Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2007

Ποιος φταίει για τον Ασωπό; Η δημοκόπηση της viotia


Συμφωνώντας με τον δήμαρχο κ. Νικόλαο Σβίγγο (!!!) και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο Θηβαίων οι πολίτες της Βοιωτίας θεωρούν υπεύθυνο τον νομάρχη Βοιωτίας κ. Κλέαρχο Περγαντά (πρώτος πίνακας) για το "διαρκές και συνεχιζόμενο έγκλημα" στη λεκάνη του Ασωπού. Δεύτερος με πολύ μικρότερο ποσοστό ακολουθεί ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Γιώργος Σουφλιάς.
Η δεύτερη ερώτηση (δεύτερος πίνακας) και οι απαντήσεις των αναγνωστών υποδεικνύουν έλλειψη εμπιστοσύνης στους θεσμούς. Η ερώτηση είναι "Ποιος πιστεύετε ότι βοηθά περισσότερο στην απορρύπανση και την αποκατάσταση της περιοχής" και οι πολίτες απαντούν "Ο agiosthgomas.blogspot.com και η viotia.blogspot.com" κατά 45%, και ακολουθούν "ο καλός θεούλης" και η "ίδια η φύση¨ενώ πολύ πίσω έρχονται ο νομάρχης Βοιωτίας Κλ. Περγαντάς και ο ΥΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς.
Αν και καταλαβαίνουμε ότι η πρωτιά της viotia.blogspot.com στη συγκεκριμένη απάντηση είναι αντίδραση και χιούμορ μαζί, τονίζουμε ότι ως εφημερίδα θα περιμένουμε ως τον Ιανουάριο να δούμε ποιες από τις εξαγγελίες θα υλοποιηθούν. Μετά θα κινηθούμε και νομικά αλλά και δημοσιογραφικά κατά παντός υπευθύνου.
Και στην τρίτη ερώτηση η απογοήτευση των πολιτών από τους θεσμούς είναι έκδηλη καθώς υπεύθυνες για την απαράδεκτη κατάσταση φέρονται όλες οι κυβερνήσεις (μεγαλύτερες ευθύνες καταλογίζονται στις του ΠΑΣΟΚ) και η τοπική αυτοδιοίκηση.
Σημαντικό ποσσοστό θεωρεί ως κυρίως υπεύθυνη και την ελληνική νοοτροπία, γεγονός και δίκαιο και ελπιδοφόρο καθώς η αυτογνωσία είναι προϋπόθεση διόρθωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: