Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Για τους αμπελουργούς

Οι παραγωγοί του Ν. Φθιώτιδας που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης και Μετατροπής Αμπελώνων οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου για την αμπελοοινική περίοδο 2011/2012, δύνανται να υποβάλλουν αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος ένταξης στο πρόγραμμα μέχρι τις 15 Μαΐου 2011, στα γραφεία της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (τμήμα Φυτικής &Ζωικής Παράγωγης - ταχ δ/νση Ελ Βενιζέλου 1 ,ταχ κώδικας 351000 Λάμια , τηλ 223153176 , φαχ 2231025114 )
Απαραίτητα δικαιολογητικά που θα κατατεθούν μαζί με την Αίτηση – Yυπεύθυνη δήλωση συμμετοχής στο πρόγραμμα καθορίζονται τα ακόλουθα:
1. Δήλωση εκμετάλλευσης στα πλαίσια της ενιαίας ενίσχυσης (ΟΣΔΕ) που αφορά στην περίοδο ένταξης στο πρόγραμμα.
2. Φωτοτυπία των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας.
3. Φωτοτυπία του εκκαθαριστικού της εφορίας ή της φορολογικής δήλωσης όπου θα αναγράφεται ο Α.Φ.Μ του δικαιούχου - παραγωγού.
4. Φωτοτυπία βιβλιαρίου ΟΓΑ εφόσον ο δικαιούχος - παραγωγός είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότης
5. Φωτοτυπία της 1ης σελίδας του βιβλιαρίου τραπέζης, με τον αριθμό τραπεζικού λογαριασμού ταμιευτηρίου.
6. Φωτοαντίγραφο τίτλων νομής και κατοχής.
Στο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης μπορούν να ενταχθούν τα αμπέλια που να είναι νομίμως φυτεμένα και εγγεγραμμένα στο αμπελουργικό μητρώο ή θα φυτευτούν με βάση δικαιώματα που αποκτήθηκαν από το εθνικό αποθεματικό ή δικαιώματα αναφύτευσης.
Tα μέτρα που εντάσσονται είναι η φύτευση, η υποστύλωση, η εκρίζωση-αναφύτευση και ο εμβολιασμός κατά περίπτωση και οι εργασίες υλοποίησης των μέτρων θα γίνουν την νέα αμπελοοινική περίοδο (μετά τις 31/7/2011).
Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη στο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης είναι:
i. ο αμπελουργός να έχει υποβάλει δηλώσεις συγκομιδής για την παραγωγή των προηγούμενων αμπελοκομικών περιόδων από τις οποίες να προκύπτει η παράδοση / πώληση σταφυλιών σε νόμιμα λειτουργούντα οινοποιεία
ii. η ελάχιστη έκταση του αμπελοτεμαχίου να είναι μεγαλύτερη του 1 στρ., και
iii. οι εργασίες ολοκλήρωσης των μέτρων να γίνουν μετά την ένταξη σύμφωνα με τις προβλέψεις του προγράμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: