Κυριακή 23 Μαρτίου 2008

Αναμενόμενη ήττα Λεβαδειακού από Ολυμπιακό

Δεν περίμενε φυσικά από τον Ολυμπιακό να πάρει τους βαθμούς της σωτηρίας ο Λεβαδειακός. Η ομάδα της Λιβαδειάς, αν και προηγήθηκε, τελικά ηττήθηκε εύκολα με 3-1 από τον Ολυμπιακό και τώρα στα 4 παιχνίδια που απομένουν θα προσπαθήσει να συγκεντρώσει τους βαθμούς και να διατηρηθεί στην κατηγορία.
Από το sport24.gr
Ο Ολυμπιακός πήρε το... διπλό τίτλου που ήθελε στη Λιβαδειά με αντίπαλο τον Λεβαδειακό, ανατρέποντας μάλιστα το σκορ, με πρωταγωνιστή τον Φερνάντο Μπελούτσι και ξέφυγε τέσσερις αγωνιστικές πριν το τέλος με 4 βαθμούς από τον Παναθηναϊκό.

Οι πρωταθλητές αν και βρέθηκαν από το 7ο λεπτό πίσω στο σκορ μετά από γκολ του Ντιμπαλά, "έβαλαν την μπάλα κάτω" και με ψυχραιμία επιτέθηκαν εξαιρετικά στο πρώτο ημίχρονο κάνοντας το τελικό 1-3. Ο Γκαλέτι ισοφάρισε στο 19' με απ ευθείας εκτέλεση φάουλ, ο Μπελούτσι στο 31' πέτυχε το πρώτου γκολ με την ερυθρόλευκη φανέλα και ο Κοβάσεβιτς στο 35' σφράγισε το "διπλό" με κοντινή κεφαλιά. Πολύ καλός ο ρυθμός του αγώνα με πολλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες και τον Ολυμπιακό να παίζει καλό ποδόσφαιρο στο πρώτο ημίχρονο μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα. Εξαιρετικός και ο Λεβαδειακός που έχασε ευκαιρίες με τον Μοντόγια και δικαιούται ένα ακόμα γκολ.
Οι συνθέσεις των ομάδων
Λεβαδειακός (Μπάμπης Τεννές):
Μπλάζιτς, Μουλόπουλος, Παρασκευαΐδης, Άντερσον, Λουμπούτης (74΄ Κρούπι), Ρέγες (46΄ Μπασαλά), Ζησόπουλος, Ανδράλας (53΄ Ποπόφ), Ντιμπαλά, Μοντόγια, Λεονάρντο.

Ολυμπιακός (Χοσέ Σεγκούρα): Νικοπολίδης, Πάντος, Άντζας, Σέζαρ, Λεονάρντο, Στολτίδης, Μπελούτσι, Τζόρτζεβιτς, Γκαλέτι (78΄ Κωνσταντίνου), Κοβάσεβιτς (83΄ Νούνιες), Σίσιτς (60΄ Πατσατζόγλου).
Με μια ματιά
Ο Μπάμπης Τεννές δεν φοβήθηκε τον Ολυμπιακό και παρέταξε την ομάδα του με ένα επιθετικό σύστημα 4-4-3 καθώς οι βαθμοί είναι απαραίτητοι για τον Λεβαδειακό. Κάτω από τα δοκάρια ο Μπλάζιτς με τους Μουλόπουλο, Ολιβέιρα, Παρασκευαΐδη και Μπουλούτη στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά. Στην μεσαία γραμμή δύο καθαρόαιμοι κόφτες για τους γηπεδούχους, Ζησόπουλος και Ανδράλας με τον Βερντέχο να έχει περισσότερες επιθετικές δραστηριότητες. Στην επίθεση ο Τεννές επέλεξε τους Ντιμπαλά, Λεονάρντο και Μοντόγια στην κορυφή.


Ίδιο σύστημα και για τον Χοσέ Σεγκούρα με πέντε επιθετικογενείς ποδοσφαιριστές για τη νίκη που θα έδινε ανάσα 4 βαθμών στους πρβταθλητές. Ο Νικοπολίδης επέστρεψε κάτω από τα δοκάρια με τους Λεονάρντο, Σέζαρ, Άντζα και Πάντο στην άμυνα από τα αριστερά προς τα δεξιά. Ο Τζόρτζεβις και ο Στολτίδης στον άξονα της μεσαία γραμμής με τον Φερνάντο Μπελούτσι μπροστά τους. Στην επίθεση ο Κοβάσεβιτς ήταν ο καθαρόαιμος επιθετικός με τον Σίσιτς στα αριστερά του και τον Γκαλέτι στα δεξιά να δίνουν βοήθειες. Οι γηπεδούχοι δεν επηρεάστηκαν από τον κόσμο του Ολυμπιακού που έκανε το δημοτικό στάδιο της Λιβαδειάς "Καραϊσκάκη" και έκαναν ιδανικό ξεκίνημα.

Μόλις στο 4ο λεπτό ο Λεονάρντο έκανε το σουτ από μακρινή απόσταση και ο Νικοπολίδης με την βοήθεια του δοκαριού έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ. Τρία λεπτά αργότερα ο πορτιέρο των ερυθρολεύκων δεν κατάφερε να αποσοβήσει για δεύτερη φορά την παραβίαση της εστίας του. Ο Μοντόγια έβγαλε εξαιρετική πάσα στον Ντιμπαλά στην δεξιά πλευρά του Ολυμπιακού, κέρδισε τον Μπελούτσι που είχε πάρει τη θέση του Πάντου που βρισκόταν εκτός αγωνιστικού χώρου και άνοιξε το σκορ.

Ο Λεβαδειακός εκμεταλλεύθηκε με τον καλύτερο τρόπο το γεγονός πως οι ερυθρόλευκοι έπαιζαν με δέκα παίκτες και χτύπησαν στην "αδύνατη" πλευρά παίρνοντας προβάδισμα από πολύ νωρίς. Οι πρωταθλητές όμως δεν σάστισαν, έβαλαν την μπάλα κάτω και βγήκαν αμέσως στην επίθεση. Αυτή του η διάθεση απέφερε ένα φάουλ λίγο έξω από την περιοχή του Μπλάζιτς και ο Λουτσιάνο Γκαλέτι το εκτέλεσε αριστοτεχνικά αφήνοντας "άγαλμα" τον πορτιέρο των γηπεδούχων ισοφαρίζοντας σε 1-1, στο 19ο λεπτό. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να πιέζουν με τον Μπελούτσι να οργανώνει εξαιρετικά και τις δύο πτέρυγες να δουλεύουν άψογα ακολουθώντας τις οδηγίες του Χοσέ Σεγκούρα.

Ο Ολυμπιακός είχε πάρει τον έλεγχο του αγώνα και η ολική ανατροπή δεν άργησε να έρθει. Το δεύτερο τέρμα των Πειραιωτών έφερε και αυτό την Αργεντίνικη σφραγίδα τόσο σε δημιουργία όσο και σε εκτέλεση. Ο Γκαλέτι από την δεξιά πλευρά γύρισε στον Μπελούτσι μέσα στην περιοχή και ο τελευταίος έκανε το 1-2 στο 31', έβαλε μπροστά στο σκορ τον Ολυμπιακό πετυχαίνοντας το πρώτου τέρμα με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Το 2-1 δεν ήταν αρκετό για τους φιλοξενούμενους που συνέχισαν το επιθετικό κρεσέντο και έφτασαν πολύ γρήγορα στο 3-1. Τέσσερα λεπτά μετά το γκολ του Μπελούτσι ήταν η ώρα του Ντάρκο Κοβάσεβιτς να χρισθεί σκόρερ με κοντινή κεφαλιά, ύστερα από πάσα του Σέζαρ με το κεφάλι. Το πρώτο ημίχρονο είχε εξαιρετικό ρυθμό με τον Λεβαδειακό να μην κλείνετε στην άμυνά του και τον Ολυμπιακό να παίζει απλό αλλά και θεαματικό ποδόσφαιρο μετά από πάρα πολύ καιρό στην Ελλάδα.

Η επανάληψη, πάντως, δεν είχε να επιδείξει τόσες συγκινήσεις. Ο Μοντόγια έχασε μια καλή ευκαιρία για να μειώσει, στο 57', ενώ στο 76' ο Ντιμπαλά αρχικά και ο Μοντόγια στη συνέχεια δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν το λάθος του Πάντου και να ξαναβάλουν την ομάδα τους στο παιχνίδι, με αποτέλεσμα τα τελευταία λεπτά να κυλήσουν εντελώς αδιάφορα. Aπό την πλευρά του ο Χοσέ Σεγκούρα πραγματοποίησε πολλές αλλαγές τόσο σε προσωπα όσο και σε σχήμα αλλά αντί να γίνει ακόμα καλύτερος ο Ολυμπιακός χειροτέρεψε και θύμισε την παλιά κακή του εικόνα.

Συνέντευξη Τύπου
Χοσέ Σεγκούρα: "Στόχος μας ήταν οι τρεις βαθμοί της νίκης και αυτό το πετύχαμε. Είναι ένα αποτέλεσμα που το θέλαμε πολύ. Σε ένα παιχνίδι πάντα υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να διορθώσουμε και πάνω σε αυτά θα δουλέψουμε την επόμενη εβδομάδα. Είμαστε 4 βαθμούς μπροστά αλλά αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να συνεχίσουμε την ίδια φιλοσοφία, δηλαδή να δουλεύουμε πολύ, να είμαστε συγκεντρωμένοι και φυσικά ότι πάμε για νίκες στα τέσσερα μας που μένουν. Θα προσπαθήσουμε να μην χαλαρώσουμε ενόψει ΑΕΚ. Θα επαναλάβω ότι αυτό που χρειάζεται είναι δουλειά και συγκέντρωση και δεν θα επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση να μπούμε χαλαρά σε αυτή την αναμέτρηση. Εμείς δουλεύουμε τόσο στον αμυντικό, όσο και στον επιθετικό τομέα. Σίγουρα η καλή κυκλοφορία της μπάλας είναι μεγάλο εργαλείο που πρέπει να έχει μια μεγάλη ομάδα. Είναι κάτι που το επιδιώκουμε. 'Οταν δεχτήκαμε το 1-0 παίζαμε με 10 παίκτες. 'Εγινε ένα λάθος στην άμυνα και δεχθήκαμε το γκολ, όμως ήταν πολύ ενδιαφέρουσα η αντίδραση της ομάδας. Αντιδράσαμε σωστά και πετύχαμε αυτό που έπρεπε". Μίρνες Σίσιτς: "Θέλουμε το πρωτάθλημα και το κύπελλο. 'Εχουμε τέσσερις βαθμούς διαφορά με τον Παναθηναϊκό και τέσσερα δύσκολα ματς μπροστά μας. Με νίκη επί της ΑΕΚ μπορούμε να τελειώσουμε το πρωτάθλημα. Στη Λιβαδειά πήραμε αυτό που θέλαμε, δηλαδή τους τρεις βαθμούς. Το γρήγορο γκολ που πέτυχε ο Λεβαδειακός θα μπορούσε να μας δυσκολέψει αλλά τα καταφέραμε. Γυρίσαμε το παιχνίδι προς όφελός μας. 'Ηταν πολύ δύσκολο γιατί ο αγωνιστικός χώρος ήταν πολύ κακός. 'Ηταν δύσκολο να παίξω εναντίον της παλιάς μου ομάδας. Ευχαριστώ για το χειροκρότημα. 'Ετσι είναι η ζωή. Τώρα ιδρώνω και μοχθώ για τον Ολυμπιακό".


Όλα τα λεφτά...
Ο κόσμος του Ολυμπιακού έδωσε βροντερό "παρών" στο γήπεδο και βοήθησε τα μέγιστα για την κατάκτηση των τριών βαθμών. Περίπου 6.000 φίλοι των πρωταθλητών δεν σταμάτησαν να τραγουδούν και να ζητούν το νταμπλ. Πολύ καλό παιχνίδι από τις δύο ομάδες. Ο Λεβαδειακός δεν κλείστηκε στην άμυνά του και βοήθησε να παιχτεί καλό ποδόσφαιρο.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Λίγα παιχνίδια αξίζει να θυμομάστε από αυτά που βλέπουμε στην Σούπερ Λίγκα και το Λεβαδειακός-Ολυμπιακός ήταν ένα από αυτά.
To Live του αγώνα...
Στοιχεία Αγώνα
Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο ΛιβαδειάςΔιαιτητής: Πολατιάν(Πέλλας)Βοηθοί: Παπαδόπουλος(Θεσ/νίκης), Λιόλιος(Λάρισας)

Λεβαδειακός: Μπλάζιτς, Μουλόπουλος, Παρασκευαΐδης, Άντερσον, Λουμπούτης, Ρέγες, Ζησόπουλος, Ανδράλας, Ντιμπαλά, Μοντόγια, Λεονάρντο
Ολυμπιακός: Νικοπολίδης, Πάντος, Άντζας, Σέζαρ, Λεονάρντο, Στολτίδης, Μπελούτσι, Τζόρτζεβιτς, Γκαλέτι, Κοβάσεβιτς, Σίσιτς
1'
Έναρξη αγώνα
3'
Δοκάρι Λεβαδειακός Λεονάρντο
Ο Βραζιλιάνος με δυνατό σου χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Νικοπολίδη.
4'
Κόρνερ Λεβαδειακός
Έδιωξαν οι παίκτες του Ολυμπιακού.
7'
Γκολ Λεβαδειακός Ντιμπαλά
Ο Πατρίκ Ντιμπαλά μετά από συνδυασμό με τον Μοντόγια, μπήκε μέσα στην περιοχή, κερδίζοντας την μονομαχία με τον Μπελούτσι και με πλασέ άνοιξε το σκορ.
9'
Σουτ Ολυμπιακός
Σουτ υπό πίεση του Μπελούτσι μπλόκαρε ο Μπλάζιτς.
11'
Κίτρινη κάρτα Λεβαδειακός Ζησόπουλος
13'
Σουτ Λεβαδειακός
Ο Λεονάρντο επιχείρησε μακρινό σουτ η μπάλα έφυγε λίγο άουτ από το δεξι δοκάρι του Νικοπολίδη.
14'
Κόρνερ Ολυμπιακός
15'
Σουτ Ολυμπιακός
Ο Γκαλέτι με σουτ έξω από την περιοχή στέλνει την μπάλα πάνω από την εστία του Μπλάζιτς.
18'
Φάουλ Ολυμπιακός
18'
Γκολ Ολυμπιακός Γκαλέτι
Με απευθείας εκτέλεση φάουλ άφησε "άγαλμα" τον Μπλάζιτς.
24'
Κίτρινη κάρτα Λεβαδειακός Ανδράλας
25'
Κίτρινη κάρτα Ολυμπιακός Κοβάσεβιτς
27'
Σουτ Λεβαδειακός Λεονάρντο
Η μπάλα κατέληξε μακριά από την εστία του Νικοπολίδη.
29'
Κίτρινη κάρτα Λεβαδειακός Ρέγιες
Ο παίκτης επέστρεψε στον αγωνιστικό χώρο, καθώς είχε βγει μετά από φάουλ που του είχε γίνει, χωρίς να πάρει την άδεια του διαιτητή και τιμωρήθηκε.
31'
Γκολ Ολυμπιακός Μπελούτσι
Ο Γκαλέτι μπήκε από τα δεξιά, πάσαρε στο ύψος του πέναλτι στον αμαρκάριστο Μπελούτσι και ο Αργεντίνος με πλασέ έδωσε προβάδισμα στον Ολυμπιακό.
31'
Κίτρινη κάρτα Ολυμπιακός Μπελούτσι
34'
Γκολ Ολυμπιακός Κοβάσεβιτς
Κόρνερ από τον Γκαλέτι, ο Ζούλιο Σέζαρ έπιασε την πρώτη κεφαλιά που κατέληξε στον Κοβάσεβιτς και αυτός από την μικρή περιοχή, επίησης με κεφαλιά μόνος του, αύξησε το προβάδισμα των "ερυθρόλευκων".
42'
Ευκαιρία Ολυμπιακός
Μετά από προσπάθεια του Τζόρτζεβιτς βρήκε τον Σίσιτς από τα αριστερά, ο Σλοβένος μπήκε στην περιοχή αλλά το πλασέ του έδιωξε ο Μπλάζιτς.
44'
Κόρνερ Ολυμπιακός
44'
Δοκάρι Ολυμπιακός Στολτίδης
Μετά το κόρνερ του Τζόρτζεβιτς ο Στολτίδης
με μακρινή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.
45'
Έναρξη καθυστερήσεων
45'
Λήξη ημιχρόνου
45'
Σχόλιο
Ο Ολυμπιακός μετά το γκολ που δέχθηκε ανέλαβε την πρωτοβουλία και κυριάρχησε στον αγώνα. Το σκορ θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερο αν οι "ερυθρόλευκοι" ήταν πιο προσεχτικοί στην τελική προσπάθεια.
46'
Σέντρα 2ου ημιχρόνου
46'
Αλλαγή παίκτη Λεβαδειακός Ρέγιες
Ο Μπασαλά μπήκε στον αγώνα.
52'
Κόρνερ Ολυμπιακός
53'
Αλλαγή παίκτη Λεβαδειακός Ανρδάλας
Ο Ποπόφ μπήκε στον αγώνα.
54'
Ευκαιρία Λεβαδειακός
Ο Μοντόγια μπήκε μόνος στην περιοχή από τα δεξιά αλλά το σουτ κατέληξε άουτ
.
55'
Κίτρινη κάρτα Ολυμπιακός Πάντος
56'
Ευκαιρία Ολυμπιακός
Σουτ του Γκαλέτι μέσα από την περιοχή ο Μπλάζιτς έδιωξε την μπαλά σε κόρνερ, μετά και από παρεμβολή στην φάση του Σίσιτς.
59'
Ευκαιρία
Ο Σίσιτς μετά από μπαλιά του Τζόρτζεβιτς έκανε την παράλληλη σέντρα χωρίς να προλάβει ο Μπελούτσι την μπάλα στο ύψος του πέναλτι.
60'
Αλλαγή παίκτη Ολυμπιακός Σίσιτς
Ο Πατσατζόγλου μπήκε στον αγώνα.
66'
Κίτρινη κάρτα Λεβαδειακός Παρασκευαϊδης
Για μαρκάρισμα στον Μπελούτσι έξω από την περιοχή του Λεβαδειακού.
67'
Φάουλ Ολυμπιακός Μπελούτσι
Η μπάλα βρήκε το τείχος των αμυντικών του Λεβαδειακού.
73'
Αλλαγή παίκτη Λεβαδειακός Λουμπούτης
Ο Κρουπί μπήκε στον αγώνα.
77'
Ευκαιρία Λεβαδειακός
Ο Ντιμπαλά μπήκε στην περιοχή του Ολυμπιακού από αριστερά, πλάσαρε, η μπάλα έφθασε στον Μοντόγια, που από την μικρή περιοχή έστειλε την μπάλα πάνω από την εστία του Νικοπολίδη.
78'
Αλλαγή παίκτη Ολυμπιακός Γκαλέτι
Ο Κωνσταντίνου μπήκε στον αγώνα.
83'
Αλλαγή παίκτη Ολυμπιακός Κοβάσεβιτς
Ο Νούνιες μπήκε στον αγώνα.
90'
Έναρξη καθυστερήσεων
92'
Σουτ Ολυμπιακός
Σουτ του Λεονάρντο η μπάλα έφυγε άουτ.
94'
Λήξη αγώνα

Δεν υπάρχουν σχόλια: