Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Μάχη με οπλισμένους κυνηγούς χαλκού στη Βοιωτία!


Οι αστυνομικοί κατάφεραν μετά από πάλη να αφοπλίσουν 28χρονο ένοπλο Αλβανό και να τον συλλάβουν μαζί με άλλους τρεις ομοεθνείς συνεργούς του ηλικίας 41, 31 και 24 χρόνων, ενώ ένας 30χρονος πρόλαβε να διαφύγει και αναζητείται

Στα χέρια με τα μέλη μιας σπείρας «κυνηγών» χαλκού που είχαν ρημάξει εργοστάσια και εταιρείες σε διάφορες περιοχές της Βοιωτίας ήρθαν οι άνδρες της Ο.Π.Κ.Ε., διακινδυνεύοντας μάλιστα τη ζωή τους αφού ένας από αυτούς κρατούσε μια κυνηγετική καραμπίνα και τους απειλούσε!

Οι αστυνομικοί, που είχαν εντοπίσει την πενταμελή συμμορία κρυμμένη στην οροφή ενός ανενεργού εργοστασίου στην Τανάγρα, κατάφεραν μετά από πάλη να αφοπλίσουν τον 28χρονο ένοπλο Αλβανό και να τον συλλάβουν μαζί με άλλους τρεις ομοεθνείς συνεργούς του ηλικίας 41, 31 και 24 χρόνων, ενώ ένας 30χρονος πρόλαβε να διαφύγει και αναζητείται.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν καλώδια ηλεκτροδότησης μήκους 300 μέτρων και αξίας 60.000 ευρώ τα οποία είχαν κόψει από τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου, το όπλο που είχε σβησμένο τον αριθμό του με 26 φυσίγγια και ένα στην θαλάμη, δύο κόφτες μετάλλων και δύο φαλτσέτες, τέσσερις κουκούλες, ένας φακός κεφαλής, ένα ζευγάρι μάλλινα και ένα πλαστικά γάντια, δύο ζεύγη μάλλινες κάλτσες και έξι κινητά.

Από τον Ιανουάριο του 2012, οι πέντε κακοποιοί είχαν λεηλατήσει 16 εργοστάσια και εταιρείες στις περιοχές του Σχηματαρίου, Οινοφύτων, Τανάγρας, Οινόης και άλλες στη  Βοιωτία και είχαν ξηλώσει καλώδια που η αξία τους υπερβαίνει τα 340.000 ευρώ! Στα σπίτια τους κατασχέθηκαν δύο φορητοί υπολογιστές, ένας ηλεκτρονικός τροχός, ένα βενζινοκίνητο αλυσοπρίονο, δύο κυνηγητικά φυσίγγια και δύο διαβατήρια.

Οι δράστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση,  διακεκριμένες κλοπές και φθορές και παράβαση του νόμου για τα όπλα και την Δευτέρα θα απολογηθούν στον ανακριτή. Σε βάρος του 28χρονου έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι για διακίνηση παράνομων μεταναστών.

www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: