Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

To ΕΚΛ για την απεργία και το ΕΚΕΨΥΕ

Για την απεργία
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

« 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ »
Το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία, που κήρυξε η Γ.Σ.Ε.Ε. για τις 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010, ημέρα Τετάρτη.
Η συμμετοχή μας είναι απαραίτητη, ώστε να δώσουμε το μήνυμα στην Τριανδρία, στην απαράδεκτη Κυβέρνηση, που έχει γίνει έρμαιο των δανειστών - εκβιαστών μας και κατακρεουργεί τα δικαιώματά μας. Δικαιώματα που έχουμε υποχρέωση να υπερασπιστούμε διότι για την κατάκτησή τους κάποιοι έδωσαν το ίδιο τους το αίμα.
Οι κριτικές και οι υπεκφυγές και ότι «φταίνε οι άλλοι» , και «εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα », τώρα πια δεν ισχύουν.
Υποχρέωσή μας είναι να αγωνιστούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ , ανεξάρτητα του τι πιστεύουμε και που ανήκουμε, γιατί μόνο έτσι μπορούμε να ανατρέψουμε το Μνημόνιο , που είναι Μνημόσυνο της ελληνικής κοινωνίας και οδυνηρή παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.
Δεν προκάλεσαν την κρίση, οι Εργαζόμενοι, οι Συνταξιούχοι, οι ΄Ανεργοι. ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ!
Απαιτούμε και Διεκδικούμε: ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ!
Σας ενημερώνουμε ότι το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς θα συμμετάσχει στην Απεργιακή Συγκέντρωση της ΓΣΕΕ που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010 και ώρα 11 το πρωί στην Αθήνα , στο Πεδίο του Άρεως.
Για την μεταφορά των εργαζομένων της Επαρχίας μας στην Αθήνα, θα αναχωρήσει λεωφορείο από το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς, ώρα 9.00΄το πρωί.
΄Οσοι συνάδελφοι θέλουν να πάρουν μέρος μπορούν να το δηλώσουν στα τηλέφωνα : 22610 28344 και 22610 23912.
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!
Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΤΑΘΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

για το ΕΚΕΨΥΕ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ




Την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010 , στην αίθουσα συνεδριάσεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου της Ν.Α. Βοιωτίας , στις 7:00 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση – συζήτηση Τοπικών Φορέων , ύστερα από πρόσκληση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Επαρχίας Λιβαδειάς σε συνεργασία με το Σωματείο Συμβασιούχων Εργαζομένων στο Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών, που εδρεύει στην Λιβαδειά , με θέματα:


α) Να παραμείνουν οι ένοικοι , ως έχουν στα τρία Οικοτροφεία,


β) Να διατηρηθούν οι υπάρχουσες θέσεις εργασίας.


Στην συνάντηση παραβρέθηκαν : Εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Θηβών και Λεβαδείας, η Α΄Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ΑΜΕΑ κ. Λάσπη , ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ Ν. Βοιωτίας κ. Παπαγγελής , εκπρόσωπος Επιμελητηρίου Βοιωτίας , ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης του Συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση» κ.Γκικόπουλος , η υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης του Συνδυασμού «Ριζοσπαστική και Οικολογική Συνεργασία για την Στερεά Ελλάδα - Πολίτες ενάντια στο Μνημόνιο» κ.Γεωργαντά, η υποψήφια Δήμαρχος του Συνδυασμού «Ανεξάρτητη Κίνηση νέου Δήμου Λεβαδέων » κ.Πούλου και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών κ. Κίτικας.


Στη συνάντηση Ομόφωνα αποφασίστηκε:


α) Να παραμείνουν οι ένοικοι, ως έχουν στα τρία οικοτροφεία,


β) Να διατηρηθούν οι υπάρχουσες θέσεις εργασίας με μόνιμο καθεστώς


εργασίας ( στελέχωση μέσω ΑΣΕΠ ).


γ) Να διατηρηθεί ο Δημόσιος χαρακτήρας των δομών
Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι το πρόβλημα των Οικοτροφείων είναι πρόβλημα της κοινωνίας και όχι μόνο των ενοίκων και των εργαζομένων. Είναι υποχρέωση της Κυβέρνησης , σ’ αυτές της δύσκολες στιγμές που περνάει ο τόπος μας, να δώσει άμεση λύση, γιατί το μόνο που μας έχει απομείνει στη χώρα του Μνημονίου είναι η Ανθρωπιά και η Αλληλεγγύη προς τους αδύναμους συμπολίτες μας.
Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΤΑΘΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια: