Κυριακή 11 Απριλίου 2010

Η Περιφέρεια Στερεάς στη Γαλλία για επενδύσεις

Σε 500 ξενους μεγαλους επενδυτες απο ολο τον κοσμο επιλεχτηκε να παρουσιασει τις δυνατοτητες για νεες παραγωγικες επενδυσεις στην περιοχη της μια και μοναδικη Περιφερεια απο την ελληνικη επικρατεια - αυτη της Στερεας Ελλαδας. Η ευκαιρια περεχεται στο πλαισιο του 8ου Παγκόσμιου Συνέδριου Επενδύσεων 2010 που θα γίνει 2-4 Ιουνίου στο La Baulle στη Γαλλία οπου η συμμετοχη της Περιφερειας Στερεάς Ελλάδας -μιας από τις 8 Περιφέρειες από όλο τον κόσμο που επιλέχτηκαν - εξασφαλιστηκε μετα απο αξιολογηση 45 αιτησεων για προσέλκυση επενδύσεων, που εγινε με επενδυτικά και οικονομικά κριτήρια ανάπτυξης.

Το Παγκόσμιο Συνέδριο Επενδύσεων είναι ένας υψηλού κύρους θεσμός που ειδικά όσον αφορά στην Ευρώπη είναι επικεντρωμένο στην τεχνολογία, στην επιχειρηματικότητα, στις επενδύσεις και γενικά στις δράσεις για την τόνωση της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης. Η συμμετοχή της ελληνικης Περιφερειας επιτεύχθηκε, οπως αναφερεται σε σχετικη ανακοινωση, μετά από συντονισμένες προσπάθειες της Γενικής Γραμματέως της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Κατερίνας Διαμαντοπούλου και των συνεργατών της «και αποτελεί μοναδική ευκαιρία προβολής και προώθησης της Περιφέρειας – και μέσω αυτής της χώρας – σε ένα ειδικό κοινό από ηγέτες παγκόσμιου επιπέδου στους τομείς της οικονομίας, της υψηλής τεχνολογίας και της πολιτικής με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων στους Νομούς Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Εύβοιας Ευρυτανίας και Φωκίδας».

Μεταξυ των επιβεβαιωμένων ομιλητων από τον χώρο της πολιτικής και των επιχειρήσεων είναι οι Herman van Rompuy, Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ben Verwaayen, Διοικητής της Alcatel – Lucent, Jiang Jianqing, Διοικητής της Industrial & Commercial Bank of China, James S. Turley, Διοικητής και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ernst & Young και πολλοί άλλοι. Ειδικότερα οι 8 Περιφέρειες που θα παρουσιαστούν ως περιοχές με δυνατότητες αξιόλογων επενδύσεων και θα βρίσκονται στο επίκεντρο των τριήμερων εκδηλώσεων του 8th World Investment Conference 2010 είναι 4 από την Ευρώπη, 2 από την Ασία και 2 από την Αμερική. Τις δυνατότητες και το επενδυτικό – αναπτυξιακό θεσμικό πλαίσιο όσον αφορά στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θα παρουσιάσει 12μελής αντιπροσωπεία, όπως προβλέπεται από τον κανονισμό του Συνεδρίου.

Η προβολή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας μέσω της συμμετοχής της Γενικής Γραμματέως κ. Κατερίνας Διαμαντοπούλου και συνολικά της αντιπροσωπείας αναμένεται να είναι μεγάλη καθώς το συνέδριο καλύπτεται από περίπου 70 δημοσιογράφους των μεγαλύτερων Μ.Μ.Ε (εφημερίδων και TV) σε παγκόσμιο επίπεδο όπως τα Associated Press, Bloomberg, Dow Jones, Le Figaro, Time Magazine και άλλα. Ήδη υπάρχει δημοσιογραφικό ενδιαφέρον για συναντήσεις με την ελληνική αντιπροσωπεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: