Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2007

Το συνέδριο της ΚΕΔΚΕ

Από την Τετάρτη έως την Παρασκευή θα διαρκέσει το ετήσιο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ που φέτος θα πραγματοποιηθεί στο Κάστρο Κυλλήνης, στην Ηλεία, σε ένδειξη συμπαράστασης στους πολίτες και τους Δήμους της περιοχής που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου.
Την έναρξη του συνεδρίου θα κηρύξει, ως είθισται, ο υπουργός Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλος ενώ την κεντρική εισήγηση θα παρουσιάσει ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ και δήμαρχος Αθηναίων κ. Νικήτας Κακλαμάνης.Σε ειδικούς θεματικούς κύκλους κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα συζητηθούν τα μεγάλα ζητήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης:
1. Τα θεσμικά ζητήματα, δηλαδή ο Καποδίστριας2, η θεσμοθέτηση της μητροπολιτικής διακυβέρνησης στα μεγάλα πολεοδομικά συγκροτήματα, η καθιέρωση του β΄ βαθμού Αυτοδιοίκησης σε επίπεδο Περιφέρειας.
2. Τα οικονομικά προβλήματα των ΟΤΑ και οι προτάσεις της ΚΕΔΚΕ για την επίλυσή τους.
3. Τα διαρκώς ογκούμενα κοινωνικά προβλήματα με προτάσεις για τις πολιτικές της Αυτοδιοίκησης στον κοινωνικό τομέα και στον τομέα της απασχόλησης.
5. Τα ζητήματα περιβάλλοντος όπως η διαχείριση των απορριμμάτων και των υδατικών πόρων, ζητήματα χωροταξίας-πολεοδομίας και η προώθηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην Ελλάδα.

Ειδικές συζητήσεις θα γίνουν για την πρόταση της ΚΕΔΚΕ που αφορά τον επαναπροσδιορισμό του συστήματος Πολιτικής Προστασίας καθώς και για την αποτελεσματική συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στο σχεδιασμό και την υλοποίηση του Δ΄ ΚΠΣ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: