Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Η ομιλία Χειμάρα στη Χαλκίδα

ΣΗΜΕΙΑ ΕΙΣΗΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΧΕΙΜΑΡΑ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ

Φίλες και Φίλοι
- Θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά για την παρουσία σας στη σημερινή πρώτη εκδήλωσή μας για τη διεκδίκηση της αιρετής Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Φίλες και Φίλοι,
· Η αιρετή Περιφέρεια και η Περιφερειακή Ανάπτυξη, είναι ιδέα και όραμα, για το οποίο όλοι, εργαστήκαμε.
· Η πρόκληση για την υλοποίηση αυτού του οράματος και η εμπειρία μου στην αυτοδιοίκηση, ήταν στοιχεία που βάρυναν στην απόφασή μου, να ζητήσω σήμερα από εσάς, να μου δώσετε τη δυνατότητα και την ευκαιρία να υπηρετήσω και το θεσμό του αιρετού Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας.

Φίλες και Φίλοι
Η επιλογή μας να ξεκινήσουμε αυτόν τον αγώνα από τη Χαλκίδα δεν είναι τυχαία. Γνωρίζω ότι ο Νομός Ευβοίας δεν είναι μόνο πρώτος σε πληθυσμό, αλλά δυστυχώς και σε προβλήματα κυρίως υποδομών. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι άλλοι Νομοί έχουν λύσει όλα τα προβλήματά τους.
· Σήμερα από εδώ λοιπόν, ξεκινάμε όλοι μαζί, την πορεία προκειμένου να ενώσουμε πραγματικά τους Νομούς της Στερεάς Ελλάδας και να δημιουργήσουμε μια Περιφέρεια πρότυπο.
· Δημιουργούμε μια ισχυρή ομάδα, με άξια στελέχη που εκπροσωπούν όλες τις κοινωνικές επιστημονικές και παραγωγικές τάξεις.
· Ανθρώπους ικανούς, με πάθος για την Αυτοδιοίκηση, με ανοιχτό πνεύμα και όρεξη για δουλειά, ώστε όλοι μαζί να ανταποκριθούμε στην πρόκληση και να μετατρέψουμε την ευκαιρία που μας δίνεται, σε ουσιαστικό αποτέλεσμα.
· Δεν θα αφήσουμε να χαθεί ούτε μια μέρα, γιατί γνωρίζουμε τις ανάγκες και τα προβλήματα του τόπου μας και έχουμε τις λύσεις γι’ αυτά!!!!

Στη πορεία μας αυτή θα κινηθούμε πάνω σε 3 βασικούς άξονες, τους οποίους εφαρμόζω ο ίδιος όλα τα χρόνια της πολιτικής και αυτοδιοικητικής μου πορείας.

ΑΞΟΝΑΣ πρώτος που αποτελεί και απαίτηση των καιρών.
· Διαφάνεια σε όλες τις αποφάσεις και τις επιλογές μας και ιδίως δε σ’ αυτές που σχετίζονται με τη διαχείριση των οικονομικών πόρων και τις προμήθειες.

ΑΞΟΝΑΣ δεύτερος
· Ειλικρίνεια στη συνεργασία με τους φορείς και στην επικοινωνία με τους πολίτες. Καθαρές κουβέντες, χωρίς ψεύτικες υποσχέσεις και υπεκφυγές.

ΑΞΟΝΑΣ τρίτος
· Αποτελεσματικότητα στο έργο μας, το οποίο θα είναι προϊόν σοβαρής μελέτης και υπεύθυνου προγραμματισμού, μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες, και ανοιχτό διάλογο με τους κατά τόπους φορείς, αλλά και τους πολίτες.

Φίλες και Φίλοι,
· Ως γνωστόν σήμερα η πατρίδα μας περνά τη δυσκολότερη, μεταπολεμικά, οικονομική κρίση.
· Μέσα σ’ αυτό το κλίμα η αυτοδιοίκηση καλείται να παίξει ενεργό και ουσιαστικό ρόλο, κυρίως για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.
· Ο Καλλικράτης είναι ,ένας νέος θεσμός και στην εφαρμογή του θα προκύψουν, όπως είναι αναμενόμενο, δυσκολίες και προβλήματα.
· Πρέπει όλα αυτά να τα υπερβούμε.
· Να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που προσφέρει ο νέος θεσμός, να αξιοποιήσουμε τα πλεονεκτήματά του και να αλλάξουμε την εικόνα της Περιφέρειας!!!!!

Στις προτεραιότητές μας θα είναι :
1) Η ισόρροπη ανάπτυξη με ιδιαίτερη έμφαση στις βασικές και αναγκαίες υποδομές, που θα συντελέσουν σημαντικά στη μείωση των ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων.
2) Η στήριξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας, με ιδιαίτερο βάρος στην ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που σήμερα περνούν την μεγαλύτερη οικονομική κρίση.
3) Η ανάληψη πρωτοβουλιών και η προώθηση ενεργειών για την καταπολέμηση της ανεργίας που πλήττει κυρίως τις νέες και τους νέους, με την αύξηση της απασχόλησης
4) Η στήριξη του αγροτικού και κτηνοτροφικού τομέα, για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην ύπαιθρο και την ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος.
5) Η προστασία και αναβάθμιση του περιβάλλοντος, το οποίο χαρακτηρίζει και αντανακλά το βιοτικό επίπεδο της κοινωνίας και αποτελεί το υπόβαθρο της Δημόσιας Υγείας και
6) Η περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού & του πολιτισμού, αφού η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας διαθέτει εξαιρετικό φυσικό πλούτο, ιστορική μνήμη χιλιετιών και βαριά πολιτιστική κληρονομιά.

· Επομένως, το μεγάλο στοίχημα για όλους μας, θα είναι η ενίσχυση της Περιφέρειάς μας σε όλα τα επίπεδα και η λύση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει.
· Ένα στοίχημα που θα το κερδίσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, με προγραμματισμό και αγώνα, συνεργαζόμενοι αρμονικά, με την κεντρική Κυβέρνηση και τους εμπλεκόμενους φορείς.
· Βεβαίως εδώ θα πρέπει να τονίσω, ότι όποτε αισθανθούμε, ότι η Κεντρική Εξουσία – όποια κι αν είναι αυτή – αδικεί την Περιφέρειά μας δεν θα διστάσουμε να σταθούμε απέναντι της.

Φίλες και Φίλοι
Από την 1η Ιανουαρίου του 2011 η Γέφυρα δεν θα είναι το μόνο σημείο που θα συνδέει την Εύβοια με τους άλλους Νομούς της Στερεάς.
Θα μας ενώνει καθημερινά η αγωνία για τα προβλήματα, και η προσπάθεια για την αντιμετώπισή τους.
Μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου θα ζητήσουμε την συστράτευση και τη συνεργασία όλων ανεξαιρέτως: βουλευτών, δημάρχων και φορέων της περιφέρειας, ανεξάρτητα από πολιτικές ιδεολογίες και κομματικές ταυτότητες.
· Έχουμε τη γνώση, την εμπειρία, τη θέληση και τη δύναμη να δημιουργήσουμε όλοι μαζί ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας.
· Σας καλώ λοιπόν όλες και όλους, να βαδίσουμε μαζί σε αυτή τη νέα πορεία!!!
· Είναι χρέος όλων μας να παραδώσουμε την Περιφέρεια του αύριο, καλύτερη από τη Περιφέρεια του σήμερα!!!
· Και θα το πράξουμε.
Σας ευχαριστώ…

Δεν υπάρχουν σχόλια: