Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Γιαννάκης για τα καύσιμα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας & Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Βοιωτίας, κ. Μιχάλης Γιαννάκης, σχετικά με τα φορολογικά έσοδα από καύσιμα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Στην συζήτηση του Προϋπολογισμού για το 2010, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κύριος Αντώνης Σαμαράς είχε προειδοποιήσει την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην επιβολή φόρων στην ενέργεια γιατί είναι άδικη και ατελέσφορη, που οδηγεί σε βαθύτερη ύφεση.

Σήμερα, τα κυβερνητικά στελέχη δρέπουν τους καρπούς της αδιέξοδης πολιτικής τους. Ακόμα και μετά την επιβολή αυξημένων Ειδικών Φόρων στα καύσιμα και την αύξηση του ΦΠΑ, αδυνατούν να συνειδητοποιήσουν όχι μόνο το μέγεθος της ύφεσης που προκάλεσαν αλλά και τα μειωμένα έσοδα που είναι πολύ χαμηλότερα από τις αρχικές τους προβλέψεις.

Κάποιοι δεν μαθαίνουν από τα λάθη τους και ακόμα και σήμερα διαρρέουν την μετάταξη της ηλεκτρικής ενέργειας στον υψηλότερο συντελεστή ΦΠΑ.

Ζητάμε επιτακτικά την αλλαγή της κυβερνητικής πολιτικής και την υιοθέτηση των προτάσεων του Αντώνη Σαμαρά για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και την ταχύτερη έξοδο από την κρίση.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: