Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Σοκ στη Φωκίδα για την παπαδιά

Σοκ στο χωριό της Φωκίδας

«Δεν ήταν και πρότυπο παπαδιάς, αλλά δεν περιμέναμε να φθάσει στο φόνο»





Υπό τις αποδοκιμασίες δεκάδων κατοίκων της περιοχής προσήχθη στις 11.50 π.μ στον Εισαγγελέα Πύργου η παπαδιά και ο εραστής της που σκότωσαν τον άτυχο ιερέα.

Ο κόσμος που είχε πληροφορηθεί την προσαγωγή των κατηγορουμένων, είχε συγκεντρωθεί στην είσοδο του Δικαστικού Μεγάρου και τους αποδοκίμασε με έντονο τρόπο.

Οι κατηγορούμενοι προσήχθησαν με ισχυρή αστυνομική δύναμη με τρία αυτοκίνητα και δύο μοτοσυκλέτες.

Κατά την προσαγωγή της, η παπαδιά φορούσε μαύρο αμάνικο μπλουζάκι και μαύρο παντελόνι, ενώ ο δράστης φορούσε φόρμα εργασίας.

Ο εισαγγελέας μελετά την δικογραφία και αναμένεται να τους παραπέμψει στον ανακριτή για απολογία.

Σοκ στο χωριό της Φωκίδας

Σοκαρισμένη από την εν ψυχρώ δολοφονία του ιερέα Αθανάσιου Αυγερόπουλου είναι η αδερφή του Έφη η οποία δεν μπορεί να πιστέψει ακόμη πως η νύφη της σχεδίασε με τον εραστή της το θάνατο του αδερφού της.

«Θέλω να σαπίσει στη φυλακή. Το κακό που μας έκανε δεν μπορώ να το περιγράψω. Μέχρι να αποκαλυφθούν όλα όσα έκανε μου έλεγε «Έφη σ’αγαπώ» και της έλεγα «Δώρα θα το περάσουμε μαζί» υποστήριξε σε δηλώσεις της στον Ελεύθερο Τύπο η αδερφή του θύματος.

Αλλά και στη μικρή κοινωνία των Πυρών Φωκίδας οι κάτοικοι δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν πως έχασαν με αυτό τον τρόπο τον ιερέα τους. «Δεν ήταν και πρότυπο παπαδιάς, αλλά δεν περιμέναμε να φθάσει και στο φόνο» λένε συγχωριανοί του Αθανάσιου Αυγερόπουλου, ο οποίος είδε τον εραστή της γυναίκας του να τον εκτελεί με οχτώ σφαίρες.

Ο 52χρονος ιερέας είχε γεννηθεί στην Αθήνα και από μικρός είχε δείξει μια τάση προς την εκκλησία. Έμενε στο Μαρούσι και εργαζόταν ως ηλεκτροσυγκολλητής. Πριν από 10 χρόνια αποφάσισε να φύγει από την πρωτεύουσα και να εγκατασταθεί στο χωριό όπου καταγόταν η οικογένειά του.

Εκεί παντρεύτηκε και απέκτησε τρία παιδιά τα οποία μεγάλωνε με τη σύζυγό του.

Το τελευταίο διάστημα οι σχέσεις του ζευγαριού περνούσαν κρίση, σύμφωνα και με όσα είπαν στους αστυνομικούς τα παιδιά της οικογένειας.

Παρά τους τσακωμούς και τις έντονες λογομαχίες ο ιερέας προσπαθούσε με κάθε τρόπο να ευχαριστεί τη σύζυγό του. Για το λόγο αυτό «έτρεχε» να ολοκληρώσει κάποιες γραφειοκρατικές υποθέσεις έτσι ώστε να ανοίξει ταβέρνα στο χωριό που θα την είχε η σύζυγός του. Ακόμη και τα συχνά ταξίδια που έκανε στην Ηλεία στο πατρικό της συζύγου του ήταν για εκείνη για να βλέπει τους γονείς της, αλλά και τον εραστή της ο οποίος καταγόταν από τα Κρέστενα ένα χωριό κοντά στο δικό της.
Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: