Δευτέρα 17 Μαρτίου 2008

Μεγάλη νίκη Λεβαδειακού επί Καλαμαριάς με 2-0

Μεγάλη νίκη πέτυχε ο Λεβαδειακός επί του Απόλλωνα Καλαμαριάς με 2-0.
Από το www.sport24.gr
O Λεονάρντο άνοιξε το σκορ στο 3ο λεπτό της επανάληψης με πέναλτι και στο 78' ο Ρέγες σφράγισε τη νίκη για τους γηπεδούχους. Το παιχνίδ ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι καθώς οι δύο ομάδες ήθελαν τη νίκη για να κάνουν το μεγάλο βήμα και μείνουν στην κατηγορία. Ο Λεβαδειακός ξεκίνησε δυνατά αλλά η Καλαμαριά έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο να ανοίξει το σκορ. Στην επανάληψη το γρήγορο γκολ των γηπεδούχων άλλαξε τη ροή του αγώνα και έστειλε το ροζ φύλλο αγώνα στον Λεβαδειακό.
Οι συνθέσεις των ομάδων
Λεβαδειακός (Τενές):
Μπλάζιτς, Μουλόπουλος, Λουμπούτης, Ζησόπουλος, Άντερσον, Παρασκευαΐδης, Σίντζιλορτζ, Ανδράλας, Ντιμπαλά, Λεονάρντο, Μοντόγια
Καλαμαριά (Κατσαβάκης): Κόβατς, Φαβάλι, Σαρακατσάνος, Γαλανόπουλος, Μπρίτο, Αμπονσά, Μπούσι, Μπάρκογλου, Παπαδόπουλος, Σίκοφ, Κόλτσης
Με μια ματιά
Ο Τεννές ήθελε την πρώτη νίκη στο πάγκο του Λεβαδειακού σε ένα παιχνίδι που το τρίποντο ήταν απαραίτητο. Ο Έλληνας τεχνικός παρέταξε την ομάδα του με σαφείς επιθετικούς προσανατολισμούς και σύστημα 4-3-3. Κάτω από τα δοκάρια ο Μπλάζιτς με τους Μουλόπουλο, Ολιβέιρα, Παρασκευαΐδη και Λουμπούτη στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά. Στην μεσαία γραμμή οι Ανδράλας Ζησόπουλος και Σιντζιλορτζ με τους Λεονάρντο, Μοντόγια και Ντιμπαλά στην επίθεση.

Ίδια τακτική και στον αντίπαλο στρατόπεδο από τον Μάκη Κατσαβάκη, αφού η Καλαμαριά παίζει το τελευταίο της χαρτί για την παραμονή.
Ο Kόβατς στον "άσσο" με τους Σαρακατσάνο, Αμπονσά, Σίκοφ και Κόλτσης στην άμυνα από τα δεξιά από τα αριστερά. Τρεις παίκτες στο κέντρο για τους φιλοξενούμενους, Παπαδόπουλος, Μπάρκογλου και Γαλανόπουλος. Τέλος, την επιθετική τριπλέτα της Καλαμαριάς συνετέλεσαν οι Φαβάλι, Μπούσι και Μπρίτο. Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι με σκοπό να εκμεταλευθούν τον παράγοντα έδρα και να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ. Η πίεση και το γεγονός πως οι παίκτες του Λεβαδειακού έβγαιναν πρώτοι στην μπάλα με περίσσιο πάθος δεν άργησαν να φέρουν την πρώτη ευκαιρία στα καρέ της Καλαμαριάς.

Στο 7' μετά από εκτέλεση φάουλ του Λεονάρντο, η μπάλα βρήκε στο τείχος και πήρε ύψος, ο Μοντόγια έκανε το γυριστό σουτ με πλάτη προς την εστία από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά Κόβατς απογειώθηκε και έβγαλε σε κόρνερ. Η υπεροχή των γηπεδούχων συνεχίστηκε αλλά ευκαιρίες δεν υπήρχαν , ενώ όσο πέρναγε η ώρα η Καλαμαριά κέρδιζε έδαφος και προσπάθησε να απειλήσει με σουτ του Μπρίτο και του Μπάρκογλου, χωρίς όμως να ανησυχήσουν τον Μπλάζιτς. Η αγωνιστική άνοδος των φιλοξενουμένων επιβραβεύτηκε με μία εξαιρετική ευκαιρία στο 24ο λεπτό.

Ύστερα από εκτέλεση φάουλ από τον Γαλανόπουλο, ο Μπούσι πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι, όμως το μονοκόμματο σουτ που έπιασε από το ύψος της μικρής περιοχής έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Μπλάζιτς. Οι ρόλοι είχαν αντιστραφεί και η Καλαμαριά είχε αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων κλείνοντας τον Λεβαδειακό στα καρέ του ψάχνοντας τρόπο να φτάσει στο 0-1. Με την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα οι παίκτες του Μπάμπη Τεννέ έφτασαν για μία ακόμη φορά κοντά στο γκολ αλλά το δοκάρι σταμάτησε το σουτ του Μπρίτο μέσα από τη μεγάλη περιοχή. Προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου ο καλός ρυθμός του αγώνα χάλασε με τις δύο ομάδες να περιμένουν τη λήξη του.

Με την έναρξη της επανάληψης ο Λεβαδειακός κατάφερε να ανοίξει το σκορ με πέναλτι που καταλόγισε ο διαιτητής μετά από χέρι του Κόλτση μέσα στην μεγάλη περιοχή του Απόλλωνα Καλαμαριάς. Στο 48ο λεπτό ο Λεονάρντο έστειλε τον Κόβατς από την άλλη γωνία και έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα του. Το γκολ ανέβασε την ψυχολογία των γηπεδούχων και στο 56' μετά από ωραία συνεργασία Μοντόγια-Ντιμπαλά, ο δεύτερος μπήκε στη μεγάλη περιοχή του Απόλλωνα, όμως το πλασέ με το οποίο επιχείρησε να νικήσει τον Κόβατς έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Ο Λεβαδειακός πλέον ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του αγώνα και δεν άργησε να φτάσει σε ένα δεύτερο γκολ. Ύστερα από ωραία συνεργασία Μοντόγια, Ντιμπαλά, ο τελευταίος έβγαλε ασίστ για τον Ρέγες, ο οποίος αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή έκανε το δυνατό σουτ και έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Κόβατς στο 78ο λεπτό. H Kαλαμαριά δεν μπόρεσε να αντιδράσει και πλέον βρίσκεται πολύ κοντά στον υποβιβασμό, ενώ ο Λεβαδειακός μετά το 2-0 πήρε μεγάλη ανάσα και δύναμη για τη συνέχεια.

Συνέντευξη Τύπου
Μπάμπης Τεννές:
"Πετύχαμε μια σημαντική νίκη που θα μας βοηθήσει για την συνέχεια στην προσπάθεια που κάνουμε να σωθούμε. Το τρίποντο ήρθε απέναντι σε μια ομάδα δυνατή που είχε εξαιρετική αγωνιστική παρουσία. Θεωρώ ότι επικρατήσαμε δίκαια. Πετύχαμε δύο γκολ στο δεύτερο μέρος, ενώ είχαμε ευκαιρίες να σημειώσουμε κι άλλα τέρματα. Κοιτάμε το επόμενο ματς. Θέλουμε να μαζέψουμε όσους περισσότερους βαθμούς γίνεται".

Μάκης Κατσαβάκης: "Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε ευκαιρίες να σκοράρουμε αλλά δεν τα καταφέραμε. Στο δεύτερο μέρος όμως είχαμε ένα ανύπαρκτο πέναλτι το οποίο μας έβγαλε εκτός ρυθμού, ενώ δεχθήκαμε και πολλές κάρτες εις βάρος μας δίχως λόγο. Ήταν αλλοίωση αποτελέσματος. Δυστυχώς που το λέω αλλά με αυτές τις συνθήκες δεν μπορείς να παίξεις ποδόσφαιρο".
Γιάννης Ζαπρόπουλος: "Τον πλησίασα και του είπα: το είδε όλη η Ελλάδα, δεν έγινε πέναλτι. Στην συνέχεια γύρισα να φύγω και με απέβαλε. Αν έχει γράψει στο φύλλο αγώνα ότι με απέβαλε για εξύβριση θα του κάνω μήνυση".

Όλα τα λεφτά...
H επιθετική διάθεση των ποδοσφαιριστών. Οι δύο ομάδες ήθελαν πάση θυσία τους βαθμούς και το παιχνίδι ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι με πολύ πάθος, ένταση, δυνατές μονομαχίες και αρκετή αγωνία.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Για μία τόσο σημαντική αναμέτρηση, με μία κατηγορία να κρίνεται ο κόσμος στις εξέδρες θα έπρεπε να είναι περισσότερος.

To Live του αγώνα...
Στοιχεία Αγώνα
Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς
Διαιτητής: Μαζαράκος(Άρτας) Βοηθοί: Καρατζίκας(Αθηνών),Αναστόπουλος (Αρκαδίας)
Η 11άδα των γηπεδούχων
(Τενές): Μπλάζιτς, Μουλόπουλος, Λουμπούτης, Ζησόπουλος, Άντερσον, Παρασκευαΐδης, Σίντζιλορτζ, Ανδράλας, Ντιμπαλά, Λεονάρντο, Μοντόγια
Η 11άδα των φιλοξενούμενων
(Κατσαβάκης): Κόβατς, Φαβάλι, Σαρακατσάνος, Γαλανόπουλος, Μπρίτο, Αμπονσά, Μπούσι, Μπάρκογλου, Παπαδόπουλος, Σίκοφ, Κόλτσης
1'
Έναρξη αγώνα
7'
Ευκαιρία Λεβαδειακός Μοντόγια
Πρώτη καλή στιγμή για τον Λεβαδειακό. Εκτέλεση φάουλ από Λεονάρντο, η μπάλα βρήκε στο τείχος και πήρε ύψος, ο Μοντόγια έκανε το γυριστό σουτ με πλάτη προς την εστία από το ύψος της μικρής περιοχής, με τον Κόβατς να απογειώνεται και να βγάζει σε κόρνερ.
10'
Κίτρινη κάρτα Απόλλων Κ. Σίκοφ
13'
Κεφαλιά Απόλλων Κ. Μπρίτο
Κεφαλιά του Μπρίτο, δεν ανησυχεί ιδιαίτερα τον Κόβατς ο οποίος μπλοκάρει τη μπάλα.
16'
Σουτ Απόλλων Κ. Μπάρκογλου
Δυνατό σουτ του Μπάρκογλου έξω από την μεγάλη περιοχή, ο Μπλάζιτς διώχνει με τη γροθιά σε κόρνερ.
21'
Σουτ Απόλλων Κ. Μπρίτο
Δυνατό σουτ με το αριστερό μέσα από την περιοχή, η μπάλα έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Μπλάζιτς.
24'
Ευκαιρία Απόλλων Κ. Μπούσι
Εκτέλεση φάουλ από τον Γαλανόπουλο, ο Μπούσι πετάχθηκε στο δεύτερο δοκάρι, όμως το μονοκόμματο σουτ που έπιασε από το ύψος της μικρής περιοχής έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Μπλάζιτς.
28'
Σχόλιο
Έχει ανεβάσει την απόδοσή της στα τελευταία λεπτά η ομάδα του Απόλλωνα Καλαμαριάς, κλείνοντας τον Λεβαδειακό στα καρέ του Μπλάζιτς.
29'
Σουτ Απόλλων Κ. Μπρίτο
Σουτ του Μπρίτο μέσα από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα έξω από το δεξί δοκάρι του Μπλάζιτς.
35'
Σχόλιο
Έχει πέσει ο ρυθμός του αγώνα στα τελευταία λεπτά.
39'
Ευκαιρία Λεβαδειακός Ντιμπαλά
Εξαιρετική ενέργεια και σέντρα ακριβείας από τα αριστερά του Λουμπούτη, ο Ντιμπαλά δεν πρόλαβε για κλάσματα δευτερολέπτου να πάρει την κεφαλιά από κοντά και να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα.
41'
Κίτρινη κάρτα Απόλλων Κ. Παπαδόπουλος
45'
Λήξη ημιχρόνου

46'
Σέντρα 2ου ημιχρόνου
46'
Αλλαγή παίκτη Λεβαδειακός
Πρώτη αλλαγή για τον Λεβαδειακό. Ο Ρέγες πήρε τη θέση του Ανδράλα.
47'
Πέναλτι Λεβαδειακός
Ο διαιτητής Μαζαράκος δείχνει το σημείο του πέναλτι μετά από χέρι του Κόλτση μέσα στην μεγάλη περιοχή του Απόλλωνα Καλαμαριάς.
47'
Κίτρινη κάρτα Απόλλων Κ. Κόλτσης
47'
Κίτρινη κάρτα Απόλλων Κ. Αμπονσά
48'
Γκολ Λεβαδειακός Λεονάρντο
1-0 για το Λεβαδειακό! Ο Λεονάρντο
έστειλε τον Κόβατς από την άλλη γωνία και έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα του.
54'
Κίτρινη κάρτα Απόλλων Κ. Μπούσι
56'
Ευκαιρία Λεβαδειακός Ντιμπαλά
Ωραία συνεργασία Μοντόγια-Ντιμπαλά, ο δεύτερος μπήκε στη μεγάλη περιοχή του Απόλλωνα, όμως το πλασέ με το οποίο επιχείρησε να νικήσει τον Κόβατς έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
57'
Κίτρινη κάρτα Λεβαδειακός Ντιμπαλά
57'
Κίτρινη κάρτα Απόλλων Κ. Κόβατς
61'
Αλλαγή παίκτη Απόλλων Κ.
Πρώτη αλλαγή για τον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Ο Κοντοδήμος πήρε τη θέση του Αμπονσά.
62'
Σουτ Λεβαδειακός Ντιμπαλά
Σουτ του Ντιμπαλά, μπλοκάρει ο Κόβατς.
63'
Σουτ Λεβαδειακός Λεονάρντο
Δυνατό σουτ του Λεονάρντο εκτός περιοχής,. μπλόκαρε ο Κόβατς.
66'
Αλλαγή παίκτη Απόλλων Κ.
Δεύτερη αλλαγή για τον Απόλλωνα. Ο Χετεμάι πήρε τη θέση του Σίκοφ.
71'
Αλλαγή παίκτη Λεβαδειακός
Ο Παβιό πήρε τη θέση του Σίντζιλορτζ.
74'
Αλλαγή παίκτη Απόλλων Κ.
Τελευταία αλλαγή για τους φιλοξενουμένους. Ο Ζαπρόπουλος πήρε τη θέση του Φαβάλι.
77'
Κίτρινη κάρτα Απόλλων Κ. Μπάρκογλου
78'
Γκολ Λεβαδειακός Ρέγες
2-0 για τον Λεβαδειακό! Ω
ραία συνεργασία Μοντόγια, Ντιμπαλά, ο τελευταίος έβγαλε ασίστ για τον Ρέγες, ο οποίος αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή έκανε το δυνατό σουτ και έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Κόβατς.
80'
Αλλαγή παίκτη Λεβαδειακός
Ο Κρουπί πήρε τη θέση του Ντιμπαλά.
90'
Σχόλιο
Τρία θα είναι τα λεπτά των καθυστερήσεων.
93'
Λήξη αγώνα
93'
Κόκκινη κάρτα Απόλλων Κ. Ζαπρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: