Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Ερανοι της… απάτης σε Βόλο και Λαμία


Έρανοι της… απάτης σε Βόλο και Λαμία


Δεκάδες είναι τα θύματα απάτης το τελευταίο χρονικό διάστημα στον Βόλο από ομάδα επιτηδείων, που γυρίζουν από πόρτα σε πόρτα και ζητούν χρήματα για ενίσχυση του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Αναπηρία.

Μάλιστα, δεν διστάζουν, στην προσπάθειά τους να συγκεντρώσουν χρήματα, να χρησιμοποιούν το όνομα της προέδρου του συλλόγου Ράνιας Καρανικόλα, επικαλούμενοι την καθυστέρηση των επιδομάτων, για να πείσουν τα υποψήφια θύματά τους για τις... καλές τους προθέσεις.

Οι απατεώνες προχώρησαν σε ακόμη μία τακτική, προκειμένου να αποσπάσουν χρήματα από ανυποψίαστους πολίτες. Συγκεκριμένα, όταν τα θύματα ζητούσαν απόδειξη, τους έλεγαν πως δεν μπορούσαν να τους κόψουν, ωστόσο τους έδιναν ένα μπλοκ να γράψουν πάνω το ονοματεπώνυμό τους, αλλά και το ποσό της δωρεάς.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Αναπηρία, Ράνια Καρανικόλα, πρόκειται για δύο γυναίκες, οι οποίες χρησιμοποιούν τον σύλλογο για προσωπικό τους όφελος εκμεταλλευόμενες την ευαισθησία και τα αλληλέγγυα συναισθήματα των συμπολιτών τους.

Την ίδια ώρα παρατηρείται το ίδιο φαινόμενο και στη Λαμία. Οι απατεώνες κυκλοφορούν στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή τις τελευταίες ημέρες κάνοντας «έρανο» για λογαριασμό του Συλλόγου Παραπληγικών Λαμίας.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

Δεν υπάρχουν σχόλια: