Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Απάτη-μαμούθ με αγρότη της Βοιωτίας

Απάτη - μαμούθ με αγρότη της Βοιωτίας ο οποίος ενώ δεν διαθέτει ούτε ένα στρέμμα γης εμφανίζεται να έχει εκδώσει συνολικά τιμολόγια περίπου 200 εκατ. ευρώ από πωλήσεις πατάτας και κρεμμυδιών.

Εκδίδοντας τα πλαστά τιμολόγια ο εν λόγω «αγρότης» κατάφερε να οικειοποιηθεί παρανόμως επιστροφή ΦΠΑ εκατομμυρίων ευρώ. Από ένα πρώτο έλεγχο των ελεγκτών του ΣΔΟΕ μάλιστα εμφανίζεται να διαθέτει πολυτελείς κατοικίες και αυτοκίνητα και να διάγει γενικότερα πολυτελή βίο.

Σύμφωνα με στοιχεία από την έρευνα ο συγκεκριμένος αγρότης θα έπρεπε προκειμένου να δικαιολογήσει το ύψος των πωλήσεών του να έχει καλλιεργήσει διπλάσια έκταση από την καλλιεργούμενη έκταση του νομού Βοιωτίας (όσον αφορά την καλλιέργεια πατάτας και κρεμμυδιών).

Τα τιμολόγια παραπέμπουν σε συναλλαγές με περίπου 50 εταιρείες κυρίως ζωοτροφών οι οποίες όμως στον έλεγχο δηλώσουν ότι δεν γνωρίζουν τον αγρότη ούτε έχουν αγοράσει ποτέ προϊόντα από αυτόν.

Κατά τον έλεγχο ο εν λόγω «αγρότης» δεν παρουσίασε ούτε τίτλους ιδιοκτησίας αγροτικής γης ούτε καν μισθωτήρια και είπε με ωμότητα στους ελεγκτές ότι δεν έχει ούτε ένα ευρώ να τους δώσει...

Σπ. Δημ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: