Σάββατο 14 Ιουνίου 2008

Στα Δερβενοχώρια ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου;

Ο πολιτικός μηχανικός Κώστας Σκουτέρης αναζητεί τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου στο οροπέδιο των Σκούρτων, στην Πάρνηθα.

Στα ίχνη του τάφου του Μεγάλου Αλέξανδρου;
Στα ίχνη του τάφου του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ισχυρίζεται πως βρίσκεται ο ερευνητής Κώστας Σκουτέρης, πολιτικός μηχανικός στο επάγγελμα. Ο ίδιος υποστηρίζει, πως ο μεγάλος στρατηλάτης δεν θάφτηκε στην Ασία, αλλά η σορός του επέστρεψε με τιμές στην Ελλάδα, για να ταφεί στο οροπέδιο των Σκούρτων στην Πάρνηθα.

Η zougla.gr βρέθηκε στη μισοκαμένη Πάρνηθα, μαζί με τον κ. Σκουτέρη, προκειμένου να μας εξηγήσει επί τόπου το συμπέρασμα της μακρόχρονης έρευνας του.
«Εδώ, υπάρχει ένας τεχνητός λόφος. Η μορφολογία του εδάφους δε δικαιολογεί την παρουσία του. Σε διάφορα σημεία επάνω στο λόφο, υπάρχουν συστάδες με πέτρες. Με ένα απλό μάτι, θα μιλούσε κανείς για ερείπια ενός παλαιού οικισμού, έτσι νόμιζα και εγώ, μέχρι τη στιγμή που παρατήρησα την περιοχή από το Google Earth», μας λέει ο ίδιος, ανηφορίζοντας το λόφο, που δεσπόζει στη μέση του οροπεδίου.

Για όσους δε γνωρίζουν, το Google Earth, είναι μία εφαρμογή στο διαδίκτυο, όπου μπορείς να δεις δορυφορικές φωτογραφίες από όποιο σημείο του πλανήτη θέλεις, έχοντας τη δυνατότητα να «ζουμάρεις» και να φτάσεις μερικές δεκάδες μέτρα από το έδαφος.
Επάνω στο λόφο, ο κ. Σκουτέρης μας εξηγεί, τι κρύβεται πίσω από τις συστάδες από πέτρες, που είναι αφηρημένα διάσπαρτες στο χώρο. «Πρόκειται για πολύ ορθολογισμένα τοποθετημένες πέτρες, με διάφορα πάχη, ύψη και θέσεις, έτσι ώστε να δημιουργούν ένα τρισδιάστατο ανάγλυφο, ορατό μόνο από μεγάλο ύψος» μας λέει ο ίδιος, για να προχωρήσει στη λύση του γρίφου.


«Παρατηρώντας από ψηλά τις συστάδες αυτές, διακρίνουμε να σχηματίζεται ο γερακόμορφος θεός των αρχαίων Αιγυπτίων Θωθ. Αυτός βρίσκεται σε τρισδιάστατη θέση και κοιτάει λοξά προς τον ουρανό. Σα να λέμε πως περίμενε κάποτε να γίνει ορατός από το δορυφόρο».
Γιατί όμως οι διάδοχοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου, θα επέλεγαν να ταφεί η σωρός του στην Ελλάδα και στην περιοχή της Πάρνηθας ; «Η απάντηση είναι μία και μοναδική» μας λέει ο ερευνητής, που συνεχίζει : «Ένας και μόνο Έλληνας έγινε Φαραώ. Αυτός ήταν ο Μέγας Αλέξανδρος. Σε όλη του την πορεία προς την Ασία, ακολούθησε τα βήματα του Διονύσου, σε αντίστροφη όμως πορεία. Ο Διόνυσος ήρθε από το όρος Μηρός (Ινδία) προς την Ελλάδα. Ο Αλέξανδρος έφτασε εκεί, τελείωσε την εκστρατεία και έστω και νεκρός γύρισε πίσω. Γιατί αυτό ουσιαστικά αναζητούσε, την πορεία του Διονύσου» μας εξηγεί o κ. Σκουτέρης, συμπληρώνοντας στοιχεία, όπου μπλέκεται ο μύθος και η ιστορία.

«Ο Διόνυσος ήταν γιος της Σεμέλης και του Δία. Η Σεμέλη ήταν κόρη του Κάδμου, ιδρυτή της Θήβας. Επομένως, ως Διόνυσος που ταυτίστηκε με αυτόν, ο Αλέξανδρος, ο καλύτερος τρόπος για να ταφεί ήταν στην Ελλάδα ως βασιλιάς των Ελλήνων, αλλά και κοντά στη Θήβα ως γιος αντίστοιχα του Δία. Γιος της Σεμέλης και του Δία, ο Διόνυσος. Γιος του Δία και της Ολυμπιάδας, ο Αλέξανδρος» κατέληξε.

Ο ιστοριοδίφης, υποστηρίζει πως κάτι σημαντικό πρέπει να κρύβεται κάτω από τον τεχνητό λόφο, πάνω στον οποίον σχηματίζεται ανάγλυφη η αιγυπτιακή θεότητα Θωθ. «Προφανώς δε μπορεί να μην κρύβεται κάτι, κάτω από τα 120 στρέμματα ανάγλυφης εικόνας, που είναι ένα μήνυμα των αρχαίων προς τις εποχές του μέλλοντος. Σ’ αυτές όπου θα μπορούσε να γίνει ορατή από ψηλά η ανάγλυφη εικόνα, το τι συμβολίζει και κυρίως τι κρύβει κάτω της», τονίζει με νόημα.

Ο ίδιος έχει ενημερώσει την αρχαιολογική υπηρεσία για την έρευνά του, παραδίδοντας όλο το σχετικό υλικό και βέβαια τις αεροφωτογραφίες.
Η θεωρία του κ. Σκουτέρη περιμένει τους αρχαιολόγους να την επιβεβαιώσουν ή να τη διαψεύσουν και να τη βάλουν στο αρχείο. Ο ίδιος δηλώνει με πάθος, βέβαιος, πως ο Μέγας Αλέξανδρος, έστω και νεκρός, επέστρεψε στην Ελλάδα
Ολοκληρώνοντας το κείμενο αυτό, αργά το απόγευμα της 13ης Ιουνίου, το μάτι μου έπεσε σε ένα σχόλιο του blog taxalia της Θεσσαλονίκης, που έλεγε : «Και μέσα στον καταιγισμό ειδήσεων, να μην ξεχάσουμε μια ημερομηνία ορόσημο, στην παγκόσμια ιστορία. Σα σήμερα, στις 13-6-323 π.Χ., πέθανε ο μέγιστος των Ελλήνων, Μέγας Αλέξανδρος, ο Μακεδών σε ηλικία 33 ετών». Σύμπτωση;

Πηγή: http://www.zougla.gr/
Παναγιώτης Σαββίδης

29 σχόλια:

Guss Etherton είπε...

Open letter to Oliver Stone and Laeta Kalogridis (Mar 5, 2007):

Alexander is also known in the Zoroastrian Middle Persian work Arda Wiraz Nβmag as "the accursed Alexander" due to his conquest of the Persian Empire and the destruction of its capital Persepolis. He is known as Eskandar-e Maqduni (Alexander of Macedonia) in Persian, Dhul-Qarnayn (the two-horned one) in Arabic, Alexander Mokdon in Hebrew, and Tre-Qarnayia in Aramaic (the two-horned one, apparently due to an image on coins minted during his rule that seemingly depicted him with the two ram's horns of the Egyptian god Ammon), al-Iskandar al-Kabeer in Arabic, Sikandar-e-azam in Urdu, Skandar in Pashto. Sikandar, his name in Urdu and Hindi, is also a term used as a synonym for "expert" or "extremely skilled".

If this theory is followed, accounts of the Alexander legend, can be found in Qur'an if Alexander is the Dhul-Qarnayn mentioned in the Quran.

It can be found in the Persian tradition too if the theory is accurate. The same traditions from the Pseudo-Callisthenes were combined in Persia with Sassanid Persian ideas about Alexander in the Iskandarnamah. In this tradition, Alexander built a wall of iron and melted copper in which Gog and Magog are confined.
(Wikipedia)

So he was the one with a double nature "human and god" later found in christian traditions?
And his death at 33 y.o. was repeated?
He was named 13th god, reincarnation of god Dionysus- whose steps he followed in Asia to the India mountain Meros -now Meru in Hindu - with grapes and wines where Zeus reconstructed (!) Dionysus from his heart brought to him by Athena after he was killed by Titans (Meros means leg in Greeks and this is where Dionysus was remade)-
a proposition of speaker Dimadis in Athens later approved by the Roman Board (Singlitos).

So Dionysus brought wine to the East and Alexander brought olives and oil and culture and language and sciences and genoms mixup and opened the roads.

He rejected Aristoteles logic, threw out Aristoteles nephew and accepted Dionysus "happiness" and this explains the many Dionysus and Silinos miniatures found in Vergina tombs. He was supposed to be there.
And that is why there is the hunting of lion in Baktrian scene paint there.
Of all the Macedonian Kings only He went to Baktrian.

All this Hellinistic culture export happened 500 years after the Homeric Odyssey and Iliad the top of the use of the richest Greek language expressions supposed to appear that time (rather reappear) and never managed again since then and just after the Golden Era in Greece with Socrates, Plato, Pythagoras, Democracy and all the classics we all know as a Golden Era to the East!

A culture that Romans later brought to the West? Our own culture !

And the people reaction against the Romans in Judea, driven by Ptolemeans, used his myth and created the "Way of Life" later named christianity?

Besides he was Nectanebo Pharaoh! named in Siwa.

I think your film is driven by a passion made by a vision.
And time has come for your vision -all people vision- to come true.
The announcement of the biggest archaelogical finding on Earth.

HIS TOMB at the Valley of the Gods.

The Revelation Day and the beginning of a new 1000 years Golden Era
according to John's Apocalypse.

The come back of the gods that drove a 20 year old boy and his friends conquer the Earth in five years....

Accodring to Mayans latest history begun on August 13 3114 B.C. as 1.0.0.0.0 in their 20 based system and ends on December 21, 2012 as 13.0.0.0.0 ! ( http://www.crystalinks.com/mayancalendar.html)

And He is the 13th god!

Guss Etherton
Kostas Skouteris)
http://www.cosmogonia.net

Guss Etherton είπε...

Αγαπητοί φίλοι,

Αν υποθέσουμε προς στιγμήν ότι ο Μέγας Αλέξανδρος δεν πέθανε στις 13 Ιουνίου 323 π.Χ.αλλά ξεκίνησε τον περίπλου της Αφρικής στις αρχές Ιουνίου με τα 1000 πλοία που είχε ετοιμάσε, ότι κατάφερε να μπεί στην Μεσόγειο από το Γιβραλτάρ και να εισβάλει στην Καρχηδόνα από τα Ανατολικά.

Επειδή κατά την άφιξή του στην Βαβυλώνα από τις Ινδίες, τον περίμεναν αντιπροσωπείες των Γαλατών, των Ιβήρων, των Σκυθών, των Βρεττίων, των Ετρούσκων, των Ρωμαίων, των Αιθιόπων, των κατοίκων της Σαχάρας αλλά και των ίδιων των Καρχηδονίων, γιά να του δηλώσουν υποταγή, η κυριαρχία στον τότε γνωστό κόσμο ήταν σχετικά εύκολη.
Ήταν μοιραία να συμβεί μπροστά στην δυναμική που είχε αναπτυχθεί.
Πού θα εγκαθιστούσε την πρωτεύουσα του Κόσμου σαν κυρίαρχός του?

Η αμνήστευση των Αθηναίων αιχμαλώτων μετά την πολιτικής σημασίας στρατιωτική νίκη στην Χαιρώνεια όπου 17 1/2 χρονών επικεφαλής των εταίρων του κατεδίωξε τους Θηβαίους στις κοιλάδες του Ασωπού, η σταδιακή ανάλογα με το βαθμό της αντιΜακεδονικής ρητορείας του Δημοσθένη στην Αθήνα αμνήστευση και ελευθέρωση των Αθηναίων ομήρων του που υπηρετούσαν τους Πέρσες, μετά το Γρανικό, την Ισσό, τα Γαυγάμηλα, το γεγονός ότι έστελνε συνεχώς λάφυρα των Περσών στην Αθήνα, ότι ο διδάσκαλός του Αριστοτέλης ήταν ο άριστος μαθητής του Πλάτωνα στην Αθήνα και εκείνος του Σωκράτη, το γεγονός ότι συνεχώς έστηνε αγώνες ποίησης, τέχνης,θεάτρου,το γεγονός ότι θεμελίωσε την εκστρατεία του στις 9 Μούσες, με εννεαήμερες τελετές στο Δίον,το γεγονός ότι μοίρασε όλα τα υπάρχοντά του πριν ξεκινήσει κρατώντας μόνο τις ελπίδες του, ο ψυχρός τρόπος που αντιμετώπισε την στάση του αντιβασιλέα του στην Μακεδονία Αντίπατρου, σημαίνουν ότι αυτός ο μεγάλος στρατιώτης ξεκίνησε από την Μακεδονία χωρίς να λογαριάζει να γυρίσει και ακόμα ότι η Αθήνα με την ιστορία της, τον πολιτισμό της, την φιλοσοφία, τα γράμματα, τις τέχνες, την πολιτική της, υπήρξε πάντα το "εύ ζήν" του.

Εκέι λοιπόν θα ήταν η πρωτεύσουσά του σαν κυρίαρχου του Κόσμου.

Καί ασφαλώς η 100 ετών τότε Ακρόπολη που την είχε δεί γιά πρώτη φορά στα 17 1/2 χρόνια του όταν επικεφαλής αντιπροσωπείας του πατέρα του Φίλιππου Β με τους Αντίπατρο και Αλκίμαχο πήγε να διαπραγματευθεί την συνθηκολόγηση της πόλης, θα ήταν ο τάφος του.

Το αιώνιο μνημείο του κυρίαρχου Ανατολής και Δύσης.

Το θεμέλιο μιάς άλλης Ανθρωπότητας, μιάς άλλης Ιστορίας.

Guss Etherton είπε...

Αγαπητοί φίλοι,

Το να ανατρέχουμε σε αρχαία κείμενα γιά να βρούμε τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου είναι σαν να λέμε ότι δεν υπάρχει τάφος εδώ και 2317 χρόνια.
Διότι άν έλεγε κάποιος π.χ. Ο Πτολεμαίος ο Α ο λεγόμενος Σωτήρ που ήταν αδελφός του Αλέξανδρου από Αρσινόη και όλη του τη ζωή σωματοφύλακάς του ότι θα τον θάψω εκεί, όπως είπε γιά την όαση Σίβα, οι τυμβωρύχοι θα είχαν εγκαταστασθεί αυτομάτως πριν γίνει η ταφή και το ίδιο βράδυ θα είχαν τελειώσει όλα...
Όποιο κείμενο και να έγραφε τέτοιο πράγμα θα είχε αξιοποιηθεί αμέσως ...
Μάλλον δεν θα το έγραφε ο γνωρίζων αλλά θα πήγαινε γιά σκάψιμο ...
Πέντε 20χρονα παιδιά, καλομαθημένα βασιλόπουλα ήσαν ο Αλέξανδρος, ο Πτολεμαίος, ο Ηφαιστίωνας και τα έστειλε η Ολυμπιάδα να ... νικήσουν τους Πέρσες, γιά να αρπάξει η ίδια την Μακεδονική Αυτοκρατορία μαζί με τον μισοπαράλυτο γιό της τον Φίλιππο τον ΙΙΙ τον Αρριδαίο και πράγματι διέπρεψαν στην τοκογλυφία και τις απάτες όταν ο Αλέξανδρος άλλαζε τον κόσμο στην Ασία.
Με βαριές τις υποψίες ότι σκότωσε τον πατέρα του γιά να πάρει την Μακεδονία, πράγμα που ψιθύριζε ο αληθινός φονιάς η Ολυμπιάδα, ο Αλέξανδρος πρίν ξεκινήσει το ταξίδι στο πουθενά εναντίον ... όλης της Ασίας μοίρασε τα υπάρχοντά του στο Δίον και όπως είπε κράτησε μόνο τις ελπίδες του...
Δεν είχε και τίποτα σπουδαίο να μοιράσει αφού ο φονιάς η Ολυμπιάδα είχε φροντίσει να κληρονομήσει ο Αρριδαίος την Μακεδονία ...
Αυτοί οι πέντε φίλοι λοιπόν πήραν και δυό καραβάνες του Φιλίππου τον Κλείτο και τον Παρμενίωνα και εκστράτευσαν μέχρι να ψοφήσουν κάπου.
Μόνο ένα όπλο είχαν, ΤΟΝ ΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟ ΤΑΚΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ, τον αιφνιδιασμό, τις φήμες, το μυαλό τους, τίποτε άλλο.
Περιμένουν λοιπόν κάποιοι από τέτοιους μαχητές που έζησαν τυχαία και νίκησαν επειδή το ήθελαν οι Θεοί, να λένε εκεί είναι θαμμένος ο ένας, εκεί ο άλλος, εκεί είναι οι 500 τόνοι χρυσά του Πώρου, εκεί οι 500 τόννοι του Δαρείου ?????
Ακόμα και σήμερα 2317 χρόνια μετά την ταφή του Αλέξανδρου όλοι είναι θύματα της ΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ εκείνων των ανεπανάληπτων παιδιών...
Ακόμα παραβλέπουν οι ερευνητές ότι οι μεγάλοι Φαραώ είχαν 3 ταφους, ένα γιά την Ψυχή, στο μέρος που αγάπησαν, ένα για το Πνεύμα, στο μέρος που αναδείχθησαν Φαραώ και ένα γιά το Σώμα, με τα προσωπικά είδη και τα κτερίσματα, σε κρυφό μέρος επιβλεπόμενο και απρόβλεπτο.

Μήπως θεωρούν ότι ο Αλέξανδρος δεν ήταν μεγάλος Φαραώ?? Λάθος μέγα ...
Μήπως νομίζουν ότι ο Αλέξανδρος η ο Πτολεμαίος θα έσπαζαν την παράδοση να θάβονται οι Έλληνες Βασιλιάδες στην Ελλάδα ???
Το ότι οι Ρωμαίοι τον ανακήρυξαν 13ο Θεό, ενσάρκωση του Διονύσου, που το ζητούσε στην Αθήνα επίμονα ο ρήτορας Δημάδης δεν τους λέει τίποτα?
Το ότι έδιωξε τον Καλλισθένη -ανεψιό του Αριστοτέλη- και απέρριψε τον στεγνό ορθολογισμό του αίτιου-αιτιατού και του αποχρώντος λόγου δεν λέει τίποτα?
Το ότι οι τάφοι της Βεργίνας είναι γεμάτοι μινιατούρες του Διονύσου ?
Το ότι ο ζωγράφος του ο Πρωτογένης της Καρίας τον ζωγράφιζε στην Βαβυλώνα σαν Διόνυσο δεν λέει τίποτα?
Το ότι δεν γύρισε ποτέ στην Μακεδονία και ο Αντίπατρος έπαιζε διακοσμητικό ρόλο εκεί δεν λέει τίποτα για την Ολυμπιάδα?
Το ότι τελικά η Ολυμπιάδα έφερε του Ηπειρώτες και κατέλαβαν την Μακεδονία και έτσι ολοκληρώθηκε το σχέδιό τους που ξεκίνησε με τον γάμο της?
Το ότι οι Ηπειρώτες κατέστρεψαν τους Βασιλικούς Τάφους της Βεργίνας το 274 π.χ. και ακόμα και σήμερα υπάρχει εκεί το κατεστραμμένο εξέχον μέρος τους?
Το ότι η κόρη της η Θεσσαλονίκη παντρεύτηκε τον Αθηναίο στρατηγό Κάσσανδρο και εκστράτευσε εναντίον της μάνας της γιά να ανακαταλάβει την Μακεδονία?
Δεν τα ήξερε ο Πτολεμαίος αυτά ?
Δεν ήταν πίσω από όλα τα τεκταινόμενα ?
Δεν έφερε την Ρωξάννη και τον γιό Αλέξανδρο από την Βακτριανή πίσω ?
Δεν ήξερε τι θα γινόταν στο μέλλον ?
Δεν ήξερε τι έπρεπε να κάνει με τις 3 Ταφές ?
Ότι θα έκανε ο καθένας από εμάς ...
http://www.cosmogonia.net

Guss Etherton είπε...

1. Και ειδον επι την δεξιαν του καθημενου επι του θρονου βιβλιον γεγραμμενον εσωθεν και οπισθεν, κατεσφραγισμενον σφραγισιν επτα.
2. και ειδον αγγελον ισχυρον κηρυσσοντα εν φωνη μεγαλη, Τις αξιος ανοιξαι το βιβλιον και λυσαι τας σφραγιδας αυτου;
3. και ουδεις εδυνατο εν τω ουρανω ουδε επι της γης ουδε υποκατω της γης ανοιξαι το βιβλιον ουτε βλεπειν αυτο.
4. και εκλαιον πολυ οτι ουδεις αξιος ευρεθη ανοιξαι το βιβλιον ουτε βλεπειν αυτο.
5. και εις εκ των πρεσβυτερων λεγει μοι, Μη κλαιε" ιδου ενικησεν ο λεων ο εκ της φυλης Ιουδα, η ριζα Δαυιδ, ανοιξαι το βιβλιον και τας επτα σφραγιδας αυτου.
6. Και ειδον εν μεσω του θρονου και των τεσσαρων ζωων και εν μεσω των πρεσβυτερων αρνιον εστηκος ως εσφαγμενον, εχων κερατα επτα και οφθαλμους επτα, οι εισιν τα [επτα] πνευματα του θεου απεσταλμενοι εις πασαν την γην. G7?
7. και ηλθεν και ειληφεν εκ της δεξιας του καθημενου επι του θρονου. Δηλ. Ο ΑΜΝΟΣ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΛΕΟΝ
8. και οτε ελαβεν το βιβλιον, τα τεσσαρα ζωα και οι εικοσι τεσσαρες πρεσβυτεροι επεσαν ενωπιον του αρνιου, εχοντες εκαστος κιθαραν και φιαλας χρυσας γεμουσας θυμιαματων, αι εισιν αι προσευχαι των αγιων.
9. και αδουσιν ωδην καινην λεγοντες, Αξιος ει λαβειν το βιβλιον και ανοιξαι τας σφραγιδας αυτου, οτι εσφαγης και ηγορασας τω θεω εν τω αιματι σου εκ πασης φυλης και γλωσσης και λαου και εθνους, Δηλ. ΕΓΙΝΕ ΘΡΥΛΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΓΗΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΔΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ
10. και εποιησας αυτους τω θεω ημων βασιλειαν και ιερεις, και βασιλευσουσιν επι της γης.
11. Και ειδον, και ηκουσα φωνην αγγελων πολλων κυκλω του θρονου και των ζωων και των πρεσβυτερων, και ην ο αριθμος αυτων μυριαδες μυριαδων και χιλιαδες χιλιαδων, Δηλ 100.000.000+ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ...
12. λεγοντες φωνη μεγαλη, Αξιον εστιν το αρνιον το εσφαγμενον λαβειν την δυναμιν και πλουτον και σοφιαν και ισχυν και τιμην και δοξαν και ευλογιαν. Δηλ ΔΙΑ ΒΟΗΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟ ΑΡΝΙ
13. και παν κτισμα ο εν τω ουρανω και επι της γης και υποκατω της γης και επι της θαλασσης, και τα εν αυτοις παντα, ηκουσα λεγοντας, Τω καθημενω επι τω θρονω και τω αρνιω η ευλογια και η τιμη και η δοξα και το κρατος εις τους αιωνας των αιωνων. Δηλ. ΟΡΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΟΡΑΤΩΝ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟ ΑΡΝΙ
14. και τα τεσσαρα ζωα ελεγον, Αμην" και οι πρεσβυτεροι επεσαν και προσεκυνησαν. Δηλ. Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΗ

Αποκάλυψη στον Ιωάννη κεφάλαιο 5

Guss Etherton είπε...

1. Μετα τουτο ειδον τεσσαρας αγγελους εστωτας επι τας τεσσαρας γωνιας της γης, κρατουντας τους τεσσαρας ανεμους της γης, ινα μη πνεη ανεμος επι της γης μητε επι της θαλασσης μητε επι παν δενδρον.
2. και ειδον αλλον αγγελον αναβαινοντα απο ανατολης ηλιου, εχοντα σφραγιδα θεου ζωντος, και εκραξεν φωνη μεγαλη τοις τεσσαρσιν αγγελοις οις εδοθη αυτοις αδικησαι την γην και την θαλασσαν,
3. λεγων, Μη αδικησητε την γην μητε την θαλασσαν μητε τα δενδρα αχρι σφραγισωμεν τους δουλους του θεου ημων επι των μετωπων αυτων.
4. και ηκουσα τον αριθμον των εσφραγισμενων, εκατον τεσσερακοντα τεσσαρες χιλιαδες, εσφραγισμενοι εκ πασης φυλης
9. Μετα ταυτα ειδον, και ιδου οχλος πολυς, ον αριθμησαι αυτον ουδεις εδυνατο, εκ παντος εθνους και φυλων και λαων και γλωσσων, εστωτες ενωπιον του θρονου και ενωπιον του αρνιου, περιβεβλημενους στολας λευκας, και φοινικες εν ταις χερσιν αυτων"
10. και κραζουσιν φωνη μεγαλη λεγοντες, Η σωτηρια τω θεω ημων τω καθημενω επι τω θρονω και τω αρνιω.
11. και παντες οι αγγελοι ειστηκεισαν κυκλω του θρονου και των πρεσβυτερων και των τεσσαρων ζωων, και επεσαν ενωπιον του θρονου επι τα προσωπα αυτων και προσεκυνησαν τω θεω,
12. λεγοντες, Αμην" η ευλογια και η δοξα και η σοφια και η ευχαριστια και η τιμη και η δυναμις και η ισχυς τω θεω ημων εις τους αιωνας των αιωνων" αμην.
13. Και απεκριθη εις εκ των πρεσβυτερων λεγων μοι, Ουτοι οι περιβεβλημενοι τας στολας τας λευκας τινες εισιν και ποθεν ηλθον;
14. και ειρηκα αυτω, Κυριε μου, συ οιδας. και ειπεν μοι, Ουτοι εισιν οι ερχομενοι εκ της θλιψεως της μεγαλης, και επλυναν τας στολας αυτων και ελευκαναν αυτας εν τω αιματι του αρνιου.
15. δια τουτο εισιν ενωπιον του θρονου του θεου, και λατρευουσιν αυτω ημερας και νυκτος εν τω ναω αυτου, και ο καθημενος επι του θρονου σκηνωσει επ αυτους.
16. ου πεινασουσιν ετι ουδε διψησουσιν ετι, ουδε μη πεση επ αυτους ο ηλιος ουδε παν καυμα,
17. οτι το αρνιον το ανα μεσον του θρονου ποιμανει αυτους, και οδηγησει αυτους επι ζωης πηγας υδατων" και εξαλειψει ο θεος παν δακρυον εκ των οφθαλμων αυτων.

Αποκάκυψη στον Ιωάννη κεφάλαιο 7

http://www.cosmogonia.net

Guss Etherton είπε...

Τα παραπάνω κεφάλαια 5 και 7 της Αποκάλυψης στον Ιωάννη μιλάνε γιά την απόφαση μιάς ομήγυρης ανωτάτου επιπέδου αποτελούμενης από Ένα Παντοκράτορα και τους 24 γέροντες γύρω του και εκατοντάδες εκατομμύρια αγγέλους (λιγώτερους πάντως από ένα δισεκατομμύριο) να αναδείξουν ένα "αρνί" σαν το πρόσωπο που θα ανοίξει το βιβλίο της Ιστορίας της Γής το οποίο βιβλίο οι ίδιοι αδυνατούσαν να ανοίξουν.

Το Αρνί αυτό (προφανώς με δύο κέρατα) είχε σφαχτεί και μετά την άδικη σφαγή του έγινε θρύλος και λατρεία και όραμα όλων ανεξαιρέτως των λαών της Γής...

Η απόφαση αυτή του Ανώτατου Συμβουλίου είναι δεκτή και οριστική και το Αρνί προικίζεται με όλες τις αόρατες και ορατές δυνάμεις, με σοφία, με ισχύ και του δίδεται η εξουσία να ανοίξει την Ιστορία της Γής και να οδηγήσει όλους τους ανθρώπους στην πορεία που θα έπρεπε να είχαν και κάπως διακόπηκε.

Γιά να τα δεί αυτά ο Ιωάννης έγινε "πνεύμα" και "ανέβηκε" στον ουρανό σύμφωνα με το κεφάλαιο 4 όπου η περιγραφή του Αρχηγού με αστραπές και βροντές κάτι μου θυμίζει από Δία. (Δίας Ζεύς=Δότης Ζεύξης=Δότης Ζωής η ζωή είναι ζεύξη!!!
δηλαδή η ζωή είναι software σε ένα ικανό να μεταβολίζεταιhardware !!!)

Επίσης η μετατροπή σε "πνεύμα" είναι αποκαλυπτική γιά το πώς μπορεί να γίνει τηλεμεταφορά...απαιτείται μετατροπή της δομής της ύλης ...

Αποκαλυπτική είναι και η συνομιλία του Ιωάννη με ένα γέροντα από τους 24 όπου ο γέροντας ρωτάει τον Ιωάννη "ποιοί είναι όλοι αυτοί?" και ο Ιωάννης του τα χώνει ...καλά δεν ξέρεις ποιοί είναι αυτοί? και ο γέροντας συνέρχεται...και αποκαλύπτει ότι "Ουτοι εισιν οι ερχόμενοι εκ της θλίψεως της μεγάλης, και έπλυναν τας στολάς αυτών και ελεύκαναν αυτάς εν τω αίματι του αρνίου"

Επίσης προσδιορίζεται και το ένδυμα εκείνων που θα ακολουθήσουν το αρνίο
"στολας λευκας, και φοινικες εν ταις χερσιν αυτων"

Προσδιορίζεται και ο αριθμός των πρωτοπόρων αυτών 144.000

Η συνομιλία σημαίνει ότι οι γέροντες και ο Αρχηγός μιλούσαν την ίδια γλώσσα με τον Ιωάννη δηλ. Ελληνικά !

Στην Αποκάλυψη, η οποία δεν είναι Χριστοκεντρική, φαίνεται να έχουν συμπληρωθεί και φράσεις "εκτός κλίματος" οι οποίες φαίνονται εύκολα.

Παρακάτω το κεφάλαιο 4 που ο Ιωάννης ανέβηκε στον ουρανό γιά να δει αυτά που λέει στα κεφάλαια 5 και 7 που είδαμε παραπάνω.

http://www.cosmogonia.net/

Guss Etherton είπε...

1. Μετα ταυτα ειδον, και ιδου θυρα ηνεωγμενη εν τω ουρανω, και η φωνη η πρωτη ην ηκουσα ως σαλπιγγος λαλουσης μετ εμου λεγων, Αναβα ωδε, και δειξω σοι α δει γενεσθαι μετα ταυτα.
2. ευθεως εγενομην εν πνευματι" και ιδου θρονος εκειτο εν τω ουρανω, και επι τον θρονον καθημενος,
3. και ο καθημενος ομοιος ορασει λιθω ιασπιδι και σαρδιω, και ιρις κυκλοθεν του θρονου ομοιος ορασει σμαραγδινω.
4. και κυκλοθεν του θρονου θρονους εικοσι τεσσαρες, και επι τους θρονους εικοσι τεσσαρας πρεσβυτερους καθημενους περιβεβλημενους εν ιματιοις λευκοις, και επι τας κεφαλας αυτων στεφανους χρυσους.
5. και εκ του θρονου εκπορευονται αστραπαι και φωναι και βρονται" και επτα λαμπαδες πυρος καιομεναι ενωπιον του θρονου, α εισιν τα επτα πνευματα του θεου,
6. και ενωπιον του θρονου ως θαλασσα υαλινη ομοια κρυσταλλω. Και εν μεσω του θρονου και κυκλω του θρονου τεσσαρα ζωα γεμοντα οφθαλμων εμπροσθεν και οπισθεν"
7. και το ζωον το πρωτον ομοιον λεοντι, και το δευτερον ζωον ομοιον μοσχω, και το τριτον ζωον εχων το προσωπον ως ανθρωπου, και το τεταρτον ζωον ομοιον αετω πετομενω.
8. και τα τεσσαρα ζωα, εν καθ εν αυτων εχων ανα πτερυγας εξ, κυκλοθεν και εσωθεν γεμουσιν οφθαλμων" και αναπαυσιν ουκ εχουσιν ημερας και νυκτος λεγοντες, Αγιος αγιος αγιος κυριος ο θεος ο παντοκρατωρ, ο ην και ο ων και ο ερχομενος.
9. και οταν δωσουσιν τα ζωα δοξαν και τιμην και ευχαριστιαν τω καθημενω επι τω θρονω, τω ζωντι εις τους αιωνας των αιωνων,
10. πεσουνται οι εικοσι τεσσαρες πρεσβυτεροι ενωπιον του καθημενου επι του θρονου και προσκυνησουσιν τω ζωντι εις τους αιωνας των αιωνων, και βαλουσιν τους στεφανους αυτων ενωπιον του θρονου λεγοντες,
11. Αξιος ει, ο κυριος και ο θεος ημων, λαβειν την δοξαν και την τιμην και την δυναμιν, οτι συ εκτισας τα παντα, και δια το θελημα σου ησαν και εκτισθησαν.

Αποκάλυψη στον Ιωάννη κεφάλαιο 4

Guss Etherton είπε...

Chapter 13.
1. Και ειδον εκ της θαλασσης θηριον αναβαινον, εχον κερατα δεκα και κεφαλας επτα, και επι των κερατων αυτου δεκα διαδηματα, και επι τας κεφαλας αυτου ονομα[τα] βλασφημιας.
2. και το θηριον ο ειδον ην ομοιον παρδαλει, και οι ποδες αυτου ως αρκου, και το στομα αυτου ως στομα λεοντος. και εδωκεν αυτω ο δρακων την δυναμιν αυτου και τον θρονον αυτου και εξουσιαν μεγαλην.
3. και μιαν εκ των κεφαλων αυτου ως εσφαγμενην εις θανατον, και η πληγη του θανατου αυτου εθεραπευθη. και εθαυμασθη ολη η γη οπισω του θηριου,
4. και προσεκυνησαν τω δρακοντι οτι εδωκεν την εξουσιαν τω θηριω, και προσεκυνησαν τω θηριω λεγοντες, Τις ομοιος τω θηριω, και τις δυναται πολεμησαι μετ αυτου;
5. Και εδοθη αυτω στομα λαλουν μεγαλα και βλασφημιας, και εδοθη αυτω εξουσια ποιησαι μηνας τεσσερακοντα [και] δυο.
6. και ηνοιξεν το στομα αυτου εις βλασφημιας προς τον θεον, βλασφημησαι το ονομα αυτου και την σκηνην αυτου, τους εν τω ουρανω σκηνουντας.
7. και εδοθη αυτω ποιησαι πολεμον μετα των αγιων και νικησαι αυτους, και εδοθη αυτω εξουσια επι πασαν φυλην και λαον και γλωσσαν και εθνος.
8. και προσκυνησουσιν αυτον παντες οι κατοικουντες επι της γης, ου ου γεγραπται το ονομα αυτου εν τω βιβλιω της ζωης του αρνιου του εσφαγμενου απο καταβολης κοσμου.
9. Ει τις εχει ους ακουσατω.
10. ει τις εις αιχμαλωσιαν, εις αιχμαλωσιαν υπαγει" ει τις εν μαχαιρη αποκτανθηναι, αυτον εν μαχαιρη αποκτανθηναι. Ωδε εστιν η υπομονη και η πιστις των αγιων.
11. Και ειδον αλλο θηριον αναβαινον εκ της γης, και ειχεν κερατα δυο ομοια αρνιω, και ελαλει ως δρακων.
12. και την εξουσιαν του πρωτου θηριου πασαν ποιει ενωπιον αυτου. και ποιει την γην και τους εν αυτη κατοικουντας ινα προσκυνησουσιν το θηριον το πρωτον, ου εθεραπευθη η πληγη του θανατου αυτου.
13. και ποιει σημεια μεγαλα, ινα και πυρ ποιη εκ του ουρανου καταβαινειν εις την γην ενωπιον των ανθρωπων.
14. και πλανα τους κατοικουντας επι της γης δια τα σημεια α εδοθη αυτω ποιησαι ενωπιον του θηριου, λεγων τοις κατοικουσιν επι της γης ποιησαι εικονα τω θηριω ος εχει την πληγην της μαχαιρης και εζησεν.
15. και εδοθη αυτω δουναι πνευμα τη εικονι του θηριου, ινα και λαληση η εικων του θηριου και ποιηση [ινα] οσοι εαν μη προσκυνησωσιν τη εικονι του θηριου αποκτανθωσιν.
16. και ποιει παντας, τους μικρους και τους μεγαλους, και τους πλουσιους και τους πτωχους, και τους ελευθερους και τους δουλους, ινα δωσιν αυτοις χαραγμα επι της χειρος αυτων της δεξιας η επι το μετωπον αυτων,
17. και ινα μη τις δυνηται αγορασαι η πωλησαι ει μη ο εχων το χαραγμα, το ονομα του θηριου η τον αριθμον του ονοματος αυτου.
18. Ωδε η σοφια εστιν" ο εχων νουν ψηφισατω τον αριθμον του θηριου, αριθμος γαρ ανθρωπου εστιν" και ο αριθμος αυτου εξακοσιοι εξηκοντα εξ.
Αποκάλυψη στον Ιωάννη κεφ. 13

Guss Etherton είπε...

Θηρίο που βγαίνει από την θάλασσα και έχει επτά κεφάλια και ένα σφαγμένο όγδοο που έγινε καλά και θαύμασαν όλοι και δέκα κέρατα με διαδήματα...
Και είναι σαν παρδαλό μέ πόδια άρκου και στόμα λέοντος...
Παίρνει από το δράκο τον αρχαίο τον θρόνο και την δύναμη την μεγάλη και την εξουσία του δράκου όλη...
Και άρχισε την βλασφημία, την ανατροπή, την ψευτιά, την εικονική πραγματικότητα σε όλους τους λαούς και τα έθνη της Γής που το προσκύνησαν γρήγορα...
Άλλο θηρίο με δύο κέρατα βγαίνει από την γή (τάφο) με δύο κέρατα σαν αρνί και φωνή δράκου...
ΌΛη την εξουσία του δράκου με τα δέκα κέρατα την φέρνει μπροστά του και κάνει όλους τους ανθρώπους να λατρέψουν το όγδοο κεφάλι που έγινε καλά...
Κάνει την εικόνα του θηρίου να μιλάει (!) και να έχει περιεχόμενο και δημιουργεί ερωτηματικά γιά τον ρόλο του...αφού εμπεδώνει την εξουσία του θηρίου...
και οι άνθρωποι υποτάσσονται στα σχέδια του θηρίου γιά χάραγμα 666 στο δεξί χέρι η στο μέτωπο με το οποίο συναλλάσονται (barcode) πλέον...
Αποκάλυψη στον Ιωάννη κεφ. 13

Guss Etherton είπε...

Chapter 14.
1. Και ειδον, και ιδου το αρνιον εστος επι το ορος Σιων, και μετ αυτου εκατον τεσσερακοντα τεσσαρες χιλιαδες εχουσαι το ονομα αυτου και το ονομα του πατρος αυτου γεγραμμενον επι των μετωπων αυτων.
2. και ηκουσα φωνην εκ του ουρανου ως φωνην υδατων πολλων και ως φωνην βροντης μεγαλης, και η φωνη ην ηκουσα ως κιθαρωδων κιθαριζοντων εν ταις κιθαραις αυτων.
3. και αδουσιν [ως] ωδην καινην ενωπιον του θρονου και ενωπιον των τεσσαρων ζωων και των πρεσβυτερων" και ουδεις εδυνατο μαθειν την ωδην ει μη αι εκατον τεσσερακοντα τεσσαρες χιλιαδες, οι ηγορασμενοι απο της γης.
4. ουτοι εισιν οι μετα γυναικων ουκ εμολυνθησαν, παρθενοι γαρ εισιν. ουτοι οι ακολουθουντες τω αρνιω οπου αν υπαγη. ουτοι ηγορασθησαν απο των ανθρωπων απαρχη τω θεω και τω αρνιω,
5. και εν τω στοματι αυτων ουχ ευρεθη ψευδος" αμωμοι εισιν.
6. Και ειδον αλλον αγγελον πετομενον εν μεσουρανηματι, εχοντα ευαγγελιον αιωνιον ευαγγελισαι επι τους καθημενους επι της γης και επι παν εθνος και φυλην και γλωσσαν και λαον,
7. λεγων εν φωνη μεγαλη, Φοβηθητε τον θεον και δοτε αυτω δοξαν, οτι ηλθεν η ωρα της κρισεως αυτου, και προσκυνησατε τω ποιησαντι τον ουρανον και την γην και θαλασσαν και πηγας υδατων.
8. Και αλλος αγγελος δευτερος ηκολουθησεν λεγων, Επεσεν, επεσεν Βαβυλων η μεγαλη, η εκ του οινου του θυμου της πορνειας αυτης πεποτικεν παντα τα εθνη.
9. Και αλλος αγγελος τριτος ηκολουθησεν αυτοις λεγων εν φωνη μεγαλη, Ει τις προσκυνει το θηριον και την εικονα αυτου, και λαμβανει χαραγμα επι του μετωπου αυτου η επι την χειρα αυτου,
10. και αυτος πιεται εκ του οινου του θυμου του θεου του κεκερασμενου ακρατου εν τω ποτηριω της οργης αυτου, και βασανισθησεται εν πυρι και θειω ενωπιον αγγελων αγιων και ενωπιον του αρνιου.
11. και ο καπνος του βασανισμου αυτων εις αιωνας αιωνων αναβαινει, και ουκ εχουσιν αναπαυσιν ημερας και νυκτος, οι προσκυνουντες το θηριον και την εικονα αυτου, και ει τις λαμβανει το χαραγμα του ονοματος αυτου.
12. ωδε η υπομονη των αγιων εστιν, οι τηρουντες τας εντολας του θεου και την πιστιν Ιησου.
13. Και ηκουσα φωνης εκ του ουρανου λεγουσης, Γραψον" Μακαριοι οι νεκροι οι εν κυριω αποθνησκοντες απ αρτι. ναι, λεγει το πνευμα, ινα αναπαησονται εκ των κοπων αυτων" τα γαρ εργα αυτων ακολουθει μετ αυτων.
14. Και ειδον, και ιδου νεφελη λευκη, και επι την νεφελην καθημενον ομοιον υιον ανθρωπου, εχων επι της κεφαλης αυτου στεφανον χρυσουν και εν τη χειρι αυτου δρεπανον οξυ.
15. και αλλος αγγελος εξηλθεν εκ του ναου, κραζων εν φωνη μεγαλη τω καθημενω επι της νεφελης, Πεμψον το δρεπανον σου και θερισον, οτι ηλθεν η ωρα θερισαι, οτι εξηρανθη ο θερισμος της γης.
16. και εβαλεν ο καθημενος επι της νεφελης το δρεπανον αυτου επι την γην, και εθερισθη η γη.
17. Και αλλος αγγελος εξηλθεν εκ του ναου του εν τω ουρανω, εχων και αυτος δρεπανον οξυ.
18. Και αλλος αγγελος [εξηλθεν] εκ του θυσιαστηριου, [ο] εχων εξουσιαν επι του πυρος, και εφωνησεν φωνη μεγαλη τω εχοντι το δρεπανον το οξυ λεγων, Πεμψον σου το δρεπανον το οξυ και τρυγησον τους βοτρυας της αμπελου της γης, οτι ηκμασαν αι σταφυλαι αυτης.
19. και εβαλεν ο αγγελος το δρεπανον αυτου εις την γην, και ετρυγησεν την αμπελον της γης και εβαλεν εις την ληνον του θυμου του θεου τον μεγαν.
20. και επατηθη η ληνος εξωθεν της πολεως, και εξηλθεν αιμα εκ της ληνου αχρι των χαλινων των ιππων απο σταδιων χιλιων εξακοσιων.
Αποκάλυψη στον Ιωάννη κεφ. 14

Guss Etherton είπε...

Το αρνί με τους 144.000 στο όρος Σιών (μήπως Σίων? που παράγει σεισμούς?)
που έχουν το δικό του όνομα και του πατέρα του στα μέτωπά τους τραγουδούν με βροντερό ήχο και "φωνή υδάτων πολλών" (η τέλεια περιγραφή synthesizer) κομμάτι που μόνο αυτοί μπορούσαν να μάθουν...προς το ανώτατο συμβούλιο του Παντοκράτορα και των 24 γερόντων και των 4 θηρίων του θρόνου...
Απεσταλμένοι πήγαν το μήνυμα σε όλη την γή λέγοντας ότι "ήλθε η ώρα" μην υποτάσσεστε στο χάραγμα του θηρίου, ή Βαβυλώνα που πότισε όλη την γή με τη μέθη του τσαμπουκά έπεσε, η κρίση άρχισε...
Το ποιά είναι η βαβυλώνα και ποιό είναι το θηρίο με τα 7+1 κεφάλια και τα 10 κέρατα με τα διαδήματα το εξηγεί στο κεφάλαιο 17...

Guss Etherton είπε...

Chapter 17.
1. Και ηλθεν εις εκ των επτα αγγελων των εχοντων τας επτα φιαλας, και ελαλησεν μετ εμου λεγων, Δευρο, δειξω σοι το κριμα της πορνης της μεγαλης της καθημενης επι υδατων πολλων,
2. μεθ ης επορνευσαν οι βασιλεις της γης, και εμεθυσθησαν οι κατοικουντες την γην εκ του οινου της πορνειας αυτης.
3. και απηνεγκεν με εις ερημον εν πνευματι. και ειδον γυναικα καθημενην επι θηριον κοκκινον, γεμον[τα] ονοματα βλασφημιας, εχων κεφαλας επτα και κερατα δεκα.
4. και η γυνη ην περιβεβλημενη πορφυρουν και κοκκινον, και κεχρυσωμενη χρυσιω και λιθω τιμιω και μαργαριταις, εχουσα ποτηριον χρυσουν εν τη χειρι αυτης γεμον βδελυγματων και τα ακαθαρτα της πορνειας αυτης,
5. και επι το μετωπον αυτης ονομα γεγραμμενον, μυστηριον, Βαβυλων η μεγαλη, η μητηρ των πορνων και των βδελυγματων της γης.
6. και ειδον την γυναικα μεθυουσαν εκ του αιματος των αγιων και εκ του αιματος των μαρτυρων Ιησου. Και εθαυμασα ιδων αυτην θαυμα μεγα.
7. και ειπεν μοι ο αγγελος, Δια τι εθαυμασας; εγω ερω σοι το μυστηριον της γυναικος και του θηριου του βασταζοντος αυτην, του εχοντος τας επτα κεφαλας και τα δεκα κερατα"
8. το θηριον ο ειδες ην και ουκ εστιν, και μελλει αναβαινειν εκ της αβυσσου, και εις απωλειαν υπαγει" και θαυμασθησονται οι κατοικουντες επι της γης, ων ου γεγραπται το ονομα επι το βιβλιον της ζωης απο καταβολης κοσμου, βλεποντων το θηριον οτι ην και ουκ εστιν και παρεσται.
9. ωδε ο νους ο εχων σοφιαν. αι επτα κεφαλαι επτα ορη εισιν, οπου η γυνη καθηται επ αυτων. και βασιλεις επτα εισιν"
10. οι πεντε επεσαν, ο εις εστιν, ο αλλος ουπω ηλθεν, και οταν ελθη ολιγον αυτον δει μειναι.
11. και το θηριον ο ην και ουκ εστιν, και αυτος ογδοος εστιν και εκ των επτα εστιν, και εις απωλειαν υπαγει.
12. και τα δεκα κερατα α ειδες δεκα βασιλεις εισιν, οιτινες βασιλειαν ουπω ελαβον, αλλα εξουσιαν ως βασιλεις μιαν ωραν λαμβανουσιν μετα του θηριου.
13. ουτοι μιαν γνωμην εχουσιν, και την δυναμιν και εξουσιαν αυτων τω θηριω διδοασιν.
14. ουτοι μετα του αρνιου πολεμησουσιν, και το αρνιον νικησει αυτους, οτι κυριος κυριων εστιν και βασιλευς βασιλεων, και οι μετ αυτου κλητοι και εκλεκτοι και πιστοι.
15. Και λεγει μοι, Τα υδατα α ειδες, ου η πορνη καθηται, λαοι και οχλοι εισιν και εθνη και γλωσσαι.
16. και τα δεκα κερατα α ειδες και το θηριον, ουτοι μισησουσιν την πορνην, και ηρημωμενην ποιησουσιν αυτην και γυμνην, και τας σαρκας αυτης φαγονται, και αυτην κατακαυσουσιν εν πυρι"
17. ο γαρ θεος εδωκεν εις τας καρδιας αυτων ποιησαι την γνωμην αυτου, και ποιησαι μιαν γνωμην και δουναι την βασιλειαν αυτων τω θηριω, αχρι τελεσθησονται οι λογοι του θεου.
18. και η γυνη ην ειδες εστιν η πολις η μεγαλη η εχουσα βασιλειαν επι των βασιλεων της γης.
Αποκάλυψη στον Ιωάννη κεφ. 17

Guss Etherton είπε...

12. και τα δεκα κερατα α ειδες δεκα βασιλεις εισιν, οιτινες βασιλειαν ουπω ελαβον, αλλα εξουσιαν ως βασιλεις μιαν ωραν λαμβανουσιν μετα του θηριου.
13. ουτοι μιαν γνωμην εχουσιν, και την δυναμιν και εξουσιαν αυτων τω θηριω διδοασιν.
Δεν έχουν βασίλειο αλλά είναι βασιλιάδες της μιάς ώρας!!!
Μιά γνώμη έχουν και την δίνουν στο θηρίο με τα δέκα κέρατα!!!
Μόνο το όνομα Larry λείπει αφού το King το γράφει...
Τα δέκα μεγαλύτερα κανάλια TV λοιπόν τα δέκα κέρατα (κεραίες)
18. και η γυνη ην ειδες εστιν η πολις η μεγαλη η εχουσα βασιλειαν επι των βασιλεων της γης.
NY!!!
16. και τα δεκα κερατα α ειδες και το θηριον, ουτοι μισησουσιν την πορνην, και ηρημωμενην ποιησουσιν αυτην και γυμνην, και τας σαρκας αυτης φαγονται, και αυτην κατακαυσουσιν εν πυρι"
!!!!!!!!!
9. ωδε ο νους ο εχων σοφιαν. αι επτα κεφαλαι επτα ορη εισιν, οπου η γυνη καθηται επ αυτων. και βασιλεις επτα εισιν"
10. οι πεντε επεσαν, ο εις εστιν, ο αλλος ουπω ηλθεν, και οταν ελθη ολιγον αυτον δει μειναι.
11. και το θηριον ο ην και ουκ εστιν, και αυτος ογδοος εστιν και εκ των επτα εστιν, και εις απωλειαν υπαγει.
G7+1=G8 G8-5=G3 G3-1=G2 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Guss Etherton είπε...

Αγαπητοί φίλοι αυτού του blog,
Με τα παραπάνω μικρά άρθρα έχετε κατανοήσει και βιώσει την ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ.
Παρακάτω θα δούμε και τα υπόλοιπα κεφάλαια "δράσης" στην Αποκάλυψη.
Θα διαπιστώσουμε τις χρονικές παλινδρομήσεις που κάνει, από τις οποίες αποδεικνύεται ότι αυτός που τα υπαγορεύει στον Ιωάννη, ένας "υιός ανθρώπου", με λευκή στολή και χρυσή ζώνη, πάνω σε εξέδρα με 7 πύρινες γλώσσες, μιλώντας του Ελληνικά, έχει τεχνολογία "άχρονη" δηλαδή ζεί στο παρόν στο παρελθόν και στο μέλλον ταυτόχρονα, ιδιότητα του φωτός γνωστή σαν Κβαντική Διεμπλοκή.
(κεφ. 1, 2, 3)
Η Κβαντική Διεμπλοκή (Quantum Coherence and Decoherence) γνωστή από το 1960 είναι η ιδιότητα που έχει το φώς να μεταφέρει "ακαριαία" τις πληροφορίες που δέχονται τα φωτόνια στα υπόλοιπα φωτόνια ίδιας γενεάς, δηλαδή στα ταυτόχρονης παραγωγής από την πηγή, όπου και αν είναι αυτά στο χωροχρόνο,
σαν να μην υπάρχει ούτε χώρος ούτε χρόνος μεταξύ των ίδιας γενεάς.
Επειδή το φώς και η ύλη-αντιύλη εναλλάσσονται με την ιδιότητα του Max Planck
και τα ηλεκτρόνια-ποζιτρόνια έχουν ταχύτητες πολύ μικρότερες του φωτός σαν μάζες πολύ μεγαλύτερες από των φωτονίων, γεννάται το ερώτημα τι είναι τελικά ο χώρος ο χρόνος και η μάζα, δημιούργημα της επιβράδυνσης του φωτός?
ΑΚΟΜΑ ΚΑΤΙ
Οι επισκέψεις στο site http://www.cosmogonia.net πέρασαν σήμερα τα 50.000 unique IP addresses με προέλευση από όλες τις χώρες της Γής.
Είναι καιρός κάθε Κυριακή στις 11 το πρωί όποιος θέλει να έρχεται στην είσοδο των Σκούρτων γιά μιά επίσκεψη στους χώρους που αναφέρω στο site.

Guss Etherton είπε...

Βασίλειες εφημερίδες του Μεγάλου Αλεξάνδρου
της Κατερίνας Μ. Μάτσου- δημοσιογράφου
20/4/2006

Ένα από τα γοητευτικότερα και πιο όμορφα κομμάτια της αρχαίας ελληνικής ιστορίας είναι αναμφισβήτητα η ιστορία του Μεγάλου Αλεξάνδρου του Μακεδόνα, του νεαρού βασιλιά που από την πρώτη στιγμή της ζωής του βρέθηκε μέσα σε μία σύνθεση από συμπτώσεις και θείες διαταγές, σχετικά με την πορεία και το μέλλον του. Η μετέπειτα ιστορία του και το ανυπέρβλητο κατόρθωμά του -η κατάκτηση όλου του ανατολικά της Ελλάδας γνωστού κόσμου- δικαίωσαν τα σημάδια που συντρόφευσαν τη στιγμή της γέννησης του και τους προφήτες που προφήτευσαν τη βασιλεία του αιώνες πριν.
Ένα μοναδικό ντοκουμέντο εκείνων των σχεδόν μυθικών ημερών που επέζησε μέχρι σήμερα μόνο μέσα από τα λόγια των αρχαίων συγγραφέων είναι οι «Βασίλειες Εφημερίδες», τα ημερήσια φύλλα πλήρους καταγραφής των όσων συνέβαιναν καθημερινά στο απέραντο τότε βασίλειο της Μακεδονίας. Η «Εφημερίδα της Κυβερνήσεως», θα λέγαμε σήμερα, της εποχής εκείνης, μία επίσημη και λεπτομερής παρουσίαση των καθημερινών γεγονότων του πολιτικού κόσμου του κράτους του Αλεξάνδρου και μαζί η πιο πλήρης ιστορία και η πιο αυθεντική πηγή για εκείνες τις ώρες που σημάδεψαν ανεξίτηλα και συνεχίζουν να σημαδεύουν ολόκληρο τον κόσμο.

Δημιουργία & περιεχόμενο
Πριν ακόμα ο στρατός των Πανελλήνων -«πλην των Λακεδαιμονίων»- περάσει τον Ελλήσποντο, πίσω στην Πέλλα, ο Αλέξανδρος είχε οργανώσει την υπηρεσία εκείνη που θα δημιουργούσε καθημερινά τις «Βασίλειες Εφημερίδες», τις «Εφημερίδες του βασιλιά Αλέξανδρου». Επικεφαλής αυτής της εταιρείας ενημέρωσης και καταγραφής διορίστηκε από τον ίδιο τον Αλέξανδρο ο Ευμένης ο Καρδιανός, ο αρχιγραμματέας του και ο βοηθός του Διόδοτος ο Ερυθραίος. Περιεχόμενο των φύλλων αυτών δεν ήταν μόνο τα επίσημα στρατιωτικά και πολιτικά γεγονότα της ημέρας, αλλά και καθαρά προσωπικές ασχολίες του βασιλιά ή σπουδαίες ακροάσεις και στρατιωτικές διατάξεις, οικονομικά του κράτους κ.ά. Κάθε αντίγραφο των εφημερίδων φυλάσσονταν στο προσωπικό αρχείο του βασιλιά, το λεγόμενο «γαζοφυλάκιον» και ήτανε απόρρητες στο ευρύ κοινό. Πρόσβαση σ’ αυτές είχαν μόνο άτομα της απολύτου εμπιστοσύνης του Αλεξάνδρου -συνήθως ανώτατα κυβερνητικά και στρατιωτικά στελέχη- ενώ μετά το θάνατό του, όλα τα φύλλα των εφημερίδων θα αποθηκεύονταν μαζί με τα άλλα προσωπικά του αντικείμενα στον τάφο του. Φαίνεται ότι αργότερα, μετά το θάνατο του Αλεξάνδρου, όσα γράφτηκαν την εποχή εκείνη στις «Βασίλειες Εφημερίδες» διασκευάστηκαν και αναδημοσιεύτηκαν για να γίνουν γνωστά στο ευρύ κοινό με τη μορφή ενός διηγήματος, μίας λαϊκής αφήγησης για ένα μεγάλο βασιλιά.

Η μαρτυρία των εφημερίδων
Συγγραφέας ο οποίος επικαλείται συχνά τη μαρτυρία των Εφημερίδων είναι ο Αρριανός (95-180 μ.Χ.). Ο Αρριανός, στο εφτάτομο έργο του «Αλεξάνδρου Ανάβασις», που γράφτηκε 500 περίπου χρόνια μετά την εκστρατεία στην Ασία, επαναλαμβάνει σε πολλά σημεία της αφηγήσεως του πως «αι βασίλειοι εφημερίδες ώδε έχουσι» φανερώνοντας με τα λόγια αυτά μία από τις πηγές του έργου του, δε γνωρίζουμε, όμως, αν παραθέτει αυτούσια αποσπάσματα από το κείμενο τους. Απ’ όλους τους ιστοριογράφους του Αλεξάνδρου μόνο ο Αρριανός κάνει σαφή αναφορά σ’ αυτές. Ωστόσο δεν είναι σαφές -ο συγγραφέας δεν το διευκρινίζει- αν οι εφημερίδες ήταν στη διάθεση του Αρριανού το 2ο αιώνα μ.Χ. ή αν πήρε τα αποσπάσματα από έργα προηγούμενων συγγραφέων. Ο ίδιος αναφέρει, από τις πρώτες σελίδες του έργου του, πως στηρίχτηκε σε δύο προηγούμενες αφηγήσεις: Στο έργο του Αριστόβουλου, του μηχανικού του Αλεξάνδρου και του Πτολεμαίου, του στρατηγού και μετέπειτα βασιλιά της Αιγύπτου. Αυτούς τους δύο θεωρεί ο Αρριανός τους πιο αξιόπιστους από τους πολλούς που θέλησαν να καταγράψουν τη μεγαλειώδη πορεία προς την Ανατολή. Για τον Αλέξανδρο έγραψαν ακόμη ο ναύαρχος Νέαρχος, ο φιλόσοφος Ονησίκριτος, ο Αναξιμένης, ο Μαρσύας, ο Χάρης κ.ά.1 κανένα όμως από τα έργα αυτά δεν έχει διασωθεί Το έργο του Αρριανού είναι σύγχρονο με το έργο του Πλουτάρχου (50-120 μ.Χ.), ο οποίος στους «Παράλληλους Βίους» εξιστορεί τη ζωή του Μακεδόνα βασιλιά παράλληλα με τη ζωή του Ιουλίου Καίσαρα, χωρίς όμως να συγκρίνει, όπως κάνει σε όλους τους άλλους Βίους, τους δύο άνδρες.

Εφημερίδες στον αρχαίο κόσμο
Αν και μόνο οι «Βασίλειες Εφημερίδες» του Αλεξάνδρου είναι γνωστές σήμερα, δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα πως τα φύλλα αυτά είναι μία καθαρά δική του εφεύρεση. Κάποιοι ιστορικοί ερευνητές υποστηρίζουν2 πως οι εφημερίδες του Αλεξάνδρου αποτελούν τη συνέχεια μίας παλιότερης παράδοσης των Μακεδόνων βασιλιάδων για τη δημιουργία εφημερίδων, εφημερίδων που έπαιρναν το όνομα του εκάστοτε βασιλιά που νοιαζόταν για τη σύνταξή τους π.χ. «Εφημερίς του Φιλίππου» κ.τ.λ. και οι οποίες φυλάσσονταν στις Αιγές, στην παλιά πρωτεύουσα του μακεδονικού κράτους, εκεί όπου παραδοσιακά θάβονταν οι βασιλείς. Πέρα από το βασίλειο της Μακεδονίας εφημερίδες κρατούσαν επίσης οι βασιλιάδες της Περσίας, της Αιγύπτου και άλλων ανατολικών χωρών, ενώ και στην αρχαία Ελλάδα, στην Αθήνα και σε διάφορες άλλες ελληνικές πόλεις, μετά τους κήρυκες που μετέδιδαν προφορικά τις επίσημες ειδήσεις, δημόσιοι γραφιάδες ετοίμαζαν τα «Δημόσια Γράμματα» ή «Υπομνήματα» όπου γινόταν η καθημερινή συγκέντρωση και καταγραφή όλων των σημαντικών ειδήσεων. Στην αρχαία Ρώμη από το 48 π.Χ. και με εντολή του Ιουλίου Καίσαρα και μέχρι την πτώση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας (476 μ.Χ.) εκδίδονταν τα acta diurna ή acta senatus τα οποία περιείχαν ειδήσεις για επίσημες πολιτικές πράξεις και διάφορες άλλες πληροφορίες. Τέλος στην αρχαία ελληνική λογοτεχνία αναφέρεται και κάποιο ιστορικό έργο με τον τίτλο «Εφημερίς Τρωικού Πολέμου» που αποδίδεται σε κάποιον Κρητικό με το όνομα Δίκτυ3.
Από τις Εφημερίδες του Αλεξάνδρου και τα πρώτα έργα που είχαν γραφτεί γι’ αυτόν και τη μακεδονική εκστρατεία στην Ασία τίποτα δεν έχει σωθεί. Όσα γνωρίζουμε για την ιστορία του προέρχονται από κατοπινούς συγγραφείς, όπως ο Αρριανός και ο Πλούταρχος, που είχαν σαν πήγες τους τα χαμένα έργα, αλλά και τις λαϊκές αφηγήσεις. Ίσως και τα φύλλα των εφημερίδων. Δεν γνωρίζουμε αν οι εφημερίδες αυτές και το υπόλοιπο προσωπικό αρχείο του βασιλιά τοποθετήθηκαν μαζί με το νεκρό Αλέξανδρο στον τάφο του. Όπως η ιστορία αναφέρει, η σωρός του μέσα σε μία μεγαλοπρεπή άμαξα θα ερχόταν στην Ελλάδα για να ταφεί δίπλα στους άλλους Μακεδόνες βασιλείς. Μα στο δρόμο ο Πτολεμαίος άρπαξε το νεκρό σώμα του βασιλιά του και το μετέφερε στην Αίγυπτο. Εκεί όπου ίσως να αναπαύεται μέχρι σήμερα.
Αν κάποια στιγμή οι «Βασίλειες Εφημερίδες» του Αλεξάνδρου έρθουν στο φως, όσο ουτοπική και αν φαντάζει αυτή η σκέψη, η ανακάλυψη τους θα αποτελέσει αφορμή να ξαναγράψουμε σήμερα, δύο χιλιάδες χρόνια μετά, τη μακεδονική εκστρατεία έτσι όπως μας τη διηγείται, όχι κάποιος αξιόπιστος ιστορικός, αλλά ο ίδιος ο βασιλιάς της.

1 Pierre Briant. Ο Μέγας Αλέξανδρος. Από την Ελλάδα στην Ανατολή. σελ.132.
2 Την άποψη αυτή υποστηρίζουν οι N.G.L. Hammond και F.W.Wallabank στο βιβλίο τους Ιστορία της Μακεδονίας, τόμος 3ος, σελ.25-26.
3 Το έργο αυτό έχει διασωθεί σε λατινική διασκευή κάποιου Λ. Σεπτιμίου και έτυχε μεγάλης αποδοχής κατά το Μεσαίωνα. Όπως αναφέρεται στον πρόλογο βρέθηκε στον τάφο του Δίκτυ στην Κνωσό κατά τον 1ο αιώνα μ.Χ. από κάποιους βοσκούς, οι οποίοι παρέδωσαν τα χειρόγραφα στον Ρουτήλιο Ρούφο, διοικητή τότε της Κρήτης κι αυτός με τη σειρά του τα έστειλε στο Νέρωνα ο οποίος έκανε τη μεταφορά της διηγήσεως από τα φοινικικά στα ελληνικά. Ωστόσο σώζεται μόνο το λατινικό κείμενο του Σεπτιμίου. Για το Δίκτυ γνωρίζουμε μόνο ό,τι αυτός ισχυρίζεται. Ότι δηλαδή έλαβε μέρος στον Τρωικό Πόλεμο ως ακόλουθος των Κρητών βασιλέων, Ιδομενέα και Μηριώνη. (Εγκυκλοπαίδεια ΠΑΠΥΡΟΣ - ΛΑΡΟΥΣ, έκδοση 1963, τόμος 6, σελ. 1018 και τόμος 5, σελ. 726).

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
Αρριανός. Αλεξάνδρου Ανάβασις. ΚΑΚΤΟΣ - 1992.
Πλούταρχος. Βίοι Παράλληλοι Αλέξανδρος - Καίσαρ. ΚΑΚΤΟΣ - 1993.
Pierre Briant. Ο Μέγας Αλέξανδρος. Από την Ελλάδα στην Ανατολή. ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ ΔΕΛΗΘΑΝΑΣΗ - 1993.
ΠΑΠΥΡΟΣ - ΛΑΡΟΥΣ. Εγκυκλοπαίδεια. ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ - 1963.
N.G.L. Hammond - F.W.Wallabank. Ιστορία της Μακεδονίας. ΜΑΛΛΙΑΡΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑ - 1995.
N.G.L. Hammond. Μέγας Αλέξανδρος, ένας ιδιοφυής. ΜΑΛΛΙΑΡΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑ - 1997.

Guss Etherton είπε...

Βασίλειες εφημερίδες του Μεγάλου Αλεξάνδρου
της Κατερίνας Μ. Μάτσου- δημοσιογράφου
20/4/2006

Ένα από τα γοητευτικότερα και πιο όμορφα κομμάτια της αρχαίας ελληνικής ιστορίας είναι αναμφισβήτητα η ιστορία του Μεγάλου Αλεξάνδρου του Μακεδόνα, του νεαρού βασιλιά που από την πρώτη στιγμή της ζωής του βρέθηκε μέσα σε μία σύνθεση από συμπτώσεις και θείες διαταγές, σχετικά με την πορεία και το μέλλον του. Η μετέπειτα ιστορία του και το ανυπέρβλητο κατόρθωμά του -η κατάκτηση όλου του ανατολικά της Ελλάδας γνωστού κόσμου- δικαίωσαν τα σημάδια που συντρόφευσαν τη στιγμή της γέννησης του και τους προφήτες που προφήτευσαν τη βασιλεία του αιώνες πριν.
Ένα μοναδικό ντοκουμέντο εκείνων των σχεδόν μυθικών ημερών που επέζησε μέχρι σήμερα μόνο μέσα από τα λόγια των αρχαίων συγγραφέων είναι οι «Βασίλειες Εφημερίδες», τα ημερήσια φύλλα πλήρους καταγραφής των όσων συνέβαιναν καθημερινά στο απέραντο τότε βασίλειο της Μακεδονίας. Η «Εφημερίδα της Κυβερνήσεως», θα λέγαμε σήμερα, της εποχής εκείνης, μία επίσημη και λεπτομερής παρουσίαση των καθημερινών γεγονότων του πολιτικού κόσμου του κράτους του Αλεξάνδρου και μαζί η πιο πλήρης ιστορία και η πιο αυθεντική πηγή για εκείνες τις ώρες που σημάδεψαν ανεξίτηλα και συνεχίζουν να σημαδεύουν ολόκληρο τον κόσμο.

Δημιουργία & περιεχόμενο
Πριν ακόμα ο στρατός των Πανελλήνων -«πλην των Λακεδαιμονίων»- περάσει τον Ελλήσποντο, πίσω στην Πέλλα, ο Αλέξανδρος είχε οργανώσει την υπηρεσία εκείνη που θα δημιουργούσε καθημερινά τις «Βασίλειες Εφημερίδες», τις «Εφημερίδες του βασιλιά Αλέξανδρου». Επικεφαλής αυτής της εταιρείας ενημέρωσης και καταγραφής διορίστηκε από τον ίδιο τον Αλέξανδρο ο Ευμένης ο Καρδιανός, ο αρχιγραμματέας του και ο βοηθός του Διόδοτος ο Ερυθραίος. Περιεχόμενο των φύλλων αυτών δεν ήταν μόνο τα επίσημα στρατιωτικά και πολιτικά γεγονότα της ημέρας, αλλά και καθαρά προσωπικές ασχολίες του βασιλιά ή σπουδαίες ακροάσεις και στρατιωτικές διατάξεις, οικονομικά του κράτους κ.ά. Κάθε αντίγραφο των εφημερίδων φυλάσσονταν στο προσωπικό αρχείο του βασιλιά, το λεγόμενο «γαζοφυλάκιον» και ήτανε απόρρητες στο ευρύ κοινό. Πρόσβαση σ’ αυτές είχαν μόνο άτομα της απολύτου εμπιστοσύνης του Αλεξάνδρου -συνήθως ανώτατα κυβερνητικά και στρατιωτικά στελέχη- ενώ μετά το θάνατό του, όλα τα φύλλα των εφημερίδων θα αποθηκεύονταν μαζί με τα άλλα προσωπικά του αντικείμενα στον τάφο του. Φαίνεται ότι αργότερα, μετά το θάνατο του Αλεξάνδρου, όσα γράφτηκαν την εποχή εκείνη στις «Βασίλειες Εφημερίδες» διασκευάστηκαν και αναδημοσιεύτηκαν για να γίνουν γνωστά στο ευρύ κοινό με τη μορφή ενός διηγήματος, μίας λαϊκής αφήγησης για ένα μεγάλο βασιλιά.

Η μαρτυρία των εφημερίδων
Συγγραφέας ο οποίος επικαλείται συχνά τη μαρτυρία των Εφημερίδων είναι ο Αρριανός (95-180 μ.Χ.). Ο Αρριανός, στο εφτάτομο έργο του «Αλεξάνδρου Ανάβασις», που γράφτηκε 500 περίπου χρόνια μετά την εκστρατεία στην Ασία, επαναλαμβάνει σε πολλά σημεία της αφηγήσεως του πως «αι βασίλειοι εφημερίδες ώδε έχουσι» φανερώνοντας με τα λόγια αυτά μία από τις πηγές του έργου του, δε γνωρίζουμε, όμως, αν παραθέτει αυτούσια αποσπάσματα από το κείμενο τους. Απ’ όλους τους ιστοριογράφους του Αλεξάνδρου μόνο ο Αρριανός κάνει σαφή αναφορά σ’ αυτές. Ωστόσο δεν είναι σαφές -ο συγγραφέας δεν το διευκρινίζει- αν οι εφημερίδες ήταν στη διάθεση του Αρριανού το 2ο αιώνα μ.Χ. ή αν πήρε τα αποσπάσματα από έργα προηγούμενων συγγραφέων. Ο ίδιος αναφέρει, από τις πρώτες σελίδες του έργου του, πως στηρίχτηκε σε δύο προηγούμενες αφηγήσεις: Στο έργο του Αριστόβουλου, του μηχανικού του Αλεξάνδρου και του Πτολεμαίου, του στρατηγού και μετέπειτα βασιλιά της Αιγύπτου. Αυτούς τους δύο θεωρεί ο Αρριανός τους πιο αξιόπιστους από τους πολλούς που θέλησαν να καταγράψουν τη μεγαλειώδη πορεία προς την Ανατολή. Για τον Αλέξανδρο έγραψαν ακόμη ο ναύαρχος Νέαρχος, ο φιλόσοφος Ονησίκριτος, ο Αναξιμένης, ο Μαρσύας, ο Χάρης κ.ά.1 κανένα όμως από τα έργα αυτά δεν έχει διασωθεί Το έργο του Αρριανού είναι σύγχρονο με το έργο του Πλουτάρχου (50-120 μ.Χ.), ο οποίος στους «Παράλληλους Βίους» εξιστορεί τη ζωή του Μακεδόνα βασιλιά παράλληλα με τη ζωή του Ιουλίου Καίσαρα, χωρίς όμως να συγκρίνει, όπως κάνει σε όλους τους άλλους Βίους, τους δύο άνδρες.

Εφημερίδες στον αρχαίο κόσμο
Αν και μόνο οι «Βασίλειες Εφημερίδες» του Αλεξάνδρου είναι γνωστές σήμερα, δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα πως τα φύλλα αυτά είναι μία καθαρά δική του εφεύρεση. Κάποιοι ιστορικοί ερευνητές υποστηρίζουν2 πως οι εφημερίδες του Αλεξάνδρου αποτελούν τη συνέχεια μίας παλιότερης παράδοσης των Μακεδόνων βασιλιάδων για τη δημιουργία εφημερίδων, εφημερίδων που έπαιρναν το όνομα του εκάστοτε βασιλιά που νοιαζόταν για τη σύνταξή τους π.χ. «Εφημερίς του Φιλίππου» κ.τ.λ. και οι οποίες φυλάσσονταν στις Αιγές, στην παλιά πρωτεύουσα του μακεδονικού κράτους, εκεί όπου παραδοσιακά θάβονταν οι βασιλείς. Πέρα από το βασίλειο της Μακεδονίας εφημερίδες κρατούσαν επίσης οι βασιλιάδες της Περσίας, της Αιγύπτου και άλλων ανατολικών χωρών, ενώ και στην αρχαία Ελλάδα, στην Αθήνα και σε διάφορες άλλες ελληνικές πόλεις, μετά τους κήρυκες που μετέδιδαν προφορικά τις επίσημες ειδήσεις, δημόσιοι γραφιάδες ετοίμαζαν τα «Δημόσια Γράμματα» ή «Υπομνήματα» όπου γινόταν η καθημερινή συγκέντρωση και καταγραφή όλων των σημαντικών ειδήσεων. Στην αρχαία Ρώμη από το 48 π.Χ. και με εντολή του Ιουλίου Καίσαρα και μέχρι την πτώση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας (476 μ.Χ.) εκδίδονταν τα acta diurna ή acta senatus τα οποία περιείχαν ειδήσεις για επίσημες πολιτικές πράξεις και διάφορες άλλες πληροφορίες. Τέλος στην αρχαία ελληνική λογοτεχνία αναφέρεται και κάποιο ιστορικό έργο με τον τίτλο «Εφημερίς Τρωικού Πολέμου» που αποδίδεται σε κάποιον Κρητικό με το όνομα Δίκτυ3.
Από τις Εφημερίδες του Αλεξάνδρου και τα πρώτα έργα που είχαν γραφτεί γι’ αυτόν και τη μακεδονική εκστρατεία στην Ασία τίποτα δεν έχει σωθεί. Όσα γνωρίζουμε για την ιστορία του προέρχονται από κατοπινούς συγγραφείς, όπως ο Αρριανός και ο Πλούταρχος, που είχαν σαν πήγες τους τα χαμένα έργα, αλλά και τις λαϊκές αφηγήσεις. Ίσως και τα φύλλα των εφημερίδων. Δεν γνωρίζουμε αν οι εφημερίδες αυτές και το υπόλοιπο προσωπικό αρχείο του βασιλιά τοποθετήθηκαν μαζί με το νεκρό Αλέξανδρο στον τάφο του. Όπως η ιστορία αναφέρει, η σωρός του μέσα σε μία μεγαλοπρεπή άμαξα θα ερχόταν στην Ελλάδα για να ταφεί δίπλα στους άλλους Μακεδόνες βασιλείς. Μα στο δρόμο ο Πτολεμαίος άρπαξε το νεκρό σώμα του βασιλιά του και το μετέφερε στην Αίγυπτο. Εκεί όπου ίσως να αναπαύεται μέχρι σήμερα.
Αν κάποια στιγμή οι «Βασίλειες Εφημερίδες» του Αλεξάνδρου έρθουν στο φως, όσο ουτοπική και αν φαντάζει αυτή η σκέψη, η ανακάλυψη τους θα αποτελέσει αφορμή να ξαναγράψουμε σήμερα, δύο χιλιάδες χρόνια μετά, τη μακεδονική εκστρατεία έτσι όπως μας τη διηγείται, όχι κάποιος αξιόπιστος ιστορικός, αλλά ο ίδιος ο βασιλιάς της.

1 Pierre Briant. Ο Μέγας Αλέξανδρος. Από την Ελλάδα στην Ανατολή. σελ.132.
2 Την άποψη αυτή υποστηρίζουν οι N.G.L. Hammond και F.W.Wallabank στο βιβλίο τους Ιστορία της Μακεδονίας, τόμος 3ος, σελ.25-26.
3 Το έργο αυτό έχει διασωθεί σε λατινική διασκευή κάποιου Λ. Σεπτιμίου και έτυχε μεγάλης αποδοχής κατά το Μεσαίωνα. Όπως αναφέρεται στον πρόλογο βρέθηκε στον τάφο του Δίκτυ στην Κνωσό κατά τον 1ο αιώνα μ.Χ. από κάποιους βοσκούς, οι οποίοι παρέδωσαν τα χειρόγραφα στον Ρουτήλιο Ρούφο, διοικητή τότε της Κρήτης κι αυτός με τη σειρά του τα έστειλε στο Νέρωνα ο οποίος έκανε τη μεταφορά της διηγήσεως από τα φοινικικά στα ελληνικά. Ωστόσο σώζεται μόνο το λατινικό κείμενο του Σεπτιμίου. Για το Δίκτυ γνωρίζουμε μόνο ό,τι αυτός ισχυρίζεται. Ότι δηλαδή έλαβε μέρος στον Τρωικό Πόλεμο ως ακόλουθος των Κρητών βασιλέων, Ιδομενέα και Μηριώνη. (Εγκυκλοπαίδεια ΠΑΠΥΡΟΣ - ΛΑΡΟΥΣ, έκδοση 1963, τόμος 6, σελ. 1018 και τόμος 5, σελ. 726).

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
Αρριανός. Αλεξάνδρου Ανάβασις. ΚΑΚΤΟΣ - 1992.
Πλούταρχος. Βίοι Παράλληλοι Αλέξανδρος - Καίσαρ. ΚΑΚΤΟΣ - 1993.
Pierre Briant. Ο Μέγας Αλέξανδρος. Από την Ελλάδα στην Ανατολή. ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ ΔΕΛΗΘΑΝΑΣΗ - 1993.
ΠΑΠΥΡΟΣ - ΛΑΡΟΥΣ. Εγκυκλοπαίδεια. ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ - 1963.
N.G.L. Hammond - F.W.Wallabank. Ιστορία της Μακεδονίας. ΜΑΛΛΙΑΡΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑ - 1995.
N.G.L. Hammond. Μέγας Αλέξανδρος, ένας ιδιοφυής. ΜΑΛΛΙΑΡΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑ - 1997.

Guss Etherton είπε...

Εντυπωσιακή είναι η φιλολογία γιά τον Τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου στα διάφορα sites και τα blogs.

Εκτιμώ σαν πολύ θετικό το ότι γίνεται πολύς λόγος γιά τον Τάφο σε Ελληνικό έδαφος σε απόλυτη αντιδιαστολή των μέχρι τώρα θεωριών.

Μοιάζει σαν πολλοί σκεπτόμενοι άνθρωποι να βρίσκουν την χαμένη μνήμη τους και την ιστορία τους και να ξυπνούν από ύπνωση αιώνων.

Θέλω να επισημάνω την συμπεριφορά του National Geographic το οποίο 1 ώρα μετά το ανέβασμα του video ALEXANDER THE GREAT TOMB FOUND !!! που έκανα στο YOUTUBE ανέβασε ένα χυδαίο video όπου ένας πεζοπόρος στην έρημο βρίσκει σε μιά πέτρινη καλύβα με πυρσούς την σωρό του Στρατηλάτη των Αιώνων...

Θέλω να προειδοποιήσω όλους ότι οι δαίμονες που έπεσαν στην Γή μετά από τη διαπλανητική ήττα τους και αναφέρονται στην Αποκάλυψη 12:7-12:13 γνωρίζουν ότι το τέλος τους είναι επί θύραις και δεν θα παραδοθούν πρίν ανατραπούν...

Θυμίζω ότι αυτοί οι εξωγήινοι δαίμονες ενεργούντες σαν virus της πολύπλοκης ανθρώπινης νευρικής δομής, του ανώτερου συνειδητού, των διανοητικών λειτουργειών της πρόβλεψης, της ενόρασης, της επαφής με την μήτρα της δημιουργίας, καταντούν τον άνθρωπο ζήτουλα επιβίωσης, τον άνθρωπο που ήλθε από τα πέρατα του σύμπαντος εδώ και είναι ολόιδιος με τον μεγάλο δημιουργό.

Να είστε προετοιμασμένοι γιά ανατροπές και μαγκιές ακραίου τύπου παντού.

Το κακό, δηλαδή ο δόλος, η υπονόμευση, η παρεμπόδιση, η εξαπάτηση είναι προσωρινά έστω και γιά χιλιάδες χρόνια.

Το καλό, δηλαδή η αρετή, η προώθηση των άλλων, ο αλτρουισμός, η αποκάλυψη και η αληθής και καίρια ενημέρωση είναι αιώνια όπλα προόδου στο Σύμπαν.

Πάντα θυμάμαι τα λόγια του Grey Alien στο Corp Circle της 15-8-2002 ...
...WE OPPOSE DECEPTION... συχαινόμαστε την Απάτη... ακριβώς έτσι...

Guss Etherton είπε...

ΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

Στη Βεργίνα βρίσκονται οι τάφοι του Μεγάλου Αλέξάνδρου και της οικογένειάς του και όχι του Φιλίππου του Β'. Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει ο ερευνητής, υποστράτηγος ε.α. Τριαντάφυλλος Παπαζώης, στο βιβλίο του «Ο ΙΙος τάφος της Βεργίνας αποκαλύπτει τον Μ. Αλέξανδρο».

Με βάση τις πληροφορίες των αρχαίων ιστορικών, σε συνδυασμό με τα ανθρωπολογικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα των οστών και του κρανίου του νεκρού βασιλιά, καθώς και τα ταφικά κτίσματα και ευρήματα, ο Τρ. Παπαζώης σχημάτισε διαφορετική άποψη από εκείνη του Μ. Ανδρόνικου και κατέλειξε στο συμπέρασμα ότι ο ΙΙος τάφος δεν ανήκει στο βασιλιά Φίλιππο Β' και στη τελευταία γυναίκα του, Κλεοπάτρα.

Το συμπέρασμα αυτό, προσθέτει ο Τρ. Παπαζώης, επιβεβαιώνεται μεταξύ άλλων και από τη σχετική δημοσιευθείσα έκθεση του καθ. Ανθρωπολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστήμιου Νικ. Ξηροτύρη και της συναδέλφου του Φραντζίσκα Λάνγκερσαϊτ. Στον τάφο αυτόν τάφηκε το 316 π.Χ. από τον Κάσσανδρο ο ετεροθαλής αδερφός του Μ. Αλεξάνδρου, Αριδαίος-Φίλιππος. Ο βασιλιάς Φίλιππος Β' τάφηκε μεταξύ του 336-335 π.Χ. στον αμέσως παρακείμενο τάφο ΙΙΙ. Ο ΙΙος τάφος μετά την εκδίωξη του Πύρρου το 273 π.Χ., διαμορφώθηκε από τον Αντίγονο Γονατά στη σημερινή του μορφή με τη περίφημη τοιχογραφία του κυνηγιού, το οποίο εξελίχθηκε σε Βακτριανή το 327 π.Χ., εννιά χρόνια μετά το θάνατο του Φιλίππου (Αρρ. Ανάβασις Δ' 13) τονίζει ο Τρ. Παπαζώης. Σ' αυτήν, επισημαίνει, βλέπουμε τον Μ. Αλέξανδρο, ενώ λείπουν τόσο ο βασιλιάς Φίλιππος Β' όσο και ο Αριδαίος. Στον τάφο αυτόν, καθώς και στον τάφο ΙΙΙ -όσο κι αν θεωρηθεί τολμηρό- υπογραμμίζει ο Τρ. Παπαζώης, επανατάφηκαν αντίστοιχα μετά το 274 π.Χ. από τον Αντίγονο Γονατά, ο Μ. Αλέξανδρος με τη βασίλισσα Ρωξάνη, ενώ στο τάφο ΙΙΙ ο δωδεκάχρονος γιος του, Αλέξανδρος Δ'.

Ο Τρ. Παπαζώης υπογραμμίζει ακόμη ότι μετά το θάνατο του Μ. Αλεξάνδρου στη Βαβυλώνα το 323 π.Χ., τη μεταφορά του στην Αίγυπτο και την αρχική ταφή του το 321 π.Χ., την ίδια χρονιά έφτασαν στη Μακεδονία η βασίλισσα Ρωξάνη με το βρεφικής ηλικίας παιδί της και το 311 π.Χ. δολοφονήθηκαν από το Κάσσανδρο στην Αμφίπολη, σχετικά κοντά στη Βεργίνα (Διόδ. Σικελιώτης ΙΗ 39, 1Θ 51.4, Στράβων XVII C 794.5-9, Ιουστ. XV.2 4-5). Σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν, υπογραμμίζει ο Τρ. Παπαζώης, η πανοπλία, το σκήπτρο, το διάδημα και όλα τα προσωπικά ενθυμήματα του Μ. Αλεξάνδρου και της Ρωξάνης, μαζί με τους θησαυρούς του που είχαν περιέλθει στη κατοχή των Αντιγονιδών, ακολούθησαν επί της βασιλείας του Αντίγονου Γονατά, μετά το 274 π.Χ., τη βασιλική οικογένεια στους τάφους της Βεργίνας, όπου και βρέθηκαν.

ΣΕΝΑΡΙΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ

Κατά την γνώμη μου αυτή η υπόθεση του ερευνητή είναι μία λογική ανάλυση των ιστορικών δεδομένων και των ευρημάτων στην Βεργίνα.
Πως είναι δυνατόν να απεικονίζεται στους τάφους της Βεργίνας σκηνή κυνηγιού λιονταριού από την Βακτριανή με τον Αλέξανδρο και τους φίλους του και στον τάφο να είναι θαμμένος άλλος...
Είναι σαν να βάλουμε στον τάφο του παππού μας φωτογραφία άσχετου ανθρώπου και το όνομα άλλου άσχετου με τον θαμμένο παππού μας...

Πως είναι δυνατόν παράσταση κυνηγιού στην Βακτριανή να αφορά τον Φίλιππο Β που δεν πήγε ποτέ εκεί και να μην αφορά τον Αλέξανδρο που πράγματι πήγε...

Αναφέρει ο ερευνητής ότι είχαν ταφεί εκεί ο Φίλιππος Β πατέρας του Αλέξανδρου το 336-335 π.Χ. και ο γιός του, ετεροθαλής αδελφός του Αλέξανδρου, Φίλιππος ΙΙΙ Αριδαίος που δολοφονήθηκε από την Ολυμπιάδα το 316 π.Χ., όχι όμως και η ίδια η Ολυμπιάδα που πέθανε την ίδια χρονιά, από τον Αθηναίο στρατηγό Κάσσανδρο ο οποίος είχε παντρευτεί την αδελφή του Μ. Αλεξάνδρου Θεσσαλονίκη.

Το 311 π.Χ. η Ρωξάννη και ο γιός του Αλέξανδρου Αλέξανδρος Δ δολοφονήθηκαν από τον Κάσσανδρο στην Αθηναική αποικία Αμφίπολη, κάηκαν και τα οστά τους διασκορπίστηκαν στο μέρος που κάηκαν...

30-40 χρόνια αργότερα οι Ηπειρώτες κατέλαβαν στην Μακεδονία και κατέστρεψαν τους τάφους εκείνους και τον υπερκείμενο ναό σαν δείγμα κατάλυσης της Μακεδονικής Αυτοκρατορίας.

Ο στρατηγός Αντίγονος Γονατάς το 274 π.Χ. νίκησε τον Πύρρο με τους Ηπειρώτες και τους έδιωξε από την Μακεδονία.
Αμέσως ξανάφτιαξε τους Βασιλικούς Τάφους και αναζήτησε τα άταφα οστά της Ρωξάννης και του Αλέξανδρου του Δ.
Σε συμφωνία με τους Πτολεμαίους της Αιγύπτου πήρε την σορό του Αλέξανδρου η οποία είχε αντικαταστασθεί με είδωλο στην Αλεξάνδρεια και έθαψε και τους τρείς στους ανακαινισμένους Βασιλικούς Τάφους στην Βεργίνα.

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ

1. Αφού ο Μ. Αλέξανδρος πέθανε το 323 π.Χ. γιατί δεν τάφηκε τότε στην Βεργίνα από τον αδελφό του Αριδαίο, την μάνα του Ολυμπιάδα, την αδελφή του την Θεσσαλονίκη και τον άντρα της στρατηγό Κάσσανδρο?

2. Πως η Ολυμπιάδα, ο Κάσσανδρος και η Θεσσαλονίκη το 316 π.Χ. έθαψαν τον Αριδαίο εκεί και μέχρι τότε δεν έθαψαν τον Μ. Αλέξανδρο αφού και οι δύο ήσαν αδέλφια και βασιλιάδες?

3. Πού βρισκόταν η σορός του Μ Αλεξάνδρου γιά 50 χρόνια, από το 323 μέχρι το 273 π.Χ. ?

4. Αφού ο Πτολεμαίος Α Σωτήρ, αδελφός όλων αυτών, του Μ.Αλεξάνδρου, της Θεσσαλονίκης, του Αριδαίου, ζούσε, γιατί δεν έδινε την σορό του Μ. Αλεξάνδρου το 323, το 321, το 316, αλλά την έδωσε το 274 που ήταν 83 ετών ο ίδιος αν ζούσε η έστω ο διαδοχός του μυημένος γιός του Πτολεμαίος ο Β ο Φιλάδελφος?

5. Ήταν σίγουροι οι Πτολεμαίοι ότι οι Ηπειρώτες δεν θα επανέρχονταν σαν κατακτητές σε μιά τόσο διαλυμένη βασιλική οικογένεια όπου ο Αριδαίος κληρονόμησε τον Φίλιππο Β , η Θεσσαλονίκη παντρεύτηκε εχθρό Αθηναίο στρατηγό, τον Κάσσανδρο, την ώρα που οι Δημοσθενικοί Αθηναίοι οργάνωναν στρατιωτικά τους Πέρσες και πολεμούσαν μαζί τους εναντίον του αδελφού της Μ. Αλέξανδρου στην Ασία?

6. Ποιά εγγύηση είχαν οι Πτολεμαίοι γιά το μέλλον μιάς τόσο διχασμένης Βασιλικής οικογένειας γιά να στείλουν εκεί τον Στρατηλάτη του Κόσμου?

7. Ο Μ.Αλέξανδρος είχε ανακηρυχθεί Φαραώ Νεκτανεβώ ΙΙ στο ιερό του Άμμωνα Δία στην όαση Σίβα με τις αλμυρές λίμνες. Αυτό είχε μιά μεγάλη τελετουργική σειρά ταφής και διαδικασιών μετά τον θάνατό του, ύποχρεωτικής ταρίχευσης με ειδικές παραδοσιακές τεχνικές των Φαραώ που αποδείχθηκαν τέλειες, με τελετουργίες όπως του Τουταγχαμών και πολύ πολύ περισσότερο διότι ο Μ.Αλέξανδρος ήταν νικητής και Βασιλιάς όλου του Κόσμου!!!
Που είναι αυτές οι διαδικασίες στην βασιλική οικογένεια της Μακεδονίας?

8. Μήπως όσα στα αλήθεια έγιναν προσδιορίζονται από την περίεργη κίνηση του Μ.Αλεξάνδρου να μοιράσει στο Δίον όλα τα λίγα υπάρχοντά του πριν ξεκινήσει γιά την εκστρατεία και να κρατήσει μόνο τις "ελπίδες του" όπως είπε τότε?

9. Μήπως το πιό σημαντικό όλων ήταν η μέλλουσα κάποτε να γίνει κατά το Φαραωνικό τελετουργικό ανάσταση του Φαραώ Νεκτανεβώ ΙΙ?

Η ΕΞΗΓΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗ

Το πιό σημαντικό όλων ήταν η μέλλουσα κάποτε να γίνει κατά το Φαραωνικό τελετουργικό ανάσταση του Νεκτανεβώ ΙΙ δηλ. του Μεγάλου Αλεξάνδρου !!!

Ο καθηγητής Μανώλης Ανδρόνικος προφανώς εγνώριζε καλύτερα όλων ότι ο Φίλιππος Β είχε ταφεί στους Βασιλικούς Τάφους της Βεργίνας το 336-335 π.Χ. και ο Φίλιππος Γ Αριδαίος το 316 π.Χ. και ότι οι Τάφοι αυτοί είχαν καταστραφεί από τους Ηπειρώτες κατακτητές της Μακεδονίας 30-40 χρόνια αργότερα.

Βρίσκοντας τα οστά και όχι μούμια προφανώς κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν είναι εκεί ο Μ. Αλέξανδρος και επι πλέον η C14 ανάλυση των οστών έδειξε ηλικίες 50 ετών, 30 ετών και 12 ετών, και επομένως μόνο ο Φίλιππος Β, η Ρωξάννη και ο Αλέξανδρος Δ ταίριαζαν και στις ηλικίες και στα ιστορικά κείμενα.

Αυτό υπερίσχυσε του παράλογου να είναι θαμμένος ο πεθερός με την νύφη και τον εγγονό και να λείπει ο πατέρας στον οποίο αναφέρεται η τοιχογραφία...και όλα τα προσωπικά είδη.

Υπερίσχυσε και της ιστορικά καταγραμένης καταστροφής των Βασιλικών Τάφων από τους Ηπειρώτες με την απλή υπόθεση ότι κατέστρεψαν μόνο τον εξέχοντα στο λόφο ναό και δεν κατέσκαψαν μέσα αφήνοντας τους θαμμένους ασύλητους.

Δηλαδή ο Μανώλης Ανδρόνικος άφησε σφόδρα ενδεχόμενο να έχει υπερισχύσει στους υπεύθυνους γιά την ταφή Πτολεμαίους Α Σωτήρα και τους επιγόνους του το Φαραωνικό τελετουργικό γιά τον Μέγα Αλέξανδρο παρά την τοιχογραφία, την μπλέ πανοπλία -δώρο του βασιλιά της Ρόδου- το σπαθί από τον βασιλιά του Κιτίου της Κύπρου και τις περικνημίδες και το χρυσό στεφάνι Μυρτιάς που φορά ο Αλέξανδρος στην τοιχογραφία του κυνηγιού λιονταριού στην Βακτριανή, τους Διονύσους και τους Σειληνούς, το χρυσό περιλαίμιο που φορούσε ο Αλέξανδρος στην Ισσό, το λευκόχρυσο χοντρό διάδημα του Δαρείου από τα Γαυγάμηλα, το χρυσό στεφάνι βελανιδιάς -σύμβολο που φορούσε μόνο ο Δίας- και όλα.

ΤΙ ΕΧΩ ΕΓΩ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΓΑΛΟ ΣΕΒΑΣΜΟ

Η καταστροφή των Βασιλικών Τάφων από τους κατακτητές Ηπειρώτες προφανώς δεν έγινε με μέτρο ούτε χωρίς την προφανή σύλλησή τους αφού η καταστροφή του ναού που υπήρχε επάνω στην τούμπα φθάνει μέσα στο επίπεδο των τάφων και είναι ορατή και σήμερα ακόμα.

Πράγματι ο Αντίγονος Γονατάς αναζήτησε τα οστά της Ρωξάννης και του Αλέξανδρου του Δ και τα βρήκε, εκτός εκείνων που μπορούσαν να μεταφέρουν τα πουλιά και εκτίθενται στους τάφους σήμερα.

Ο Αντίγονος Γονατάς προφανώς ζήτησε και τον Μ. Αλέξανδρο από τους Πτολεμαίους της Αιγύπτου γιά να ολοκληρώσει τους Βασιλικούς Τάφους.

Ο Πτολεμαίος ο Α ο Σωτήρ και ο γιός του και διάδοχός του Πτολεμαίος Β ο Φιλάδελφος προφανώς αρνήθηκαν να στείλουν ένα Φαραώ στην Μακεδονία εκτός κάθε Φαραωνικού τελετουργικού και έτσι να αποδυναμώσουν την δική τους Αιγυπτιακή ηγεμονία, έστειλαν όμως πολλά προσωπικά του αντικείμενα.

Μαζί πιθανώς έστειλαν στον Αντίγονο Γονατά το 273 π.Χ. ένα απογυμνωμένο και καμμένο σκελετό ενός άνδρα μη γνωρίζοντας ότι κάποτε θα υπάρχει C14 για την αναγνώριση της ηλικίας, μεταφορά όμως που δεν έχει καταγραφεί πουθενά ιστορικά, είτε δεν έστειλαν σκελετό και ο Αντίγονος Γονατάς γνωρίζοντας ότι ο Μ.Αλέξανδρος είναι μούμια Φαραώ και σύμβολο των Πτολεμαίων και επομένως δεν του κάνει γιά τους ελληνικών εθίμων Βασιλικούς Τάφους έβαλε εκεί ένα καμμένο σκελετό ενός 50άρη μη γνωρίζοντας και αυτός ότι στο μέλλον θα υπάρχει C14 μαζί με τα πείθοντα προσωπικά αντικείμενα του Μ. Αλεξάνδρου.

Έτσι και η Μακεδονία απέκτησε Βασιλική συνέχεια, ο Αντίγονος Γονατάς βασίλευσε περίπου 40 χρόνια και η Πτολεμαική Δυναστεία στην Αίγυπτο δεν εθίγη και άντεξε μέχρι τον 4ο μ.Χ. αιώνα. 7 αιώνες.

Οι Πτολεμαίοι βέβαια ήσαν Έλληνες αλλά και Φαραωνική γενιά στην Αίγυπτο.

Ιδρυτής της Δυναστείας τους ήταν ο τελευταίος Φαραώ, Νεκτανεβώ ΙΙ δηλ. ο Μέγας Αλέξανδρος.

Τις προσπαθειές του ο Πτολεμαίος ο Α να σώσει την σορό του αδελφού του Φαραώ Νεκτανεβώ δηλ. του Μ. Αλεξάνδρου, όπως κατ επανάληψη του έσωσε την ζωή σαν σωματοφύλακάς του, τις απεικόνισε τέλεια στο όνομά του ΣΩΤΗΡΑΣ.

Την αιώνια αγάπη και πίστη στον αδελφό του Μ. Αλέξανδρο τις απεικόνισε τέλεια σαν αιώνια παρακαταθήκη στην δυναστεία του αλλά και όλο τον γνωστό ως ανάδελφο Ελληνισμό με το όνομα του γιού του ΦΙΛΑΔΕΛΦΟΣ.

Την προσπάθεια του Αντίγονου Γονατά να επανασυστήσει την ταραγμένη από το 336 π.Χ. μέχρι το 274 π.Χ. από την Ολυμπιάδα Μακεδονική Αυτοκρατορία την βοήθησε με τα προσωπικά αντικείμενα του Μ. Αλεξάνδρου που του έστειλε.

Την Φαραωνική και πιό σημαντική γιά το μέλλον πλευρά του Μ. Αλεξάνδρου την τίμησε με τρείς ταφές κατά το Φαραωνικό έθιμο.
Της Ψυχής στην Αλεξάνδρεια όπου και ο λόφος του Πανός (Τάφος του Ηφαιστίωνα- alter ego του Μ. Αλεξάνδρου).
Του πνεύματος στην όαση Σίβα στο Ναό του Άμμωνα Δία όπου έγινε Φαραώ.
Του σώματος στην Ελλάδα σε μέρος κρυφό με χαρακτηριστικά που έκανε θρησκευτική παράδοση και λαικό μύθο. Τον ΙΧΘΥ, την μετέπειτα Βυζαντινή Γοργόνα.
Σε μέρος που να έχει σχέση με τον Διόνυσο, κατάλληλες θερμοκρασίες, υγρασίες, υψόμετρο, μυστική πρόσβαση.
Η προέλευση από τον Δία και η συνεργασία των θεών στην κατάκτηση της Γής απεικονίστηκαν αιώνια με ανάγλυφο ολόγραμμα ορατό μόνο από μεγάλο ύψος και την παρουσία της μορφής του Ερμή του Τρισμέγιστου στον Τάφο διότι αυτός εικονίζεται.

Η αποκάλυψη στους ανθρώπους έγινε με σειρά γεγονότων που ξεκίνησαν την 12-12-1912 σε μία οικογένεια και εντάθηκαν από την 13-11-2002 μέχρι την αναγνώριση των μορφών την 17-9-2006 από δορυφόρο.

Guss Etherton είπε...

ΒΙΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ

ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Γεννήθηκε με την φήμη της σύλληψης χωρίς επαφή.
ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ
Γεννήθηκε με την φήμη της σύλληψης χωρίς επαφή.
ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Ο ακριβής χρόνος γέννησής του (άρα και σύλληψης) ήταν άγνωστος στους γιατρούς και στον πατέρα του Φίλιππο Β, ο οποίος κατά την πορεία της εγκυμοσύνης άλλαξε την ημερομηνία έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 356 π.Χ., από Ιούλιο-Αύγουστο σε τέλος Σεπτεμβρίου, γιά να συμπέσουν με την γέννηση του Αλέξανδρου και με πρώτο άθλημα τον αγώνα αλόγων που ήταν φαβορί τα δικά του, εκτός διαδικασίας, σαν μεγάλος ηγέτης που αναδεικνύονταν.
Οι αγώνες άρχισαν την 27 Σεπτεμβρίου 356 π.Χ. στις 28 έγιναν οι αλογοδρομίες, νίκησαν τα άλογα του Φιλίππου Β και το νέο έφθασε στις Αιγές την 29 Σεπτεμβρίου το πρωί.
Ο Αλέξανδρος γεννήθηκε το απόγευμα στις 5:30 μετά την είδηση από την Ολυμπία με 2 μέρες καθυστέρηση. Πρώτα έμαθε ότι νίκησαν τα άλογά του και ύστερα ότι γεννήθηκε ο γιός του.
ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ
Γεννήθηκε στην φάση μεγάλων διωγμών και δύσκολων εποχών σαν φυγάς.
Φθινοπωρινό είναι το σκηνικό της γέννησης χωρίς πολύ κρύο ούτε ζέστη.
ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Αετός κάθησε στην οροφή του χώρου που γεννήθηκε μέσα σε βροχή και αστραπές.
ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ
Άστρο φώτιζε τον χώρο της γέννησης εκείνο το βράδυ.
ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Διδάχθηκε από δασκάλους και κυρίως τον Αριστοτέλη μαθητή του Πλάτωνα που ήταν φορέας της αρχαίας ιστορίας και της Ατλαντίδας
ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ
Εξέπληξε τους ιερείς με την βαθειά του αντίληψη.
ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Ηγήθηκε στρατιωτικής φάλαγγας στην Χαιρώνεια μόλις 17 1/2 χρονών, έκανε την συνθηκολόγηση της Αθήνας, εκστράτευσε στον Δούναβη και τις παραδουνάβιες περιοχές, ολοκλήρωσε την οργάνωση της εκστρατείας κατά των Περσών, μοίρασε τα υπάρχοντά του στο Δίον, εκστράτευσε, νίκησε πολεμώντας με ευνοικό timing και απλές παρατηρήσεις που πήγαζαν από το ευνοικό timing, άλωσε την τότε νήσο Τύρο φτιάχνοντας τον πορθμό και δημιουργώντας την φήμη ότι ο ίδιος και οι στρατιώτες του περπατάνε στην θάλασσα, αναγορεύτηκε Φαραώ Νεκτανεβώ ΙΙ, επιβεβαιώνοντας έτσι την θεική του προέλευση, στράφηκε στην αιώνια σχέση με τους λαούς που κατακτούσε κάνοντας έτσι μιά πολιτιστική πρακτική και δίνοντας ο ίδιος το παράδειγμα με γάμους με βάρβαρες, Βαρσίνη με γιό Ηρακλή, Ρωξάννη (Ροσανάκ=μικρό άστρο) με γιό Αλέξανδρο Δ-αφού πρώτα νίκησε τον πατέρα της Οξύαρτη ανεβαίνοντας σε βουνά 2500μ και δημιουργώντας την φήμη ότι ο ίδιος και οι στρατιώτες του πετάνε, τις δύο κόρες του Δαρείου μετά τα Γαυγάμηλα (οι κόρες σας είναι βάσανο γιά τα μάτια είπε στην μάνα τους Σισύγαμβρη και την κατέκτησε για πάντα) αναδειχθείς έτσι βασιλιάς των Περσών, κατέκτησε τους Ινδούς και τελείωσε την εκστρατεία στο όρος Μηρός (του Δία) με τους κισσούς και τα αμπέλια όπου έμαθε ότι έζησε ο θεός Διόνυσος ταυτισμένος με αυτόν γιά πάντα.
ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ
Από 12 έως 30 ετών υπάρχει κενό και η φήμη περί ταξιδιού στην Ινδία.
ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Σε ηλικία 30 ετών το 326 π.Χ. έχει επιστρέψει στην Βαβυλώνα σαν νικητής του Ανατολικού κόσμου και κάνει τους 9000 γάμους των βαθμοφόρων του Μακεδόνων με Περσίδες και δίνει τον περίφημο όρκο και συμβόλαιο αγάπης στην Ώπη.
ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ
Σε ηλικία 30 ετών με τους 12 αποστόλους αρχίζει την διδασκαλία του με κεντρικό σημείο το Αγαπάτε Αλλήλους, περπατά στην θάλασσα, ανασταίνει νεκρό, η διδασκαλία του ανατρέπει την πρακτική της Ρωμαικής εξουσίας μέχρι τέλους.
ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Ετοιμάζει 1.000 πλοία γιά τον περίπλου (και κατάκτηση) της Αφρικής και εκστρατεία στρατού από την Αλεξάνδρεια προς την Καρχηδόνα την οποία υπολογίζει έτσι να κυκλώσει και να κατακτήσει μαζί με τους Δυτικούς λαούς.
ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ
Το κήρυγμα της Αγάπης διατρέχει την Ρωμαική Αυτοκρατορία σαν ειρηνική επανάσταση, σαν ήρεμη δύναμη, σαν αυτονόητη Πορεία Ζωής και συμβίωσης.
ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Δολοφονείται (δηλητηριάζεται) σε ηλικία 33 ετών στην Βαβυλώνα το σταυροδρόμι των Λαών και των Εθνών την πλέον κρίσιμη στιγμή της ιστορίας της Γής.
ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ
Δολοφονείται (σταυρώνεται) σε ηλικία 33 ετών στην Ιουδαία το σταυροδρόμι των Ανατολικών Λαών και των Δυτικών Ρωμαίων την πλέον κρίσιμη στιγμή.
ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Ως Φαραώ Νεκτανεβώ ΙΙ κάποτε θα αναστηθεί σύμφωνα με την Φαραωνική παράδοση μετά από καιρούς καιρών και ήμισυ καιρού (2χ1000+500=2500 χρόνια)
ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ
Ως θεικής προέλευσης ανασταίνεται και καθοδηγεί τον κόσμο μέσα από την καθημερινή συγκέντρωση των πιστών του.
ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Όλοι οι ιστορικοί της εποχής του Καλλισθένης, Αρριανός, Πλούταρχος, Ηρόδοτος, Πτολεμαίος, Αριστόβουλος, Στράβων, Αθηναίος, Πολυανός και όλοι οι ιστορικοί της Γής όλων των εποχών έγραψαν γιά αυτόν σαν πρόσωπο πραγματικό και υπαρκτό μέχρι τελευταίας λεπτομέρειας.
ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ
Οι παρακάτω ιστορικοί έζησαν την εποχή του Χριστού και ένα αιώνα μετά.
Apollonius Persius
Appian Petronius
Arrian Phaedrus
Aulus Gellius Philo-Judaeus
Columella Phlegon
Damis Pliny the Elder
Dio Chrysostom Pliny the Younger
Dion Pruseus Plutarch
Epictetus Pompon Mela
Favorinus Ptolemy
Florus Lucius Quintilian
Hermogones Quintius Curtius
Josephus Seneca
Justus of Tiberius Silius Italicus
Juvenal Statius
Lucanus Suetonius
Lucian Tacitus
Lysias Theon of Smyran
Martial Valerius Flaccus
Paterculus Valerius Maximus
Pausanias
Κανένας δεν έγραψε τίποτα γιά αυτόν...
ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Το όνομά του είναι απολύτως ελληνικό και μάλιστα περιέχει την πανάρχαια προ-ομηρική λέξη ΑΛΕΞ που σημαίνει απόκρουση, αντιμετώπιση, αντιπαράθεση και υπάρχει στην σημερινή ελληνική γλώσσα σαν Αλεξικέραυνο, Αλεξιβρόχιο=ομπρέλλα, κλπ. Επομένως ΑΛΕΞ+ΑΝΔΡΑΣ είναι αυτός που αντιμετωπίζει, αντιπαρατίθεται, αποκρούει στον λόγο και την μάχη τους άλλους.
ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ
Γιά τους μελετητές της αρχαίας Ελληνικής γλώσσας Χριστός είναι ο κεχρισμένος, ο ευλογημένος, ο πληρεξούσιος και ΙΗΣΟΥΣ είναι ο ΟΙΗ+ΣΟΥΣ=ΟΙΗ+ΖΕΥΣ δηλαδή ο φανταστικός Ζεύς...όπως ΟΙΗΣΗ, ΟΙΣΤΡΟΣ, ΟΙΣΤΡΟΓΟΝΑ κλπ.
ΤΙ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΛΟΙΠΟΝ?
¨Οσο είχαν την εξουσία οι Πτολεμαίοι στη Αίγυπτο ως γόνοι Φαραώ επί 270 χρόνια ήσαν όλα καλά και ωραία, ήσαν νικητές και σειρά του Φαραώ Νεκτανεβώ.
¨Οταν τους κατέλαβαν οι Ρωμαίοι όμως ήσαν σε αδυναμία να αντιδράσουν στρατιωτικά στην Ρωμαική Πολεμική μηχανή που ήταν τεράστια και πολύ αποφασισμένη.
Είχαν ένα μόνο πλεονέκτημα, ότι οι Ρωμαίοι είχαν ανακηρύξει το Αλέξανδρο 13ο θεό και ενσάρκωση του ΔΙονύσου και εμπνέονταν από την ιστορία του από τους Αυτοκράτορες μέχρι τους τελευταίους στρατιώτες.
Δεν πείραξαν λοιπόν την πίστη αυτή των Ρωμαίων αλλά αντίθετα την τόνωσαν εμφανιζόμενοι πάντα σαν φύλακες αυτής της σχέσης με τον Μέγα Αλέξανδρο.
Ταυτόχρονα όμως όσο η Ρωμαική κυριαρχία τραβούσε σε μάκρος δημιούργησαν σιγά σιγά ένα κοινωνικό κίνημα "ΔΡΟΜΟ ΖΩΗΣ" με χαρακτηριστικά στοιχεία τα οποία παρέπεμπαν σε ένα πρόσωπο παρόμοιο με τον Μέγα Αλέξανδρο, το οποίο ήταν θεόπεμπτο, κατακτούσε την κοινωνία χωρίς όπλα αλλά με την Αγάπη και προώθησαν αυτό το κίνημα σε όλη την τότε Ρωμαική Αυτοκρατορία...
Αυτό ήταν αντίθετο με την Ιουδαική θρησκεία και πολεμήθηκε από αυτήν.
Ήταν ανατρεπτικό και γιά τους Ρωμαίους διότι αμφισβητούσε την κυριαρχία τους και τις παραδόσεις και την αρχαία Ελληνική Θρησκεία και το πολέμησαν.
Τελικά επικράτησε παγκόσμια, επεκτείνοντας την ιστορία του ανθρώπου Μέγα Αλέξανδρου στη θεική του διάσταση, χωρίς τις αναγκαίες γιά τον πόλεμο μάχες και εγκλήματα της μορφής η ζωή μου η ζωή σου.
Η εξυπνάδα των Πτολεμαίων τους διατήρησε σε ιερή θέση γιά 7 αιώνες και αν δεν έστρεφαν με την Κλεοπάτρα Ρωμαίο εναντίον της Ρώμης θα διαρκούσε ακόμα.
Όμως η παραπάνω λογική ιστορική ανάλυση δείχνει ένα πολύ μεγάλο γεγονός...
Ότι η χριστιανική θρησκεία του θεο-ανθρώπου, του χριστού, του γιού του θεού,
του εκλεκτού, του σηκώνοντα τις αμαρτίες των ανθρώπων, εκείνου που βάδισε στην θάλασσα, εκείνου που ανέστησε νεκρό, εκείνου που δίδαξε την Αγάπη σαν βάση της κοινωνικής δομής, εκείνου που θα αναστηθεί, εκείνου γιά τον οποίο οι ιερείς μέχρι την Ανάσταση πενθούν φορώντας μαύρα ρούχα και διάγοντας λιτή ζωή, εκείνου που μιλούσε με τον θεό και οδηγήθηκε από αυτόν στα βήματά του,
εκείνου που είναι ο αμνός της ιστορίας της Γής κατά την Αποκάλυψη στο Ιωάννη και λίγο παρακάτω ο δικέρατος αμνός που ανεβαίνει από την Γή (τάφο) καί ηγείται 144.000 ανθρώπων με λευκές στολές και φοίνικες (δωδεκαθειστές), η θρησκεία αυτή είναι πραγματικά θρησκεία του μοναδικού μεγάλου θεού που πραγματικά σε κάποια φάση έγινε άνθρωπος (Αλέξανδρος) και οδηγώντας ο ίδιος τα βήματα αυτού του γιού του (σαν Ερμής Τρισμέγιστος - Grey Alien) προσπάθησε να εκπολιτίσει την Γή στην αρχή της μαζικοποίησης των λαών της με την δική του κουλτούρα και γλώσσα την Ελληνική, κάτι που είχε ξανακάνει το 9000 π.Χ. σαν Ερμής ο Τρισμέγιστος με χιλιάδες νεκραναστάσεις και ίδρυση της κοσμογονίας.
Ο χριστός της χριστιανικής θρησκείας είναι η θεική πλευρά του Αλέξανδρου και η παγκόσμια διάδοσή της σε μορφωμένους και εύπορους λαούς έχει τα ίδια χαρακτηριστικά ουράνιας επιμονής με την ιστορία του Μεγάλου Αλεξάνδρου που γίνεται περισσότερο γνωστή όσο περνάνε οι αιώνες εμπνέοντας όλους ανεξαίρετα τυς λαούς της Γής... καί αυτό έχει προβλεφθεί...και καταγραφεί.
http://www.cosmogonia.net

Guss Etherton είπε...

ΒΙΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ

ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Γεννήθηκε με την φήμη της σύλληψης χωρίς επαφή.
ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ
Γεννήθηκε με την φήμη της σύλληψης χωρίς επαφή.
ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Ο ακριβής χρόνος γέννησής του (άρα και σύλληψης) ήταν άγνωστος στους γιατρούς και στον πατέρα του Φίλιππο Β, ο οποίος κατά την πορεία της εγκυμοσύνης άλλαξε την ημερομηνία έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 356 π.Χ., από Ιούλιο-Αύγουστο σε τέλος Σεπτεμβρίου, γιά να συμπέσουν με την γέννηση του Αλέξανδρου και με πρώτο άθλημα τον αγώνα αλόγων που ήταν φαβορί τα δικά του, εκτός διαδικασίας, σαν μεγάλος ηγέτης που αναδεικνύονταν.
Οι αγώνες άρχισαν την 27 Σεπτεμβρίου 356 π.Χ. στις 28 έγιναν οι αλογοδρομίες, νίκησαν τα άλογα του Φιλίππου Β και το νέο έφθασε στις Αιγές την 29 Σεπτεμβρίου το πρωί.
Ο Αλέξανδρος γεννήθηκε το απόγευμα στις 5:30 μετά την είδηση από την Ολυμπία με 2 μέρες καθυστέρηση. Πρώτα έμαθε ότι νίκησαν τα άλογά του και ύστερα ότι γεννήθηκε ο γιός του.
ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ
Γεννήθηκε στην φάση μεγάλων διωγμών και δύσκολων εποχών σαν φυγάς.
Φθινοπωρινό είναι το σκηνικό της γέννησης χωρίς πολύ κρύο ούτε ζέστη.
ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Αετός κάθησε στην οροφή του χώρου που γεννήθηκε μέσα σε βροχή και αστραπές.
ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ
Άστρο φώτιζε τον χώρο της γέννησης εκείνο το βράδυ.
ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Διδάχθηκε από δασκάλους και κυρίως τον Αριστοτέλη μαθητή του Πλάτωνα που ήταν φορέας της αρχαίας ιστορίας και της Ατλαντίδας
ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ
Εξέπληξε τους ιερείς με την βαθειά του αντίληψη.
ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Ηγήθηκε στρατιωτικής φάλαγγας στην Χαιρώνεια μόλις 17 1/2 χρονών, έκανε την συνθηκολόγηση της Αθήνας, εκστράτευσε στον Δούναβη και τις παραδουνάβιες περιοχές, ολοκλήρωσε την οργάνωση της εκστρατείας κατά των Περσών, μοίρασε τα υπάρχοντά του στο Δίον, εκστράτευσε, νίκησε πολεμώντας με ευνοικό timing και απλές παρατηρήσεις που πήγαζαν από το ευνοικό timing, άλωσε την τότε νήσο Τύρο φτιάχνοντας τον πορθμό και δημιουργώντας την φήμη ότι ο ίδιος και οι στρατιώτες του περπατάνε στην θάλασσα, αναγορεύτηκε Φαραώ Νεκτανεβώ ΙΙ, επιβεβαιώνοντας έτσι την θεική του προέλευση, στράφηκε στην αιώνια σχέση με τους λαούς που κατακτούσε κάνοντας έτσι μιά πολιτιστική πρακτική και δίνοντας ο ίδιος το παράδειγμα με γάμους με βάρβαρες, Βαρσίνη με γιό Ηρακλή, Ρωξάννη (Ροσανάκ=μικρό άστρο) με γιό Αλέξανδρο Δ-αφού πρώτα νίκησε τον πατέρα της Οξύαρτη ανεβαίνοντας σε βουνά 2500μ και δημιουργώντας την φήμη ότι ο ίδιος και οι στρατιώτες του πετάνε, τις δύο κόρες του Δαρείου μετά τα Γαυγάμηλα (οι κόρες σας είναι βάσανο γιά τα μάτια είπε στην μάνα τους Σισύγαμβρη και την κατέκτησε για πάντα) αναδειχθείς έτσι βασιλιάς των Περσών, κατέκτησε τους Ινδούς και τελείωσε την εκστρατεία στο όρος Μηρός (του Δία) με τους κισσούς και τα αμπέλια όπου έμαθε ότι έζησε ο θεός Διόνυσος ταυτισμένος με αυτόν γιά πάντα.
ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ
Από 12 έως 30 ετών υπάρχει κενό και η φήμη περί ταξιδιού στην Ινδία.
ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Σε ηλικία 30 ετών το 326 π.Χ. έχει επιστρέψει στην Βαβυλώνα σαν νικητής του Ανατολικού κόσμου και κάνει τους 9000 γάμους των βαθμοφόρων του Μακεδόνων με Περσίδες και δίνει τον περίφημο όρκο και συμβόλαιο αγάπης στην Ώπη.
ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ
Σε ηλικία 30 ετών με τους 12 αποστόλους αρχίζει την διδασκαλία του με κεντρικό σημείο το Αγαπάτε Αλλήλους, περπατά στην θάλασσα, ανασταίνει νεκρό, η διδασκαλία του ανατρέπει την πρακτική της Ρωμαικής εξουσίας μέχρι τέλους.
ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Ετοιμάζει 1.000 πλοία γιά τον περίπλου (και κατάκτηση) της Αφρικής και εκστρατεία στρατού από την Αλεξάνδρεια προς την Καρχηδόνα την οποία υπολογίζει έτσι να κυκλώσει και να κατακτήσει μαζί με τους Δυτικούς λαούς.
ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ
Το κήρυγμα της Αγάπης διατρέχει την Ρωμαική Αυτοκρατορία σαν ειρηνική επανάσταση, σαν ήρεμη δύναμη, σαν αυτονόητη Πορεία Ζωής και συμβίωσης.
ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Δολοφονείται (δηλητηριάζεται) σε ηλικία 33 ετών στην Βαβυλώνα το σταυροδρόμι των Λαών και των Εθνών την πλέον κρίσιμη στιγμή της ιστορίας της Γής.
ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ
Δολοφονείται (σταυρώνεται) σε ηλικία 33 ετών στην Ιουδαία το σταυροδρόμι των Ανατολικών Λαών και των Δυτικών Ρωμαίων την πλέον κρίσιμη στιγμή.
ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Ως Φαραώ Νεκτανεβώ ΙΙ κάποτε θα αναστηθεί σύμφωνα με την Φαραωνική παράδοση μετά από καιρούς καιρών και ήμισυ καιρού (2χ1000+500=2500 χρόνια)
ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ
Ως θεικής προέλευσης ανασταίνεται και καθοδηγεί τον κόσμο μέσα από την καθημερινή συγκέντρωση των πιστών του.
ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Όλοι οι ιστορικοί της εποχής του Καλλισθένης, Αρριανός, Πλούταρχος, Ηρόδοτος, Πτολεμαίος, Αριστόβουλος, Στράβων, Αθηναίος, Πολυανός και όλοι οι ιστορικοί της Γής όλων των εποχών έγραψαν γιά αυτόν σαν πρόσωπο πραγματικό και υπαρκτό μέχρι τελευταίας λεπτομέρειας.
ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ
Οι παρακάτω ιστορικοί έζησαν την εποχή του Χριστού και ένα αιώνα μετά.
Apollonius Persius
Appian Petronius
Arrian Phaedrus
Aulus Gellius Philo-Judaeus
Columella Phlegon
Damis Pliny the Elder
Dio Chrysostom Pliny the Younger
Dion Pruseus Plutarch
Epictetus Pompon Mela
Favorinus Ptolemy
Florus Lucius Quintilian
Hermogones Quintius Curtius
Josephus Seneca
Justus of Tiberius Silius Italicus
Juvenal Statius
Lucanus Suetonius
Lucian Tacitus
Lysias Theon of Smyran
Martial Valerius Flaccus
Paterculus Valerius Maximus
Pausanias
Κανένας δεν έγραψε τίποτα γιά αυτόν...
ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Το όνομά του είναι απολύτως ελληνικό και μάλιστα περιέχει την πανάρχαια προ-ομηρική λέξη ΑΛΕΞ που σημαίνει απόκρουση, αντιμετώπιση, αντιπαράθεση και υπάρχει στην σημερινή ελληνική γλώσσα σαν Αλεξικέραυνο, Αλεξιβρόχιο=ομπρέλλα, κλπ. Επομένως ΑΛΕΞ+ΑΝΔΡΑΣ είναι αυτός που αντιμετωπίζει, αντιπαρατίθεται, αποκρούει στον λόγο και την μάχη τους άλλους.
ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ
Γιά τους μελετητές της αρχαίας Ελληνικής γλώσσας Χριστός είναι ο κεχρισμένος, ο ευλογημένος, ο πληρεξούσιος και ΙΗΣΟΥΣ είναι ο ΟΙΗ+ΣΟΥΣ=ΟΙΗ+ΖΕΥΣ δηλαδή ο φανταστικός Ζεύς...όπως ΟΙΗΣΗ, ΟΙΣΤΡΟΣ, ΟΙΣΤΡΟΓΟΝΑ κλπ.
ΤΙ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΛΟΙΠΟΝ?
¨Οσο είχαν την εξουσία οι Πτολεμαίοι στη Αίγυπτο ως γόνοι Φαραώ επί 270 χρόνια ήσαν όλα καλά και ωραία, ήσαν νικητές και σειρά του Φαραώ Νεκτανεβώ.
¨Οταν τους κατέλαβαν οι Ρωμαίοι όμως ήσαν σε αδυναμία να αντιδράσουν στρατιωτικά στην Ρωμαική Πολεμική μηχανή που ήταν τεράστια και πολύ αποφασισμένη.
Είχαν ένα μόνο πλεονέκτημα, ότι οι Ρωμαίοι είχαν ανακηρύξει το Αλέξανδρο 13ο θεό και ενσάρκωση του ΔΙονύσου και εμπνέονταν από την ιστορία του από τους Αυτοκράτορες μέχρι τους τελευταίους στρατιώτες.
Δεν πείραξαν λοιπόν την πίστη αυτή των Ρωμαίων αλλά αντίθετα την τόνωσαν εμφανιζόμενοι πάντα σαν φύλακες αυτής της σχέσης με τον Μέγα Αλέξανδρο.
Ταυτόχρονα όμως όσο η Ρωμαική κυριαρχία τραβούσε σε μάκρος δημιούργησαν σιγά σιγά ένα κοινωνικό κίνημα "ΔΡΟΜΟ ΖΩΗΣ" με χαρακτηριστικά στοιχεία τα οποία παρέπεμπαν σε ένα πρόσωπο παρόμοιο με τον Μέγα Αλέξανδρο, το οποίο ήταν θεόπεμπτο, κατακτούσε την κοινωνία χωρίς όπλα αλλά με την Αγάπη και προώθησαν αυτό το κίνημα σε όλη την τότε Ρωμαική Αυτοκρατορία...
Αυτό ήταν αντίθετο με την Ιουδαική θρησκεία και πολεμήθηκε από αυτήν.
Ήταν ανατρεπτικό και γιά τους Ρωμαίους διότι αμφισβητούσε την κυριαρχία τους και τις παραδόσεις και την αρχαία Ελληνική Θρησκεία και το πολέμησαν.
Τελικά επικράτησε παγκόσμια, επεκτείνοντας την ιστορία του ανθρώπου Μέγα Αλέξανδρου στη θεική του διάσταση, χωρίς τις αναγκαίες γιά τον πόλεμο μάχες και εγκλήματα της μορφής η ζωή μου η ζωή σου.
Η εξυπνάδα των Πτολεμαίων τους διατήρησε σε ιερή θέση γιά 7 αιώνες και αν δεν έστρεφαν με την Κλεοπάτρα Ρωμαίο εναντίον της Ρώμης θα διαρκούσε ακόμα.
Όμως η παραπάνω λογική ιστορική ανάλυση δείχνει ένα πολύ μεγάλο γεγονός...
Ότι η χριστιανική θρησκεία του θεο-ανθρώπου, του χριστού, του γιού του θεού,
του εκλεκτού, του σηκώνοντα τις αμαρτίες των ανθρώπων, εκείνου που βάδισε στην θάλασσα, εκείνου που ανέστησε νεκρό, εκείνου που δίδαξε την Αγάπη σαν βάση της κοινωνικής δομής, εκείνου που θα αναστηθεί, εκείνου γιά τον οποίο οι ιερείς μέχρι την Ανάσταση πενθούν φορώντας μαύρα ρούχα και διάγοντας λιτή ζωή, εκείνου που μιλούσε με τον θεό και οδηγήθηκε από αυτόν στα βήματά του,
εκείνου που είναι ο αμνός της ιστορίας της Γής κατά την Αποκάλυψη στο Ιωάννη και λίγο παρακάτω ο δικέρατος αμνός που ανεβαίνει από την Γή (τάφο) καί ηγείται 144.000 ανθρώπων με λευκές στολές και φοίνικες (δωδεκαθειστές), η θρησκεία αυτή είναι πραγματικά θρησκεία του μοναδικού μεγάλου θεού που πραγματικά σε κάποια φάση έγινε άνθρωπος (Αλέξανδρος) και οδηγώντας ο ίδιος τα βήματα αυτού του γιού του (σαν Ερμής Τρισμέγιστος - Grey Alien) προσπάθησε να εκπολιτίσει την Γή στην αρχή της μαζικοποίησης των λαών της με την δική του κουλτούρα και γλώσσα την Ελληνική, κάτι που είχε ξανακάνει το 9000 π.Χ. σαν Ερμής ο Τρισμέγιστος με χιλιάδες νεκραναστάσεις και ίδρυση της κοσμογονίας.
Ο χριστός της χριστιανικής θρησκείας είναι η θεική πλευρά του Αλέξανδρου και η παγκόσμια διάδοσή της σε μορφωμένους και εύπορους λαούς έχει τα ίδια χαρακτηριστικά ουράνιας επιμονής με την ιστορία του Μεγάλου Αλεξάνδρου που γίνεται περισσότερο γνωστή όσο περνάνε οι αιώνες εμπνέοντας όλους ανεξαίρετα τυς λαούς της Γής... καί αυτό έχει προβλεφθεί...και καταγραφεί.
http://www.cosmogonia.net

Guss Etherton είπε...

ΥΠΑΙΝΙΓΜΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝ-ΟΡΓΑΝΟ

1. Μην νομίζετε ότι ο αέρας είναι παντού αναπνεύσιμος...

2. Μην νομίζετε ότι παντού οι θάλασσες έχουν πολύ και αλμυρό νερό...

3. Και αν κάπου αλλού οι άνθρωποι έχουν τέσσερα δάκτυλα και είναι μαύροι σαν τους Ινδούς και τους Αιθίοπες, άνθρωποι είναι και αυτοί, εκτός από το ΓΕΝΟΣ ΜΗΔΕΤΕΡΟΝ και θα σας καλοδεχτούνε όσο μακριά και αν χρειαστεί να πάτε να τους βρείτε...

4. Αν κάποιες σταθερές υψωθούν στο τετράγωνο πάλι παραμένουν σταθερές...

5. Οι λέξεις σκύλος και αετός δεν σημαίνουν πάντα μόνο αυτό που ξέρουμε...

6. Οι συγκρούσεις των ανθρώπων δεν γίνονται μόνο με τα λόγια αλλά και με την φωτιά...

7. Αν κάποιος άνθρωπος χάσει τα μαλλιά του, τα μάτια του και τα δόντια του θα μείνει γιά πάντα καραφλός, τυφλός και φαφούτης...

8. Αν μετά την φωτιά ο άνθρωπος μείνει όρθιος, πρέπει να τρέξει γιά να σωθεί...

9. Δεν είναι τα πόδια που κάνουν τον άνθρωπο να τρέξει γιά να σωθεί...

10. Αν είσαστε πάνω στην Σελήνη δεν θα είχατε έκλειψη της Γής όπως έχουμε τώρα έκλειψη της Σελήνης...

11. Ο χρόνος είναι αριθμός του προηγούμενου και του επόμενου...

12. Οι διαστάσεις είναι πεπερασμένες και πάντοτε πρέπει πεπερασμένο αριθμό φορών να τις περάσουμε...

13. Δουλέψτε με το τρία ως μονή μονάδα και το δύο σαν ζυγή...

14. Τα πράγματα είναι πολλά και οι λέξεις λίγες, έτσι από τα συμφραζόμενα προκύπτει κάθε φορά το νόημα...

15. Άλλος λόγος σας κάνει να γράφετε λέξεις και άλλος λόγος γράμματα...

16. Ο τετραγωνισμός του μηνίσκου οδηγεί στον τετραγωνισμό του κύκλου...

17. Δεν έχουν όλα τα τρίγωνα δύο ορθές γωνίες, υπάρχουν και τρίγωνα που έχουν τέσσερις ορθές και τρίγωνα που έχουν δώδεκα ορθές σε κάθε γωνία...

18. Το εναλλάξ ανάλογον...

Αυτοί είναι μερικοί από τους Υπαινιγμούς και τις Αποκαλύψεις του ΟΡΓΑΝΩΝ-ΟΡΓΑΝΟ που αποδίδεται στον Αριστοτέλη.

Είναι φανερό ότι μιλάει γιά άλλους πλανήτες άλλα όντα και άλλες γεωμετρίες...

Η μεγάλη διαφορά του ΟΡΓΑΝΟΝ από τα άλλα βιβλία του Αριστοτέλη με βάζει στον πειρασμό να το αποδώσω στον πατέρα του Νικόμαχο είτε απευθείας, είτε σαν παραδοθέντα κείμενα στον Αριστοτέλη.
Ο Νικόμαχος είχε γράψει 6 βιβλία Φυσικής και ένα Ιατρικής.

Guss Etherton είπε...

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝ ΟΡΓΑΝΟ

Πλούταρχος "ΠΕΡΙ ΤΟΥ Ε ΤΟΥ ΕΝ ΔΕΛΦΟΙΣ"
Ένας μεγάλος ιστορικός ο Πλούταρχος ασχολείται με ένα γράμμα το Ε
Τρείς φορές τοποθετήθηκε πάνω στο αέτωμα του ναού του Απόλλωνα
στους Δελφούς στραμμένο στην Ανατολή και συνοδευόμενο πάντα από
τα ΓΝΩΘΙ ΣΑΥΤΟΝ από αριστερά και το ΜΗΔΕΝ ΑΓΑΝ από τα δεξιά...

Το πρώτο ξύλινο το έβαλε ο Σόλωνας, το δεύτερο χάλκινο οι Αθηναίοι και το τρίτο χρυσό η γυναίκα του Καίσαρα Οκταβιανού Αύγουστου η Λιβία Δρουσέλα.
Αυτό το τελευταίο έφθασε έως τον Πλούταρχο.

Ο Ναός του Απόλλωνα είχε κατασκευαστεί περί το 1200 π.Χ. από τον Τροφώνιο και προφανώς έφερε εξ αρχής το Ε πάνω από το αέτωμα και τα ΓΝΩΘΙ ΣΑΥΤΟΝ στην αριστερή γωνία και το ΜΗΔΕΝ ΑΓΑΝ στην δεξιά γωνία του αετώματος.

Ακολουθώντας τον χρησμό του Μαντείου των Δελφών στον Κάδμο που αναζητούσε την χαμένη αδελφή του Ευρώπη "πήγαινε ανατολικά και όπου βρής καθιστή αγελάδα κάνε μία πόλη" και αναγνωρίζοντας από δορυφόρο ότι καθιστή αγελάδα ανατολικά των Δελφών είναι ο κόλπος της Νούσας όπου ίδρυσε την Κάδμεια την σημερινή Θήβα συμπεραίνουμε ότι ο Κάδμος πετούσε σε μεγάλο ύψος περί τα 50 χλμ αφού η "αγελάδα" έχει μήκος 15χλμ και πλάτος 10χλμ.

Επομένως το Μαντείο των Δελφών εκτός από τηλεφωνείο των Θεών ήταν και Πύργος Ελέγχου εγκατεστημένος στο κέντρο βάρους των στεριών του πλανήτη την σημερινή Άμφι-ισσα.

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ
Γιατί το εναλλάξ είναι ανάλογο, επειδή άλλο είναι το αίτιο στις γραμμές και άλλο στους αριθμούς, κι αυτό το ίδιο βέβαια αν πρόκειται γιά γραμμή είναι άλλο ενώ αν έχει μιά κάποια αύξηση τότε θα είναι το ίδιο. Αυτό ισχύει γιά όλα.

Μην αποκαλείτε φτερωτό ότι συμβαίνει να πετάει αν δεν έχει φτερά...
επειδή πολλά πετούμενα δεν έχουν φτερά αλλά πετούν και μάλιστα με τέτοια ταχύτητα που κοντεύουν να πάψουν να είναι ύλη...
Αν κάποιες σταθερές υψωθούν στο τετράγωνο πάλι παραμένουν σταθερές...

Μην αποκαλείται πηδαλιωτό ένα πλοίο χωρίς πηδάλιο επειδή υπάρχουν πολλά σκάφη που αν και πλέουν στερούνται πηδαλίου...
Μην νομίζετε ότι ο αέρας είναι παντού αναπνεύσιμος...
Μην νομίζετε ότι παντού οι θάλασσες έχουν πολύ και αλμυρό νερό...

Και δύο και πολλές παράλληλες ευιθείες και καμπύλες μπορεί να τέμνονται και τα τρίγωνα να έχουν άθροισμα γωνιών μικρότερο η μεγαλύτερο από δύο ορθές...

¨Ετσι το Ε και τα ΓΝΩΘΙ ΣΑΥΤΟΝ και ΜΗΔΕΝ ΑΓΑΝ σημαίνουν περίπου ΜΠΑΜΠΑ ΜΗΝ ΤΡΕΧΕΙΣ γιά ιπτάμενους με κινητήρες τρομερών ισχύων και τεχνολογιών διείσδυσης στον χωροχρόνο, την κβαντική διεμπλοκή και στα όρια της αφυλοποίησης E=mc^2.

Guss Etherton είπε...

ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ - ΟΔΗΓΟΣ ΣΤΟ ΟΡΓΑΝΩΝ ΟΡΓΑΝΟ
Λέει ο Αριστοτέλης
ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΣΤΗΤΟΝ ΔΕ ΑΥΤΟ ΟΠΕΡ ΕΣΤΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΝ ΛΕΓΕΤΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗΝ.

Η φράση έχει βαρβαρική σύνταξη στο ΛΕΓΕΤΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗΝ.

Η σωστή σύνταξη που αποδίδει το νόημα είναι

ΑΥΤΟ ΔΕ ΛΕΓΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗΝ ΕΠΙΣΤΗΤΟΝ ΤΟ ΟΠΕΡ ΕΣΤΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΝ

Ποιά σχέση έχουν οι δύο φράσεις υπό το φως των παραπάνω αποκαλύψεων και υπαινιγμών?
Λ'ει ο Αριστοτέλης
Αν κάποια γραμμή αυξάνει ταυτόχρονα προς κάποιο γράμμα η αριθμό μέσα στο ίδιο σύστημα αναφοράς τότε η αιτία της κοινής τους αύξησης πρέπει να είναι μία και η ίδια αλλοιώς από διαφορετική αιτία θα επηρεάζεται το καθένα τους...

Γράφουμε λοιπόν την μπερδεμένη φράση σε μιά γραμμή και δεκαπέντε πόντους παρακάτω την σωστή φράση και τραβάμε γραμμές από την κάθε λέξη της μπερδεμένης στην ίδια λέξη της σωστής...

Αριθμούμε 1 έως 13 τις λέξεις της σωστής φράσης και βάζουμε τους αντίστοιχους αριθμούς στην μπερδεμένη αποπάνω.

Δημιουργείται ένα σχήμα.

Παρατηρούμε ότι η γωνία των 1-1 και 2-2 είναι 23ο 30΄ δηλαδή η γωνία της Εκλειπτικής Τροχιάς της Γής. επομένως η 2-2 είναι η εκλειπτική και οι 1-1 και 4-4 είναι ο Μεγάλος και ο Μικρός Άξονας της Γής.

Οι 5-5 9-9 και 13-13 λένε ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΝ και σύμφωνα με τον υπαινιγμό του Αριστοτέλη ότι η ευθεία μπορεί να παραστήσει καμπύλη επειδή προηγείται
εφαρμόζουμε το όλο σχέδιο σαν μερκατορική προβολή στον Ουράνιο Θόλο.

Στην τομή των 12-12 και 9-9 βλέπουμε ότι είναι το ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΝ ο αστέρας
μ-Λαγού του αστερισμού του ΛΑΓΟΥ κάτω από τον ΩΡΙΩΝΑ. 184 έτη φωτός.

Να λοιπόν ο στρατηγός Πτολεμαίος του Λάγος που παντρεύτηκε την Αρσινόη έγκυο από τον Φίλιππο τον Β και γέννησε τον Πτολεμαίο τον Α τον Σωτήρα.

Να και η δυναστεία των Λαγιδών με ιδρυτή τον Φαραώ Μέγα Αλέξανδρο.

Να και η ονομασία αστερισμός Λαγού απ'ο τον ΙΠΠΑΡΧΟ και τον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ
παρότι είναι αόρατος με γυμνό οφθαλμό.

Να και γιατί ονομάστηκε αστερισμός του Λαγού, διότι ο λαγός έχει τέσεερα δάκτυλα όπως και οι φιλικοί άνθρωποι που λέει ο Αριστοτέλης στο ΟΡΓΑΝΟ.

Ο Αριστοτέλης, ο πατέρας του Νικόμαχος, η μητέρα του Φαιστίδα, ο Ασκληπιός, ο κηδεμόνας του Αριστοτέλη Πρόξενος, ο Ερμείας, ο Πλάτωνας, ο Ϊππαρχος, ο Πτολεμαίος και πιθανώς και άλλοι της Κλασσικής Αρχαιότητας συνδέονται.

Οι τετραδάκτυλοι αυτοί έχουν σχέση με το φεγγάρι γιά το οποίο επιμένει να μιλάει ο Αριστοτέλης σαν να έχει πάει.
Οι Λαγώοι λοιπόν δημιούργησαν την Μακεδονική Αυτοκρατορία και υποστήριξαν την εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου γιά τον εκπολιτισμό της Γής.
Αυτοί είναι και σήμερα οι ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.
Γιά αυτούς υπάρχουν μαρτυρίες από τον Όλυμπο και αλλού ότι είναι σαν εμάς.

Guss Etherton είπε...

Αγαπητοί φίλοι αυτού του blog,

Το πλήθος σας και το πάθος σας διατηρούν την επισκεψιμότητα του blog αυτού στην κορυφή εδώ και πολλούς μήνες.

Έτσι εσείς επιβεβαιώνετε την προφανή αλήθεια των γραφομένων.

Διότι όσο και αν έχουν ανά τους αιώνες αποκτήσει τα πράγματα επάλληλα πέπλα σκοπιμοτήτων και έχουν γίνει δυσδιάκριτα, αδιάκριτα, μυστήρια, η αληθινή μοίρα των πεπλων είναι πάντα το τράβηγμα από μιά γωνία τους.

Αυτό κάνουμε εδώ.

Τραβάμε το πέπλο που σκεπάζει εδώ και πολλούς αιώνες τα λεγόμενα της Αποκάλυψης στον Ιωάννη, τα λεγόμενα στο Κοράνι, στις θρησκείες των Περσών, τον Ζοροαστρισμό, στις θρησκείες των Ινδιών αλλά και λαών που έχουν χαθεί και υπάρχουν μόνο στις παραδόσεις άλλων λαών.

Κυρίως όμως στην έρευνα που κάνω, μένω κατάπληκτος από τα ευρήματα στην Αρχαία Ελληνική γλώσσα και τα έργα του Νικόμαχου, του Αριστοτέλη, του Πλάτωνα, του Πυθαγόρα, του Θαλή, των σοφιστών...

Η αρχαία ελληνική γλώσσα δεν είναι φθόγγοι που βρήκαν ανθρωποειδή γιά να συνεννοηθούν, όπως είναι όλες οι συμβολικές γλώσσες του πλανήτη.

Είναι ανυπέρβλητο έργο που ευνοεί την καλή λειτουργία των νευρώνων του ανθρώπινου μυαλού και χρησιμοποιήθηκε γιά τον σκοπό αυτό όταν φτιάχτηκε και το ανθρώπινο μυαλό στην σημερινή του μορφή πριν από 50.000 χρόνια, την λεγόμενη εποχή του BIG BANG ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΜΥΑΛΟΥ.

Η αρχαία ελληνική γλώσσα προυπήρχε του σημερινού ανθρώπινου μυαλού.

Όπως ακριβώς τα windows vista προυπάρχουν των 64μπιτων επεξεργαστών...
και θα χρησιμοποιηθούν όταν οι 64μπιτοι επεξεργαστές φτιαχτούν...

Τα πάντα είναι καταγγραμμένα στην Αρχαία Ελληνική γλώσσα σαν σταθερές η σαν επαναλαμβανόμενες συμπτώσεις.

Έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι συμπτώσεις είναι η γλώσσα των θεών.

Γιατί π.χ.το στάδιο είναι 186 μέτρα. Αυτό είναι ένα μνημείο στην γλώσσα και περιέχει το μέτρο, το στάδιο και την απόσταση του μ-Λαγού σε έτη φωτός.

Προφανώς η έρευνα που κάνω δεν μου ανατέθηκε από κάποιον και αποσκοπεί μόνο στην εύρεση της πραγματικής απλής αλήθειας κάτω από τα πέπλα.
Διότι στην εποχή που αρχίζει μόλις η αλήθεια βγεί, δεν υπάρχουν όρια γιά την πρόοδο και την ευημερία του πλανήτη και του γύρωθεν σύμπαντος.

Ένα από τα πρώτα θα είναι η επαφή με τους δημιουργούς μας που είναι γύρω μας και κωλύονται να εμφανιστούν λόγω της σαχλαμάρας που έχουν όλες μας οι σκέψεις και οι πράξεις και κάνουν την επικοινωνία άχρηστη.
Όχι διότι δεν την ανέχονται αλλά διότι είμαστε κατειλημμένοι από την αιτία της σαχλαμάρας, της κακότητας, της μικρότητας, του δόλου, της παλιανθρωπιάς, της αναδελφότητας, του μίσους της χαιρεκακίας...
και αυτοί βρίσκονται σε πόλεμο με εκείνους που κατάντησαν έτσι τον άνθρωπο με το δικό τους σύστημα δόλου και αλλοτρίωσης εδώ και αιώνες.

Σύμφωνα με τους DOGON την μεγαλύτερη φυλή του MALI πρίν από χρόνια ήλθαν σε επαφή με τους ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ-ΨΑΡΙΑ (Γοργόνες κλπ) ενώθhκαν γενετικά με αυτούς και έμαθαν ότι υπάρχουν 4 είδη ανθρώπων σε αυτά τα μέρη του Σύμπαντος, οι άνθρωποι σαν εμάς με ένα ¨Ηλιο επάνω τους και κυκλοφορούν στην στεριά, οι ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΨΑΡΙΑ με τρείς ¨Ηλιους πάνω τους Α,Β,Γ Σείριο και ζούν στην θάλασσα, οι άνθρωποι με ουρά με δύο ¨Ηλιους πάνω τους και ζούν μέσα στο έδαφος Ζ1,Ζ2 Δίκτυo (οι GREY) και οι άνθρωποι με κέρατα με ένα Ήλιο επάνω τους οι οποίοι έχουν αναπτύξει αυτή την τεχνολογία του δόλου σε ακραία μορφή και ονομάζονται απο τον Αριστοτέλη ΓΕΝΟΣ ΜΗΔΕΤΕΡΟΝ .

Ξεκίνησαν από τον Α Λαγού, 1160 έτη φωτός, κατέστρεψαν τόν πλανήτη των θεών μ-Λαγού το 400 π.Χ. και ανάγκασαν τους Λαγώους να αναζητήσουν την τύχη τους και να ετοιμαστούν γιά την τελική νίκη.

Αναφέρονται και στην Αποκάλυψη σαν πόλεμος που έγινε στον ουρανό, νίκησαν οι δυνάμεις του καλού αλλά οι ητημμένοι δαίμονες έπεσαν στην Γή και έλεγαν στον ουρανό "αλλοίμονο στους ανθρώπους"...

Αυτοί εξουσιάζουν σταδιακά την Γή από το 400 π.Χ. μέχρι σήμερα.

Guss Etherton είπε...

Το εκπληκτικό είναι ότι οι DOGON τα είπαν αυτά πρώτη φορά το 1920 όταν ένας Γάλλος εξερευνητής πήγε στο MALI γιά να τους μελετήσει.
Το ότι ο Σείριος έχει τρείς ¨Ηλιους το βρήκαμε το 1995 και αυτοί το έιχαν πεί από το 1920.
Σχετικό είναι είναι ένα ντοκυματέρ της ΕΡΤ στην διεύθυνση http://www.youtube.com/watch?v=N6OnIXLNxhY

Όπως γίνεται πάντα με τις μεγάλες ανακαλύψεις αυτές είναι ήδη γνωστές σε απίστευτους τύπους που φέρουν μιά παραγκωνισμένη παράδοση...

¨Ετσι ερμηνεύονται πολύ απλά η ύπαρξη των Γοργονών που έχει προκαλέσει σάλο με τις πρόσφατες αποκαλύψεις των Ρώσων, δείτε γιά παράδειγμα το http://www.youtube.com/watch?v=BVoFYersD7M
ερμηνεύεται η σχέση της Γής με τον Σείριο που προκύπτει από την θέση των τριών Ήλιων του το 10.500 π.Χ. που είναι ίδια με την θέση των τριών μεγάλων πυραμίδων στην Αίγυπτο, ερμηνεύεται η χρήση των μη εχόντων αναπαραγωγή αλλά τεχνολογία μεταπήδησης σε άλλο σώμα και κλωνική αναπαραγωγή GREY σαν αγγέλων προστατών της Γής κατ εντολή των Θεών κλπ.

Από τους πλανήτες που ανέπτυξαν συνθήκες ανώτερης ζωής Γή, Άρη, Σείριο στα 8 έτη φωτός, Ζ1και Ζ2 Δίκτυο στα 27 έτη φωτός, μ-Λαγού στα 186 έτη φωτός, α-Λαγού στα 1160 έτη φωτός, μόνο η Γή απέμεινε σαν καταφύγιο όλων.

Ο μόνος παράδεισος σε ακτίνα χιλιάδων ετών φωτός.

Αφού κατέστρεψαν με γιγαντιαίους διαπλανητικούς πολέμους τα πάντα, έχουν ένα είδος ανακωχής στον μοναδικό πλανήτη που απέμεινε εδώ γύρω, την Γή.

Guss Etherton είπε...

ΣΧΟΛΟ 33ο

Τα πράγματα έχουν αρχίσει να ξεκαθαρίζουν πλέον...
Τα 33ο σχόλιο είναι μία προφητεία ολοφάνερη...
Στο τέλος της 5ης εποχής που άρχισε την 13 Αυγούστου 3114 π.Χ. και έχει ημερομηνία κατά τους ΙΝΚΑΣ 13.0.0.0.0 συμπληρώνεται μία πλήρης περιστροφή της μετάπτωσης του άξονα της Γής που διήρκεσε 25.630 χρόνια και διαιρείται σε 5 εποχές διάρκειας 5.126 χρόνια κάθε μία, επανεμφανίζεται ο 13ος θεός...

Περιβάλλεται από τους αγγελιαφόρους του Grey alien οι οποίοι τα τελευταία χρόνια έρχονται κατά εκατοντάδες πλέον...

Αυτό έχει προαναγγελθεί και η συνάφεια του 13ου θεού με τους Grey απεικονίζεται αδιάσειστα στον τάφο του στην ιχθυόμορφη κοιλάδα...

Το δεκαεξάκτινο αστέρι της Βεργίνας που εμφανίστηκε σαν τεράστιο αγρογλυφικό διαμέτρου 300 μέτρων στις 23-4-2009 στην Αγγλία έχει δρέπανα στις άκρες των ακτίνων οι οποίες κινούνται στο χώρο...

Τα γεγονότα πλέον επιταχύνονται...

http://www.cosmogonia.net

Guss Etherton είπε...

Τελικά με όλα αυτά αναδεικνύεται η παράκληση "Έλα Ξανά" προς τον Στρατηλάτη των Αιώνων, τον Βασιλέα των Βασιλέων, τον Υιό του Δία, τον ενσαρκώσαντα τον Θεό Διόνυσο, τον 13ο Θεό των Ρωμαίων, τον τελευταίο Φαραώ των Αιγυπτίων (Νεκτενεβώ), τον Δικέρατο Αμνό της Αποκάλυψης στον Ιωάννη, τον Δικέρατο Στρατηγό του κεφ.16 του Κορανίου Duhl Kar nein κλπ. κλπ. κλπ...

Οι ικέτες της επιστροφής του δεν περιορίζονται στην Ελλάδα, την αγαπημένη του Πατρίδα αλλά εκτείνονται σε όλο τον Πλανήτη και πέρα από αυτόν.

Παράλληλα οι απευχόμενοι μιά τέτοια επανεμφάνισή Tου αποκαλύπτονται και στιγματίζονται και αποσαφηνίζουν τα απάνθρωπα πιστεύω τους με τα οποία πανομοιότυποι με αυτούς παλιάνθρωποι προγονοί τους Τον δηλητηρίασαν την αντίστοιχη τότε ημερομηνία της Τετάρτης 13 Ιουνίου του 323 π.Χ. του σημερινού ημερολογίου.

Διέκοψαν έτσι την εκστρατεία Του γιά τον περίπλου της Αφρικής με τα 1000 πλοία που είχε ετοιμάσει και τελικά την είσοδό τους από το Γιβραλτάρ με την ταυτόχρονη εκστρατεία πεζικού από την Αλεξάνδρεια κατά της Καρχηδόνας γιά την ολοκλήρωση της κατάκτησης της Δύσης και την αειφόρο ανάπτυξη του πλανήτη με βάση τα Ελληνικά ιδεώδη της Κλασσικής Αρχαιότητας, Σωκράτη, Πλάτωνα, Αριστοτέλη κλπ. της λεγόμενης Χρυσής Εποχής.

Ο Στόλος ήταν να αποπλεύσειι την 8η Ιουνίου του 323 και καθυστέρησε λόγω της εκδήλωσης της "ασθένειάς" του μετά από 3 βράδυα οινοποσίας στην σκηνή του Μήδιου του Θεσαλού γιά τον εορτασμό της έναρξης της εκστρατείας του περίπλου της Αφρικής.

Σαν Παγκόσμιο Πνεύμα που είναι, παρόν παντού στον πλανήτη και στις καρδιές των ανθρώπων, πιστεύω ότι ακούει τις παρακλήσεις τους.

Πάντως κάπως ξαφνικά ο Πλανήτης μπήκε στην τελική ευθεία της 2ης Παρουσίας Του.

Guss Etherton είπε...

Οσο δεν μιλάει κανείς για τον Πύρρο ο οποίος κατέλαβε την Μακεδονία και κατέστρεψε τους Βασιλικούς Τάφους στις Αιγές και γιά τον Αντίγονο Γονατά ο οποίος έδιωξε τον Πύρρο το 273 π.Χ. και ξανάφτιαξε τους Τάφους που ανέσκαψε ο Ανδρόνικος τόσο θα μπλέκει το πράγμα.
Από που πήρε τα ανευρεθέντα στις Αιγές ο Αντίγονος Γονατάς ?
Ποιός παρώπλισε λοιπόν τον μεγαλειώδη Τάφο στην Αμφίπολη ?
Συζήτηση στο news247gr
Ο νεκρός που θα δώσει το φιλί της ζωής στην Αμφίπολη

Guss Etherton είπε...

Τα ερωτήματα γιά τις Αιγές είναι ποιούς νέους απεικονίζει η ζωφόρος να κυνηγούν υπό τα βλέμματα πάνοπλων ιππέων γυμνοί άγρια ζώα στην Βακτριανή πατρίδα της Ρωξάνης (Τουρκμενιστάν) τον Φίλιππο που δεν πήγε ποτέ στην Βακτριανή η τον Αλέξανδρο που πήγε και παντρεύτηκε και έμεινε εκεί με τον πατέρα της Οξύαρτη ?

Τι δουλειά έχει η μπλέ πανοπλία -δώρο του Βασιλιά της Ρόδου στον Αλέξανδρο- στον "Τάφο του Φιλίππου" ?

Τι δουλειά έχει το μικρό σπαθί -δώρο του Βασιλιά του Κιτίου της Κύπρου στον Αλέξανδρο- στον "Τάφο του Φιλίππου" ?

Τι δουλειά έχει το λευκόχρυσο χοντρό στεφάνι του Δαρείου που φορούσε στα Γαυγάμηλα στον "Τάφο του Φιλίππου" ?

Που βρήκε ο Αντίγονος Γονατάς τα "οστά του 45χρονου Φιλίππου" αφού οι Τάφοι στις Αιγές καταστράφηκαν?

Μήπως ο σκελετός αυτός παρίστανε τον Αλέξανδρο και λόγω ηλικίας και C14 αποδόθηκε στον Φίλιππο?