Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΑΡΤΕ ΤΑ ...ΒΟΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ''ΦΛΟΓΑ''

Αγωνα δρομου -ή απλου περιπατου - στο ομορφο Μαιναλο, στο μονοπάτι των «ΑΡΚΑΔΩΝ ΠΟΙΜΕΝΩΝ», διοργανωνει ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΑΛΤΕΣΙΝΙΚΟΥ και ο ΔΗΜΟΣ ΚΛΕΙΤΟΡΟΣ, την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010 (ώρα 10,30 το πρωί ) κάτω από το σύνθημα «ANAτρέχω στην Αρκαδία». Ο φετεινος αγωνας, που μπορει να συνδυαστει με μια απλη εκδρομη λιγων ωρων απο την Αθηνα, την Πατρα, την Τριπολη, την Καλαματα, την Σπαρτη, τον Πυργο, την Κορινθο η το Αργος και το Ναυπλιο, ειναι αφιερωμενος στην ενισχυση του Συλλογου Γονιων με Νεοπλασματικη Ασθενεια'' Η ΦΛΟΓΑ'', που δινει το δικο της αγωνα για να εχουν τα αρρωστα παιδια καλυτερες συνθηκες διαβιωσης και περιθαλψης.
Ο αγώνας, οπως μας πληροφορουν οι διοργανωτες, περιλαμβάνει:
Δοκιμασία αντοχής και περιπέτειας στη βόρεια πλευρά του Μαινάλου της μαγευτικής Αρκαδίας στην κατεύθυνση Βαλτεσινίκο – Αγ. Τριάδα – Γριάς λιθάρι – Γκίνη ρέμα – Καραμάνου – Βαλτεσινίκο. Υψομετρικό εύρος: 1150m – 1450m -1050m. Κατάσταση διαδρομής: 1000m άσφαλτος 2000m χωμάτινος αυτοκινητόδρομος, 5000m μονοπάτι με εναλλασσόμενα εύκολα και δύσκολα τμήματα.
Οι δρομείς θα καλύψουν συνολικά απόσταση 8,5 χιλ. περίπου ακολουθώντας μία κυκλική διαδρομή στην καρδιά του Βαλτεσινιώτικου ελατοδάσους με αφετηρία και τερματισμό το χωριό. Ενδιάμεσα θα διατρέξουν κατάφυτες βουνοπλαγιές, γραφικές κορυφογραμμές, καταδεκτικές ρεματιές με αιωνόβια έλατα, και ιδιαίτερα θα συναντήσουν την μαγευτική πηγή «της Γριάς το λιθάρι» που παραμένει σταθερά εκεί αιώνιο μνημείο της ζωής και της φύσης.
Ο αγώνας είναι ανοικτός για δηλώσεις συμμετοχής σε όλους εφ όσον φυσικα το επιτρέπει η φυσική τους κατάσταση. Μπορουν ομως και να χειροκροτησουν τους δρομεις, δινοντας ετσι την συμμετοχη τους και την ενισχυση τους στη ΦΛΟΓΑ.
Θα υπάρξουν τρείς κατηγορίες αθλητών και θα δοθούν κατά κατηγορία τρία έπαθλα ως εξής:
Ανδρών και Γυναικών πάνω από 40 ετών./Ανδρών και Γυναικών μεταξύ 18 και 40 ετών /Εφήβων .O πρώτος κάθε κατηγορίας θα στεφανωθεί με στεφάνι δρυός (αρχαία Αρκαδική συνήθεια) και θα κερδίσει έπαθλο και αναμνηστικό μετάλλιο. Ο δεύτερος και τρίτος κάθε κατηγορίας επίσης θα κερδίσει αναμνηστικό μετάλλιο. Όλοι δε που θα λάβουν μέρος στον αγώνα θα πάρουν αναμνηστικό δίπλωμα.

Το σύνθημα «ΑΝΑτρέχω στην Αρκαδία» έχει, κατα τους διοργανωτες, διπλή σημασία και έννοια:
-Πρώτον, σηματοδοτεί την επιστροφή στις αξίες που η Αρκαδία σημαίνει για τον Άνθρωπο, την ζωή και την ευδαιμονία, έτσι όπως διατυπώθηκαν την περίοδο της αναγέννησης και παραμένουν πρωταρχικές μέχρι σήμερα. -
-Δεύτερον, είναι ανάμνηση και φόρος τιμής σ όλους εκείνους που περπάτησαν σε αυτά τα βουνά είτε να στηρίξουν τη ζωή τους είτε να υποστηρίξουν την ελευθερία, τη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη, την αξιοπρέπεια και την απλότητα ως τρόπο ζωής.
Οπως προαναφερθηκε ο φετινός αυτός λαϊκός αγώνας δρόμου ή απλού περιπάτου στα μονοπάτια των «Αρκάδων ποιμένων» είναι αφιερωμένος στα παιδιά με νεοπλασματική ασθένεια, που βρίσκουν στήριγμα από τον ομώνυμο σύλλογο γονιών «ΦΛΟΓΑ», που θέλουμε να βοηθήσουμε και υποστηρίξουμε.

Έτσι οι συμμετέχοντες αθλητές, παράγοντες ή θεατές εκφράζουν την υποστήριξή τους καταβάλλοντας το ποσό των 10 (δέκα) € στο λογαριασμό της «ΦΛΟΓΑΣ» Νο 192/480000-10 στην Εθνική Τράπεζα ή στον 112-00-2002-011686 στην ALPHA BANK με αιτιολογία το «Ανατρέχω στην Αρκαδία» και το όνομά τους.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΙ
-Στο www.anatrexo.gr, Παύλος Διακουμάκος τηλ: 210 3210497 κιν: 6977320891
-Στο ΔΗΜΟ ΚΛΕΙΤΟΡΟΣ κ. Πάνος Μιχόπουλος τηλ: 27950 86342, 2795360401 FAX: 27950 86391 - e- mail dkleitor@otenet.gr.
-Ακομα ανατρεξτε στοην ιστοσελιδα της ΦΛΟΓΑΣ www.floga.org.gr (Αιγίου 7 ΓουδίΤ.Κ. 11527 Αθήνα, Τηλ.: 2107485000. Μail: info@floga. org.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: