Τρίτη 30 Ιουνίου 2009

Βρέθηκαν τα οστά του Αποστόλου Παύλου;

Στον Απόστολο Παύλο ανήκουν -κατά πάσα πιθανότητα- τα υπολείμματα των οστών που βρέθηκαν σε τάφο ο οποίος βρίσκεται κάτω από το Βατικανό και είχε ανακαλυφθεί για πρώτη φορά το 2006.Σύμφωνα με τον «Guardian», αρχαιολόγοι ανακάλυψαν μέσα σε αυτόν τα απομεινάρια ενδυμάτων και οστών που χρονολογούνται από την περίοδο μεταξύ του 1ου και 2ου μ.Χ. αιώνα. Ειδικοί στο Βατικανό που ενασχολήθηκαν επισταμένως με την υπόθεση ισχυρίζονται πως η τοποθεσία όπου βρέθηκε ο τάφος, σε συνδυασμό με την επιγραφή που υπάρχει και γράφει «Paulo Apostolo Mart» (Απόστολος Παύλος και Μάρτυρας), αποτελούν ατράνταχτες αποδείξεις για το γεγονός πως τα οστά ανήκουν αναντίρρητα στον επονομαζόμενο και «Απόστολο των Εθνών».

Από την πλευρά του, ο Πάπας Βενέδικτος XVI τόνισε πως ο τάφος δεν έχει ανοιχτεί και πως το μόνο που έγινε ήταν έρευνες, μέσω ενός μικρού ανοίγματος που υπήρχε. Αυτές αποκάλυψαν πως εντός του τάφου υπήρχαν ίχνη διακοσμημένου πορφυρού λινού υφάσματος, καθώς επίσης και μικρά κομμάτια λιβανιού. «Τα υπολείμματα οστών που βρέθηκαν μέσα (σ.σ.: για τα οποία οι επιστήμονες δεν γνώριζαν κάτι περισσότερο σχετικά με την προέλευσή τους) ανακαλύφθηκε στη συνέχεια, με τη βοήθεια της μεθόδου χρονολόγησής τους με άνθρακα, πως ανήκαν σε κάποιον που έζησε μεταξύ του 1ου και 2ου μ.Χ. αιώνα» ανακοίνωσε χαρακτηριστικά ο Ποντίφικας.

Επίσης, ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας πρόσθεσε πως «το στοιχείο αυτό δείχνει να επιβεβαιώνει την ομόφωνη και αδιαμφισβήτητη παράδοση που θέλει αυτά τα λείψανα να είναι του Αποστόλου Παύλου, γεγονός που γεμίζει τις ψυχές μας με συναισθήματα».Αξίζει να σημειωθεί ο Πάπας έκανε τη συγκεκριμένη ανακοίνωση την περασμένη Κυριακή, κατά τη διάρκεια εορτασμών των 2.000 ετών από τη γέννηση του Απόστολου Παύλου και μόλις μία ημέρα μετά την σπουδαία ανακάλυψη της αρχαιότερης εικόνας του Αποστόλου των Εθνών (που χρονολογείται από τον 4ο αιώνα μ.Χ.) σε κατακόμβη της Αιώνιας Πόλης.
www.espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: