Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Συνελήφθησαν για κλοπές στον Ορχομενό


Με συναρμολογούμενα κοντάρια που είχαν στην άκρη τους γάντζους με γείωση (!) ξήλωναν τα καλώδια από τους μετασχηματιστές της Δ.Ε.Η. δύο 29χρονοι Αλβανοί, οι οποίοι είχαν ρημάξει και τα αντλιοστάσια στην ευρύτερη περιοχή του Ορχομενού Βοιωτίας προκαλώντας ζημιές ύψους 44.000 ευρώ!

Οι  δυο αλλοδαποί συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε., ενώ μετέφεραν τη λεία τους με ένα αυτοκίνητο σε αγροτικό δρόμο του Ορχομενού. Στο πορτ μπαγκάζ και τα πίσω καθίσματα, είχαν φορτώσει τα έξι ειδικά διασκευασμένα κοντάρια, εννέα κουλούρες καλωδίων χαλκού βάρους 200 κιλών, τρεις κόφτες με τους οποίους τα έκοβαν και ένα ζευγάρι γάντια.

Οι  δράστες ομολόγησαν ότι τις  τελευταίες ημέρες είχαν ξηλώσει  τα καλώδια από τους μετασχηματιστές και τα αντλιοστάσια που εξυπηρετούσαν αρδευτικά έργα στις θέσεις Ακόντιο, Κερατοβούνι και Αραποχώρι Βοιωτίας και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς κατηγορούμενοι για διακεκριμένες κλοπές και φθορές. Το αυτοκίνητό τους κατασχέθηκε ως μέσο μεταφοράς προϊόντων κλοπής, ενώ η προανάκριση που ανέλαβαν οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Λιβαδειάς διερευνά αν εμπλέκονται και σε άλλες παρόμοιες κλοπές.

www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: