Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Σκότωσε τη γιαγιά του για 25 ευρώ


Σοκ αποτελεί τους αστυνομικούς που ερευνούσαν την υπόθεση της δολοφονίας μιας 75χρονης το Δεκέμβριο του 2012 στο Νέο Ηράκλειο η αποκάλυψη ότι ο ιθύνων νους της αποτρόπαιας πράξης ήταν ο 18χρονος εγγονός της.

Η άτυχη γυναίκα, η οποία έχασε τη ζωή της για 25 ευρώ, είχε βρεθεί φιμωμένη και δεμένη στο υπνοδωμάτιό της, σε προχωρημένη σήψη, ενώ οι χώροι του διαμερίσματος παρουσίαζαν εικόνα έρευνας.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα δράστες είναι πέντε άτομα και συγκεκριμένα ο 18χρονος εγγονός της, άλλοι δύο νεαροί Έλληνες, ηλικίας 24 και 20 ετών και δύο Αλβανοί, (ένας 34χρονος και μία 25χρονη). Οι τρεις Έλληνες συνελήφθησαν το πρωί της Παρασκευής στην Αθήνα, ενώ το ζευγάρι των Αλβανών στη Λευκάδα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο 18χρονος εγγονός σχεδίασε την εισβολή στο σπίτι της γιαγιάς του για να την ληστέψουν και ο 20χρονος τον έφερε σε επαφή με τον 24χρονο και τους Αλβανούς, με τους οποίους προχώρησε την εκτέλεση εγκληματικού σχεδίου.

Οι δράστες, μετέβησαν στο σπίτι της ηλικιωμένης και την ώρα που ερευνούσαν τους εσωτερικούς χώρους για χρήματα ή τιμαλφή, έδεσαν και φίμωσαν τη γυναίκα, με αποτέλεσμα να πεθάνει από ασφυξία.

Όπως ομολόγησαν οι ίδιοι από το διαμέρισμα αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 25 ευρώ.

Ο εγγονός και άλλοι τρεις από τους συλληφθέντες κατηγορούνται για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, κατά συναυτουργία καθώς και της ληστείας κατά συναυτουργία, ενώ ο 20χρονος για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε ληστεία, κατά συναυτουργία.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Αθηνών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: