Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Καταγγέλλει Μπιρμπίλη για τον Παρνασσό ο Μιχάλης Γιαννάκης

Έκτακτη Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής παρουσία της Υπουργού Περιβάλλοντος και των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την ΚΥΑ για την αναστολή των οικοδομικών εργασιών στον Παρνασσό.

Παραδόξως και αντιδεοντολογικά, στην σύσκεψη δεν κλήθηκαν οι βουλευτές των υπόλοιπων κομμάτων αποκαλύπτοντας την καθεστωτική νοοτροπία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και την αντίληψη περί βουλευτικού αξιώματος δύο ταχυτήτων, που διακατέχει τα υψηλά κλιμάκια του ΠΑΣΟΚ.

Η κυβέρνηση του Μνημονίου, της «Διαφάνειας» και της «Ανοιχτής Διαβούλευσης», δεν είχε την ευαισθησία να προσκαλέσει ούτε καν τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι οποίοι βιώνουν και γνωρίζουν καλύτερα τις διαστάσεις του προβλήματος και μπορούν να προτείνουν συγκεκριμένες και ρεαλιστικές λύσεις.
Με αφορμή την σύσκεψη, ο βουλευτής Βοιωτίας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μιχάλης Γιαννάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Πλέον, ο καθεστωτισμός που διαπνέει την διακυβέρνηση ΠΑΣΟΚ είναι απροκάλυπτος και καθημερινός.
Θεωρώ τουλάχιστον απαράδεκτη την τακτική του Υπουργείου Περιβάλλοντος να μετατρέψει ένα μείζον θέμα για την ανάπτυξη του Παρνασσού σε εσωκομματική διαδικασία. Ο διάλογος της Υπουργού εξαντλείται ανάμεσα στην ίδια και τους συντρόφους της, επιδεικνύοντας –αν μη, τι άλλο- μισαλλοδοξία. Αισθάνονται άραγε περήφανοι για το επίπεδο της δημοκρατικής τους λειτουργίας, συνεδριάζοντας και αποφασίζοντας «κεκλεισμένων των θυρών»;
Ομολογώ ότι η ενόχλησή μου για την μη πρόσκληση στην σχετική σύσκεψη μετριάστηκε από την απάντηση που απέστειλε η Υπουργός στην σχετική Ερώτηση που είχα καταθέσει για την Κοινή Υπουργική Απόφαση, που διέκοπτε την οικοδομική δραστηριότητα στον Παρνασσό. Γιατί, σύμφωνα με την απάντησή της, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ εμμένει στην απόφασή της να βυθίσει την αναπτυξιακή προοπτική της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και απορρίπτει ουσιαστικά τον διάλογο για ένα σοβαρότατο ζήτημα που αφορά την ανάπτυξη της περιοχής.
Οπότε, ακόμα και η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο ΥΠΕΚΑ, είναι εντελώς προσχηματική και προσβάλει τους συνάδελφους του ΠΑΣΟΚ που κλήθηκαν να συζητήσουν επί των ήδη «αποφασισθέντων».
Εναπόκειται πλέον στην δική τους προσωπική αξιοπρέπεια και το πολιτικό τους ήθος αν θα καταγγείλουν τις πρακτικές της Υπουργού τους".

Δεν υπάρχουν σχόλια: