Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2008

Πρωτοβουλία Πολιτών Λιβαδειάς

Το δελτίο Τύπου που μας απεστάλη από την Πρωτοβουλία Πολιτών Λιβαδειάς.
Με κινητοποιήσεις το Σάββατο και την Κυριακή, οι πολίτες της Λιβαδειάς και οι εργαζόμενοι της ΔΕΠΑΛ, απαντήσαμε στα σχέδια για την παράδοση της Κρύας από το Δήμο στα Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα και από κει σε άγνωστη κατεύθυνση. Με συμβολική κατάληψη, πάνω από 150 άτομα επαναλειτουργήσαμε τη Νεροτριβή, μέχρι αργά το βράδυ του Σαββάτου, ενώ το πρωί της Κυριακής συγκεντρωθήκαμε με πανό στο χώρο του αγιασμού, μοιράσαμε προκηρύξεις και φωνάξαμε συνθήματα μετά τη λήξη της τελετής. Όπως αναφέραμε στην προκήρυξη:
«Το ξεκίνημα του νέου χρόνου, σημαδεύεται στη Λιβαδειά με το κλείσιμο όλων των δημοτικών εγκαταστάσεων στην ΚΡΥΑ. Με θολούς χειρισμούς, ψεύτικες υποσχέσεις και κρυφές συνεννοήσεις, η δημοτική αρχή διέλυσε αιφνίδια, στην εκπνοή του 2007, τη Δημοτική Επιχείρηση και παρέδωσε το ΞΕΝΙΑ στα Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα.»
Η εξέλιξη αυτή προετοιμάζει το έδαφος για την παράδοση όλης αυτής της περιοχής, αφού χωρίς την ΔΕΠΑΛ, είναι στον αέρα και η σύμβαση για τα άλλα δύο κτίρια, το Νερόμυλο και τη Νεροτριβή. Η ΚΡΥΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΧΕΡΙΑ. Το πρόβλημα που δημιουργείται είναι τεράστιο καθώς οι πολίτες της Λιβαδειάς, δεν θα έχουν πια κανένα λόγο για την διαχείριση αυτής της περιοχής : μαρασμός, παρακμή ή «αξιοποίηση» της Κρύας (και με ποιο τρόπο) θα είναι θέματα που θα αποφασίζονται έξω από την πόλη μας.
Όμως η μοναδική περιοχή της Κρύας, το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της Λιβαδειάς, δεν τους ανήκει. Ανήκει σε όλους μας. Η θλιβερή εικόνα της Κρύας το τελευταίο διάστημα έχει ήδη βλάψει σοβαρά την πόλη και τα αισθήματά μας. Όλοι μαζί πρέπει να επιβάλλουμε:
- να επιστραφεί το ΞΕΝΙΑ, να ανοίξει πάλι και να λειτουργήσει προς όφελος της πόλης μας.
- ολόκληρη η περιοχή να παραμείνει δημοτική.
Συμπαραστεκόμαστε στους εργαζόμενους που μένουν στο δρόμο, χωρίς να τους έχουν καταβάλει δεδουλευμένα και σε όλους τους συμπολίτες μας που θίγονται από αυτή τη πρωτοφανή μεθόδευση που πλήττει ευθέως και μόνο τα συμφέροντα των πολιτών της Λιβαδειάς.
Όλοι μαζί να ακυρώσουμε στην πράξη τα σχέδια για το ξεπούλημα της Κρύας.
Η Κρύα είναι η κοινή μας περιουσία.

Πρωτοβουλία Πολιτών Λιβαδειάς
6/1/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια: