Παρασκευή 1 Αυγούστου 2008

Η νεολαία ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας για την εκλογή του Κώστα Πανταζή

Με ένα ακραιφνώς πολιτικό κείμενο ο Γραμματέας Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας Γιώργος Σκλάβος χαιρετίζει την εκλογή του νέου Γραμματέα της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, Κώστα Πανταζή. Δείτε.


Η Νεολαία ΠΑΣΟΚ έχει πλέον Γραμματέα
για ολόκληρη τη Νεολαία…
Βιώνουμε μία πρωτόγνωρη για την γενιά μας πολιτική συγκυρία, τόσο σε παγκόσμιο όσο και σε εθνικό επίπεδο. Παγκόσμια κυριαρχεί η οικονομική κρίση με ορατές και επώδυνες τις συνέπειες της. Συνέπειες που ολοένα και περισσότερο αγγίζουν τους λαούς της υφηλίου και, κυρίαρχα, τα κατώτερα εισοδηματικά κοινωνικά στρώματα και τους λαούς των χωρών του τρίτου κόσμου. Με πρόσχημα μάλιστα την κρίση αυτή, οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές ηγεσίες, οι οποίες κυριαρχούν στα κέντρα λήψης αποφάσεων, αναιρούν και ακυρώνουν κοινωνικές κατακτήσεις και δικαιώματα. Δικαιώματα που κατέκτησαν οι προηγούμενες ,από εμάς, γενιές. Δικαιώματα τα οποία κινδυνεύουμε όχι μόνο, να μην κληροδοτήσουμε στα παιδιά μας, αλλά και να μην τα αξιοποιήσουμε εμείς ως γενιά. Το κράτος πρόνοιας, τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα, οι συνθήκες εργασίες μας, καθημερινά φαλκιδεύονται. Στη χώρα μας ειδικότερα, φαλκιδεύονται από μία ανάλγητη,και βαθιά αντιλαική και ανίκανη κυβέρνηση .


Στην Ελλάδα όμως, σήμερα, δεν έχουμε να αντιμετωπίσουμε μόνο την οικονομική κρίση, και τις νεοφιλεύθερες πολιτικές, που στοχεύουν δήθεν στην υπέρβασή της. Παρατηρούμε άναυδοι μία εντυπωσιακή περιδίνηση του πολιτικούς σκηνικού, υπό το φως των αποκαλύψεων για τη διαπλοκή και το μαύρο χρήμα των πολιτικών κομμάτων.

Όλα αυτά μάλιστα συμβαίνουν, τη στιγμή που η προκλητικότητα των γειτόνων μας, Τούρκων και Σκοπιανών, απειλεί άμεσα την εδαφική μας ακεραιότητα και προσβάλλει βάναυσα την εθνική μας αξιοπρέπεια. Δεν είναι βέβαια τυχαίο ότι μία σειρά προκλητικών επιθέσεων σε βάρος της χώρας μας, εκδηλώνονται αυτή τη στιγμή, που η κυβέρνηση, δεν κυβερνά αλλά αγωνίζεται να συγκαλήψει, τις υπαρκτές σκιές σκανδάλων που αναδύονται στην επικαιρότητα. Δεν είναι τυχαίο ότι αυτή η επίθεση λαμβάνει χώρα ενώ στο τιμόνι, της διακυβέρνησης, βρίσκεται η πιο, ανίκανη και ανεπαρκής κυβέρνηση της μεταπολίτευσης.

Η Ελληνική Κοινωνία αντιμετωπίζει μία εν τέλει κρίση παρακμής. Για εμάς αυτή η κρίση είναι η πρόκληση να βγάλουμε τη γενιά μας, τον τόπο μας, το κίνημα μας, από τα αδιέξοδα που φαίνεται να δημιουργούνται. Είναι η πρόκληση να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαρία. Ευκαιρία για ανάταση, ευκαιρία για αναγέννηση. Είναι η πρόκληση να κάνουμε τη δική μας ΥΠΕΡΒΑΣΗ.
Είναι η ώρα η δική μας γενιά να βγει μπροστά, στην προάσπιση της εθνικής μας αξιοπρέπειας, στην προάσπιση της κοινωνικής συνοχής, στην προάσπιση της διαφάνειας. Είναι η ώρα η δική μας γενιά, να θέσει το όραμα, της Ελλάδας του 21ου Αιώνα. Της Ελλάδας της δημιουργίας, της ανάπτυξης, της κοινωνικής συνοχής. Την Ελλάδα που ανήκει στους Έλληνες, στον Υπερήφανο Λαό της. Την Ελλάδα της Εθνικής Αυτοπεποίθησης.

Για να πετύχουμε τους φιλόδοξους στόχους που σαν νέοι άνθρωποι, έχουμε και πρέπει να έχουμε, οφείλουμε να παλέψουμε απαλλαγμένοι απο τις λογικές της μικροδιαχείρησης, τις λογικές των καπετανάτων και των απολίτικων παρεών, που στο όνομα της γενιάς μας έχουν εγκληματίσει σε βάρος της. Να απελευθερωθούμε από κάθε είδους εξάρτηση, που έχει αναφορά στο αρνητικό μας παρελθόν, να αναδείξουμε τα δικά μας χαρακτηριστικά, τα χαρακτηριστικά μιας γενιάς που ξεπερνάει τις δυσκολίες και τα εμπόδια , μιας γενιάς που μάχεται, μιας γενιάς που ξέρει να ΝΙΚΑ . Τα χαρακτηριστικά μιας γενιάς, που δε θα περιφρουρήσει μόνο τα δικαιώματα που κληρονόμησε αλλά θα κληροδοτήσει στις επόμενες γενιές, καινούριες κατακτήσεις.


Η οργάνωσή μας, για να εκπληρώσει τον ιστορικό της ρόλο, πρέπει να είναι μία οργάνωση μέσα στην Κοινωνία, μέσα στη Νεολαία και στα κινήματά της. Πρέπει να γίνουμε και πάλι οργάνωση νεολαίας, και όχι οργάνωση παραγόντων που παράγουν και αναπαράγουν εσωκομματικούς συσχετισμούς.

Ο νέος Γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, Κώστας Πανταζής, δεσμεύτηκε, να δώσει όλες μου τις δυνάμεις για να υπηρετήσει, το ΠΑΡΟΝ και το ΜΕΛΛΟΝ, και όχι τις ξεπερασμένες επετηρίδες του χθες και εμείς θα είμαστε δίπλα του.

Ας βάλλουμε και πάλι το πλοίο της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, να ταξιδέψει στις θάλασσες και στα λιμάνια, που όλους μας, μάς γοήτευσαν, μας έκαναν να ονειροπολήσουμε, μάς έκαναν να στρατευτούμε σε αυτήν τη μεγάλη και ιστορική οργάνωση Νεολαίας, που τόσο πολλά έχει προσφέρει στο νεανικό κίνημα της χώρας μας, και μπορεί να προσφέρει ακόμα περισσότερα στο μέλλον.

Είμαι βέβαιος ότι μαζί θα της δώσουμε και πάλι το ρόλο που της αξίζει.
Ας προχωρήσουμε μαζί, με προορισμό
το μέλλον, και πυξίδα τον πλούτο των ιδεών και των απόψεων που όλοι μας έχουμε.
Γραμματέας Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας
Γιώργος Σκλάβος

2 σχόλια:

αγκαθι είπε...

Σωστός ο Σκλαβος junior.
Κι ακόμη σωστότερος αν εφαρμόσει στην πράξη όσα υπογράφει, την καταπολέμηση της αρπαχτής, την προώθηση της διαφάνειας και την υπεράσπιση των κοινωνικώς αδυνάτων από λογής -λογής ανεργοΠΑΤΕΡΕΣ που πλουτίζουν στις πλάτες των ανέργων της Λιβαδειάς και των περιχώρων.
Αναμένουμε και έργα.

βοιωτός είπε...

Βάλτε αν θέλετε το σχόλιό σας στην κεντρική σελίδα για να διευκολύνετε τη συζήτηση.
Επί της ουσίας αργότερα...