Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009

Διακήρυξη της Τασίας Κοντογιάννη, υποψηφίας του ΚΚΕ

ΜΕ ΔΥΝΑΤΟ Κ.Κ.Ε. ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΥΝΑΤΟΣ Ο ΛΑΟΣ!

Γιατί οι εργαζόμενες άνεργες, οι νέες, οι φτωχές αγρότισσες και συνταξιούχες, οι γυναίκες του μικρομάγαζου, του καθημερινού μόχθου να ψηφίσουν το Κ.Κ.Ε. ;
Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που δεν λέει άλλα το πρωί για να κάνει άλλο το βράδυ. Όλες οι αντιδραστικές «μεταρρυθμίσεις» που έκαναν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ σαν κυβερνήσεις, πότε ο ένας και πότε ο άλλος, πέρασαν πρώτα πάνω από τα δικαιώματα των γυναικών στη δουλειά, στην συνταξιοδότηση, στην κοινωνική και πολιτική ζωή, στην μητρότητα.

Παλιότερα οι ανάγκες του κεφαλαίου έβγαλαν την γυναίκα στην παραγωγή. Τώρα την υποχρεώνουν να συμβάλλει πολλαπλά στην αύξηση των κερδών του. Αντί για μόνιμη και σταθερή δουλειά με όλα τα εργασιακά, ασφαλιστικά και αναπαραγωγικά δικαιώματα, τη έσπρωξαν στη μερική απασχόληση και στο ωρομίσθιο, με την τρομοκρατία να οργιάζει στους χώρους δουλειάς, μπροστά στη λαίλαπα της ανεργίας που μαστίζει ιδιαίτερα γυναίκες και νεολαία. Η δημιουργία σπιτικού για τα νέα ζευγάρια και η απόκτηση έστω και ενός παιδιού είναι «δρόμος μετ΄ εμποδίων!». Άρχισε η σχολική χρονιά με αυξανόμενη την οικονομική επιβάρυνση των λαϊκών οικογενειών. Ήδη και στο νομό μας εκατοντάδες παιδιά έμειναν έξω από τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που δεν έλειψε από κανένα δίκαιο αγώνα του λαού μας. Είναι κόμμα έμπειρο, δοκιμασμένο στις θύελλες, δεν μπορούν να το βάλουν στο χέρι! Δίνουμε το αγωνιστικό παρόν στο εργοστάσιο, στο γιαπί, στην επιχείρηση, στο χωράφι, στο σχολείο, στην υπεράσπιση του περιβάλλοντος. Δίχως την δράση του ΚΚΕ θα βρισκόμασταν πιο πίσω.

Προτείνει στο λαό τον άλλο δρόμο ανάπτυξης, τον δρόμο της λαϊκής εξουσίας και οικονομίας. Ακριβώς γιατί ξέρει ότι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δεν αλλάζουν, θα γίνονται χειρότεροι. Από τα άλλα λεγόμενα μικρά κόμματα, το ΛΑΟΣ είναι ρατσιστικό κόμμα, ακροδεξιό στήριγμα της πλουτοκρατίας ενώ καμιά εμπιστοσύνη δεν μπορεί να δώσει ο αριστερός κόσμος στο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ ή στους «Πράσινους».

Οι γυναίκες της Βοιωτίας, έστω κι αν δεν συμφωνούν σε όλα με το ΚΚΕ , είναι καιρός να κάνουν ένα βήμα μπροστά. Να μην ψηφίσουν τα κόμματα που ψηφίζουν οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες και οι εφοπλιστές αλλά να ρίξουν στην κάλπη Κ.Κ.Ε.


ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ ΤΑΣΙΑ
Υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ στη Βοιωτία


Καθηγήτρια Μαθηματικός, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Βοιωτίας
Γραμματέας του Συλλόγου Γυναικών επαρχίας Λιβαδειάς
Γραμματέας του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Φιλίας και Αλληλεγγύης
Μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Γυμνασίου Λιβαδειάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: