Σάββατο 1 Αυγούστου 2009

Τραυματίστηκε ζαρκάδι

Στο Εκτροφείο Θηραμάτων Γρεβενών φιλοξενείται πλέον το αρσενικό ζαρκάδι που έπεσε θύμα τροχαίου. Το άγριο ζώο, ηλικίας 4 χρονών, τραυματίστηκε από διερχόμενο όχημα λίγο μετά το χωριό Καλόχι, στις κατηφόρες πριν το ποτάμι, και έγινε αντιληπτό μετά από μέρες από άλλον οδηγό, ο οποίος τηλεφώνησε στην Τροχαία Γρεβενών, στον Κυνηγετικό Σύλλογο και στην Περιβαλλοντική Οργάνωση «Καλλιστώ».
Το ζαρκάδι εντοπίστηκε ακινητοποιημένο με τη βοήθεια κυνηγόσκυλου. Με αυτοσχέδιο φορείο - από κυνηγετικά γιλέκα – μεταφέρθηκε σε ειδικό χώρο στο Εκτροφείο Θηραμάτων Γρεβενών.
Ο κτηνίατρος κ. Γιάννης Χριστάκος, αφού το εξέτασε, διαπίστωσε ότι το ζώο υπέστη πολλαπλό κάταγμα στο μπροστινό αριστερό πόδι, με αποτέλεσμα να κριθεί αναγκαίος ο ακρωτηριασμός του, γιατί διαφορετικά θα πάθαινε γάγγραινα. Η επέμβαση έγινε σε συνεργασία και με τον κτηνίατρο της «Καλλιστώ».
Η επέμβαση ήταν απολύτως επιτυχημένη, ωστόσο το ζώο δεν έχει διαφύγει ακόμη τον κίνδυνο, καθώς το ζαρκάδι έχει αγχωθεί σε μεγάλο βαθμό -γεγονός, που πολλές φορές οδηγεί σε ασιτία.
Αν το ζαρκάδι κατορθώσει να επιβιώσει, όπως δείχνουν μέχρι τώρα τα πράγματα, θα παραμείνει ελεύθερο μέσα στην έκταση των περίπου 800 στρεμμάτων του εκτροφείου και θα συνεχίσει, έστω και με τρία πόδια, να ζει συντροφιά με τα υπόλοιπα 80 ζαρκάδια που φιλοξενούνται εκεί.
www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: