Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Υπαρχιφύλακας και δύο κακοποιοί νεκροί έπειτα από ανταλλαγή πυροβολισμών


Οι κακοποιοί, πιθανότατα αλβανικής καταγωγής, άνοιξαν πυρ με καλάσνικοφ εναντίον των τριών αστυνομικών που διενεργούσαν ελέγχους για παράνομη αλιεία.
Του Γιαννη Σουλιωτη

Αιματηρό επεισόδιο, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους ένας υπαρχιφύλακας και δύο άτομα πιθανότατα αλβανικής καταγωγής, σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, στην περιοχή Πρεσπών Φλώρινας, κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα.
Στο περιστατικό ενεπλάκησαν συνολικά τρεις αστυνομικοί από το τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Πρεσπών που πήγαν να ελέγξουν άτομα μέσα σε καλύβα, στο πλαίσιο ελέγχων για παράνομη αλιεία.
Αμέσως μόλις αντιλήφθηκαν την παρουσία των αστυνομικών, οι δράστες που ήταν οπλισμένοι με καλάσνικοφ, άνοιξαν πυρ τραυματίζοντας θανάσιμα τον 43χρονο υπαρχιφύλακα του τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Πρεσπών, ο οποίος ήταν πατέρας ενός 12χρονου κοριτσιού.
Ειδικές μονάδες της αστυνομίας κινούνται στην περιοχή προκειμένου να διαπιστώσουν αν υπάρχουν και άλλοι επικίνδυνοι κακοποιοί.
Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Φλώρινας κ. Γιάννης Μουρατίδης, δήλωσε ότι οι αλλοδαποί κακοποιοί «ήταν έτοιμοι για όλα» τονίζοντας ότι παρόμοια περιστατικά με οπλισμένους αλλοδαπούς που επιδίδονται σε εγκληματικές δραστηριότητες στα σύνορα συμβαίνουν διαρκώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: