Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2007

Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Βοιωτίας για τον προαστιακό

Δημοσιεύουμε το ομόφωνο ψήφισμα του Νομαρχιακού Συμβουλίου Βοιωτίας για τον προαστιακό σιδηρόδρομο.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Βοιωτίας επανέρχεται σήμερα Δευτέρα 26-11-2007 με νέα ομόφωνη απόφασή του, προκειμένου να καταστήσει σαφές προς τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών και προσωπικά στον νέο Υπουργό Μεταφορών κ. Κων. Χατζηδάκη, ότι ο Προαστιακός Σιδηρόδρομος αποτελεί κυρίαρχη αναπτυξιακή επιλογή του Νομού Βοιωτίας για την ισόρροπη ανάπτυξή του.
Στο Αναπτυξιακό Συνέδριο που διοργανώσαμε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, η ΤΕΔΚ και οι άλλοι Κοινωνικοί φορείς του Ν. Βοιωτίας (ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ, ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ, ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ κλπ) (1-2 Δεκεμβρίου 2005) το αίτημα για την άμεση δρομολόγηση του Προαστιακού Σιδηρόδρομου στην Βοιωτία, για την κάλυψη των αναγκών της Θήβας, της Λιβαδειάς και των άλλων ενδιάμεσων σιδηροδρομικών σταθμών, ήταν καθολικό και επιτακτικό.

Ιδιαίτερα επιτακτικό είναι το αίτημα για την ανάπτυξη του προαστιακού Σιδηροδρόμου μέχρι την Λιβαδειά, διότι στην ενδοχώρα του Νομού (περιοχές της πρώην επαρχίας Λιβαδειάς) υπάρχει τεράστιο πρόβλημα ανεργίας και η επέκταση του Προαστιακού θα συμβάλλει καθοριστικά στη α)μετακίνηση των ανέργων της επαρχίας Λιβαδειάς για εργασία προς την βιομηχανική περιοχή Οινοφύτων – Σχηματαρίου, β) στην εγκατάσταση βιομηχανιών στην ευρύτερη περιοχή Λιβαδειάς και γ) στην περαιτέρω τουριστική αξιοποίηση του χιονοδρομικού κέντρου Παρνασσού και των πλούσιων τουριστικών πόρων της ευρύτερης περιοχής (Λιβαδειάς – Ορχομενού- Χαιρώνειας – Ελικώνα – Παρνασσού).

Κύριε Υπουργέ, Η ανάπτυξη του Προαστιακού Σιδηροδρόμου μέχρι την Λιβαδειά είναι καθολικό αίτημα όλων των φορέων και όλων των πολιτών και δεν είναι σημερινό αίτημα, αλλά είναι αίτημα από την πρώτη ημέρα δημιουργίας της ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ Α.Ε., διότι πιστεύουμε στην καταλυτική συμβολή του, στην ανάπτυξη της ενδοχώρας της Βοιωτίας, με σεβασμό στο Περιβάλλον και στην ασφάλεια της μετακίνησης των συμπολιτών μας.

Με δεδομένο το γεγονός, ότι για την επέκταση του Προαστιακού Σιδηροδρόμου μέχρι τη Λιβαδειά, δεν τίθεται θέμα εκσυγχρονισμού των γραμμών (ήδη έχουν εκσυγχρονιστεί και υποστηρίζουν ταχύτητες των 200 χιλιομέτρων την ώρα), αλλά μόνο εκσυγχρονισμού των σταθμών και της ηλεκτρονικής διαχείρισης του, ζητούμε την άμεση ανάπτυξη του Προαστιακού Σιδηροδρόμου μέχρι την Λιβαδειά και όχι την αποπομπή του στο μέλλον.

Κάποια στιγμή το Αθηνοκεντρικό Κράτος θα πρέπει να βλέπει την Βοιωτία ισότιμα προς την Αττική και να συμβάλλει στην ισόρροπη ανάπτυξη της και όχι ως χώρο απόθεσης των ρυπογόνων δραστηριοτήτων της .Τα αποτελέσματα της πολιτικής αυτής τα βλέπουμε ήδη με την άναρχη βιομηχανική ανάπτυξη της περιοχής Οινοφύτων – Σχηματαρίου – Θηβών (εξασθενές χρώμιο στο πόσιμο νερό, νέφος κλπ).Μέχρι πότε ;
Εδώ και τώρα Προαστιακός Σιδηρόδρομος στη Θήβα και την Λιβαδειά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: