Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

Για το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στη Βοιωτία

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ

Μινύου 3 (πρώην κτίρια Οργανισμού Κωπαίδας)

Τ.Κ.: 32300 Ορχομενός

Πληροφορίες: Σταράς Κων/νος

Τηλ. : 2261039045

Fax : 2261039045

e-mail: sdeorch@otenet.gr

(τμήμα Θήβας : τηλ. 2262028926)

Ανοιχτή ενημερωτική επιστολή

Kυρίες και Κύριοι,

ιδιαίτερα σήμερα που η απόκτηση απολυτηρίου Γυμνασίου θεωρείται απαραίτητη για κάθε επαγγελματική αναζήτηση ή σταδιοδρομία, πιστεύουμε ότι η σημερινή μας επικοινωνία κρίνεται απαραίτητη.

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας δίνει την δυνατότητα σε όσους από εσάς δεν έχετε ολοκληρώσει την εννιάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση (Γυμνάσιο), να αποκτήσετε Απολυτήριο Γυμνασίου έπειτα από διετή φοίτηση.

Το πρόγραμμα σπουδών που ακολουθείται στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας είναι διαμορφωμένο σύμφωνα με τις ανάγκες των ενηλίκων λαμβάνοντας υπόψη τις υποχρεώσεις τους.

Στο Nομό μας ο αριθμός των ενήλικων συμπολιτών μας που δεν έχει τελειώσει το γυμνάσιο ανέρχεται στις 27.043, δηλαδή ένας στους τέσσερις.

Αν εμείς οι ίδιοι δεν ανήκουμε στην ομάδα- στόχο, σίγουρα στο στενό μας συγγενικό ή φιλικό περιβάλλον έχουμε πρόσωπα που ανήκουν στην παραπάνω κατηγορία και ως ένα βαθμό εξαρτάται από μας πόσο θα τους κεντρίσουμε το ενδιαφέρον.

Η στρατηγική της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης στοχεύει να παρέχονται οι υπηρεσίες κοντά στον τόπο διαμονής των ενδιαφερομένων, γι’αυτό από το έτος 2008-09 λειτουργεί εκτός έδρας τμήμα του σχολείου στη Θήβα(5ο Γυμνάσιο Θήβας). Επιπλέον για τους εκπαιδευόμενους που διαμένουν εκτός του Ορχομενού και της Θήβας, παρέχεται κάθε δυνατή διευκόλυνη ώστε να επιτυγχάνεται η μετακίνηση από και προς το σχολείο χωρίς δυσκολίες.

Οι εγγραφές για την σχολική χρονιά 2010-11 γίνονται κάθε απόγευμα από 5μμ – 8.30μμ στο σχολείο.

Με εκτίμηση,

Ο Διευθυντής

Σταράς Κων/νος

Δεν υπάρχουν σχόλια: