Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Νέα σφοδρή επίθεση Γιαννάκη στην κυβέρνηση για την ενεργειακή πολιτική

Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου 2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας & Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Βοιωτίας, κ. Μιχάλης Γιαννάκης, σχετικά με τις απαντήσεις του Υφυπουργού Ενέργειας κ. Ι. Μανιάτη στην Επίκαιρη Επερώτηση για τις καθυστερήσεις και τις παλινωδίες στο κυβερνητικό έργο του ΥΠΕΚΑ,, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Δυστυχώς, οι απαντήσεις του κου Υφυπουργού σχετικά με τις καθυστερήσεις και τις παλινωδίες της κυβέρνησης στην ενεργειακή πολιτική, δεν μας έκαναν σοφότερους, ούτε διαφώτισαν τον Ελληνικό λαό, σχετικά με την ενεργειακή στρατηγική της κυβέρνησης.
Η κυβέρνηση, δια στόματος του αρμόδιου Υφυπουργού, επιμένει σε λεκτικά σχήματα για μια «πράσινη» στρατηγική, που μετατρέπεται καθημερινά σε πράσινη φοροεπιδρομή.
Επιτέλους, η χώρα, σε αυτή την κρίσιμη οικονομική συγκυρία, χρειάζεται μια σαφή ενεργειακή στρατηγική:
• μια ορθολογική πολιτική φορολόγησης της ενέργειας,
• την ενεργοποίηση των Προγραμμάτων Εξοικονόμησης,
• τον εκσυγχρονισμό του Κώδικα Μεταλλευτικών και Λατομικών Εργασιών,
• την ενεργοποίηση της διπλωματίας των αγωγών
• την ανάληψη πρωτοβουλιών για την εκμετάλλευση των ενεργειακών πόρων της χώρας.
Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ, όμως, εθελοτυφλεί μπροστά στον κακό εαυτό της και επιμένει στην κατάργηση του Συμβουλίου Εθνικής Ενεργειακής Στρατηγικής, αρνείται να απαντήσει έμπρακτα στα ζητήματα της απελευθέρωσης της αγοράς και του εκσυγχρονισμού του δικτύου και συνεχίζει να αναβάλλει τα ώριμα Προγράμματα και τις δράσεις που κληρονόμησε από τις κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας.
Αρνείται ακόμα να αναγνωρίσει και να διορθώσει τα αυταπόδεικτα λάθη της αναφορικά με τις επενδύσεις στον Αστακό, την αύξηση των τελών υπέρ ΑΠΕ, τις παλινωδίες σχετικά με το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο της ΔΕΗ, τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις σχετικά με την ίδρυση του Φορέα Έρευνας και Αξιοποίησης Υδρογονανθράκων.
Αντίθετα, εξαντλείται σε επικοινωνιακά τερτίπια περί «πράσινης ανάπτυξης» και υπόσχεται, αυτάρεσκα, τα ήδη πολλάκις υπεσχημένα, χωρίς να προχωρά σε συγκεκριμένες πράξεις και δράσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια: