Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Πιέζει ο Γιαννάκης για ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 30 Νοεμβρίου 2010
Ο Βουλευτής Βοιωτίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Μιχάλης Γιαννάκης, με ερώτηση που κατέθεσε προς την Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης θίγει το θέμα της προβληματικής εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων του ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ στο Νομό Βοιωτίας. Ο κ. Γιαννάκης στην ερώτησή του αναφέρει ότι είναι απαράδεκτο το γεγονός του χαμηλότατου επιπέδου εξυπηρέτησης των Μηχανικών από το ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ τη στιγμή που πρόκειται για ένα ασφαλιστικό Οργανισμό με τεράστια περιουσιακά στοιχεία και καταλογίζει την αποκλειστική ευθύνη στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που με την αδιαφορία της το έχει απαξιώσει και το έχει μετατρέψει σε Ταμείο ταλαιπωρίας και αναξιοπιστίας.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:
ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ: Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης
Αθήνα, 30 Νοεμβρίου 2010
Θέμα : «Προβληματική εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ στο Νομό Βοιωτίας»
Κυρία Υπουργέ,
Έντονα προβλήματα δημιουργούνται στους ασφαλισμένους Μηχανικούς από την προβληματική λειτουργία του Γραφείου του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολουμένων - Ταμείου Συντάξεων Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ) στο Νομό Βοιωτίας.
Σύμφωνα με καταγγελίες της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ) Νομού Βοιωτίας οι ασφαλισμένοι στο ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ Εκπαιδευτικοί – Μηχανικοί υπόκεινται σε μεγάλη ταλαιπωρία για να μπορέσουν να έχουν στοιχειώδη εξυπηρέτηση. Συγκεκριμένα το Γραφείο του ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ Νομού Βοιωτίας από τον Απρίλιο 2010 δεν διαθέτει ιατρό-ελεγκτή, καθώς έληξε η σύμβασή του και δεν ανανεώθηκε.
Η καθυστέρηση πρόσληψης ιατρού-ελεγκτή δημιουργεί πολλαπλά προβλήματα: αδυναμία ελέγχου των φαρμακευτικών δαπανών, αδυναμία ελέγχου εισαγωγών και εξετάσεων σε νοσοκομεία και κλινικές και ελέγχου – επαλήθευσης στα τιμολόγια των δαπανών, αδυναμία ελέγχου εγκρίσεων συνταγών με αποτέλεσμα την αδυναμία εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων και ειδικά εκείνων που πάσχουν από χρόνια νοσήματα.
Από τον Απρίλιο του 2010 μέχρι και σήμερα δεν έχει ολοκληρωθεί από την κυβέρνηση η έγκριση της δαπάνης για την πλήρωση της θέσης του ιατρού-ελεγκτή, παρόλο που βαρύνει τον προϋπολογισμό του ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ και δεν επιχορηγείται από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Είναι απαράδεκτο το γεγονός του χαμηλότατου επιπέδου εξυπηρέτησης των Μηχανικών από το ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ τη στιγμή που πρόκειται για ένα ασφαλιστικό Οργανισμό με τεράστια περιουσιακά στοιχεία, με πολύ ευνοϊκή σχέση ασφαλισμένων προς συνταξιούχους και με μεγάλες μηνιαίες εισφορές για σύνταξη και υγειονομική περίθαλψη.
Για την κατάσταση αυτή έχει αποκλειστική ευθύνη η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που με την αδιαφορία της έχει απαξιώσει το ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ και το έχει μετατρέψει σε Ταμείο ταλαιπωρίας και αναξιοπιστίας.
ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΟΥΤΩΝ, ΕΡΩΤΑΤΑΙ Η ΚΥΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

- Για ποιο λόγο έχει καθυστερήσει η έγκριση δαπάνης και οι διαδικασίες κάλυψης της θέσης ιατρού-ελεγκτή στο Γραφείο του ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ Νομού Βοιωτίας;
- Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί και με ποιο χρονοδιάγραμμα, ώστε να επιλυθούν τα σοβαρά προβλήματα που βιώνουν οι ασφαλισμένοι του ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ στο Νομό Βοιωτίας;
Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: