Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2011

Τα βραβεία του Φεστιβάλ Ζωγράφου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ζωγράφου, 19/9/2011

ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Ν.Π.Δ.Δ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Γρ. Προέδρου Αθ. Παπαγιαννόπουλου

Δ/νση: Ι. Θεολόγου 22, 157 73

τηλ: 210-7713099

Δ Ε Λ Τ Ι Ο ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Αυλαία του 25ου Φεστιβάλ Πανελλήνιων Θεατρικών Αγώνων Ερασιτεχνικών Θιάσων στο Δήμο Ζωγράφου

Με την απονομή των βραβείων έπεσε η αυλαία για τους Πανελλήνιους Θεατρικούς Αγώνες Ερασιτεχνικών Θιάσων, που διοργάνωσε για 25η χρονιά το Ν.Π. Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου.

Θίασοι από το Δίστομο μέχρι τη Μεσσηνία έδωσαν το παρόν ανεβάζοντας επί σκηνής σημαντικά έργα του ελληνικού και ξένου θεατρικού ρεπερτορίου, που κινήθηκαν από το κλασικό και το αστικό δράμα στην μεταεπαναστατική κωμωδία και την παρωδία.

Κάθε βράδυ, θεατές από την Αττική αλλά και άλλες περιοχές της Ελλάδας τιμούσαν με την παρουσία και το ζεστό χειροκρότημά τους την προσπάθεια των ερασιτεχνικών θιάσων, που κατά κοινή ομολογία, φέτος, ξεπέρασαν με την ερμηνεία τους κάθε προσδοκία, αποδεικνύοντας ότι δεν υστερούν στο ελάχιστο, σε σχέση με τους επαγγελματίες συναδέλφους τους.

Οι φετινοί θεατρικοί αγώνες αφιερώθηκαν στη μνήμη ενός μεγάλου ποιητή, που έφυγε πριν λίγους μήνες από τη ζωή, το Γιάννη Βαρβέρη. Το θεατρικό κριτικό, που μαζί με τον Κώστα Γεωργουσόπουλο έπαιξαν πρωτεύοντα ρόλο στην πορεία της θεατρικής τέχνης, τον πνευματικό άνθρωπο, που μετέφρασε πολλούς αρχαίους συγγραφείς. Μαζί με το Γιάννη Βαρβέρη τιμήθηκαν η πρώην δήμαρχος Ζωγράφου και ιδρύτρια του φεστιβάλ, κα Φωτεινή Σακελλαρίδου καθώς και δύο σημαντικοί άνθρωποι του θεάτρου και του πολιτισμού. Ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Θανάσης Παπαγεωργίου, ο οποίος, εφέτος, ανέλαβε και την ευθύνη της κριτικής επιτροπής και η μεγάλη κυρία της Τέχνης, Λήδα Πρωτοψάλτη.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Ζωγράφου κ. Κωνσταντίνος Καλλίρης, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, γνωστοί εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού χώρου, ενώ, πριν από την απονομή, η θεατρική ομάδα «CARPEDIEM» του Δήμου Ζωγράφου παρουσίασε, εκτός συναγωνισμού, «Το Γαμήλιο Εμβατήριο» του Αγ. Τερζάκη.

Οι βραβεύσεις έχουν ως εξής :

 1. Βραβείο Καλύτερης Παράστασης

α) Στη θεατρική παράσταση

« Επτά Λογικές Απαντήσεις», τou Λεωνίδα Προυσαλίδη,

από τη Θεατρική Ομάδα «Πολιτιστικές Απόπειρες Ν. Μάκρης».

β) Στη θεατρική παράσταση,

« Η Κραυγή»της Θεατρικής Ομάδας 18+1 του Θεάτρου Παράθλαση, από τη Θεσσαλονίκη.

 1. Βραβείο Σκηνοθεσίας

στον Περικλή Καρακωνσταντόγλου για τη θεατρική παράσταση, « Επτά Λογικές Απαντήσεις», του Λεωνίδα Προυσαλίδη,

από τη Θεατρική Ομάδα «Πολιτιστικές Απόπειρες Ν. Μάκρης».

 1. α΄ ανδρικού ρόλου

α) στον Ορέστη Ζακυνθινό για τον ρόλο του « Γιώργου », από τη θεατρική παράστασταση, « Επτά Λογικές Απαντήσεις» του Λεωνίδα Προυσαλίδη, από τη Θεατρική Ομάδα «Πολιτιστικές Απόπειρες Ν. Μάκρης».

β) στο Θοδωρή Αρεστό, για το ρόλο του « Χρήστου », από τη θεατρική παράστασταση, « Επτά Λογικές Απαντήσεις», του Λεωνίδα Προυσαλίδη, από τη Θεατρική Ομάδα «Πολιτιστικές Απόπειρες Ν. Μάκρης».

 1. β΄ ανδρικού ρόλου

α) στον Παρασκευά Κουνούκλα, για το ρόλο του « Λογιώτατου », από τη θεατρική παράσταση «Βαβυλωνία » του Δ. Κ. Βυζάντιου, που παρουσιάστηκε, από τον “Όμιλο Φίλων Θεάτρου Λιβαδειάς.”

 1. α΄ γυναικείου ρόλου

α)στη Μαρία Ρούσση για τον ρόλο της «μάνας», από τη θεατρική παράστασταση, « Επτά Λογικές Απαντήσεις» του Λεωνίδα Προυσαλίδη, , από τη Θεατρική Ομάδα «Πολιτιστικές Απόπειρες Ν. Μάκρης».

β΄ γυναικείου ρόλου

α) στην Αγγελική Τριανταφυλλίδη, για το ρόλο της στη θεατρική παράσταση,«Δέστε τους», του Μάριου Ποντίκα,

που παρουσιάστηκε από τη Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΑΠΟΛΛΩΝ» , Περιγιαλίου Κορινθίας.

β) στη Βενετία Μπαλάφα, για το ρόλο της στη θεατρική παράσταση «Δέστε τους», του Μάριου Ποντίκα,

που παρουσιάστηκε από τη Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΑΠΟΛΛΩΝ» , Περιγιαλίου Κορινθίας.

γ) στην ΑγγελικήΚρουσταλούδη, για το ρόλο της «Eazy», στη θεατρική παράσταση,

« Η Κραυγή»της Θεατρικής Ομάδας 18+1, του Θεάτρου Παράθλαση από τη Θεσσαλονίκη.

 1. Βραβείο Σκηνικών

Στη Δήμητρα Χαλκιοπούλου, για τη θεατρική παράσταση, « Επτά Λογικές Απαντήσεις», του Λεωνίδα Προυσαλίδη, από τη Θεατρική Ομάδα «Πολιτιστικές Απόπειρες Ν. Μάκρης».

Βραβείο Κοστουμιών

Στον Κώστα Ταρπατζή, για τη θεατρική παράσταση, « Η Κραυγή»της Θεατρικής Ομάδας 18+1 του Θεάτρου Παράθλαση, από τη Θεσσαλονίκη.

 1. Βραβείο Μουσικής Σύνθεσης

στο Γιάννη Ψειμάδα, για τη θεατρική παράσταση, «Ο Λεπρέντης» του Μ. Χουρμούζη, από το δημοτικό θέατρο Μαραθώνα.

 1. Βραβείο Μουσικής Επιμέλειας

Στη Θεατρική Ομάδα 18+1 του Θεάτρου Παράθλαση, από τη Θεσσαλονίκη.

11.Βραβείο Φωτισμού

στον Περικλή Καρακωνσταντόγλου, για τη θεατρική παράσταση, « Επτά Λογικές Απαντήσεις» του Λεωνίδα Προυσαλίδη, από τη Θεατρική Ομάδα «Πολιτιστικές Απόπειρες Ν. Μάκρης».

12.Βραβείο Κοινού

α) Στη θεατρική παράσταση, « Επτά Λογικές Απαντήσεις» τou Λεωνίδα Προυσαλίδη, από τη Θεατρική Ομάδα «Πολιτιστικές Απόπειρες Ν. Μάκρης».

Ειδικός Έπαινος

 • Στην Κατερίνα Ζαχείλα
 • Στη Φώφη Μπάλιου
 • Στην Αντωνία Σαραντίδου
 • Στη Βιργινία Παππά

για την ερμηνεία ανδρικών ρόλων από γυναίκες, στη θεατρική παράσταση «Βαβυλωνία » του Δ. Κ. Βυζάντιου, που παρουσιάστηκε από τον Όμιλο Φίλων Θεάτρου Λιβαδειάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: