Τρίτη 11 Μαρτίου 2008

Ηττα Λεβαδειακού από τον Αρη με 1-0

Η μεγάλη νίκη του Αρη επί του Λεβαδειακού το Σάββατο άνοιξε την αυλαία της αγωνιστικής.

Οι "κίτρινοι" πανηγύρισαν την δεύτερη συνεχόμενη εντός έδρας νίκη (προηγήθηκε αυτή επί του Ατρομήτου με 2-0) και φανταζούν ως το φαβορί για την κατάκτηση της τέταρτης θέσης. Κόντρα στους Βοιωτούς οι παίκτες του Μπάγεβιτς απέδωσαν κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο και θα μπορούσαν να είχαν διπλασιάσει τα τέρματα τους αν ήταν περισσότερο προσεκτικοί στην τελική προσπάθεια. Ο Λεβαδειακός απο την άλλη, με τον Μπάμπη Τεννέ για πρώτη φορά την τεχνική ηγεσία προσπάθησε να κρατήσει ανέπαφη την εστία του, όμως ακόμη και όταν δέχθηκε γκολ βγήκε στην επίθεση και είχε ευκαιρίες για να ισοφαρίσει. Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι διαμαρτύρονται για το γκολ του Kρουπί που ακυρώθηκε στο 82' καθώς ο επιθετικός απο την Ακτή Ελεφαντοστού φάνηκε να φεύγει απο κανονική θέση.

Οι συνθέσεις των ομάδων
Άρης (Ν. Μπάγεβιτς):
Κέλεμεν, Νέτο, Μάρκο Αουρέλιο, Παπαδόπουλος, Γιάχιτς, Νεμπεγλέρας, Πρίττας, Ίβιτς, Σανσόν (77' Χαβίτο), Αμορόζο (89' Τιάγκο Ζεντίλ), Κόκε (78' Κάλβο).

Λεβαδειακός (Μ. Τεννές): Μπλάζιτς, Θεοδοσιάδης, Άντερσον, Παρασκευαΐδης, Λουμπούτης (40' Ποπόφ), Ζησόπουλος, Ανδράλας, Διαμάντης (56' Ρέγες Βερντέχο), Λεονάρντο (78' Κρουπί), Μοντόγια, Ντιμπαλά.

Διαιτητής: Μ. Γερμανάκος (Αθηνών) Βοηθοί: Χ. Ακριβός (Αθηνών), Κ. Βασσάλος (Αθηνών)Κίτρινες: Τιάγκο Ζεντίλ (Άρης) - Λεονάρντο, Μοντόγια (Λεβαδειακός)

Με μια ματιά
Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς παρέταξε την ομάδα του με 4-3-3. Ο Κέλεμεν ήταν κάτω απο τα δοκάρια. Νέτο, Μάρκο Αουρέλιο, Παπαδόπουλος και Γιάχιτς αποτελούσαν την αμυντική τετράδα, Νεμπεγλέρας, Πρίττας και Ίβιτς ήταν στην μεσαία γραμμή, ενώ την επιθετική τριπλέτα αποτελούσαν οι Σανσόν, Αμορόζο και Κόκε. Στο αντίπαλο στρατόπεδο είχαμε πρεμιέρα για τον Μπάμπη Τεννέ στον πάγκο του Λεβαδειακού. Ο 55χρονος τεχνικός παρέταξε την ομάδα του με δυο επιθετικούς θέλοντας να εκμεταλλευθεί τους κενούς χώρους που θ' άφηναν οι παίκτες του Άρη. Ο Μπλάζιτς ήταν κάτω απο τα δοκάρια, Άντερσον, Παρασκευαΐδης, Λουμπούτης, Διαμάντης στην άμυνα, Θεοδοσιάδης, Ζησόπουλος, Ανδράλας και Λεονάρντο αποτελούσαν την τετράδα στην μεσαία γραμμή, με τους Ντιμπάλα και Μοντόγια να είναι το επιθετικό δίδυμο.

Στο πρώτο 20λεπτο του αγώνα ο Άρης είχε την κατοχή της μπάλας, όμως ο Λεβαδειακός κάλυπτε τους χώρους με αποτέλεσμα οι “κίτρινοι” να μην μπορούν να βρουν τον τρόπο ν' απειλήσουν την εστία του Μπλάζιτς. Η μοναδική φορά που το κατάφεραν ήταν στο 7' όταν ο Σανσόν μπήκε στην περιοχή και έστρωσε την μπάλα στον Κόκε, ο Ισπανός επιθετικός ήταν αμαρκάριστος στο ύψος του πέναλτι αλλά δεν έκανε καλό πλασέ με το δεξί και έστειλε την μπάλα πάνω απο την εστία του Μπλάζιτς. Μετά το πρώτο 20λεπτο, ο Λεβαδειακός άρχισε να βγαίνει δειλά-δειλά στην επίθεση και έκανε αισθητή την παρουσία του στα καρέ του Κέλεμεν, ενώ παράλληλα οι γηπεδούχοι βρήκαν τους χώρους για ν' απειλήσουν τον Μπλάζιτς. Στο 24' ο Ντιμπαλά με έξοχη πάσα βρήκε τον Ανδράλα, ο οποίος μπήκε στη μεγάλη περιοχή του Άρη, από θέση μέσα δεξιά, έκανε το σουτ, αλλά ο Κέλεμεν με τα πόδια απομάκρυνε τον κίνδυνο για την ομάδα του. “Καταιγιστικό” τρίλεπτοΜε την συμπλήρωση του ημιώρου ο Διαμάντης προσπάθησε ν' απειλήσει απο μακρινή απόσταση, όμως το σουτ δεν προβλημάτισε ιδιαίτερα τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων.

Στο 32', ο Ντιμπαλά "νίκησε" στην προσωπική μονομαχία τον Μάρκο Αουρέλιο, επιχείρησε δεξί σουτ από θέση μέσα δεξιά, στην αντίπαλη μεγάλη περιοχή, αλλά πάλι ο Κέλεμεν απομάκρυνε με τα πόδια τον κίνδυνο, σ' ένα χρονικό σημείο όπου οι Βοιωτοί είχαν αρχίσει ν' ανεβάζουν την απόδοση τους. Στο επόμενο λεπτό ήταν η σειρά των γηπεδούχων ν' απειλήσουν. Ο Αμορόζο γύρισε την μπάλα απο δεξιά, όμως ο Πρίττας δεν έκανε καλή κεφαλιά απο το ύψος της μικρής περιοχής και έστειλε την μπάλα πάνω απο την εστία του Μπλάζιτς.

Το τρίλεπτο 32'-35' ήταν το πιο παραγωγικό του πρώτου ημιχρόνου. Στο 34' ο Νέτο δεν υπολόγισε σωστά την πορεία της μπάλας στο ύψος της μικρής περιοχής του Κέλεμεν και ο Λεονάρντο που ακολουθούσε την φάση προσπάθησε να εκμεταλλευθεί το λάθος του Βραζιλιάνου αμυντικού, όμως μετά απο διαδοχικές κόντρες μπλόκαρε την μπάλα ο Σλοβάκος τερματοφύλακας του Άρη. Στο επόμενο λεπτό, ο Σανσόν εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, ο Θεοδοσιάδης δεν κατάφερε να διώξει την μπάλα, που έφτασε στον Παπαδόπουλο, ο οποίος έκανε το δεξί σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής, όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Μπλάζιτς.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο έπεσε ο ρυθμός του αγώνα με αποτέλεσμα να περιοριστούν οι φάσεις μπροστά στις δυο εστίες. Στο 40' ο Μπάμπης Τεννές αναγκάστηκε να αλλάξει πρόσωπα στην ενδεκάδα, καθώς ο Λουμπούτης τραυματίστηκε σε μια μονομαχία με τον Γιάχιτς και αντικαταστάθηκε απο τον Ποπόφ. Δυο λεπτά αργότερα, ο Λεονάρντο εκτέλεσε φάουλ απο αριστερά, όμως κανένας συμπαίκτης του δεν βρέθηκε στην πορεία της μπάλας και ο Κέλεμεν μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια.

Στο 44', ο Αμορόζο επιχείρησε να σημειώσει ένα εντυπωσιακό γκολ κάνοντας γυριστό σουτ απο το ύψος της περιοχής, όμως ο Μπλάζιτς ήταν στην σωστή θέση και μπλόκαρε την μπάλα χωρίς πρόβλημα. Η τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου έγινε στις καθυστερήσεις, όταν ο Λεονάρντο εκτέλεσε φάουλ απο δεξιά, όμως ο Κέλεμεν έπεσε στην γωνία και “καπάκωσε” την μπάλα. Ίβιτς και... 1-0!Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά για τους Θεσσαλονικείς, καθώς κατάφεραν να προηγηθούν στο 50ο λεπτό.

Ο Αμορόζο τροφοδότησε τον Κόκε, ο οποίος ντρίμπλαρε τον Παρασκευαΐδη, η μπάλα έφυγε μπροστά και ο επερχόμενος Ίβιτς με υπέροχο δεξί πλασέ με το εξωτερικό του ποδιού έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Μπλάζιτς (1-0) και έφθασε τα 4 γκολ στο πρωτάθλημα. Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Λεβαδειακός βγήκε μπροστά για να ισοφαρίσει, με αποτέλεσμα να υπάρχουν αρκετές φάσεις μπροστά απο τις δυο εστίες. Στο 56', ο Μάρκο Αουρέλιο έβγαλε σέντρα από δεξιά, ο Ίβιτς έπιασε την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής και ο Μπλάζιτς με υπερένταση έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ.

Έξι λεπτά αργότερα, οι Βοιωτοί βρέθηκαν κοντά στην ισοφάριση όταν ο Ντιμπαλά βρέθηκε απέναντι στον Κέλεμεν, αλλά καθυστέρησε, με αποτέλεσμα ο Παπαδόπουλος με τάκλιν αυτοθυσίας να κόψει την μπάλα πριν ο επιθετικός του Λεβαδειακού σουτάρει. Στο 63' ο Άρης είχε άλλη μια ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματα του. Ο Αμορόζο συνδυάστηκε με τον Σανσόν, ο τελευταίος γύρισε πλάτη, κέρδισε την κόντρα από τον Θεοδοσιάδη, αλλά το αριστερό σουτ που έκανε από το ύψος της μικρής περιοχής, δεν βρήκε στόχο, η μπάλα κατέληξε άουτ. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να ψάχνουν την ισοφάριση.

Στο 67' ο Λεονάρντο έβγαλε σε θέση τετ α τετ τον Μοντόγια, ο οποίος έκανε το αριστερό σουτ από θέση οφσάιντ (κακώς ο επόπτης άφησε την φάση να συνεχιστεί...), όμως η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία του Κέλεμεν. Μετά το 70' ο Άρης έριξε τον ρυθμό του αγώνα, καθώς δεν ήθελε να διακινδυνεύσει απο την στιγμή που έβλεπε οτι δεν μπορεί να φθάσει στο δεύτερο γκολ.

Στο 74', ο Αμορόζο εκτέλεσε φάουλ λίγο έξω απο την περιοχή, όμως ο Μπλάζιτς δεν είχε πρόβλημα να μπλοκάρει την μπάλα. Ακυρώθηκε γκολ του ΛεβαδειακούΣτο 82' έγινε η φάση για την οποία διαμαρτύρονται οι φιλοξενούμενοι. Ο Κρουπί έστειλε την μπάλα στα δίχτυα από κανονική θέση, αλλά υποδείχθηκε λανθασμένα σε θέση οφσάιντ από τον πρώτο βοηθό. Στο επόμενο λεπτό ο Άρης απείλησε εκ νέου την εστία του Μπλάζιτς. Ο Κάλβο έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Αμορόζο έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα βρήκε στον Παρασκευαΐδη κι ενώ είχε πορεία προς τα δίχτυα, καταλήγοντας κόρνερ. Στα λεπτά που απέμεναν μέχρι την λήξη της αναμέτρησης καμία απο τις δυο ομάδες δεν δημιούργησε κάποια αξιόλογη φάση.

Συνέντευξη Τύπου
Ντούσαν Μπάγεβιτς
"Ο Λεβαδειακός προσπαθούσε περισσότερο με κλειστή άμυνα να βγει μπροστά με την κόντρα. Χάσαμε πολλές ευκαιρίες και σε κάποια στιγμή φοβήθηκα να μην την πληρώσουμε όπως σε δύο ευκαιρίες ο Λεβαδειακός μπορούσε να βάλει γκολ. Ευτυχώς για μας δεν έγινε αυτό. Είναι σημαντική η νίκη και περιμένουμε πλέον το επόμενο παιχνίδι ήρεμοι. Πιστεύω ότι οι παίκτες μου κάνανε καλή προσπάθεια. Είχανε θέληση και μαχητικότητα και αξίζουνε συγχαρητήρια". Σε ερώτηση για το αν ο Άρης είναι πλέον το φαβορί για την 4η θέση το αρνήθηκε απαντώντας: "Δεν μπορούμε ακόμα να μιλάμε για φαβορί αφού έχουμε ακόμα αρκετά και δύσκολα παιχνίδια". Κι όσο για την επιστροφή του Γκαρσία αφού έκανε χιούμορ λέγοντας: "Γιατί έφυγε", σχολίασε: "Δεν μπορώ να πω τίποτα. Μόνο ο γιατρός μπορεί να μας πει. Χρειάζεται να είμαστε σίγουροι και προσεχτικοί για να μην κάνουμε πάλι το ίδιο λάθος αν είναι λάθος δικό μας. θα δούμε από τις εξετάσεις που θα κάνει αν έχει κάτι ακόμα".

Μπάμπης Τεννές"Είχαμε καλή αμυντική συμπεριφορά στο πρώτο ημίχρονο όπου πάντως δεν απειλήσαμε τον Άρη. Όταν έγινε το 1-0 ανοιχτήκαμε, παίξαμε με περισσότερους επιθετικούς, χάσαμε κάποιες ευκαιρίες όπως όμως και ο Άρης γιατί βρήκε χώρους. Είναι ελπιδοφόρα η εμφάνισή μας αλλά χρειαζόμαστε και βαθμούς. Έδωσα συγχαρητήρια στους παίκτες μου και τους είπα ότι μπορούν να δώσουν περισσότερα. Έχουμε έξι παιχνίδια που είναι δύσκολα. Η απόδοση ήταν ελπιδοφόρα αλλά χρειαζόμαστε νίκες. Το παιχνίδι με την Καλαμαριά είναι σαν τελικός για μας".

Όλα τα λεφτά...
Ο συνδυασμός Αμορόζο-Κόκε-Ίβιτς στο γκολ και το γυριστό σουτ του Αμορόζο στο 44' απο το ύψος της περιοχής.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Οι δυο επόπτες δεν ήταν στα καλύτερα τους...

To Live του αγώνα...
1'
Έναρξη αγώνα Λεβαδειακός
Στη σέντρα οι παίκτες του Λεβαδειακού.
7'
Ευκαιρία
Μεγάλη ευκαιρία για τον Άρη, η πρώτη στην αναμέτρηση. Ο Σανσόν, μέσα από τη μεγάλη περιοχή, έστρωσε την μπάλα στον Κόκε, ο οποίος αμαρκάριστος από το ύψος του πέναλτι έκανε το δεξί πλασέ, αλλά η μπάλα κατέληξε πάνω από την εστία του Μπλάζιτς.
12'
Σχόλιο
Ο Άρης έχει την υπεροχή και προσπαθεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να ανοίξει το σκορ. Ο Λεβαδειακός έχει ρίξει το βάρος στην άμυνα.
14'
Κίτρινη κάρτα Λεβαδειακός Λεονάρντο
22'
Σχόλιο
Ο Άρης πιέζει αφόρητα την αντίπαλη εστία. Δύο διαδοχικά κόρνερ για τους Θεσσαλονικείς.
24'
Ευκαιρία Λεβαδειακός
Ο Ντιμπαλά με έξοχη πάσα βρήκε τον Ανδράλα, ο οποίος μπήκε στη μεγάλη περιοχή του Άρη, από θέση μέσα δεξιά, έκανε το σουτ, αλλά ο Κέλεμεν με τα πόδια απομάκρυνε τον κίνδυνο για την ομάδα του.
30'
Σουτ Λεβαδειακός
Αριστερό σουτ του Διαμάντη από μακρινή απόσταση, η μπάλα απελπιστικά άουτ.
32'
Ευκαιρία Λεβαδειακός
Ο Ντιμπαλά "νίκησε" στην προσωπική μονομαχία τον Μάρκο Αουρέλιο, επιχείρησε δεξί σουτ από θέση μέσα δεξιά, στην αντίπαλη μεγάλη περιοχή, αλλά πάλι ο Κέλεμεν απομάκρυνε με τα πόδια τον κίνδυνο. Ανεβαίνει ο Λεβαδειακός.
33'
Ευκαιρία Αρης
Ο Αμορόζο έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, ο Πρίττας πήρε την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, με την μπάλα να καταλήγει πάνω από την εστία του Μπλάζιτς.
34'
Ευκαιρία Λεβαδειακός
Ο Νέτο έκανε λάθος υπολογισμό στο ύψος της μικρής περιοχής του Κέλεμεν, ο Λεονάρντο προσπάθησε να μπει στην πορεία της μπάλας, αλλά ύστερα από κόντρες ο πορτιέρο του Άρη μπλόκαρε.
35'
Ευκαιρία Αρης
Ο Σανσόν εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, ο Θεοδοσιάδης δεν κατάφερε να διώξει την μπάλα, που έφτασε στον Παπαδόπουλο, ο οποίος έκανε το δεξί σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής, όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Μπλάζιτς.
40'
Αλλαγή παίκτη Λεβαδειακός
Ο Ποπόφ πήρε τη θέση του Λουμπούτη, που τραυματίστηκε.
42'
Σουτ Λεβαδειακός
Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λεονάρντο, ο Κέλεμεν μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια.
44'
Σουτ Αρης
Εντυπωσιακό γυριστό δεξί σουτ του Αμορόζο από το ύψος της μεγάλης περιοχής, μπλόκαρε ο Μπλάζιτς.
45'
Έναρξη καθυστερήσεων Ένα λεπτό
45'
Σουτ
Απευθείας εκτέλεσε φάουλ του Λεονάρντο, ο Κέλεμεν έπεσε στην αριστερή του γωνία και "καπάκωσε" την μπάλα στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.
45'
Λήξη ημιχρόνου
46'
Σέντρα 2ου ημιχρόνου Αρης
Στη σέντρα οι γηπεδούχοι.
50'
Γκολ Αρης Ίβιτς
Ο Αμορόζο τροφοδότησε τον Κόκε, ο οποίος ντρίμπλαρε τον Παρασκευαΐδη, η μπάλα έφυγε μπροστά και ο επερχόμενος Ίβιτς με υπέροχο δεξί πλασέ με το εξωτερικό του ποδιού έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Μπλάζιτς.
53'
Κίτρινη κάρτα Λεβαδειακός Μοντόγια
56'
Ευκαιρία Αρης
Ο Μάρκο Αουρέλιο έβγαλε σέντρα από τα δεξιά, ο Ίβιτς έπιασε την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής και ο Μπλάζιτς με υπερένταση έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ.
57'
Αλλαγή παίκτη Λεβαδειακός
Ο Ρέγιες πήρε τη θέση του Διαμάντη.
62'
Ευκαιρία Λεβαδειακός
Ο Ντιμπαλά βρέθηκε απέναντι στον Κέλεμεν, αλλά καθυστέρησε, με αποτέλεσμα ο Παπαδόπουλος με τάκλιν αυτοθυσίας να κόψει την μπάλα πριν ο επιθετικός του Λεβαδειακού σουτάρει.
63'
Ευκαιρία Αρης
Συνδυασμός Αμορόζο-Σανσόν, ο τελευταίος γύρισε πλάτη, κέρδισε την κόντρα από τον Θεοδοσιάδη, αλλά το αριστερό σουτ που έκανε από το ύψος της μικρής περιοχής, δεν βρήκε στόχο, η μπάλα κατέληξε άουτ.
67'
Ευκαιρία Λεβαδειακός
Ο Λεονάρντο έβγαλε σε θέση τετ α τετ τον Μοντόγια, ο οποίος έκανε το αριστερό σουτ από θέση οφσάιντ, όμως η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία του Κέλεμεν.
74'
Σουτ Αρης
Ο Αμορόζο εκτέλεσε φάουλ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, όμως ο Μπλάζιτς μπλόκαρε το δεξί κτύπημα του Βραζιλιάνου επιθετικού.
78'
Αλλαγή παίκτη Αρης
Ο Χαβίτο στη θέση του Σανσόν.
78'
Αλλαγή παίκτη Αρης
Ο Κάλβο στη θέση του Κόκε.
78'
Αλλαγή παίκτη Λεβαδειακός
Ο Κρουπί στη θέση του Λεονάρντο.
82'
Ακυρωθέν γκολ Λεβαδειακός Κρουπί
Ο Κρουπί έστειλε την μπάλα στα δίχτυα από κανονική θέση, αλλά υποδείχθηκε λανθασμένα σε θέση οφσάιντ από τον πρώτο βοηθό.
83'
Ευκαιρία Αρης
Ο Κάλβο έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Αμορόζο έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα βρήκε στον Παρασκευαΐδη κι ενώ είχε πορεία προς τα δίχτυα, καταλήγοντας κόρνερ.
90'
Αλλαγή παίκτη Αρης
Ο Ζεντίλ πήρε τη θέση του Αμορόζο.
90'
Έναρξη καθυστερήσεων Τρία λεπτά
92'
Κίτρινη κάρτα Αρης Ζεντίλ
93'
Λήξη αγώνα
Πηγή:
sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: