Δευτέρα 31 Μαρτίου 2008

Οδυνηρή ήττα Λεβαδειακού από Εργοτέλη

Την ήττα με 2-1 γνώρισε ο Λεβαδειακός στο Παγκρήτιο Στάδιο από τον Εργοτέλη και πλέον η παραμονή του στα σαλόνια της Σούπερ Λίγκα φαίνετια πολύ δύσκολη. Το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες όπως όλα σχεδόν τα ντέρμπι αλλά και στην κατά κράτος επικράτηση του Νίκου Καραγεωργίου επί του Μπάμπη Τεννέ.

Από το sport24.gr
Ο Νίκος Καραγεωργίου είχε χαρακτήρισει στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε μεσοβδόμαδα, "τελικό της χρονιάς" την αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό στο "Παγκρήτιο", και οι παίκτες του φρόντισαν να βγουν νικητές μέσα από αυτή την... δοκιμασία, επικρατώντας 2-1 της ομάδας του Μπάμπη Τεννέ και κάνοντας έτσι ένα αποφασιστικό βήμα για την ανανέωση της παραμονής τους στα μεγάλα σαλόνια.

Οι Κρητικοί κατάφεραν να πάρουν το χρυσό "τρίποντο" χάρη στα τέρματα των Κοιλιάρα και Ογκουνσότο (είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Λεονάρντο για τους φιλοξενουμένους), με το αποτέλεσμα αυτό να τους ανεβάζει στην σωτήρια 13η θέση με σημαντικό αβαντάζ τριών πόντων έναντι των σημερινών αντιπάλων τους. Το εντυπωσιακό με τον Εργοτέλη είναι ότι διεύρυνε το αήττητο σερί του, μετρώντας πλέον 4 νίκες και 1 ισοπαλία στα πέντε τελευταία ματς, ενώ κατάφερε να διατηρήσει απόρθητη την έδρα του για 7ο συνεχόμενο παιχνίδι, με την τελευταία του αποτυχία να καταγράφεται στις 23 Δεκεμβρίου (1-4 από την ΑΕΚ).

Στον αντίποδα, το έργο του Λεβαδειακού για την παραμονή στην Σούπερ Λίγκα είναι πλέον πολύ δύσκολο, καθώς απέχει τρεις πόντους από τον Εργοτέλη, απέναντι στον οποίο υστερεί στην ισοβαθμία (0-0 στον πρώτο γύρο), με τους "πράσινους" να γνωρίζουν την 8η ήττα τους στα 10 τελευταία ματς. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η ένατη συνεχόμενη εκτός έδρας ήττα του στο πρωτάθλημα (απολογισμός τερμάτων 3-21), με την τελευταία του επιτυχία μακριά από την Βοιωτία να έχει σημειωθεί και πάλι στο "Παγκρήτιο", αυτή τη φορά με αντίπαλο τον ΟΦΗ (2-1 στις 11 Νοεμβρίου).
Οι συνθέσεις των ομάδων
Εργοτέλης (Νίκος Καραγεωργίου):
Δασκαλάκης, Κορδονούρης, Χίμπλινγκερ, Γραμμόζης, Ζούνιορ, Κένεντι, Δ. Κοιλιάρας, Θεοδωρίδης (63' Μπούντιμιρ), Γιαλούσης, Βακουφτσής, Ογκουνσότο
Λεβαδειακός (Μπάμπης Τεννές): Μπλάζιτς, Εμερόν, Λουμπούτης (51' Διαμάντης), Παστός, Παβιό, Παρασκευαϊδης, Ζησόπουλος (36' Ρέγιες), Λεονάρντο, Ντιμπαλά, Σίντζιελορτζ , Μοντόγια (67' Αντερσον) Γήπεδο: Παγκρήτιο ΣτάδιοΔιαιτητής: Βασίλης Παμπορίδης (Κιλκίς) Κίτρινες κάρτες: Γιαλούσης, Γραμμόζης, Χίμπλινγκερ, Μπούντιμιρ (Εργοτέλης), Σίντζιλορτζ, Ρέγες, Παρασκευαΐδης, Παστός (Λεβαδειακός) Κόκκινες κάρτες: Χίμπλινγκερ
Με μια ματιά
O Εργοτέλης ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων από το ξεκίνημα του ματς και στο 7' προσπάθησε να απειλήσει για πρώτη φορά την εστία των φιλοξενουμενών. Ο Βακουφτσής επιχείρησε την κάθετη μπαλιά για τον Ογκουνσότο, με τον κεντρικό αμυντικό των "πρασίνων" Παρασκευαΐδη να προλαβαίνει όμως και να κόβει την τελευταία στιγμή με προβολή. Τέσσερα λεπτά αργότερα, οι Κρητικοί κατάφεραν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα με τον Πάτρικ Ογκουνσότο, ο οποίος πανηγύρισε το 5ο τέρμα του στο φετινό πρωτάθλημα. Ο Κοιλιάρας ελίχθηκε από τα δεξιά και έκανε τη σέντρα με το αριστερό, με τον Βακουφτσή να αφήνει με ωραίο τρόπο τη μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του και τον Νιγηριανό φορ να νικάει με πλασέ τον Μπλάζιτς παρά την πίεση που είχε από τον Παρασκευαΐδη.

Ο Λεβαδειακός προσπάθησε να αντιδράσει μετά το γκολ και στο 25' λίγο έλειψε να ισοφαρίσει, με τον Μοντόγια να βγάζει κάθετη μπαλιά για τον Ντιμπαλά μέσα στην περιοχή αλλά τον Κορδονούρη να διώχνει σε κόρνερ. Η ισοφάριση πάντως για τους φιλοξενούμενους ήρθε πριν τη συμπλήρωση του πρώτου 45λεπτου, εκμεταλλευόμενοι την εκτελεστική δεινότητα του Λεονάρντο μέσω των χτυπημάτων φάουλ. Στο 40' εκτέλεσε αριστοτεχνικά φάουλ σε απόσταση 25 μέτρων από την αντίπαλη εστία, με τη μπάλα να περνάει πάνω από το τείχος και να καταλήγει στο "Γ" της εστίας του Δασκαλάκη ο οποίος δεν μπόρεσε να αντιδράσει.

Το 1-1 δεν ήταν το αποτέλεσμα που εξυπηρετούσε τον Εργοτέλη, και για το λόγο αυτό οι Κρητικοί ήταν αυτοί που μπήκαν πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος ψάχνοντας το πολυπόθητο δεύτερο γκολ. Στο 48' ο Ογκουνσότο μπήκε στην περιοχή και επιχείρησε να κάνει το πλασέ, με τον Μπλάζιτς να πέφτει στα πόδια του και να διώχνει σε κόρνερ. Το παιχνίδι ήταν "ανοικτό" στο δεύτερο μέρος, με τον Ντιμπαλά να στέλνει τη μπάλα άουτ στο 66' από καλή θέση και τον Εργοτέλη να "απαντά" με ένα δεύτερο γκολ έξι λεπτά αργότερα (72'). Μετά από ωραία συνεργασία Ζούνιος-Βακουφτσή, η μπάλα κατέληξε στον Κοιλιάρα, ο οποίος έκανε ωραίο ελιγμό και με αριστερό πλασέ νίκησε τον Μπλάζιτς για να γράψει το 2-1, το οποίο έμελε να είναι και το τελικό σκορ.

Στο τελευταίο 20λεπτο, ο Λεβαδειακός ήταν η ομάδα που αναζήτησε το γκολ καθώς "καιγόταν" για να φτάσει στην ισοφάριση και στο 86' διαμαρτυρήθηκε έντονα για πέναλτι. Μετά από μία κεφαλιά του Παρασκευαΐδη, η μπάλα χτύπησε στο απλωμένο χέρι του Γιαλούση, με τον διαιτητή Παμπορίδη να λέει "παίζεται". Στο 90', ο Δασκαλάκης κράτησε το 2-1 για την ομάδα του αποκρούοντας το διαγώνιο σουτ του Ρέγιες, ενώ οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν το ματς με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Χίμπλινγκερ με 2η κίτρινη κάρτα για καθυστερήσεις.

Συνέντευξη Τύπου
Νίκος Καραγεωργίου (Εργοτέλης): "Είμαστε πολύ χαρούμενοι από το αποτέλεσμα. Σε εμάς, λειτούργησε το ένστικτο της αυτοσυντήρησης και τα παιδιά έδειξαν χαρακτήρα. Μένουν ακόμη τρεις σκληρές μονομαχίες και όσο το πρωτάθλημα πλησιάζει στο τέλος του, πιστεύουμε περισσότερο στην παραμονή. Τα πόδια ήταν "βαρίδια", αλλά οι παίκτες έδειξαν γενναιότητα και μπράβο τους".

Μπάμπης Τεννές (Λεβαδειακός): "Χάσαμε ένα σημαντικό παιχνίδι και ο Εργοτέλης πήρε προβάδισμα στην υπόθεση σωτηρία. Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να παλέψουμε μέχρι το τέλος και να κάνουμε ταμείο στο τέλος. Πιστεύω ότι, και λόγω προγράμματος, έχουμε τις δυνατότητες να παραμείνουμε στην κατηγορία. Το παιχνίδι ήταν μέτριο και κυριάρχησαν οι προσωπικές μονομαχίες. Εμείς δε "νιώσαμε" ιδιαίτερη πίεση από τον αντίπαλο και δεχτήκαμε δύο γκολ, σε στιγμές που ήμασταν οργανωμένοι στην άμυνα. Η αλλαγή του Μοντόγια έγινε, γιατί ο Εργοτέλης έβαλε τον Μπουντιμίρ στο παιχνίδι και χρειαζόμασταν έναν ψηλό αμυντικό. Μη ξεχνάμε, άλλωστε, ότι και η ισοπαλία ήταν καλό αποτέλεσμα για εμάς".

Όλα τα λεφτά...
Οι δύο σκόρερ του Εργοτέλη, Ογκουνσότο και Κοιλιάρας, οι οποίοι πέτυχαν τα δύο πιο καθοριστικά τέρματα της φετινής σεζόν, στην προσπάθεια του Εργοτέλη να συνεχίσει να αγωνίζεται και τη νέα σεζόν στην Σούπερ Λίγκα.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Το τραγικό αρνητικό σερί του Λεβαδειακού μακριά από το σπίτι του. Η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ έχασε για ένατο συνεχόμενο εκτός έδρας ματς, και πλέον το μέλλον της στην κατηγορία φαντάζει εξαιρετικά δυσοίωνο.
To Live του αγώνα...
Η 11άδα των γηπεδούχων

(Καραγεωργίου): Δασκαλάκης, Κορδονούρης, Χίμπλινγκερ, Ογκουνσότο, Γραμμόζης, Ζούνιορ, Βακουφτσής, Κένεντι, Κοιλιάρας, Θεοδωρίδης, Γιαλούσης
Η 11άδα των φιλοξενούμενων
(Τεννές): Μπλάζιτς, Εμεράν, Λουμπούτης, Παστός, Παβιό, Παρασκευαΐδης, Ζησόπουλος, Λεονάρντο, Μοντόγια, Ντιμπαλά, Σίντζιλορτζ
Στοιχεία Αγώνα
Γήπεδο: "Παγκρήτιο"Διαιτητής: Β.ΠαμπορίδηςΒοηθοί: Λ.Βασιλειάδης, Α.Θανασακούδης
1'Έναρξη αγώνα
8'Ευκαιρία Εργοτέλης Ογκουνσότο
Εκτέλεση φάουλ του Κοιλιάρα, ο Ογκουνσότο δεν πρόλαβε να βάλει το πόδι του στην πορεία της μπάλας για να τη στείλει στα δίχτυα.
10'Κίτρινη κάρτα Εργοτέλης Γιαλούσης
11'Γκολ Εργοτέλης Ογκουνσότο
1-0 για τον Εργοτέλη! Ωραία ατομική προσπάθεια του Κοιλιάρα από τα δεξιά, γύρισε την μπάλα την κατάλληλη στιγμή, με τους αμυντικούς του Λεβαδειακού να σαστίζουν και τον Ογκουνσότο να "εκτελεί" από κοντά τον Μπλάζιτς.
30'Κίτρινη κάρτα Λεβαδειακός Σίντζιλορτζ
37'Αλλαγή παίκτη Λεβαδειακός
Ο Ρέγες πήρε τη θέση του Ζησόπουλου.
39'Γκολ Λεβαδειακός Λεονάρντο
Ισοφαρίζει σε 1-1 ο Λεβαδειακός! Σκόρερ ο Λεονάρντο με εντυπωσιακή εκτέλεση φάουλ από τα 35 μέτρα που αιφνιδίασε τον Δασκαλάκη.
45'Λήξη ημιχρόνου

46'Σέντρα 2ου ημιχρόνου
50'Αλλαγή παίκτη Λεβαδειακός
Ο Διαμάντης πήρε τη θέση του Λουμπούτη.
63'Αλλαγή παίκτη Εργοτέλης
Ο Μπουντιμίρ στη θέση του Θεοδωρίδη.
67'Αλλαγή παίκτη Λεβαδειακός
Ο Άντερσον πήρε τη θέση του Μοντόγια.
71'
Γκολ Εργοτέλης
2-1 ο Εργοτέλης! Ο Κοιλιάρας βάζει τους Κρητικούς μπροστά στο σκορ.
74'
Αλλαγή παίκτη Εργοτέλης
Ο Μάθις πήρε τη θέση του Κοιλιάρα.
81'Κίτρινη κάρτα Εργοτέλης Γραμμόζης
81'Κίτρινη κάρτα Λεβαδειακός Ρέγες
82'Κίτρινη κάρτα Λεβαδειακός Παρασκευαΐδης
83'Κίτρινη κάρτα Λεβαδειακός Παστός
87'Κίτρινη κάρτα Εργοτέλης Χίμπλινγκερ
92'Κόκκινη κάρτα Εργοτέλης Xίμπλινγκερ

Δεν υπάρχουν σχόλια: