Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Τραγικός θάνατος Ισραηλινού ορειβάτη στο φαράγγι του Γοργοπόταμου

 
 

Σε τραγωδία κατέληξε η προσπάθεια μια ομάδας Ισραηλινών ορειβατών να διασχίσουν ένα από τα πιο δύσκολα φαράγγια της Ευρώπης, αυτό του Γοργοπόταμου στη Φθιώτιδα.

Μια ομάδα 11 ατόμων -7 Ισραηλινοί και 4 Πολωνοί- πήγαν την Τετάρτη για ορειβασία στην περιοχή του Γοργοποτάμου. Τρεις από τους Ισραηλινούς αποφάσισαν να διασχίσουν το φαράγγι του Γοργοποτάμου. Ξεκίνησαν στις 8:00 το πρωί από την είσοδο του φαραγγιού, που βρίσκεται πιο πάνω από τα δυο βουνά σε υψόμετρο 1270 μέτρα και οι υπόλοιποι της ομάδας τους περίμεναν στην έξοδο πάνω από τον Γοργοπόταμο. Η διάσχιση είναι περίπου 12 ώρες.

Λίγο μετά τις 20:00 το βράδυ οι αρχές ενημερώθηκαν από μέλος της ομάδας ότι οι τρεις ορειβάτες δεν είχαν φανεί και ότι μάλλον κάτι κακό είχε συμβεί.

Αμέσως, σύμφωνα με το Lamiareport.gr, σήμανε συναγερμός και άνδρες της ΕΜΑΚ έσπευσαν στην περιοχή για να συναντήσουν αυτούς που είχαν βγει από το φαράγγι και να οργανώσουν επιχείρηση εντοπισμού των αγνοουμένων.

Τελικά λίγο πριν τις 2:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης οι άνδρες της ΕΜΑΚ μαζί με οδηγό έμπειρο ορειβάτη, που γνωρίζει το φαράγγι, έφτασαν στο σημείο και εντόπισαν τη σορό του Ισραηλινού, που είχε βγει στην επιφάνεια του νερού.

Η επιχείρηση ανάσυρσης και μεταφοράς της σορού κράτησε περισσότερο από τρεις ώρες, αφού το σκοτάδι, η στάθμη του νερού και γενικά οι συνθήκες ήταν πολύ δύσκολες.

Το φαράγγι του Γοργοποτάμου είναι πολύ εντυπωσιακό και επιβλητικό. Θεωρείται το πιο τεχνικό και δύσκολο φαράγγι στην Ελλάδα και συγκαταλέγεται στα τρία πρώτα σε όλη την Ευρώπη.
 
Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: