Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Εξιχνιάστηκε υπόθεση απαγωγής 22χρονου στη Λιβαδειά


Πακιστανοί για απαγωγή

 
Εξιχνιάστηκε, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, υπόθεση απαγωγής 22χρονου υπηκόου Πακιστάν από μέλη οργανωμένης εγκληματικής ομάδας αλλοδαπών, που έλαβε χώρα προ τετραημέρου (19.04.2013) το απόγευμα στην πόλη της Λιβαδειάς.
Συνελήφθη για την υπόθεση αυτή, χθες (22.04.2013) το πρωί ένας 43χρονος υπήκοος Πακιστάν στη Λιβαδειά, ενώ αναζητούνται ακόμη τρία μέλη της εγκληματικής ομάδας. Πρόκειται σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα για έναν άνδρα Πακιστανικής καταγωγής και δύο άνδρες Αλβανικής καταγωγής, για τους οποίους βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία ταυτοποίησής τους.
Σε βάρος του συλληφθέντα και των τριών συνεργών του, σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, αρπαγής, εκβίασης, απλής σωματικής βλάβης και παράνομης οπλοχρησίας. Επιπλέον όπως διαπιστώθηκε ο 43χρονος είχε εισέλθει και διέμενε παράνομα στην χώρα μας.
Αναλυτικότερα, την 19.04.2013 το απόγευμα, ο 22χρονος υπήκοος Πακιστάν πείσθηκε από τους δράστες, με το πρόσχημα της ανεύρεσης εργασίας και μετέβη από την Αθήνα όπου διαμένει, στην πόλη της Λιβαδειάς.
Το θύμα ήλθε αρχικά σε επαφή με τον 43χρονο ομοεθνή του και στην συνέχεια παραλήφθηκε από τους τρεις συνεργούς του, οι οποίοι αφού τον επιβίβασαν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, τον απείλησαν με μαχαίρι και τον απήγαγαν, μεταφέροντάς τον σε αποθήκη, εντός αγροκτήματος με ελαιόδεντρα, σε ερημική τοποθεσία.
Οι δράστες με την άσκηση σωματικής βίας, δέσμευσαν τον 22χρονο στα χέρια και τα πόδια και τον φίμωσαν. Ακολούθως του αφαίρεσαν ένα κινητό τηλέφωνο και με απειλές σε βάρος της ζωής του, εξανάγκασαν τον πατέρα του, που διαμένει στο Πακιστάν, να παραδώσει το χρηματικό ποσό των (6.000) ευρώ, ως λύτρα, σε εκεί συνεργό τους (στο Πακιστάν) προκειμένου να τον απελευθερώσουν.
Στη συνέχεια, αφού επιβεβαίωσαν την καταβολή των χρημάτων, εγκατέλειψαν τον 22χρονο, βραδινές ώρες τις 21.04.2013, με δεμένα τα χέρια και τα πόδια σε περιοχή της Λιβαδειάς, όπου διερχόμενος οδηγός τον είδε και ενημέρωσε την Αστυνομία.
Οι αστυνομικοί μεταβαίνοντας στο σημείο διαπίστωσαν ότι ο 22χρονος έφερε ελαφρά τραύματα στο σώμα και ήταν εμφανώς ταλαιπωρημένος, ενώ τον μετέφεραν στο Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς, όπου αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες αποχώρησε.
Στο πλαίσιο της ενδελεχούς αστυνομικής έρευνας, σε συνδυασμό με κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση πληροφοριών, εντοπίστηκε χθες το πρωί, σε περιοχή της Λιβαδειάς και προσήχθη στο τοπικό Τμήμα Ασφαλείας ο 43χρονος υπήκοος Πακιστάν, ο οποίος αναγνωρίστηκε από τον 22χρονο ως ένα από τα μέλη της εγκληματικής ομάδας που οργάνωσαν την απαγωγή του και συνελήφθη.
Όπως προέκυψε, ο 43χρονος συλληφθείς μαζί με τους τρεις συνεργούς του είχαν συστήσει, σε άγνωστο χρονικό διάστημα, εγκληματική ομάδα με διακριτούς ρόλους και δομημένη δράση, με σκοπό την απαγωγή αλλοδαπών ατόμων και την είσπραξη χρηματικών ποσών για την απελευθέρωσή τους. 
Συγκεκριμένα ο 43χρονος εντόπιζε υποψήφια θύματα και στη συνέχεια με το πρόσχημα της ανεύρεσης εργασίας, τα έφερνε σε επαφή με τους τρεις συνεργούς του, οι οποίοι εκβιαστικά αποσπούσαν χρήματα από συγγενικά τους πρόσωπα.
Για την υπόθεση ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό των συνεργών του 43χρονου.
www.crimeonair.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: