Δευτέρα 27 Απριλίου 2009

Εξοχικό στη Βοιωτία χτίζει η Ελένη Μενεγάκη!

Το -όχι και τόσο μικρό- σπίτι στο λιβάδι της Ελένης! Η «βασίλισσα της πρωινής ζώνης» Ελένη Μενεγάκη και ο σύζυγός της Γιάννης Λάτσιος αγόρασαν ένα οικόπεδο είκοσι στρεμμάτων στη Στριγανιά της Κορώνειας και μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχουν κτίσει εκεί το πέτρινο «παλατάκι» τους. Ηδη οι εργασίες για την κατασκευή του ησυχαστηρίου τους (που θα είναι περίπου 200 τ.μ.) έχουν ξεκινήσει. Πίσω από την πέτρινη μάντρα με τα μαύρα κάγκελα η οικογένεια Λάτσιου θα φτιάξει το καταφύγιό της, όπου θα ζει ξέγνοιαστες ώρες, και κοντά στην Αθήνα (μόλις μιάμιση ώρα) αλλά και μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα και τους... paparazzi.

Η «ωραία Ελένη» της TV και ο σύζυγός της δεν επέλεξαν τυχαία αυτή την περιοχή. Πρόκειται για το αγαπημένο μέρος του κουμπάρου τους, του γνωστού ζωγράφου Αγγελου, ο οποίος έχει βαφτίσει τη μεγάλη κόρη της Ελένης Μενεγάκη, τη Λάουρα. Η «Espresso» βρέθηκε στην περιοχή και περιηγήθηκε στις ομορφιές της. Αντικρίσαμε έναν επίγειο παράδεισο, με ελάφια που πηγαινοέρχονταν ανενόχλητα στην απέραντη έκταση ιδιοκτησίας του γνωστού ζωγράφου, ο οποίος πριν από λίγο καιρό έπαθε έμφραγμα, υποβλήθηκε σε διπλό by-pass κι έκανε την Μενεγάκη να καρδιοχτυπήσει από την αγωνία της.

Η οικογένεια Λάτσιου επισκέπτεται συχνά την περιοχή και διαμένει σε κάποιον από τους πετρόκτιστους ξενώνες του κουμπάρου της. Στο εσωτερικό του «Καφενείου» του συγκροτήματος που ανήκει στον Αγγελο, το σκηνικό είναι όμορφο, μίνιμαλ και σικάτο. Κυριαρχούν οι φωτογραφίες της Ελένης που μαζεύει τομάτες (με τη βοήθεια του Αγγελου και της Λάουρας), αλλά και ένα πορτρέτο με την κόρη της, που φιλοτέχνησε ο ίδιος και συμβολίζει τη μητρότητα. Το σπίτι που θα φτιάξει η Ελένη είναι κυριολεκτικά στη μέση του πουθενά, (το πλησιέστερο χωριουδάκι που είναι η Κορώνεια απέχει δέκα λεπτά, αλλά ο δρόμος ως εκείί είναι χωμάτινος). Οπως φαίνεται όμως η απομόνωση είναι αυτό που επιδιώκει η οικογένεια Λάτσιου. Ενα ησυχαστήριο με το δικό του κήπο, αλλά και το μποστάνι του. Η Ελένη Μενεγάκη λατρεύει να ασχολείται με την καλλιέργεια λαχανικών. Κάθε φορά που επισκεπτόταν τη φάρμα του κουμπάρου της «ξαμολιόταν» στα χωράφια και μάζευε τα ζαρζαβατικά της. Ο Αγγελος και η Λάουρα ευχαριστιόνταν παιχνίδι καθώς κανένας δεν τα περιόριζε. Τώρα στην παρέα προστέθηκε και η μικρή Βαλέρια.


Το χειμώνα η συγκεκριμένη περιοχή της Βοιωτίας καλύπτεται από χιόνι. Για το λόγο αυτόν τα σπίτια της περιοχής διαθέτουν τεράστιες τζαμαρίες, καθώς το λευκό τοπίο είναι πραγματικά απολαυστικό. Σε κοντινή απόσταση υπάρχουν ρυάκια αλλά και πολλά μοναστήρια, όπως και μαγευτικά τοπία για κοντινές -στο σπίτι- εξορμήσεις. Ο κατασκευαστής όλων των ξενώνων -όπως και του σπιτιού της οικογένειας Λάτσιου- Σωτήρης Λάμπρου, μιλώντας στην «Espresso», αναφέρθηκε στη Στριγανιά που αναπτύσσεται συνεχώς, αλλά και στους διάσημους που την προτιμούν. «Η περιοχή έχει γίνει γνωστή λόγω του μεγάλου μας ζωγράφου, του Αγγελου, ο οποίος έχει τέσσερα κτίρια-ξενώνες, έναν πύργο και μία αίθουσα που την έχουμε ονομάσει "Καφενείο". Εκεί μαζεύονται όλοι οι φίλοι του τους οποίους φιλοξενεί».

Η τιμή του στρέμματος στη συγκεκριμένη περιοχή δεν είναι απαγορευτική. Σύμφωνα με τον κ. Λάμπρου το στρέμμα κοστίζει περίπου 1.000 ευρώ. Αυτό τον υπέροχο, ευλογημένο τόπο, που σε κάνει να διαπιστώνεις ότι το χέρι του ανθρώπου καμιά φορά μπορεί να αγγίζει χωρίς να καταστρέφει το περιβάλλον, τον έχουν ανακαλύψει και άλλοι διάσημοι. «Δίπλα έχει φτιάξει δύο σπίτια ο εφοπλιστής Βαγγέλης Τζανετάτος και η σύζυγός του Ελλη για τα παιδιά τους, τη Λούσυ και τον Δημήτρη. Αριστερά από το σπίτι του Αγγελου, έχει το δικό του οίκημα ο εφοπλιστής Γιάννης Μελέτης και η γυναίκα του Ελένη. Ολοι τους αγαπάνε πολύ την περιοχή!» τονίζει ο Σωτήρης Λάμπρου. «Αποτελούν μια ωραία παρέα. Τα σπίτια τους είναι ανοικτά για όλους. Τώρα έχουμε νέα... παρέμβαση, αυτήν της Ελένης Μενεγάκη και του συζύγου της Γιάννη Λάτσιου, που αγόρασαν ένα οικόπεδο 20 στρεμμάτων. Η οικογένεια βρίσκεται στη διαδικασία της άδειας. Θα φτιάξουν ένα πανέμορφο σπίτι 200 τετραγωνικών μέτρων. Επιθυμία του ζευγαριού είναι τα Χριστούγεννα το σπίτι να είναι έτοιμο προκειμένου να κάνουν εδώ γιορτές. Αυτό που ενδιαφέρει περισσότερο την Ελένη είναι να γίνει και το περιβόλι της για να καλλιεργεί ζαρζαβατικά».
ΣΑΣΑ ΣΤΑΜΑΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: