Κυριακή 3 Αυγούστου 2008

Ο Νίκος Σεργιανόπουλος με τα μάτια των άλλων

www.zougla.gr
Το σκηνικό πριν από την άγρια δολοφονία του Νίκου Σεργιανόπουλου φωτίζουν έξι άνθρωποι από το στενό του περιβάλλον. Μια αλυσίδα από γεγονότα που έδειξαν στην αστυνομία το δρόμο για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δολοφόνου του ηθοποιού.
Άνθρωποι από όλα τα στρώματα της κοινωνίας ήταν οι φίλοι του Νίκου Σεργιανόπουλου. Από το περιθώριο, μέχρι τα γεμάτα αίγλη σαλόνια του καλλιτεχνικού κόσμου. Κάποιοι του στάθηκαν σε όλες τις δύσκολες στιγμές του, με πιο δραματική τη σύλληψή του για κατοχή 40 γραμμαρίων κοκαΐνης, λίγες ημέρες πριν από τη ονομαστική γιορτή του, το Δεκέμβριο του 2007. Οι περισσότεροι όμως, τον εγκατέλειψαν και τον άφησαν να αναζητά «παρέες» στα κακόφημα στέκια της Αθήνας. Τους εγκατέλειψε όμως κι εκείνος, όπως υποστήριξαν στις καταθέσεις τους.
Ο Μάκης Προβατάς
Ο Νίκος Σεργιανόπουλος και ο Μάκης Προβατάς ήταν κολλητοί φίλοι επί 15 χρόνια. Ήταν ο άνθρωπος στον οποίον ο δημοφιλής ηθοποιός τα έλεγε όλα. Στο Μάκη Προβατά τηλεφώνησε η οικιακή βοηθός , όταν εκείνο το πρωί μπήκε στο σπίτι και τον βρήκε κατακρεουργημένο. Τριάντα φορές του είχε τηλεφωνήσει την προηγούμενη ημέρα, όπως υποστήριξε στην κατάθεση του, αλλά ο Νίκος Σεργιανόπουλος είχε το τηλέφωνό του κλειστό και στο σταθερό έβγαινε τηλεφωνητής.
Ο Μάκης Προβατάς μίλησε και για τους εμπόρους που προμήθευαν με κοκαΐνη τον 56χρονο ηθοποιό. Ανέφερε έναν «Πολωνό» και έναν «Άραβα». Επειδή ο «Πολωνός» κατά πάσα πιθανότητα συνελήφθη, ο Νίκος Σεργιανόπουλος αναγκάστηκε να αλλάξει προμηθευτή κι έτσι άρχισε να έχει παρτίδες με τον «Άραβα». Όταν, μάλιστα, έμαθε ότι θα του παρέδιδε την κοκαΐνη στο σκάφος, έγινε έξαλλος. Του είπε ότι αυτό ήταν εξαιρετικά επικίνδυνο, καθώς, αν μάθαινε ο έμπορος ότι ο «πελάτης» ήταν οικονομικά ευκατάστατος , θα μπορούσε να το χρησιμοποιήσει εναντίον του κάποια στιγμή. Τελικά, ο Άραβας πήγε στο σκάφος, ενώ η σχέση τους δεν περιορίστηκε στην αγοραπωλησία κοκαΐνης.
Ο Αλέξανδρος Ρήγας
Γνωρίστηκαν την άνοιξη του 1997 με αφορμή το πολύ επιτυχημένο όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια τηλεοπτικό σήριαλ «Δύο Ξένοι». Στην κατάθεσή του στην αστυνομία είπε ότι διατηρούσαν μια «πολύ στενή φιλική σχέση». Μάλιστα, μοιράστηκαν την ίδια στέγη στην οδό Μετεώρων στο Παγκράτι για περίπου 2 χρόνια, μέχρι τα τέλη του 2002, οπότε και μετακόμισε.
Τα τελευταία χρόνια δεν είχαν καμία επαφή, μέχρι τη βραδιά της σύλληψής του για ναρκωτικά. Ο Αλέξανδρος Ρήγας επισκέφτηκε το Νίκο Σεργιανόπουλο στο Αστυνομικό Τμήμα του Κολωνού , όπου ήταν κρατούμενος, για να του συμπαρασταθεί και οι σχέσεις τους αποκαταστάθηκαν. Το επόμενο διάστημα συναντήθηκαν κάποιες φορές και μιλούσαν τακτικά στο τηλέφωνο. Η τελευταία επικοινωνία που είχαν ήταν 3 εβδομάδες πριν τον δολοφονήσουν.
Ο «Άραβας»
Ο Νίκος Σεργιανόπουλος γνώρισε τον 30χρονο άντρα, αραβικής καταγωγής, στην πλατεία Κουμουνδούρου πριν από ενάμισι χρόνο περίπου.
Στην κατάθεσή του υποστήριξε ότι συναντήθηκαν για τελευταία φορά 20 ημέρες πριν τον δολοφονήσουν. Του τηλεφώνησε ο ηθοποιός και τον κάλεσε να πάει στο σπίτι του. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος μάρτυρας υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι ο ηθοποιός ποτέ δεν κλείδωνε την πόρτα του διαμερίσματος. Ο «Άραβας» είχε πάει και στο σκάφος του Νίκου Σεργιανόπουλου, περίπου ενάμιση μήνα πριν από τη μοιραία νύχτα. Τις τελευταίες 5 ημέρες, παρά τις αλλεπάλληλες κλήσεις του στο κινητό του τηλέφωνο, ο ηθοποιός δεν απαντούσε.
Ο γυμναστής
Από το 2001 έως το 2005 ο Νίκος Σεργιανόπουλος διατηρούσε πολύ στενή σχέση με έναν 44χρονο γυμναστή από τον Πειραιά. Η αστυνομία βρήκε τις κλήσεις του στο κινητό του ηθοποιού τρεις ημέρες πριν από τη μοιραία νύχτα. Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε στην κατάθεσή του, σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Νίκο Σεργιανόπουλο το Σάββατο 31 Μαΐου, ο ηθοποιός του είπε ότι σε λίγες ημέρες «θα μάθαινε κάτι που θα έμενε με το στόμα ανοιχτό» και έκλεισε το τηλέφωνο. Αυτή ήταν και η τελευταία τους συνομιλία. Δύο ημέρες αργότερα, ο 44χρονος του τηλεφώνησε για τελευταία φορά , αλλά εκείνος δεν το σήκωσε, ενώ είχε απενεργοποιήσει και τον τηλεφωνητή.
Ο δάσκαλος
Πρόκειται για έναν 40χρονο άνδρα με το όνομα Παναγιώτης, δάσκαλο στο επάγγελμα, ο οποίος εξαφανίστηκε μόλις ο Νίκος Σεργιανόπουλος συνελήφθη για ναρκωτικά. Αναφορά στο «δάσκαλο» έκανε στην κατάθεσή της η οικιακή βοηθός, λέγοντας ότι η σχέση τους τερματίστηκε, καθώς ο Παναγιώτης φοβήθηκε ότι λόγω του σκανδάλου θα χάσει τη δουλειά του.
Η οικιακή βοηθός

Ήταν τρυφερός, ακριβοδίκαιος, αξιοπρεπής, αλλά με απίστευτα ερωτικά πάθη. Με αυτά τα λόγια περιέγραψε στην κατάθεσή της η 27χρονη οικιακή βοηθός τον Νίκο Σεργιανόπουλο. Η γυναίκα πήγαινε στο διαμέρισμα της οδού Μετεώρων τρεις φορές την εβδομάδα τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, κάθε φορά που την ειδοποιούσε να μην πάει να καθαρίσει το σπίτι, της πλήρωνε το μεροκάματο κανονικά. Της είχε αποκαλύψει ότι ήταν ομοφυλόφιλος, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που είχε βρει ναρκωτικά στο σπίτι. Όταν του ζητούσε να τα κόψει, επειδή τον αγαπούσε σα να ήταν πατέρας της, εκείνος της έλεγε ότι, αφού κατάφερε να κόψει το ποτό, αυτό θα ήταν εύκολο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: