Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2007

Το δελτίο Τύπου της Νομαρχίας για Ασωπό

Το δελτίο Τύπου της Νομαρχίας για τις εργασίες καθαρισμού και απορρύπανσης στον Ασωπό έχει ως εξής.

Από τις 27 Σεπτεμβρίου, συνεργεία του ΥΠΕΧΩΔΕ, ξεκίνησαν τις εργασίες καθαρισμού και απορρύπανσης στον Ασωπό, χαρακτηρίζοντας το έργο εθνικού επιπέδου.
Είναι το πρώτο βήμα της πολιτείας, η οποία οφείλει να είναι συνεπής στις δεσμεύσεις της για συνολική περιβαλλοντική αποκατάσταση και χωροταξική οργάνωση της ευρύτερης περιοχής.

Είναι οι πρώτες ενδείξεις, πως οι δυναμικές πιέσεις, οι πρωτοβουλίες και οι παρεμβάσεις του Νομάρχη Βοιωτίας Κλέαρχου Περγαντά, του Νομαρχιακού Συμβουλίου, και της ΤΕΔΚ, μπορούν να οδηγήσουν στο ποθητό αποτέλεσμα : στην αειφόρο ανάπτυξη του Νομού και στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των Βοιωτών.

Μετά το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, η Νομαρχιακή Αρχή, χωρίς χρονοτριβή, προχώρησε σε ενέργειες, αναδεικνύοντας το περιβάλλον και την προστασία του σε κορυφαίο στόχο της.
Στις 20 Σεπτεμβρίου, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, στο γραφείο του Νομάρχη Βοιωτίας, στην οποία συμμετείχαν, ο αρμόδιος Αντινομάρχης σε θέματα υγείας κ. Μπακομήτρος, ο αρμόδιος Αντινομάρχης σε θέματα Χωροταξίας & Περιβάλλοντος κ. Αγγέλου, ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ κ. Παπαγγελής και οι Δήμαρχοι Σχηματαρίου κ. Γεωργίου, Οινοφύτων κ. Θεοδωρόπουλος, και Τανάγρας κ. Κυριάκου, μοναδικό θέμα συζήτησης ήταν τα περιβαλλοντικά θέματα της ευρύτερης περιοχής.
Από κοινού, οι συμμετέχοντες, εκπροσωπώντας την Αυτοδιοίκηση Α΄και Β΄βαθμού, αποφάσισαν πως η κυβέρνηση θα πρέπει να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της, που αφορούν πάγιες θέσεις και προτεραιότητες της Βοιωτίας για την προστασία του περιβάλλοντος και είναι :

- Η ανασυγκρότηση και εξυγίανση της Βιομηχανικής Περιοχής Οινοφύτων – Σχηματαρίου.
- Η εξυγίανση και απορρύπανση του Ασωπού.
- Η δημιουργία οργανωμένου υποδοχέα εγκαταστάσεων (Βιομηχανική Περιοχή).
- Η ολοκληρωμένη λύση από πλευράς ΕΥΔΑΠ για ύδρευση όλων των Δήμων της περιοχής.
- Η άμεση στελέχωση της Νομαρχίας Βοιωτίας, με επιστήμονες ειδίκευσης στο περιβάλλον, έτσι ώστε να καταστεί δυνατή η λειτουργία Γραφείου Περιβάλλοντος στα Οινόφυτα.

Ταυτόχρονα αποφασίστηκε συγκεκριμένο πλαίσιο δράσης για την υλοποίηση των παραπάνω ενεργειών, που περιλαμβάνει :

- Άμεση συνάντηση με τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, με αίτημα την υλοποίηση των δεσμεύσεων, που κατ΄επανάληψη έχουν υπάρξει, μετά τις συνεχείς παρεμβάσεις του Νομάρχη και φορέων της Βοιωτίας.
- Άμεση συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών, προκειμένου να στελεχωθεί η Νομαρχία με το κατάλληλο, ειδικευμένο προσωπικό.

Κοινή απόφαση όλων, ήταν πως δεν θα αρκεστούν πλέον σε υποσχέσεις και εξαγγελίες, αλλά θα αξιώσουν δεσμεύσεις με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση όλων των αναγκαίων έργων.

Παράλληλα, ο Νομάρχης Βοιωτίας, με παρέμβασή του στον κ. Μπαλτά, Γενικό Γραμματέα Περιβάλλοντος του ΥΠΕΧΩΔΕ, ζήτησε να προχωρήσει το Υπουργείο σε άμεσες ενέργειες.

Στις 26 Σεπτεμβρίου, το Νομαρχιακό Συμβούλιο Βοιωτίας, αποδέχτηκε ομόφωνα την πρόταση του Νομάρχη, κ. Περγαντά, που είναι η εξής :

- Από σήμερα, το Νομαρχιακό Συμβούλιο Βοιωτίας, να απορρίπτει, όλες τις Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για εγκαταστάσεις και δραστηριότητες στην ευρύτερη περιοχή Οινοφύτων – Σχηματαρίου – Τανάγρας - Ασωπού, μέχρις ότου, οι δεσμεύσεις της Κυβέρνησης και του ΥΠΕΧΩΔΕ για περιβαλλοντική εξυγίανση και χωροταξική οργάνωση, να προχωρήσουν σε έμπρακτες αποδείξεις και να μεταφραστούν σε έργα.

Αποτέλεσμα αυτών, ήταν να ξεκινήσει το ΥΠΕΧΩΔΕ, τον καθαρισμό του Ασωπού και τη δημιουργία δρόμων στις όχθες του, που θα διευκολύνει τους ελέγχους των υπηρεσιών.
Παράλληλα, έχουν ενταθεί οι έλεγχοι στις βιομηχανίες της περιοχής, τα στοιχεία των οποίων θα σταλούν στον εισαγγελέα, όπως δήλωσε ο κ. Σουφλιάς.

Ο Νομάρχης Βοιωτίας επισημαίνει πως το κορυφαίο θέμα της προστασίας, οργάνωσης και αποκατάστασης της ευρύτερης περιοχής Ασωπού – Οινοφύτων – Σχηματαρίου – Τανάγρας, παραμένει στην πρώτη γραμμή των διεκδικήσεων και των πρωτοβουλιών της Νομαρχίας, μέχρι να υπάρξει, από την πλευρά της πολιτείας, οριστική λύση και ριζική αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για έργα οδοποιΐας 28 εκατ...
Νεκρός 23χρονος σε τροχαίο
Λεία 80.000 ευρώ για διαρρήκτες στα Στύρα
Ανέκδοτο9
Οι πιθανοί αντίπαλοι ΠΑΟ και Ολυμπιακού για το Cha...
Γρήγορο και φθηνό Ιντερνετ με Οπτική Ινα στο Σπίτι...
Νίκη Λεβαδειακού επί Αναγέννησης Καρδίτσας με 2-1 ...
Αλλαγές στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων αποφασίζε...
Αποτελέσματα εξαμήνου για τον Ομιλο Μυτιληναίου
Υπέγραψε ο Σαμαράς για ΤΕΙ Αμφισσας
Ακόμη 2.000 θέσεις εργασίας
Η ΕΝΑΕ για τη γρίπη
Νέο blog
Δάνεια 2 δισ. ευρώ με κρατική εγγύηση στις επιχειρ...
Παρών ο Σπύρος Λεμπέσης στο Παγκόσμιο Στίβου του Β...
Τσίμπησε και την 1η AGROTECH η Λαμία!
Καμπάνα 130.000 ευρώ σε εισηγμένη για ρύπανση στα ...
Ερχονται 563 νέες θέσεις εργασίας στα ΚΕΠ
Τραυματίστηκαν 11 πρόσκοποι σε τροχαίο
Ο Περιφερειακός του Αγίου Θωμά και η ανεπάρκεια τη...
Πανελληνιονίκης ο Σπύρος Λεμπέσης
Ενισχύσεις 600 εκατ. ευρώ για μικρομεσαίους αγρότε...
Εως 22 Αυγούστου Αλλάζω ΚΛΙΜΑτιστικό
Στα 500 εκατομμύρια ο πληθυσμός της Ε.Ε.
Τέσσερις υποψήφιοι για τα κτήρια Ν.Α. Φθιώτιδας κα...
Για την καντίνα στον Αγιο Νικόλαο της Παραλίας Δισ...
Τελευταία βουτιά για 48χρονο στη Χαλκίδα
Εντείνει τις πιέσεις ο Παπανδρέου
Στο 1-1 έμειναν Λεβαδειακός και Αγροτικός Αστέρας
Στα χτήματα βαδίσαμε ὀλη μέρα...
Ανέκδοτο8
Σκύλος έπεσε από τον 6o όροφο και επέζησε
Θανατηφόρο εργατικό δυστύχημα στη ΛΑΡΚΟ
Ερώτηση Γιαννάκη για ελαιοπαραγωγούς Στερεάς
Πνίγηκε στη Χαλκίδα
Εμβολιασμοί για τη γρίπη μέσω νομαρχιών, δήμων και...
Χωρίς προβλήματα η κυκλοφορία στην εθνική οδό Αθην...
Τραυματίστηκε ζαρκάδι
Κατάρα σκέπαζε (για 153 χρόνια) το Δέλφινο Φθιώτιδ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: