Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Eνα γιοτ πέρα από κάθε φαντασία!


Αυτό το yacth ξεπερνά κάθε φαντασία!


Στην κατηγορία των πολυτελών yacht ανήκουν τα πιο εντυπωσιακά σκάφη, αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ. Μια από τις κορυφαίες εταιρείες σχεδιασμού τέτοιων σκαφών είναι η AVAdesign. Ο ιταλικός οίκος, δημιούργησε μια πρωτότυπη θαλαμηγό που κερδίζει τόσο σε εντυπώσεις, όσο και σε ουσία.
Το σκάφος ονομάζεται NEW DIAMOND και σχεδιάστηκε για ένα Ρώσο πολυεκατομμυριούχο. Ο αγνώστων στοιχείων κύριος, ζήτησε από την ιταλική εταιρεία ένα yacht που θα ξεφεύγει από τα συνηθισμένα. Η AVAdesign, έπειτα από λίγο καιρό του παρουσίασε το εν λόγω project, το οποίο είναι βέβαιο ότι τον άφησε άφωνο.
To NEW DIAMOND έχει μήκος 70 μέτρα και εκτείνεται σε τέσσερα καταστρώματα. Έχει κατασκευαστεί κυρίως από αλουμίνιο και χρησιμοποιεί οικολογικές τεχνολογίες, με το σύστημα πρόωσης να είναι υβριδικό. Τροφοδοτείται από δύο μηχανές diesel και δύο τεράστιους ηλεκτροκινητήρες σε συνδυασμό με τουρμπίνες αερίου, προσφέροντας μεγάλη ισχύ και συνάμα χαμηλή κατανάλωση καυσίμου και εκπομπές ρύπων.
Το χαρακτηριστικό το σκάφους είναι η μεγάλη γυάλινη οροφή στο πίσω τμήμα, η οποία μετακινείται ηλεκτρικά. Έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να καλύπτει την κεντρική πισίνα και ταυτόχρονα να παρέχει προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία, αλλά και από τα αδιάκριτα βλέμματα.  
Στον εξοπλισμό του περιλαμβάνεται τζακούζι, σάουνα, beach bar σε αμερικάνικο στιλ και χώρος για καταδύσεις! Μέσω μιας καταπακτής στο εσωτερικό του σκάφους, οι επιβάτες μπορούν να φορέσουν τη στολή και τις μπουκάλες και να βουτήξουν στο νερό, χωρίς να τους βλέπει κανείς.
Οι υπερ-πολυτελείς καμπίνες δεν θα μπορούσαν να λείπουν, όπως και τα ασανσέρ, με τους 14 επιβάτες να έχουν στη διάθεση τους, αίθουσα σινεμά, γυμναστήριο, ένα πλήρες εστιατόριο και πολλά ακόμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: