερε το άτυχο κοριτσάκι αιμόφυρτο στο νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Η αστυνομία, έπειτα από εκτεταμένες έρευνες, εντόπισε τη μητέρα του παιδιού που πρόκειται για μία 20χρονη αλλοδαπή.

Η μητέρα του άτυχου κοριτσιού με εντολή της Εισαγγελίας οδηγήθηκε στο νοσοκομείο Μυτιλήνης, προκειμένου να βρίσκεται στο πλευρό του παιδιού της αλλά παραμένει εκεί υπό φρούρηση.

Σύμφωνα πάντως με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, στην Αστυνομία ισχυρίστηκε ότι το κοριτσάκι της πέρασε χωρίς να το αντιληφθεί κάτω από τις γρίλιες στη βεράντα απ' όπου έπεσε στο κενό.
 


Πηγή: Lesvosnews.gr

Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

Ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής έχασε τη ζωή του στην άσφαλτο

Η μοίρα επιφύλαξε άσχημο παχνίδι στον 26χρονο, ο οποίος λίγες ώρες μετά τον ποδοσφαιρικό αγώνα στην Ιστιαία, έχασε την ζωή του σε σφοδρό τροχαίο με το αυτοκίνητο του. Εχτές το απόγευμα αγωνίστηκε με την ομάδα της Ιστιαίας και το βράδυ βρέθηκε να διασκεδάζει με φίλους στην περιοχή.

Δυστυχώς όμως κατά την επιστροφή του έγινε το μοιραίο. Στις 2.15 τα μεσάνυχτα στο ύψος του περιφερειακού της Ιστιαίας έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του, το οποίο εξετράπη και καρφώθηκε σε κολόνα της ΔΕΗ.

Στο σημείο έφθασε άμεσα το ασθενοφόρο αλλά ο θάνατος του ήταν ακαριαίος και από την σύγκρουση το ΙΧ μετατράπηκε σε άμορφη μάζα σιδερικών. Σε βαρύ πένθος βυθίστηκε η Βόρεια Εύβοια καθώς το παλικάρι ήταν ιδιαίτερα αγαπητό και γνωστό με την ασχολία του στο ποδόσφαιρο. Η τελευταία πράξη της τραγωδίας ολοκληρώθηκε μόλις έμαθε η οικογένεια του το τραγικό νέο.

πηγή: eviazoom

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Πνίγηκε 5χρονο κοριτσάκι στη θάλασσα

Σε τραγωδία μετατράπηκε το παιχνίδι για ένα 5χρονο κοριτσάκι που πνίγηκε το μεσημέρι στο Αμμούδι Ζακύνθου.

Το περιστατικό σημειώθηκε κατά τις 14:30 στη θάλασσα κοντά στο σπίτι που φιλοξενούνταν η οικογένεια του, ενώ το Λιμεναρχείο ειδοποιήθηκε λίγο πριν από τις 15:00, όποτε κατέφθασε και το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, το κοριτσάκι έπαιζε με κάποια άλλα παιδιά στη θάλασσα και όταν έγινε αντιληπτό τι είχε συμβεί, λουόμενοι μαζί με μία νοσοκόμα που γνώριζε από πρώτες βοήθειες προσέτρεξαν σε βοήθεια. Όμως ήταν πλέον αργά γιατί το παιδί είχε χάσει τις αισθήσεις του και είχε πνιγεί. Όταν μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο του νησιού απλώς επιβεβαιώθηκε ο θάνατός του.
www.protothema.gr

Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013

Σύγκρουση αμαξοστοιχίας με αυτοκίνητο στη Μαμούρα

Πολύωρη ταλαιπωρία για τους 350 επιβάτες της αμαξοστοιχίας 601 που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα-Αλεξανδρούπολη. Στις 03.50 τα ξημερώματα, ο οδηγός εντόπισε σε διάβαση στις Αλαλκομενές, ένα ακινητοποιημένο αυτοκίνητο, το οποίο και παρέσυρε καθώς δεν πρόλαβε να ακινητοποιήσει την αμαξοστοιχία

Από τη σύγκρουση δεν υπήρξαν τραυματισμοί, ωστόσο η μία από τις δύο μηχανές τις αμαξοστοιχίας τυλίχτηκε στις φλόγες.

Μετά την κατάσβεση της φωτιάς, το τρένο επέστρεψε στον σταθμό της Κάτω Τιθορέας όπου με άλλη πλέον μηχανή και τρεις ώρες αργότερα, στις 07:00 το πρωί, συνέχισε το ταξίδι.
Πηγή: www.athina984.gr

Συλλήψεις στη Λιβαδειά




Τα δύο του ανήλικα ξαδέρφια είπε να πάρει μαζί στη νυχτερινή του βόλτα με το φορτηγό ένας 24χρονος από τη Λιβαδειά, για να επισκεφτούν «παρέα» την τοπική Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών και να αφαιρέσουν ογκώδη μεταλλικά αντικείμενα.

Με τα 14χρονα παιδιά για «βοήθεια», έφτασαν στον χώρο αποθήκευσης σιτηρών και από εκεί αφαίρεσαν μεγάλα μεταλλικά πλέγματα καθώς και ένα κοχλία σιλό μήκους περίπου πέντε μέτρων. (!)

Δεν φάνηκαν όμως ιδιαίτερα τυχεροί καθώς έγιναν αντιληπτοί από άνδρες της Αστυνομίας οι οποίοι τους συνέλαβαν, ενώ τα κλαπέντα επεστράφησαν στην Ένωση.

Επιμέλεια: Παύλος Κιρκασίδης

Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Eγινε δολοφόνος μπροστά στα μάτια της μητέρας του!


Δράστης και θύμα διεκδικούσαν την ίδια γυναίκα με την οποία διατηρούσαν φιλικές σχέσεις και αυτό τους είχε κάνει άσπονδους εχθρούς

Ούτε η μητέρα του που βρισκόταν δίπλα του κατάφερε να εμποδίσει τον 41χρονο γιο της να σηκώσει το κυνηγετικό όπλο και να πυροβολήσει εν ψυχρώ δυο φορές τον 38χρονο αντίζηλό του, ενώ εκείνος βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό του!

Δράστης και θύμα διεκδικούσαν την ίδια γυναίκα με την οποία διατηρούσαν φιλικές σχέσεις και αυτό τους είχε κάνει άσπονδους εχθρούς. Οι διαφορές τους κορυφώθηκαν το βράδυ της Τρίτης, όταν ο 38χρονος πήγε έξω από το σπίτι του 41χρονου στην Παντάνασσα του Αγρινίου και, σύμφωνα με κατοίκους του χωριού, τον απείλησε ανοιχτά ενώ βρισκόταν με τη μητέρα του στον εξωτερικό χώρο.

Χωρίς να πει λέξη, ο 41χρονος άρπαξε το όπλο και πυροβόλησε εναντίον του τη στιγμή που ο 38χρονος πατούσε γκάζι για να φύγει. Τα σκάγια τον βρήκαν σχεδόν εξ επαφής και ο θάνατός του ήταν ακαριαίος! Ο δράστης παρέμεινε στον τόπο του εγκλήματος περιμένοντας τους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν, ενώ το θύμα διακομίστηκε στο νοσοκομείο Αγρινίου όπου απλώς διαπιστώθηκε ότι ήταν νεκρός και η σορός του μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου για τη νεκροτομή.

Οι δυο πρωταγωνιστές του νέου φονικού που συγκλόνισε την κοινωνία της Αιτωλοακαρνανίας, ήταν παλιοί γνώριμοι των αστυνομικών αρχών για υποθέσεις ναρκωτικών και το τελευταίο διάστημα παρακολουθούσαν πρόγραμμα απεξάρτησης στο νοσοκομείο Αγρινίου.
πηγή: www.protothema.gr